Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Герои

Приключение с правилата на D&D 4E.

Модератор: CTAHuMuP

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Герои

Мнение от CTAHuMuP » нед юли 26, 2009 8:04 pm

1. Тук искам постнати само героите, не и въпроси от рода на "Ма ся аз къв герой да си правя?", коментари от рода на "Ксакса, Ангера пак ще оунва светове" или просто глупости в стил "Чудя се къде да спамя" - за всичко това си има ooc тема. Такива постове ще бъдат трити и, при рецидив, авторите им - банвани.

2. Указания за character generation процеса:
 • 8th level
 • Point-buy 24 points
 • Starting items:
  • One weapon/implement between 7th and 10th level OR one another item between 1st and 10th level
   One armor between 7th and 10th level OR one another item between 1st and 10th level
   One neck item between 7th and 10th level OR one another item between 1st and 10th level
   3000 gold pieces OR one another item between 1st and 10th level
 • non-evil alignments
3. Power level - героите ще са изключително способни и могъщи приключенци, с дълга и изпълнена с подвизи кариера зад гърба си. Всеки от тях ще е в top 10 на континента в това, с което се занимава, и ще е известен не само в Петте нации, ами из почти целия континент като специалист и герой в областта си. Когато си мислите герои с истории и характер, имайте предвид, че ще сте нещо като Ахил и Хектор или Калам и Бързия Бен, а не мишкуващи плюнки с ръждив кинжал.

Зарометачка:
http://www.hwx.it/wizards.com/index.php
User: Rovove
Pass: qaz123
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Герои

Мнение от lowstef » пон юли 27, 2009 12:56 pm

Beneslav "Ben" d'Deneith, level 8 Human Invoker
Описание
Среден на ръст (175 см), не особено мускулест, но много жилав и никак не кльощав (75 кг), с първи бели нишки из иначе тъмнокестенявите си коса и брада. Облеклото му е скъпо, отлично изработено от най-добрите материали, но почти с нищо не е украсено и само специалист би могъл да оцени иначе съвсем нормално изглеждащите му дрехи. Повечето хора трудно разбират отведнъж какъв е - носи отлична ризница, но няма друго оръжие освен големия си жезъл, не носи никакви ясно видими свещени символи, нито пък характерните за магьосниците мистични символи и руни.
История
Скоро след раждането на Бенеслав (в Карнат преди вече 36 години) става ясно, че той няма да стане едър и силен като повечето момчета от фамилия Денеит. Което не му пречи да печели немалко от традиционните момчешки сбивания като надхитря противника си и/или просто понася много повече бой. Все пак родителите му решават да не го правят класически Денеитски боец, а го пращат да се изучи за да може да помага на военните по друг начин. Известно време се опитват да го направят магьосник и той все още често се преструва на такъв, но в крайна сметка открива, че му е по-лесно да се свърже със силите на боговете, вместо с чистата магия. Посвещава се на Дол Дорн и много бързо харесва кредото на бога-воин, което толкова добре отговаря на фамилните му ценности. Скоро след като получава последното посвещение в светите тайни, той постъпва в Гилдията на остриетата, където служи немалко години в подкрепа на по-конвенционалните бойци на фамилията. Присъствието му е високо ценено - от молитвите към бога на храбростта, които повдигат духа не редовите наемници, до съвсем личното му участие в битките. Постепенно участието му в битки намалява - фамилията го цени и по-рядко го изпраща в масовите сражения, където случайна стрела може да ги лиши от ценен и рядък "кадър". Започва да взима участие в по-малки, специални мисии. В някои от тях участва в разбиването на канали за дезертьори и шпиони и показва нелош усет за разследвания. Така се прехвърля и при Маршалите на Денеит и започвав да лови престъпници, като специалност са му именно дезертьори, шпиони, саботьори и убийци - всякакви страхливци и подлеци, които не спазват правилата на честния бой. Но след края на войната този тип престъпления рязко намаляват, а Бен не показва желание да гони обикновени престъпници като редови Маршал. Фамилията показва нужното уважение и му позволява да напусне Маршалите, като в настоящия момент Бен е на свободна практика в рамките на фамилията - не членува в никоя от гилдиите, а бива изпратщан по поръчки. На два пъти се включва дори в бодигардски операции за съпровождане на важни особи през опасни местности. В знак на особена признателност (и увереност във верността му) фамилията дори му позволява да излезе "на свободна практика" - започва да пътува и сам да си търси приключения и предизвикателства, като остава "на разположение" за по-специални мисии. За последните пет години такива е имало само две и то кратки, така че в момента Бен е на практика свободен прикюченец. Само дето плаща 10% към фамилията за всяка поръчка, която поеме като незвисим наемник, както и от всякакви официални парични печалби. Той няма нищо против да дава тези пари - така и фамилията е доволна, и той може да прави каквото си иска.

*******************

Капитанът се обърна към предводителя на денеитските наемници.
-Бен, как ще им направим засада? Вие сте седем, а моите момчета са всичко на всичко двадесет и двама, половината са зайци. А ескорта на генерала е от над сто души. Засада или не, много са ни.
-Андреас... Имаш ли ми доверие? - думите бяха изречени бавно, спокойно, но и сериозно. Въпросът не беше риторичен.
-Ами... Познавам те от две години, участвали сме в две битки заедно и знам, че си добър, а и фамилията няма да изпрати некадърник на такава важна мисия... Но... много са ни... - след половин минута мълчаливо взиране в очите на дребничкия мъж пред себе си добави само - Да, Бен, имам ти доверие.
-Войниците при мен след двадесет минути. Искам да се помоля.
Пет минути по-късно всички бяха около него. Молитвата му не беше като на разните там бойни свещеници и капелани. Бенеслав просто стоеше приседнал до огъня със сложен напряко през скута му жезъл, със затворени очи и дори и устните му не помръдваха. Само веднъж извади от една кесия някакъв златист прах, който леко пръсна пред себе си, след което пред него се появи едва забележима призрачна ръка, която направи някакви жестове, които останаха ясни само на него. Когато приключи с ритуала и молитвите си всички знаеха какви ще са първите му думи и бяха повече от всякога убедени във верността им
-Момчета, днес Дол Дорн ще отдаде благословията си нам, стига да останем смели и решителни и да не допускаме страх в сърцата. Противникът ни е многоброен, но ще бъде победен. - Той си стоеше седнал, не жестикулираше, но спокойният му, тихичък глас потъваше директно в умовете и душите на войниците, дори и опитните, цинични денеитски наемници го гледаха по-особено. - Ето как ще процедираме - Капитанът с по-опитните от хората си ще заварди изхода на клисурата. От вас не искам да избивате висчко живо, просто не позволявайте да ви пробият, иначе ще избягат. Кураж и твърдост, това ми трябва от вас. С мен ще останат новите. Ако генерала не е оглупял тотално след предателството си, той бързо ще прати доста хора срещу мен, така че ще ми трябва охрана. Междувременно искам всичките ви лъкове и арбалети готови за стрелба, искам поне три залпа от вас преди да са довтасали. Моите момчета ще останат близо до входа и ще чакат. Като пратят отряда срещу нас и със опита да си пробият път напред, охраната около генерала ще отслабне. Аз също ще се погрижа да не ви правят много-много спънки. Избивате набързо колкото успее от бодигардите му, но основно се концентрирате върху него, грабвате го, зашеметявате го ако трябва и се изнасяте към онази малка пещера, която открихте вчера на отсрещната страна на клисурата. Входът ще остане открит. Когато хванем генерала оцелелите ще искат да избягат. Нека. Целта ни не е да ги избиваме до крак, трябва ни генерала. А страхливците ще си го отнесат рано или късно.
Битката протече точно според плана на Бенеслав. Когато генералът със част от охраната му се хвърлиха на земята, ударени от мощта на обжествените сили, денеитските наемници безпроблемно отнесоха важната клечка. Това почти приключи битката, повечето противници тръгнаха да бягат. Един обаче остана.
-Малък, дребен, страхлив, пършив, мижав, нещастен магьоник! - крещеше с пяна на устата размахалият грамадна секира орк, който явно нямаше намерение на остави нещата така. - Ще се къпя в кръвта ти!
Всички гледаха вцепенени. Само един от войниците опита да спре орка, но беше буквално прегазен. Бен обаче стоеше спокоен. В последният момент жезълът му се развъртя и успя да отклони насоченият към главата му удар, който само леко се плъзна по лявата му ръка, без да проникна през ризницата. Другият край на тоягата завърши пътя си в главата на орка. Макар и да не му направи нещо кой знае какво, тя го зашемети за момент. Това стигаше. Цялата фигура на Бенеслава засия и лъч синкаво-бяла светлина отхвърли орка няколко крачки назад, а в следващия момент тялото му избухна в пламъци. Бен не изчака противникът му да се изпържи в свещения огън, а го добли бързо и продължи да нанася удари, докато безпроблемо предусещаше и избягваше повечето удари, а малкото които го досигаха бяха отслабвани от ризницата му и оставяха неприятни и болезнени, но не и фатални, синини по тялото му.
-Не съм страхливец, боклук! И не съм магоьсник. - каза Бен на овъгления труп. - Но ти поне се би смело и честно. Хайде, момчета, да се изнасяме, имаме да доставяме предател за разпит пред Негово Величество.
Personality
[sblock1=Social Interactions]How do others perceive you in social interactions? Relaxed
How optimistic are you? Self-assured
How trusting are you? Skeptical[/sblock1]
[sblock1=Decision Points]How assertive are you at a decision point? Adaptable
How conscientious are you about following rules? Dutiful
How empathetic are you? Hard-hearted[/sblock1]
[sblock1=Dire Straits]How courageous are you in dire straits? Brave
How do you feel when faced by setbacks? Bold
How are your nerves? Unshakable[/sblock1]
Character Sheet
Neutral, Male, follower of Dol Dorrn, 175 cm, 75 kg
Languages: Common, Dwarven
[list][*]Initiative & Movement[list]
[*]Initiative: +4 [*]Speed: 5[/list]

[*]Ability Scores[list]
[*]Strength: 10 (0/+4) [*]Constitution: 16 (+3/+7) [*]Dexterity: 10 (0/+4) [*]Intelligence: 14 (+2/+6) [*]Wisdom 21 (+5/+9) [*]Charisma: 10 (0/+4)[/list]

[*]Defenses & Senses[list]
[*]AC: 24 [*]Fortitude: 21 [*]Reflex: 20 [*]Will: 23
[*]Passive Perception: 19 [*]Passive Insight: 24 [/list]

[*]Hit Points[list]
[*]HP: 59 [*]Bloodied: 29 [*]Surge Value: 15 [*]Healing Surges: 9[/list]

[*][sblock1=Skills][list]
[*]Acrobatics 3 [*]Arcana 11 [*]Athletics 3 [*]Bluff 4 [*]Diplomacy 4 [*]Dungeoneering 9 [*]Endurance 6 [*]Heal 9 [*]History 11 [*]Insight 14 [*]Intimidate 11 [*]Nature 9 [*]Perception 9 [*]Religion 11 [*]Stealth 3 [*]Streetwise 4 [*]Thievery 3[/list][/sblock1]

[*]Feats[list]
[*]Staff fighting
[*]Scouring Wrath
[*]Implement Expertise (staff)
[*]Coordinated explosion
[*]Toughness
[*]Ritual Caster
[*]Human Perseverance[/list]

[*]Features[list]
[*]Racial Traits:[list]
[*]Bonus 1st level feat (Staff Fighting)
[*]Bonus trained skill (Intimidate)
[*]Bonus at-will power (Divine bolts)[/list]
[*]Class Features[list]
[*]Channel divinity - Armor of Wrath
[*]Divine covenant - Covenant of wrath
[*]Ritual caster bonus feat[/list][/list]

[*]Powers[list]
[*][sblock1=At-Will Prayers][list]
[*]Divine Bolts Invoker Attack 1
You hurl bolts of divine lightning at your enemies.
At-Will ✦ Divine, Implement, Lightning
Standard Action Ranged
10
Target: One or two creatures
Attack: Wisdom vs. Reflex
Hit: 1d6 + Wisdom modifier lightning damage.

[*]Avenging Light Invoker Attack 1
You smite your foe with a searing orb of light, an orb that burns with the fire of vengeance if your allies have been harmed.
At-Will ✦ Divine, Implement, Radiant
Standard Action Ranged
10
Target: One creature
Attack: Wisdom vs. Fortitude
Hit: 1d10 + Wisdom modifier radiant damage. If a bloodied ally is adjacent to the target, the attack deals extra radiant damage equal to your Constitution modifier (+3).

[*]Grasping Shards Invoker Attack 1
You hurl a crystalline sphere of magic at your foes. On impact, it splinters into hundreds of tiny, radiant blades, which slice into your enemies and slow their movement.
At-Will ✦ Divine, Implement, Lightning
Standard Action Area
burst 1 within 10
Target: Each creature in burst
Attack: Wisdom vs. Fortitude
Hit: Wisdom modifier radiant damage, and the target is slowed until the end of your next turn.

[*]Mage Hand Wizard Cantrips 1
You gesture toward an object nearby, and a spectral floating hand lifts the object into the air and moves it where you wish.
At-Will ✦ Arcane, Conjuration
Minor Action Ranged
5
Effect You conjure a spectral, floating hand in an unoccupied square within range. The hand picks up, moves, or manipulates an adjacent object weighing 20 pounds or less and carries it up to 5 squares. If you are holding the object when you use this power, the hand can move the object into a pack, a pouch, a sheath, or a similar container and simultaneously move any one object carried or worn anywhere on your body into your hand.
As a move action, you can move the hand up to 5 squares. As a free action, you can cause the hand to drop an object it is holding, and as a minor action, you can cause the hand to pick up or manipulate a different object.
Sustain Minor You can sustain the hand indefinitely.
Special You can create only one hand at a time.

[*]Prestidigitation Wizard Cantrips 1
You perform an amusing magical trick, such as creating a dancing wisp of light, freshening a wilting flower, making a coin invisible, or warming a cold drink.
At-Will ✦ Arcane
Minor Action Ranged
2
Effect Use this cantrip to accomplish one of the effects given below.
[list][*]Move up to 1 pound of material.
[*]Create a harmless sensory effect, such as a shower of sparks, a puff of wind, faint music, or a strong odor.
[*]Color, clean, or soil items in 1 cubic foot for up to 1 hour.
[*]Instantly light (or snuff out) a candle, a torch, or a small campfire.
[*]Chill, warm, or flavor up to 1 pound of nonliving material for up to 1 hour.
[*]Make a small mark or symbol appear on a surface for up to 1 hour.
[*]Produce out of nothingness a small item or image that exists until the end of your next turn.
[*]Make a small, handheld item invisible until the end of your next turn.[/list]
Nothing you create with this cantrip can deal damage, serve as a weapon or a tool, or hinder another creature’s actions. This cantrip cannot duplicate the effect of any other power.
Special Special: You can have as many as three prestidigitation effects active at one time.[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Encounter Prayers][list]
[*]Rebuke Undead Invoker Feature
Undead flee and then cower in your presence, their bodies seared by divine light.
Encounter (Special) ✦ Divine, Implement, Radiant
Standard Action Close
blast 5
Channel Divinity: You can use only one channel divinity power per encounter.
Target: Each undead creature in blast
Attack: Wisdom vs. Will
Hit: 2d10 + Wisdom modifier radiant damage. You push the target 2 squares, and it is dazed until the end of your next turn.

[*]Armor of Wrath Covenant of Wrath Power
As your foe strikes, you invoke the gods' power to encase yourself in a burning aura of radiant energy.
Encounter (Special) ✦ Divine, Radiant
Immediate Reaction Close
burst 5
Channel Divinity: You can use only one channel divinity power per encounter.
Trigger: An enemy within 5 squares of you hits you
Target: The triggering enemy in burst
Effect The target takes radiant damage equal to your Constitution modifier (+3), and you push the target 2 squares.

[*]Astral Terror Invoker Attack 1
Astral energy surges through you, transforming you into a beacon of divine terror that sends your foes reeling.
Encounter ✦ Divine, Fear, Implement, Psychic
Standard Action Close
burst 3
Target: Each enemy in burst
Attack: Wisdom vs. Will
Hit: 1d6 + Wisdom modifier psychic damage, and you push the target 2 squares.

[*]Sun Hammer Invoker Attack 3
Forged from the light of the Bright City of Hestavar, the sun hammer glows brighter the more your allies suffer. You invoke the hammer to call down a radiant burst upon your foes.
Encounter ✦ Divine, Implement, Radiant
Standard Action Area
burst 1 within 10
Target: Each enemy in burst
Attack: Wisdom vs. Fortitude
Hit: 1d10 + Wisdom modifier radiant damage. If any bloodied allies are in the burst, the attack deals 2 extra radiant damage.

[*]Invoke Obedience Invoker Attack 7
As you are filled with glory, your enemies know they must either bow before you or suffer your wrath.
Encounter ✦ Divine, Implement, Psychic
Standard Action Area
burst 1 within 10
Target: Each creature in burst
Effect:Before the attack, each target can fall prone as a free action. The attack automatically misses a prone target.
[ind]Covenant of Wrath: Each prone target takes 1d6 psychic damage.[/ind]
Attack: Wisdom + 5 vs. Will
Hit: 2d6 + Wisdom modifier psychic damage.[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Daily Prayers][list]
[*]Purging Flame Invoker Daily 1
Divine fire washes over your foe, burning not only its physical form but the very stuff of its soul.
Daily ✦ Divine, Fire, Implement
Standard Action Ranged
10
Target: One creature
Attack: Wisdom vs. Reflex
Hit: 1d10 + Wisdom modifier fire damage, and ongoing 10 fire damage (save ends).
Miss: Half damage, and ongoing 5 fire damage (save ends).

[*]Grasping Chains of the Justiciar Invoker Daily 5
You invoke the chains of Rathos, an exarch of the gods charged with capturing renegade angels. These glowing blue chains erupt from the ground to tether your foes in place.
Daily ✦ Divine, Force, Implement
Standard Action Area
burst 2 within 10 squares
Target: Each enemy in burst
Attack: Wisdom vs. Reflex
Hit: 2[W] 1d6 + Wisdom modifier force damage, and the target is immobilized (save ends).
Miss: Half damage, and the target is slowed until the end of your next turn.[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Utility Prayers][list]
[*]Shroud of Warning Invoker Utility 2
You invoke the gods' protection, allowing you and your allies to act a moment sooner when combat erupts.
Daily ✦ Divine
No Action Close
burst 10
Trigger: You and your allies roll initiative at the beginning of an encounter
Target: You and each ally in burst
Effect: Each target gains a bonus to the initiative check equal to 2 + your Intelligence modifier.

[*]Shield of Light Invoker Utility 6
A flash of light flares in your enemy’s eyes, disrupting its attack against your ally.
Encounter ✦ Divine
Immediate Interrupt Ranged
10
Trigger: An enemy within 10 squares of you makes an attack roll against your ally
Target: The triggering enemy
Effect: The target takes a -3 penalty to the triggering attack roll. If the attack hits and deals damage, you slide the ally 1 square after the damage is dealt.[/list][/sblock1][/list][/list]
Items
[list]
[*]Rebuking finemail +2 Level 9
This silver chainmail glimmers as the divine magic within it bolsters your defenses against a foe that feels your wrath.
AC Bonus +7 (+2); Checks -1; Speed -1; Weight 40 lbs
Property: When you hit an enemy with any divine attack power, you gain a +1 bonus to all defenses against that enemy’s attacks until the end of your next turn.

[*]Collar of Recovery +2 Level 9
Inset with a bloodstone, this neckpiece aids healing.
Item Slot: Neck
Enhancement: Fortitude, Reflex, and Will
Property: Gain extra hit points equal to this item’s enhancement bonus when you spend a healing surge to regain hit points.

[*]Staff of ruin +2 Level 8
his gnarled, jagged staff fits the hand of any wizard seeking to devastate her opponent.
Implement (Staff)
Enhancement: Attack rolls and damage rolls
Critical: +2d10 damage
Property: In addition to the normal enhancement bonus, add the staff ’s enhancement bonus to damage rolls as an item bonus.

[*]Belt of Vigor Level 2
This chain metal belt improves your recuperative abilities.
Item Slot: Waist
Property: You gain a +1 item bonus to your healing surge value.

[*]Hedge Wizard's Gloves Level 4
With a wave of these patched gloves, you can perform magic tricks.
Item Slot: Hands
Power (At-Will • Arcane, Conjuration): Standard Action. As the wizard’s mage hand power.
Power (At-Will • Arcane): Standard Action. As the wizard’s prestidigitation power.
[*]Daggers two of them
[*]Adventurer's kit
[*]Ritual book
[*]300 gp worth of residuum
[*]20g in cash[/list]
Rituals
[sblock1=Hand of Fate]A ghostly apparition appears to give you basic guidance about a course of action.
Component Cost: 70 gp
Market Price: 175 gp
Key Skill: Religion (no check)
Level: 4
Category: Divination
Time: 10 minutes
Duration: 10 minutes
[ind]When you perform the ritual, ask up to three questions about possible courses of action. A translucent blue hand appears and indicates with a gesture what the most rewarding course of action is.[/ind][ind]If you describe courses of action that refer to directions or specific objects, then the hand points toward the choice that bears the greatest reward. If you ask the hand, “Should we head down the stairs or through the doors?” then the hand responds by pointing either to the stairs or the doors. If you ask the hand, “Which of these three levers should we pull first?” then the hand responds by pointing to a lever.[/ind][ind]If you describe only a single course of action, the ritual assumes that inaction is your other option. The hand either beckons you (to indicate that you should proceed) or gestures for you to halt. For example, the question “Should we explore the ruins of Solitronia?” results in the hand either beckoning you or gesturing for you to halt.[/ind][ind]The hand can’t assess events in the far future; its judgment extends only to likely events in the next hour. If the hand can’t indicate a preference, the ritual has no effect and expends no components.[/ind][ind]There are two drawbacks to using the ritual to aid your decisions. First, fate values rewards over risk, and this ritual provides guidance accordingly. It points you toward a high risk, high reward option before pointing you toward a low risk, low reward alternative. For example, if one tunnel leads to a dragon and great wealth and the other tunnel leads back to town, then the hand points toward the dragon. However, a high risk, low reward alternative is considered less rewarding than a low risk, low reward option.[/ind][ind]Second, the hand can choose only the most rewarding course of action relative to the alternatives provided. That doesn’t mean that the indicated choice is necessarily a good idea, only that it’s a better idea than the other options you’ve indicated. In the example above, if all three levers activate traps, then the hand points toward the lever that triggers a trap less lethal than the others.[/ind][/sblock1]
[sblock1=Fastidiousness]You are clean, and you would like to remain so, even while digging through aboleth slime for lost treasures.
Component Cost: 10 gp
Market Price: 50 gp
Key Skill: Arcana (no check)
Level: 1
Category: Warding
Time: 10 minutes
Duration: 24 hours
You or a creature within 2 squares of you is warded against becoming dirty. No matter what the target does, touches, walks through, or experiences, the target’s person, clothes, and carried possessions are not soiled. If the target is in any way soiled when the ritual is completed, that filth is immediately shed. Attacks or other effects that involve dirtying the character work as normal but leave no lasting waste or residue.[/sblock1]
[sblock1=Tenser's Floating Disk]“Oh, this? It follows me everywhere, like a porter that never needs to rest.”
Component Cost: 10 gp
Market Price: 50 gp
Key Skill: Arcana
Level: 1
Category: Exploration
Time: 10 minutes
Duration: 24 hours
You create a slightly concave, circular plane of force that floats a foot off the ground and can carry what you lay upon it. The disk is 3 feet in diameter and 1 inch deep at its center. It remains stationary unless you move more than 5 squares away from it, in which case it moves with your base speed once per round until it is within 5 squares of you. You can command the disk to move up to your speed as a move action. If you are more than 5 squares from the disk for 2 consecutive rounds, the disk disappears, dropping whatever it was carrying.

Your Arcana check result determines the maximum load the disk can carry.
Arcana Check Result Maximum Load
9 or lower 250 pounds
10–24 500 pounds
25–39 1,000 pounds
40 or higher 2,000 pounds[/sblock1]
[sblock1=Unseen Servant]Why bother with real servants when magical ones are so much more obedient?
Level: 1
Category: Creation
Time: 10 minutes
Duration: Until your next extended rest or until you dismiss the servant
Component Cost: 20 gp, plus a focus worth at least 25 gp
Market Price: 50 gp
Key Skill: Arcana (no check)
[ind]You conjure a Medium unseen servant of invisible force. It obeys your commands, moves at your speed, can lift up to 100 pounds, and performs basic functions and repetitive tasks, such as cleaning, making camp, and moving, holding, or carrying objects.[/ind][ind]An unseen servant never tires. It cannot move more than 20 squares from your space. It does not occupy any space and cannot attack or be attacked. Each unseen servant you currently control doubles the component cost to create the next.[/ind][ind]Focus: A ceramic hand. The person who holds this focus is empowered to command any unseen servants summoned with it. If the focus is broken or not in anyone’s possession for a minute or longer, all unseen servants bound to it disappear.[/ind][/sblock1]
[sblock1=Last Sight Vision]As you finish the ritual, you see the final moments of the corpse’s life.
Component Cost: 25 gp
Market Price: 100 gp
Key Skill: Arcana or Religion
Level: 2
Category: Divination
Time: 10 minutes
Duration: 2 or more rounds
When you perform this ritual in the presence of a corpse or a skull, you witness an auditory and visual replay of the moments before the death of that creature, as seen from the creature’s perspective. You cannot perform this ritual on headless corpses. Once you have performed this ritual, you must wait until you have gained a level before using it again on the same remains.

Your Arcana or Religion check determines the length of time prior to the target’s death that you experience.
Check Result Time Period
19 or lower 2 rounds
20–29 4 rounds
30–39 6 rounds
40 or higher 10 rounds[/sblock1]
[sblock1=Pyrotechnics]A flare soars into the night sky and explodes with brilliant color.
Component Cost: 20 gp
Market Price: 50 gp
Key Skill: Arcana (no check)
Level: 2
Category: Creation
Time: 1 minute
Duration: 10 minutes

You send a barrage of small, colorful explosions into the sky. The explosions blossom into whatever color or shape you choose for 1 minute. At the end of each minute of the ritual’s duration, you can choose a new color and shape. At night, the lights are visible within a 10-mile radius. During the day, the lights are visible within a 1-mile radius.[/sblock1]
[sblock1=Enchant Magic Item]Magic drawn from the warp and weft of the universe infuses the item you hold in your hands.
Component Cost: Special
Market Price: 175 gp
Key Skill: Arcana (no check)
Level: 4
Category: Creation
Time: 1 hour
Duration: Permanent

[ind]You touch a normal item and turn it into a magic item of your level or lower. The ritual’s component cost is equal to the price of the magic item you create.[/ind][ind]You can also use this ritual to resize magic armor (for example, shrink a fire giant’s magic armor to fit a halfling). There is no component cost for this use.[/ind][/sblock1]
[sblock1=Transfer Enchantment]With great care and concentration, you carefully strip magical power from one object to imbue it in another.
Component Cost: 25 gp
Market Price: 175 gp
Key Skill: Arcana (no check)
Level: 4
Category: Creation
Time: 1 hour
Duration: Permanent

[ind]You transfer the magical qualities (properties, powers, and enhancement bonus) of an enchanted item into another object. You must maintain physical contact with both items for the duration of the ritual. The receiving item must occupy the same magic item slot (head, waist, armor, and so on) and be the same type (wand, rod, weapon, and so on) as the original item. The enchantment to be moved must be valid for the receiving item, so that you cannot transfer ranged weapon properties to melee weapons, cloth-only armor properties to chainmail, and so on.[/ind][ind]You can transfer an enchantment to an item that already contains a lower-level enchantment, but the receiving item’s previous magic is lost. For example, the enhancement bonus and power of a suit of +1 barkskin hide (5th level) could be placed into a suit of +1 curseforged scale (3rd level), but the scale armor’s existing power is lost in doing so. You cannot transfer an enchantment to an item that already has a higher-level enchantment.[/ind][/sblock1]
[sblock1=Discern Lies]His lies quiver through the ether like water thrown on a hot griddle. The suspect doesn’t even know he’s giving off this signal, but to you it’s clear as day.
Component Cost: 140 gp
Market Price: 360 gp
Key Skill: Religion
Level: 6
Category: Divination
Time: 10 minutes
Duration: 5 minutes

Make a Religion check. Use the result as a bonus to your Insight checks to discern any untruths spoken in your presence during the duration. If anyone aided you while performing this ritual, they can’t help you make the resulting Insight checks.[/sblock1]
[sblock1=Disenchant Magic Item]The item ignites in a brief flash of brilliant light, then crumbles to golden dust in your hands.
Component Cost: 25 gp
Market Price: 360 gp
Key Skill: Arcana (no check)
Level: 6
Category: Creation
Time: 1 hour
Duration: Instantaneous

When you finish performing this ritual, you touch a magic item and destroy it, turning it into a quantity of residuum valued at one-fifth of the item’s price. The item must be your level or lower and must be something that can be created using the Enchant Magic Item ritual.[/sblock1]
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Герои

Мнение от Prince of Essembra » пон юли 27, 2009 7:07 pm

captain Aelar d'Deneith - ,,The Lion" , level 8 Half-elf Paladin. Exp: 14200/16500.

Описание:
Аелар е исполин за расата си. Физиката му може да се съревновава, с тази на полу-орк например. Няма нито един мускул по тялото му, който да не е оформен от самата божествена сила. Прическата е неглиже. Чуплива, кестенява коса, спускаща се до раменете на младия мъж, която по-често е скрита зад шлем. Очите са дълбоки и тъмни. Въпреки своята внушителност, Аелар винаги е усмихнат и готов за приятелски разговор на по бира, стига обстоятелствата да го позволяват. Има мелодичен и отчетлив глас.
История:
Аелар е родом от големия град Карлактън. Член на фамилия Денеит, израснал в скромно семейство на войници. Той е най-големият от пет сина, което приковава погледите и очакванията към него . Преди да се спомине, баща му го изпраща във военната академия на града и го заклева да изпълнява безпрекословно свещения си дълг към родината, краля и фамилията. Момчето било възпитано в духа на дисциплината, тренировките и честта. От малък обаче Аелар доказал, че е необикновен, и като че ли без много усилия, начинанията му успявали. Не веднъж късметта му се е усмихвал и го спасявал от големи беди. Така около личността му се създава усещането, че някой горе се интересува от него и има важна мисия, която скоро ще му възложи. С много енергия и желание момчето се изкачвало по стълбицата на военната йерархия като след 2 години било повишено в ранг капитан. Не след дълго молбата му била приета и той станал част от гилдията на Защитниците, където получавал назначения свързани с ескорт и охрана на важни личности. От тази си работа младежът развил уменията бдителност и прозорливост като винаги бил нащрек. По време на една от тези мисии талантът на Аелар бил забелязан от Хазанн, велик рицар от ордена на Дол Дорн, един от инструктурите в манастира, ползващ се с безупречна репутация и висок ранг. Драконокръвният убедил младежа, че необикновените му сили, късмет и лидерски умения не са случайност, а напротив - божествената сила струяла от него. Така менторът взел младия мъж под крилото си и след време го шлифовал, като диамант. Аелар научил много в манастира- бил честен и мъдър за годините си , истински лидер в битка и разбира се своеобразен шампион на Дол Дорн. Мечът на момчето покосил мнозина недостойни същества, а освен това Аелар изучавал религиозни и исторически томове. Близостта на Скръбните земи била причина да бъде изпратена малка армия от рицари на ордена, които да се справят с нечисти сили бродещи по границата с Каррнат и дори навлизащи и мародерстващи в територията на страната. Рицарите били предвождани от Хазанн и неговата дясна ръка - Аелар. В мъглите на Скръбните земи обаче се криел могъщ противник. Това били демони с зловещият Имолит начело. При вида на Огнената сянка и скверните й войници, армията от Карнат се разтреперила. По време на битката мнозина паднали мъртви, положението изглеждало пагубно. За да обърне нещата Хазанн хвърлил своето предизвикателство върху Имолита и сблъсъкът по м/у им накрал двете армии да спрат боя и да затихнат с отворени усти. Дуелът бил равностоен, но за да се роди нова звезда, трябвало да изтлее старата и Имолита надделял като намерил точния момент, в който драконокръвният не внимавал, за да го обгори фатално. Отчаяние се четяло в погледите на смаяните войници от Карнат, никога преди не им се било случвало да се чувстват, така безпомощни в битка. Тогава настъпил момента на Аелар. Това бил единственият случай, в който младежът изгубил контрол над емоциите си. Нададеният от него рев бил толкова силен и яростен, че оживелите за да разкажат, го сравняват с лъвски, а от там излиза и прозвището на младия мъж - Аелар Лъвът. С божествената подкрепа, рицарят съсякъл Имолита и обърнал хода на сражението. Когато се прибрали в Карлактън, младият мъж бил обсипан с почести от своя орден, но това не го вълнувало толкова, той бил само инструмент в ръцете на своя бог. За Аелар най-важното било да погребе достойно своя ментор, превърнал се за него във втори баща. На церемонията дошъл самият патриарх на Дол Дорн, за да изпроводи към отвъдното един велик рицар от ордена. Това обаче не била единствената причина. След ритуала той привикал на четири очи Аелар като му обяснил, че се сформира нов специален отряд, в който вече имало и други двама представители на фамилията Денейт, както и няколко изявени кадри от различни организации. Полу-елфът бил преразпределен именно към това сформирование. Така на 33г Аелар Лъвът поел едно ново предизвикателство. Мъжът все още бил част от ордена на Дол Дорн, но все по-малко зависел от него.


Personality:
Social Interactions:
How do others perceive you in social interactions? Charming.
How optimistic are you? Hopeful.
How trusting are you? Open-minded.
Decision Points:
How assertive are you at a decision point? Commanding.
How conscientious are you about following rules? Honest.
How empathetic are you? Protective.
Dire Straits:
How courageous are you in dire straits? Brave.
How do you feel when faced by setbacks? Stoic.
How are your nerves? Calm.
Character Sheet:
[sblock]Unalignet, Male, follower of Dol Dorn, 191 cm, 92 kg
Languages: Common, Eleven, Draconic.

Initiative & Movement:

Initiative: +3.
Speed: 5.

Ability Scores:
Strength: 16 (+3)
Constitution: 16 (+3)
Dexterity: 8 (-1)
Intelligence: 10 (0)
Wisdom 14 (+2)
Charisma: 20 (+5)

Defenses & Senses:

AC: 27
Fortitude: 20
Reflex: 19
Will: 22
Passive Perception: 16.
Passive Insight: 23.

Hit Points:

HP: 73
Bloodied: 36
Surge Value: 18
Healing Surges: 13
Skills:
[sblock]Acrobatics -1
Arcana 4
Athletics 3
Bluff 9
Diplomacy 16
Dungeoneering 6
Endurance 5
Heal 6
History 9
Insight 13
Intimidate 9
Nature 6
Perception 6
Religion 9
Stealth -1
Streetwise 9
Thievery-1[/sblock]
Feats:
[sblock]Weapon expertise ( bastard sword ).
Exotic weapon profiency ( bastard sword ).
Weapon focus ( bastard sword ).
Human perseverence.
Implement expertise. ( holy symbol ).[/sblock]
Racial Traits:
[sblock]Skill bonuses: +2 Diplomacy, Insight.
Dilettante.
Dual Heritage.
Group Diplomacy: Each ally within 10sq of you got +1 on diplomacy.[/sblock]
Class Features:
[sblock]Channel divinity - Divine Mettle.
Channel divinity - Divine Strenght.
Divine Challange- Mark.
Lay on hands - once per day.[/sblock]

Powers:

At-will:
[sblock]Lay on hands. Minor action. Twice per day u spend a healing surge to help an ally wich recovers hp equal to his own surge value.
Divine Challange. Minor action. One creature. -2 to attack rolls for the enemy. Bonus to damage equal to +7.
Enfeebling strike: Charisma vs AC. Attack: 1d20+15. Damage: 1d10+8 if u marked the target your enemy suffer -2 on attack rolls until the end of your next turn.
Virtuous Strike: Charisma vs AC. Attack: 1d20+15. Damage: 1d10+8 radiant damage and you gain +2 defences until your next turn.[/sblock]

Encounter:
[sblock]Devastating strike: Strenght vs AC. Attack: 1d20+13. Damage: 1d10+1d8+6. Effect: Until the start of your next turn, any attacker gain +2 attack vs you.
Radiant Smite: Strenght vs AC. Attack: 1d20+13. Damage: 2d10+6 radiant damage.
Invigorating Smite: Charisma vs Will. Attack: 1d20+15. Damage: 2d10+8 and u and each ally within 5sq regain 7 temporary hp.
Benign Transposition: Charisma vs AC. First u swap position with ally within 1sq of you. Then you hit an ally within your new position. Attack: 1d20+15. Damage: 2d10+8.
Channel Divine Mettle: Minor action. Ally got +5 bonus to defences.
Channel Divine Strenght: Minor action. +3 damage on base attack this turn.[/sblock]

Daily:
[sblock]Radiant Delirium: Charisma vs Reflex. Attack: 1d20+12. Damage: 3d8+7 and the target is dazed until the end of your next turn. In addition the target takes -2 penalty to AC ( save ends) and -2 penalty to every save until the end of the effect. Miss: Half damage and the target is dazed until the end of your next turn.
Sighn of vulnerability: Charisma vs Fortitude. Attack: 1d20+12. Damage: 3d8+7 and the target get gains vulnerability 5 to radiant damage until the end of the encounter. Miss: Half damage and no vulnerability.[/sblock]

Utility:
[sblock]Sacred circle: Zone. Close burst 3. Burst gives you and each ally within it +1 AC until the end of the encounter.
Valiant Rush: Move action. You move twice your speed to a square adjacent to an enemy of your line of sight.[/sblock][/sblock]
Items:[sblock]Bloodiron Plate amour +2 enhancement: Lvl 8 / 3,400 gp
Armor: Scale, Plate
Enhancement: AC
Property: When you hit a target, you gain a +2 item bonus to AC against attacks from that target until the end of your next turn.

Magic Holy Symbol +2 Level 6
Item Slot: Implement.
Critical: +1d6.
Enhancement: +2 to attack and damage for implement keyword powers.

Berserker Bastard sword +2 Level: 10.
Enhancement: +2 to atack and damage. Daily power: Minor action. +2 attack and damage to attack rolls -5 to all defences. 5 resist to all damage. The effects last until the end of the encounter or until you fall unconscious.

Cloak of survival +2 Level: 9
Enhanced: +2 to all defences. Property: +2 to Endurance, 5 resistance to cold and fire.

Bashing Heavy Shield Level 5
+2 AC. -2 to checks.
Daily power: Free action. Use this power when you hit an enemy with melee attack. After the attack push the enemy for 1d4sq.

Standard Adventurer's Kit.

Cash: 200gp.[/sblock]
Прикачени файлове
Aelar.jpg
Aelar.jpg (3.21 KБ) Видяна 2861 пъти
Последна промяна от Prince of Essembra на вт сеп 01, 2009 4:57 pm, променено общо 31 пъти.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Герои

Мнение от AngerNogar » вт юли 28, 2009 12:36 am

Kalbar Keled, level 8 Half-Orc Brutal Scoundrel Rogue|Ranger
Описание
[sblock1=външен вид]Изображение[/sblock1]Калбар е огромен, дори за полуорк. Тялото му е покрито с преплетени като корабни въжета мускули, които само изпъкват още повече от мехлема от китова мас, който той има навика да втрива в тялото си. Въпреки огромните му размери обаче - тялото на полуорка се движи с почи плашеща грация и бързина.
Очите му, някога тъпно червени - сега светят с неестествено жълто сияние.
Калбар обикновено се облича в широки и свободни ленени дрехи, като единсвтеното украшения по него са двете му големи обеци и тежката броеница, като тези характерни за лазаарските богаташи.
История
Калбар се прочува като един от най-страховитите пирати, един от най-непредвидимите разбойници и един от най-надеждните наемници из цял Лазаар. И така, докато след разгорещен кръчмарски спор с един от пиратските принцове не е принуден да напусне принципалите, бягайки от гнева на двамата братя на починалия. Не че по-възрастният от тях е особено гневен за това (по разбираеми причини), но все пак най-обикновеното благоприличие изисква да прати поне пет дузини ловци на глави след мъжа, който току що го е направил принц.
Не е ясно какво точно се случва през следващите няколко години, но от ловците на глави при Негово Величество Принц Джърд Червения се връща само един - не само с празни, а и с липсващи ръце.
До пристигането си за състезанието, Калбар поне на пръв поглед се въздържа от това да навлича общественото внимание върху себе си. Информацията за пребиваването му в Шарн е оскъдна, макар и в една статия за Коранбергските хроники (която така и не бива издадена по неизвестни причини) да се твърди, че небезизвестния пират от близкото минало на няколко пъти е забелязван да посещава Лейди Елвинор д'Пфиарлан - повелителката на деменса на сянката.

* * *

Първите викове на конкубинката му огласиха нощта още преди безжизнетото тяло на Лорд Тирал да се стовари на земята. Макар и по тялото на лорда да нямаше никакви следи от насилствена смърт - мнозина биха намерили за странно млад мъж в разцвета на силите си да потъне в обятията на Пазителя по естествен път...

Пианият благородник едва успя да се размине с идващият в насрещната посока патрул. Миг по-късно краката на мъжа се преплетоха и той се стовари в канавката, където изпразни съдържанието на стомаха си. Единият от стражите му помогна да се изправи, раболепно му пожела лека вечер и се затича да настигне партньора си по посока на виковете.

Фанарис д'Тюрани изгледа двамата отдалечаващи се стражи и до преди миг залитащото му тяло безшумно като сянка се мушна в една от тъмните уличките. Елфът целеустремено се насочи към блажено похъркващото, проснатото на земята тяло на просяк и безцеремонно го отмести на страни, като измъкна изпод него плосък пакет. Ръцете му чевръсто разопаковаха три къси кинжала и опърпана кожена туника на джелепин, която бързо намъкна върху копринената си ливрея. Най-сетне елфът извади малка и полупразна бутилка от пазвата си, изсипа последните капки от съдържанието и върху ленена кърпа и избърса брадата си. Фанарис потопи главата си в близката делва с дъждовна вода, за да отмие поне малко миризмата на коняк от лицето и дрехите си, след което със съсем леко залитане се насочи към посоката от която беше дошъл.

Само сградите на малка пекарна и работилницата на някой неизвестен съзидател деляха Фанарис от забутаните в нощния сумрак стълби, които водеха към квартирата му, когато очите на елфа забелязоха небрежно седналото, на перваза на втория етаж на пекарната, туловище на полу-орк.
- Тя мисли, че започваш да се самозабравяш, Фанарис - глухият глас на непознатия долетя до ушите на елфа. - Лорд Тирал беше влиятелен член на градския съвет и търговец с безупречна репутация. Освен това беше и щедър клиент, като макар и последното да няма нищо общо с канона... нека просто да кажем, че прави поведението ти и проява на лош вкус.
- Нямам представа за какво говориш - отвърна сухо елфът, макар повдигнатите ъгълчета на устните му да говориха друго, - но като говорим за лош вкус... - елфът изгледа непознатия от глава до пети, - да не би танцьорките и жонгльорите на Елвинор да са се свършили?
- Не. Само търпението и - огромното тяло на зеленокожия се стовари на земята с грацията на котка.
- Вероятно щеше да ме интересува, ако тя имаше дори най-малкото право да се бърка в работите на Тюрани. - елфът почти изсъска последните думи. В същото време, без да сваля очи от полу-орка, погледът му съзря мокрият хоросан около два от камъните на пекарната. Елфът се изсмя надменно, мина от другата страна на уличката и продължи към квартирата си.
Психичната енергия се вряза в гърба на Фарандис, но елфът дори не трепна. Миг по-късно обаче бавно се обърна: - Добър опит...
Преди елфът да успее да завърши изречението си, зелената ръка се изстреля напред и десетки метални парчета полетяха в негова посока. Тези от тях, които достигнаха тялото му, просто премихнаха през него. В същото време Фарандис се появи и леко в ляво и леко зад копието си и се отмести от пътя на останалите парчета с нереална ловкост, докато ръката му вече беше сграбчила първият от ножовете на колана му...
Оркът усети как първият се заби в рамото му и го прикова към стената, вторият остави ален белег по шията му и се заби в стената зад него, още преди да е минала дори секунда - елфът измъкна трети нож... и се взря изненадано в дръжката с липсващо остврие. От канията се чу тихо фъшване и еднометрова експлозия обгърна тялото на Фарандис. Обезобразеният елф се залитна зашеметено и с единствената ръка, все още прикачена към тялото му, потърси упора в разбитата стена до него... със същия успех можеше да бръкне в окото на химера. От смесването на веществата на съборената лавица от другата страна на стената първа в нощта проблясна ледена имплозия, миг по-късно последвана от огнен взрив, който превърна Фарандис д'Тюрани в експресионистична творба върху пекарната от другата страна на улицата.
- О, ами благодаря... - каза полу-оркът на мокрото петно на стената - Безкрайно съм поласкан от комплимента на един Тюрани в работата на който Елвинор вече никога няма да се бърка.

- Добра работа, Куки - миг по-късно промълви ухиленият полу-оркът, докато събраше тези от хвърлените монети, които някак си бяха преживяли яростта на елементите. Като свърши с това, той се приведе и през дупката в стената влезе в алхимичесата лаборатория. В отсрещната стена на стаята, изпод прекатуреното от взривовете легло, с пъшкане и псувни се подаде покритото със сажди и скреж лице на джудже.
- Ъм...- зеленокожият се замисли за момент, след което описа знак във въздуха и каза: - Суверените да бдят над вас и дома ви, добри ми господине! Добре ли сте? Бихте ли ме упътили къде на близо има магазин за кафе?
Полу-оркът тръгна в посоката, която пръстът на шашнатия съзидател сочеше, миг преди той отново да припадне.
Personality
[sblock1=Social Interactions]How do others perceive you in social interactions?
Witty
How optimistic are you?
Self-assured
How trusting are you?
Skeptical[/sblock1]
[sblock1=Decision Points]How assertive are you at a decision point?
Adaptable
How conscientious are you about following rules?
Flexible
How empathetic are you?
Stern[/sblock1]
[sblock1=Dire Straits]How courageous are you in dire straits?
Steady
How do you feel when faced by setbacks?
Driven
How are your nerves?
Unshakable[/sblock1]
Character Sheet
Unaligned, Male, follower of the Traveler, 193 cm, 89 kg
Languages: Common, Giant
[list][*]Initiative & Movement[list]
[*]Initiative: +11 [*]Speed: 6[/list]

[*]Ability Scores[list]
[*]Strength: 20 (+5/+9) [*]Constitution: 13 (+1/+5) [*]Dexterity: 20 (+5/+9) [*]Intelligence: 8 (-1/+3) [*]Wisdom 10 (+0/+4) [*]Charisma: 13 (+1/+5)[/list]

[*]Defenses & Senses[list]
[*]AC: 25 [*]Fortitude: 20 [*]Reflex: 20 [*]Will: 15
[*]Passive Perception: 19 [*]Passive Insight: 14 [/list]

[*]Hit Points[list]
[*]HP: 60 [*]Bloodied: 30 [*]Surge Value: 15 [*]Healing Surges: 7[/list]

[*][sblock1=Skills][list]
[*]Acrobatics 13 [*]Arcana 3 [*]Athletics 13 [*]Bluff 5 [*]Diplomacy 5 [*]Dungeoneering 4 [*]Endurance 6 [*]Heal 4 [*]History 3 [*]Insight 4 [*]Intimidate 12 [*]Nature 4 [*]Perception 11 [*]Religion 3 [*]Stealth 13 [*]Streetwise 5 [*]Thievery 13[/list][/sblock1]

[*]Feats[list]
[*]Hybrid Talent: Rogue Tactics - Brutal Scoundrel
[*]Armor Proficiency: Hide
[*]Nimble Blade
[*]Weapon Expertise (Light Blades)
[*][tip=You gain training in one skill from the warlock’s class skill list (Intimidate).
You gain the eyebite power as an encounter power.
In addition, you can use a rod, a wand, or a pact blade as an implement when using a warlock power or a warlock paragon path power.]Fey Pact Initiate[/tip][/list]

[*]Features[list]
[*]Racial Traits:[list]
[*]Half-Orc Resilience
[*]Swift Charge
[*]Furious Assault[/list]
[*]Class Features[list]
[*]Hybrid Sneak Attack
[*][tip=Once per turn as a minor action, you can designate the nearest enemy to you that you can see as your quarry.
Once per turn, when you hit your quarry with a ranger power or a ranger paragon path power, the attack deals 1d6 extra damage. If you can make multiple attacks in a round, you decide which attack to apply the extra damage to after all the attacks are rolled.
The hunter’s quarry effect remains active until the end of the encounter, until the quarry is defeated, or until you designate a different target as your quarry.
You can designate one enemy as your quarry at a time.]Hybrid Hunter's Quarry[/tip][/list]
[*]Background Benefits:[list]
[*]Mariner[/list][/list]

[*]Powers[list]
[*][sblock1=At-Will Exploits][list]
[*]Riposte Strike Rogue Attack 1
With a calculated strike, you leave your foe vulnerable to an adroit riposte should he dare attack you.
At-Will ✦ Martial, Weapon
Standard Action ✦ Melee weapon
Requirement: You must be wielding a light blade.
Target: One creature
Attack: Dexterity (+15) vs. AC
Hit: 1[W] + Dexterity modifier (1d8+9) damage. If the target attacks you before the start of your next turn, you make your riposte against the target as an immediate interrupt: a
Strength (+15) vs. AC attack that deals 1[W] + Strength modifier (1d8+9) damage.

[*]Twin Strike Ranger Attack 1
If the first attack doesn’t kill it, the second one might.
At-Will ✦ Martial, Weapon
Standard Action ✦ Melee or Ranged weapon
Requirement: You must be wielding two melee weapons or a ranged weapon.
Targets: One or two creatures
Attack: Strength (+15) vs. AC (melee; main weapon and off-hand weapon) or Dexterity (+14) vs. AC (ranged), two attacks
Hit: 1[W] (1d8+4 melee or 1d8+1 ranged) damage per attack.[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Encounter Powers][list]
[*]Off-hand Strike Ranger Attack 1
A weapon in your off-hand allows for a quick attack.
Encounter ✦ Martial, Weapon
Minor Action ✦ Melee weapon
Requirement: You must be wielding two melee weapons.
Target: One creature
Attack: Strength (+15) vs. AC (off-hand weapon)
Hit: 1[W] + Strength modifier (1d8+9) damage (off-hand weapon).

[*]Low Slash Rogue Attack 3
Your blade bites your enemy’s legs, momentarily hobbling him.
Encounter ✦ Martial, Weapon
Minor Action ✦ Melee weapon
Requirement: You must be wielding a light blade.
Target: One creature
Attack: Dexterity (+15) vs. Reflex
Hit: 1[W] + Dexterity modifier (1d8+9) damage, you slide the target 1 square, and the target is slowed until the end of your next turn. If you’re flanking the target, the attack deals extra damage equal to your Strength modifier (+5).

[*]Circling Predator Rogue Attack 7
You wheel around your foe, attacking mercilessly.
Encounter ✦ Martial, Weapon
Standard Action ✦ Melee weapon
Requirement: You must be wielding a light blade.
Target: One creature
Primary Attack: Dexterity (+15) vs. AC
Hit: 1[W] + Dexterity modifier (1d8+9) damage.
Effect: You can shift 1 square and must end adjacent to the target. Then make a secondary attack against it.
Secondary Attack: Dexterity (+15) vs. AC
Hit: 1[W] + Dexterity modifier (1d8+9) damage, and you gain combat advantage against the target until the end of your next turn.

[*]Furious Assault Half-Orc Racial Power
Your monstrous wrath burns inside you, giving strength to your attack.
Encounter
Free Action ✦ Personal
Trigger: You hit an enemy
Effect: The attack deals 1[W] extra (1d8) damage if it’s a weapon attack or 1d8 extra damage if it isn’t.

[*]Eyebite Warlock Attack 1
You glare at your enemy, and your eyes briefly gleam with brilliant colors. Your foe reels under your mental assault, and you vanish from his sight.
At-Will ✦ Arcane, Charm, Psychic, Implement
Standard Action ✦ Ranged 10
Target: One creature
Attack: Charisma (+5) vs. Will
Hit: 1d6 + Charisma modifier psychic (1d6+1) damage, and you are invisible to the target until the start of your next turn.[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Daily Exploits][list]
[*]Jaws of the Wolf Ranger Daily 1
You use your weapons to hedge in your foe and trick him into exposing a weak spot, at which point you strike.
Daily ✦ Martial, Weapon
Standard Action ✦ Melee weapon
Requirement: You must be wielding two melee weapons.
Target: One creature
Attack: Strength (+15) vs. AC (main weapon and off-hand weapon), two attacks
Hit: 2[W] + Strength modifier (2d8+9) damage per attack.
Miss: Half damage per attack.

[*]Flashy Riposte Rogue Daily 5
Under attack, you elegantly whirl and let your blade give a sharp reply, leaving your foe off balance.
Daily ✦ Martial, Rattling, Weapon
Immediate Reaction ✦ Melee weapon
Trigger: An enemy makes a melee attack against you
Requirement: You must be wielding a light blade.
Target: The triggering enemy
Attack: Dexterity (+15) vs. AC
Hit: 2[W] + Dexterity modifier (2d8+9) damage.
Effect: The target grants combat advantage to you and your allies until the end of your next turn.[/sblock1]

[*][sblock1=Utility Exploits][list]
[*]Sneak in the Attack Rogue Utility 2
You give your ally the advantage she needs to inflict a devastating attack.
Encounter ✦ Martial
Minor Action ✦ Melee 1
Target: One creature
Effect: Until the start of your next turn, the next ally who hits the target and has combat advantage against it deals extra damage against it equal to your Sneak Attack (+2d6) damage.

[*]Fox Shift Ranger Utility 2
Distracted by your ally, your foe can’t respond effectively to your sly maneuvering.
Encounter ✦ Martial
Free Action ✦ Personal
Trigger: You hit a target with a melee attack and the target is marked by an ally
Effect: You can shift 1 square, and you gain a +2 power bonus to all defenses against your target’s attacks until the end of your next turn.[/list][/sblock1][/list][/list]
Items
[list]
[*]Mage's Double Sword +2 Level 7
Some spellcasters choose this blade for its ability to convert a spell’s power into accuracy in melee. Some rogues do it too, since its fashionable.
Weapon: Heavy Blade, Light Blade, Off-hand, Defensive
Proficiency Bonus: +3 Damage: 1d8 per [W]
Enhancement: Attack rolls and damage rolls
Critical: +2d6 damage
Property: Anyone proficient with simple weapons or the dagger is proficient with this weapon.
Power (Encounter): Minor Action. You can expend an arcane encounter power to regain the use of a martial encounter power you know of up to the same level.

[*]Swiftshot Crossbow +1 Level 3
This weapon reloads and fires faster than any other crossbow.
Weapon: Crossbow
Proficiency Bonus: +2 Damage: 1d8 per [W] Range: 15/30
Enhancement: Attack rolls and damage rolls
Critical: +1d6 damage
Property: Loading this crossbow is a free action.
Power (Encounter): Minor Action. Make a ranged basic attack with this weapon.

[*]Battle Harness Hide Armor +2 Level 9
Attack first, have your weapons ready, keep your vitals safe - this armor does it all. It's also painted green. Green is good.
AC Bonus: +5 (+2); Checks: -1; Weight: 25 lbs
Armor: Hide
Property: As a free action, you can draw a sheathed weapon or retrieve a stowed item.
Property: You gain a power bonus to initiative equal to the item’s enhancement bonus (+2).

[*]Eagle Eye Goggles Level 2
Though these leather goggles have dark eye pieces, they sharpen your sight when making ranged attacks.
Item Slot: Head
Property: Gain a +1 item bonus to ranged basic attack rolls.

[*]Iron Armbands of Power Level 6
These plate armbands enhance the damage you dole out.
Item Slot: Arms
Property: Gain a +2 item bonus to melee damage rolls.

[*]Boots of the Fencing Master Level 7
Your swift step befuddles your foes.
Item Slot: Feet
Property: When you shift, gain a +1 item bonus to AC and Reflex defense until the end of your next turn.
Power (Encounter): Minor Action. Shift 2 squares.

[*]Standard Adventurer's kit[/list][/list]
Последна промяна от AngerNogar на ср юли 29, 2009 11:13 am, променено общо 13 пъти.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: Герои

Мнение от Ambartanen » вт юли 28, 2009 1:15 am

Frederick "Fred" d'Cannith, level 8 Human Artificer
Описание
Фред е невпечатлитляващ на пръв поглед мъж наближаващ средна възраст. Среден на ръст, хилав но много корав, с тъмна коса спускаща се почти до рамене и студен поглед, мъжът не се отличава особено от повечето опитни ветерани от войната, но за разлика от много други хора в неговата ситуация е намерил нова цел през последните четири години и не се е отдал на отчаянието или алкохола. В следствие на продължителното общуване с изковани, Фред е започнал да изразява голяма част от мислите и чувствата си гласно, а маниерите му са станали резервирани и дори леко безизразни.
История
(Понеже 4е не е крало достатъчно от Екзалтед)
Мотивация: Да спечели признание и дом на изкованите.
Интереси: оцелели сайърци, технология, алхимия

Фредерик, един от дузината внуци на Мерикс д'Канит е роден в началотона седемдесет и първото лято от Голямата война. От ранна възраст момчето проявява не само значителен афинитет към магията и технологията, но и драконовия белег на семейството си. След детство прекарано в усилено обучение, Фред се превръща в един от най-обещаващите млади изобретатели и механици на Фамилията. За нещастие момчето никога не се отървава от неудобния си детински навик да се сприятелява и привързва към разумните си творения. От начало държанието му е просто дразнител за шефовете му, но с течение на годините Фредерик се превръща в официално признат изобретател на Фамилията, в чиито думи хората започват да се вслушват, и държанието му вече не може да бъде игнорирано.
Младият канитец прекарва голяма част от последните години преди унищожението на Сайър по бойни полета- взаимно изгодна ситуация, при която главите на Фамилията не трябва да се занимават с него, а той може да се грижи за творенията си. Фредерик посреща Денят на траура с рота изковани отвъд границата с Даргуун и отрядът му остава заклещен между изпепелените останки на дома им и гневните гоблини от племето на Черното копие.
Загубил всичките си близки хора в неочакваната трагедия, Фредерик се привързва към последното останало му познато нещо в света- изкованите. Макар останките от ротата му да се разпада след като се измъкват, Фред се захваща с нелеката задача да спечели свобода и равенство за най-новата раса на Корвеър. Макар и далеч да не е еднолично отговорен за официалното признаване на новата раса, канитецът е една от ключовите фигури във включването на тази точка в Тронхолдския договор от 998. След като постига първата си цел, Фред се захваща със задачата да помогне на изкованите да създадат дом за расата си.
Важно е да се отбележи, че макар Фредерик да е заемал важно място във Фамилията още от раждането си, унищожението на Сайър го е поставило в позицията на четвърти в линията на наследство за Горгон. Макар Фред да не е проявил каквито и да е претенции към позицията за момента, тримата барони борещи се за власт следят действията му с интерес и подозрение, защото младият мъж има достатъчно влияние сред маготворците, за да наклони везните в полза на барона, към който се присъедини.

***

- Не, не, не! Няма да ми го вземете!

- Фред, бъди разумен, не можеш да го задържиш.- Оливия д’Канит пристъпи към сина си с примирителна усмивка и го погали успокоително, но момчето стоеше с разперени ръце и отказваше да се отмести.

- Защо да не мога? Какво право има той да го взима? Винаги аз съм се грижил за него, не може просто така да реши да го продаде!

- Още преди да започнеш да работиш по проекта обеща на братовчед си, че няма да има такива проблеми. Не можеш ли просто да спреш да се привързваш към тези машини?

- Титанчо не е машина! Той е разумно същество! Не виждаш ли...

- Момченце, престани да говориш глупости или така ще те нашамаросам...

- Ама...

- Никакво ама! Никога не съм чувала за толкова себепревзето дете. Бил ми създал разумно същество. Та ти си на дванадесет години, какво си въобразяваш?

- Ще му дам скиците си и плана за създаване. С тях може да започне серийно производство в коя да е сътворителна работилница, защо трябва да взима приятеля ми?

- Още дълго ли ще продължава този фарс? Генералът чака последната част от поръчката си вече цял час. Не е добре да ядосваме клиентите.- обади се третият присъстващ с провлачен и отегчен глас, докато разсеяна оправяше шала си.

- Не, Зорлан, ей сега ще ти предадем изкования. Фред, веднага кажи на машината да последва братовчед ти или няма да стъпиш в лаборатория цяла година!

Момчето провеси глава отчаяно и прошепна - Да, майко. Веднага.

- Титанчо, върви с братовчед ми. Отсега нататък правиш каквото той ти каже.- Последната реплика бе насочена към съществото зад него.

Момчето постави ръка върху изкования и вдигна насълзен поглед нагоре, когато грамадата се размърда. Масивните адамантиеви крайници се разгънаха и пет метровата фигура надвисна над представителите на фамилия Канит. Титаничният изкован протегна ръка с изненадваща нежност и забърса търкулналата се по бузата на момчето сълза.

- Т-001, след мен.-Зорлан д’Канит се завъртя размахвайки театрално красивия си плащ и се насочи към изхода с бърза крачка. Погледите на огромния изкован и момчето се срещнаха за последен път, след което титанът се извърна и настигна отдалечаващия се мъж с два огромни разкрача.
Personality
[sblock1=Social Interactions]How do others perceive you in social interactions? Reserved
How optimistic are you? Hopeful
How trusting are you? Open-minded[/sblock1]
[sblock1=Decision Points]How assertive are you at a decision point? Adaptable
How conscientious are you about following rules? Scrupulous
How empathetic are you? Kind[/sblock1]
[sblock1=Dire Straits]How courageous are you in dire straits? Steady
How do you feel when faced by setbacks? Driven
How are your nerves? Patient[/sblock1]
Character Sheet
Good, Male, follower of Aureon and Boldrei, 174 cm, 71 kg
Languages: Common, Draconic
[list][*]Initiative & Movement[list]
[*]Initiative: +4 [*]Speed: 6[/list]

[*]Ability Scores[list]
[*]Strength: 9 [1 pb] [*]Constitution: 20 [9pb, +2 racial, +2 lvl] [*]Dexterity: 10 [0pb] [*]Intelligence: 20 [9pb, +2 racial, +2 lvl] [*]Wisdom 14 [5pb] [*]Charisma: 10 [0pb][/list]

[*]Defenses & Senses[list]
[*]AC: 23 [*]Fortitude: 23 [*]Reflex: 22 [*]Will: 20
[*]Passive Perception: 16 [*]Passive Insight: 16 [/list]

[*]Hit Points[list]
[*]HP: 65 [*]Bloodied: 32 [*]Surge Value: 16 [*]Healing Surges: 11[/list]

[*][sblock1=Skills][list]
[*]Acrobatics 4 [*]Arcana 14 [*]Athletics 3 [*]Bluff 4 [*]Diplomacy 9 [*]Dungeoneering 6 [*]Endurance 9 [*]Heal 13 [*]History 14 [*]Insight 6 [*]Intimidate 4 [*]Nature 6 [*]Perception 6 [*]Religion 9 [*]Stealth 4 [*]Streetwise 4 [*]Thievery 9[/list][/sblock1]

[*]Feats[list]
[*]Ritual Caster (PHB I)
[*]Action Surge (PHB I)
[*]Implement Expertise (staff) (PHB II)
[*]Combat Medic (PHB II)
[*]Mark of Making (EPG)
[*]Master Mixer (EPG)
[*]Potent Restorables (EPG)[/list]

[*]Features[list]
[*]Racial Traits:[list]
[*]Bonus 1st level feat (Action Surge)[/list]
[*]Class Features[list]
[*]Arcane Empowerment (Impart Energy/Augment Energy)
[*]Arcane Rejuvenation
[*]Healing Infusion (Curative Admixture/ Resistive Formula)
[*]Ritual caster bonus feat[/list][/list]

[*]Powers[list]
[*][sblock1=At-Will Spells][list]
[*]Magic Weapon Artificer Attack 1
Your attack issues a burst of magical energy that enhances the weapons of allies close to you.
At-Will ✦ Arcane, Weapon
Standard Action Melee
or Ranged Weapon
Target: One creature
Attack: Intelligence + 1 (14) vs. Fortitude
Hit: 1[W] + Intelligence modifier damage, and each ally adjacent to you gains +1 power bonus to attack rolls and a bonus to damage rolls equal to your Constitution or Wisdom modifier (5) until the end of your next turn.

[*]Static Shock Artificer Attack 1
You imbue your opponent with a crackling arcane charge, hindering the potency of its next attack.
At-Will ✦ Arcane, Implement, Lightning
Standard Action Melee
or Ranged 5
Target: One creature
Attack: Intelligence (12) vs. Fortitude
Hit: 1d8 + Intelligence modifier lightning damage. The next attack the target makes before the end of your next turn takes a penalty to the damage rolls equal to your Constitution modifier (5).[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Encounter Spells][list]

[*]Healing Infusion: Curative Admixture Artificer Feature
You use the magic of your infusion to heal the wounds of your target.
Encounter (Special) ✦ Arcane, Healing
Minor Action Close
burst 5
Target: You or one ally in blast.
Effect The target regains hit points equal to its HSV + your Wisdom modifier + 2 (HSV+9) and you expend an infusion crafted with your Healing Infusion class feature.
Special Special: You can use two healing infusion powers per encounter but only one per round.

[*]Healing Infusion: Resistive Formula Artificer Feature
You channel your infusions magic into your targets armor, providing lasting protection.
Encounter (Special) ✦ Arcane
Minor Action Close
burst 5
Target: You or one ally in blast.
Effect The target gains a +1 power bonus to AC until the end of the encounter and you expend an infusion crafted with your Healing Infusion class feature. The target can expend the bonus as a free action to gain temporary hit points equal to your HSV + Constitution modifier (HSV + 5).
Special Special: You can use two healing infusion powers per encounter but only one per round.
[*]Burning Weapons Artificer Attack 1
Flames dance across the weapons that you and your allies wield.
Encounter ✦ Arcane, Fire, Weapon
Standard Action Melee
or Ranged weapon
Target: One creature
Attack: Intelligence (13) vs AC
Hit: 1[W] + Intelligence fire damage. Until the end of your next turn you and allies within 2 squares deal extra fire damage equal to your Constitution modifier (5) with weapon and fire attacks.

[*]Repulsion Strike Artificer Attack 3
You empower your weapon to create a field of resistance around your enemy, hindering your foes attacks.
Encounter ✦ Arcane, Weapon
Standard Action Melee
or Ranged weapon
Target: One creature
Attack: Intelligence (13) vs Reflex
Hit: 2[W] + Intelligence damage and the target takes a penalty to attack rolls equal to your Constitution modifier (5) until the end of your next turn.

[*]Gale-Force Infusion Artificer Attack 7
You infuse an ally's armor with the power of a violent windstorm.
Encounter ✦ Arcane, Implement
Standard Action Area
burst 2 centered on an ally within 10
Target: Each enemy in burst
Attack: Intelligence vs Reflex
Hit: 1d10 + Intelligence damage and you slide the target 2 squares.
Effect:The ally in the attacks center gains a power bonus to AC equal to 2 + your Constitution modifier (7) until the end of your next turn.[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Daily Spells][list]
[*]Icebound Sigil Artificer Daily 1
By etching an arcane sigil upon a weapon, you infuse it with icy cold, giving it the power to freeze foes.
Daily ✦ Arcane, Cold
Minor Action Melee
touch
Target: One weapon or implement
Effect: Until the end of the encounter any attack that uses the target as a weapon or implement deals extra cold damage equal to your Constitution modifier (5).
As a free action, the wielder of the target can end the effect when he hits a creature. The creature is the immobilized (save ends).

[*]Corrosive Sigil Artificer Daily 5
Your sigil imbues a weapon or an implement with arcane acid.
Daily ✦ Acid, Arcane
Minor Action Melee
touch
Target: One weapon
Effect: Until the end of the encounter, any attack that uses the target as a weapon deals ongoing 5 acid damage (save ends).
As a free action, the target's wielder can end the effect when he hits a creature with an attack using the target to impose a penalty to AC equal to your Constitution modifier (5) (save ends).[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Utility Spells][list]
[*]Swift Mender Artificer Utility 2
You empower a tiny construct to zoom to your ally's aid.
Encounter ✦ Arcane
Minor Action Ranged
5
Trigger: You or one ally
Effect: The target makes a saving throw.

[*]Regeneration Infusion Artificer Utility 6
You imbue an ally's equipment with a steady flow of arcane energy, which restores your friends vigor.
Daily ✦ Arcane, Healing
Minor Action Close
burst 10
Target: You or one ally in burst; the target must be bloodied
Effect: The target gains regeneration equal to your Constitution modifier (8) until the end of the encounter. The target can end the effect as a minor action to spend a healing surge (restore HSV + 5).[/list][/sblock1][/list][/list]
Items
[list]
[*]Healer's Brooch +2 Level 9
This innocuous adornment boosts your healing powers.
Item Slot: Neck
Enhancement: Fortitude, Reflex, and Will
Property: When you use a power that enables you or an ally to regain hit points, add the brooch’s enhancement bonus to the hit points gained.

[*]Panther Spirit Leather Armor +2 Level 10
Crafted of a supple leather from a noble panther's hide, this armor is imbued with the panther spirit's power and resilience.
Enhancement: AC
Power: (Daily ✦ Healing) Immediate Reaction.
[ind]Trigger: An ally within 5 squares with you hits an enemy with a melee attack and is flanking that enemy.[/ind]
[ind]Effect: The triggering ally regains hit points equal to half the attack's damage (+3).[/ind]

[*]Staff of ruin +2 Level 8
his gnarled, jagged staff fits the hand of any wizard seeking to devastate her opponent.
Implement (Staff)
Enhancement: Attack rolls and damage rolls
Critical: +2d10 damage
Property: In addition to the normal enhancement bonus, add the staff ’s enhancement bonus to damage rolls as an item bonus.

[*]Elixir of Dragon Breath Level 7
Whether frigid, acidic, or crackling with energy, this liquid grants you a potent blast of dragon breath.
Elixir
Price: 100 gp
Power: (Consumable ✦ Acid, Cold, Fire, Lightning, or Poison) Minor Action. Use this power after you drink the elixir. Until the end of the encounter you gain an at-will power usable as a standard action: +10 vs Reflex; Close blast 3; 2d6 + Constitution modifier damage of either acid, cold, fire, lightning, or poison (chosen at the time of creation of the elixir).
Special: Consuming this elixir counts as a use of a magic item daily power.

[*]Sovereign Glue (8th level) *2
[*]Inferno Oil (13th level) *2
[*]Inferno Oil (8th level) *2
[*]Woundpatch (3rd level) *10
[*]Ritual book
[*]Alchemy notes
[*]150 gp worth of residium
[*]10 gp[/list]
Rituals
[sblock1=Arcane Lock (PHB I, p 301)]You bind a door so that intruders can’t easily pass. The door is limned with amber light, which fades to a soft glow, marking it as impassible to anyone other than you and your allies.
Component Cost: 25gp
Market Price: 150gp
Key Skill: Arcana
Level: 4
Category: Warding
Time: 10 minute
Duration: Permanent
You lock a door, a window, a gate, a portcullis, or some other means of ingress. You can open the door normally, but those who don’t have your permission to use it find it locked. Your Arcana check, with a +5 bonus, sets the DC for
Thievery checks or Strength checks made to open the door. When you perform the ritual, you can allow for certain
other creatures or types of creatures to pass through the door normally, ignoring the ward’s effect. You can choose any or all (or none) of the following options:
Password: You can set a verbal password. If uttered within 5 squares of the portal, the speaker can ignore the ward for the next minute.
Individuals: You can designate up to ten other specific individuals who can ignore the ward at all times.
Descriptions: You can describe one or more categories of creatures who can ignore the ward at all times, using specific, observable characteristics such as species, type, size, or equipment carried or worn.
The Arcane Lock remains until you dismiss it, the door is destroyed, or until the ward is defeated, such as by the Knock ritual or a successful Strength or Thievery check. Wherever you are, you instantly know if your Arcane Lock is defeated by one of these methods.[/ind][/sblock1]
[sblock1=Brew Potion (PHB I, p 301)]Liquids brew and bubble, coalescing the raw substance of magic into a form you can drink.
Level: 1
Category: Creation
Time: 1 hour
Duration: Permanent until consumed
Component Cost: Special
Market Price: 75 gp
Key Skill: Arcana or Religion (no check)
You create a potion of your level or lower. The ritual’s component cost is equal to the price of the potion you create.[/sblock1]
[sblock1=Comprehend Language (PHB I, p 302]As you finish the ritual, the guttural language of the creatures before you clarifies into something you understand.
Level: 1
Category: Exploration
Time: 10 minutes
Duration: 24 hours
Component Cost: 10 gp
Market Price: 50 gp
Key Skill: Arcana
When beginning the ritual, choose a language you have heard or a piece of writing you have seen within the past 24 hours.
Using this ritual on a language you have heard allows you to understand it when spoken for the next 24 hours and, if your Arcana check result is 35 or higher, to speak the language fluently for the duration.
Using this ritual on a language you have seen as a piece of writing allows you to read the language for the next 24 hours and, if your Arcana check result is 35 or higher, to write the language in its native script or in any other script you know for the duration.
Using this ritual on a language you have both heard and seen as a piece of writing within the past 24 hours allows you to understand it in both forms for the next 24 hours, and an Arcana check result of 35 or higher allows you to speak and write the language.[/sblock1]
[sblock1=Disenchant Magic Item (PHB I, p 304)]The item ignites in a brief flash of brilliant light, then crumbles to golden dust in your hands.
Component Cost: 25 gp
Market Price: 360 gp
Key Skill: Arcana (no check)
Level: 6
Category: Creation
Time: 1 hour
Duration: Instantaneous
When you finish performing this ritual, you touch a magic item and destroy it, turning it into a quantity of residuum valued at one-fifth of the item’s price. The item must be your level or lower and must be something that can be created using the Enchant Magic Item ritual.[/sblock1]
[sblock1=Enchant Magic Item (PHB I, p 304)]Magic drawn from the warp and weft of the universe infuses the item you hold in your hands.
Component Cost: Special
Market Price: 175 gp
Key Skill: Arcana (no check)
Level: 4
Category: Creation
Time: 1 hour
Duration: Permanent

[ind]You touch a normal item and turn it into a magic item of your level or lower. The ritual’s component cost is equal to the price of the magic item you create.[/ind][ind]You can also use this ritual to resize magic armor (for example, shrink a fire giant’s magic armor to fit a halfling). There is no component cost for this use.[/ind][/sblock1]
[sblock1=Linked Portal (PHB I, p 307)]You create a glowing circle of sigils on the ground nearby, and you can see a hazy vision of a far-off city. You and your friends step into the circle, and you’re instantly whisked away to that place.
Level: 8
Category: Travel
Time: 10 minutes
Duration: Special
Component Cost: 135 gp (see text)
Market Price: 680 gp
Key Skill: Arcana
(Хиляда страници описание)
[/sblock1]
[sblock1=Magic Circle (PHB I, p 309)]The circle of symbols scratched into the ground glows and sparks briefly as the demon tests the boundary. “This will not save you for long!” it hisses.
Level: 5
Category: Binding
Time: 1 hour
Duration: Until broken
Component Cost: 100 gp
Market Price: 250 gp
Key Skill: Arcana
You inscribe a circle on the ground, a circle emblazoned with arcane symbols of protection. If drawn correctly, these symbols make it difficult for creatures of a particular origin to enter or pass. When performing the ritual, you choose aberrant, elemental, fey, immortal, natural, shadow, or all. The last option applies a –5 penalty to your check. The circle requires 1 minute to inscribe per square inside the circle (and it must be a circle).
An affected creature whose level is lower than your Arcana check result minus 10 cannot pass through the circle, affect creatures through the circle’s boundary, or affect the boundary in any way. Other creatures of an affected origin take force damage equal to your Arcana check result when passing through the boundary, butndoing so breaks the circle. Unaffected creatures can take a standard action to obscure the inscription and break the circle.[/sblock1]
[sblock1=Phantom Steed (PHB I, p 310)]You conjure black, ghostly horses. They sniff the air and stamp impatiently as if ready to ride like the wind. Their hooves, manes, and tails trail off into mist.
Level: 6
Category: Exploration
Time: 10 minutes
Duration: 12 hours
Component Cost: 70 gp
Market Price: 360 gp
Key Skill: Arcana
This ritual conjures forth up to eight horselike creatures. Each one is Large and can be ridden by you or any other
character you designate during the ritual...
[sblock1=Tenser's Floating Disk (PHB I, p 312)]“Oh, this? It follows me everywhere, like a porter that never needs to rest.”
Component Cost: 10 gp
Market Price: 50 gp
Key Skill: Arcana
Level:
Category: Exploration
Time: 10 minutes
Duration: 24 hours
You create a slightly concave, circular plane of force that floats a foot off the ground and can carry what you lay upon it. The disk is 3 feet in diameter and 1 inch deep at its center. It remains stationary unless you move more than 5 squares away from it, in which case it moves with your base speed once per round until it is within 5 squares of you. You can command the disk to move up to your speed as a move action. If you are more than 5 squares from the disk for 2 consecutive rounds, the disk disappears, dropping whatever it was carrying.

Your Arcana check result determines the maximum load the disk can carry.
Arcana Check Result Maximum Load
9 or lower 250 pounds
10–24 500 pounds
25–39 1,000 pounds
40 or higher 2,000 pounds[/sblock1]
Alchemical Formulas
[sblock1=Inferno Oil]Level: 5/10
Category: Oil
Time: 1 hour
Component Cost: 50/200 gp
Market Price: 200 gp
Key Skill: Arcana, Nature, or Thievery (no check)
Effect: Secondary attack +8/+13 vs Reflex, cause target to gain vulnerable 5 fire (save ends).[/sblock1]
[sblock1=Tanglefoot Bag]Level: 2/7/12/...
Category: Other
Time: 1 hour
Component Cost: 25/100/500/... gp
Market Price: 100 gp
Key Skill: Arcana or Thievery (no check)
Effect: +5/+10/+15 vs Reflex= immobilized until end of your next turn and slowed until end of its next turn.[/sblock1]
[sblock1=Sovereign Glue]Level: 8
Category: Other
Time: 2 hours
Component Cost: 125 gp
Market Price: 375 gp
Key Skill: Arcana or Thievery
Effect: DC29 Strength check, deal 2d10 damage to each object upon separation.[/sblock1]
[sblock1=Spotted Toadstool Venom]Level: 10
Category: Poison
Time: 30 minutes
Component Cost: 200 gp
Market Price: 600 gp
Key Skill: Nature or Thievery (no check)
Effect: Secondary attack +19 vs Fortitude, target is weakened until the end of your next turn.
[/sblock1]
[sblock1=Woundpatch]Level: 3/13
Category: Curative
Time: 1 hour
Component Cost: 30/650 gp
Market Price: 120 gp
Key Skill: Nature or Thievery (no check)
Effect: Healing power that lets the target regain 5/10 extra hit points when they spend healing surge.[/sblock1]
Последна промяна от Ambartanen на ср юли 29, 2009 10:50 pm, променено общо 4 пъти.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Герои

Мнение от ChoChan » вт юли 28, 2009 10:16 pm

Aruna d'Deneith, lvl 8 Warlock
Описание
Аруна беше средна на ръст, стройна млада жена, която обаче с аристократичната си осанката сякаш съумяваше да се издигне над околните. В цялото й излъчване имаше някакво страховито очарование, което понякога караше хората да не знаят дали да побягнат или да се приближат, но тогава тя винаги щеше да се усмихне обезоръжаващо и да ги спечели. Червена коса се спускаше покрай овалното й смугло лице. Беше винаги облечена в най-модерните и скъпи тоалети, които носеше с осанка на кралица. Имаше нисък и приятно дрезгав глас, почти лишен от интонация.
Изображение
История
Аруна е родена в семейтво от голямата фамилия на Денейт, достатъчно заможно, за да може да бъде ексцентрично. Цялото й семейство бяха проявили се магьосници и Аруна продължи традицията, но в малко по-различни арканични пътеки. Добре известна беше склонността на семейството към по-мрачните пластове на магията, но никой не възразяваше след като те бяха полезни за фамилията. Докато родителите й бяха по-склонни да прекарват дните си в задълбочени изследвания на стари артефакти и мистериозни томове, Аруна предпочиташе да посвещава времето си на по-забавни занимания, а именно - да посещава всеки възможен бал и всяко светско събитие. Намираше неземна наслада в интригите, флиртовете и игрите, които се плетяха в двора между богатите и влиятелните и с готовност се гмуркаше в тях.
Дългът си към къща Денейт изпълняваше прилежно, но незаинтересовано - било то заповед да се яви на бойното поле с отряд магьосници, или в изпълнението на някоя от по-деликатните поръчения на фамилията. За нея тези "екскурзии" бяха разнообразие от ежедневието, което добавяше екзотичен привкус на живота й, за войниците, видяли я на бойното поле - гледка от която ги побиваха тръпки до края на живота им. Те и родиха името, с което започнаха да я наричат - Алената Вещица (fu marvel). За фамилията си, както и за Карнат, тя беше ценно попълнение, което се стараеха да обгрижват според прищевките му. Дори понякога в светските среди хората да си шушукаха по неин адрес, рядко можеха да останат резервирани, когато тя беше сред тях - очарованието й беше безспорно. Аруна рядко се смесваше с простолюдието, което беше и причината в редките случаи, когато това ставаше хората да не я сочат с пръст и да викат "Виж, мамо, Алената вещица". Сподпомагащо за това беше и фактът, че разказите за битките, в които бе участвала винаги бяха с противоречиви истории за това как точно изглежда тя. Някои говореха, че е демон от най-черните сенки, с очи, които убиват, други, че е огнено създание на гнева, което изпепелява всикчо по пътя и и така нататък и така нататък.


Генерал Тагуро д`Денейт стоеше на върха на склона със скръстени ръце и наблюдаваше битката, която се водеше в ширналата се равнина под него. Зад гърба му слънцето бавно пълзеше към пладне и почти бе достигнало зенита си. Веждите му бяха сбръчени под прав ъгъл и мускулите на челюстта му нервно потрепваха, лицето му бе толкова мрачно, че би разплакало пеленаче.
Някъде зад себе си чу вълнение и за първи път от два часа помръдна от мястото си, извърна глава по посока на шума. Стройна млада жена, с походка като на кралица бавно и безгрижно се приближаваше към него. Пурпурночервената й коса нежно като памък се поклащаше покрай овалното й смугло лице, подкачана от вятъра. Беше облечена в тъмночервена рокля с изрязан корсет, избродиран в черни шарки, яка от червени пера обгръщаше шията й. На ръцете си носеше ръкавици до малко над лактите, а раменете й бяха окрасени с рубини. Надиплените копринени поли тихо шумоляха с всяка нейна крачна, а в ръце, все едно беше жезъл, носеше камшик за езда.
-Крайно време беше да се появиш, Аруна! - избухна генерал Тагуро и почти изгледа жената с омраза. - С полуотворени устни Аруна го погледна през дългите си клепки и с плавна походка се приближи към него.
-Съжалявам, Тагуро. - измърка тя извинително - Но снощи изгубих всякаква представа за времето. - Стражата около генерала нервно запристъпя от крак на крак, някои намериха нещо изключително интересно върху ботушите си, докато останалите открито зяпаха магьосницата. - Е добре... - Рече тя изведнъж и подмина Тагуро, запъти се по отъпканата пътека надолу по склона. На една плоска скала бе разчистено известно пространство, по земята бяха изписани различни руни, няколко млади магьосника и магьоснички се бяха подредили в кръг, мълчаливо фокусирани към центъра. Един от тях разсеяно се отлеждаше наоколо, когато Аруна се приближи. Тя опря края на камшика в бузата на младежа, обърна главата му към кръга и се наведе над ухото му. Лицето на младока първо се изчерви до корените на косата, след това рязко пребледня и той закима отривисто. Аруна го остави и застана в центъра на кръга.
Магьосниците коленичиха и в един тон бавно замълвиха неразбираеми думи. Руните на скалата засияха и вълни от енергия запълзяха по тях към Аруна, лек ветрец се завихри около нея, когато магическата сила се вля в тялото й и тя вдигна ръка и посочи на изток.
Няколко секунди не се случи нищо, след това в далечния край на бойното поле небето помръкна, черни облаци се закълбиха и бавно започнаха да се разстилат над долината. Чуха се далечни приглушени писъци и армията се люшна като вълна далече от вихрещите се сенки. Тялото на някакъв злочест войник прехвърча в арка като парцалена кукла на около двадесет метра над земята и се изгуби сред останалата гмеж. Демонични сенки, сътворени от мрак хищно се пръснаха между войниците, жадни за туптящия живот в тях. Докосването им означаваше смърт, минаваха като призраци през войниците и те падаха на място като съсухрени есенни листа.
Вятърът около Аруна вече се беше превъръл във вихър, косата й се развяваше като кървав пламък, очите й бяха оцветени в бяла светлина. Обгърнат в тъмни сенки, целият и силует сякаш се размиваше в мрак. Сочещата й ръка се насочи към западния фронт и изрече друго заклинание. Коленичилите магьосници изстенаха като един от магията, лицата им бяха пребледнели и капки пот се стичаха по слепоочията им. На западния фронт отряд вражеска конница, която стоеше в очакване на заповеди изведнъж се втурна към бойното поле. Конниците се врязаха в редиците на собствената си пехота и оставяха след себе си река от кръв.
Един от магьосниците около Аруна простена от болка и залитна, разваляйки магическия кръг. Червената магьосница го сграбчи за шията и го застави да остане. Вълнички синкава енергия видимо се плъзнаха по тялото на младия магьосник и се вляха в тялото на Аруна, преди тя най-накрая да го остави. Останалите адепти с въздишка напуснаха кръга, повечето изпадайки в безсъзнание. Щяха да им трябват поне 5 седмици, за да въстановят отново силите си.
Разпадайки се във вихрушка от червен дим, Аруна изчезна от скалата. Някъде насред бойното поле избухна огнен стълб и сред писъци мъже и жени се разбягаха в безредие. Няколко секунди по-късно на друго място избухна бяла светлина и цяла фаланга противници замръзнаха на място като статуи, а останалите войници ги прегазиха на момента. След това петнадесетина войника хвърлиха оръжията си и с нечовешки писъци притиснаха длани към ушите си сякаш, за да се предпазят от нещо. Аруна се появяваше и изчезваше през бойното поле като червена сянка, фигурата й никога не оставаше изцяло материална.
След малко отново се материализира на възвишението, с елегантно движение оправи и без това изрядната си коса. С плавна крачка се запъти към генерала, спря се до него и съблазнително го изгледа през мигли.
-Ще се видим довечера, Тагуро. - промърмори тя, подмина го и си тръгна.Последната безсрочна задача на Аруна бе съветът да се присъедини към мисията на Бен д'Денейт, когато тя свърши двамата продължиха заедно по една интересна следа. (Ако Чефито не възразява :Р)
Personality
[sblock1=Social Interactions]How do others perceive you in social interactions? Charming
How optimistic are you? Self-assured
How trusting are you? Open-minded[/sblock1]
[sblock1=Decision Points]How assertive are you at a decision point? Impatient
How conscientious are you about following rules? Flexible
How empathetic are you? Hard-hearted[/sblock1]
[sblock1=Dire Straits]How courageous are you in dire straits? Cautious
How do you feel when faced by setbacks? Impassioned
How are your nerves? Patient[/sblock1]
Character Sheet
Unalligned, Female, 175, 60
Languages: Common, Elven
[list][*]Initiative & Movement[list]
[*]Initiative: +9 [*]Speed: 6[/list]

[*]Ability Scores[list]
[*]Strength: 8 (-1) [*]Constitution: 14 (+2) [*]Dexterity: 13 (+1) [*]Intelligence: 19 (+4), +2 lvl] [*]Wisdom 10 (+0) [*]Charisma: 20 (+5) [/list]

[*]Defenses & Senses[list]
[*]AC: 22 [*]Fortitude: 19 [*]Reflex: 22 [*]Will: 23
[*]Passive Perception: 14 [*]Passive Insight: 19 [/list]

[*]Hit Points[list]
[*]HP: 61 [*]Bloodied: 30 [*]Surge Value: 15 [*]Healing Surges: 8 [/list]

[*][sblock1=Skills][list]
[*]Acrobatics 5 [*]Arcana 13 [*]Athletics 3 [*]Bluff 14 [*]Diplomacy 9 [*]Dungeoneering 4 [*]Endurance 6 [*]Heal 4 [*]History 8 [*]Insight 9 [*]Intimidate 9 [*]Nature 4 [*]Perception 4 [*]Religion 13 [*]Stealth 5 [*]Streetwise 9 [*]Thievery 5[/list][/sblock1]

[*]Feats[list]
[*]Improved Initiative
[*]Distant Advantage (PHB II)
[*]Implement Expertise (rod) (PHB II)
[*]Empowering shadows (Arcane power)
[*]Reckless Curse (Arcane power)
[*]Dual Implement Spellcaster (Arcane power)[/list]

[*]Features[list]
[*]Racial Traits:[list]
[*]Bonus 1st level feat[/list]
[*]Class Features[list]
[*]Eldritch blast
[*]Eldtitch pact
[*]Fey Pact
[*]Misty Step
[*]Prime shot
[*]Warlock's Curse
[*]Shadow walk[/list][/list]

[*]Powers[list]
[*][sblock1=At-Will Spells][list]
[*]EyebiteWarlock (Fey) Attack 1
You glare at your enemy, and your eyes briefly gleam with brilliant colors. Your foe reels under your mental assault, and you vanish from his sight.
At-Will ✦ Arcane, Charm, Implement, Psychic
Standard Action
Ranged 10
Target: One creature
Attack: Charisma vs. Will
Hit: 1d6 + Charisma modifier psychic damage, and you are invisible to the target until the start of your next turn.

[*]Eldritch Blast Warlock Attack 1
You fire a bold of dark, crackling eldritch energy at your foe.
At-Will ✦ Arcane, Implement
Standard Action
Ranged 10
Target: One creature
Attack: Charisma vs. Reflex
Hit: 1d10 + Charisma modifier damage.[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Encounter Spells][list]

[*]Witchfire Warlock (Fey) Attack 1
You own.
Encounter ✦ Arcane, Fire, Implement
Standart Action Ranged
10
Target: One creature
Hit 2d6 + Charisma modifer fire damage and target takes a -2 penalty to attack rolls ueont.
Fey Pact: The penalty to attack rolls is equal to 2+ Intelligence modifer.

[*]Otherwind Stride Warlock (Fey) Attack 3
You rock.
Encounter ✦ Arcane, Implement, Teleportation
Standart Action Close
burst 1
Target: Each creature in burst.
Hit: 1d8 + Charisma modifer damage, and the target is immobilized until the end of your next turn.
Effect You teleport 5 squares
Fey Pact: You teleport a number of squares equal to 5+ Intelligence modifer.

[*]Mire the Mind Warlock (Fey) Attack 7
You kick asses
Encounter ✦ Arcane, Illusion, Implement, Psychic
Standard Action
Ranged 10
Target: One creature
Attack: Charisma vs. Will
Hit: 1d10 + Charisma modifier psychic damage, and you and all of your allies in range are invisible to the target untill the end of your next turn.
Fey Pact: You gain power bonus to Stealth checks equal to your Intelligence modifier untill the end of the encounter.[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Daily Spells][list]
[*]Curse of the Dark Dream Warlock (Fey) Attack 1
You rule.
Daily ✦ Arcane, Charm, Implement, Psychic
Standart Melee
Ranged 10
Target: One creature
Attack: Charisma vs. Will
Hit: 3d8 + Charisma modifier psychic damage, and you slide the target 3 squares.
Sustain Minor: You slide the target 1 square, whether you hit or miss (save ends).

[*]Crown of Madness Warlock (Fey) Attack 5
You >Chuck Norris.
Daily ✦ Arcane, Charm, Implement, Psychic
Standart Action Ranged
10
Target: One creature
Hit: 2d6 + Charisma modifier psychic damage.
Miss: Half damage.
Sustain Minor: The target makes a melee basic attack agains one of its adjacent allies of your choice (save ends).[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Utility Spells][list]
[*]Ethereal Stride Warlock (Star) Utility 2
blablabla
Encounter ✦ Arcane, Teleportation
Move Action Personal

Effect: You can teleport 3 squares, and you gain a +2 power bonus to all defenses until the end of your next turn.

[*]Dark One's Own Luck Warlock (Star) Utility 6

Daily ✦ Arcane
Free Action Personal

Trigger: You make a roll you dislike
Effect: Reroll the attack roll, skill check, ability check or saving throw, using the higher of the two results.[/list][/sblock1][/list][/list][/list]
Items
[list]

[*]Repulsion Armor +2 Level 7
Enhancement: AC
Power: (Daily): Minor Action. Whenever an enemy moves into an adjacent square, you can push that enemy 1 square as an immediate reaction. This power lasts untill the end of the encounter


[*]Cape of the Montebank +2 Level 10
Item Slot: Neck
Enhancement: Fortitude, Reflex and Will
Power (Daily, Teleportation): Immediate Reaction. Use this power when you are hit by an attack. Teleport 5 squares and gain combat advantage against the attacker untill the end of your next turn.

[*]Vicious Rod +2 Level 8
This rod enhances the DEADLINESS of your curse.
Implement (Rod)
Critical: + 1d10 damage per plus
Property: When you deal your Warlock's Curse damage with this rod, you roll d8s instead of d6s.
[*]Rod of Brutality +2 Level 9
Implement (Rod)
Enhancement:Attack rolls and damage rolls
Critical: +1d6 damage per plus, or +1d8 damage per plus against targets affected by your Warlock's Curse
Property: Reroll all 1s rolled on the extra damage granted by your Warlock's Curse.
[*]Slaves.
[*]200g.[/list]
Последна промяна от ChoChan на ср юли 29, 2009 10:40 am, променено общо 5 пъти.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
kinjal
Мнения: 70
Регистриран: чет май 12, 2005 9:09 am
Местоположение: София

Re: Герои

Мнение от kinjal » ср юли 29, 2009 12:20 am

Лъскав ака: NT-317 aka: Shiny Warforged 8 lvl Paladin of Onatar
Описание
Среден на ръст за Изкован.Тяло почти изцяло изградено от митрил. Отличителни белези: Светещ магически камък на челото, Holy Symbol вграден по средата на горната част на гърдите.Не говори много, даже почти не говори,но когато го прави, ще ви се прииска да не го беше правил. Или реве заповеди или реди молитви, трудно е да се каже кое от двете.
История
Изкован със средствата на дребен не особено важен човешки благородник, за освободят синът му от военна служба.Първите няколко години от живота му минават в непрекъснати сражения.NT- 317,това беше името му, име като на всички останали, TJ- 234,и SD -107 двамата му най близки в строя,строяваха се впускаха се в битка, и след известно време пак е строяваха попряваха, които трябваше, и после пак ги строяваха за бой.Всички те му битки се сливат в едно, всичките му противници се преливат един в друг, толкова са много, толкова различни но и толкова еднакви, мъртви.Докато една битка не промени живота му.Изправиха се срещу други изковани, и загубиха.Наричаха себе си свободни, и отказаха да убият всички изковани от нападащия отряд.Когато по късно се завърна в щаба и докладва местонахождението на базовия лагер на свободните изковани, беше повишен в сержант.Преживяното не му излизаше от главата.
-Защо другите изковани не го унищожиха ?Защо не изпълняваха заповедите на командирите си ? Защо говореха за свобода и равенство, но избиха ранените Кървящи ? Жив ли съм ? Кървящите са живи, нали ? По низши ли сме от тях защото не кървим ? Те имат души. А нима ние нямаме ?- Размърдай си желазата тенекия такава - гневът на лейтента го извади от транса в който беше изпаднал.Но не и на време, само проследи с поглед летащата към тях огнена топка.Опита се да го предпази, но твърде късно, лейтенантът беше погълнат от огненият ад.Поседното което го чу да казва беше -"погрижи се за отряда".Успя да ги стегне, и сам не разбра как но успя.Удържаха позициите си докато пристигна подкрепление.Заради удържаната позиция,пак го повишиха, до лейтенант.За награда му дадоха нова лъскава броня, заради нея му лепнаха и ново име -Shiny.Прие последните думи на командира си много лично, започна да се грижи за поверяния му отряд много внимателно.Грижеше се за всички, и изковани и кървящи по еднакакъв начин, за него бяха равни.Важното е да не умират под негово командване.Скоро отрядът му стана известен с прозвището Некървящите,защото смъртноста сред подчинените му драстично намаля.Бавно с течение на годините се изкачва в йерархията, достига до чин Капитан.През годините, разпространява сред изкованите идеята за равенство със другите смъртни раси.Но не предприема радикалните мерки на някои от предшественицете си, а се опитва чрез дейсвията си да убеди хората и другите раси,че изкованите са разумни и свободомислещи същества.Скоро научава за един човек от фамилията на Създателите, който се опитва да помогне на изкованите по своему, прекарва голяма част от времето си опитвайки се да го намери и да му помага с каквото може.С военнта му кариера е почти свършено когато отказва да заповяда самоубийствена мисия на една рота изковани.Разжалват го до редник, и го отвеждат в ареста, а ротата все пак е изпратена на смърт.С помоща не един от бившите си починени се измъква, и се включва в бойните действия.Успява да се намеси и да изведе оцелелите изковани извън бойното поле, и след това да влезе в тила на атакуващата армия.След победата, го уволняват от армията, с цел да не трови главите на обикновенните изковани с глупости. Не можейки да го убият без да го превърнат в мъченик, съветът на командващите офицери си решава проблема по друг начин, продавайки го на пътуващия и минаващ случайно алхимик и изобретател Frederick d'Cannith.Последните няколко години пътува и помага с каквото може на новият си "господар" и приятел.Официално водещ се собсвеност на един от великите изобретатели на фамилията Cannith, обикаля континента надлъш и шир, изпълнявайки поставените му задачи.В името на Онатар време е да изковем една нова нация, изковани и кървящи заедно.
Personality
[sblock1=Social Interactions]How do others perceive you in social interactions? Reserved
How optimistic are you? Hopeful
How trusting are you? Skeptical[/sblock1]

[sblock1=Decision Points]How assertive are you at a decision point? Adaptable
How conscientious are you about following rules? Pragmatic
How empathetic are you? Protective[/sblock1]

[sblock1=Dire Straits]How courageous are you in dire straits? Steady
How do you feel when faced by setbacks? Stoic
How are your nerves? Patient[/sblock1]
Character Sheet
Unaligned,Warforged, follower of Onatar, 180 см, 102 кг.

Languages: Common,Twelve

* Initiative & Movement
Initiative: +6 ( +4 от 1/2 lvl, +2 weapon)
Speed: 6
* Ability Scores
o Strength: 12 [0 pb, +2 racial ]
o Constitution: 16 [3 pb, +2 racial, +1 lvl]
o Dexterity: 8 [0 pb]
o Intelligence: 10 [0 pb]
o Wisdom 18 [9 pb, +2 lvl]
o Charisma: 18 [12 pb, +1 lvl]
* Defenses & Senses
o AC: 26
o Fortitude: 19
o Reflex: 18
o Will: 20
o Passive Perception: 18
o Passive Insight: 23
* Hit Points
o HP: 73 [ 31 na 1lvl + 42]
o Bloodied: 36
o Surge Value: 18
o Healing Surges: 14 [+1 feat][/sblock1]

[sblock1=Skills]* Acrobatics 3
* Arcana 4
* Athletics 6 (+5 Climb ot item)
* Bluff 8
* Diplomacy 8
* Dungeonering 8
* Endurance 14
* Heal 13
* History 4
* Insight 13
* Intimidate 10
* Nature 8
* Perception 8
* Religion 9
* Stealth 3
* Streetwise 8
* Thievery 3[/sblock1]

[sblock1=Feats]*Devoted Paladin
* Melee Training CHA
*Weapon Expertise{Heavy Blades}
* Improve Warforged Resolve
* Immutability[/sblock1]

[sblock1=Features]* Racial Traits:
o Warforged Resilience
o Warforged Resolve

* Class Features
Channel divinity - Divine Mettle.
Channel divinity - Divine Strength.
Divine Challenge- Mark.
Lay on hands - 4 times per day.

* Background Benefits:
o Military[/sblock1]

Powers
[sblock1=At-Will:]Bolstering Strike Paladin Attack 1
You attack your foe without mercy or reprieve, and your accuracy
is rewarded with a divine gift of vigor.
At-Will Divine,Weapon
Standard Action Melee weapon
Target: One creature
Attack: Charisma vs. AC
Hit: 1[W] + Charisma modifier damage, and you gain temporary
hit points equal to your Wisdom modifier.
Increase damage to 2[W] + Charisma modifier at 21st level.

Enfeebling Strike Paladin Attack 1
Your brutal weapon attack leaves your foe weakened.
At-Will Divine,Weapon
Standard Action Melee weapon
Target:One creature
Attack:Charisma vs. AC
Hit: 1[W] + Charisma modifier damage. If you marked the
target, it takes a –2 penalty to attack rolls until the end of
your next turn.
Increase damage to 2[W] + Charisma modifier at 21st level.[/sblock1]

[sblock1=Encounter Prayers:]Shielding Smite Paladin Attack 1
A translucent golden shield forms in front of a nearby ally as you attack with your weapon.
Encounter Divine, Weapon
Standard Action Melee weapon
Target:One creature
Attack:Charisma vs. AC
Hit: 2[W] + Charisma modifier damage.
Effect: Until the end of your next turn, one ally within 5 squares of you gains a power bonus to AC equal to your Wisdom modifier.

Righteous Smite Paladin Attack 3
Your righteous blow fills you and your nearby allies with preternatural resolve.
Encounter Divine, Healing, Weapon
Standard Action Melee weapon
Target: One creature
Attack: Charisma vs. AC
Hit: 2[W] + Charisma modifier damage, and you and each ally within 5 squares of you gain temporary hit points equal to 5 + your Wisdom modifier.

Price of Cowardice Paladin Attack 7
A searing flash of light punishes a foe who refuses to face you in battle.
Encounter • Divine, Implement,Radiant
Immediate Interrupt Close burst 5
Trigger: An enemy marked by you makes an attack that does not include you as a target
Target: The triggering enemy
Attack: Charisma vs. Will
Hit: 2d10 + Charisma modifier radiant damage, and thetarget is blinded until the end of your next turn.[/sblock1]


[sblock1=Daily Prayers]Glorious Charge Paladin Attack 1
You wade into battle and urge your allies to greater heights.
Daily • Divine, Healing, Weapon
Standard Action Melee weapon
Target: One creature
Attack: Charisma vs AC.
Hit: 2 [W] + Charisma modifier damage.
Effect: After the attack, each ally within 2 squares of your gains hit points equal to one-half your level + your Wisdom modifier.
Special:When charging, you can use this power in place of a melee basic attack.

Name of Might Paladin Attack 5
You shout an ancient angelic name of thunderous power that slows your foes.
Daily • Divine, Implement,Thunder
Standard Action Close blast 3
Target: Each enemy in blast
Attack: Charisma vs. Fortitude
Hit: 3d8 + Charisma modifier thunder damage, and the target is slowed (save ends).
Miss: Half damage, and the target is slowed until the end of its next turn.[/sblock1]

[sblock1=Utility Prayers]Touch of Grace Paladin Utility 2
You take onto yourself the suffering of your ally.
Encounter • Divine
Minor Action Melee touch
Target: One ally
Effect: You transfer to yourself one effect on the target that a save can end.

Wrath of the Gods Paladin Utility 6
A halo of divine light emanates from you, enabling you and nearby allies to strike down your enemies with greater determination.
Daily Divine
Minor Action Close burst 1
Targets: You and each ally in burst
Effect: The targets add your Charisma modifier to damage rolls until the end of the encounter.[/sblock1]
Items
Rimefire Mithral Plating +2 level 7 (EPG 114p)
The lightweight metal protects your vitals while still allowing you maximum flexibility and full range of motion.
AC 8 (+2)
Enhancement:AC
Property: This armor has no armor check or speed panalty

Warsoul Longsword +2 Level 8(EPG 114p)
When this weapon is attached, you strike with superior speed and agility.
Enhancement: Attack rolls and damage rolls.
Critical: +1d6 damage per plus.
Property: You gain a+2 item bonus to initiative checks.
Power(Daily):Immediate interrupt.Trigger:An enemy adjacent to you shifts. Effect: Make basic attack with this weapon against triggering enemy.

Spiked Soles Level 5 ( ECG ,p 114)
These sole plates sprout tiny spikes, which aid in climbing and in keeping your footing
Item Slot: Feet(attached component) 1000 gp.
Requirement: You must have living construct racial trait to use this item.
Property: You gain a +5 item bonus to Athletics check for climbing.
Power:(Encounter): Immediate Reaction. Trigger: You are hit by an effect that pushes, pulls, or slides you.Effect: You ignore the triggering forced movement. You are slowed until the start of your next turn.

Delver's Light Level 2
Often attached to the forehead or chest, this magic gem gives off light powered by your life force.
Wondrous Item:( embedded component) 520 gp.
Requirement:You must have the living construct racial trait to use this item.
Power(At-Will):Free Action. The delver's light sheds dim light to radius of 20 squares.
Power(At-Will):Free Action. The delver's light sheds bright light to radius of 20 squares.
Power(At-Will):Free Action. The delver's light sheds no light.

Octogram of the Sovereign Host +2 Level 8
The Celestial Crown of the Sovereign Host embodies th unity of the duties-a mighty force for light and good.
Implement(Holy Symbol)
Prerequisite: You must worship the Sovereign Host ot any deity represent by the Sovereign Host to use this holy symbol.
Enhancement: Attack rolls and damage rolls.
Critical: +1d8 damage per plus.
Power(Daily): Minor Action. You regain the use of your Channel Divinity class feature.

Eternal Chalk Level 1
Vandals, scholars, and explorers alike appreciate the magical longevity of this short stick of chalk.
Wondrous Item 360 gp
Property: A stick of eternal chalk never breaks or wears down with normal use. Any writing or drawing made with this chalk cannot be erased for one week by anyone except
the original artist or author.
A stick of eternal chalk can be created in any color.

Command Circlet Level 5
Granted to the best warforged commanders during the Last War, the command circlet is a mark of distinction and honor.
Item Slot: Head(attached component) 1000 gp.
Requirement:You must have the living construct racial trait to use this item.
Property: You gain telepathy 20. You can communicate with any other creature that has a language and is within line of sight.
Power(Daily): Immediate reaction.Trigger: A living construct ally is hit by fear effect that save can end.Effect: The ally can make a saving throw against the triggering effect.

Backpack(2lb),flint and steel, Climber's Kit(11lb),Triple silk Rope(15lb) ,Heavy Shield(15lb), Belt pouch x 5 (3lb),Waterskin

Отговори

Върни се в “Бойните ровове на Карнат”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта