Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Персонажи [Cho^Chan]

Литературен кът за колективни изяви и разкази, вдъхновени от ролеви игри. Тук може да пуснете разказ за вашите приключения, да пишете историйки с продължение или пък просто да споделите интересни случки и герои от ролеви сесии.
ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 9:27 pm

Реших да си събера героите, които ги имам из форума и пцто :D
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 9:37 pm

2004 - форумна по Planescape
Нага

lvl ? ?? но май беше някакъв сорсърър с отровни spiked gauntlets
История
Нага произлизаше от семейство на средните класи, чийто вечни и единтсвени амбиции бяха достигането на аристократична титла и влияние. Младите й родители пръскаха парите на семейството за постигането на един снобски начин на живот, отговарящ на аристократичните изисквания, който обаче беше без някакво значимо покритие. Едва дочакали дъщеря им да навърши 10 я заточиха в един манастир и говореха за нея като за умряла, в желание да изтрият от съзнанието си "странностите", които се случваха покрай малката от известно време. Там, изоставена на произвола на монахините, тя трябваше да се научи да се справя с тези "странности", да полудее, да я изхвърлят на улицата - това почти не засягаше родителите й.
В изолирания манастир прекара дълги мълчаливи години, затворена в малка мрачна стаичка и имаща достъп единствено до малката градина, трапезарията и библиотеката. Отдадена на обаянието на необичайните си способности тя потопи съзнанието си в единствен стремеж да усъвършенства вътрешната си сила и да я принуди да работи изцяло в нейна полза.
Когато вече на 18, поредица от ужасяващи странности се случиха в манастира, не отне много време на настоятелите да осъзнаят, кой е източнитът им. Нага изостави манастира, още преди някой да бе събрал куража да се опита да я прогони и прекара следващите няколко години скитаща из световете. С времето започна да се прехранва с изпълнението на най-разнообразни "поръчки", както ги наричаше тя, възложени й от хора, които след това нямаха желание да я виждат повторно, по обясними причини. Така след последната "поръчка" попадна в ада, където реши да се позастои, докато позатихнат вълненията след последната и поява в Г.
2004 - ??
Акриса

lvl ? ??
История
Акриса бе родена и израстнала в семейството на прости търговци от средните класи. Никога нищо не й липсваше, но и самата тя никога не бе имала прекомерни желания - още от ранна възраст беше доста разумно дете, което не пилееше джобните си за глупави играчки и залъгалки. По това време и родителите забелязаха в нея някаква особена одухотвореност, сякаш въздухът около нея винаги беше по-мек и по-свеж, момиченцето имаше силни, макар и прости, морални устои за това, кое е правилно и кое не. Едно събитие се оказа повратно в живота й - инцидентна божествена проява остави дълбок отпечатък в душата й тогава тя разбра призванието си да служи на една по-висша сила.
Родителите й я изпратиха в храма на Хероней, който се намираше недалеч от дома им и там Акриса посвети дълги години в медитация и уповаване в каноните на вярата му. Уроците, които научи бяха строги, но винаги справедливи и винаги в името на доброто - те трябваше да калят както ума и, така и тялото й. Чрез отправяните молитви, Хероней й се отплащаше, като вливаше божествената си сила в нейните длани, което й дари силата да смекчава мъката на околните и да ги защитава от злото. Отдадена на вярата си почти до фанатизъм, тя снизходително бе готова да покаже и наложи правия път на околните, защото често стигаше до убежденията, че хората не знаят какво е добро за тях.
На крехката възраст от 23 години, малцина биха предположили, колко мъдрост се крие в нея. Зад бледото изпито, загрижено лице, големите ясно сини очи, които сякаш пронизват събеседниците й до същността им и й разкриват най-съкровените им тайни помисли. Пепеляво-русата коса, небрежно прибрана зад тила й, трепетните устни, които шептят пламенни слова за чест и доблест с нежен, омайващ глас... А за тези, които не желаеха да послушат гласа на разума, мечът й беше винаги готов да въдвори ред.

Вторият повратен момент в живота й настъпи преди не повече от седмица, когато Акриса откри, че главният монах в храма и неин първи учител е замесен в мръсни сделки с даренията за бедните и нуждаещите се. Тогава светът й се разклати и пред нея се изправи първото най-голямо изпитание в живота й. Вярна на себе си и Хероней, Акриса предаде учителя си на властите и скоро след това напусна храма, който бе загубил за нея предишното си значение. С безцелно скитане, тя се озова в злощастната кръчма и бе несправедливо задържана и отведена като най-долен престъпник..
.

2006 - форумна по Planescape
Aeris Windwalker

level ? Air Genasi

str 9
dex 12+1 = 13
cons 10
int 16+1 = 17
wis 13-1-4 = 8
char 11-1+2 = 12
История
Сътворена на Барис, малък град от иначе обширна летяща колония, Аерис от малка бе свикнала с почитта и благоговението, което й отдаваха жителите на града, както и тези на околните, носещи се във въздуха полиси. За хората, живеещи във въздушните градове, появата на Air Genasi на който и да е от тях се считаше за чудесна поличба и жителите на Барис бяха повече от доволни, че един се е родил точно в техния град. Считаха я за тяхна покровителка и пазителка, задоволяваха всички нейни прищевки, кланяха се и очакваха благословията й. Всичко това смекчаваше надменното й отношение към тези прости хора, които тя и без това смяташе за по-низши от нея. В началото дори ги презираше, заради обикновената им вулгарна натура и най-вече заради противните им навици да употребяват чистия въздух за дишане. С времето, и благодарение на почитното отношение към нейната особа, тя се научи да не ги мрази, а да ги приема със снизходително съжаление заради низшия им произход.

Още от ранна възраст разви усет към магическите потоци, а специалната й природа само спомагаше за развитието на тази нейна дарба. По-голямата част от детските си години тя прекара в изучаване на магически заклинания и разгадаване на сложните сплитове магия, които за нея бяха досущ като въздушните потоци.

Най-вероятно така щеше да прекара и остатъка от живота си, ако един ден просто не беше изчезнала от Барис. По същото време някъде в средните квартали на Сигил беден шарлатанин изнасяше представлението си пред мизерна на вид публика; въпросният човек всячески се опитваше да убеди зрителите си, че лампата, която им показваше е вълшебна и в нея спял магически дух, който изпълнява желания. Не е ясно дали шарлатанинът действително е успял да произнесе правилно заклинание или се случи просто в следствие на някой от хилядите портали на Сигил но пред тях действително се появило видение и то това на Аерис.
Aeris
[attachment=0]djinn.jpg[/attachment]
Прикачени файлове
djinn.jpg
djinn.jpg (222.64 KБ) Видяна 4842 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 9:45 pm

2007 - DnD 3.5 - "Играта а Чефиту"
Гавин Сребропръст
Male human bard lvl 2
Chaotic Good


Механика
Male human bard lvl 2
Chaotic Good

STR: 10[+0], DEX: 12[+1]; CON: 10[+0]; INT: 15[+2]; WIS: 10[+0]; CHA: 16[+3]

AC: 14

base attack bonus: +1
fortitude: 0
reflex: 4
will: 5

grapple: 3
initiative: 5

Skills:
balance: 6
bluff: 8
concentrate: 5
diplomaxy: 8
gather info: 8
perform mandoline: 10
slight of hand: 6
use magic devise: 8

Languages:

-common
-elven
-dwarven

Feats:
1. imp initiative
2. iron will

Specials:
-bardic music
-bardic knowledge
-countersong
-fascinate
-inspire courage +1

Spells:
lvl 0:

1. prestidigitation
2. light
3. lullaby
4. detect magic
5. summon instrument

lvl 1:
1. feather fall
2. identify

Armor:
studded leather armor +3armor

Weapon:
masterwork dagger

Inventory:
backpack
bedroll
flint
10 candles
5 sunrods
ink, pens and scrolls in chest
40 sheets of paper
rope
courtier's outfit // [86g]

masterwork mandolin +2 perform [100gp]
masterwork dagger - 302gp

Scrolls:
sleep x2
charm person x2
ventriloquism x2
remove fear x2
comprehend languages x2
tasha's hideous laughter //450

62gp
Външен вид и характер
Гавин определено е от хората, на които боговете са се усмихнали при раждането им. Висок и строен, с приятни пропорции, буйна руса коса, зелени очи и лице, по което девойките въздишат още откакто станал на 14-15 години. Това естествено доста улеснява продължаването на семейния бизнес, бидейки потомствен бард, и мечтата му да се прочуе по всички краища на света. По характер е приветлив и незлоблив, присъщо за повечето музиканти; постоянните му пътешествия допринасят за общителния му характер. Той е от хората, които могата да си кажат по някоя дума с всеки. Несъмнено обича занаята си и славата и вниманието, което той му носи, дори до степен на суетност. Изкарва си прехраната от град на град; истории за невероятни приключения го запленяват неустоимо и често последва случайно срещнати в някоя кръчма пътници, за да сподели приключенията им и да напише после история за тях.
Гавин
[attachment=0]Gavin.jpg[/attachment]
Прикачени файлове
Gavin.jpg
Gavin.jpg (221.32 KБ) Видяна 4824 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от CONAN » вт апр 27, 2010 9:46 pm

Имаш при мен няколко персонажи май - L5R или ДнД4... или ми е къса паметта? :D
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 9:54 pm

2008 - DnD 3.5 "Shattered Kingdoms"
Neese the Found
Level 1 Aasimar Favoured Soul

Механика
Name: Neese the Found
Gender: Female
Race: Aasimar, Outsider (native)
Class: Favored Soul 1
Alignment: Neutral Good
Deity: Boldrei
Код:
Str: 10 | +0
Dex: 13 | +1
Con: 14 | +2
Int: 14 | +2
Wis: 16 | +3
Cha: 18 | +4

HP: 10, BAB 0, Initiative +1, Speed: 30 ft.
AC: 17 (5 armor, 1 dex, 1 shield), Touch: 11, Flat-Footed: 16
Fort: 4, Ref: 3, Will: 5
Resistances: Acid 5, cold 5, electricity 5
Special Qualities: Darkvision 60ft.
Special Attacks: Spells, Dailight 1/day (CL 1st)

+0 Melee, Light Mace, 1d6/ 20x2

Appearance: Light blond hair, blue eyes, pale skin

Speaks: Common, Goblin, Sylvan
Код:
Skills: Ranks Ability Sinergy Misc
+6 Concentration | 4 | 2 | - | - |
+8 Diplomacy | 4 | 4 | - | - |
+9 Heal | 4 | 3 | - | 2 |
+5 Listen | 0 | 3 | - | 2 |
+7 Sence Motive | 4 | 3 | - | - |
+5 Spot | 0 | 3 | - | 2 |

Feats: Augmented Healing

Spells per day 5/4 (CL 1):
0 - Create Water, Cure Minor Wounds, Detect Poison, Guidance
1 - Bless, Cure Light Wounds, Sanctuary

Equipment:
Mithril Breastplate, Mace, Buckler, Backpack, Belt Pouch, Waterskin, 7 days Trail Rations, Soap, Towel, Silver Mirror, Silk Rope, Wooden Holly Symbol, Healer's Kit.
История
Още от ранна възраст Нийс бе осъзнала, че хората, които наричала свои родители всъщност не били нейни кръвни роднини. И естествено невъзможно било за който и да било да си въобрази, че от съюза между един хобгоблин и човек с тъмна визия може да се роди същество като Нийс.

Бащата на Нийс, гоблинът Торак започнал живота си като повечето от своя род - постъпил с по-младия си брат Фарук в доброволническата наемническа армия на младият им водач Харук. С вродената си дарба да чува гласа на Дол Дорн, Торак привлякъл вниманието на някой от изявените жреци на Дол Дорн, които отделили известно време над обучението му. За съжаление след няколко години бащата на Торак се споминал и той напуснал армията, за да се посвети на семейния робовладелски бизнес.

Години по-късно в робските му редици попаднала горда капънска жена на име Алмийра и той решил да я направи своя жена. Вече на зряла възраст Торак се отказал от робовладелския бизнес в името на новото си семейство и се завърнал в родния си град Wyvrenskull, където оглавил местния храм на Дол Дорн и заедно с Алмийра основават в дома си малка лечебница. Wyvrenskull e пристанищно градче на самата делта на река Торлаак, където нерядко се отбиват кораби от южните морета, преди да продължат нагоре към столицата, но до това общо взето се ограничавала цялата градска търговия.

Един ден в храма пред олтара Торач и Алмийра намират дребен вързоп, от който любопитно се подавала малката бяла главица на едно бебе. Тъй-като двамата нямали деца решили да задъроат и отгледат човешкото дете, дали му име, което на местния диалект се превеждало като Намерената Племенница.

Макар че била отгледана от корави хора в един суров свят, разкъсван от война, Нийс била благословена с относително мирно детство в Wyvrenskull. Въпреки необичайната семейна среда тя израснала като мило, трудолюбиво и състрадателно дете. Прекарвала дните си с майка си в лечебницата или с баща си в храма, като превръщала в детски игри желанието си да им помага в ежедневните им занимания. Още от ранна вързаст Торак забелязва в нея следите, оставени от божествено докосване. А още повече го радвало това, че сърцето на малката намереница естествено откликвало на този повик и спокойно отдъхвал, знаейки че нейният път е вече предначертан. Затова и той посветил остатъка от живота си на това да я подготви за това, което й предстои в бъдеще.

Скоро след като тя навършва 17тата си годишнина, Торак се споминал. След уреждането на погребението му и всичко останало, Алмийра решава да изпрати Нийс във Flame keep, където ще може да продължи обучението си в служба на боговете. По-съществената причина на майката за това били опасенията й, че сега, след смъртта на Торак все повече любопитни глави ще започнат да се извръщат към младото момиче. Въпреки че населението на Wyvrenskull далеч не били толкова варварски настроени както събратята им от планините, те все пак били хобгоблини, а тя била малко човешко дете. Една жена на преклонна възраст не можела да се надява, че ще успее да защити дъщеря си, ако някой решеше да й навреди по някакъв начин. Затова и Алмийра решава да изпрати Фарук, брата на покойния й съпруг да съпроводи Нийс до Flame keep или поне до границата на Трейн, откъдето със защитата на боговете вече щеше да е в безопасност.
Нийс
Само беше фотошопната с по-къса коса :Р
[attachment=0]Neese1.jpg[/attachment]
Прикачени файлове
Neese1.jpg
Neese1.jpg (131.25 KБ) Видяна 4812 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 9:55 pm

CONAN написа:Имаш при мен няколко персонажи май - L5R или ДнД4... или ми е къса паметта? :D
Има има :р
Повече са, от колкото си спомнях кек
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 10:01 pm

2008 - първо DnD 4е "Гората на демона"
Езгара Ним
Level 1 Tiefling Warlock
Механика
Female Tiefling Warlock 1
Medium Unaligned

Initiative +0; Movement(squares): 6; Passive Senses: Insight 10; Perception 12
Abilities: Str 10 (+0), Con 14 (+2), Dex 10 (+0), Int 16 (+3), Wis 8 (-1), Cha 19 (+4)
Max HP: 26, Bloodied: 13, Surges/day: 8, Surge value: 6
Defenses: AC: 15, Fort 12, Ref 14, Will 15
Action points:
Attack 1: dagger +3; dmg 1d4, range 5/10

Skills:
trained

arcana: 8
bluff: 11
history: 8
intimidate: 9
untrained
insight: -1
religion: 3
streetwise: 4
thievery: 0

Feats: Alertness

Race features: low light vision, fire resistance 5+1/2 lvl, Bloodhunt : +1 attack vs bloodied enemies, Infernal wrath
Class features: Eldritch Blast, Eldritch Pact: Fey, Prime Shot, Shadow walk, Warlock's curse

Powers:
At will: Eldritch blast(+4), Eyebite
Encounter: Witchfire
Daily: Curse of the Dark Dream

Languages: common, abyssal

Equipment: leather armor(+2) 25g, 2xDagger(+3/ 1d4/ 5-10) 2g,
standart adventurer's kit 15g: backpack, vedroll, flint and steel, belt pouch, rations 10d, rope, sunrod x 2, waterskin, Arcane implement orb 15g, Thieve's tools 20g;
cash: 28g
История
Езгара Ним, tiefling warlock, проявила афинитет към арканата от малка тя бива осиновена и израства в имението на заможен, но посредствен магьосник, чиято дарба се състояла предимно в евтини трикове и в страстта му да събира предполагаеми "древни" артефакти и хроники. Въпреки това тя носела титлата на негов чирак и често била допускана до много от експериментите му, един от които завършил с умерено голям пожар в имението му и скорошното й напускане на дома след това.
Езгара прекарва дните си в столицата, където лесно се губиш из тълпите от всякакви хора, където никой не се интересува от това кой си, откъде идваш и с какво се занимаваш. Нерядко пътува до други по-големи градове, изучава връзките на обвързващия я пакт с мистични и тъмни сили, за да е подготвена да им се противопостави някой ден, стига това да се наложи. Точно в столицата на кралството я намира новината за върлуващият по граничните селца демон, чието име предизвиква интересът й и заедно с немалко други наемници се отправя към Сребротрън.

Има почти апатичен характер, срещала се е с най-доброто и най-лошото във всички раси, има присъщата за всички като нея мрачна аура, която често отблъсва тесногръдите, но тя й не се престарава в опитите си да ги предразположи за по-дружелюбно отношение.
Картинка
[attachment=0]Ezgara Nimh.jpg[/attachment]
Прикачени файлове
Ezgara Nimh.jpg
Ezgara Nimh.jpg (225.27 KБ) Видяна 4809 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 10:07 pm

2009 - DnD 4e - "Punishment Divine"
Фарадан Сорт
Level 2 Human Warlord
Механика
Faradan Sort
Female Human Warlord lvl2 age: 38
Medium Lawful Good Bahamut

Initiative +6; Movement(squares): 5; Passive Senses: Insight 10; Perception 10
Abilities: Str 16 (+3), Con 13 (+1), Dex 10 (+0), Int 14 (+2), Wis 10 (+0), Cha 16 (+3)
Defences: AC:20 Fort: 17; Ref: 16; Will: 17
Max HP: 30, Bloodied: 15; Surges/day 8; Surge value: 7

attack 1: Thundering longsword +8; dmg 1d8+4


Skills
trained


Athletics(str) 9
Diplomacy(cha) 9
Endurance(con) 7
History(int) 8
Intimidate(cha) 9


untrained
Heal(wis
)

Feats
-inspired recovery
-imp initiative
-armor prof.(scale)


Class Features:
Combat Leader (you and each ally within 10 squares who can see and hear you gain +2 power bonus to initiative
Commanding Presence - inspiring presence
inspiring word

Powers
at will: Commander's strike, Furious Smash, Viper's Strike
encounter: Hammer and Anvil
daily: Lead the Attack
utility: Knight's move

Languages
-common
-dwarven

gear:
Heavy dwarven scale armor(AC+7; speed -1)
Light Shield (AC+1) - 5g
Thundering longsword (+4 - 1d8)
Amulet of protection +1 (fort/ref/will)
Standart adventurer's kit - 15g
tent, rope - 20g
Riding horse - 75g
healing potion x2 - 100g
cash: 185g
История
Редник Ботъл лежеше на земята край един камък и с умиление наблюдаваше странен на вид едър скорпион, как се грее на слънце, обграден от малки камъчета: скоприонът деликатно поскубваше от нощната пеперуда, която му беше дал за закуска. Организираните битки с подобни скорпиони между отделенията и залозите за тях стига невероятни измерения, но поне беше нещо с което войниците убиваха времето между битките.

Внезапно тежък ботуш изпращя върху арахнидата и завъртя пета. Ботъл се смрази от ужас, вдигна очи към фигурата, застанала над него, и в душата му кипна убийствен гняв.
Осветена в гръб от утринните лъчи, фигурата бе смътна и тънка като сянка.
- Войник! - Гласът беше женски, с корелски акцент. - Кое отделение е това?
Устата на Ботъл се отвори и затвори няколко пъти, после той отвърна с ръмжене:
- Това е отделението, което ще започне да крои как да те убие, щом разберат какво направи току-що.
- Позволете ми да изясня нещата, войник. Аз съм капитан Фарадан Сорт и не понасям скорпиони. А сега искам да видя как ще се справите с войнишки поздрав, докато лежите долу.
- Поздрав ли искаш, капитане? Кой точно? Имам доста поздрави за избор. Някакво предпочитание?
- Поздрава, който ще ми каже, че току-що сте осъзнали каква беля си докарвате на главата и че смятам да ви сритам задника, войник.
"О".
- Стандартен поздрав значи. Разбира се, капитане. - Понадигна се и задържа поздрава няколко мига... очакваше реакцията й, но напразно. Тя само каза:
- Това ще го отработим по-късно, войник. Името ви?
- Ъъъ, Смайлс, сър.
- Е, не вярвам, че ще виждам много усмивки по грозното ви лице, нали?
- Не, сър.
Тя продължи по пътя си.
Ботъл зяпна смачканото лъскаво петно, останало от скорпиона и половината пеперуда. Искаше му се да зареве.Капитан Фарадан Сорт бе започнала военната си кариера в битките срещу империята преди петнадесет години. Родена и отгледана в семейство на военни, за нея това беше естественият избор за бъдеще. Кървавите тримесечни сражения тогава й дадоха достатъчно възможности да се докаже и издигне до настоящия си ранк. След настъпването на относителен мир, Сорт е изпратена във Велсея, където прекарва годините си служба в обучение на новобранци, потушаване на обичайните граждански и гранични размирици. Взима участие и в големите бунтове на Велсея срещу налагането на официална религия в почитането на Бахамут преди 5 години. След разпускането на отделението и тя понастоящем пребивава във Велсея и изчаква да стане факт формалното й пенсиониране по заслуги.

Сорт е изцяло предана на Анталия и владетелите й, както е доказала много пъти в сражения по фротновете, за това свидетелстват и немалкото й бойни белези. С дългогодишното си обучение и практика, тя се изгражда като отличен военачалник, способна да запази хладна преценка дори в най-бедствените ситуации. Войниците отдават способностите и живота си в името на една по-възвишена цел и нейна задача е тази цел да бъде достигната на цената на възможно най-малко жертви от хората й. Тя се превръща в гръбнака на повереното й отделение и не му позволява да се огъне, окуражава войниците си да продължават напред и напред дори преминали границата на силите си. Тя е там, за да премахне страховете им, да влее сила в мишците им и да ги доведе до победа.
Картинка
[attachment=0]Faradan Sort.jpg[/attachment]
Прикачени файлове
Faradan Sort.jpg
Faradan Sort.jpg (249.56 KБ) Видяна 4795 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 10:12 pm

2009 - DnD 4e - "Punishment Divine"
Махо
Level 2 Female Human Wizard
Механика
initiative +6; Movement squares 6; Passive senses: Insight 19; Perception 10;
Abilities: Str 10(+0); Con 10(+0); Dex 13(+1); Int 20(+5); Wis 14(+2); Cha 8(-1)
Max HP: 29; Bloodied: 14; Surges/day: 6; Surge value: 7;

Defenses:
AC 10+5+1+1 = 17
Fortitude 10+1+1+1 = 13
Reflex 10+5+1+1+1 = 18
Will 10+2+1+2+1+1 = 17

skills
trained

arcana 5+5+1 = 11
history 5+5+1 = 11
insight 5+2+1 = 9
nature 5+2+1 = 8
dungeoneering 5+2+1 = 8

untrained
diplomacy 0
religion 5+1 = 6

Feats

Ritual casting
Imp. initiative
Linguist
Toughness

Class features:

Arcane implement mastery: wand
Cantrips: ghost sound, light, mage hand, prestigitation
Ritual Casting
Spellbook

Powers
at will: Thunderwave, Ray of frost, Cloud Daggers
encounter: Force orb
daily: Sleep, Acid arrow
utility: Featherfall, Shield
Rituals: Tenser's Foating Disk, Silence, Make whole

Languages:
common, dwarven, elven, draconic, abyssal


gear:

cloak of resistance(+1ref/fort/will resist 5to all dmg/daily)
Magic cloth armor +1
Wand of ray of enfeeblement
spellbook
standart adventurer's kit 15g
dagger - 1g
components for 3 basic rituals
scrolls:
Animal messenger
Comprehend Language x2
Gentle repose
Magic mouth //310g
components for make whole x3
components for silence x2
components for Tenser's floating disk //60g
cash 15g
История
Махо е едно от 7те деца на относително заможно семейство търговци, повече от разбираемо е, че някои от тях няма да могат да се наслаждават изцяло на топла майчина грижовност. В допълнение на това ранно проявеното предпочитание към книгите вместо към игрите с братята и сестрите си, още повече я разграничава и отчуждава от семейството. На 12годишна възраст и с одобрението на наборниците на млади таланти и родителската благословия, Махо е пратена на пълен пансион в Миконския университет. Тя е усърден ученик по простата причина, че книгите са нещо, с което тя запълва цялото си време, прекарва ден след ден заобиколена от купища книги в единия край на библиотеката, а когато тя затвори врати, тя взима четивото си в малката килийна стаичка и продължава четенето без оглед на нищо друго около нея. Забравяйки се до толкова, че пропуска ястия, надзорниците й често, когато забележат хлътналите й скули, и с голяма доза раздразнение трябва да й напомнят, че трябва да се храни. Не един път библиотекарите пропускат да забележат присъствието й, когато затварят вратите си за нощта и тя остава да чете на оскъдната светлина, идваща от прозорците, в последствие на което очите й се увреждат още от ранна възраст.
А Махо беше от хората, които беше лесно да не забележиш, в цялата й визия нямаше нищо специално, нищо което да привлече погледа и да го накара да се задържи върху нея за повече от миг. Имаше гъста коса с неприятно кафяв цвят, която седеше около кръглото й лице като нахлупена на главата й купа, ниска на ръст, дребна, на фигурата й липсваха всякакви приятни извивки, кожата й беше прекалено бледа и изглеждаше болнава. Единственото в нея, за което можеше да се каже, че е симпатично бяха очите й, но и те бяха прекалено малки и раздалечени, а скрити зад лещите и вечно наведени смутено надолу напълно допълваха останалата част от невзрачната й визия.
В пълен унисон с въщния й вид бе и държанието й с околните. Въпреки отличните си качества на блестящ ученик за възрастта си, на учителите й често бе трудно да си спомнят името й. В писмени изпити винаги се представяше най-добре от курса си, но се проваляше в публичните устни изпити. Дори когато се проваляше, го правеше по един досадно примирен и стеснителен начин. Без съмнение знаеше отговорите на въпросите си, но никога нямаше смелост да прояви инициатива и да отговори, а когато я попитаха се запъваше, гласът й заглъхваше, в последствие на което учителите с нарастващо раздразнение повтаряха въпроса си един и два пъти, докато накрая тя се свиваше с увиснали рамене колкото можеше повече и едва чуто заекваше нещо под носа си. Имаше нещо в цялата й неуверена невинност, която дразнеше всички, с които й се налагаше да общува и предизвикваше злобното им отношение да се прояви на яве.
Не проявяваше опианението към арканичните изкуства, които усвояваше толкова добре както повечето си други съученици, винаги много повече се интересуваше от теорията. От цялото си обучение в Миконската школа един-единствен път се опита да каже нещо на публичен демонстративен урок, но както винаги тихият й запъващ се неясен говор не беше по търпението на лектора, който след като я помоли да повтори два пъти по-високо и не я разбра, й се сопна да не прекъсва уроците му с безсмислена загуба на време. Последва неприятен ефект от погрешно изпълнено заклинание, което завърши с опустошена аула и около сто опърлени наблюдатели.
Картинка
Очилата нещо липсват обаче
[attachment=0]Maho.jpg[/attachment]
Прикачени файлове
Maho.jpg
Maho.jpg (64.6 KБ) Видяна 4784 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 10:18 pm

2009 - DnD 4e "Red Hand of Doom"
Etna
Level 4 Human Rogue
Механика
Female Human Rogue lvl 4
Medium unaligned

initiative 4+4+2=10; Movement(squares): 6; Passive Senses: Insight 17; Perception 17
Abilities: Str 12 (+1), Con 10 (+0), Dex 19 (+4), Int 12 (+1), Wis 10 (+0), Cha 17 (+3)
Max HP: 37, Bloodied: 18, Surges/day: 6
Defences: AC: 19
fortitude: 14
reflex: 19
will: 16

action points: 1


skills
trained
stealth 5+4+2 = 11
acrobatics 5+4+2 = 11
athletics 5+1+2 = 8
bluff 5+3+2 = 10
insight 5+0+2 = 7
persception 5+0+2 = 7

untrained
dungeoneering = 2
intimidate 3+1 = 5
streetwise 3+1 = 5


feats: imp. initiative, quick draw, backstabber, nimble blade

class features:
artful dodger - +3 to AC vs opportunity attacks
sneak attack(+2d8)
rogue weapon talent +1 attack with daggers

Powers
at will: Sly flourish, Deft Strike, Piercing strike
encounter: Torturous strike, Setup strike
daily: Blinding Barrage
utility: Tumble

langauges: common, elven

equipment:
amulet of protection +1
2x duelist's dagger +1
magic leather armor +1
adventurer's kit, climber's kit, grappling hook, silk rope, theive's tools, 5 daggers, 20 shurikens, hand xbow, xbow bolts(40), cheap healing potion.
cash:10g
История
Етна, родена в семейство от простолюдието, израства на улиците в голям град, който предлага редица криви и мрачни пътеки и множество изкушения. И разбира се, на света има място и нужда от всякакви хора с всякакви занимания така и тя със своите способности намира своето място в организма на града. Заниманията й предимно се състоят в това да намира и набавя разни неща и разни хора, или просто да се постарае друг да не намери тези неща, или хора. Сред поредната шумотевица, в която беше замесена учтиво й бе намекнато, че ще е добре да се покрие някъде за известно време. Чудно, че тогава се чу за драмите край Елисирската долина, повече от приемлив начин да си прекара неколкомесечното изгнание.
Картинка
[attachment=0]Etna.jpg[/attachment]
Прикачени файлове
Etna.jpg
Etna.jpg (104.96 KБ) Видяна 4769 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 10:25 pm

2009 DnD 4e "А уж беше проста задача"
Keito
Level 1 Eladrin Sorcerer
Механика
STR 12 (+1)
DEX 18 (+4)
CON 12 (+1)
INT 12 (+1)
WIS 8 (-1)
CHA 16 (+3)

HP: 24
Bloodied: 12
Healing surge value: 6
Healing surges: 7
speed: 6 squares
languages: common, elven
initiative: 4

Class Features:
Spell Source: Wild Magic:
Chaost Burst:Your first attack roll during each of your turns determines a benefit you gain in that round. If you roll an even number, you gain a +1 bonus to AC until the start of your next turn. If you roll an odd number, you make a saving throw.
Chaos Power: You gain a bonus to the damage rolls of arcane powers equal to your Dexterity modifier. (+4)
Unfettered Power: When you roll a natural 20 on an attack roll for an arcane power, you slide the target 1 square and knock it prone after applying the attack’s other effects. When you roll a natural 1 on an attack roll for an arcane power, you must push each creature within 5 squares of you 1 square.
Wild Soul: When you finish an extended rest, roll a d10 to determine a damage type.
d10 Damage Type:
1 Acid; 2 Cold; 3 Fire; 4 Force; 5 Lightning; 6 Necrotic; 7 Poison; 8 Psychic; 9 Radiant; 10 Thunder
You gain resist 5 to that damage type until the end of your next extended rest.
While you have resistance to that damage type, your arcane powers ignore any target’s resistance to that damage type up to the value of your resistance.

Defenses
AC: 14
will: 16
fortitude: 11
reflex: 14

Feats:
Implement Expertise: dagger - You gain a +1 bonus to attack rolls

Skills:
Acrobatics (Dex) = 4
*Arcana (Int) = 8
*Athletics (Str) = 6
Bluff (Cha) = 3
*Diplomacy (Cha) = 8
Dungeoneering (Wis) = -1
Endurance(Con) = 1
Heal (Wis) = -1
*History (Int) = 8
Insight (Wis) = -1
*Intimidate (Cha) = 8
Nature (Wis) = -1
Perception (Wis) = -1
Religion (Int) = 1
Stealth (Dex) = 4
Streetwise (Cha) = 3
Thievery (Dex) = 4

Powers:
at will:Chaos Bolt
Primary Target: One creature
Primary Attack: Charisma vs. Will
Hit: 1d10 + Charisma modifier psychic damage.
Wild Magic: If you rolled an even number for the primary attack roll, make a secondary attack.
Secondary Target: One creature within 5 squares of the target last hit by this power
Secondary Attack: Charisma vs. Will
Hit: 1d6 psychic damage. If you rolled an even number for the secondary attack roll, repeat the secondary attack.
You can attack a creature only once with a single use of this power.

Storm Walk
Target: One creature
Attack: Charisma vs. Fortitude
Hit: 1d8 + Charisma modifier thunder damage.
Effect: Before or after the attack, you shift 1 square.


Encounter:
Bedeviling Burst
Close burst 3
Target: One or two creatures in burst
Attack: Charisma vs. Will
Hit: 1d10 + Charisma modifier psychic damage, and you push the target a number of squares equal to your Dexterity modifier.
Wild Magic: If you rolled an even number on the attack roll, you slide the target instead of pushing it.

Fey Step
Teleportation
Move Action Personal
Effect: Teleport up to 5 squares


Daily:
Chromatic Orb Ranged 10
Target: One creature
Attack: Charisma vs. Reflex
Hit: 3d10 + Charisma modifier damage. Roll a d6 to determine the attack’s damage type and effect.
1. Yellow: Radiant damage, and the target is dazed (save ends).
2. Red: Fire damage, and each creature adjacent to the target takes fire damage equal to your Dexterity modifier.
3. Green: Poison damage, and ongoing 5 poison damage (save ends).
4. Turquoise: Lightning damage, and you slide the target a number of squares equal to your Dexterity modifier.
5. Blue: Cold damage, and the target is immobilized (save ends).
6. Violet: Psychic damage, and the target takes a –2 penalty to AC (save ends).
Miss: 1d10 damage. Roll a d6 to determine the attack’s damage type and effect, as above.
Equipment:
Standart adventurer's kit - 15g
Implement dagger x2 - 2g
Fine Clothing - 30g
bottle of wine - 5g

cash: 48g
История
Кейто е родена в нормално семейство на еладрини в един от по-големите, обгърнати в мистика чезнещи градове, на границата на реалния и фей света. Изживя детството си безметежно, обгърната от любов и внимание. Когато навлезе във възрастта си на съзравяне, за радост на родителите й, в Кейто се проявиха дарби и склонност към арканичното изкуство. Това означаваше, че дъщеря им е по-близо до нематериалния и възвишен свят на водачите им, далеч от незначителните земни дела.
След време обаче радостта им бързо помръкна, когато се оказа, че естеството на силата, която течеше във вените на Кейто, не е онази спокойна, като приливна вълна мощ, която може да се контролира, както се контролира течението на река. Това беше дива, непредсказуема, непозната и примамлива сила, бушуваше в тялото й и я подканяше да привлича още и още. И тя привличаше все повече, без да разбира естеството й, нито да може да я контролира. Родителите й й обърнаха гръб, защото и за тях това беше нещо чуждо и нетипично, и те не знаеха как да й отвърнат. Изоставена да се справя сама, животът на Кейто се превърна в една неспирна вътрешна бикта - мощта беше толкова всеобхватна, така близо, толкова неразбираема, но и толкова безмилостна - загубеше ли контрол, младата еладрина щеше да бъде погълната и изпепелена. А до себе си нямаше никой, който да й обясни как да се справи с всичко това, беше съвсем сама.
С годините понесе стотици душевни и телесни рани в борбата си да не изчезне под напора на тази сурова арканична сила, макар й да не се научи да я контролира, с времето Кейто съумя да претворява част от тази сила според желанията си. Денят, в който изгуби контрол над себе си и изпепели дома си, като за малко не причини смъртта на макар и не много близките й, но все пак кръвни роднини, Кейто напусна родния си град завинаги. Прекара десетки години в скитане по различни места, без да се задържа за дълго на някое от тях.
С времето Кейто придоби много от навиците на други раси, най-вече на хората, с които бе прекарала по-голямата част от живота си. Въпреки това еладниската кръв и трудните й детски години я превърнаха в мрачна личност с изключително неуравновесен характер. Тя бродеше улиците, облечена в фино извезани със защитни магически руни еладрински одежди, челото и очите й бяха покрити с прозрачни ивици от същия плат, които обаче не можеха да скрият трескаво сияещите й с арканична енергия сини очи. Златисто-бяла коса, сякаш лишена от блясък на талази се спускаше покрай раменете й.
Така и не разбра как още същия ден, когато пристигна в града, управляван както разбра, от някой си Робесто, се оказа осъдена на смърт и в затвора, след като група гамени - явно уши и очи на въпросния владетел я бяха причакали в една уличка за "топло посрещане". След като двама от тях прехвърчаха 4те метра до главната улица, Кейто се оказа обградена от група тежко въоръжени стражи, отведена в местния участък и осъдена по бързата процедура.
Картинка
[attachment=0]Keito.jpg[/attachment]
Прикачени файлове
Keito.jpg
Keito.jpg (468.68 KБ) Видяна 4770 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 10:32 pm

2009 - Lo5R "Края на Зимата"
Matsu Kimiko
Rank 1 Matsu Boshi
Механика
Name: Kimiko Clan: Lion Family: Matsu School: Matsu Bushi
Age: 25 Gender: F
XP: 6 Insight: 114 Insight Rank: 1 School Rank: 1
Status: 1 Glory: 1.3 Honor: 3.3 Taint: 0

Movement: 20 Initiative: 3k2 TN to Be Hit: 15
Primary Attack:
katana 7k4+3
unarmed 7k4
Damage:
katana 7k2+3
unarmed 5k2+3
[sblock=Rings & Traits][list]Air Ring 2
[*]Reflexes 2
[*]Awareness 2[/list]

[list]Earth Ring 2
[*]Stamina 2
[*]Willpower 2[/list]

[list]Fire Ring 2
[*]Agility 4
[*]Intelligence 2[/list]

[list]Water Ring 2
[*]Strength 4
[*]Perception 2[/list]

[list]Void Ring 2[/list][/sblock]
[sblock=Wounds][code]Healthy (-0) 0-4
Nicked (+3) 5-8
Grazed (+5) 9-12
Hurt (+10) 13-16
Injured (+15) 17-20
Crippled (+20) 21-24
Down (+40) 25-28
Out 29-38[/code][/sblock]
[sblock=Skills & Emphases][code]
Skill | Trait/Ring | Rank | Emphases & Masteries
-----------------------------------------------------------
Battle | Perception | 1 |
Jijutsu | Agility | 3 | roll extra dice
Kenjutsu/katana| Agility | 3 |
Kyujutsu | Reflexes | 1 |
Lore | Intelligence | 1 | history
Horsemanship | Agility | 3 | you can fight mounted, you may use full attack/defense postures
Spears | Agi/Reflex | 1 |
Tea ceremony | Void | 1 |[/code][/sblock]
[sblock=Techniques, Kata, Spells, etc.]The Lion's Roar: Add honor to all dmg rolls; gain free raises = to schoool rank (1) when in full attack posture[/sblock]
[sblock=Advantages & Disadvantages][list]Advantages
[*]Hands of stone(6) - 2 dmg dice
[*]Strength of the earth (2) - The Wound level penalty for damage is decreased by 5
[*]Quick Healer(2) - as if stamina is 4[/list]

[list]Disadvantages
[*]Brash(3): Must make an Honor roll at TN 20 to keep control of emotions when insulted.
[*]Can't Lie (2)
[*]Overconfident(2): When faced with an obviously superior force, must make a Perception check at TN 30 or stay and fight.
[*]Haunted(3)[/list][/sblock]
[sblock=Equipment, Possessions & Wealth][list]
[*]Katana
[*]Wakizashi
[*]Tanto DR 1k1;
[*]Bow and 20 arrows
[*]Naginata DR 1k3. Special: On each attack, you may choose to roll or keep an additional die of dmg with a naginata. You may instead spend one and only 1 Void Point when rolling dmg with a naginata to roll and keep an additional die.
[*]Yari DR 2k2; if thrown 1k2, max range of 30. Special: The Yari inflicts 1k1 additional dmg when the wielder is mounted.
[*]Light armor
[*]Kimono and sandals
[*]Traveling pack
[*]3 koku[/list][/sblock]
Характер и история
Родена в семейтво на Матсу в град недалече от границата на земите на Лъвовете с тези на Жерава, Кимико израства според традициите на Матсу. От ранна възраст проявява умения на боец и започва обучението си за буши от Лъвската Школа. В почти жестокото обучение тя намира удовлетворение, което й дава цел и стремеж към усъвършенстването на тялото и духа според порядките на бушидо. От малка проявява стремеж съм съревнование с връсниците си, както и с по-възрастните обучаващи се за бушита. На 13годишна възраст, преливаща от увереност, моли майка си за разрешението да положи изпитите гемпукку за пълнолетие една година по-рано от обичайното, и не се проваля.

Две години по-късно е първият й досег със света отвъд границите на доджото, когато определеният за бъдещ съпруг на даймиото им Акодо Арасоу, загива в обсадата, която двамата с Матсу Тсуко водят пред портите на Замъка на Лъва. Скръбта и гнева на даймиото им е покъртителна, още повече след като мястото на годеника й като Шампион на Лъва заема Тотури.

Същата година, на 15 Кимико се омъжва, но след две години брак без наследник в иначе плодородното й семейство по майчина линия, тя моли съпруга си да се остриже и да отиде в манастир, тъй-като се е провалил в дълга си да й даде наследници. Кимико е на 18 години, когато се случва Преврата на Скорпиона и убийството на Император Хантей 18ти, тя се включва в обединените кланни армии, които смазват Скорпиона. А после със смесени чувства става свидетел на прокуждането на Тотури и изпадането в немилост на фамилията Акодо. Господарката й Матсу Тсуко оглавява Лъва като Шампион на клана си.

С избухването на войната между клана на Жерава и клана на Лъва тя прекарва на бойното поле почти седем години, преди да се включи в похода на Икома Тсанури към Вала, където се присъединиха към обсадените сили на клана на шампиона на Рака - Хида Якамо в замъка Хирума. Там се запознава с младия буши Хида Рьото Сан и създават добро приятелсво, докато армиите им си пробиват път през Сенчестите Земи обратно към Вала. Кимико решава да остане на Вала, за да се запознае с неспиращата борба на Рака срещу ужасите на Сенчестите земи. В последствие Рьото решава да я съпроводи обратно към Лъвските земи, когато нещо неочаквано се случва по пътя им.

По природа Кимико е всичко, което символизира Лъва, в добрите и лошите си проявления. Тя е темпераментен, кръвожаден, безстрашен войн, лишена от твърде голямо търпение, не понася обиди и винаги е бърза да посегне към катаната си или да влезе в схватка с голи ръце. Тя има малка толерантност към слабите физически и духовно. Бушидо, бушидо, бушидо - е всичко, което обуславя съществуването й. Цел в живота й е да достигне почитаните си предци и най-вече известната Матсу и тя я следва с неотменна страст и решимост. Това може би е причината да привлече изненадващото внимание на вечно изискваща от нея легендарна жена-войн.
Картинка
[attachment=0]Kimiko2.jpg[/attachment]
Как Хида Риото срещна Матсу Кимико
Беше пладне, когато легионът на Икома Тсанури достигна върха на хълма, наричан някога Хатсухару, където според легендите някога имало гъсти вековни дъбрави, преди покварата на Сенчестите Земи да ги погълне и убие. От сутринта по заповед бяха яздили по-бързо, защото се очакваше да достигнат Замъка Хирума по обед и беше излишно да се щадят конете.

Най-накрая изкачиха хълма Хару и долината на Хирума се ширна пред тях, недалече долу и самият замък, обграден от пълчища они, гоблини и тролове. Многобройни бяха телата, пръснати около стените на двореца, както демонични така и на паднали в битка самураи на Рак и немалко незуми. От стените на крепостта от време на време се изстрелваше добре насочена стрела или копие, което никога не пропускаше целта си.

Тсанури дръпна юздите на разпенения си кон и вдигна ръка над главата си, животното се завъртя на място, докато зад ездача се строяваше целия легион. Шампионът високо и ясно излая една кратка заповед и дръпна шлема, във форма на свирепа лъвска глава, над лицето си. Отсечено махна с ръка по посока на замъка и заедно с него като един целият отряд самураи на Лъва се спуснаха към Замъка. Земята се разтресе под копитата на три хиляди галопиращи в мълчалив устрем конника, стотици знамена диво плющяха. Когато наближиха Сенчестата армия, Тсанури извади оръжието си и го вдигна високо - въздухът се разсече от свистящия звук на безброй измъкнати от ножниците катани и отново като един прогърмяха три хиляди настървени бойни вика. Без да се забавя дори за миг, с оглушителен грохот Лъвският легион се сблъска с демоничната орда, която, изненадана от неочакваното нападение, се обърна да ги посрещне. Портите на Замъка Хирума се отвориха, с боен вик оттам се втурнаха останалите от обсадата самураи на Рака и удариха ордата в гръб. Смазани между двете армии – демоните бяха бързо обърнати в бяг и избити.

Скоро след това звуците от битката затихнаха, въпреки победата над полето се носеше злокобна тишина. Немалко самураи и от двата клана бяха паднали, но всички все още живи Лъвове, дори най-тежко ранените, стояха на крака. Не скърбяха за падналите си братя и сестри, просто стояха като статуи с поглед, вперен към небето. И изведнъж избухнаха в смях, смееха се с цяло гърло, високо и ясно, спираха да си поемат дъх и отново и отново продължаваха да се смеят.

Един огромен самурай на Рака, стоеше седнал на една канара, необичайно дълго дай тсутчи, бе опряно в земята и той бе отпуснал скръстените си длани върху дръжката му. Лицето му бе изпито от лишенията и ужаса, който бе видял, но не бе лишено от решимост. Недалеч от него права стоеше млада жена Лъв, която държеше наполовина строшения си шлем под мишница и, както останалите, се смееше с цяло гърло. В краката й лежеше тялото на друг, загинал в битката самурай от Лъва. Лицето на Рака се сви от смесените емоции, които го заливаха и впи поглед в смеещата се жена. След известно време тя забеляза вниманието, което й отделяше, леко се извърна към него и с блеснали очи го изгледа.

-Не скърби, войне! Смей се! Тържествувай това, че си жив! Празнувай живота! Не тъжи за падналите – техният път е свършил, за да се преродят в по-достойни войни! Празнувай живота!
Прикачени файлове
Kimiko2.jpg
Kimiko2.jpg (252.36 KБ) Видяна 4753 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 10:37 pm

2009 - Dark Heresy "Against All Odds"
Минг
Guardsman Conscript
Механика
Name: Ming
Homeworld: Imperial World
Career: Guardsman
Rank: Conscript
Код:
+---------------+--+
|Weapon skill |40|
+---------------+--+
|Balistic skill |40|
+---------------+--+
|Strength |30|
+---------------+--+
|Toughness |35|
+---------------+--+
|Agility |25|
+---------------+--+
|Intelligence |25|
+---------------+--+
|Perception |30|
+---------------+--+
|Willpower |43|
+---------------+--+
|Fellowship |25|
+---------------+--+


TALENTS & TRAITS
1. Blessed Ignorance -5 to Forbidden Lore (Int) Tests
2. Superior Origins Willpower+3
3.
BASIC SKILLS
1. Melee Weapon Training (Primitive)
2. Pistol Training (Las)
3. Basic Weapon Training (Las)
4. Speak Language (Low Gothic)(Int)
5. Drive (Ground Vehicle)
BASIC SKILLS (Treating as basic)
1. Common Lore (Imperial Creed)(Int) (Hahiography)
2. Common Lore (Imperium)(Int) (Hahiography)
3. Common Lore (War)(Int) (Hahiography)
4. Literacy (Int)
5. Speak Language (High Gothic)(Int)
ADVANCED SKILLS
1. WS+5
2. BS+5
3. Awareness (Per)
4. Basic Weapon Training (Primitive)
COMBAT

Wounds: 15
Imperial divination: "The only true fear is of dying with your duty not done" gain 2 Wounds
Insanity:
Corruption:

ARMOR
Head: flak
Body: flak
Arms: flak
Legs: flak

INVENTORY
Sword
Las pistol and 1 charge pack
Las gun and 1 charge pack
Shotgun and 12 shells
Knife
2x charge pack (basic)
Frag grenade x5
Guard flak armor
Uniform
1 week corpse starch rations
Imperial Infantryman’s Uplifting Primer
История
Понякога се опитвам да си спомня детството – и не мога, сякаш такова нещо никога не ми се е случвало. Родната ми планета беше миролюбив миньорски гигант. Е, поне докато не дойдоха извънземните. Появиха се в следствие на някакъв локален катаклизъм или нещо такова, бяха от другата страна на планетата. Отне им почти месец, за да достигнат дотук. През това време Империума вече беше мобилизирал цялото население. Навлякоха ни чисто нови униформи – първо реших, че е странна проява на куртоазия, после осъзнах, че пехотински униформи втора ръка...е ами... няма. Връчиха ни по един лазерен пистолет и започнаха обучение. Мислех, че във вселената едва ли има нещо толкова ужасно като това учение. Е, поне докато не дойдоха извънземните...

Облечената в нова униформа фигура стоеше в редиците с десетки други като нея, безразборно натискаше спусъка на лазерния си пистолет и крещеше колкото й държеше гърлото, за да не припадне от ужас. Добре се справяше – направи едно от пъплещите насекомоподобните извънземни на пихтия преди друго да се вреже в редиците им. Гадината го прониза в стомаха и го разкъса на две – кръв и вътрешности се разплискаха навсякъде.

Това беше Джони – последният човек, когото познавах на този свят, а сега червата са полепнали по шлема ми.
В армиите на Имперската Гвардия съм от почти месец и още живея. Това е четвъртата ми битка, всичките ми приятели, познати и роднини са мъртви. В началото бяхме ентусиазирани, смели и тъпи. Но тогава извънземните още бяха далеч. Влязох в битка с всичките си приятели. Вече не се запознавам с останалите войници – няма смисъл, след минута, час, ден вече ги няма и други заемат мястото им. Започнах да ги наричам според мястото, което заемат. Първи ляв, първи десен, втори преден – за разлика от лицата, тези позиции винаги са същите. Незабележимо нови и нови попълнения заемат празните места.
Понякога ми се иска просто да умра заедно с останалите, но не мога. Мускулите ми сякаш сами се стягат и реагират, а след това си спомням и защо се бия – малко камъче в стената на пътя на Хаоса. Не мога да се проваля. В името на Императора – не трябва да се проваля. Или поне трябва да удържа, докато се появи някой по-добър, за да ме смени.

Два дни по-късно на планетата пристигна инквизитор и поиска да му се представят оцелелите от началото на седмицата новобранци. В залата стояха трима, облечени в пълно бойно снаряжение. Инквизиторът разглеждаше някакви документи, по едно време сбръчи вежди:
-Минг! – един от новобранците застана мирно. – Свали каската си. – След като заповедта беше изпълнена, инквизиторът се намръщи и изгледа стоящия наблизо ефрейтор. – Жена? – офицерът безразлично сви рамене. – Какво пък... вие тримата, последвайте ме.
Картинка
[attachment=0]Ming.jpg[/attachment]
Прикачени файлове
Ming.jpg
Ming.jpg (145.28 KБ) Видяна 4749 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 10:42 pm

2009 - DnD 4e "Бойните ровове на Карнат"
Aruna d'Deneith
lvl 8 Human Warlock
Character Sheet
Unalligned, Female, 175, 60
Languages: Common, Elven
[list][*]Initiative & Movement[list]
[*]Initiative: +9 [*]Speed: 6[/list]

[*]Ability Scores[list]
[*]Strength: 8 (-1) [*]Constitution: 14 (+2) [*]Dexterity: 13 (+1) [*]Intelligence: 19 (+4), +2 lvl] [*]Wisdom 10 (+0) [*]Charisma: 20 (+5) [/list]

[*]Defenses & Senses[list]
[*]AC: 22 [*]Fortitude: 19 [*]Reflex: 22 [*]Will: 23
[*]Passive Perception: 14 [*]Passive Insight: 19 [/list]

[*]Hit Points[list]
[*]HP: 61 [*]Bloodied: 30 [*]Surge Value: 15 [*]Healing Surges: 8 [/list]

[*][sblock1=Skills][list]
[*]Acrobatics 5 [*]Arcana 13 [*]Athletics 3 [*]Bluff 14 [*]Diplomacy 9 [*]Dungeoneering 4 [*]Endurance 6 [*]Heal 4 [*]History 8 [*]Insight 9 [*]Intimidate 9 [*]Nature 4 [*]Perception 4 [*]Religion 13 [*]Stealth 5 [*]Streetwise 9 [*]Thievery 5[/list][/sblock1]

[*]Feats[list]
[*]Improved Initiative
[*]Distant Advantage (PHB II)
[*]Implement Expertise (rod) (PHB II)
[*]Empowering shadows (Arcane power)
[*]Reckless Curse (Arcane power)
[*]Dual Implement Spellcaster (Arcane power)[/list]

[*]Features[list]
[*]Racial Traits:[list]
[*]Bonus 1st level feat[/list]
[*]Class Features[list]
[*]Eldritch blast
[*]Eldtitch pact
[*]Fey Pact
[*]Misty Step
[*]Prime shot
[*]Warlock's Curse
[*]Shadow walk[/list][/list]

[*]Powers[list]
[*][sblock1=At-Will Spells][list]
[*]EyebiteWarlock (Fey) Attack 1
You glare at your enemy, and your eyes briefly gleam with brilliant colors. Your foe reels under your mental assault, and you vanish from his sight.
At-Will ✦ Arcane, Charm, Implement, Psychic
Standard Action
Ranged 10
Target: One creature
Attack: Charisma vs. Will
Hit: 1d6 + Charisma modifier psychic damage, and you are invisible to the target until the start of your next turn.

[*]Eldritch Blast Warlock Attack 1
You fire a bold of dark, crackling eldritch energy at your foe.
At-Will ✦ Arcane, Implement
Standard Action
Ranged 10
Target: One creature
Attack: Charisma vs. Reflex
Hit: 1d10 + Charisma modifier damage.[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Encounter Spells][list]

[*]Witchfire Warlock (Fey) Attack 1
You own.
Encounter ✦ Arcane, Fire, Implement
Standart Action Ranged
10
Target: One creature
Hit 2d6 + Charisma modifer fire damage and target takes a -2 penalty to attack rolls ueont.
Fey Pact: The penalty to attack rolls is equal to 2+ Intelligence modifer.

[*]Otherwind Stride Warlock (Fey) Attack 3
You rock.
Encounter ✦ Arcane, Implement, Teleportation
Standart Action Close
burst 1
Target: Each creature in burst.
Hit: 1d8 + Charisma modifer damage, and the target is immobilized until the end of your next turn.
Effect You teleport 5 squares
Fey Pact: You teleport a number of squares equal to 5+ Intelligence modifer.

[*]Mire the Mind Warlock (Fey) Attack 7
You kick asses
Encounter ✦ Arcane, Illusion, Implement, Psychic
Standard Action
Ranged 10
Target: One creature
Attack: Charisma vs. Will
Hit: 1d10 + Charisma modifier psychic damage, and you and all of your allies in range are invisible to the target untill the end of your next turn.
Fey Pact: You gain power bonus to Stealth checks equal to your Intelligence modifier untill the end of the encounter.[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Daily Spells][list]
[*]Curse of the Dark Dream Warlock (Fey) Attack 1
You rule.
Daily ✦ Arcane, Charm, Implement, Psychic
Standart Melee
Ranged 10
Target: One creature
Attack: Charisma vs. Will
Hit: 3d8 + Charisma modifier psychic damage, and you slide the target 3 squares.
Sustain Minor: You slide the target 1 square, whether you hit or miss (save ends).

[*]Crown of Madness Warlock (Fey) Attack 5
You >Chuck Norris.
Daily ✦ Arcane, Charm, Implement, Psychic
Standart Action Ranged
10
Target: One creature
Hit: 2d6 + Charisma modifier psychic damage.
Miss: Half damage.
Sustain Minor: The target makes a melee basic attack agains one of its adjacent allies of your choice (save ends).[/list][/sblock1]

[*][sblock1=Utility Spells][list]
[*]Ethereal Stride Warlock (Star) Utility 2
blablabla
Encounter ✦ Arcane, Teleportation
Move Action Personal

Effect: You can teleport 3 squares, and you gain a +2 power bonus to all defenses until the end of your next turn.

[*]Dark One's Own Luck Warlock (Star) Utility 6

Daily ✦ Arcane
Free Action Personal

Trigger: You make a roll you dislike
Effect: Reroll the attack roll, skill check, ability check or saving throw, using the higher of the two results.[/list][/sblock1][/list][/list][/list]
Personality
[sblock1=Social Interactions]How do others perceive you in social interactions? Charming
How optimistic are you? Self-assured
How trusting are you? Open-minded[/sblock1]
[sblock1=Decision Points]How assertive are you at a decision point? Impatient
How conscientious are you about following rules? Flexible
How empathetic are you? Hard-hearted[/sblock1]
[sblock1=Dire Straits]How courageous are you in dire straits? Cautious
How do you feel when faced by setbacks? Impassioned
How are your nerves? Patient[/sblock1]
Items
[list]

[*]Repulsion Armor +2 Level 7
Enhancement: AC
Power: (Daily): Minor Action. Whenever an enemy moves into an adjacent square, you can push that enemy 1 square as an immediate reaction. This power lasts untill the end of the encounter


[*]Cape of the Montebank +2 Level 10
Item Slot: Neck
Enhancement: Fortitude, Reflex and Will
Power (Daily, Teleportation): Immediate Reaction. Use this power when you are hit by an attack. Teleport 5 squares and gain combat advantage against the attacker untill the end of your next turn.

[*]Vicious Rod +2 Level 8
This rod enhances the DEADLINESS of your curse.
Implement (Rod)
Critical: + 1d10 damage per plus
Property: When you deal your Warlock's Curse damage with this rod, you roll d8s instead of d6s.
[*]Rod of Brutality +2 Level 9
Implement (Rod)
Enhancement:Attack rolls and damage rolls
Critical: +1d6 damage per plus, or +1d8 damage per plus against targets affected by your Warlock's Curse
Property: Reroll all 1s rolled on the extra damage granted by your Warlock's Curse.
[*]Slaves.
[*]200g.[/list]
Описание
Аруна беше средна на ръст, стройна млада жена, която обаче с аристократичната си осанката сякаш съумяваше да се издигне над околните. В цялото й излъчване имаше някакво страховито очарование, което понякога караше хората да не знаят дали да побягнат или да се приближат, но тогава тя винаги щеше да се усмихне обезоръжаващо и да ги спечели. Червена коса се спускаше покрай овалното й смугло лице. Беше винаги облечена в най-модерните и скъпи тоалети, които носеше с осанка на кралица. Имаше нисък и приятно дрезгав глас, почти лишен от интонация.[attachment=0]aruna.jpg[/attachment]
История
Аруна е родена в семейтво от голямата фамилия на Денейт, достатъчно заможно, за да може да бъде ексцентрично. Цялото й семейство бяха проявили се магьосници и Аруна продължи традицията, но в малко по-различни арканични пътеки. Добре известна беше склонността на семейството към по-мрачните пластове на магията, но никой не възразяваше след като те бяха полезни за фамилията. Докато родителите й бяха по-склонни да прекарват дните си в задълбочени изследвания на стари артефакти и мистериозни томове, Аруна предпочиташе да посвещава времето си на по-забавни занимания, а именно - да посещава всеки възможен бал и всяко светско събитие. Намираше неземна наслада в интригите, флиртовете и игрите, които се плетяха в двора между богатите и влиятелните и с готовност се гмуркаше в тях.
Дългът си към къща Денейт изпълняваше прилежно, но незаинтересовано - било то заповед да се яви на бойното поле с отряд магьосници, или в изпълнението на някоя от по-деликатните поръчения на фамилията. За нея тези "екскурзии" бяха разнообразие от ежедневието, което добавяше екзотичен привкус на живота й, за войниците, видяли я на бойното поле - гледка от която ги побиваха тръпки до края на живота им. Те и родиха името, с което започнаха да я наричат - Алената Вещица (fu marvel). За фамилията си, както и за Карнат, тя беше ценно попълнение, което се стараеха да обгрижват според прищевките му. Дори понякога в светските среди хората да си шушукаха по неин адрес, рядко можеха да останат резервирани, когато тя беше сред тях - очарованието й беше безспорно. Аруна рядко се смесваше с простолюдието, което беше и причината в редките случаи, когато това ставаше хората да не я сочат с пръст и да викат "Виж, мамо, Алената вещица". Сподпомагащо за това беше и фактът, че разказите за битките, в които бе участвала винаги бяха с противоречиви истории за това как точно изглежда тя. Някои говореха, че е демон от най-черните сенки, с очи, които убиват, други, че е огнено създание на гнева, което изпепелява всикчо по пътя и и така нататък и така нататък.


Генерал Тагуро д`Денейт стоеше на върха на склона със скръстени ръце и наблюдаваше битката, която се водеше в ширналата се равнина под него. Зад гърба му слънцето бавно пълзеше към пладне и почти бе достигнало зенита си. Веждите му бяха сбръчени под прав ъгъл и мускулите на челюстта му нервно потрепваха, лицето му бе толкова мрачно, че би разплакало пеленаче.
Някъде зад себе си чу вълнение и за първи път от два часа помръдна от мястото си, извърна глава по посока на шума. Стройна млада жена, с походка като на кралица бавно и безгрижно се приближаваше към него. Пурпурночервената й коса нежно като памък се поклащаше покрай овалното й смугло лице, подкачана от вятъра. Беше облечена в тъмночервена рокля с изрязан корсет, избродиран в черни шарки, яка от червени пера обгръщаше шията й. На ръцете си носеше ръкавици до малко над лактите, а раменете й бяха окрасени с рубини. Надиплените копринени поли тихо шумоляха с всяка нейна крачна, а в ръце, все едно беше жезъл, носеше камшик за езда.
-Крайно време беше да се появиш, Аруна! - избухна генерал Тагуро и почти изгледа жената с омраза. - С полуотворени устни Аруна го погледна през дългите си клепки и с плавна походка се приближи към него.
-Съжалявам, Тагуро. - измърка тя извинително - Но снощи изгубих всякаква представа за времето. - Стражата около генерала нервно запристъпя от крак на крак, някои намериха нещо изключително интересно върху ботушите си, докато останалите открито зяпаха магьосницата. - Е добре... - Рече тя изведнъж и подмина Тагуро, запъти се по отъпканата пътека надолу по склона. На една плоска скала бе разчистено известно пространство, по земята бяха изписани различни руни, няколко млади магьосника и магьоснички се бяха подредили в кръг, мълчаливо фокусирани към центъра. Един от тях разсеяно се отлеждаше наоколо, когато Аруна се приближи. Тя опря края на камшика в бузата на младежа, обърна главата му към кръга и се наведе над ухото му. Лицето на младока първо се изчерви до корените на косата, след това рязко пребледня и той закима отривисто. Аруна го остави и застана в центъра на кръга.
Магьосниците коленичиха и в един тон бавно замълвиха неразбираеми думи. Руните на скалата засияха и вълни от енергия запълзяха по тях към Аруна, лек ветрец се завихри около нея, когато магическата сила се вля в тялото й и тя вдигна ръка и посочи на изток.
Няколко секунди не се случи нищо, след това в далечния край на бойното поле небето помръкна, черни облаци се закълбиха и бавно започнаха да се разстилат над долината. Чуха се далечни приглушени писъци и армията се люшна като вълна далече от вихрещите се сенки. Тялото на някакъв злочест войник прехвърча в арка като парцалена кукла на около двадесет метра над земята и се изгуби сред останалата гмеж. Демонични сенки, сътворени от мрак хищно се пръснаха между войниците, жадни за туптящия живот в тях. Докосването им означаваше смърт, минаваха като призраци през войниците и те падаха на място като съсухрени есенни листа.
Вятърът около Аруна вече се беше превъръл във вихър, косата й се развяваше като кървав пламък, очите й бяха оцветени в бяла светлина. Обгърнат в тъмни сенки, целият и силует сякаш се размиваше в мрак. Сочещата й ръка се насочи към западния фронт и изрече друго заклинание. Коленичилите магьосници изстенаха като един от магията, лицата им бяха пребледнели и капки пот се стичаха по слепоочията им. На западния фронт отряд вражеска конница, която стоеше в очакване на заповеди изведнъж се втурна към бойното поле. Конниците се врязаха в редиците на собствената си пехота и оставяха след себе си река от кръв.
Един от магьосниците около Аруна простена от болка и залитна, разваляйки магическия кръг. Червената магьосница го сграбчи за шията и го застави да остане. Вълнички синкава енергия видимо се плъзнаха по тялото на младия магьосник и се вляха в тялото на Аруна, преди тя най-накрая да го остави. Останалите адепти с въздишка напуснаха кръга, повечето изпадайки в безсъзнание. Щяха да им трябват поне 5 седмици, за да въстановят отново силите си.
Разпадайки се във вихрушка от червен дим, Аруна изчезна от скалата. Някъде насред бойното поле избухна огнен стълб и сред писъци мъже и жени се разбягаха в безредие. Няколко секунди по-късно на друго място избухна бяла светлина и цяла фаланга противници замръзнаха на място като статуи, а останалите войници ги прегазиха на момента. След това петнадесетина войника хвърлиха оръжията си и с нечовешки писъци притиснаха длани към ушите си сякаш, за да се предпазят от нещо. Аруна се появяваше и изчезваше през бойното поле като червена сянка, фигурата й никога не оставаше изцяло материална.
След малко отново се материализира на възвишението, с елегантно движение оправи и без това изрядната си коса. С плавна крачка се запъти към генерала, спря се до него и съблазнително го изгледа през мигли.
-Ще се видим довечера, Тагуро. - промърмори тя, подмина го и си тръгна.Последната безсрочна задача на Аруна бе съветът да се присъедини към мисията на Бен д'Денейт, когато тя свърши двамата продължиха заедно по една интересна следа. (Ако Чефито не възразява :Р)
Прикачени файлове
aruna.jpg
aruna.jpg (346.78 KБ) Видяна 4743 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » вт апр 27, 2010 10:48 pm

2009 - DnD 4e "Бойните ровове на Карнат", "Нова Надежда"
Moregain
Level 8 Human Fighter
Механика
Moregain, lvl 8 Fighter
Unalligned, Female, 185, 80
Languages: Common, Dwarven

* Initiative & Movement
o Initiative: 9
o Speed: 6
* Ability Scores
o Strength: 20 (+5)
o Constitution: 20 (+5)
o Dexterity: 12 (+1)
o Intelligence: 10 (+0)
o Wisdom 12 (+1)
o Charisma: 10 (+0)
* Defenses & Senses
o AC: 25
o Fortitude: 24
o Reflex: 18
o Will: 18
o Passive Perception: 15
o Passive Insight: 15
* Hit Points
o HP: 77
o Bloodied: 38
o Surge Value: 19
o Healing Surges: 14
*
Skills Покажи
o Acrobatics 5
o Arcana 4
o Athletics 14
o Bluff 4
o Diplomacy 4
o Dungeoneering 5
o Endurance 16
o Heal 5
o History 4
o Insight 5
o Intimidate 9
o Nature 5
o Perception 5
o Religion 4
o Stealth 5
o Streetwise 4
o Thievery 4

* Feats
o Improved Initiative
o Power Attack
o Weapon Prof. (Fullblade)
o Weapon Expertise (Heavy Blades)
o Action Surge
o Armor Prof. (Plate)
* Features
o Racial Traits:
+ Bonus 1st level feat
o Class Features
+ Combat Challenge
+ Combat Superiority
+ Battlerager Vigor
o Powers
+
At-Will Spells Скрий
# Footlock LureFighter Attack 1
You press the attack, engaging your enemy before falling back and drawing him after you.
At-Will ✦ Martial, Weapon
Standard Action Melee Weapon
Target: One creature
Attack: Strength vs. AC
Hit: 1[W] + Strength modifier damage. You can shift 1
square and slide the target into the space you left.
# Reaping strike Fighter Attack 1
You punctuate your scything attacks with wicked jabs and small
cutting blows that slip through your enemy’s defenses.
At-Will ✦ Martial, Weapon
Standard Action Melee Weapon
Target: One creature
Attack: Strength vs. AC
Hit: 1[W] + Strength modifier damage.
Miss: Half Strength modifier damage. If you’re wielding
a two-handed weapon, you deal damage equal to your
Strength modifier.

+
Encounter Spells Скрий

# Passing attack Fighter Attack 1
You strike at one foe and allow momentum to carry you forward
into a second strike against a second foe.
Encounter ✦ Martial, Weapon
Standart Action Ranged 10
Primary Target: One creature
Hit 1[W] + Strength modifier damage, and you can shift
1 square. Make a secondary attack.
Secondary Target: One creature other than the primary target
Hit: 1[W] + Strength modifier damage.
# Sweeping blow Fighter Attack 3
You put all your strength into a single mighty swing that strikes
many enemies at once.
Encounter ✦ Martial Weapon
Standart Action Close burst 1
Target: Each enemy in burst you can see
Attack: Strength vs. AC
Weapon: If you’re wielding an axe, a flail, a heavy blade, or
a pick, you gain a bonus to the attack roll equal to one-half
your Strength modifier.
Hit: 1[W] + Strength modifier damage.
# Come and Get it Fighter Attack 7
You call your opponents toward you and deliver a blow they will
never forget
Encounter ✦ Martial, Weapon
Standard Action Close burst 3
Target: Each enemy in burst you can see
Effect: Each target must shift 2 and end adjacent to you, if
possible. A target that can’t end adjacent to you doesn’t
move. You can then attack any targets that are adjacent to
you (close burst 1).
Attack: Strength vs. AC
Hit: 1[W] + Strength modifier damage.

+
Daily Spells Скрий
# Comeback Strike Fighter Attack 1
A timely strike against a hated foe invigorates you, giving you the
strength and resolve to fight on.
Daily ✦ Hearling, Martial, Reliable, Weapon
Standart Action Melee Weapon
Target: One creature
Attack: Strength vs. AC
Hit: 2[W] + Strength modifier damage, and you can spend a
healing surge.
# Rain of Steel Fighter Attack 5
You constantly swing your weapon about, slashing and cutting
into nearby enemies.
Daily ✦ Martial, Stance, Weapon
Minor Action Personal
Effect: Any enemy that starts its turn adjacent to you takes
1[W] damage, as long as you are able to make opportunity
attacks.

+
Utility Spells Скрий
# Defensive Stance Fighter Utility 2
Dropping into a cautious stance, you maneuver around your
opponent’s attacks to get into position.
Daily ✦ Martial, Stance
Minor Action Personal
Effect: Until the stance ends, you are slowed and gain a +2
power bonus to AC. Whenever an enemy misses you with
a melee attack, you can shift 1 square as an immediate
reaction. You can end this stance as a free action.
# Rock Steady Fighter Utility 6
You sink your center of gravity into the ground below you and
grit your teeth. You are going nowhere.
Daily ✦ Martial, Stance
Minor Action Personal
Effect: Until the stance ends, you cannot be knocked
prone, and if you are subject to a pull, a push, or a slide,
you can reduce the forced movement by 1 square.
Items Скрий


* Dwarven Armor +2 Level 7
Crafted by the finest dwarf armorsmiths, this armor was once
only available to dwarves, though now some armorsmiths will
create a set for whoever can pay the price
Armor: Chain, Scale, Plate
Enhancement: AC
Property: Gain an item bonus to Endurance checks equal to
the armor’s enhancement bonus.
Power (Daily ✦ Healing): Free Action. Regain hit points as
if you had spent a healing surge.

* Bloodclaw Fullblade +2 Level 7
The hilt of this weapon digs into its wielder’s hand, drawing
blood while inflicting a more grievous wound upon an enemy
Weapon: Any melee
Enhancement: Attack rolls and damage rolls
Power (At-will): Free Action. Use this power before
making a melee attack on your turn. You take damage
up to a maximum of the weapon’s enhancement bonus
(a +3 weapon deals up to 3 damage to its wielder). This
damage cannot be reduced or prevented in any way. If
you hit, increase the damage your target takes by double
the amount of damage you took, triple if you are wielding
the weapon in two hands.

* Cloak of the Walking Wounded +2 Level 9
Thin red veins form across the fabric of this handsome cloak
when its healing properties are evoked.
Item Slot:Neck
Enhancement: Fortitude, Reflex, and Will
Property: If you use your second wind while bloodied, you
can expend two healing surges instead of one (gaining hit
points from both).

* Iron Armbands of Power Level 6
Item Slot:Arms
Property: Gain a +2 item bonus to melee damage rolls.
История
Даденото й по рождение име – Моргейн изчезна завинаги, когато бе записана във военната академия в Реккенмарк – последният жест от семейството, коeто не желаешe да има повече нищо общо с нея. В списъците бе записана като Моро Гейн, а всички я наричаха с което и да е от двете имена.
Не беше съкрушена от начина, по който животът й се разви, даже напротив – съвсем скоро започна да се чувства на правилното място повече от всякога. Възпитателите гледаха на нея със смесени чувства, безспорно виждаха нейните дадености, както и липсата на каквато и да било дисциплина. Беше ентусиазираната будна девойка, която се самозабравяше на тренировки и редовно изпращаше в учебните лазарети по някой от връсниците си със строшен нос или крайници. Възпитателите и на това гледаха със смесени чувства, насърчаваха борбения й дух, като бяха убедени, че методите им с времето ще изваят от нея войник за пример.
Години по-късно тя се превърна в изключителен войн и ужасен войник. Беше недисциплинирана, не спазваше никакъв протокол, съвсем неамбицирана за издигане във военната йерархия. Ранкът, до който стигна беше едва сержант, само защото възпитателите решиха, че в интерес на всички щеше да е ефрейтор Гейн да продължи напред.
Напълно вдигнаха ръце от нея, но не желаеха да я изгонят, защото не можеха да си позволят да я дадат на която и да е друга държава. Един ден получи назначение от Капитан Кормак към някакъв нов отряд – както се оказа в последствие, този отряд събираше всички „издънки” на отделенията, други като нея, които бяха просто несъвместими в изрядните отряди на Карнат. Кратко след сформирането им отрядът се самокръсти Мороните, на името на сержант Гейн, след като бяха стигнали до единодушие относно йерархията в отряда по единствения удачен за тях начин – чрез бой. Тъй-като не се вписваха в строгите критерии на Реккенмарк, Кормак се надяваше, че когато са обградени от „себеподобни”, в края на краищата ще бъдат полезни в битка. И колко прав беше...

Четиринадесета Карантска армия стоеше сбутана в ниското на долината, докато офицерите отчаяно се опитваха да вкарат малко ред в разагъването на ротите си, но това естествено беше невъзможно на това място. Сблъсъците с аундеърската армия, разположена по целия склон над тях, бяха започнали преди известно време, слънцето вече се беше показало над склона и блестеше директно в очите на карнатците.
На едно от малките възвишения вдясно и назад зад четиринайста бяха разпънати тенти и палатки. Главнокомандващият на армията – Генерал Ханс Норбърт млад и очевидно неопитен аристократ, седеше на бойния си кон, облечен в натруфена като за парад броня и самодоволно наблюдаваше битката.
Армията трябваше да спре още преди 3 дни в Кайтска равнина, да изчака попълнението от немъртви и там да се срещне с Аундеърската армия. Но младият генерал, решил да запише името си в историята с лесна победа, пришпори войниците напред и дори зостави тромавите волски кервани с провизии назад, за да не го забавят. Пристигнаха едва днес и без дори да могат да отдъхнат, войниците веднага трябваше да влязат в битка. Четиринайста все още имаше значително числено превъзходство над противика, но жертвите им вече бяха значителни, а и на повечето батальони бе заповядано да стоят и да чакат заповеди, вместо да се включат.
Начесто пристигаха притеснени вестоносци, пратени от сержантите с питане какво да правят. Те с очакване гледаха капитаните си, които с каменни лица не можеха да им кажат нищо. На няколко пъти някои от тях обръщаха поглед към главнокомандващия си, но той дори не ги удостояваше с поглед и ездачите се връщаха без заповеди.
Недалеч, скръстила ръце пред гърдите си, стоеше Моро и също наблюдаваше бойното поле. Беше в пълно бойно старяжение, тежката броня за нея бе ежедневие, огромният меч с широко острие, висок почти колкото нея, стоеше на гърба й.
Карнатците продължаваха опитите си да спазват формация, докато над главите им се сипеха стрели и магия. Аундеърците подпалиха и засилиха огромни фургони надолу по склона, две фаланги тежковъоръжени бяха направо пометени, а останалите се разпиляха в безредие.
Единственото, което Моро виждаше беше, че там се водеше битка и тя не взимаше участие. Леко извърна глава и погледна надолу по склона към хората от отряда й, които я наблюдаваха в очакване. Също като нея бяха неспокойни и изнервени, имаха вида на глутница изгладнели вълци.
-Кормак... – изръмжа тя и обърна глава към него. Той я изгледа и понечи да каже нещо, но беше прекъснат от генерал Норбърт.
-Сержант Гейн, колко пъти трябва да ви се напомня, че днес сте зачислени към личната ми охрана!
-Но войниците.. – започна тя.
-Правят каквото им е заповядано и ви съветвам да следвате примера им! – кресна й той.
Лицето на Моро се изопна и изкриви от ярост, когато се приближи до коня му, сграбчи петата на десния му крак и го изхвърли през седлото. Заобиколи животното, тъкмо когато генералът с пуфтене беше започнал да се надига, сграбчи го за яката, сви юмрук и го удари толкова силно, че позлатеният шлем изхвръкна от главата му заедно с два от зъбите му. Преди втрещените офицери наоколо изобщо да могат да реагират, го хвана, повдигна го над главата си и със засилка го метна от хълма. Генералът се изтъркаля петте метра до долу, спря се в някакви храсти и повече не се вдигна. Наоколо всички като риби на сухо безмълвно отваряха и затваряха усти в шок, когато Гейн се качи на коня на генерала, измъкна щандарта от ръцете на знаменосеца и в галоп се спусна от хълма.
-След мен! – изкрещя тя на отряда си и посочи към бойното поле със знамето. Мороните с вик като един пришпориха конете си след нея.

Първи от втрещението се оттърси Кормак, прати хора да проверят дали Генерал Норбърт е в добро здраве, след което пое командването. Този ден битката беше тяхна, но на такава тежка цена все едно бяха загубили.


След необходимото порицание сержант Гейн и Мороните бяха изпратени в горещия фронт или най-често в подкрепление на съюзниците на Карнат за някоя изгубена кауза с надеждата да не ги видят повече.
Ако с това целяха да смачкат непокорния й дух, резултатът беше съвсем противоположен. Моро и взводът й живееха за битката, бяха неуморими и кръвожадни, винаги бяха първите, които излизаха на бойното поле и последните, които го напускаха. Скоро се превърнаха героите на всеки карнатски редник, посрещаха ги с възторжени приветствия на всяко бойно поле. Начинът по който се сражаваха, газейки през противници и магия рамо до рамо с редовните роти действаха по-мотивиращо на бойците от думите на собствените им главнокомандващи.
Моро и отрядът й бяха на южната граница, когато настъпи Скръбния ден, видяха как целия хоризонт от край до край се обагри в заслепяваща светлина, земята под краката им се разтърси и цялата армия бе подкосена от отзвука на катастрофата. Две години по-късно, когато бе подписан мирният договор, и без това оределият отряд на Моро беше разпуснат.И тука по желание може Кормак да се смени с името на героя на Стефан, да се спомене героя та Хами и как по време на войната са се засичали по бойните полета, как след армията са се сгаджосали. Отишли са да бият демони в Морнланс, спасили са Еладрина, да не бъде изяден от демони и са спасили балерините, да не бъдат убити от ревниви съпрузи. And all lived happily everafter.
Картинка
[attachment=0]moroe.jpg[/attachment]
Прикачени файлове
moroe.jpg
moroe.jpg (653.15 KБ) Видяна 4725 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » нед май 16, 2010 7:51 pm

2010 The Val Sisters DnD 4e

Valkyrie, level 11
Human, Cleric, Miracle Worker
Build: Devoted Cleric
Good, Female, follower of Bahamut, 175 cm, 50 kg
Languages: Common, Primordial

Описание
[attachment=0]Valkyrie.jpg[/attachment]
Character Sheet
[list][*]Initiative & Movement[list]
[*]Initiative: +6 [*]Speed: 5[/list]

[*]Ability Scores[list]
[*]Strength: 12 (1/+6) [*]Constitution: 13 (+1/+6) [*]Dexterity: 12 (+1/+6) [*]Intelligence: 12 (+1/+6) [*]Wisdom 22 (+6/+11) [*]Charisma: 16 (+3/+8)[/list]

[*]Defenses & Senses[list]
[*]AC: 24 [*]Fortitude: 20 [*]Reflex: 20 [*]Will: 27
[*]Passive Perception: 21 [*]Passive Insight: 26 [/list]

[*]Hit Points[list]
[*]HP: 85 [*]Bloodied: 42 [*]Surge Value: 21 [*]Healing Surges: 8[/list]

[*][sblock1=Skills][list]
[*]Acrobatics 5 [*]Arcana 11 [*]Athletics 5 [*]Bluff 8 [*]Diplomacy 13 [*]Dungeoneering 11 [*]Endurance 5 [*]Heal 18 [*]History 6 [*]Insight 16 [*]Intimidate 8 [*]Nature 11 [*]Perception 11 [*]Religion 11 [*]Stealth 5 [*]Streetwise 8 [*]Thievery 5[/list][/sblock1]

[*]Feats[list]
[*]Cleric: Ritual Caster
[*]Human: Human Perseverance
[*]Level 1: Toughness
[*]Level 2: Armor of Bahamut
[*]Level 4: Healer's Implement
[*]Level 6: Implement Expertise (holy symbol)
[*]Level 8: Shielding Word
[*]Level 10: Harbinger of Rebirth
[*]Level 11: Merciful Power[/list]

[*]Features[list]
[*]Channel Divinity - Healer's Mercy, Armor of Bahamut
[*]Healer's Lore
[*]Healing Word
[*]Ritual Casting
[*]Miracle Worker Healing Action
[*]Word of Life (Miracle Worker)[/list]

[*]Powers[list]
Bonus At-Will Power: Astral Seal
Channel Divinity: Healer's Mercy
Cleric at-will 1: Sacred Flame
Cleric at-will 1: Gaze of Defiance
Cleric encounter 1: Vengeful Flare
Cleric daily 1: Beacon of Hope
Cleric utility 2: Life Transference
Cleric encounter 3: Hymn of Resurgence
Cleric daily 5: Halo of Consequence
Cleric utility 6: Cure Serious Wounds
Cleric encounter 7: Searing Light
Cleric daily 9: Blade Barrier
Cleric utility 10: Mass Cure Light Wounds
[/list]

[*]Items[list]
Ritual Book, Symbol of the Holy Nimbus +3, Healer's Chainmail +3, Healer's Brooch +3, Healer's Sash (paragon tier), Dagger[/list]
[*]Rituals[list]
Gentle Repose, Make Whole[/list][/list]
Прикачени файлове
Valkyrie.jpg
Valkyrie.jpg (374.7 KБ) Видяна 4624 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » нед май 16, 2010 7:56 pm

2010 The Val Sisters DnD 4e

Valory, level 11
Human, Cleric, Warpriest
Build: Battle Cleric
Battle Cleric Armaments: Weapon Proficiency (Battleaxe)
Languages: Common, Primordial

Описание
[attachment=0]Valory.jpg[/attachment]
Character Sheet
[list][*]Initiative & Movement[list]
[*]Initiative: +12 [*]Speed: 5[/list]

[*]Ability Scores[list]
[*]Strength: 20 (+5/+10) [*]Constitution: 16 (+3/+8) [*]Dexterity: 12 (+1/+6) [*]Intelligence: 12 (+1/+6) [*]Wisdom 16 (+3/+8) [*]Charisma: 12 (+1/+6)[/list]

[*]Defenses & Senses[list]
[*]AC: 28 [*]Fortitude: 25 [*]Reflex: 21 [*]Will: 25
[*]Passive Perception: 18 [*]Passive Insight: 23 [/list]

[*]Hit Points[list]
[*]HP: 88 [*]Bloodied: 44 [*]Surge Value: 22 [*]Healing Surges: 10[/list]

[*][sblock1=Skills][list]
[*]Acrobatics 6 [*]Arcana 11 [*]Athletics 10 [*]Bluff 6 [*]Diplomacy 11 [*]Dungeoneering 8 [*]Endurance 8 [*]Heal 13 [*]History 6 [*]Insight 13 [*]Intimidate 6 [*]Nature 8 [*]Perception 8 [*]Religion 11 [*]Stealth 6 [*]Streetwise 6 [*]Thievery 6[/list][/sblock1]

[*]Feats[list]
[*]Cleric: Ritual Caster
[*]Cleric: Ritual Caster
[*]Human: Improved Initiative
[*]Level 1: Human Perseverance
[*]Level 2: Toughness
[*]Level 4: Action Surge
[*]Level 6: Weapon Proficiency (Execution axe)
[*]Level 8: Battle Cleric Armaments
[*]Level 10: Armor Proficiency (Scale)
[*]Level 11: Paragon Defenses[/list]

[*]Features[list]
[*]Channel Divinity - Healer's Mercy
[*]Healer's Lore
[*]Healing Word
[*]Ritual Casting
[*]Warpriest's Strategy
[*]Warpriest's Training
[*]Extra Damage Action[/list]

[*]Powers[list]
Bonus At-Will Power: Invigorating Assault
Channel Divinity: Healer's Mercy
Cleric at-will 1: Recovery Strike
Cleric at-will 1: Righteous Brand
Cleric encounter 1: War Priest's Strike
Cleric daily 1: Shield of the Gods
Cleric utility 2: Bless
Cleric encounter 3: Split the Sky
Cleric daily 5: Hallowed Advance
Cleric utility 6: Cure Serious Wounds
Cleric encounter 7: Forgemaster's Flame
Cleric daily 9: Crucial Resurgence
Cleric utility 10: Word of Vigor
[/list]

[*]Items[list]
Ritual Book, Bloodclaw Execution axe +3, Bloodiron Wyvernscale Armor +3, Healer's Brooch +3, Rapidstrike Bracers (paragon tier)[/list]
[*]Rituals[list]
Gentle Repose, Make Whole[/list][/list]
2&1 История
Беше мрачен дъждовен следобед. Небето навъсено се беше надвесило над полята сякаш искаше да смаже хоризонта. В далечината се чуваше заглъхващият тътен на гръмотевици. Съвсем скоро щеше да завали.
Армията бе строена в спретнати редици - подгизнали и измръзнали, омърлушените войници пристъпяха от крак на крак в очакване.

Тежкобронирана фигура седеше върху боен кон на едно възвишение и наблюдаваше жужащата гмеж, която изпълваше долината. От ноздрите на коня с пръхтене излизаше гореща пара и капчици пот бяха оросили лъскавата козина. Ездачката държеше голям шлем със знака на Бахамут върху него, на седлото бе прикачена масивна брадва; нагръдникът на тежката броня бе изписан с руни, които леко сияеха със синкава светлина. Кестенявата коса на жената бе хваната на опашка и откриваше леко запрашеното и поруменяло лице.
Чуха се стъпки, конникът извърна глава и се усмихна на приближаващата се фигура.
- Почти е време. – рече тя.
- Да. – отвърна й новодошлата с тих почти като въздишка глас. Беше русокоса, синеока, и макар лицето й да беше леко пребледняло излъчваше неземно спокойствие. Облечена беше в светли ефирни одежди, които на мрачния фон сякаш сияеха със собствена светлина. Спря се наблизо, свали бялата, обрамчена със златист кант качулка и също се вгледа в армията.
Няколко мига по-късно се чуха единични провиквания, които бързо прерастнаха във викове. Скоро цялата армия бе обърнала очи към тях и с вдигнати оръжия крещяха приветствия.
- Валори! Валкюри! Валори! Валкюри!

- Би ми се искало да не ме наричаха така – каза русокосата жена с горчива усмивка. – Не отпътуващите им души са това, което искам да спася.
Валори не отвърна нищо. Сложи шлема, изправи се на стремената и вдигна високо бойната си брадва. Когато оръжието засия в ослепителна светлина, армията изригна в щастливи възгласи, приемайки благословията.
- Няма ли да се присъединиш към мен, сестро? – Попита тъмнокосата и погледна надолу към сестра си.
Валкюри се усмихна и докосна изтощетоно животно с длан.
- Знаеш, че те се нуждаят от теб, а не от мен. Бахамут да те води.
Валори кимна и препусна надолу по склона, оставяйки сестра си, сключила ръце за молитва, като бяло привидение на върха.

- Войници на Бреланд! На този ден сме изправени пред мощен враг, но аз не изпитвам страх! Защото каузата ни е справедлива и вярата – непоклатима! Богавете бдят над нас, братя и сестри! Днес ние сме проявлението на божията воля на земята! – Валори пришпори коня си пред първите редици с протегнато сияещо оръжие над сведените в благоговение глави. – Аз съм тук, за да насочвам вярата ви! Гнева ви и силата ви! А тя – посочи към сияещата в бяло фигура на хълма – ще бди над душите ви! Последвайте ме! Към победа!

Битката беше в разгара си, Валори се биеше в първите редици. Виковете й се смесваха с тези на офицерите, командващи взводовете. Изправяше падналите войници и ги връщаше отново в битката. Даваше кураж на губещите надежда само с присъствието си между тях. Винаги беше на линията, където положението беше най-тежко.
Валкюри стоеше на върха на хълма с все така сключени в молитва пръсти. Очите й бяха притворени, но чуваше всеки стон и вопъл на биещите се. Усещаше страховете им, колебанията, молитвите им и бдеше...

Изведнъж на запад черни облаци се закълбиха и бавно започнаха да се разстилат над долината. Чуха се далечни приглушени писъци и армията се люшна като вълна далече от вихрещите се сенки. Тялото на някакъв злочест войник прехвърча в арка като парцалена кукла на около двадесет метра над земята и се изгуби сред останалата гмеж. Демонични сенки, сътворени от мрак хищно се пръснаха между войниците, жадни за туптящия живот в тях. Докосването им означаваше смърт, минаваха като призраци през войниците и те падаха на място като съсухрени есенни листа.

На източния фронт отряд конница, която стоеше в очакване на заповеди изведнъж се втурна към бойното поле. Конниците се врязаха в редиците на собствената си пехота и оставяха след себе си река от кръв.

Валори се спря в средата на бойното поле, покрусена от загубата на десетки от войните си, обърна поглед назад и подири сестра си с поглед.

Жрицата на Бахамут се залюля от предсмъртния ужас на войниците, който усети почти физически и се изправи. Докосна свещения амулет на шията си. „Светлина, води ме!”
Цялата й фигура засия в божествена светлина, когато снежнобели криле се разпериха с плясък зад нея и тя се спусна по хълма. Прелетя над редиците, които вдигнаха оръжия в щастливи викове, когато я видяха, и се насочи към центъра на бойното поле, където бушуваха черните сили.

Когато краката й отново докоснаха земята, във всички посоки избухна златиста светлина. Невярващи, всички войници, озовали се на пътя на божественото сияние, видяха как раните им се затварят, кръвта спира, болката изчезва. Валкюри коленичи до тялото на един войник с поглед, вперен в небето. Сключи ръце в молитва, сълзи закапаха по бузите й, когато разбра, че за него беше прекалено късно. Затвори очите му и леко го целуна по челото.
- Не губете надежда, братя и сестри! – провикна се тя с ясен глас, който надмина тътена на битката. – Нека вярата ви бъде силна! Нося светлината, която ще прогони мрака! Напред! – Изправи се и реейки се на няколко сантиметра над земята, се понесе към фронта. Докосваше всеки войник по пътя си, вдъхвайки им нови сили.

Смътно чу някакво заклинание и група от собствените й войници се втурнаха като един срещу нея. Крилата й се увиха около тялото й като пашкул и спярха оръжията им. Тя рязко разпери криле и силен порив на вятъра ги отблъсна като есенни листа, а вълшебството, което ги беше накарало да си загубят ума, се разпиля. Издигна се над бойното поле в търсене на източника на тъмната магия.
От пушеците изскочиха десетки черни сенки, претвориха се в остриета и се стрелнаха към нея. Валкюри извика изненадано и протегна ръце, за да се предпази. Щит от сияяйна светлина се материализира между нея и остриетата миг преди да я пронижат. Въпреки че щитът пое силата, злата магия продължаваше да напира през него. Валкюри чу приглушен смях и най-накрая видя противника си. Размитата в черно-червени сенки фигура се появи зад остриетата, които малко по малко пробиваха през щита.
- Аруна! Тази битка не е твоя! Върви си! – провикна се русокосата жена.
- О.. бих казала „хайде да не си дърпаме косите”, но в това няма нищо забавно нали? – Очите на червената магьосница блеснаха и силна магическа вълна блъсна Валкюри.
Без да й дава дори миг да се възстанови, Аруна се втурна срещу нея. Но преди да я достигне пред нея се стовари огромна каменна фигура от мрамор, която се движеше като жива. Хуманоидната фигура без лице разпери криле от камък и препречи пътя на магьосницата. Още три подобни фигури се спуснаха от небето и обградиха Валкюри като непристъпна стена.
Облаците в небето се разкъсаха и слънчев лъч озари каменните пазители, когато гласът на Валкюри се понесе в молитва над бойното поле. С всяка следваща дума слънчевият лъч нарастваше, плъзгайки се във всички посоки. Червената магьосница изсъска недоволно и изчезна в облак сенки преди светлината да я докосне.
Прикачени файлове
Valory.jpg
Valory.jpg (81.63 KБ) Видяна 4604 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » нед май 16, 2010 8:22 pm

2007 Сетинга на Хазалад
Name: ??
lvl 6 Dread Necromancer
Описание
[attachment=0]deathknightsbyshiramunesi9.jpg[/attachment]
Character Sheet
dark dragon-human[/b] [+2str, +2cha; half form: +2 str, +2 dex]


normal form // half form

Str: 10 +0 // 12 +1
Dex: 14 +2// 16 +3
Con: 14 +2
Int: 10 +0
Wis: 10 +0
Cha: 21 +5

HP
AC


Skill points: 18

Concentration: 5 + 2 = 7
Knowledge (arcana): 5
Knowledge (regilion): 3
Spellcraft: 5+0+2 = 7

feats: 3/4[?]

saving throws:
base attack bonus : 3
fortitude: 2+2+ =4
reflex: 2+2+ =4 // 5 (half form)
will: 0+5+ =5

grapple: 3 // 4(half form)

Special skills:

[class skills]:
Proficiency with all simple weapons and one martial at choice, and light armor.
Charnel touch: at will, once per round, melee touch attach 1d8+1 vs living creature
Rebuke undead:
Lich body: 2DR vs bludgeoning and magic
Negative energy burst: 1/day, emits negative energy harming living creature within 5 feet for 6d4. A successful Will save (DC 18) reduces dmg by half.
Advanced learning: +1 necro cleric/wizard spell lvl 3
Mental bastion: +2 on saving throws vs sleep, stun, paralysis, poison, disease
Fear aura: as free action, 5feet range. Enemies must throw successful Will (DC 18) or become shaken,
Scabrous touch: 1/day, can use charnel touch to inflict a disease (works like contageon spell). Inflicts disease immediately unless successful Fort save (DC 18). Activating this is swift action, lasts untill sucessful charnel touch

[racial skills]:
-

Spells

spells per day
lvl 1: 6+2
lvl 2: 5+1
lvl 3: 3+1 / +1 lvl3 necro wiz/cleric spell

spell list:
lvl1
Bane:
dur 6min, -1 on attack rolls and -1 on saving throws vs fear effects
Bestow wound: transfer 6hp of wounds to another
Cause fear: 1d4 rounds frightened, if Will save shaken for 1 round
Chill touch: 1d6dmg, -1str unless Fort save; Undead takes no dmg but flees for 1d4+6 rounds if doesnt Will save
Detect magic
Detect undead
Hide from undead:
dur 60mins, undead cannot hear, see, smell
Inflict light wounds: 1d8+5 dmg
Ray of enfeeblement: dur 6rounds, 1d6+3 str
Summon undead I *
Undetectable alignment:


lvl2
Blindness/deafness:
command undead:
dur 6days
Darkness: dur 60min, 20 feet around object, 20% miss chance
Death knell: target must have -1 hp or less. If it failes Will save it dies and you gain 1d8 temporary hp and +2 str, +1 effective caster lvl. Lasts for 10min per target HD.
False life: dur 6hours, adds 1d10+6 temporary hp,
Gentle repose: dur 6days
Ghoul touch: dur 1d6+2 rounds, paralyse living creature. targed exydes carrion stench that causes all living creatures in 10 feet radius to be sickened (Fort negates)
Inflict moderate wounds: 2d8+6 dmg
Scare: like cause fear but causes all creature less than 6HD to be frightened, dur 6 rounds or 1 round if Will saves
Spectral hand: dur 6 mins, range 160feet. On cast caster loses 1d4hp; adds +2 on melee touch attacks. Hand has improved evasion, cannot be harmed by normal weapons, caster's saves, AC 22, 1-4 hp.
Summon swarm:
Summon undead II *

lvl3
Crushing despair:
dur 6min, cone, -2 on attacks, saves, ability checks, skill checks, weapon dmg rolls.
Death ward: dur 6min, immune to all death spells, magical death effects, energy drain, negative energy effects(inflict spells or chill touch).
Halt undead: dur 6rounds, max 3 undeads immobilised
Inflict serious wounds: 3d8+6 dmg
Ray of exhaustion: dur 6min, Target exhausted, if Fort saves only fatigued.
Speak with dead: dur 6 min, 3 questions
Summon undead III *
Vampiric touch: 3d6 dmg, gain temporary hp of the dmg done, dur 1 hour

* Summon undead - duration 6 rounds;
I - 1 lvl1 creature;
II - 1lvl2 creature or 2lvl1;
III - 1lvl3 or 2lvl2 or 4lvl1.

I - human warrior skeleton
kobold zombie
II - owlbear skeleton
- bugbear zombie
III - Ghoul
- troll skeleton
- ogre zombie

1 lvl3 cleric or wizard spell:


Weapon:
Armor:
Equipment:
gold:
Прикачени файлове
deathknightsbyshiramunesi9.jpg
deathknightsbyshiramunesi9.jpg (117.62 KБ) Видяна 4607 пъти
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Персонажи [Cho^Chan]

Мнение от ChoChan » нед май 16, 2010 8:27 pm

2008 DnD 3.5 Eberron
Neese The Found - All grown up
10Favoured Soul/1Comtemplative/3Sacred Exorcist
Описание
Изображение
STR 12 / +1
DEX [12+2] 14 / +2
CON [14+2] 16 / +3
INT 12 / +1
WIS [16+6] 22 / +6
CHA [16+4] 20 / +5

Fortitude 8+3+1 = 12
Reflex 8+2+1 = 11
Will 12+6+1 = 19

HP:
AC: 10+6+3+1+2 = 22 // 26/28 [magic vestment on shield and armor]

Flaw - noncombatant [+1 feet]

FEATS:
-Wings
-Born of the Three Thunders
-Divine Metamagic
-Divine Spellpower
-Reach Spell
-Point Blank Shot
-Zen Archery
-Precise shot [gloves]
-Weapon Focus bow [class]

SKILLS:
Concentration 17+3 = 20
Heal 6
Knowledge Arcana 1
Knowledge Religion 13+1 = 14
Knowledge The Planes 10+1 = 11
Knowledge Nature 3+1 = 4
Sense Motive 17+6 = 23
Spellcraft 5+1 = 6

SPECIAL SKILLS:
-Turn undead 3+5 = 8
-Deity Weapon Focus
-Energy resistance lightning/sonic x10
-Bonus Domain - Inquisition [+4dispell check]
-Divine health - immunity to diseases and magical diseases
-Exorcism
-Detect Evil
-Resist possession
-Chosen Foe - Evil outsider

Exorcim - As a full-round action, a sacred exorcist can force a possessing creature or spirit out of the body it inhabits. To exorcise a possessing creature, the exorcist makes a class level check[alsto adding her Cha modifer]. If the exorcist's result equals or exceeds the DC, she succeeds in forcing the possessor from the body, with the normal result based on iths method of possession. A spirit so exorcised cannot attempt to possess the same victim for 24h.

Resist possession - Sacred exorcists of at least 2nd lvl recieves a +4sacred bonus on their saving throws against magic jar spells or similar abilities[including a ghost's malevolence ability], and a +2sacred bonus on a dispel checks made to dispel such effects. They also get a +2 sacred bonus on their saving throws against all charm and compulsion spells and effects cast by evil outsiders or undead.

Chosen Foe - evil outsider - +1 on Bluff, Intimidate, Listen, Sense motive, Spot against chosen foe; +1 bonus on caster lvl checks to overcome any spell resistance of chosen foe.

Spells per day
LVL:
0 1 2 3 4 5 6 7
6 8 7 7 7 7 5 3

Spells known:
Lvl 0:
-Cure minor wounds
-Detect magic
-Detect poison
-Guidance
-Light
-Mending
-Purify food and drink
-Read magic
-Create water

Lvl 1:
-Shield of Faith
-Cure light wounds
-Endure elements
-Remove fear
-Sanctuary
-Divine Favour

Lvl 2:
-Calm emotions
-Shatter
-Silence
-Hold Person
-Cure moderate wounds
-Magic Vestment

Lvl 3:
-Cure serious wounds
-Magic circle against evil
-Protection from energy
-Energy vortex
-Wind wall
-

Lvl 4:
-Cure critical wounds
-Divine power
-Freedom of movement
-Dimentional Anchor
-Death ward
-Recitation

Lvl 5:
-Revivify
-Slay living
-Break Enchantment
-Command greater
-Cure light wounds mass

Lvl 6:
-Banishment
-Heal
-Harm
-Dispel magic, greater

Lvl 7:
-Greater restoration
-Destruction
-Bestow Curse greater

Domain spells ><

Gear:
100 spellstored arrows - 16 000
transdimentional quiver - 2 000
cloak of wisdom +6 - 36 000
circlet of charisma + 4 - 16 000
belt of fortitude +2 - 4 000
bracers of dextrous archery +2 - 11 000
gauntlets of precision - 8 000
+1 splitting comp. longbow - 32 000
+1 mithral breastplate - 5350
+1 animated shield - 9050
amulet of natural armor +1 - 2 000
cloak of resistance +1 - 1 000
scroll - Word of Recall x2 - 3 300
revivify x 2 reagents - 2 000
destruction x 4 reagents - 2 000


cash: 300g
give me love so that I can kill...she's so unreal

Отговори

Върни се в “Приказки Безкрай!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост