Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Глава втора - Избор

Приключение с правилата на D&D 4E.

Модератор: CTAHuMuP

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Глава втора - Избор

Мнение от CTAHuMuP » вт сеп 01, 2009 4:57 pm

ДЕН ЕДИНАДЕСЕТИ ОТ ПЕТИЯ МЕСЕЦ НА ГОДИНА 1000 ОТ КРАЛСТВО ГАЛИФАР

Късно сутринта Аруна пристигна последна в малката, но богато декорирана трапезария, в която бяха провели и миналия ден закуската си. Огледа приятелите си и без да се задълбочава особено установи, че всеки от тях беше преживял нещо през нощта, за което имаше да разкаже. Беше само въпрос на време някой да се осмели пръв да наруши неловката тишина...
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Глава втора - Избор

Мнение от ChoChan » вт сеп 01, 2009 11:46 pm

Младата магьосница, отново в безупречен вид, се появи в залата, спря се за момент, колкото да потърси с поглед масата, на която закусваха спътниците й и се отправи натам.
Отново бе облечена в любимите й пурпурни тонове и дълги копринени ръкавици, а около шията си носеше украшение от гъста плетеница и рубини, за да прикрие охлузванията, които не бе могла да заличи с грим. Малка чантичка висеше на къси връвчици около китката й и закачливо подскачаше с всяка нейна крачка, в другата си ръка носеше неотменното ветрило.
Докато прекосяваше залата забеляза главите, които се извръщаха след нея. С цялото съзнание, че те бяха колкото от възхищение, толкова и вероятно в резултат на буйните събития рано сутрин, тя въпреки това изпъна рамене и за момент присви очи и се усмихна от удоволствие.
Още докато наближаваше отредената им маса, забеляза натежалата атмосфера, явно всеки бе потънал сам в мислите си. Аруна стигна до масата и трясна с ветрилото си по покривката преди да се тръшне на стола.
-Е.. не знам за вас, - започна тя, когато останалите я изгледаха. - Но мен тази сутрин се опитаха да ме убият! - Разказа им за странната история от сутринта, на повечето въпроси можеше само да свие рамене, тъй-като самата тя все още не можеше да навърже събитията.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Глава втора - Избор

Мнение от Prince of Essembra » ср сеп 02, 2009 11:12 am

Притеснен от новината, Аелар едва успя да промълви:

- Кккак е станало това Аруна ? След което младата жена разказа историята си на кратко, но с чувство, така че всички на масата бързо станаха съпричастни към тревогите на Аруна. По лицето на Аелар се изписа гняв, той приемаше лично случилото се, като провал. Все пак задълженията му са свързани със защита на по-слабите. После отново се обърна към красавицата:

- Реших, за напред винаги трябва да има, поне по един от нас около теб. Може да последва и втори опит за покушение, а това вече не бихме си го простили. Слава на боговете, че си получила помощ и си се спасила някак.

После полуелфът остави време на жената да обмисли думите му, а той самият довърши започнатата закуска, след което допълни:

- Миналата вечер, в стаята ни с Бенеслав дойде важен гост, с интригуващо предложение към цялата ни група. Самият виконт ир'Омик, но братовчеде Бен, защо не разкажеш ти за малкия ни разговор с него. Аз мога само да гарантирам, че до момента не сме получавали по-добро предложение, а лично за мен тази възможност отговаря и на моралните ми принципи, освен на наемническите и фамилни.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Глава втора - Избор

Мнение от AngerNogar » ср сеп 02, 2009 12:06 pm

- И аз се опитах да убия някой - замислено отбеляза Калбар, предизвиквайки няколко втренчени погледа на масата, - но явно ставам мек с годините. Не че се оплаквам - полу-оркът опипа златната огърлица на шията си. - Ако ще работим за Карнат, трябва да имате предвид, че принц Рейгър смята, че имам с какво да си осигури сътрудничеството на карнатските отбори. Това може да е както лошо, така и добро, но със сигурност ще ни засегне по някакъв начин. Принцът може да е всякакъв, но щом е още жив - определено няма навика да изпада в заблуди.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Глава втора - Избор

Мнение от Prince of Essembra » ср сеп 02, 2009 12:49 pm

- Което доказва думите на ир'Омик, че Карнат ще търси победата на всяка цена. Явно в тази връзка, карнатци са решили да се обградят със способни мъже и създават, някаква широка коалиция. Мисля, че ще бъде глупаво да подминем с лека ръка щедрото им предложение. Което в общи линии, ако говорим делово е: 40 000 галифара, както и отряд гвардейци, елитни и безстрашни мъже с които съм имал честта да служа. Това е ако официално се състезаваме под знамето на Карнат, като национален отбор. Ако си намерим място в неутралните отбори и си сътрудничим с карнатци ще ни възнаградят 20 000 галифара. Какви са настроенията и мненията ви по въпроса дами и господа, нямаме много време за мислене, а не ни липсват и предложения, така че е време да вземем някое от тях на серйозно ! Аелар говореше ентусиазирано с характерния си приветлив тон, а лека усмивка се четеше по лицето на младия рицар, който явно беше спал добре.

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Глава втора - Избор

Мнение от lowstef » ср сеп 02, 2009 1:21 pm

-Хммм... Ако може да започна малко по-отдалеч, за да ви станат ясни аргументите ми. - след кратка пазуа за да си събере мислите, Бен продължи -За всички външни, ние сме отбора на Денеит. Почти всички смятат, че Аруна е лицето, аз съм мозъкът, Аелар е мускулите, а другите сме ви купили и сте наши протежета или нещо такова. Аз не смятам, че е така, но трудно ще убедя когото и да е. А и в крайна сметка половината сме от фамилията, а и аз ви се обадих на другите трима. Както и да е, пред всички други сме отбора на Денеит и аз поне много се съобразявам с това. Защото нашата фамилия не е просто една от драконовите къщи - големи, влиятелни, богати търгаши в една или друга област. Ние сме и това, но и нещо повече - ние сме най-голямата военна сила на континента. Като брой можем да съберем повече войници от Бреланд, особено ако привикаме съюзниците си от Даргуун, а като качество на офицерите най-малкото сме равни с Карнат. Всяка друга фамилия би могла сериозно да наклони везните в полза на една или друга държава, ако се съюзи ексклузивно с нея, но само ние сме способни в рамките на два-три месеца да нанесем сериозен, почти грантирано съкрушителен удар върху коя да е държава. По време на войната всяка една от петте нации поне по веднъж е отправяла повече или по-малко явна покана на фамилията ни да ги подкрепи по-сериозно. Двойно заплащане на наемниците ни срещу ангажимент да не предоставяме такива на никого другиго е било най-малкото предложение. Ако някой заподозре, че Денеит се съюзяват трайно и дълбоко с някоя от четирите останали големи държави, това може да е повод за ново избухване на войната. Особено ако държавата е Карнат, с която така или иначе имаме най-дълбоки връзки, дори патриотични, както показва и Аелар. Бях готов да представляваме Зиларго, Кубара и дори Сайър - те са сравнително малки и не биха могли сами да започната войната. Би било добър знак - "Ето, виждате ли, всеки може да си позволи услугите на Денеит, не предпочитаме никого, не отказваме никому". Но за Карнат... Е, това са ми аргументите, а сега да ви кажа все пак какво стана снощи.
-Снощи през нас мина виконт ир'Омик, водача на единия карнатски отбор. Той твърди, че края на войната се приемал особено зле от карнатците, които смятали, че е накърнена славата им на военно най-силната нация. По неговите думи, ако загубят "Рововете" ще избухне едва ли не гражданска война. За целта явно искат да имат най-добрите отбори и... Ами предложиха ни да ги предстсавляваме официално. Алфред и "Юмрукът" му изчезват, влизаме ние, плащат ни по 40 хиляди галифара на човек плюс по една рота елитни гвардейци за лично ползване. Ако не сме искали това, били съгласни и да ни платят по 20 хиляди срещу безусловната ни подкрепа за тях и отборите им, като за целта ще трябва все пак си извоюваме място на независим отбор. Виконтът дори предложи да добави нещо от личната си хазна, ако 40те хиляди не ни стигнат. Вече ви обясних защо не съм много склонен да приемам голямата им оферта за пълно представителство, но пък парите наистина не са малко, а и рота гвардейци си е рота гвардейци. А и риска да ни заподозрат в машинации не е чак толкова голям, бихме могли да извъртим в крайна сметка нещата. Аелара предпочита това решение. Аз съм по-склонен на втория вариант - да си спечелим място сами, а после може и да приемем по 20 хиляди за да им помагаме. Аргумента на виконта беше сериозен - в Карнат наистина ще приемата тези игри най-насериозно, загубата ще понесат най-тежко, победата ще ги зарадва най-много. А и в крайна сметка аз съм роден тук и не ми е все едно. Искам обаче да чуя и вас. Включително и кой от независимите да предизвикваме.
А що се отнася до инцидента на Аруна... За мен е очевидно, че някой се е предрешил на Магри за да те убие или поне да вкара него в беля. И е още едно доказателство, че отборът ни е твърде важен за някои хора. Силната некромантска аура и приказките за демони ме притесняват, но... Е, не е като да не сме се сблъсквали с нищо свръхествествено досега. И наистина ще съм по-спокоен, ако вече не се разхождаш сама наляво-надясно. Нощните срещи с мъже ще трябва да поизчакат за след състезанието, тогава със сигурност ще имаш и достатъчно кандидати. Кеото ми напомня, че така и не каза дали през нощта ти се е случило само нападението, или все пак успя и да научиш нещо. Освен че си прекара добре.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Глава втора - Избор

Мнение от Prince of Essembra » ср сеп 02, 2009 1:40 pm

- Братовечеде Бенеслав, мисля че твърде много се тревожиш и то без причина. Какви са тези конспирации, които ти се въртят в главата, както всички знаят фамилия д'Денеит е наемническа. Има контакти в Карнат, ние сме едни от най-ярките представители на локално ниво. Така че, ако се състезаваме с виконта, никой не би останал изненадан. Това е само една игра, как тя би могла да стане повод за война, която самия виконт ни обясни, че Карнат нежелае. Нима смяташ, че ние тримата сме длъжни, някому в тази стая та да се съобразяваме на чия страна да застанем ? Дори съм сигурен, че ако запитаме главата на фамилията, той не само ще подкрепи идеята, но ще ни обясни и че Карнат е най-естествения ни работодател. Бенеслав помня те, като по-решителен мъж. Ако за нас, фамилията и работодателя всичко е коректно, не ми трябва и хорското одобрение.

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Глава втора - Избор

Мнение от lowstef » ср сеп 02, 2009 2:13 pm

-Е, явно поне в едно хората са прави, "братовчеде", ти определено си мускулът и само мускулът на групата. Сега си спомних защо никой не протестираше като реши да си играеш на свещен рицар. Никога не си разбирал фамилията. Дори и виконта снощи не си разбрал. Е, когато възложиха на Аруна оная мисия в Елдийн, я пратих при мен за да сформирам екип и да планирам, нали? Ако толкова искаш да си меч за продан - моля, отиди при виконта, със сигурност ще ти дадат място в един от отборите им, та ти си по-голям карнатски патриот и от Алфредчо. Аз обаче имам отговорности към фамилията, имам задължения. Искам да си спечеля проклетото вицекралско място, а за целта ми трябва и способността да мисля, освен решителност.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Глава втора - Избор

Мнение от ChoChan » ср сеп 02, 2009 2:33 pm

Аруна слушаше речта на Бен и докато обсъждаше световната политика имаше спокойно и дори замислено изражение. Когато коментира нейното малко приключение, тя повдигна вежди и в погледа й се четеше нотка на раздразнение.
-Бенеслав, ще простя непреднамерените обиди, които ми отправи, като ги отдам на липсата на достатъчно общуване с цивилизовани хора, която несъмнено е довела до недодялаността ти напоследък. Преди да разкриеш една или всичките мистерии и интриги, които се плетат около Рововете, явно е необходимо да ти напомня, че не си заобиколен от тъпоумни войници, които сляпо ще следват заповедите ти, а от личности с разностранни таланти, всеки от които обладава спосбности, извън твоите възможности.
Както много добре знаеш, арканната материя в кръвта ми с различно естество от тази в твоята. Гениалното ти заключение относто Магри, резултат от минута размисъл, несъмнено мина и през моите мисли, но преди да взема толкова категорично и самоуверено решение, както ти явно често правиш, аз си направих труда да се върна на мястото, къдто се разигра случката... С придружители естествено!
- сопна се тя, когато и Аелар и Бен едновременно отвориха усти, след което гласът й си остана равномерен и почти лишен от интонация - Върнах се, за да проуча оставените следи от магията, която бушуваше там, и за твое сведение, на континента магьосниците с такава мощ се броят на пръстите на едната ми ръка и единственият от тяк, който в момента е тук е именно Лоран Магри! Както вече споменах, аз също съм в неведение, но съм убедена, че дори да имаше намерение да ме убие, това не беше главната цел на Марги, защото съм сигурна, че можеше да използва много по-ефикасни и бързи методи за това.
Относно личните ми срещи, ако смяташ да играеш ролята и на моя камериерка, най-добре се откажи отсега. Колкото до резултатите от социалните ми занимания, които ти се опитваш да ми забраняваш хммм... като взема предвид пренебрежението, с което се отнасяш към всичко досега, може би ще е най-вълнуващо да ги скрия от теб!
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Глава втора - Избор

Мнение от lowstef » ср сеп 02, 2009 8:39 pm

Няколко пъти Бенеслав преднамерено бавно пое въздух за да се успокои, като се стареше да не гледа нечистокръвния изтърсак и разглезената фльорца.
-Предложението на Карнат е за 40 хиляди и рота от "елитни и безстрашни мъже" - сарказма в гласа му почти кристализираше във въздуха - ако се състезаваме за тях и победим или 20 хиляди ако им помагаме и победят. Решавайте каквото ще решавате, трошете си главите където искате и ми кажете. Аз отивам да тренирам. - с послените си думи той стана, грабна тоягата и се понесе към изхода, като още в движение започна да прави удари във въздуха, като сегиз-тогиз се чуваха просъскани под носа му ядни мърморения, някои от които ясно показваха богатия речников запас за псувни на редовия войник, който Бен явно беше усвоил доста добре.
Няколко крачки преди вратата на трапезарията той се завъртя около оста си, развъртайки същевременно тоягата в размазано петно от неясно движение, едно движение на тоягата отдолу нагоре блъсна вратата, като я отвори рязко и изкара акъла на минаващ наблизо паж, следващото движение пък отнесе носеният от него поднос и мина на два пръста от носът му, при което горкия човечец подбели очи. Бен изхвърча надолу по коридора без да изобщо да му обърне внимание, а няколко секунди по късно звучно изплющяване маркира момента, в който жилавото дърво се заби в една от стените
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Глава втора - Избор

Мнение от AngerNogar » чет сеп 03, 2009 11:16 am

- Чудесно - каза Калбар със заговорнически шепот и се наведе ниско над масата. - Самият аз не бих могъл да го измисля по-добре. Единственият ми съвет е следващия път да ползвате от онези смешни кукли и да не си мърдате устните, докато говорите... Абе, вие добре ли сте? Така сте се задърлили за пълни глупости, че пропускате всичко, което е от значение. Вече веднъж ви казах, че това тук е състезание, а не война. Ако резултатът от него доведе до размирици в Kарнат, това ще е само повод, а не причина. Ако наистина под нас вече зреят граждански размирици, Кай не би могъл да бъде по-щастлив от това загубата на Карнат да накара заговорниците да действат прибързано и в момент в който той ги очаква. Няколко благоворника ще изчезнат безследно, други ще бъдат обесени и това е. Вярно, че кесиите на някои хора ще натежат повече отколкото ми се иска, но какво да се прави. Що се отнася до приказките за избухване на нова война, никоя от нациите не е готова за нещо такова. Всеки, който опита нещо такова ще бъде незабавно смазан и от собствената си и ако се наложи от останалите нации. Единсвеното лошо в съюзяването ни с Карнат е съмнителните мотиви на ир'Омик. Предложението му наистина е прекалено добро, но ако той наистина милееше за Карнатската гордост - то би било много по-логично да остави нещата в ръцете на Юмрука. Те имат не по-лош шанс от нас да спечелят, а определено и много по-добре олицетворяват Карнат отколкото група наемници. Което ме навежда на мисълта, че е по-добре за сега да не се замесваме в неговете планове, поне преди да получим по-ясна представа за мястото ни в тях.
Зеленокожият довърши виното и отмеси бокала настрана.
- Сега за нашият любим пиромант... научил съм се, че няма очевидни неща, но ако някой искаше да убие Аруна - щеше да избере много по-директен подход. Ако някой искаше да злепостави Магри, щеше да избере момент в който той не разполага с перфектното алиби. Що се отнася до предрешаването, това което май всички пропускате е, че както е възможно нападналият Аруна да е бил предрешен като Магри, така е възможно и предрешеният да е бил този, който сте намерили в палатката му. Освен ако и аз не пропускам нещо съществено, то тогава единственото реална цел на цялото това представление е била сплашването на Аруна и позакърпване на крехката гордост на Магри, накърнена с изхвърлянето му от първия отбор. Така че ако сте свършили с глупостите, предлагам да започнете да се държите като членове на драконова фамилия, преди да е прекалено късно.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Глава втора - Избор

Мнение от Prince of Essembra » чет сеп 03, 2009 11:52 am

- Аруна, мила кажи каквото имаш за казване. За кого искаш да се състезаваме, както и защо точно тази възможност е добра за нас. Аз лично имам едно предпочитание и съм го изказал, за останалите отбори ще се състезавам, само ако вие го желаете, тогава всичко ще се превърне в бизнес. Ако искаш може да разпитаме някого от ,, Тигрите " или отново да се видим с ир'Омик, може и да усетим някоя интрижка, ако всичко е нормално и той ни разкрие повече от плановете си, бихме могли и да приемем.

След тези си думи, полиелфът се замисли за поведението на Бенеслав, като очевидно напрежението не му се отразяваше добре, а може би и в последно време нещата с жена му Ремира не вървяха, техни си работи, дано само скоро се приведеше в нормален вид, защото в Рововете трябва да сме сплотен отбор, а грешките струват животи. После умът на младия мъж се върна по темата и той добави:

- Само искам да ви предопредя, че незнам колко е опасен съюза ни с Карнат, но ако отхвърлим тази оферта, смея да твърдя че рискуваме не по-малко. Ако Адолф и хората му останат, а ние не вземем тяхното място, с оглед на обтегнатите нерви на Бенеслав и тяхното разбирателство, може да стане страшно в Рововете. Зад Карнат, освен двата отбора, Калбар добави и Принца със свитата му, кой знае колко още са вербуваните отбори. Откажем ли, може да им паднем на мушката, а Адолф това и ще чака, ето за този реален вариант искам да се замислите.

Заключена

Върни се в “Бойните ровове на Карнат”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост