Fox , или как боговете бяха разгневени [NWN]

Литературен кът за колективни изяви и разкази, вдъхновени от ролеви игри. Тук може да пуснете разказ за вашите приключения, да пишете историйки с продължение или пък просто да споделите интересни случки и герои от ролеви сесии.
Потребителски аватар
Bohu
Мнения: 436
Регистриран: съб авг 23, 2003 12:22 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Fox , или как боговете бяха разгневени [NWN]

Мнение от Bohu » ср юни 22, 2005 7:55 pm

Това е една случка която се случи докато играех любимата игра Neverwinter Nights .Разбирасе леко в литературен вариянт ( до колкото ми се удава) .
..............................................................................................................................
Фокс се добра до Бросна , тежко ранена и залитаща. Намери лесно храма на живота . Храм който бе обител на чужд бог. Влезе вътре , видя прийста и се запъти към него.
-Идам за помощ- сведе глава тя- Моля!
Прийста я погледна високомерно и промълви:
-Мх , какво имаме тук ,поклоница на Шрел , в храма на живота .Нима твоя бог непукист не може да се погрижи за теб.
-Моя бог има и други важни дела за вършене. Той пази равновесието между доброто и злото. Моля за помощ.
-Ммм - присви очи дебелия свещенник- все пак нашия бог е добър и милостив , може би ...за 200 злато ще получиш лек за раните си.
-Може би твоя бог струва 200 злато ? -изсъска Фокс- взимай тогава - след което бръкна в кесията и хвърли на земята шепа монети. Усети раните си да заздравяват.
Вече напълно излекувана тя промълви бавно и с презрение .
-Нима твоя бог ще остави следващия да умре ако няма 200 мизерни жълтици , това ли му е доброто и милосърдното?-рязярена тя ритна близкия олтар.
- Какво правиш глупачке , искаш да го разгневиш ли ?
Олтара почервиня , следващия до него също. От тях се появиха 2 огнени топки .Фокс нямаше какво да направи , те я изненадаха .Размириса се на горяща плът. Тя разбра че пилоните зареждат още могъща магия . С бързината дарена и от ордена си , тя се втурна към изхода. Тичаше и тичаше , усети нещо горещо да полазва по врата и . Силен звук и още едно кълбо се взриви в нея. Тежко ранене тя успя да излезе от храма .
.................
Въздуха в Бросна беше хладък и приятен с дъх на море . Фокс се свлече на близката пейка , пое си дълбоко дъх и започна да се поуспокоява .Хората наоколо я гледаха с интерес .Постоя така за около 5 минути след което изкара последните 2 аптечки от торбата си . Закърпи се и се отправи към пазара. Беше претъпкан , но тя накупи всичко необходимо за себе си .
Вече укрепнала тя излезе през западната порта , погледна нагоре и залязващото слънце я заслепи за миг. Вървя цяла нощ . Шрел и даваше сили. Пътя беше спокоен горе долу докато не стигна до реката виеща се около Бензор "Почти стигнах " каза си тя и продължи . Нещо обаче беше странно , познатите мечоци около града я гледаха стръвно , елените също. Нещо не е наред , промълви бавно тя. Мечката я нападна.
...................
Битката свърши бързо , туловището на звяра лежеше неподвижно на земята с разбит череп.
Усещам че проблемите тепърва започват, помисли си тя и престъпи в града . Срещу нея изкочи капитана на стражата .
-Добър ден пътнико , моля не съдавай проблеми в Бен.. -рече отегчено той но когато я погледна в очите изрева -Ах тиии .
Не трябваше много на Фокс да разбере че е несмислено да се бие с него . Втурна се да бяга .
-След мен говеда , убийте яяяяя -ревеше отзад капитана .Стражниците се спогледаха глупаво но тръгнаха след водача си.
-Шрел дай ми сили - помоли се в джижение тя и полетя с нечовешка бързина из улиците .
Тичаше около 10 минути когато се озова на пристанището.Реши че ще е уместно да вземе билет за всеки случай.Да но странностите продължиха ,капитана с огнен ятагна се нахвърли срещу нея .
-Вразуми се глупако -извика тя като отскочи пъргаво назад .Човека се стъписа за миг , сякаш осъзнал се, но лудоста на лицето му отново надделя .
Фокс се затича отново. На пътя имаше двама хобита , които видяха случката , препречиха пътя на обезумелия но той с перфектен замах уби първия .Завърза се битка един елф ,ако се съди по облеклото маг , приготви магия и я запрати по лудия .Втория хобит падна но капитана не издържа още една магия . Фокс изкрищя :
-Какво става тук подяволите ?
Не получи отговор , видя че надолу се води нова битка. Махам се от тук взе решение тя.Малко по надолу видя как Капитана на стражата се биеше с гражданите , свали трима докато стражите явно установиха че нещо ствава със старшината им. Големия и могъщ дракон Голдор направи заклинание срещу него .След 5 миниту лудия лежеше мъртъв .Най после Фокс отдъхна, но видя че сега стражите се биеха с дракона .
Изведнъж всичко се завъртя около нея , гледаше сякаш отгоре , гледаше как стои по стредата на града като чучело , гледаше как всичко наоколо се биеше . Бензор беше в паника , в размирици.
..... Днес нещо стана.

Трябва да знаете, че съм приказно красив !!!

My Place
Изображение

Отговори

Върни се в “Приказки Безкрай!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта