[5e] Порти и Кухни

Adventures in the Ninth World.
Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

[5e] Порти и Кухни

Мнение от Ambartanen » пон юни 22, 2015 4:20 pm

Триф отвори вратата със замах и пристъпи в просторното помещение.
- Ето я столовата,- жеста обхвана високото помещение осветено от буен огън в огромното огнище в далечния край и подредените в него дълги маси, всяка способна да побере няколко десетки човека-, а през онези врати до огнището са кухните. Там разгледахме, ама всъщност си нямаме работа защото в момента няма нищо. Най-якото обаче е ей това- гледай.

Триф лесно прекрачи една от пейките без облегалки разположени по протежението на масите, седна върху нея набързо и тропна с юмрук по масата.
- БИРА!- и в същия момент в ръката му се появи халба пенлива бира, от която той отпи жадно преди да се усмихне щастливо на Херия.

- Казах ли ви, че няма смисъл да разпитваме Туист, а? Единственото полезно нещо, което е направил досега, е да ни каже как се ползва столовата.

С тези думи Триф се обърна обратно към масата и съобщи на въздуха:
- Пържола с пържени яйца и пресен хляб.
Последна промяна от Ambartanen на ср юни 24, 2015 9:14 am, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Tinuviel
Мнения: 688
Регистриран: ср авг 21, 2002 10:36 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Tinuviel » пон юни 22, 2015 5:06 pm

Херя откопча бързо каишите, които придържаха раницата, щита и арбалета към гърба й и с очарователна усмивка се настани на пейката в дясно от Триф.
- Медовина! - поръча си тя с звънък глас и след кратко колебание добави - Печен заек със сос от горски гъби и пресен хляб.
Отне й няколко минути да отпие от халбата си, отхапе от храната си и да се увери, че всичко изглежда е съвсем истинско преди да се обърне към другите.
- Съжалявам, ако по-рано в каруцата по пътя към форт Мерут бях рязка или уклончива в отговорите си. Вие бяхте просто непознати, с които се предполагаше да пътувам заедно и не знаех какви са ви намеренията. - тя спря за момент да отпие нова глътка - Не, че сега съм наясно, но поне знам, че засега се бием рамо до рамо и изглежда само вие можете да ми помогнете да се върна обратно към мисията ми. В последната половин година се присъединих към армията на Картул и Хардун и препътувах от Креч до Нек и пиратските острови, сражавайки се с армиите на Ционската империя. Там получих нареждане свише, можете да кажете, да тръгна сама обратно към Керча да търся въздушния кораб, който е пътувал към форт Мерут. Бил е изгубен или изчезнал, отвлечен, а може би завзет? Не зная какво се е случило, но трябва да разбера. Всеки един от корабите на Бродниците на Обрата може да обърне хода на войната в Керча.
Illegitimi non carborundum

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Ambartanen » ср юни 24, 2015 9:12 am

Триф разряза пържолата си на две, натъпка едната половина в устата си и я задъвка замислено, докато слушаше обяснението на Херия. Тъкмо се беше приготвил да хапне и втората половина, когато се сепна и огледа мълчаливите си спътници.
- Ааа, не съм сигурен как можем да ти помогнем. Повечето от тези неща въобще не ми звучат познато, само знаем Картул и Хардун откакто бяхме в една от древните им обители. Каква е тази тяхна армия? Явно няма нищо общо с кречанските войски, които се бият с Морианската Империя до Псарат.- Триф свъси вежди замислено и отпи глътка бира, докато обмисляшe следващия си въпрос.- Нападнахме някакъв отряд ционски войници близо до Псарат и това май е най-близкото нещо до твоята мисия, за което знаем. Те повечето бяха обикновени хора де, но офицерът им беше някакъв демонопоклонник продал много повече от собствената си душа. Те обаче дори не бяха до езерото пък и твоят кораб щом идва от океана изобщо не знам как може мине през планините. Не знам да има воден път от Керча до който и да е океан.

Потребителски аватар
Ayzel
Мнения: 27
Регистриран: пет фев 12, 2010 9:02 pm

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Ayzel » ср юни 24, 2015 10:40 am

С тежките стъпки и леко подрънкване, Аргат се добра до масата на останалите и стовари туловището си в срещуположния край, слагайки внимателно дебела стара книга на масата.
Подръпвайки от лулата си, спокойно и търпеливо гледаше Херя докато тя излагаше мисията си на всички.
- Червено, горно Керчанско, 17-та партида... - Промълви тихо Аргат докато не сваляше очи от Триф, докато траеше отговора му към дамата. Пое леко с ръка лъскавата бутилка с прекалено детайлно изрисуван етикет, захапа тапата подаваща се леко от гърлото и я изплю, карайки я да издрънчи в прашасала чаша наблизо.

- Какъв аромат... Триф, тя каза "Въздушен Кораб" , което няма как да не повдигне интересът ми , но все пак допълнително пояснение би било добре дошло, Херя.
Паладинът си наля от виното след като отмести ноздрата си от гърлото на бутилката, измънка нещо след като отпи първата глътка и избута книгата към женския войн.

- А, относно въпросите ти , мисля че както нашият мил домакин спомена, можем да намерим отговорите тук. Той посочи книгата с пръст обкован в метална ръкавица. - Има книги в спалните помещения, дали ще намерим това което ни трябва е спорно, но реално е място от където може да се започне... Наздраве...

Потребителски аватар
Tinuviel
Мнения: 688
Регистриран: ср авг 21, 2002 10:36 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Tinuviel » ср юни 24, 2015 12:16 pm

Херя придърпа книгата, която Аргат й побутна, но я остави на почтително разстояние от чинията си с храна.
- Били сте в древен храм на Картул и Хардун? Бих искала да чуя тази история като имате време... Аз самата попаднах в един преди половин година когато се измъквах от разрушенията в Креч. Със собствените си очи видях наемниците от Цион работят рамо до рамо с войските на Мориан за да разсекат и изкормят всяка останала жива душа в града. Беше... - тя отпива от халбата си докато търси подходящите думи, а гласът й беше станал по-тих и мрачен - ...Беше толкова зрелищно и ярко, като че ли беше първия истински спомен, който някога ще имам. Всичко което е било преди това е било без значение и жестокостта, неправдата и кръвта е изтрила всичко друго...

Тя избута празната чиния към центъра на масата, отпи отново от медовината си и сякаш сещайки се откъде тръгна историята, подхвана отново с по-ведър глас.
- След това се присъединих към легионите на Картул и Хардун. Тяхната армия е нещо като военен орден, поне за непросветените ще изглежда така, предполагам. Нормалните страни си имат армии, които седят и ги защитават. Боговете-братя имат армия, която се движи според техните заповеди, предавани лично на Тул Крата, главнокомандващия. А заповедите доскоро бяха... - Тя използва чинията с остатъци от гъбен сос и разпръснатите наоколо парчета хляб за да направи импровизирана карта и постави пръст на предполагаемото местоположение на Креч - ... да се движим на изток от Керча, отвъд планинските вериги.. - пръстът й започна да се движи извън чинията и надясно към едно голямо парче хляб - .. през земите на орките, към лефелския град Нек. Удържахме под напора на ционските орди достатъчно за да може местното население да се евакуира към Пиратските острови. След това Нек падна, а аз получих заповедите да тръгна обратно на запад през планините за да търся изчезналия въздушен кораб.

- Аргат е прав, това не са нормални кораби, които се движат по вода, а вместо това порят въздуха. Веднъж видях един отдалеч и целия заобиколен с огромните си бели платна, беше трудно да го различиш от облак в далечината. Този, който търся се казва "Летящите камъни" и ако вярвам на това, което вашия приятел Туист каза.. е напълно възможно екипажа му да се самоотлъчил. Не знам как бих могла сама да поправя това, но след като се предполага да ви водя нанякъде, може би по пътя ще намерим начин.

Тя си поръча нова халба с медовина и придърпа книгата по-близо.
- Вие пътувахте към Мерут за да намерите някакъв Вито? Туист не изглеждаше щастлив при споменаването на името му, каква е историята там? И как знаете толкова много за това място, били сте тук преди?
Последна промяна от Tinuviel на ср юни 24, 2015 12:56 pm, променено общо 2 пъти.
Illegitimi non carborundum

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Ambartanen » ср юни 24, 2015 12:28 pm

- Да, били сме тук преди макар последното ни посещение да беше много кратко. Преди това... не сме сигурни къде и кога сме били. Нашите спомени също започват със зверствата в Креч... зверствата и кръвта попиваща в пясъка. Преди това не помним почти нищо... тук-таме някой хвърчащ образ или объркващ сън. Но кажи ми, как изглеждат тези ционски наемници и откъде идват? Често сме се сблъсквали с едни бели, тъмнокоси, синеоки хора, но все още не сме успели да пленим и разпитаме някой от тях. Знаем че работят с морианците, но никой друг не може да ни каже нещо повече за тях.

Триф заби поглед в чинията си замислено и след това започна бавно:
- Аз работя най-вече с желязо и стомана... тежки неща, едвам може да ги отлепиш от земята, камо ли да полетиш с тях. Все пак ми се струва че колкото и платна да сложиш на едно дърво, то трудно ще литне като хвърчило, та този летящ кораб ми звучи като някаква божествена магия наистина. Само че едно не разбирам... ако ти го откриеш, какво се очаква да направиш? Имаш ли дори начин да се качиш на нещо реещо се в облаците?

- А що се отнася до Вито, там имаме огромна купчина въпроси и почти никакви отговори. Той ни помогна да избягаме от Креч и ни насочи към Портата, но какви са връзките между Вито, това място, Туист и Сегаст... не знаем.
Последна промяна от Ambartanen на ср юни 24, 2015 12:57 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ayzel
Мнения: 27
Регистриран: пет фев 12, 2010 9:02 pm

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Ayzel » ср юни 24, 2015 12:39 pm

Флегматично и крайно лежарно с отегчен поглед, Аргат подръпва от лулата си облягайки се назад към стената. През цялото време погледа му не трепва и продължава да съзерцава Херя, докато тя излива информацията върху тях. Димът около него се наслагва постепенно , до един момент в който Херя задава последния си въпрос относно Вито и отношението на Туист към това име.

- Интересен въпрос наистина, аз се почудих последно като го питахме преди малко, защо се подпали толкова много. - лулата издава още аромат на средностатистически тютюн с леко синкав дим, докато паладина не спира да я ползва. Изчаквайки Триф да разясни ситуацията на Херя, Аргат поразклати чашата си с вино и я пресуши на един път, внимателно поставяйки я празна, на масата.
- Триф беше крайно ясен и изчерпателен, за съжаление, това е количеството информация която притежаваме. Извинете ме... - изрече Аргат преди да се надигне тежко с лек стон от масата, грабвайки некоректно масивния меч до себе си.

Докосна с два пръста челото си в знак на уважение към събеседничката си, хвърли по един поглед на братята си и изпъчен тръгна бодро към изхода.

Потребителски аватар
Tinuviel
Мнения: 688
Регистриран: ср авг 21, 2002 10:36 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Tinuviel » ср юни 24, 2015 2:17 pm

Херя кимна към отдалечаващия се Аргат и се обърна отново към Триф.

- Въздушните кораби също акостират, пускат котва на повърхността и .. кацат, подобно на птиците. Ако успея да го намеря, обаче и екипажа не е приятелски настроен проблемите ми може да са от друго естество. Бродниците на Обрата са едни от най-способните воини в армията на боговете-братя. Да си чувал за .. Орог или Лехеан? Туист спомена тези имена все едно са някаква местност, кралство, може би народ.

- А иначе ционската армия има много различни народи, но наемниците, които видях да се бият редом с морианските войски бяха както ги описваш. Не може да е съвпадение, че и вие сте били там по същото време и пътищата ни се пресичат сега. Макар че аз нямам спомени от преди, за известно време след Креч получавах видения, сънища и Картул и Хардун ми показаха, че са за това, което тепърва предстои. Ти какво си видял в твоите сънища?
Illegitimi non carborundum

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Ambartanen » ср юни 24, 2015 2:39 pm

- Кацат като птиците или акостират като корабите? Повече птици кацат много пъти на ден, а морските кораби могат да изкарат седмици между пристанища без да приближат брега. Това е далечен проблем всеки случай. Идея си нямам как или къде бихме тръгнали да търсим летящ кораб, никога дори не съм виждал такова нещо.

- Орог и Лехеан... не ми звучат познато. Намерих някои книги, в които бих могъл да потърся информация но ще е хубаво да имам някаква по-добра идея какво точно представляват. "Места" е ориентир, но в коя част на света? Една от книгите ми е за митовете и боговете, друга- за земите на Морианската Империя. Другите едвам съм ги прелистил засега.

- Нашите спомени... май са за събития в миналото. Сънуваме ги заедно и някои наистина са общи спомени, но други ми изглеждат лични. Дори помежду си не сме говорили за това все още.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от AngerNogar » ср юни 24, 2015 2:44 pm

Кораб, който пори въздуха. То хубаво свише... ама дори и да го намериш какво ще направиш? Ще му помахаш докато се отдалечава към хоризонта, летейки над планини и армии? Добре че каца, ама ако не си там когато кацне, сигурно няма да стигнеш и преди да излети. Нашия авер Вито ако не друго поне май не го бива във хвърченето, ама файда малка в целия този хаос войната. Дори и да му видим в кой град му е края на дъгата, докато се доберем до там и я града го няма, я жителите му. В тая връзка... все пак какво мислиш да правиш с твоя въздухопорещ кораб АКО го намериш? Само не казвай, че ще стоиш и ще чакаш божествено вдъхновение...
Нарланд се приближи до храноизточника... Ляб, прасе, сушено конско и лятно вино. Също и сметката ако има такава. На следващия пидал, който изневиделица се появи да събира някакви мъгляви борчове ще му изиграя легендата за сътворението в първо лице. Хич не ме интересува дали е отния триличник Туист или самата Сеш. Трижде ти казвам, човек, рицарят конкретизира събеседника си, като замахна с остатъка от свински бут по посока на Триф, тука всички са се друсали с Лудия или кроят ебахти и интригите. От месеци се мотаем и най-смисленото нещо, което сме постигнали стои на тая маса. Въртят ни като чивета на селски панаир.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Tinuviel
Мнения: 688
Регистриран: ср авг 21, 2002 10:36 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Tinuviel » ср юни 24, 2015 4:03 pm

- Първо трябва да намеря кораба, а какво ще става после.. е мост, по който ще премина като стигна до него.

Тя стана и прекрачи до една от камините и се загледа в пламъците.

- Не е като да имам някакъв избор в момента, а и казвате, че времето не тече тук както там.. Тогава ще разчиствам магически паяци, ще се ровя из странни библиотеки и ще ви помогна да разгадаете тайните на това място, щом се налага. Не знам от каква помощ ще съм, но ако Туист с неговите овъртяни изрази и загадъчни слова смята, че боговете са ме пратили да ви помагам.. Може би е така.

Тя се обърна отново към Триф.
- Колкото до вашите сънища, нямам намерение да ви разпитвам, ако не искате да споделите. Всеки си има право на тайни. Но от опит знам, че понякога когато тръгнеш да ги разказваш на друг може да ги разбереш самия ти по-добре. Тълкуването на сънища не е просто нещо - нормалните хора ходят при свещеници, гадатели и магьосници и пак не винаги е ясно. Но ако са видения за бъдещето, както бяха моите, може да са предупреждения, които ще е глупаво да бъдат пренебрегвани.
Illegitimi non carborundum

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Ambartanen » пет юни 26, 2015 9:53 am

Триф бе стоял толкова време със затворени очи, че повечето хора биха го взели за задрямал на масата, когато изведнъж заговори без да поглежда към никой:
- Тези тримата Туистове говорят много различни неща понякога. Мислехме си, че паяците са опасни, защото... ох, дори не знам как да ги наричам. Младия, Стария и Разсеяния примерно.Та Разсеяния ни каза, че е наше задължение или нужда да разчистим паяжините, ние отидохме да ги сечем и ни нападнаха паяците. Стария обаче каза, че няма нужда и се оказа че наистина- ако ние не късаме паяжините можем да се движим през тях необезпокоявани. Младия път съвсем непровокирано тръгна да псува Сегаст с онези коментари за "осмокрака гадина"... май де, не знаем дали наистина за нея говореше.- Триф се почеса по брадата и въздъхна тежко.- Не знам, хич не мога да ги разбера. Хем изглеждат като един човек, хем се държат по напълно различни начини.

Потребителски аватар
Tinuviel
Мнения: 688
Регистриран: ср авг 21, 2002 10:36 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Tinuviel » пет юни 26, 2015 10:05 am

- Поне така на пръв поглед изглеждаха като Младия, Стария и Още-По-Стария на мен.. Херя седна обратно на масата - Ако това, което Аргат обясняваше е вярно.. Може би не са един и същи Туист, а три различни, които са стигнали до тук по различни пътища и затова имат различно виждане към Сегаст... Или пък може би младия все още не е научил нещата, които Още-По-Стария знае и затова се отнася така непочтително... Или пък може би просто е задник.

- Макар че нещата, които ми каза за летящия кораб си намерих обяснени малко по-добре в една книга в стаята ми. Значи не говори пълни глупости.
Illegitimi non carborundum

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Ambartanen » пон юни 29, 2015 8:56 am

- Амааа.... ако трите Туиста са различни, това значи ли че ние също може да сме от различни светове? Знаем ли изобщо в кой се събудихме?- Триф погледна стреснато към другите си спътници.

Потребителски аватар
Tinuviel
Мнения: 688
Регистриран: ср авг 21, 2002 10:36 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Tinuviel » ср юли 01, 2015 10:51 am

- Тук има някакво объркване, което не мога да разбера напълно. Това, което каза Аргат за думите на Туист звучи сякаш всеки свят има няколко.. варианта. Много варианти. И във всеки един от тях има по един от нас. Това, което пишеше в книгата за Орог е че има различни светове в Тибер, подобни на Руан, с други земи, народи, богове.. И е възможно да се пътува между тях.

- Казваш, че нямаш спомени от това, което си бил и правил преди повече от половин година. Не означава ли това, че този, който си сега - това е истинския ТИ. Този, който СИ когато всичките други слоеве от лична история, емоции, страхове и пристрастия са забравени..

- И ако сме от различен свят или вариант на свят.. какво? Как променя това нещата, които ни предстоят сега, директно? Аргат, ти спомена, че баща ти е в гарнизона във форт Мерут. Би ли го оставил там, обсаден, само защото има шанс той да е баща на някой друг Аргат? Не означава ли това, че е баща на всеки Аргат?

Херя се вгледа в намаляващото количество медовина в халбата си.

- Не означава ли това, че АЗ съм всъщност всички АЗ, които биха били някога когато не си спомнят откъде са?
Illegitimi non carborundum

Потребителски аватар
Ayzel
Мнения: 27
Регистриран: пет фев 12, 2010 9:02 pm

Re: [5e] Порти и Кухни

Мнение от Ayzel » ср юли 08, 2015 5:51 pm

Аргат погледна чашата с пурпурно вино в нея, замисляйки се дали всъщност е напускал тази стая, или някой друг Аргат е отишъл да си говори с Туист,
но всъщност той , сегашния той си е останал в кухнята с останалите.

Дигна рамене сякаш в отговор на собствените си въпроси , отхвърляйки ги настрана и зарови бухнал мустак в алкохолната смес.
- Oh well - промълви на джуджешки след масивна глътка - Какво значение има реално, кой кого е?

Паладинър извъртя поглед към приятелите си, пускайки малка палава усмивка.
- Достатъчно ми е да знам , че са моите устни които биват обагрени от смайващото качество на това прекрасно вино. Пък как така бихме могли да сме от различни светове скъпи ми приятелю. - обръщайки се към Триф.
- Келдун не е много далеч от Керча, познато ми е , сигурен съм че съм слушал истории за това място. Гнарланд също ми подсказва само с вида си, че е местен, не се концентрирам в Керча , но от друг свят? ХА! Невярвам да споделяме толкова общо и да сме от различни светове...

След още една глътка, посегна към лулата на масата, припали я докато мънкащо се опита да си продължи мисълта.
- Искренните ми извинения... - дръпна силно от лулата и продължи да говори "прикриващ" се с кълбо дим - Но като се замисли човек, може и да е от магията тук, знам ли , всичките Туистове говорят един език... Хммм... - замислено и типично за него, си поглади мустака.

- Херя, ти отиде на съвсем друго място с тази тема и честно казано, нямам най-малка представа какво да ти отговоря... - сподели Аргат с усмивка, която се стопи в момента в който той впери сериозен поглед в нейните очи.
- Но знай едно , баща ми никога не е бил изоставен от мен, независимо, че семейството ми е вече различно. - правейки дъгообразен жест с ръка, Аргат посочва всички вас.

Отговори

Върни се в “Numenera - Ancient Apocalypse”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта