Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Пролог] Free Trader 05

Science-fiction adventure in far future.

Модератор: CONAN

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

[Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » ср май 20, 2009 11:10 am

Намираха се в разточително обзаведена стая. Подът и стените бяха облицовани с бели мраморни плочи със златиста жилка, изключително рядък и безумн оскъп материал. Диваните, на които седяха бяха от естествено кожа и в тях можеше да потъне от удоволствие и най-капризният човек. Огромно махагоново бюро, струващо колкото доходите на остандартно галактичексо семейство за две години красеше центъра на помещението, а зад него имаше огромна стена с вграден аквариум. Мъжете по диваните не разбираха от риби и не знаеха, но малките соленоводни обитатели плуващи необезпокоявани зад стъклото бяха последните оцелели представители на вида си. Останалата мебелировка - библиотека, тежки килими и декоративни растения бяха не по-малко скъпи и редки от всичко видяно дотук. Из помещениео се носеше приятен свеж аромат, идващ от климатичната инсталация. Едната стена имаше прозорец, който гледаше към Земята. Планетата беше надвиснала заплашително над Луната, и космическата станция Free Trader 05, в която се намираха.
Преди седмица бяха получили покана от господин Кейн, един от най-богатите свободни търговци в слънчевата система. А това беше покана, мечтана и очаквана от стотици хора в свободния бизнес. Щом се намираха в този кабинет, това означавше само едно - пари. Много много пари. Или много, много болка, според това дали са се издънили нещо.
Все още нямаше никой. Чакаха вече час. Бавните кръгове на рибите им омръзнаха до втръсване, а излитането на малки совалки от виждащия се космодрум вдясно вече не беше толкова занимателно. Дори приготвените от домакина им кутия с пури и бутилка уиски от предното хилядолетие не ги привличаше.
[sblock]Можете да се опишете как изглеждате и какво правите или говорите. Героите ви се познават, имайте го в предвид.[/sblock]
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от ivanatora » ср май 20, 2009 11:33 am

Известно време Джони съзерцаваше земния диск. "Толкова близко" помисли си той.
Двамата с Ди бяха получили поканата от господин Кейн преди няколко дни, когато бяха с "Нейно величество" в орбита около Марс. Двамата веднага си бяха взели отпуска и се изстреляха с най-бързия лайнер към Луната. Използваха пътя да се стегнат и да се приведат малко във вид, защото Кейн беше от типа хора, при които се влиза след десет нива фейс контрол.
Така Джони се беше пременил в синьо-зелен костюм от солидна материя, каквито бяха на мода по това време из Слънчевата система. Или поне Джони си беше направил такъв извод от телевизията.
Вълнението му беше голямо когато стъпи на Free Trader 05, но изненадата беше разтърсваща, когато в чакалнята срещна познати.
- Момчета! - рече Джони - Какво става с вас? Не съм ви виждал от толкова много време. И вие ли чакате господин Кейн?

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от kozleto » ср май 20, 2009 1:29 pm

Такъв шанс за работа се получаваше само един път на хилядолетие. Господин Кейн бе наистина влиятелна личност, която бе бъкана с пари и можеше направо да ги подарява. Да, до сега Дюк не бе имал толкова добра възможност за изява през целия си живот, но най-накрая съдбата реши, че е дошъл и неговият ред. Влизайки заедно с един свой колега, Джони, с който бе завързал добро приятелство за малкото време, което прекара на дипломатическата яхта, Ди се насочи веднага към прозореца, забивайки поглед в Земята след като поздрави всички с едно "Здравейте момчета! Как сте?". Припомни си за времето, което прекара в зелените части на планетата, която в момента съзерцаваше, но лошите спомени, които нахлуваха в главата му просто го накараха да извърне поглед. Стаята, в който бяха всички в момента бе наистина великолепна, изпълнена с всякакви чудати, но привличаще окото с блясъка си предмети. След като поседя известно време в мекото и удобно диванче без да продума нищо, потънал в мислите си за съдбоносната среща, която предстоеше, Ди реши да наруши мълчанието, посягайки към бутилката с уиски с думите:
-Някой да иска?

Той наля малко в една от стъклените чаши, която като всичко останало беше лъсната до съвършенство, но истината бе, че в момента не му бе до алкохол. По принцип бе много общителен човек, само че сега просто не му се говореше. Не, нямаше нужда да пита сотаналите какво правят тук - най-вероятно и те бяха запознати колкото и той с положението, а беше и доста вероятно да са получили поканата по същия начин и по същото време като самия Дуо. Чернокоското просто бе забил нос в чашата си, която леко клатеше, чакайки господин Кейн да се появи и да поразясни причината за тази покана.
Скукаааа :/

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от AngerNogar » ср май 20, 2009 5:02 pm

- Буено, амигос - Хесус вдигна празната си чаша в знак на поздрав към останалите, след което я подаде към Дюк в отговор на поканата му. Мръсната риза без ръкави в която беше облечен мъжът, някога част от военна униформа, ясно сочеше че землянинът не споделяше съображенията на Дюк относно облеклото.
След като дистилираната течност се вля в малцов водоъртеж из чашата му, Хесус я разбърка с незпаления край на пурата си и гръдните му мускуки изпъкнаха под ризата, докато с наслада изпълни дробовете си с ароматния и дим.
- К'во да ти кажа - мъжът отговори на Джони, - бях тук, бях там... разгледах галактиката и изхарчих колкото спечелих, така че май офертата на Г-н Гъзарски ще дойде точно на време. Това също - добави той и отпи от чашата - ...м-м-м-манифико.
Последна промяна от AngerNogar на ср май 20, 2009 5:09 pm, променено общо 1 път.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от DeepBlue » ср май 20, 2009 5:07 pm

Работа, Джейк отчаяно се нуждаеше от нещо. При все това остана повече от изненадан от отправената му покана. 100% имаше уловка, а той не обичаше уловките. Не 100, а 1000%. Вътрешният му глас беше твърдо против, но това беше единственото смислено нещо от седмици. Така че с твърдата увереност че си слага главата в торбата, Джейк се появи на срещата. Опита се да се приведе в приличен вид, но последните няколко години липсата на дисциплинараната среда на флота му се отразяваше доста зле. Успя да все пак да докара един що-годе читав черен спортно-официален панталон, чиста тениска и прилично сивосинкаво сако. Разбира се в униформа щеше да е по-добре, или в костюм за 20 000 кредита, но и това трябваше да мине. "Да господине, отчаяно се нуждая от тази работа, ама се старая да не го показвам толкова явно."

Приведен в приличен вид, Джейкъб се озова в кабинета навреме - минута закъснение, колкото да не изглежда прекалено припрян, и достатъчно малко, за да не си личи че закъсянва. Оказа се че все пак има и по припряни от него - неколцина, които беше мяркал по станции и друг път и ако правилно си спомняше веднъж се бяха "докарали" прилично в някакъв бар. Преди да му гръмнат кораба, докато все още го даваше ларж. Настани се в едини от фотьойлите, изпружинвайки дългите си, кльощави крака и прикрито заоглежда стаята и останалите посетители. В момента, в който единия от дошлите преди това предложи да си сипят, Джейк отговори:

- Няма да откажа и аз едно. - и се снабди с една от чашките пълна до средата с уиски. Трябваше да внимава да не прекалява, но усещаше че ще му дойде добре на нервите. Отпи, облегна се и зачака някой от останалите да подкара разговора.

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от ivanatora » ср май 20, 2009 5:22 pm

Джони внезапно си даде сметка че в стаята сигурно имаше камери и богаташът ги следеше. Вероятно искаше да научи повече за тях от разговора им или просто се забавляваше... Можеше и да няма причина, но дългото чакане изостряше параноята му.
- По-късно определено ще седнем на чашка, момчета... Сега някой има ли идея за какво ни е събрал тук господин Кейн? Като знам всеки от нас с какво се занимава, бих допуснал че събира екипаж. За какво ли? Изследователска експедиция? Отломки от извънземен кораб в пръстените на Сатурн?
Останалите си спомниха какъв мечтател беше Джони.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от kozleto » ср май 20, 2009 7:05 pm

-Вероятно едно от двете, и по-добре, защото иначе сте без мен. Предполагам знаете, но изследванията, включително тези свързани със социалния живот на различните колонии, са еднинственото нещо, което би могло да ме накара да дойда на експедицията. Хич не ми се ще да попадна в някоя престрелка или, да не дава Господ, някой сериозен военен конфликт. Просто не е моя тип мисии... - отвърна почти веднага Дюк. -Но имам добро предчувствие, пък и надали щяха да наемат точно нас за военни действия. Надявам се да не се обидите, но смятам, че повечето от нас са, ами...неподходящи за откритото бойно поле. Но май само времето ще покаже, а? Къде ли е този господин Кейн... - започна да разсъждава на глас Ди, като веднага щом се усети спря да говори. Загледа се отново в чашата си и отпи една "мъжка" глътка.
Скукаааа :/

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от DeepBlue » ср май 20, 2009 7:23 pm

При вида на мощния гълток, Джейк се подсмихна:

- По-спокойно приятел, че да не те изнасяме след това на ръце от тука. 1-2 глътки за отпускане, ама не се налюсквай от рано, че може да ти притрябва акъла докато Кейн ни обясни за чий сме му. Аз лично нямам претенции, стига да е свръзано с летене, та квото дойде. Така или иначе няма смисъл да се напъваме за какво са ни извикали - нали за това сме тук, да разберем. Ще почакаме малко, ще люснем по още някоя глътка уиски и ще разберем.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » ср май 20, 2009 8:30 pm

- Търпение, господа, търпение! - чу се плътен мъжки глас. Отнякъде се беше появил висок около метър и осемдесет тип, облечен в изключително изчистен от детайли черен бизнес костюм. Под сакото се виждаше бяла риза, разхлабена на яката, а под нея тежки златни ланци. На всеки ръкав от ризата се виждаха златни ръкавели с диаманти (нямаше начин това блясковото да е нещо различно от диамант), а на всеки от десетте пръста имаше по един масивен златен пръстен. Но изненада беше и телосложението на мъжа - широк и здрав, с издути дрехи, сякаш под тях се крие тяло на културист.
Откъде се беше появил, остана мистерия, но със сигурност не беше през вратата от която влязоха. Явно в помещението имаше тайна врата, предназначена единствено за господин Кейн. Кой знае какво още криеха тези стени? Мъжът тръгна към бюрото и ги поздрави с ведро кимване. Гладко обръснатото му лице, отвесен нос и широка челюст пасваха идеално на грамадата от мускули и ланци. Незнаеха как изглежда Кейн, но пред тях със сигурност стоеше най-богатият свободен търговец.
-Извинете, за закъснението ми. - каза той, докато се настаняваше иззад масивното бюро. - Изглеждате като хора, които не обичат да си губят времето с празни приказки. Аз също. По-скоро аз не обичам, затова ще карам по същество. - той ги огледа преценяващо.
- Преди близо век, Империята тайно подготвяше програма за изследване на териториите отвъд Слънчевата система. Близо двадесет години тя бе подготвяла кораби и екипажи, които да поемат на дългото пътуване и малко преди да настъпи разцеплението в нейната територия, корабите бяха изпратени на еднопосочното си пътуване. Всички улики за наличието на такава програма бяха заличени. - Кейн направи пауза и огледа лицата на мъжете, за да прецени ефекта от думите си. - Преди няколко седмици, във висока орбита около Плутон е забелязан странен неидентефициран обект от малка скаутска група. Корабът не е идентефициран нито визуално, нито чрез сканиране. По всичко личи, че е едно голямо парче метал, носещо се в космоса. Интересно нали?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от kozleto » ср май 20, 2009 8:45 pm

-Определено звучи интересно... - отвърна Ди, търкайки брадичката си. -Така като гледам кои хора точно сте събрали, май почвам да се сещам за какво става въпрос. Нека позная, искате да идем там и да изследваме въпросния обект с цел да установим дали става въпрос за някой участник в тази междусистемна операция, нали? И най-вероятно сте сигурни, че това ще се окаже така, така че, прощавайте за думите ми, господин Кейн, само че къде е уловката? Все трябва да има нещо, което да не е точно така, както изглежда...Иначе, на пръв поглед, всичко това ми се струва изключително интригуващо, а люпобитството ми определено надделява в моемента. Е, кажете сега, каква е "врътката"? Извънземни чудовища? Някоя болест, покусила екипажа? А самия факт, че не е бил засечен от радарите доста ме съмнява... - изнесе реч ученият, засичйки лено на места, защото определено оанзи голяма глътка уиски му се беше отразила...и то не положително. -А, и простете за съмнението ми. То просто е постоянен мой спътник, както при повечето кадърни учени, според мен...
Скукаааа :/

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » ср май 20, 2009 9:07 pm

Широка усмивка се появи по лицето на събеседника им.
- Както сами се досещате, след като скаутите открили кораба, веднага предали новината на най-близката станция. За съжаление, станцията Космически наблюдател е свободна зона и преди да успея да сложа край на свободното разпространение на новината, изтече по масовите комуникационни канали... Виновниците за това са наказани, но нямам представа до кой е стигнала информацията. - той се завъртя на стола и загледа спокойното плуване на рибите. - Сами може да се сетите, какво представлява този кораб... Технологии, забравени и изтрити от архивите на човечеството. Технологии от миналото, които все още не са достигнати от умовете на нашето време... Представете си колко може да се научи от този кораб...
Той се обърна към мъжете и придоби сериозно, дори заплашително извършване:
- Стига да си там първи.. Разбирате ли?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от kozleto » ср май 20, 2009 9:44 pm

-Господин Кейн, Вие ме заинтригувахте наистина много! Този кораб може да се окаже златна мина - ще изстреля проучванията ми в космоса (Хах, малко неподходящ израз) и ще подпомогне невероятно много технологичното ниво на нашата система. О, това е нещо, което трябва да се види, трябва да се изследва. Аз отивам, по дяволите. И без това ми писна от живота на "Нейно Величество"; най-накрая открих, кое ми липсваше толкова много време - тръпката. - въодушевено започна да говори той. -Скандално, сензационно, невероятно, уникално, блястящо! - започна да реди без никакъв контрол над себе си, вероятно под въздействието на алкохола. -Това ще бъде откриетие за милиони, ще разтърси цялата галактика и ще се окаже просто нещо от невероятна важност. О, да, вярвайте на инстикнта ми - пари, жени, космически кораби, големи вили на най-хубавите местенца из цялата Слънчева система, лаборатории, корабостроителници и каквото още си поискаме. - продължи без да спира с плам в гласа, като изричайки последната дума каза с малко по-смутен тон:
-Нали така, господин Кейн, нали така?

ПП: Не се сърдете, че съм хиперактивен, няма да продължи дълго. Просто тая вечер ми идва пауър-а :D
Скукаааа :/

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от ivanatora » ср май 20, 2009 9:58 pm

Джони се напъна умствено и се опита да си спомни характеристиките на корабите, летели преди осемдесет години...
- Полека, Ди, не забравяй престрелките. - рече той тихо към спътника си.
- Господин Кейн, Плутон е доста далечко. Как бихме могли да стигнем първи? Новината е от преди седмици и вече сигурно местните златотърсачи са налазили района.

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от Асен » ср май 20, 2009 10:43 pm

-Всъщност, господин Кейн... - Ибрахим Магометович проговаряше за пръв път откакто се бяха събрали. Беше в сдухано настроение по лични причини, които не касаеха събралите се. - Самият кораб ли ви интересува повече, или информацията в него? Ясно, че говорим за събиране на всичко ценно, но към кое да се насочим първо? Записи за ситуацията в други системи, потенциални други обитаеми планети... Това ли ви интересува повече, или технологията, която може отдавна да е преоткрита и следователно - безполезна?
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » чет май 21, 2009 8:45 am

- В най-лошия случай, евентуалните заинтересовани ще имат две седмица преднина. Но ако някой е там преди вас... е, надявам се не трябва да уточнявам какво да правите. - усмихна се той на Хесус. - За моя и ваша радост, позицията ми позволява определени привилегии и достъп до голямо количество ресурси. Имам подготвен звездолет, който е готов да тръгне още тази вечер, стига да се намери екипаж. Оборудван е с най-мощният двигател, който парите могат да купят. Пътуването ви ще трае не повече от три месеца.
Господин Кейн отиде до прозореца. Загледа се в Земята и продължи:
- Незнам какво има на този кораб, господа. Със сигурност ще има от всичко изброено. Затова агентите ми ви препоръчаха - всеки от вас е специализиран в определена област, заедно ще можете да оцените на място положението и да приберете най-подходящите артефакти. Какво мислите?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от ivanatora » чет май 21, 2009 9:04 am

- На какво разстояние от Плутон е засечен кораба? - Джони се опитваше да си изясни детайлите. - Двете седмици преднина няма ли да се окажат прекалено много? Ако намерим мястото разграбено, ще си получим ли хонорара? Всъщност каква ще ни е наградата?
Джони премисли малко ситуацията, но мистерията на неизвестното го тласкаше:
- От мен имате "Да".

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от DeepBlue » чет май 21, 2009 9:12 am

Джейк не обичаше многознайковците, за това гледаше малко криво превъзбуденото типче, докато траеха тирадите му. Беше си имал достатъчно проблеми във флота заради това. Изчака да се наговори и помисли по въпроса. Парче метал върнало се след 80 години път. Неразпознваемо парче метал върнало се след 80 години. Изобщо... 80 години.

- Хм, аз не съм толкова ентусиазиран като колегата. Голямо парче метал се завръща след 80 години, и ние веднага скачаме като глутница койоти на пресен труп. И аз питам - къде е уловката. Не в предложението на господин Кейн, а в цялата ситуация. Бихте ли ни казали все пак накъде са били насочени тези кораби? Алфа Кентавър? Сириус? Звездата на Бърнард? По-далече? 80 години са твърде много време. Ако са се целили в релативистична скорост, сигурно са били изстреляни по-далече - Фамалхаут, Вега, Епсилон Еридан? Макар че не мога да си представя какво биха търсили там. Така или иначе това не е просто парче метал, това трябва да е шибано огромно парче метал.

Та все пак - кои са били целите на програмата, ако е известно?

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от AngerNogar » чет май 21, 2009 10:02 am

Хесус дръпна за пореден път от пурата си, докато безмълвно следеше разговора на останалите. Мъжът се присегна със свободната си ръка и безцеремонно мушна три пури в джоба на ризата си, след което простичко предложи:
- Ам ние... такова... освен да тръгваме. Ако беше важно да научим още нещо - г-н Г...Кейн вече щеше да ни го е казал. Дори експедицията да е тръгнала да търси "нещо", може да е намерила "всичко"... тъй че все тая. Пък и... както викаше моя папи "Не задавам въпроси на тия дето си плащат и не ме интересуват отговорите на тия дето не могат да си платят".
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » чет май 21, 2009 10:27 am

- Мога само да гадая. - отвърна Кейн. - Рядко ми се случва да нямам цялата нужна информация, но това е един от тези пъти. Империята се е постарала изключително успешно да затрие всичко. И под всичко, имам предвид всичко. Никой работил по програмата не се е завърнал при семействата си. Но хората ми говориха с работили в администрацията на империята по това време. Предположенията ми се простират от изработка на ново оръжие, тестване на нов вид двигател или прототип на звездолет. Никой не е знаел какво точно става, а хората които знаят, са извън обсега ми.
Отегчен от съзерцаването на Земята, Кейн се върна на удобното си меко кресло и се заляле на него.
-Каквото и да са правили, е било достатъчно опасно или ценно. Може би и двете. Но защо са заличили всичко, това не доумявам. Имам съмнения, че корабите въобще не са били предназначени за колонизиране на близките ни съседи, но отново - не мога да съм сигурен. Сами разбирате важността на това откритие, и защо много хора направиха разходка в космоса без скафандър, за да остане тайна.
Кейн се подпря на бюрото, сключвай ръце пред себе си:
-Изпълнете задачата, и ще може да се пенсионирате.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от DeepBlue » чет май 21, 2009 11:02 am

- Всеки двигател е оръжие правопропорционално на мощността си ни учеха в академията на флота. Така създаването на релативистки двигател способен да изпрати кораб до близка звезда в рамките не човешки живот е равносител на създаването на изключително мощно оръжие сам по себе си. И все пак 80 години?! Фактът че все пак е намерено нещо, говори че малко или повече двигателните системи са действали при завръщането им в Слънчевата система, иначе просто щеше да профучи и да се отнесе в дълбините на космоса. Така че с голяма доза сигурност можем да се обзаложим, че на кораба има нещо. При това живо... по един или друг начин.

С какво ще разполагаме на кораба ви, освен с най-мощните двигатели, които могат да се купят? Бойни совалки, въоръжение, санитарна зона?

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от ivanatora » чет май 21, 2009 11:11 am

- Може да се е върнал на автопилот - сви рамене Джони. - Корабът трябва да е наистина голям - може би от класа на космическа станция с двигатели. Който и да е тръгнал на такова далечно пътешествие, сигурно е взел цяла биосистема със себе си. И в момента никой няма доверие на хибернацията, а преди осемдесет години - сигурно още по-малко са я обичали. Вероятно ако има хора на този кораб, те ще са второ или трето поколение космонавти... Осемдесет години в съзнание, запокитени на някъде си в космоса...
- Господин Кейн, ще ни трябват всички материали, които имате за завърналият се кораб - снимки във всички дължини на вълната, радио предавания и телеметрия, резултати от сканирания, данни за курса...

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от Асен » чет май 21, 2009 11:48 am

И.М. просто сви рамене.
-Значи част от работата ще бъде намирането на информацията, за която питахме. Не се и съмнявам, че за целта ще осигурите необходимата екипировка, посочена от колегата Уинтърс.
Тук Ибрахим се наведе и остави чашата си. Беше добро питие, докато не свърши - също като живота.
- Добре, г-н Кейн, аз съм съгласен - с едно малко условие. Предложението ви за пенсиониране ми звучи добре... само искам да поговорим за гаранциите, че няма да ни пенсионирате в имперски стил, а в рентиерски такъв. Онези специалисти, които са работили за Империята по проекта, също са били пенсионирани, в някакъв смисъл. Аз обаче искам другият вид пенсиониране. С пари, жени и собствен астероиден град, примерно...
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » чет май 21, 2009 12:12 pm

- Като казах, че корабът разполага с най-добрите двигатели, които парите може да купят, означава че всичко останало на него е от тази категория. Имате пълен санитарен отсек оборудван със всички възможни лекарства които може да се сетите и да се поберат там. С най-висока чистота разбира се. Звездолетът е оборудван с четири тактически торпеда, способни да раздробят на съставни части и най-големия кораб от флота на Империята, както и осем стандартни. Инжнерите ми монтираха две едрокалибрени батареи под корпуса на звездолета, в случай че се наложи да прибегнете до по-близко сражение. И това маскирано под корпуса на обикновен Фар Трейдър! - Кейн изглеждаше доволен. - Защо ми е да ви "пенсионирам" по Имперски? Разликата между мен и тях е бездна, господа. Аз не елиминирам хората, които са свършили работата, защото може да ми протрябват отново. Преди да навлезем в детайлите на възнаграждението, ми е интересно да чуя, кой как си представя пенсионирането... Количествено и качествено...
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
kozleto
Мнения: 269
Регистриран: ср сеп 05, 2007 7:03 pm

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от kozleto » чет май 21, 2009 1:35 pm

D. беше напълно доволен от дадените отговори от Кейн. Всичко звучеше толкова прекрасно, че чак невъзможно за изпълнение, но разглеждайки отново приемната на бизнесмена, Дуо си даде сметка, че не е чак толкова невероятно колкото звучи. Когато чу за пенсиониране, по лицето на мъжа се изписа широка усмивка и веднага щом Кейн замлъкна, учения си отвори устата:
-Пенсиониране, а? Всъщност мисля, че съм твърде млад за това, пък и не мога да си представя цял живот да седя на едно място, колкото и хубаво да е то. Макар че една къща в някой от зелените градове на Земята няма да ми дойде зле...Е, аз обаче имам малко по-ралзична представа за нещата, господин Кейн. Какво ще кажете, вместо някакво особено богатство да направите една услуга за мен? Не искам много пари нито някакъв имот - най-хубавото "пенсиониране" ми звучи като включване в екипа по издследване на намерената технология. А пък покрай това една вила с малка лаборатория на Земята, за почивките, ще ми бъде съвсем одстатъчно. Надявам се да не приемате искането ми като нещо алчно, но за мен наистина ще бъде чест да бъда един от разработчиците на новата технология, която, ако е дал Господ, ще държим в ръцете си възможно най-скоро...Само още нещо - не го приемайте лично, защото аз дори не искам да се съмнявам в искрените ви думи, само че как да сме сигурни, че няма да ни прецакате накрая и да оберете всичките лаври? Просто дори в малкия ми опит като изследовател бях "преметнат" няколко пъти от хора, които си мислех, че познавам... - изрече Ди, само че този път по-бавно и по-спокойно, защото постепенно, слушайки другите, се бе уравновисил емоционално. -Иначе можете да ме броите в екипа - за нищо на света не бих пропуснал такъв шанс!
Скукаааа :/

Потребителски аватар
ivanatora
Мнения: 278
Регистриран: пон юли 22, 2002 1:39 am
Местоположение: Пловдив || Стара Загора
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от ivanatora » чет май 21, 2009 1:44 pm

- Качествено... не знам. - Джони се усмихна. - Количествено... мисля да живея още дълго. Пенсиониране означава доживотна издръжка, която да позволи задоволителен живот. Да речем четири хиляди кредита на месец? Но защо избрахте нас, господин Кейн? Сигурен съм че в Слънчевата система могат да се намери доста по-квалифициран персонал за същите условия.

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от DeepBlue » чет май 21, 2009 3:01 pm

- След като знаем за какво става дума и че най-вероятно шансовете всичко да мине безгрижно и никой да не се одраска, образно казано, мисля че ще трябва да е доста прилично пенсиониране. Макар че по вашите стандарти може и да се окаже скромно. Сле като ще си рискуваме задниците, главите или други телесни части, ето как си представям успешното пенсиониране:
- Пълна медицинска застраховка.
- 18 корабни акции.
- Виличка някъде по марсианския екватор.
- Една единствена акция от вашата компания.
- 1 000 000 кредита кеш.

Пък след това каквото сабя покаже, както са казали древните.

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от Асен » чет май 21, 2009 3:59 pm

-Като сме почнали да мечтаем... - замисли се И.М., - нека изброя и моите условия. Аз не се каня да се пенсионирам все още, поне в буквалният смисъл. Това, което правя, ми харесва, а вие сам споменахте, че имате нужда от специалисти. Затова...
-Три акции от компанията ви.
-1 000 000 кеш, за спешни случаи.
-Ръководен пост в компанията ви, в отдел и на ниво, които отговарят на способностите ми. Те са ви били добре известни още преди да ме поканите тук.
-И разбира се, пълна медицинска застраховка, в случай, че не успея да се порадвам на останалото.
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от CONAN » чет май 21, 2009 4:27 pm

Кейн повдигна леко вежди, без събеседниците да разберат какво трябваше да им загатне това.
- Явно някой от вас си представя пенсионирането по един начин, други го виждат изразено в цифри, лошо няма. Но любопитството ми свършва дотук. Ако свършите работата успешно, ще получите два милиона кредита кеш или в защитена от Марсианската федерация банкова сметка, пълна пет годишна медицинска застраховка без да броим времето нужно за изпълнение на задачата и корабни дялове във звездолета, който ще използвате.
Мъжът облегна едрото си тяло и скръсти ръце иззад врат:
- Знам кои сте и какво можете, и това което ви предлагам е повече отколкото някой друг ще ви даде. Може би за цял живот бродене из космоса и колониите. Наех ви, защото агентите ми дадоха добри думи за вас, а сте едни от малкото необвързани скиталци. За сега ви харесвам такива. Ако се върнете успешно, ще помисля за друго назначение. Справите ли се добре, може и да работим заедно. Е, това е моето предложение. Недоволни?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от Асен » чет май 21, 2009 5:03 pm

-Вай, не, не съм недоволен! - отвърна И.М. - За мен става. Всеки от останалите тук ще да каже за себе си.
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
DeepBlue
Grandinquisitor
Мнения: 1527
Регистриран: вт юни 18, 2002 7:42 pm
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Пролог] Free Trader 05

Мнение от DeepBlue » чет май 21, 2009 5:25 pm

Джейкъб не се и беше надявал да го докара и до една десета от исканото заплащане, пък и като отчаяно нуждаещ се от работа нямаше кой знае какви претенции реално. Предложеното възнаграждение беше много повече от щедро. Беше опасно щедро. При все това знаеше, че няма да го откаже. 2 000 000 кредита кеш + акции от потенциално много добър кораб, какво повече можеше да иска.

- Оферта, на която не може да се откаже. Вътре съм.

Вътрешно обаче се молеше да не съжалява за решението си след някой и друг месец.

Заключена

Върни се в “Traveller”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост