Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Форумно приключение по D&D 3.5

Модератор: Night Wanderer

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

[Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » чет ное 27, 2008 3:18 pm

Още щом забелязаха алено-черните цветове на паланкина на архиепископа хората разбраха, че нещо важно ще се случи на тяхната улица. След като самият архиепископ беше излязъл лично да върши работа, а не беше изпратил вместо това някого от помощниците и съветниците си, значи работата, която трябваше да се върши беше сериозна. Когато видяха и плющящите на утринния вятър кафяво-сини знамена на графа на Бриар да идват след архиепископа и неговата охрана очакванията за нещо грандиозно се потвърдиха със сигурност.
Разбраха го и потърпевшите, още щом го видяха. Защото знаеха, че има за какво да бъдат наказани и защото знаеха, че то е достатъчно сериозно, че да изиска лично присъствието и на двете власти в Бриар.
Някои от тях се опитаха да избягат, но не стигнаха далеч – архиепископът и графът не бяха глупави мъже и знаеха, че когато се зададат по улицата толкова тържествено и открито капанът вече трябва да е задействан. Други, дали в пристъп на отчаяние или поради страх от плен решиха да се съпротивляват, но това също завърши безславно – всички бяха обездвижени, обезоръжени, волята им беше смачкана и те, безпомощни и покорни чакаха, брулени от студения есенен вятър.
Най-успешна се оказа съпротивата на малцината, които решиха начаса да сложат край на живота си и да се самоубият. Но по-важните бяха лишени и от този възможен изход.
Последваха много арести, бърз публичен процес, присъди, произнесени лично от графа и насрочване на повечето екзекуции за следващия ден призори. След което осъдените бяха отведени, а съдниците и техните свити си тръгнаха и из улицата останаха да се гонят само соленият вятър и есенните листа под зоркия поглед на оставените да пазят конфискуваната къща стражи. Железният юмрук на Хекстор бе въздал правосъдие и бе наказал сурово тези, които се опитваха измъкнат нещичко между пръстите му.
И все пак някои от членовете на организацията - тези, които бяха твърде незначителни и твърде нови, за да им се обръща специално внимание, и които бяха изкарали късмета да не попаднат на грешното място в грешното време, не бяха преследвани. Така или иначе повечето от тях бяха твърде слаби и твърде неопитни и не си струваше да се харчат средства и усилия, за да се занимават специално с тях – системата щеше или да ги смели сама в последствие или да ги изхвърли от себе си. Или пък те нямаше да научат урока от днес, в който случай щяха да продължат да се опитват да се съпротивляват на Хекстор и на светската власт и да си получат заслуженото, както това току що бяха направили техните господари.
Един от тези членове сега стоеше сам на площада пред голямата къща на скорошните си повелители, гледаше в празните прозорци и се чудеше какво ли се случва при тези обстоятелства със задачата, която му бе поверена за същата вечер.

[sblock]Принце, ти си[/sblock]
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » чет ное 27, 2008 11:02 pm

Бериян размишлява дълго. Накрая взе решение да се покрие за известно време. Мълвата за края на организацията, го застига скоро след арестите и сега младият авантюрист се чувства застрашен. Няма желание да бъде разкрит или свързан с нарочената организация. Поръчката, която има рисков характер, с липса на информация, при това връчена му, от вече не съществуващ работодател, вече не го интересува. Младежът все още разполага с някоя друга монета за харчене и така, той се отправя към малък и безопасен бардак, на негов добър приятел, където може да убие няколко дни, докато бурята затихне. Там той ще почине, ще събере мислите си и ще реши какво ще прави за напред. Скоро живота ще го тласне в нова посока и Бериян се чуди каква ли ще бъде тя. Вървеики в посока пристанището, Бериян се споглежда притеснено за стражи, като избира най-таините улици. Определено не му харесва, когато се чувства притиснат.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » пон дек 01, 2008 12:53 am

И така младежът вървеше устремено на запад. Загърнат в плаща си се бореше с веещият в лицето му вятър и гледаше да избягва по-оживените места. Пътят до целта не беше особено труден – макар патрулите през деня да бяха чести никой не търсеше Бериян и никой не го закачаше.
Трийсетина минути по-късно крадецът видя пред себе си малката къща, която търсеше. Тя беше сляла фасадата си с околните кафяви сгради и не можеше да се каже къде свършва тя и къде започва съседната. Пред нея вятърът клатеше дървената фирма, изрисувана с шарени бои, която уведомяваше минаващите на местното наречие за тайнствата, криещи се зад вратата и допълваше впечатлението с цветиста рисунка. Това, което изненада Бериян беше черната дъска, която беше поставена до входа. На нея пишеше на местния диалект и под него на правилен западен, че вечерта тук гостите ще бъдат забавлявани от музиканта Намир – известния бард, „гласът на южните пустини”.
На Бериян му беше ясна цялата работа – твърде дълго беше живял в Бриар, за да не знае какво се случваше на този тип „забави” и за да знае колко точно известен в южните пустини е въпросният менестрел. Обаче имаше един проблем – очевидно това място се беше променило откакто последно Бериян беше дошъл тук, щом можеше да си позволи да предлага официално такъв сорт забавления. Това означаваше, че вечерта тук щеше да е доста населено с хора, което пък поставяше въпроса доколко щеше да е безопасно и доколко заведението беше подходящо за първоначалната цел на крадеца.

-Господарю, бихте ли отделили монетка за бедния старец - думите откъснаха Бериян от мислите му и той видя полу-гол зъзнещ мъж приклекнал на завет зад близкия ъгъл да подава костеливата си ръка към него.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » пон дек 01, 2008 10:26 am

,, Ето ти две монети старче, иди и си купи хляб, но знаи, че утре може и да ме няма, за това вземи толкова, че да ти остане."

После Бериян прекрачи прага и се запъти право към бара, там намери своя стар приятел Соргир. Нае хубава стая и седна на приказка и кана вино, да обсъди последните промени в града. Когато темата вече бе изчерпана, младият авантюрист, видимо успокоен, запита:

,, Соргир приятелю, що за бард е този, който ще гостува и мислиш ли, че ще напълни кръчмата ?"

Когато изкоментираха и това, а виното бе стигнало до средата, младежът се сети и за още нещо:

,, Амм, тука ли е още Айша, последният път ми открадна кесията, та ми дължи едно за напред и без друго напрежението ми дойде в повече."

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » пон дек 01, 2008 11:53 pm

-Айша за съжаление я изгубихме преди месец – отговори Соргир – Горкото момиче. Простуди се и Жълтата я прибра. Жалко за нея, жалко и за нас. Беше една от най-търсените – Соргир се усмихна горчиво и замислено се заигра с пръстените по дебелите си пръсти – А този бард… той не е нищо особено. Някакъв елф от пустините на юга е, но гласът му е хубав и си пада по хладно вино и топли момичета. От време на време идва да пее и аз се възползвам от това. Знаеш, колкото повече гости, толкова повече пари. Пък, когато гостите започнат да се забавляват едновременно се разнасят и слухове и започва да ти се вдига класата – Соргир се ухили доволно – Нали затова живеем в крайна сметка. За да станем големци и ние! – гръмкият му смях разклати голямото му шкембе, покрито с евтина коприна. – Та и довечера така. Надявам се да се съберат хора и да стане нещичко. Искаш ли да участваш и ти? – жълтите зъби на съдържателя отново лъснаха в една от лукавите му усмивки. Сякаш този човек имаше по една различна усмивка са всяка ситуация - Приготвил съм даже маски за желаещите – ще бъде като при истинските благородници!
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » вт дек 02, 2008 9:56 am

Новината за смърта на Айша, натъжи младежът, не че беше влюбен в нея, но определено се забавляваха добре, а и тя бе толкова лъчезарна, игрива и нежна, просто не заслужаваше такаъв край и то толкова млада. Докато спомените му блуждаеха около последната им среща, Соргир ги прекъсна с гръмкият си смях. Бериян се върна на масата и заговори:

,, Да ще остана за тази нощ, ако е казал Олидамара ще се въргалям в повивките и цял месец. Смятам да се позабавлявам довечера. Маски казваш, ще се възползвам от една, ще ми ги покажеш ли, искам да си избера ? "


После Бериян последва Соргир към малка стайчка зад бара, където на една маса бяха поставени маските и си избра огнена маска на феникс с отвори само за очите. След това се върнаха да допият виното, а очите на младежът шареха доволно. Той погледна Соргир и каза:

,, Не мислиш ли че е стилна, този мотив ще подлуди всички момичета в бара довечера. " и се усмихна лукаво.

После добави: ,, Още ли се събират старите морски вълци да харчат надниците си на карти тук ? Скоро ще ми намалеят паричките и ще имам нужда. Айде наздраве, че забравихме виното в сладки приказки."

,, Ооо че съм завеян, щях да забравя какъв дар ти нося. Соргире добре помня колко цениш пушилиста на полуръстовете, та наскоро се запасих с много качествен такъв. После извади една лулица и припали заедно с кръчмарят. Не се свени да ми искаш докато съм тук. "

След още половин час разговори и виното свърши и пушилиста им завъртя главите, тогава Бериян реши че е време за почивка:

,, Мисля да си легна, да отморя, когато започне купона искам да ме вдигнеш от кревата. И още нещо, исках да знам предварително, ще направиш ли някаква отстъпка за своя стар приятел, изпаднал в немилост. Аз пак ще навъртя оборот, ама да смъкнеш някакъв процент, няма да е лошо. "

След като получи отговорите, стана и тръгна на горе по стълбите към стая номер 7, дадена му от Соргир.

DM:
Bluff 30, при положение че сме пили и пушили, сигурно ще ми смъкне от цената, като цяло, пък и стари познайници сме един на друг :P .

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » ср дек 17, 2008 2:40 pm

Бериам се събуди вечерта от шума, който се вдигаше от долния етаж. Облече се, напарфюмира се, сложи си маската и тръгна да слиза и той, за да се присъедини към общия разврат.
Когато видя какво се е случва долу си даде сметка, че това наистина не беше обичайно за бардака на Соргир. Бая се беше изръсил дебелия скъперник, със сигурност очакваше големи приходи от тази вечер.
На импровизиран подиум, съставен от две съединени маси се беше качил някакъв мургав елф, издокаран в синьо и червено. Пееше някаква песен с пасторални любовни мотиви и си акомпанираше с лютня. Пред него седяха и се забавляваха една купчина от хора – мъже, покрили телата си с памучни плащове и лицата с маски, подобни на тази на Бериан. С тях се бяха смесили част от курвите на Соргир и предлагаха прелестите си за всички заинтересовани, докато самите те проявяваха сходен интерес към клиентите си. Зад тях, близо до вратата стоеше друга група от хора с маски, но те не обръщаха голямо внимание на жените, просто седяха и си говореха нещо. Някои от момичетата се опитаха да се присъединят към тях, но бяха изгонени, за да не прекъсват разговора и да не чуят чужди тайни. И цялата тази обстановка на нелуксозен лукс се допълваше от шестима със същите маски и с доста по-просто облекло, които седяха на една маса в ъгъла, пиеха и играеха комар. На тях им бяха предоставени чувствително по-малко жени от колкото на останалите.
Бериам понечи да слезе, но беше спрян на стълбите от някакъв едър човек с впечатляваща по размерите си физика.
-Соргир каза да си платиш. Двайсет жълтици.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » ср дек 17, 2008 8:31 pm

Бериян погледна здравенякът, а лицето му сключи презрителна гримаса и му отвърна: ,, Добре ти си шефът." , като му подметна нужната сума. После продължи надолу по стълбите заигравайки се с поглед, като накрая се спря на една невероятна красавица. Млада, със снежно бяла кожа, навярно светли очи и коса, като слънце. Бериян и направи знак да се присъедини към него и отиде на масата за комар. Направо си дръпна един стол и седна, заговаряйки единният, стар негов познайник: ,, Милош нали не възразявате ? Какъв е началният залог ? " Идеята му бе не толкова да забогатее от комар, а по скоро да улови истичане на информация.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » пет дек 19, 2008 3:51 pm

Милош погледна новия гост на масата си като нахален натрапник. После показа счупените си зъби в широка усмивка:
-Днес беше хубав ден, Берияне - 5 сребърника.

[sblock]Принце, айде моля те спри да си измисляш. Първо Бриар не е в Сърбия и няма как да има сърби. Освен това никъде не съм казал, че познаваш някого от картоиграчите. Сега вече недей да си променяш поста, няма смисъл. Не е болка за умиране. В бъдеще ме питай за такива неща преди да решиш, че те са така както ти е удобно.
Освен това не съм сигуренкакво точно си имал предвид с онази снежно бяла красавица, ама тука момичетата не ходят сами на дискотеки, още повече че пък това не е дискотека. Ако си видял някаква жена там, то тя трябва да е от курвите на соргир. Няма как да свалиш и да забиеш никоя, защото за всички ще искат да си плащат - това е пропаднало място за забавление на мъже във фентастично късно средновековие, не казино през 20-и век[/sblock]
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » пет яну 23, 2009 8:53 am

,, Добре аз съм първи, така ли ? Тогава вдигам залога с още 10. Да се носи някой интересен слух из града момчета, останах без работа, а скоро и парите ще ми свършат, та си търся нещо, като за мен. Милош знаеш, че аз умея доста неща стига да се плаща задоволително. "

[sblock]Gethar Information: 13, ебати зара.[/sblock]

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » пон яну 26, 2009 4:57 pm

-Да, Берияне, чухме за шефовете ти - Милош го погледна над картите си - искаш информация, значи... Точно ти би трябвало да знаеш добре - в този град всичко се плаща. Твоите десет и още двайсет от мен. Може и да знам нещичко.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » пон яну 26, 2009 7:23 pm

,, Добре плащам за показване. Нека чуя какво имаш да ми кажеш, знаеш че си държа на думата, ако информацията си я бива ще получиш възнаграждение, ако ли не имаш една бира и толкова. Никой не плаща за нещо което не вижда и не знае. "

[sblock]Блъф на 26.[/sblock]

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » вт яну 27, 2009 7:50 pm

Милош погледна Бериян в очите и се опита да прочете какво се крие зад погледа на младежа. Очевидно се чудеше дали може да се довери на крадеца или трябва да бъде по-внимателен.
-Добре, Берияне, нека бъде твоята - каза Милош - подочух нещичко от което може и да изпадне някоя и друга пара за теб. - картоиграчът отсреща се почеса по небръснатата си брада - Работата е малко мътна обаче. Ще трябва сам да се поразровиш за информация из града, защото не мога да ти кажа достатъчно. - Милош погледна замислено картите си - Това, което знам със сигурност е, че след два дни в пристанището ще акостира кораб, който носи важен товар, който може и да се окаже доходен. Как ще оцениш тази информация?
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » вт яну 27, 2009 8:02 pm

,, Е добре зайнтригува ме, смятам да я проверя работата, обаче ще ми е интересно да знам какъв е този товар. Или поне от какво естество. Също кой се интересува от този товар, колко ще плати за да го има и прочие. Ти от къде подучу, ако не е тайна. "

След което младежът се отнесе, погледа му блуждаеше, до като не се спря на сервитиора, който мина покрай масата на карто-играчите. Той му подвикна:

,, Младеж донеси по една от най-хубавите бири за мен и този господин."
После погледът му се спря на Милош:

,, Това е като за начало, ако не знаеш нищо повече ще се радвам да ме запознаеш с този които е наясно за горе зададените ми въпроси към теб. След това ще ти се отплатя с 50 златни монети, обаче искам подробности, това как ти звучи а ?"

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » ср яну 28, 2009 12:07 am

Милош вдигна поглед към Бериян и изцъка с език
-Позволи ми да не споделя с теб тази информация, Берияне. Източниците си ще запазя в тайна. -направи кратка пауза и се опита да заговори с патос - Петдесет жълтици, петдесет жълтици. Ще ги взема, но, Берияне, щом ти ще топиш пръстите в кацата с мед, редно ще бъде и аз да оближа единия. - при тези думи Милош се ухили заговорнически - За съжаление обаче повече информация нямам. Дори не знам кой е точният кораб или какъв точно е товарът. Ще трябва сам да проучиш нещата допълнително. Но все пак, сигурен съм в две неща - въпросният ценен товар ще може да се побере в походната ти торба и ако ми го донесеш може да измислим някакви варианти да изкараме пари от него. А пък ако искаш - мога да поразслухтя наоколо и аз. Знаеш как да ме убедиш - картоиграчът погледна Бериян очаквателно.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » ср яну 28, 2009 12:17 pm

Бериян хвърли малка кесиика на масата и каза:

,, Тук са 50 жълтици. Ако разлухтиш и ми намериш още информация ще ти плащам по колкото сметна за справедливо. До момента знам, че товара е малък, което е добре ще го скрия лесно, но на този кораб има много малки неща за крадене и аз незнам кое точно ти трябва. Щом незнаеш повече, научи, все пак някой ти е изпял за тази поръчка, така че намери този НЯКОЙ и го питай по-подробно . "

Бериян имитира усмивката на Милош и добави:

,, Или мислиш че ще скоча в ада на сляпо ? "

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » съб яну 31, 2009 3:00 am

-Нещата за крадене наистина са много. - отвърна Соргир - Но ценните неща ще са малко. За съжаление наистина не мога да ти помогна повече, поне не и на този етап. Съветвам те да разслухтиш наоколо и да проучиш старите си канали. Виж откъде можеш да получиш информация - провери кои кораби ще пристигат в пристанището по уреченото време, проучи с какво са натоварени и кой ги е извикал. Вероятно такава ценна пратка няма да е записана и няма да се знае за нея, но винаги можеш да попаднеш на нещо съмнително. Аз пък ще видя какво мога да направя и ще се свържа с теб утре по някое време. Сега нека си допием питието и да доиграем най-накрая тази игра, стига работа за тази вечер.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » нед фев 01, 2009 3:29 pm

Бериян прие съвета и престана да мисли за поръчката, мъкар да се нуждаеше отчаяно от пари. Така младежът се съсредоточи в играта на карти, която продължи още няколко часа. След сладоста от комара, Бериян пое към бара където разпита няколко стари свои приятели и изпи завидно количество вино. В малките часове на ноща, някак си се прибра до стаята, а по обед на другият ден измъчван от тежко главоболие и в не особенно добро настроение, момчето пое към пристанището. По пътя мина през градинката, където си играеха сополанковците в Брияр, повечето от които бяха информатори на една крехка възраст, те вече навлизаха в системата на порока. Понаучи това онова и след още десетина минути вече виждаше пристанището, там реши да поразпита както моряците, рибарите, така и всички останaли познати лица. След това заоглежда акостиралите вече кораби, като очакваше да пристигне и още някое корито. Бериян гледаше да не бие много на очи, а съще временно слухтеше и оглеждаше подробно разни детайли по корабите или пък някои по атрактивни пасажери.

ДМ: [sblock]Gether Information check:1d20+11=26[/sblock]

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » пон фев 02, 2009 6:03 pm

На края на деня Бериян стоеше на пристанището, наблюдаваше разтоварането на един кораб и прехвърляше на ум цялата иформация, която беше успял да събере. Беше доволен от себе си, тъй като научи доста неща. Притесняваше го само това, че беше оставил дълбока следа след себе си и вече немалко хора знаеха, че той се интересува от корабите, които ще акостират на следващия ден.

След два, вече един ден се очакваше в пристанището да пристигнат три кораба. "Зеленият делфин", "Морска пяна" и елфическата галера "Амаше". Нито един от трите не носеше нещо забележително в трюмовете си. Но това беше нормално. Всеки капитан прикриваше истинската цел на рейса си. Или може би пък предметът, който в момента пътуваше към Бриар на борда на някой от тези трите не беше истинската цел, а беше само допълнителен товар. Местата, от където идваха също не помогнаха много на Бериян. И трите идваха от повече или по-малко космополитни земи, където можеше да се намерят ценни стоки - "Зеленият делфин" в момента беше натъпкан до горе със захар - сама по себе си скъп продукт, който беше натоварил, обикаляйки из островните колонии на съюза на свободните градове от Ямол из архипелазите на запад. Но тези колонии поддържаха интензивна връзка с техните земи на произход и беше твърде лесно нещо да се пренесе от там до колониите и от тях да се качи на "Зеленият делфин". А свободните градове бяха известни със своите легендарни мистични магьосници. "Морска пяна" пък идваше пълна с осолено месо от западните брегове на Арнилското кралство на север което само по себе си беше стабилно и могъщо и макар да забраняваше използването на мистични изкуства, беше превърнало светлата божествена магия в държавна политика. И поддържаше отворени търговски отоншения с всички елфически държави на север от неговите земи. Елфическата галера идваше от южние пустинни княжества. Носеше на север някакви количества тамян, но основната й цел беше да напазарува от пазара на роби в Бриар, за да занесе живата си стока обратно в нейните пустинни земи.
На базата на тази информация и на още няколко слуха, които Бериян дочу из пристанището откри, че собственикът на Елфическата галера поддържа тесни връзки с Архиепископа на Хекстор. Идеална възможност - архиепископът е поискал да му се достави нещо и капитанът е получил допълнителна поръчка за допълнителна печалба. А и не би могъл да откаже. Въпросът тук беше до каква степен си заслужава риска да пресичаш пътя на Архиепископа на Хекстор, дори и предметът да беше на борда на галерата. Освен това младият крадец научи и още нещо - капитанът на "Морска пяна" имаше стари познати в гилдията на алхимиците. Дори първоначално е трябвало да донесе товари от сребро по тези места, но лоши новини са го достигнали по средата на пътя и той се е преориентирал, за да не се разори от този превоз.
Бериян седеше и се чудеше какво да прави, а неприятното усещане, че е бил забелязан да разпитва такава ценна информация от твърде много хора не го напускаше. Особено ако се окажеше, че слухти около поръчката на Архиепископа можеше да си има големи неприятности.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » пон фев 02, 2009 6:32 pm

Бериян бе все така умислен. Осъзнаваше нуждата от пари и бе твърдо решен да намери начин да се сдобие с такива. Едно обаче вече беше решил, нямаше никакво намерение да се забърква със църквата на Хекстор и особенно с нейната глава. Бе видял до къде стига ръката на Хекстор и колко е безпощадна може да бъде тя. Момчето обаче нямаше против да огледа и трита кораба утре, туко виж излезе нещо интересно. По късно реши да пие по едно две с Милош, очаквайки подробности от него или поръчителя, както и информация за наградата. Вечерта прекара спокоино, хапвайки хубава храна и вино, като реши да си почине сравнително рано за бохемският живот, с който бе свикнал. На другият ден рано стана направи бърза тренировка след което се запъти към пристанището където цял ден щеше да слухти и оглежда пристигащите кораби. Интересуваше го всяка една подробност. Товар, пътници, клюки и всичко, което можеше да го упъти. На базата на тези си проучвания, младежът щеше да състави план, а вечерта да действа под прикритието на ноща.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » пон фев 02, 2009 8:51 pm

На следващия ден сутринта Соргир събощи на Бериян, че го е търсил Милош. Имал нещо за него. Ако Бериян все още има желание да се видят да го намери в складовете до Черния док по пладне.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » пон фев 02, 2009 10:49 pm

Бериян се разплати със Соргир и побърза да отиде на уреченото място. Мъкар да познаваше Милош добре, знаеше за какви хора би работил, затова с видима предпазливост и ръка на рапирата си Бериян се запромъква тихо, като се оглеждаше за неприятности или капани. Много му се насъбра на последък, обесиха хората за които работеше, сега пък тръгваше към безизвестното, а това го притесняваше. В случей, че всичко е нормално Бериян пристъпва по-смело и заговаря Милош :

,, Е, нещо ново за мен ? "

[sblock]ДМ: Move silently: 1d20+14=15
Search around for traps or something interesting: 1d20+12=23[/sblock]

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » нед фев 08, 2009 10:43 pm

Още щом наближи Бериян забеляза Милуш. Той беше застанал на завет до страничната врата на въпросния склад. Беше се облегнал на стената и наблюдаваше как във ветровития ден група докери товареха един от корабите на пристана пред него. Небето, както и предния ден и денят преди него си стоеше тъмно сиво с купчини облаци, които Бриарският есенен вятър безспирно кълбеше.

Бериян не забеляза нищо обезпокоително около стария си познат. В началото му се струваше подозрително, че Милуш стои там съвсем сам. Позицията му, точно до затворената странична врата на склада, беше доста подходяща за някаква засада. Ако неговият информатор беше довел със себе си някой, то той се криеше зад вратата. А от тук Бериян нямаше възможност да види дали отзад го дебне някаква заплаха. И все пак струваше му се твърде невероятно Милуш да е довел хората на властта, за да го арестуват. Най-малкото би било глупаво от негова страна да развали потенциалната сделка, от която ще изкара пари. Ако нещо се криеше в мрака зад вратата, то това би било единствено охрана, която информаторът би довел със себе си. Бериян почака малко, скрит на завет от вятъре и от дневната светлина, поогледа обстановката, реши, че сега за сега няма от какво да се страхува и излезе на откритата пристанищна улица. Милуш го забеляза и изчака младежът да се приближи до него. Подздрави го без да отделя поглед от товарещия кораб и отговори на въпроса му:
-Да, имам новини за теб. Но преди това искам да се разберем нещо. Ще ти дам информацията, няма нужда да ми плащаш нищо сега. Но искам, когато вземеш предмета да не го продаваш. Донеси го на мен. Моят покровител се интересува от него и би искал да го огледа и евентуално да го използва за негови си цели. Ще ти бъде платена някаква сума в зависимост от това, на колко го оцени покровителят ми. - Милуш погледна Бериян в очите, опитвайки се да разчете реакцията на младежа - Мога ли да разчитам на твоята лоялност?


[sblock]Принце, search не се ползва така, както ти си описал. То е умение да претърсваш. Няма как да претърсиш квартала с него за да забележиш засада. За да забележиш засада се използват spot и listen. Евентуално може и sense motive в някои случаи, какъвто е и твоя. Сега няма проблеми, описах ти какво вижда героя ти, къде евентуалноможе да се крие опасност и колко вероятно е да има такава там. Само че за в бъдеще няма да ти признавам такива ролове - прочети си описанието на уменията преди да ги ползваш :P[/sblock]
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » чет фев 12, 2009 6:51 pm

Милош можеше да види малките пламъчета в очите на Бериян, младежът се ентусиазира и вече виждаше следващото си приключение, при това добре платено, е поне така се надяваше Бериян, когато отговори:

,, Хубаво, разбрахме се. Пък и ти само ме олесняваш, като ми намираш и пазар за стоката. Казвай сега каквото знаеш и ти обещавам накрая всички ще сме доволни. Може да съм разбойник, обаче имам свои принципи. Ако те излъжа, друг път няма да ми помогнеш, а и вече имам достатъчно врагове из Брияр, тъй че бъди спокоен."

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » съб фев 14, 2009 1:06 am

-Щом това, което казваш е истина, не би имал нищо против да направим една... застраховка да речем. За всеки случай - Милош се ухили нагло - Ако си откровен така и така нищо няма да загубиш, ако не си - ще си спестим времето да те гоним после. - При тези думи Милош отвори страничната врата на склада и направи знак на Бериян да влезе вътре - Моля заповядай, вътре те чака информацията.
Когато вратата се отвори Бериян имаше възможност да разгледа вътрешността. Светлината идваше от прозорци в десния му край, който гледаше към пистана. Помещението не беше много голямо и беше пълно с ниски дървени сандъци. Между тях, приблизително в средата на склада на пода беше седнал някакъв човек със странни зелено-жълти роби. На лицето си носеше дървена маска, която изглеждаше притеснително обикновена и четеше някаква дебела книга, поставена в скута му.
- Господарю - Милош наруши властващата в помещението тишина - Крадецът е тук, както ви казах.
Човекът вдигна глава и погледна към вратата
- Берияне, заповядай - проговори с напълно незабележителен глас.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » вт фев 17, 2009 2:20 pm

,, Добър ден господин... разбрах че имате работа за мен. Милош ми разкри част от задачата, но смятам, че от вас самият ще науча повече. Така че ви слушам много внимателно. Не съм от тези които се мотаят, надявам се не ви обиждам с прибързаноста си, но мен работа ме чака." През цялото време Бериян гледаше право в очите през маската, с цялото си спокойствие и вежливост.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Night Wanderer » нед фев 22, 2009 8:48 pm

- Да, ще ти дам информацията от която имаш нужда - заговори човекът с маската - Но преди това ще ми трябва известно време за един ритуал, който ще бъде моята застраховка. Няма от какво да се притесняваш. При положение, че нямаш намерение да ме мамиш абсолютно нищо няма да ти се случи.
Човекът, както беше седнал започна да прави някакви мистични жестове и да мълви думи, които Бериян не разбираше. Каквото и да очакваше младежът нищо не се случи - нямаше никаква светлина, никакъв звук, никаква болка. Нямаше и опити за натиск върху съзнанието на крадеца, или поне той не усети такива. Просто мърморенето и ръкомахането продължи досадно дълго време. След десетина минути, точно когато съвсем беше писнало на Бериян да чака заклинанието свърши внезапно - магьосникът изведнъж впи поглед в крадеца. Бериян видя, че там, където трябваше да са очите на заклинателя маската беше изпълнена с отровно зелена светлина. Магът проговори на общия език:
- Ти, Бериян Жером, ще донесеш на моя довереник Милош ценният товар, който ще пристигне утре в Бриар на борда на "Морска пяна". Товарът ще е тежка старинна книга, която ще стои заключена в капитанската каюта. - след което добави няколко думи на език, който крадецът не разбра и заклинанието бе изречено.
Бериян не се чувстваше по-различно. Всичко си бе както преди. Но знаеше, че върху него е изречено някакво заклинание, което по някакъв начин ще му попречи да измами човекът с маската.
- Ето това писмо - към него се приближи Милош и му подаде някакъв разпечатан плик - е източникът, от който черпим цялата си информация. Разбира се разследвали сме и с някоя и друга магия допълнително. Но това, което трябва да знаеш вече ти беше казано. Ето ти и писмото, можеш да го прочетеш. Утре вечерта ще те чакам в бардака на Соргир - донеси ми книгата.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Глава 1Б - Бериам Жером]Юмрукът на Хекстор

Мнение от Prince of Essembra » пон фев 23, 2009 7:55 pm

Бериян взе писмото. Прочете го внимателно, премисли малко информацията в него и отговори на тайнственият мъж:

,, Така да е ще открадна книгата за вас, а вие помислете за моето възнаграждение. Има ли нещо което мога да очаквам, капан или друга опасност, ако книгата е много ценна, сигурно капитанът ще се е погрижил добре ?"

След отговора, Бериян си взима довиждане с Милош и неговият началник, и си тръгва. Младежът съставяше план в главата си до като вървеше по малка уличка в периферията около брега, в посока извън града. След близо петнайсетина минути той стигна до една скала, от която се виждаха градските светлини нощем, а вътре в нея имаше скривалище на бившата организация, в която членуваше Бериян. Там той намери, оставените от него пособия: кука, въже, арбалет, димящи пръчки, метна ги в раницата си и се зае да вечеря стари сухари със сирене и пушено месо. Не беше притеснен, даже се радваше, че ще спечели някоя друга монета. С яденето Бериян изпи и една бутилка вино и не усетно замечтан в мислите си, младежът заспа. Той знаеше, че ключът към успехът е спокойствието и хладнокръвието с което подхождаш към задачите, а неговата бе ясна и точна. Така на Бериян му остана само да дочака удобният момент.

Отговори

Върни се в “Ветрове на безумието”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост