Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Пролог] Free Trader 05

Science-fiction adventure in far future.

Модератор: CONAN

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от ivanatora » чет май 21, 2009 6:43 pm

Джони и Ди бяха лапнали въдицата отдавна и лицата им не издаваха нищо друго освен пълно съгласие.
Очите на Джони още повече се разшириха, когато г-н Кейн сподели великодушните си планове, които надхвърляха най-смелите очаквания за преговори. Акции в кораба! Това беше най-скъпата лодка, която Джони можеше да си представи. Наред с всичко останало момъкът се замисли за потенциалната уловка... Не можеше човек с положението на Кейн да влага такива средства и обещания в хора, които не познава. Може би имаше нещо друго зад цялата работа с имперският съд. Някакво лошо предчувствие се загнезди в тила на Джони.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от kozleto » чет май 21, 2009 7:09 pm

Дюк гледаше сериозно, с желязно изражение на лицето докато слушаше Кейн и останалите. Предлежението наистина бе невероятно, но ученият се размисли за рисковете и всичко останало. Само че вътрешния му глас му подсказваше просто да каже "да" и да се подчини на истинските си желания. След като всички се изказаха, Ди погледа още известно време с каменно изражение, но изведнъж усмивка се изписа на лицето му.
-Е, кога тръгваме, господа? - сърцето му бе надделяло в борбата срещу разума...
Скукаааа :/

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от AngerNogar » чет май 21, 2009 9:09 pm

Хесус никога не беше разбирал хората, които отделят цял ден обмисляне за да вземат същото решение, което биха могли да вземат и за миг. От негова гледна точка нещата бяха доста елементарни... в цялата тая работа можеше да има, а можеше и да няма някоя врътка, която да му види сметката, ама 2 000 000 галактически кредита обърнати от кеш в текила и мучачас определено щяха да го сторят.
- А'ора ес ел моменто - каза Хесус докато прешушаваше чашата си и се изправи. - Някой ша взима ли нещо преди да се метнем на кораба?
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от Асен » пет май 22, 2009 9:25 am

iNo me parece necesario! - отвърна И.М. - Г-н Кейн ни осигурява кораб с военна екипировка. Съмнявам се да е забравено нещо, което ще ни трябва като персонални инструменти... вероятно в досието му за мен има неща, които аз самият съм забравил.
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » пет май 22, 2009 1:30 pm

- Радвам се, че приемате офертата ми, господа. Това може да е началото на едно обещаващо сътрудничество. Преди да тръгнете, трявба да предам на хората ми, които ще оборудват звездолета, да добавят оръжия и оборудване по ваше желание. Сега е момента да премислите какво би ви трябвало, защото там ще е вече късно.
[sblock]Тук е момента да си понапазарувате с държавни пари. В главата Equipment може да си харесате каквото е необходимо за вашите персонажи, както и нещо което би помогнало на групата. Екипировката, ако е достатъчно обемна и тежка няма да може да бъде носена удобно, така че да сте ефективни в сражение или дори в най-обикновени дейности. Така че - мислете. С какво е оборудван кораба, ще бъде листнато когато стигнете дотам. :)[/sblock]
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от ivanatora » пет май 22, 2009 2:04 pm

- Тук и сега ли? - учуди се Джони. - Ще ни трябва известно време да си помислим и да видим няколко каталога... Това за което се сещам веднага са скафандри - не знам колко броя има на модифицирания ви Фар Трейдър. Ще трябват по един за всеки член на екипажа, тъй като може да се наложи да излизаме в космоса или пък корпуса на имперският съд да е пробит. Всъщност нека да има за всеки по един обикновен скафандър и по един специализиран за работа в опасни места. Не знаем дали реактора на кораба не е протекъл, а най-бързия начин да се "пенсионираме" е като не бъдем предпазливи. Нека костюмите да са магнитни ключалки на подметките - може да се наложи да обхождаме кораба отвън. Така че да речем пет броя СК-1050 и пет броя ТСК-1050.
- Ще ни трябва прецизна измервателна техника - Джони като че ли забрави за нуждата от каталози и всичко му беше в главата - Искаме да разберем какво се е случило с кораба възможно най-скоро. Радиационни детектори, инфрачервени камери, телескопи... Персонални радиостанции за всички нас. А! В тази връзка ще ни е необходимо нещо за заглушаване на радио предаване - може да не сме първите, които са на мястото. Имаше един модел ХХУ-666, ама той е леко незаконен според спецификациите на Империята... Дали ще можете да ни осигурите нещо такова?
- Всъщност, господин Кейн, сами ли ще пътуваме? Кой ще командва мисията? И какъв ще е курсът ни на действие след като пристигнем около Плутон? Не можем просто да вземем кораба на буксир и да го довлачим до тук. Може да е невъзможно да активираме и собствените му двигатели. В такъв случай какво правим? Оставаме там и го браним от иманярите докато дойде влекач? Разкостяваме го и взимаме каквото можем?
- Дали да очакваме включване от самата Империя? Може би си искат кораба и веднъж като научат за него, предполагам че ще са много настъпателни в това отношение.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от kozleto » пет май 22, 2009 8:05 pm

¡Ay, si que es necesario! Necesitamos algunos...еh... objetos, ¿no? - намеси се и Дюк с малкото испански, който беше понаучил от едно бедно семейство, приютило го за няколко години по време на престоя му в неимперските части на Земята. След това, с усмивка на лицето, бръкна в джоба си и извади една малка смачката хартийка. На нея, с не особено хубав почерк беше написан списък с предмети; списък, който очевидно бе надраскан набързо преди срещата. Предвидиливият учен се бе сетил да си позапише някои неща, които бе потърсил специално в базата данни, която му бе предоставена на дипломатическия кораб, защото знаеше, че ако бъде избран за някаква задача нямаше да може да направи въпросното си проучване за екипировката толкова добре, а щеше да е зает да разглежда разни астрокаталози, което означаваше скука. Изваждайки химикалка, за да задраска и добави няколко неща, предвид това което Джони бе упоменал, Дюк си говореше тихичко:
-Значи скафандри, скенер, телескоп... - изреждаше и задраскваше всеки от тези предмети, които упомена. Хвърляйки един бърз поглед на това, което е останало, Дуо мълчаливо предаде списъчето на Кейн. На ахртийката пишеше:

*Аптечка (Medkit) - 2 броя;
*Панцея - най-общите видове( противоотрова, антиботици...);
*IR Goggles - за всеки по един брой;
*Breather Mask - един брой за всеки;
*Scientifific toolkit - 1 брой;
*Body Pistol - 1 брой;
*Няколко сензора за движение;
*Комуникатори - Аудио/Видео - за всеки по един;
*Mesh - защитна жилетка, 1 брой.

На Ди му бе интересно и да чуе отговорите на Кейн по зададените от Джони въпроси, за да може да се допълват и разни допълнителни джаджи, в зависомост от думите на работодателя.
Скукаааа :/

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от DeepBlue » пет май 22, 2009 11:43 pm

- Колегите задълбаха в дребните неща, затова пък аз аз ще се насоча към едрите. Във Фар Трейдър не можем събра предполагам нормална совалка, за това искам един изтребител и/или едина корабна лодка. Последната ако може да е с усилена животоподдръжаща система или хибернационни камери за екипажа, за сметка на обема на товарния отсек. Ако е възможно изстребителят да е преоборудван с усилена животоподдържща система също няма да е зле. И вместо пулсов лазер няма да откажа един един партикъл гън.

След известно замисляне Джейк допълни:
- Също така една крантинна камера с голям размер - 5х5х2 метра примерно. И една стратегическа атомна бойна глава от поне 50 мегатона.

В добавка - аптечки, лекарства продтив радиационно облъчване, антибиотици и т.н. Това препдолагам, че все пак едва ли трябва да го напомня, но да го отбележим все пак.А, да, и достатъчно ремонтни инструменти и части за малките кораби.

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от Асен » съб май 23, 2009 1:43 am

-Мда, като си говорим за оръжия, аз ще продължа да дълбая в дребните неща... Медицински камери в тръба за всеки, сензори за движение, инфрачервени очила и защита за очите. Бронежилетки, дискретни, за да могат да се носят, ако срещнем конкуренти. Ръчни оръжия, за който няма, и достатъчно заряди. Ръчен компютър с инженерна и медицинска програма за мен. Стимулиращи дроги, за случай, че се наложи да ги употребяваме. И разбира се, няма начин да сте пропуснали комплекти инструменти за механици, учени и лекари, това е безсмислено да го споменавам, но за пълнота на изложението правя и това.
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » съб май 23, 2009 11:44 am

Кейн изслуша внимателно мъжете.
- Някои от тези неща ще отнемат твърде дълго време, за да се доставят. Атомно оръжие е нещо, което не отиваш да вземеш от склада, господа. Ще трябва да се оправите без него. Колкото до допълнителните ви искания, карантинна камера и допълнителните модули в кораба, ще трябва да избирате. Свободното пространство в трюма на Фар Трейдър е ограничено. Бих могъл да го приспособя да носи спасителена совалка- малка совалка тип Лайф Боут, който е оборудван с криогенна технология, доста рискова, но в случай на най-лошото може да ви даде така нужните месеци, преди някой да ви прибере. Или да инсталират всичките искани от вас модули, и тованото на кораба да бъде една малка компактна космическа лаборатория.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от kozleto » съб май 23, 2009 12:32 pm

-Значи с изключение на това всичко друго можем да вземем, така ли? Бих ви дал като предложение да само две или три медицински камери, възможно най-компактни, а също така ще бъде добре да се инсталира по-малка карантинна камера, но присъствието на такава е просто задължително. Не може да знем какво има на този кораб, така че трябва да сме подготвени и за най-неприятното - непозната болест, която не бива да е разпространява. Е, някой може да добави и друго, защото май нямам какво повече да кажа... - каза Дюк след кратък размисъл и се отпусна на диванчето. Май наистина нямаше какво повече да говори и реши да остави на другите да решат финалната екипировка...
Скукаааа :/

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от ivanatora » съб май 23, 2009 12:57 pm

Джони се надяваше че Кейн ще отговори на старите му въпроси.
- Мисля че една карантинна камера на шлюза, през която да минаваме ще е достатъчна...
- Можем да разчистим място в помещенията за пътници. Ако няма никой друг да пътува с нас. Така ще се освободи обем колкото още половин товарно помещение. Няма да можем да вкараме совалка в тесните коридори, но там ще можем да складираме по-стегнатата апаратура. Освен това ми идват на ум още няколко неща и ще ви ги запиша в списъче, заедно с нещата за които вече говорих. Не съм писал оръжия или медицински материали, така че някой който разбира да направи селекцията.
- Господин Кейн, все пак ще ни трябват детайли за имперския кораб. Колко е голям?
Списъчето
- скафандри х5
- HEV x5
- гайгерови броячи х5
- телескоп - ship mounted
- портативни радиостанции х5
- ацетиленова горелка х2
- персонален jetpack х2
- кабел или метализирано въже - 5км
- дистанционно управляема ръка за извеждане на товари или апаратура в космоса (50м)
- радарни примамки (20)
- експлозиви (С4?) - 5кг
- гранати с упойващ газ - една щайга
- димки - една щайга
- кислородни маски (standalone) - 5
- камери (helmet mount) х5 + записващи устройства + наблюдателна стая
- роботизирани камери с дистанционно управление х3
- прожектори (helmet mount) за видима светлина, ултравиолетова и инфрачервена х5
- печки за затопляне на помещение - 2
- детектор за сеизмична активност (стъпки, рабощ двигател с вътрешно горе, етц)
- автоматични картечни огневи позиции с разпознаване "враг/приятел" х3
- мобилна платформа с товароносимост поне 200кг да мъкне всичките тия глупости х2
Последна промяна от ivanatora на съб май 23, 2009 3:30 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » съб май 23, 2009 2:00 pm

- Оставам с впечатлението, че не сме на една страница, относно имперския кораб. Размерите са му колкото на боен звездолет и това е единствената информация за кораба. Нито планове, нито нищо. Единствената потвърдена информация са далечните сканирания, които потвърждават показанията на скаутите, открили кораба, а именно единствено визуална идентефикация. Корабът е прекалено далеч от граничните станции, за да е възможно каквото и да е сканиране освен визуално. Ако ме питате откъде съм сигурен, че въобще това е корабът, за който го представям, ще трябва да го приемете на доверие. - Кейн се изправи и отиде до аквариума. Натисна някакъв скрит в поставката бутон и автоматична хранилка пусна дневната доза храна - червейчета и по-малки рибки. Големите обитатели на аквариума се стрелнаха към тях и започнаха пир. - Ще пътувате сами. Отивате там, и изследвате кораба. Разбирате тайните на това проклето парче желязо и по възможност събирате всичко, което прецените за важно или невъзможно за възстановяване чрез вашите записи. Тъй като искате доста допълнителни модули, обема на трюма ще бъде драстично намален, затова от вас ще изискам детайлна документация под формата на видео и аудио дневник. Когато сте сигурни, че сте обрали каквито тайни крие, ще го унищожите. Тактическите торпеда ще свършат работа, ако ги поставите вътре в кораба и ги активирате ръчно. Ако има някой там преди вас, е надявам да останат там. Завинаги.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от kozleto » съб май 23, 2009 2:54 pm

-Да го унищожим? Няма ли начин просто да се вземат определени права над него или незщо такова? Все пак, тази ценна находка може да се окаже, че ни трябва изцяло за да се разбере по-подробно функционирането на системите и технологиите в нея! Пък и за да транспортираме всичките нужни части ще се нуждаем от повече място на кораба, където да складираме находките, нали? Господин Кейн, знам, че сте помислили за всичко, само че няма ли да е по-добре да ни предоставите малко по-голям кораб? А също така, има ли нещо конкретно в структурата на кораба, което да е от по-сепциална важност за вас? Двигатели, главния компютър, комуникационните технологии? Ако не разпозлагаме с по-голямо товарно отделени, трябва поне да знаем кое е най-важно от всичко това...Е, какво ще кажете? - проговори Ди. Имаше нещо съмнително в тези думи, макар да учения да не му се искаше да е така. Защо трябваше да се унищожава нещо толкова ценно, когато можеха да се купят правата над изследванията му, пък и не толквоа трудно за човек с парите и контактите на Кейн. Дали самия работодател нямаше някакви тайни планове?
Скукаааа :/

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от ivanatora » съб май 23, 2009 3:28 pm

- Спокойно, Ди - рече Джони, надявайки се приятеля му да изтрезнее по-скоро. - Няма как да вземем целия кораб на гръб и да го домъкнем някъде. С колкото и голям съд да тръгнем, никога няма да е достатъчно голям да събере всичко което ни трябва. Така че да се ограничим в разумното. Петорно подсигурените системи да станат само двойно подсигурени. Излишното презапасяване да се ликвидира за сметка на по-разнообразни средства... Не забравяй и престрелките. От всякъде ще ни гонят иманяри, мародери и пишман изследователи... Вероятно и Империята ще ни прави сечено. Ще документираме каквото можем от древната технология, ще му прегледаме бордовия дневник и ще свалим всичките изследвания, правени на борда. След това ще изпълним желанието на господин Кейн.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » съб май 23, 2009 4:47 pm

- Корабът е на Империята. Дори докато говорим, съм убеден, че техни военни кораби с влекач се подготвят да отпътуват към Плутон, да приберат каквото е тяхно. В нито един момент, не си мислите че може да претендирате за каквото и да било. Нито официално, нито неофициално. Империята и останалата част от Колониите е в неофициално състояние на мир, но това нещо би разпалило конфликта. Трява да им го отмъкнем, изпод носа. За съжаление, не сме единствените лешояди, които обиалят в кръг около плячката. Има нещо на кораба, което Империята е искала да скрие. Не си мислите, че сега ще го остави на разни хора да се разхождат из него необезпокоявани. Надявам се, разбирате защо трябва да унищожим кораба, след като смъкнете всичко полезно от него. - Кейн се окашля. - Не знам колко са тръгнали преди нас, а преоборудването на по-голям кораб ще отнеме време, може би седмица за да го подсигуря и да прехвърлим двигателите и всички допълнителни модули. Дали искате да рискувате с това забавяне? И аз искам да може да вземем целия кораб, но не мисля че Империята ще позволи това. Но, ако намерите начин да запазите целостта му, то го направете.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от kozleto » съб май 23, 2009 4:56 pm

Дуо се надигна от мекото диванче, в което се бе отпуснал. Стана прави и отправи замислен поглед към прозорчето, което му показваше Земята. Сякаш обмисляше нещо, но това не бе точно така - просто ефекта на лекото напиване започна да изчезва и с това да се връща разума на младия учен.
-Е, мисля, че в момента губим ценно време, момчета. Господин Кейн, до колко време казахте, че ще бъде готов кораба? Мисля, че трябва да тръгваме още в същия момент, в който всичко е приготвено за път. Приятели? - обърна се към тях той, обхождайки всеки с погледа си.

ПП: Това го правя след акто всички са се изказали освен ако това не е сега. Просто няма да имам много време довечера...
Скукаааа :/

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » съб май 23, 2009 6:39 pm

- Корабът ще бъде готов утре сутрин. - отвърна Кейн. - Днес всички ще работят много усилено, за да инсталират нужните модули. Добре, че всичко, което поискахте беше осигурено предварително. Радвам се, че оправдахте очакванията ми в това отношение. Ако няма нещо, което да добавите, ще ви настаня в най-лусозният хотел на станцията, където ще може да отдъхнете и да се подготвите психически за дългия път.
[sblock]Довечера като се прибера, ще придвижа играта в Chapter 1.[/sblock]
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от Асен » съб май 23, 2009 7:38 pm

И.М. се задоволи да кима. Примига при предложението да се оъмкне цял кораб изпод носа на Империята...това си беше мащабно мислене. Накрая сви рамене, след останалите стигнаха до компромис с изискванията на работодателя и собствентие си желания.
-Добре, според мен задачата е ясна. Сега остава и да се справим с нея. Иншалла!
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » нед май 24, 2009 12:37 pm

- Добре, господа. Наспете се добре, защото това ще бъде последният ви спокоен сън за идните месеци. Ако късметът е с нас, след половин година ще се радвате на пенсионирането си. - сложи край на срещата Кейн. Отпрати ги до вратата, където ги чакаха двама едри мъже.
Поведоха ги по коридорите на станцията и скоро се озоваха в централната й част. Достъпна за всички обитатели на станцията, тук гъмжеше от живот и хора. Надвиснали над множеството еднорелсови влакове пренасяха пътници между станциите, а широки асансьори обслужваха желаещите да стигнат до различно ниво. Мъжете ги качиха в малка електрическа кола, предназначена за употреба в станцията и след няколко обиколки по предназначената за автомобили релса се озоваха пред лъскав хотел...
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Заключена

Върни се в “Traveller”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост