Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Битка 3.1 - Блатото

Форумно приключение с правилата на D&D 4E.

Модератор: AngerNogar

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Битка 3.1 - Блатото

Мнение от AngerNogar » пет ное 07, 2008 2:27 pm

... мостът проскърцва и се заизвива като наизскочилите змии. Все още надвесилият се по посока на фургона еладрин забива нос в тинята, а Веб и Марсел го последват с изненадани стонове, когато опората под краката им се размества сякаш оживяла. Етна и елфа успяват да запазят баланса и достойнството си разпервайки ръце, а Дънкан поне успява да се задържи на моста - строполявайки се в противоположната посока. Повечето от конете също се свличат от моста вперили изпълнени с ужас очи в изникналите змии.

Инициатива:
Марсел 19, water
Етна 16
АРейдон 14, water
АйСерон 12
Вебрендос 12, water
Змии 11
Дънкан 8, prone

OOC: Излизането от водата обратно на моста е standard action с DC 10 Athletics check, move action с DC 15 Athletics check (избирате си предварително кой чек се оптвате да покриете) или move action без check ако някой е ready-нал standard action да ви помогне. Всички атаки направени във водата които са с fire keyword-a или са направени с оръжие, което не принадлежи към spear i crossbow групите имат -2 наказание. Докато сте в блатото имате и -2 наказание към АС и се движите с 1/4 от скоростта си.
Дънкан
Чувал си достатъчно истории край лагерния, за да осъзнаваш, че в момента сте се натъкнали на хидра. Освен тях си чувал и няколко от военни лечители, които не са пълни с раздувки за геройства и ейййй такива очи. Хидрите всъщност не израстват по две глави на мястото на всяка останала, но имат уникална физиология която може да създаде такова впечатление. По думите на тези изучавали убити хидри - всяка от тях всъщност представлява "гнездо" на десетки змиеподобни същества с общо външно тяло. Повечето от тях се развиват вътре в тялото в състояние подобно на зимен сън и външни дразнители като тежко външно нараняване, електричество или горещина могат да ги активизират, докато прекален студ прави точно обратното, като дори в редки случаи може да подтисне някоя от активните глави. Така че хидрата не израства нови глави, а просто ги събуждажда. И ако този факт може да се окаже от малко значение за нападнати от хидра, то погрешното вярване, че обгарянето на отсечената глава спира растежа може да е фатално. Като цяло обаче малко са имали нещастието да срещнат тези редки същества, а още по-малко са имали късмета да оживеят и да разказват за това, за да може да има по подробна информация за тях.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8349
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от CTAHuMuP » пет ное 07, 2008 4:57 pm

Марсел изгледа надвисналото заплашително над него влечуго и пребледня, след това се опита да си върне самообладанието, но не му се отдаде особено, защото ярката светлина на молитвата му пропусна и змията до Арейдон, и тази до Айсерон. Свещеникът сбърчи вежди и се помоли на Сеханин поне да насочи ударите на другарите му - благодеяние, с което капризната богиня дари Етна и Арейдон.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от ChoChan » пет ное 07, 2008 5:38 pm

Докато мостът се клатеше от изплуващите пипала на блатното същество, Етна изхлузи пръсти от поводите на коня си и го остави да нагази в блатото. С усилие и ръкомахане се задържа на крака върху огъващите се дъски, направи две крачки напред и замахна, но в момента, в който острието излиташе от пръстите й мостът се раздруса и наруши прицела й.
-Марсел! - извика тя предупредително. Един кичур перфектно руса коса се мерна пред очите на свещеника преди да цопне в блатната вода. Жената направи още една балетна стъпка, озова се пред пипалото, което заплашително се гънеше срещу Марсел и кръстоса двата ножа през кожата на влечугото.

1d20+12=13+2=15 fail
action point
move action
1d20+12=19+2 = 21 vs AC
dmg 1d4+8+2d8=21
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от AngerNogar » пет ное 07, 2008 6:47 pm

Единият от ножовете на Етна се плъзва по учудващо твърдите люспи на едно от влечугите, но вторият избухва в божествена светлина и намира безпогрешно пътя към меката плът отдолу. Нещото бясно се заувива около собственото си тяло като ранен червей и успява да избута студената стомана от плътта си, почти изтръгвайки ножа от ръката на жената.
Останалите три същества изсъскват злобно и хипнотично се запоклащат обърнати към етна, готови да атакуват всеки момент.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от 4uk4ata » пет ное 07, 2008 9:44 pm

Арейдон

Еладринът тъкмо бе тръгнал по моста, когато змиите атакуват - и бе запокитен в сравнително плитката, но заблатена река. От шока той пусна повода и за момент не видя накъде тръгна коня му - а и, да си признаеше, в момента изобщо не му беше до това. Макар че му идваше да псува на всички езици, които знаеше, видя на змиевидното чудовище точно до него бързо го накара да преосмисли приоритетите си. На първо място точно сега беше относителната сигурност. С крайчеца на очите си видя Дънкан да се изправя и се концентрира, призовавайки магията на Пътищата в кръвта си и милостта на Сеханин...

((Move action: Fey Step, телепорт няколко квадрата по-назад, на пътя зад Дънкан))

Вече извън опасност за момента, Арейдон прецени ситуацията за миг и извади нещо из ризницата си. Нещата определено не отиваха на добре, така че трябваше да се действа мащабно. Етна, внимавай! Наведи се!! извика той и след няколко думи от протегнатите му ръце заструя синьо-бяла светлина.

[sblock]Standard action: Icy Rays, атакувам "змии" 3 и 4, съответно. Уцелените биват обездвижени за 1 рунд - а може би да има и странични ефекти, все пак е ледена магия а хидрата е в реката.
З 3: 1d20+6=13
З 4: 1d20+6=7[/sblock]

Кшер'таз!
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от Prince of Essembra » съб ное 08, 2008 12:27 pm

Айсерон отскочи леко назад, правейки две крачки , събра всичките си сили и концентрация, фокусира енергията си върху едната змия и изсипа дъжд от стрели по нея. След това извика на кучетата: ,, Палета марш назад, стойте зад мен." С доволна усмивка на лицето, след трите точни изстрела елфът реши да надъха останалите: ,, Давайте другари, стъпчете главата на змията."


[sblock]move action
Hunter's Quarry Z3
carefull strike 22 attack - hit, 5 damage
action point
twin strike 16 attack - miss, 19 attack - miss[/sblock]

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от AngerNogar » съб ное 08, 2008 1:59 pm

Азурните лъчи, които се изстреляха от пръстите на еладрина пропуснаха целите си, завършвайки в парчета ледени блокове във водата на няколко стъпки от моста. Две от стрелите на Айсерон имаха не по-добър успех, пропускайки целта си при ловките подмятания на змиата в страни, но третата прониза тялото на влечугото, макар за съжаление без да засегне някой важен орган.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Dreamblade
Мнения: 57
Регистриран: нед авг 10, 2008 5:29 pm
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от Dreamblade » съб ное 08, 2008 5:22 pm

Вебрендос се върна обратно на моста с ловко движение и застана до Арейдон, като едновременно с това приготви оръжието си за добре премерен удар по змията, пред еладрина. Брадвата му намери целта си и той с лека стъпка се приготви за нов удар. този път целта му бе друга. Драконокръвия се извъртя назад и замахна срещу змията съскаща във врата му със все сила.


атлетика минавам на моста нагоре по диагонал
Passing attack vs 3-2 = =18 dmg+ mark
Passing attackvs 3-4 = miss + mark

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от AngerNogar » съб ное 08, 2008 10:30 pm

Ранените змии потрепват раздразнено и в следващия момент мостът се разтриса от нов яростен удар. Дъските пред Айсерон се разхвърчат на трески, за да направят масто на огромна опашка - прекалено голяма, за да принадлежи на която и да е от змиите.
От удара Веб отново се понася към блатото с яростен рев, все още опитващия се да се изправи Дънкан и Арейдон се строполявът върху него. Въсползвайки се от ситуацията змиите се шмугват под водата за миг преди три от тях да изскочат отново и да се стрелнат към Етна, забивайки зъби в плътта и. Остра болка в бедрото на Веб - някъде от водата под него, отговаря на евентуалния му въпрос къде е последната.
Етна, Айсерон и Дънкан
Въпреки царящият наоколо хаос ви прави впечетление, че змията с подаващата се от нея стрела на Айсерон вече е от другата страна на моста (3-2)
Инициатива:
Марсел, water
Етна 15/32, bloodied
АРейдон, prone
АйСерон
Вебрендос 43/46, water
Змии
Дънкан, prone
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от lowstef » нед ное 09, 2008 12:14 am

Дънкан най-сетне успя да се изправи след всичкото това клатене.
-Хей, гадино, защо не се опиташ да ръфнеш някой мъж, а? - извика той към една от главите около Етна и познатата ная спътниците му синкаво0сива бледа светлина им подсказа, че той е извикал силите на Ератис, за да ги предпази поне малко.
След това той се втурна към една от надвисналите над Етна глави, като междувременно активира студените сили на меча си. Силно люлеещият се мост обаче му попречи много и иначе страховитият му замах премина доста далеч от главата.
[sblock]Charge-ът е към квадратче Е8 срещу з1.[/sblock]
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8349
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от CTAHuMuP » пон ное 10, 2008 11:49 am

Марсел тромаво се придвижи в гъстата вода, като по пътя кратката му молитва за здраве обля Етна и затвори раните й. След като стигна желаната си позиция, свещеникът се обърна към най-близката змия и праведен гняв заблестя в очите му, а още по-праведна и величествена светлина заблестя от свещения му символ, след което се стрелна към змията и се заби в тялото й. Малки късчета божествена енергия се пръснаха около Веб, който усети как яростта на Марсел заразява и него, а на змията не й остава дълъг и щастлив живот. Виждайки как този път молитвата му се преувенча с успех, свещеникът извика на Етна и Дънкан:
- Бел мадмоазел, мосю шевалиер, ние с мосю дракон ще оправим тази змия! Помогнете на останалите с другите зверове!
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от ChoChan » пон ное 10, 2008 12:48 pm

Етна за миг затвори очи и стисна зъби от рязкото усещане на неестествено затварящите се рани с магия. Хвърли кратък поглед на обстановката и ловко се махна от пътя на Дънкан.

shift to D8
активирам duelist's dagger 1 - gain CA
Sly flourish vs З-3 vs AC1d20+12=14
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от 4uk4ata » вт ное 11, 2008 4:11 pm

Арейдон

Еладринът отваря уста... малко преди да забие нос в дъските. Макар че това наранява само егото на младия маг, то определено не е малко - и след миг Арейдон рипва на крака, а очите му гледат с цялата любов и милост на древен бял дракон, видял противник. Той се отупва един-два пъти и впива поглед в змиите.

[sblock]Акробатските ботуши взеха, че ми свършиха работа, тъкмо се ядосвах защо не съм взел оня браселет за +2 щети на основните ranged атаки . Между другото, Аркана ли ми трябва за да съм разучил тази гадинка или Природознание? Предполагам с тази опашка няма да е трудно да се сети точно какво е това, но подробностите може да са полезни[/sblock]

Добре, гадино такава, май ще трябва да караме по старомодния начин. процежда той и започва едно до болка познато заклинание. Докато ръцете му се движат, оформяйки магическите жестове, той оглежда стърчащите "змии" и накрая се спира на лявата.

[sblock]Magic Missile на З-1, атака 1d20+6=18 , щети 2d4+5=9 . Всъщност моя герой аванти ли нещо от молитвата на Марсел от предния рунд?[/sblock]

Дайте да го подмамим по-към сушата! подвикна той към бойците.
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от Prince of Essembra » вт ное 11, 2008 11:10 pm

При вида на голямата опашка пред себе си, елфът се сепна и направи предпазлива крачка назад. Концентрира се над сложен изстрел, като извади две стрели. Опъна лъка и стреля покрай туловището, за да оцели змиите от двете страни на моста. Стрелите се забиха на дълбоко и кръв обагри водата. След това Айсерон извика на останалите : ,, Давайте смело, вижда му се края ! "


[sblock]1sq - move action
Hunter's Quarry 4/6 Z-2.
Split the tree - standart action
Z-2-38 damage.
Z-1-32 damage.[/sblock]

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от AngerNogar » ср ное 12, 2008 11:04 am

В секундата, когато Айсерон концентрира вниманието си върху двете глави - подаващата се от дупката в моста опашка се стрелва към него по свистяща дъга. Опашката пропуска в замаха си на сляпо и се стоварва от ляво на елфа в взрив от трески при удара си по моста. За първи път прочутата ловкост на елфите изневерява на Айсерон и той изгубва люлеещата се опора под краката си. Въпреки всичко той стиска зъби, игнорирайки болката от сблъсъка на коляното си с дъските на моста и стрелите му политат към целта си.
Магията на еладрина отново пропуска, но стрелите на далечния му сродник поправят тази грешка и се впиват в две от главите, предизвиквайки фонтани от черна кръв и изблик на гневно съскане.

Инициатива:
Марсел, water
Етна 30/32
АРейдон
АйСерон, prone
>>Вебрендос 43/46, water
Змии + Опашка (3-1 Challenged by Dunkan)
Дънкан
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Dreamblade
Мнения: 57
Регистриран: нед авг 10, 2008 5:29 pm
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от Dreamblade » съб ное 15, 2008 7:45 pm

Вебрендос направи опит да се качи обратно на моста, но се подхлъзна по мокрите дъски и падна обратно във водата. Това само разгневи опитния боец и той замахна със все сила и яд към змията пред себе си. За нещастие ударът му бе силен, но не и точен. Брадвата му едва докосна изчадието. Ярост се изписа по лицето на Вебрендос и той нададе вик изпълнен с вледеняващ бяс по посока на адските създания.

Провален опит за качване на моста
Рийпинг страйк по змията пред мен
Драгон Брет по всички видими цели

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от AngerNogar » нед ное 16, 2008 1:32 pm

Тънка обвивка от кървав скреж покрива главите на чудовищата изложени на дъха на драконокръвния и те за миг забавят хипнотичното си извиване след което в хор надават бесен рев, в който няма нищо змийско.
Мостът под краката на героите започва да се надига като търбуха на спящ гигант, а водата под него буквално завира. Едно след друго въжета и дъски се късат и пукат, докато в един момент съоръжението не издържа и се пръска на трески, откривайки огромна дупка в центъра си. Етна и Дънкан успяват някак си да запазят равновесие на ръба на останалата здрава част от моста, но в следващия момент изчезналата от дупката пред айсерон опашка изниква отново понесена в свистяща дъга и подсича краката им, пращайки ги във водата пред тях. Виж ... pg]влечуго, което стои в образувалата се дупка в моста, покрито със стичаща се вода и тиня. Чудовището изревава още веднъж и главите му се стрелват към драконокръвния една след друга с изумителна бързина.
Вебрендос усеща как първата забива зъби в рамото му и го издига около метър нагоре за няколко мига - достатъчни други две глави да се впият в ръката и бедрото му и трета да издрънчи със зъби по нагръдната му броня - след което първата глава разтваря окървавените си челюсти и драконокръвния се стоварва в блатото, покрит с рани.

Инициатива:
Марсел, water
Етна 28/32, water
АРейдон
АйСерон, prone
Вебрендос 23/46, water, bloodied
Хидра, bloodied, marked by Veb
>>Дънкан 40/42, water

P.S: Някой, който знае как работи тъпия utip таг да оправи мнението.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от lowstef » нед ное 16, 2008 5:09 pm

Дънкан вече беше порядъчно ядосан и облялата го сиво-синкава божествена светлина изпълни мускулите му с още сила за следващия удар. А той беше успешен и то много. Дънкан активира и допълнителните сили на меча си, но сред цялата студена енергия, която беше излял в чудовището, този ефект беше почти незабележим, но пък видимо забави движенията на звяра. При вида на успешната атака Дънкан и всичките му другари, които можеха да го видят, придобиха нови сили и увереност, че ще успеят да преборят звяра.
-Хайде, приятели, и това изчадие изпитва болка като всички останали. И то кърви, и то може да умре, неговата кожа змийска. Удряйте смело, Ератис ще ни пази. Ако не тя, аз ще го направя. - извика полуелфа и се приготви да поеме върху себе си всеки следващ удар нанесен по стоящите до него Етна и Веб.
Отсега си казвам, че ако Веб или Етна получи успешен удар ще използвам utility powet-a Martyr's Blessing. Това не е подготовка на действие, самия пауър е immediate interrupt, просто няма как да прекъсна Водещия докато пише както на живо.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8349
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от CTAHuMuP » пон ное 17, 2008 10:51 am

Марсел видя как змиите се превърнаха от четири чудовища в едно, което изяде приятеля му, и ченето му увисна от изненада. След това обаче видя, че раните на Вебрендос само са го разярили още повече и извика:
- Давай, мосю дракон, разбий го! Четири змии или една, Веб ще ги разпори сега! И колкото и звярът да вие, воинът в земята ще го забие! Уи!

След това свещеникът се приготви да извика силите на Сеханин за лечителска молитва веднага след като Веб излее яростта си.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от ChoChan » вт ное 18, 2008 8:46 pm

Етна отметна глава, за да махне полепналите мокри кичури коса от очите си и изплю блатистата вода от устата си. Завъртя ножа в дясната си ръка настрани и и с лявата дръпна назад ръкава си. Малка метална стреличка излетя със тихо свистене към хидрата.

Sly flourish vs AC 1d20+8=19
dmg 1d6+7=12
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от AngerNogar » вт ное 18, 2008 10:19 pm

Стрелата от арбалета потъна някъде в основата на гората от змийски глави, без някакъв видим ефект, но в същия момент една от тях се стрелна към лицето на Ента. Предупредителният вик на Дънкан извади жената от вцепенението докато сякаш на забавен кадър наблюдаваше свистящите съм нея зъби. Преди Етна да успее дори да вдигне ръка да предпази лицето си, Дънкан заби меча си в остатъците от моста над него, освобождавайки ръката си, и желязната му ръкавица, обвита в златисто сияние сграбчи долната челюст на стрелналата се към нея змийска глава.
Хидрата нададе съскане на изненада, което постепенно премина в злоба, след като не успя да измъкне главата си в първите няколко мига и драконокръвния се възползва от ситуацията да забие шипа на брадвата си в приклещената глава. В следващия момент две други глави издрънчаха в бронираните му гърди отблъсквайки го назад и принуждавайки го да пусне захвата си, за да запази равновесие.

Инициатива:
Етна 28/32+7 temp, water
>>АРейдон +7 temp
АйСерон, prone
Вебрендос 23/46+7 temp, water, bloodied
Марсел, water
Хидра, bloodied, marked by Veb
Дънкан 40/42+2 temp, water
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от 4uk4ata » ср ное 19, 2008 3:24 pm

Арейдон

Арейдон смръщи вежди при липсата на ефект на последното заклинание, но не можеше да се сети точно защо. Ситуацията не изглеждаше твърде зле, но някои от спътниците му бяха ранени лошо. Еладринът леко се стегна, преди да извади нещо от един джоб и да стисне ръце около него, изричайки магическите думи - и когато отваря ръце, едно светещо кълбо, пулсиращо с едва удържана сила, излетя от тях и профуча между Етна и Дънкан.

[sblock]Магия: Force Orb (това как би се превело, кълбо от енергия/сила?)
Атака: 1d20+6=11 с-у рефлекса на хидрата
Щети (ако има): 2d8+5=16
Вторична атака: (само ако има "противници" около първичния, но предполагам главите няма да се броят дори да улуча): 1d8+5=6[/sblock]
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от AngerNogar » ср ное 19, 2008 9:55 pm

Пулсиращото кълбо от сила се стоварва със свистене върху хидрата, на пулсиращата му му повърхност се появяват пукнатини от които бликва чиста енергия... след което с звучно шлюпване пада във водата и изчезва без някакъв друг видим ефект.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от Prince of Essembra » чет ное 20, 2008 12:09 am

Поваленият елф, побърза да се изправи на крака, огледа хидрата и пусна една стрела в незащитеният и гръб. После направи две, три крачки напред за по добър изглед, при следващ изстрел. Aйсерон бе обнадежден след още едно точно попадение.
Stand - move action.
Hunter's Quarry at Hydra - minor action.
Evasive Strike - encounter power, standart ection.
All damage - 16
Move 2 sq down.
.

Потребителски аватар
Dreamblade
Мнения: 57
Регистриран: нед авг 10, 2008 5:29 pm
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от Dreamblade » чет ное 20, 2008 11:15 pm

Вебрендос се съсредоточи и се приготви за нов удар, мястото към което се прицели бе в основата на една ог главите, изглеждаше меко и незащитено. Брадвата му се понесе със все сила а той почти изгуби равновесие от инерцията на удара, добре че намери целта си инак несъмнено би се цопнал обратно във водата.
-Мамка ти ... - изсъска Веб през зъби.


[sblock]Рийпинг страйк по хидрата[/sblock]

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8349
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от CTAHuMuP » чет ное 20, 2008 11:42 pm

Марсел се усмихна триумфално и почти моментално след бруталния удар на Веб лечебната молитва вля в тялото му нова живителна сила. Това не беше всичко, обаче, защото свещеникът беше решил, че вече е крайно време да покаже на четирите-змии-превърнали-се-в-една кой е най-великолепният герой в тази битка. Миг концентрация и ослепителна, нажежена до бяло светлина се стрелна от свещения символ на Марсел, помитайки звяра. Не само това, ами Етна, осенена от божествената мъдрост на Сеханин, изведнъж видя всички пролуки в твърдата кожа на съществото и разбра къде да го удари така, че да го заболи най-много. Марсел отново беше номер едно, уи!
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от AngerNogar » пет ное 21, 2008 2:00 am

Явно дълбоките рани започват да оказват влиание дори на масивното чудовище, защото главите му се поклащат нестабилно когато надава рев на болка под ударите на драконокръвния и Марсел. Чудовището се завърта объркано, обашката му изплющява покрай главата на Етна и отново се забива във водата от която се е появила с плясък. Дънкан явно пръв попада пред погледа му и главите се стрелват към него, повечето без да постигнат някакъв значим ефект.

Инициатива:
Етна 28/32+7 temp, water
АРейдон +7 temp
АйСерон, prone
Вебрендос 44/46+7 temp, water
Марсел, water
Хидра, bloodied
>>Дънкан 38/42, water
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от lowstef » пет ное 21, 2008 11:23 am

Дънкан вече виждаше края на битката и въпреки болката от няколкото дребни рани си позволи да се отпусне. Атаката му пострада от това.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от ChoChan » пет ное 21, 2008 1:31 pm

Когато зъбите на чудовището изчаткаха на сантиметри от лицето й, спряни от Дънкан, Етна отскочи две стъпки назад и хвърли кратък благодарствен поглед към полуелфа. Когато божествената светлина озари чудовището тя се прицели отново и стреля.
shift назад
Sly flourish 1d20+10=24 vs AC
dmg 1d6+7+2d8=21
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 3.1 - Блатото

Мнение от AngerNogar » пон ное 24, 2008 10:17 am

Хидрата стрелва некоординирано главите си към Етна в предсмъртна агония и извисените и глваи се пльосват във водата загубили това, което ги е крепяло.
[sblock]Всички печелят по 300 опит.[/sblock]
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Заключена

Върни се в “Red Hand of Doom”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост