Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Fireborn: Big trouble in little Sofia

Литературен кът за колективни изяви и разкази, вдъхновени от ролеви игри. Тук може да пуснете разказ за вашите приключения, да пишете историйки с продължение или пък просто да споделите интересни случки и герои от ролеви сесии.
Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2403
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Fireborn: Big trouble in little Sofia

Мнение от Асен » нед окт 17, 2010 5:03 pm

Започнахме Fireborn кампания по Skype с Водещ - Хамелеона, а играчите сме аз и един негов приятел. За разнообразие, сетингът е София, 2012 година, когато магията се завръща.
И светът току-що е станал доста по-опасно място.

И така, персонажите са, както следва.
Марко Айкидото
Лазар/Марко, етнически българин, лежал в югославски затвор и излязал след разцеплението на република Югославия. В момента се намира в София, където се радва на възможността да го смятат за бивш пандизчия и да работи нископлатена, но за сметка на това - несигурна работа, която едва го урежда за храна. В случая се изживяваше като продавач в магазин за алкохол.
Отказва да признае дали Лазар или Марко е прякорът му от затвора, а късмет ви желая да му вземете личната карта и да проверите. Споменах ли, че е един от първите ученици на сенсей Врачаревич? Когато казах на Хамелеона, че ще играя айкидока, той беше, да речем, леко учуден. Като му пратих клиповете, веднага разбра, че това е друго Айкидо някакво.
А и след завръщането на магията, Айкидо като нищо може да се окаже един от най-опасните стилове.
Владее 3 комбинации от контраатакуващия прото-Айкидо стил. Неговият сир е Дамбала.

Признавам, че започнах с концепцията "аз съм, баце, каратис'!" Докато създавахме персонажа, тя се промени няколко пъти обаче.
Влади Журналисто
Влади, чието пълно име изобщо не мога да произнеса, е бивш военен, всъщност - "барета", ориентирал се към разследващата журналистика. Хам смята, че родителите му са го мразели, за да му дадат такова име. Очевидно е служел в частта "наблюдение" и е поддържал колите, защото уменията му бяха промъкване и технология(автомобили). Невъздържан индивид, който обича да се бие и да кара бързо. За да балансираме айкидоката, той реши да е киокушинец.
Неговият Сир е Тиамат, владее Малък Източен стил и Кръчмарски бой.
В началото на сесиите, персонажите още не знаят какво са и не са усетили връзките помежду си. Познават се от бойните изкуства, вероятно от някой и друг семинар. Въпреки това явно се уважават взаимно, защото Влади пристигна да наеме Лазар, когато го предупредиха, че Репортери без граници изпращат свой служител да разследва инцидентите с изчезнали български журналисти. Трябвало да осигури местна охрана и явно се е сетил за Марко като евтин и надежден.
Срещата с репортерката, която се оказа готиан ан външен вид репортерка, премина в магазина за алкохол, много успешно за Марко и точно обратното - за Влади. След кратко заяждане за квалификацията ми Ан КостоФ ме нае да я пазя. Опита се и да ми навира предупредително венчалната си халка в очите, но някъде по това време Лазар вече я беше определил като кучка и все едно нямаше подобни намерения. Освен това му е по-забавно да гледа колко е изненадана, че някой не се опитва да я сваля, отколкото да си губи времето с нея.
Както и да е, Лазар е нает за "сянка", докато мацката е в България, при това за повече от прилична сума. А Влади запъна като магаре на мост, обиден, че не му предлагат повече, отколкото на Марко. Чудя се, тоя човек не е ли чувал за вредни и опасни? Какво си мисли, че търпенето на Ан в продължение на месец-два не спада към вредните дейности? Той не я издържа и една вечер!
Накратко, скараха се и тя си тръгна само с Марко. Успях да я уговоря да му даде втори шанс на следващия ден и се насочихме към хотела. Преди това се обадих да кажа на шефа си, че съм се сбил с клиент - практически очаквано при тая работа и по това време. Неочакваното беше, че е пострадал И персонажът ми. Каза ми на кого да оставя ключа и да ходя на лекар.
На другия ден ще му съобщя, че напускам. Понякога ниското финансово ниво и незаконната работа са предимство, макар и много рядко. Да пробва да ме съди!
От друга страна, през същото време Влади първо се обади на свой информатор, събуди го след полунощ, след което забрави да отиде. В негова чест ще отбележа, че имаше извинение.
Първо срещна денонощен магазин, чиято решетка беше спусната на около 15 см от земята, а в магазина беше тъмно. Влади ядосано похвърля камъни по решетката, които не направиха нищо. След като не видя нищо при надничането, без да влиза, заключи, че щом никой не реагира на камъните, вътре няма крадци или някой друг. След това тръгна към контакта си. Оказа се, че той пък живее в другия край на града.
Влади се опита да спре кола на стоп. След това от инат легна на пътя, правейки се на припаднал, и едва не го блъсна засилен камион. Когато отскочи в канавката, нещо го докосна по крака и той ритна. Не успя да контузи каквото атакуваше, но нещото му се скара, че е побойник.
"Нещото" се оказа говорещ котарак. На това отгоре се оказа и, че го познава и предлага информация за интересни случаи. Кой обръща внимание на едно малко, сладко, черно коте? 20 кинта на въпрос, сеньор, и внимавайте как ги формулирате, че уточненията са въпроси. Можете да се позовете на анонимен източник.
Накрая Влади купи информация за интересуващ го склад, който са разследвали двама от изчезналите му колеги от журналистическата гилдия. Оказа се, че е съдържал екзотични животни. Уговориха си среща за 15.30 ч на колоните в НДК. Чакам с нетърпение да видя как ще си подвикват.
В същото време моят прегледа апартамента на журналистката. Докато тя се къпеше, открих две камери, едната - в спалнята, другата край "моя" диван.
Спрях я да не се преоблича и й написах на тефтер какво да ги правя. Е, тя реши да ги хвърлям. В този момент на вратата се почука и дойде полицията.
-НС-БОП, може ли да приберем нещо, което сме забравили в стаята ви?
Били, моля ви се, послушвали рецидивист в тази стая и не си извадили бръмбарите. За да не си правят проблеми с медийните организации, дойдоха в 2 часа.
Имаха около 100 камери, доста по-модерни от намерените. Имаше и в банята, което накара Ан да гледа бая отровно. След като разчистиха, им тръснах и намерените, надлежно хванати с кърпа и поставени в найлонови пликове. Лейтенантът ме помоли да подам жалбата на другия ден и се заприказвахме за тупалки. Оказа се самбист, както си личеше по ръцете. Накрая си тръгнаха.
Рано на сутринта събудих Влади по телефона. Мразеше ме. Изказа и някои намерения спрямо задника на Лазар, но му обясних, че може Марко да е бил в затвора, но не е негов тип. Прекалено висок е за неговия вкус, ако се навие да го скъся с една глава, ще мисля.
Не се нави.
След един час го събудих пак, както и очаквах. Лейтенатът спеше с изключен ГСМ, по-предвидливо от четвъртата власт.
Сесията завърши, докато ги чакам и двамата.
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Отговори

Върни се в “Приказки Безкрай!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост