Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Позорът на Дролите[NWN]

Литературен кът за колективни изяви и разкази, вдъхновени от ролеви игри. Тук може да пуснете разказ за вашите приключения, да пишете историйки с продължение или пък просто да споделите интересни случки и герои от ролеви сесии.
Потребителски аватар
Bohu
Мнения: 436
Регистриран: съб авг 23, 2003 12:22 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Позорът на Дролите[NWN]

Мнение от Bohu » съб авг 27, 2005 6:09 pm

Из записките на огненото джудже (азер) Дрофтлик Балвард:

Не мога да спя, немога да си почивам, не мога да се концентрирам над нищо като гледам как мръсните черни елфи нападат и избиват хора, градове и търговци. Първо нападнаха мен и се смяха над безпомощноста ми, какъв позор. Но аз дадох клетва че това ще бъде платено ... и то с лихвите.

Мина време аз ставах все по-добър и по-изкусен боец само с една цел- дрол. Всяко тринеровачно чучело, всеки разбойник, гигант или подивял звяр... в него виждах черен елф. И тъкмо когато в съзнанието ми се очерта нелепата идея че можеби не всичко дроли са зли аз попаднах на малко градче. Беше цялото в огън. Навсякаде имаше трупове и останили дролски еденици които грабеха .... те вече няма да го правят.

Постепенно в главата ми се очерта една единствена тактика- убий звяра в леговището му. Нямаше да успея ако не бяха верни приятели и върли противници на долната раса, всеки тръгнал с някаква причина.
Наистина добри и доблестни хора. К.О. се бе доказал като отличен и верен другар в много битки, имаше омраза към дрол по някаква причина която така и не ми бе споделил, явно е нещо болезнено, паладина когото наричахме Справедливоста,изключително вгорчен от това как боговете можеха да сътворят толкова зли същества. Радвам се за теб Справедливост, ти намери своя кръстоносен поход. Вълшебника Арцек, също беше с нас, омръзнало му да гледа колко добри войни падат под коварните тактики на черните елфи и отдал се на магията с единствена цел те да си получат заслуженото. И не напоследно място може би по големия им враг дори от нас- лича Леонард. Първо бях много против в каузата да участва немъртъв ,но когато разбрах историята му го приех за свой другар. Случката която той преживял преди и гнева в момента на смъртта му, не позволили на душата да си отиде от този свят. За това сега е лич, който търси възмездие.Трябва само да го бяхте видяли с каква ярост дори полуда се хвърляше в битките.

Плана беше готов дролите трябваше да бъдат нападнати с изненада и от малък добре въоражен и елитен отряд... като нас. Сега щяха да опитат от своята тактика. Промъкнахме се и избихме стражите. В града бе по лесно, един по един елеминирахме шляещите се войни, влезнахме в храм на странен бог и опустошихме несвятото му присъствие. След това се насочихме към едно от най-важните места в града .... втория дом. Ако разрушим него ще разрушим и главната им сила и съпротива, каза Справедливоста.

Беше наистина тежка битка, аз и К.О. за миг не умряхме но лечителските способности на приятелите ни ни спасих. Сякаш бяха минали часове когато в краката ни лежеше матроната от 2ри дом. Такова задоволство не бях изпитвал до сега. Беше опияняващо да видиш злото същество безжиснено в краката си. И наистина другите домове не бяха толкова силни колкото 2ри. Унищожихме и тях.

Наченанието ни нямаше да има смисъл ако бяхме оставили обаче едно място не пипнато. Място от което лъхаше мрак, студенина и злоба, място което дрол боготворяха- Храма на Лотх.

..... сега когато пиша това дрол са в пълна паника, без организация и с прекършена вяра ( ако това изобщо е възможно) ще минат много дни можеби години докато те стъпят отново на крака и не започнат жалките си кланета както преди. Защото все пак е невъзможно да елиминираш всички.... те се крият като мишки. Надявам се когато това време настъпи да има добри мъже и жени които да повторят нашия подвиг и да дадът спокоен живот на хора, елфи, джуджета хобити и други същества които искат мир и лек живот. Позорът на дрол е факт...
Последна промяна от Bohu на нед авг 28, 2005 12:34 pm, променено общо 1 път.

Трябва да знаете, че съм приказно красив !!!

My Place
Изображение

Отговори

Върни се в “Приказки Безкрай!”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост