Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Metamorphosis] - ООС тема.

Литературен кът за колективни изяви и разкази, вдъхновени от ролеви игри. Тук може да пуснете разказ за вашите приключения, да пишете историйки с продължение или пък просто да споделите интересни случки и герои от ролеви сесии.
Jager
Мнения: 239
Регистриран: пон юли 10, 2006 5:10 pm
Местоположение: Варна

[Metamorphosis] - ООС тема.

Мнение от Jager » пет юли 06, 2012 3:14 pm

Здравейте всички!

Преди време пуснах следната обява за търсене на играчи:
http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?f ... 80#p168351
На нея откликнаха двама играчи.
Още тук ще отбележа изключителният си късмет да попадна точно на тези хора, благодарение на които разбирането ми за водене на игра и познанията ми еволюираха в положителна насока с изключителни темпове.

В тази тема ще опиша схемата ни на игра, а в съседната ще постна това, което успяхме да направим за три-четири месеца. Ще се радвам на коментари и забележки тук, в тази тема.

И така, започвам със схемата на игра.
Игра по пощата.
По обяд пиша моята част и останалите имат 24 часа на разположение да отговорят. След това аз ъпдейтвам и пращам на всички действията до момента, оформени в пдф-че с добавени всички постове.
Стараем се крайният резултат да е подобен на роман - началните глави ще забележите опита ми да пояснявам кой разказва и т.н., но в крайна сметка се отказах от подобно нещо.
Другото което се оказа, че често един от нас, завършвайки изказа си, е стигнал толкова напред хронологично, че следващият играч се налага да върне назад събитията, за да започне собственото си изложение - понякога е объркващо, но мисля, че не е болка за умиране.
Ако някой е затруднен с постването - може да прати писмо че няма какво да каже или че иска да го изчакаме и в този случай играта спира и се изчакваме. Имали сме случаи в които паузата бе значителна - две седмици, но след нея играта си продължи с нормалните темпове, което отдавам на сериозността на всички ангажирани.

Правила.
Правилата са следните:
https://sites.google.com/site/triomegazero/kirthfinder
Детайлен и всестранен ъпдейт на Core 3.5E/Pathfinder Rules.

Приключението.
За начало избрах да използвам и изменя готово приключение на Пайзо - някои от вас с интереси в техните продукти несъмнено ще го разпознаят. С течение на времето все по-малко от оригинала остана в играта, чийто сюжет еволюираше с развитието на действието.

Сетинг.
Forgotten Realms, 1368DR (три години преди официално описаните събития в FR 3.0/3.5 сетинга).

След малко ще постна тук линк към Пролога на приключението. С времето ще добавя описание на героите, техни изображения, ще покажа и тактическите карти, както и различни маркери, които ползвахме по тях.

Поздрави и се надявам да ви е интересно!

П.П. Линк към in-game темата...
http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?f=7&t=9391

Jager
Мнения: 239
Регистриран: пон юли 10, 2006 5:10 pm
Местоположение: Варна

Re: [Metamorphosis] - ООС тема.

Мнение от Jager » пет юли 06, 2012 4:48 pm

Качени са две от завършените четири глави.
Петата глава е in progress, който е на пауза от доста месеци. Единият от играчите ни, представен от джуджето Б'хор, прекъсна участието си по все още неизяснени причини.
По-късно ще кача и карти на битките.

Поздрави!

Отговори

Върни се в “Приказки Безкрай!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост