Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Chapter 2] Изстрелването

Science-fiction adventure in far future.

Модератор: CONAN

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

[Chapter 2] Изстрелването

Мнение от CONAN » пон юни 01, 2009 9:21 pm

На сутринта бяха събудени преди изгрев слънце (стандартно слънчево време 5АМ) от охраната, която беше прекарала цялата вечер пред вратата. Въпреки, че трябваше да бъде още мрак според биологичните им часовници, тук слънцето вече огряваше свирепо станцията, пълнейки енергийните й резерви чрез огромни колектори по външната й обшивка.
Обилна закуска ги очакваше в хола, но мъжете имаха само половин час, за да хапнат и преоблекат. Охраната, или може би пазачите им, стояха до тях неотлъчно, при слизането с асансьора, а щом се озоваха във фоайето, още петима мъже ги наобиколиха. Отпред чакаха три коли, едната от които беше лимузина. Настаниха се в нея, а охраната се качи в другите две. Потеглиха бавно и се вляха в движението по пътните ленти. След един час, стигнаха до влаковата станция, където се прехвърлиха в частните перони и монорелсата ги отведе на малък космодрум в един от лунните кратери на далечната стана на спътника.
Космодрумът не беше голям, но отлично оборудван. Всичко под купола му светеше от чистота, а работниците противно на много обществени космодруми бяха облечени в униформи. Оборудването можеше да съперничи единствено с това на станциите на Зелените градове. Насред всичката перфектност на космодрума, на площадката за совалки стоеше малък мръсен кораб, с олющена боя по обшивката. Изглеждаше древен. От първите модели минни кораби, които извличаха ресурси от астероидния пояс на системата.
Висок мъж в сива униформа на механик ги посрещна, щом слязоха от монорейла. Подаде им ръка и се здрависа силно.
- Харесва ли ви играчката ни? - попита той с лека усмивка.
[sblock]Може да разгледате схемата на кораба на страница 116 - Seeker Miner Ship[/sblock]
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от DeepBlue » пон юни 01, 2009 10:33 pm

Джейкъб изгледа доста критично кораба. Малката мръсна кочинка не беше точно това, което очакваше. След това се замисли, че една лъскава нова "резачка" хич нямаше да е на място около Плутон.

- Добра маскировка.

И Джейк хвърли багажа си в товарния отсек и с леко вманиачен поглед се зае усилено да оглежда с какво всъщност разполагат за следващите месеци.

[sblock]Използвам вички релевантни скилове, като старателно, но все пак сравнително бързо, оглеждам какво представлява кораба[/sblock]

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от kozleto » пон юни 01, 2009 11:10 pm

Дюк изгледа с носталгия корабчето; такова бе използвал за няколко от операциите си преди, така че знаеше горе-долу за какво става въпрос. Потвърди с кимване думите на Джейк за маскировката и влезе вътре, за да остави багажа си, който всъщност се състоеше само от няколко чифта дрехи и разни дребни, почти непотребни вещи. Някъде вътре, верочтно в товарното отделение, трябваше да се намира поръчаната екипировка от петимата, така че учения се отправи да провери първо това, за да може да се допълни нещо, ако е пропуснато. Прегледа смачканото списъче, което още седеше в джоба му и след като прецени, че всичко си е на мястото, Ди се оозва при останалите.

-Е, момчета, кой казвате е капитана? - усмихна се той, готов психически за дългия полет, който предстоеше...
Скукаааа :/

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от Асен » вт юни 02, 2009 12:12 am

И.М. се здрависа с човека.
-Да, колегата е прав. Изглежда като нещо, което няма да привлече внимание - което само по себе си ми прави добро впечатление! А какви скрити номерца си има, или предпочитате да оглеждам сам?
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от AngerNogar » вт юни 02, 2009 10:43 am

- Я го огледай така или иначе - предложи Хесус, - да не се окаже, че костюмарчето е минало на по-директен подход след като номера с куфара не мина... той мина де, ама 'наиш какво имам предвид. Верно че никой страничен наблюдател няма се зачуди ако туй нещо избухне три минути след излитане, ама ние няма да сме странични наблюдатели ако стане. Тъй де, не се съмнявам, че Г-н Гъзара се е погрижил за сигурноста на начинанието, ама все пак е крайно време да спрем да се държим като новаци.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от ivanatora » вт юни 02, 2009 11:36 am

Джони се изненада като видя миньорката. От разговора с Кейн очакваше друг тип кораб, но може би търговецът го беше сменил в последния момент. Въщност това беше доста по-малко тонажен съд от Фар Трейдъра, който помнеше че Кейн им беше обещал. Съвсем определено нямаше да има исканите изтребители, совалки и карантинни камери.
- Светата Черна Дупка! Как ще се нагъчкаме в това! - възкликна Джони. - Две каюти и двадесет и пет тонно товарно! Да не е станала грешка?
Джони се огледа да види дали Кейн е наоколо.
[sblock]Ако Кейн го няма, разпитва механика за кораба.[/sblock]

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от Асен » вт юни 02, 2009 4:42 pm

-Аз ще го огледам така или иначе! - сви рамене И.М. - Въпросът е какво е скрито. А за момента предпочитам да не се бутам с Джейкъб.
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от CONAN » вт юни 02, 2009 8:40 pm

Домакинът им ги пусна да разгледат кораба. Приликите с миньорски кораб свършиха единствено до външната обшивка. Отвътре сякаш беше различен кораб. Ако бяха преценили точно, цялата вътрешност беше изтърбушена и всичко беш емонтирано наново. Пространството беше много повече отколкото стандартното предвидено по спецификации.
Първата изненада беше двигателя. Наместо трите стандартни двигателя, имаше шест двигателя, всеки един наполовина по-малък от фабричните, а параметрите които течаха по екраните за мониторинг показваха стряскащи стойности - машините бяха два пъти по-мощни от всеки един двигател. С такава тяха, можеха да стигнат до Плутон и обратно преди конкурентите им да стигнат. По металните обшивки на двигателя се виждаха надписи Х66-3, лъхащи на серийните номера на експериментални модели на Империята.
Последва сензорното оборудване. Мъжете бяха приятно изненадани, че всички видове сензори бяха събрани в авиониката на носа и с изнесени контролни точки в командната зала. Така имаха централно управление и не трябваше да тичат като гламави из помещенията. Нещо често срещано при преоборудването на стари кораби.
В каютите наместо койки имаше пет крио легла. Не бяха виждали преди подобна технология и наличието им ги изненада. Цилиндричните присособления можеха да заемат полулегнало положение, както и да служат като обикновени легла. Само че всички трябваше да легнат, преди автоматизираната конзола прикрепена към едната страна да преподреди леглата, така че да са хоризонтални.
В трюма завариха всичко поискано от тях. Широкото пространство на товарния отсек беше запълнено до последния кубичен метър. Мини изследователска лаборатория оборудвана с всичко нужно се намираше в дясната част на кораба, а в лявата бяха поисканите изолатори. Самите модули бяха отделени един от друг със самостоятелна вентилация отвеждаща нежеланите агенти в космоса. В дъното видяха закачени пет броя скафандри и малка оръжейна, която Джейкъб разгледа с интерес. Имаше от почти всичко поискано, но поради ограниченото пространство бройките бяха единични и липсваха най-тежките оръжия като ракетомет. За сметка на това, имаше достатъчно количество муниции. В допълнение към оръжията той видя и поисканите аксесоари - въжета, газови маски, кутии с инструменти, миниатюрни камери с ограничен обсег на действие и още доста джаджи които не му бяха познати.
Домакинът им тихо ги следваше, докато те обхождаха стая след стая. Накрая ги попита: - Всичко ли е, както го искахте, господа?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от kozleto » вт юни 02, 2009 9:33 pm

Дуо остана смаян от всичко, което видя вътре. По-добра маскировка надали някой можеше да осигури на петимата приключенци, освен може би самата Империя. Всичко бе направено толкова добре, че един радостен нечленоразделен звук излезе из устата на учения, а на лицето му се изписа някаква блаженност за малко. Кейн, ако не друго, поне бе свършил тази своя част от сделката и повечето подозрения на Ди към работодателя му се изпариха, виждайки мини-лабораторията и разните джаджи, които тепърва трябваше да види какво представляват. Май бизнесменът наистина се бе погрижил за всичко, но Дюк бе твърде изумен за да отговори на въпроса на механика. Май все пак пътуването нямаше да се окаже толкова лошо...
Скукаааа :/

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от ivanatora » вт юни 02, 2009 9:38 pm

- Нека направим една бърза проверка на кораба преди да отлетим - съгласи се Джони с останалите. - Може да се забавим с няколко часа, но тези двигатели ще оберат забавянето и дори ще ни изстрелят напред в графика. Лошото е че тук виждам технологии, които са доста напред, а някои от тези експериментални модели нямат разгадаване без документацията им... Ще ни отнеме седмици докато проверим всичко дали работи без изненади и месеци ако трябва да минем през всеки ред от програмата на компютъра... - Джони въздъхна. - Ще трябва да хвърчим на доверие.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от CONAN » вт юни 02, 2009 10:15 pm

Почти цялата апаратура е тествана по една или друга линия - отвърна усложливо мъжът. - Но ще се съглася, че досега не сме имплементирали всичко в един съд. Имам леки притеснения относно разхода на енергия за кораба. Двигателите могат безпроблемно да поддържат нужните енергийни нива, но обема на горивните клетки не е безкраен. Бих ви посъветвал да държите всички възможни модули деактивирани, освен ако не се налага. Също така за първи път инсталирам толкова двигатели...
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от DeepBlue » вт юни 02, 2009 10:37 pm

Докато останалите се суетяха около двигателите, Джейк се огледа за корабната лодка и остана доволен (ако я намери). След това се запъти да огледа въоръжението на бойната кула. Накрая слезе при стюарда и отвърна:

- Да се повторя - отлична маскировка. И все пак ми се иска да домъкнем поне още 2 резервни скафандъра. Все пак има вероятност да се получи ситауция, в която да изгубим някой скафандър, а накрая да ни трябват за всеки. Освен това няма да откажа още 1-2 карабини. Иначе, страхотна работа, а за нас остава да оцелеем в първия воаяж на машинката.

След това се замисли за миг и добави:
- Има ли си име, или ние ще я кръстим.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от CONAN » вт юни 02, 2009 10:40 pm

- Очаква кръщенето си... - усмихна се домакинът им и се запъти да осигури допълнителни скафандри. Останаха сами.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от DeepBlue » вт юни 02, 2009 10:46 pm

- "Добра надежда" е моето предложение. И остава да се надяваме, че ще е наистина добра.

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от Асен » ср юни 03, 2009 9:26 pm

Ибрахим се замисли, после поклати глава.
-Ще предложа "Черната перла", всъщност. Защото корабчето е малка перла, от това, което виждам, но не блести излишно! Вие помислете кой за кое ще гласува. Аз отивам да огледам системите, които са по моята специалност.
След това се запъти да направи, ами, точно това, което каза.
[sblock]Използвам всичките си релевантни умения, за да проверя съответените системи. Започвам от животоподдържащата, която по очевидни причини ми се струва най-важна.[/sblock]
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от ivanatora » ср юни 03, 2009 9:37 pm

- Нямам претенции към името. - рече Джони и се присъедини към Ибрахим в огледа на системите.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от kozleto » ср юни 03, 2009 10:38 pm

-Е, бих казал, че шестте двигателя веднага ме подсещат за "Сцила". Хубаво име, не мислите ли? Но оставям избора на вас, такива дребни неща сега не са ни приоритет. С нещо да ви помогна? - обърна се той накрая към Ибрахим и Джони, макар да не разбираше много от системи, пък и мислеше че те двамата ще се справят добре. За това в крайна сметка се запъти да види с какво е оборудвана лабораторията, която им бе предоставена.
Скукаааа :/

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от DeepBlue » чет юни 04, 2009 2:05 pm

Джейк помисли за миг и отвърна
- Става.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от CONAN » чет юни 04, 2009 2:43 pm

Докато групата размишляваше за името на кораба, Ибрахим се зае да огледа животоподдържащите системи. Остана приятно изненадан от това което видя. Корабът беше разделен на две зони - каютата на екипажа и командната кабина и всичко останало. Всяка зона имаше самостоятелна инсталация, но можеше да поеме част от работата на другата, в случай на повреда. Самите крио легла имаха самостоятелни батерии, в случай на голяма авария с енергията на кораба, но Ибрахим предположи, че захранването им ще стигне максимум за няколко дни в открития космос. По-добре от нищо.

Самата спасителна совалка беше тясна и по-малка от стандартните. Имаше достатъчно въздух и енергия за да изкарат две седмици, преди някой да ги прибере. Достъпа до нея беше много неудобен и трябваше да се минава измежду модулите на лабораторията, но имайки предвид малкото пространство на кораба, това си беше инженерен подвиг.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от kozleto » чет юни 04, 2009 3:10 pm

Май всичко беше наред, а Дуо вече изгаряше от нетърпение да излитат. Пътуването, вярно, щеше да е дълго, но колкото по-бързо излетяха, толкова по-бързо щяха да стигнат. Така че всеки момент туткане бе пълна загуба на време и Ди се обърна към механика, който още седеше при тях.
-Е, това возило готово ли е напълно за излитане?
Скукаааа :/

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от Асен » чет юни 04, 2009 3:45 pm

И.М. сви рамене. Не очакваше некачествена работа от хора, наети от Кейн, определено.
-Това, от което разбирам аз, е в прекрасно състояние. Поне толкова мога да кажа, без да го разглобя и сглобя наново, за което време нямаме. Можем да боядисваме "Сцила" на корпуса и да тръгваме, ако мен питате - предложението за име е готино!
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от ivanatora » чет юни 04, 2009 5:31 pm

- Ами... да подгряваме реактора - рече Джони - и да изстрелваме това бебче на орбита. "Сцила" да бъде.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от CONAN » пет юни 05, 2009 10:25 pm

Малък робот, прикрепящ се с магнитни приспособления към корпуса изписа "Сцила" за около половин час. През това време, на бъдещия екипаж на звездолета бе предоставена документация за всеки от приборите на борда. Страниците в електронната книга бяха над двадесет хиляди и обхващаха от технически и експлоатационни характеристиги на двигателя, до поддръжка на илюминаторите. Когато всичко бе готово и последните енергийни клетки сложени, работниците откачиха всички кабели от кораба и премахнаха механичните прекъсвачи и ограничители, които държаха масивният съд на място.
Инженерът, който ги бе посрещнал ги попита:
- Е, господа, това е всичко, което зависи от нас. Оттук нататък сте вие. Как ще пътуват? Ще използвате ли крио-леглата или по класическия начин?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от kozleto » пет юни 05, 2009 10:29 pm

Ди обърна въпросителен поглед към Ибрахим. ДОсега той бе проверявал тази част от кораба и учения не знаеше как работят въпросните крио легла, така че изчака "колегата" си да отговори. Май Джони също беше погледнал това-онова, ала Дюк не бе съвсем сигурен...
Скукаааа :/

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от ivanatora » съб юни 06, 2009 10:35 am

- Няма начин да се напъхам в тая простотия - рече Джони. - Виждал съм как хора стават на спаружени консерви в по-старите модели. Някои оживяват - с мозъчни травми. Невроните не понасят добре замразяващите процеси. Колкото и нов модел да са тези крио-легла, нямам им доверие докато не направят десет години експлоатация. По възможност върху осъдени на смърт затворници. Така че никакво замразяване за мен, благодаря.

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от DeepBlue » съб юни 06, 2009 10:50 am

- Аз проблеми с криогеннита камери нямам, обаче все пак мисля, че това трябва да го ползваме в случай на опастност. Освен това идеята, че пред нас има конкуренция и се предполага да я подминем по пътя, не ми се връзва с идеята да спя спокойно замразен в камера. Тъй че и аз ще будувам. В добавка имаме 200 тома ръководства за кораба за разучаване и предпочитам да съм наясно с нещата, преди да се наложи да ги използвам на максимум, както предполагам ще стане като стигнем на място.

След тази тирада Джейкъб си пое дъх и добави:
- Така че ако ме извините, решавайте кой ще спи, аз отивам да изчислявам курса. Смятам да видя доколко можем да ползваме газовите гиганти за допълнително ускорение и в добавка да видим кой е оптималния вариант за ускорение спрямо разхода на гориво. Мисля че най-добре ще е да ускоряваме интензивно в началото и след това да намалим мощността.

Джейк търгна по рампата и подхвърли неопределено през рамо:
- Няма да откажа помощ де.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от kozleto » съб юни 06, 2009 12:02 pm

-Ах, какъв песимизъм...Е, аз може по някое време да ги пробвам, макар и аз да предпочитам да не рискувам много. - реши Ди, тръгвайки след Джейк. -Имаш я! - отговори той на поканата за помощ на приятеля си и се насочи към кораба, за да може да му асистира.
Скукаааа :/

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от Асен » съб юни 06, 2009 8:31 pm

Ибрахим сви рамене.
-Според мен са в отлична форма. Принципните възражения на колегата срещуи криотехнологиите не мога да ги коментирам, по спецификации няма особени проблеми. Аз обаче също мисля да будувам, дори да няма нужда - от сън спомени няма!
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от CONAN » ср юни 10, 2009 6:49 pm

Един час по-късно, всичко беше приготвено за излитане. Мъжете бяха свалили официалните костюми, предоставени от хотела и облекли пилотските основи, върху които впоследствие щяха да сложат скафандрите. За тяхна изненада, материята беше като втора кожа, не я усещаха. Извършиха всички приготовления за старта и започнаха проверка на системата по списък, съставен им от инженерите проектирали кораба.
Вътрешното помещение на космодрума се затвори и разхерметизира. Платформата на кораба се издигна и премине през отварящия се купол. Видяха звездите и лунната повърхност. Стартираха двигателите.
Корабът изрева когато натиснаха дросела и миг по-късно отлепиха от площадката. След минута вече се движеха из открития космос. Пилотиращият кораба се зае да пробва маневреността на апарата. Всички останаха доволни. Сега всички се надяваха изчисленията на Джейк да са точни и да стигнат до Плутон без да изхабяват предвиденото от инженерите гориво.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Chapter 2] Изстрелването

Мнение от kozleto » ср юни 10, 2009 9:24 pm

Най-накрая напуснаха космодрума и учения, през един по-малък прозорец наблюдаваше Земята, от кояот се отдалечаваха. Сега предстоеше едно много дълго пътуване, вероятно искучно на моменти, но поне сравнително безопасно. Ди отиде отново в лабораторията и огледа нещата - имаше всичко; просто перфектно. След като седна в един от столовете, Дюк закопча колана и се загледа в тавана. След малко обаче очите му се затвориха...

ПП: Известно време ще пропусна, един ден няма да пиша, така че заспивам.
Скукаааа :/

Заключена

Върни се в “Traveller”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост