Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Рицарският Birthright - едно класическо RPG на български!

Какво са ролевите игри? Как се играе? Как се играе добре? Как се води добре? Защо се прави така, а не иначе? И какво мислите за... Ето само част от въпросите, които рано или късно сполетяват всеки ролеви фен. Тук е мястото за всякакви ролеви теми, били те обвързани с конкретна система или не.
Потребителски аватар
Yann Gamgee
Мнения: 652
Регистриран: ср мар 26, 2003 12:45 pm
Местоположение: Средната земя
Контакти:

Рицарският Birthright - едно класическо RPG на български!

Мнение от Yann Gamgee » съб окт 13, 2012 7:12 am

Здравейте, приятели, :wink:

Наскоро имах честа да се запозная с един класически RPG сетинг от старата школа.

Той се казва Birthright (Рождено право) и е създаден за игра във втората част на Подземия & Дракони през 90те.

В момента той изцяло е адаптиран за третата ревизия на D&D, както е осъвременен от части и за 4то издание на тази ролева система.

Тъй като се интересувам от историята на Ролевите игри и от частност от историята на D&D, аз реших да го закупя (на старо, от Amazon), за да го тествам.

Взех си една чисто нова кутия (100$, общо взето ;-), макар че всичко за него можеше да се намери безплатно в нета. И мога да ви кажа, че не съжалявам!

Сетингът дойде в кутия (от едновремешните) с един тон неща, между които специални картички (които трудно могат да се вземат онлайн, тъй като трябва да се решат и са над 100), няколко карти (едната заемаше цяла маса, по нея се разиграва стратегията в играта, нещо невероятно да се види за днешните стандарти) и изобщо fun.

Като цяло в играта става дума за рицари, владетели на гилдии и завоюване на кралства и територии, но има специални правила за полеви (военни) магии, специални бъртрайтски артефакти, както начини за управление на територия (налагане на данъци, създаване на холдинги като гилдии или магически източници, дипломация и шпионаж с търговски и чисти интригжки цели и др. подобни.) Честно казано досега не бях виждал друга Ролева игра (освен Империя Онлайн може би, ха-ха), която да съчетава накуп всички тези неща. Идеята е, че има много начини за управлението на една кралство в Бъртрайт (а кралствата в Бъртрайт са меко казано над 200 само на една от картите, и над 2000 кралства в целия свят, подобен на нашия от Средновековна Европа). Изобщо такова нещо го няма никъде за настолна игра, или поне аз не знам да го има. Просто трябва да се види от повече хора, момчета!

Повече инфо за този сетинг има и на официалния негов сайт с истинско комюнити онлайн: http://birthright.net/

Както и да е, отплеснах се. Исках да кажа, че след като тествах играта в клуба ми (аз от там се връщам в момента!), ми се доигра онлайн с някого. Освен това, както си му е редът, преведох част от материалите на български и всички е оформено във вид на пдф и готово за игра! Разполагам с правилата на Български и всички файлове за играта онлайн, вкл. дневници със статистики, харти на управление с провинции, холдинги и гилдии. Предметите и магиите също са преведени на български, както й са преведени специалните списъци, които се ползват в играта и указват какво да се строи и прави, за да се управлява кралството. Ако искате да научите повече (не е нужно да ви се играе онлайн, поне не в веднага), можете да ми пишете, за да ви разкажа повече. Ще ви покажа каквото имам на български и ще ви разясня повече за света на Бъртрайт. Пък после ще видим. Ако се съберем повече хора, ще е е забавно, гарантирам!

По-долу публикувам какво пише отзад на кутията. Ако се запалите след това, дайте ми знак на ЛС, или damyann80 (Skype). До игране на всички!

"Кралят стоеше в най-високата кула на неговия замък, наблюдавайки далечните хълмове. Там той можеше да различи фигурите на своите войници, ангажирани в битка с врага. Полъх на угнетен вятър виеше около неговото наметало, той обмисляше всеки свой ход във войната. Кралят беше събрал при себе си най-добрите генерали, капитани и войници от неговите земи. Неговият дворцов магьосник владееше сили, които щяха да смутят и най-суровия воин. Дали обаче силите, които той контролираше, щяха да задържат врага в залива? Или кралят щеше да се събуди с пукването на зората от тежестта на бойния таран и дъжд от смъртоносни стрели?

От кулата, битката изгледаше непосилна да се прецени. Владетелят въртеше кралският пръстен с печат върху своя пръст нервно. Тогава, непретенциозен вестител се изправи на стълбите зад него, държейки пъстър и изписан свитък: "Съобщение от Генерала, Ваше Величество," изрече задъхано той. Кралят взе посланието в трептящите си пръст и бавно прочете...

Изпитай от вкуса да изиграеш легендарни управници, които командват могъщи армии и притежават мощта да владеят кралства! Сетингът под форма на кампании BIRTHRIGHT от света на играта AD&D прави всичко това възможно като никога досега. Той позволява Ролева игра с Воини, Магьосници, Жреци и Крадци, наследници на древни кръвни царски линии, които командват имперски сили и контролират съдбините на далечните кралства. Но бъди готов да влезеш в битка с врага, колкото равностоен, толкова и могъщ, а също така да срещнеш древни чудовища и същества, които няма да се спрат пред нищо, за да отнемат от твоите кралски сили.

Готов ли си да изживееш да решаваш съдбата на цял един континент?
Короната и скиптърът могат да бъдат твои!

Вътре в тази кутия, изцяло в цветен печат, ти ще намериш:

- Атласът на Серилия: 32 странички детайлно описание на историята и това какво се случва на континента!
- Правилата за игра в света на БЪРТРАЙТ: 96 страници с информация за персонажите с кралска кръв, за това как се управляват кралства, кактои и пантеонът с богове на Серилия.
- Книжката "Руините на империята": 96 страници с описание на различни кралства, които чакат да бъдат завладени.
- Две карти във форма на плакати, които илюстраират света на Серилия.
- Бойно поле с 112 военни талона, с които да се изчисляват различните ефекти в битка, плюс оригинална дизайнерска кутия за съхраяняване на картичките.
- Четири страничен параван на Водещия на играта, специално направен за нуждите на БЪРТРАЙТ.
- Дванадесет специални карти със справочна цел и описание на най-важните врагове."

И нека светът на рицарския Бъртрайт Ви обгърне сега!
Посетете и разгледайте новия и обновен сайт за Книги-Игри, при това вече с домейн ".bg"!

http://knigi-igri.bg/

Вижте и Facebook страницата ни, която носи името: "Книги-Игри.НЕТ - Приключение е да си спомниш!"

Отговори

Върни се в “Настолни Ролеви Игри”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта