Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

(ИИ)Въпроси и чатче

Приключение за сукуби, кентаври, пиксита и кактуси

Модератор: Yago

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » пон дек 03, 2007 12:32 am

Първи вариант: Преди години магьосникът някак си се е сдобил с новородено пикси и се е грижел за него, докато е растяло. Обучил го е като крадец/шпионин/убиец и го използва за вършене на мръсни задачи ("сдобиване" с добре охраняван предмет/ отърваване от някой неудобен човек без да се оставят следи/ държане под око на съперник/...), с които пиксито се справя много добре благодарение на расовите си способности. Най-вероятно героят дори няма да знае какво е и със сигурност няма да е имал контакт с феи освен ако няма други такива в къщата на магьосника (но вероятно дори и тогава много ограничен).


Втори вариант: Квазит варварин, върху който магьосникът е извършвал експерименти за магически начини за премахване на страх. Съответните опити са докарали животинката до ръба на лудостта, но пък със сигурност са се отървали напълно от страха й- квазитът живее за тръпката от битките и е готов да се хвърли в бой при първа възможност.

Трети вариант: Огър, който по някакви причини е бил добър и е искал да се присъедини към някой паладински орден/добра църква. В момента той служи на магьосника, защото:
А. Магьосникът е част от този орден и изпитанието на огъра е да му служи безусловно известно време.
Б. Магьонсикът се е нуждаел от силен слуга, наредил е нещата така, че огърът да извърши някакво зло по случайност/ под влияние на магия, и после го е убедил, че единствения начин да получи изкупление за греховете си е да му служи.

Вариантите са подредени по желанието ми да ги играя (т.е. най-малко ми се играе огър). Мога и други герои да измисля ако наистина се налага.

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Мнение от Lord Vader » пон дек 03, 2007 3:38 pm

Първо желание: Роугиш Сукуба, събрана от мага за да му бъде наложница. Тя пък на свой ред имала желанието да получи един вид влияние над магьосника като се напъха в леглото му, но нещата не се получават точно както си ги мислила. Не съм напълно сигурен доколко ще успея да изиграя женски персонаж чисто ролево, но имам желание да се опитам. За това оставам на Яго да прецени дали ще ми позволи или не, познава ме достатъчно добре :)
Второ желание: Огър бияч (варварин или файтър, според зависи) Преди го е бил събрал за да му пази имението от разни досадни типове, но с времето решава да вземе по-културни и цивилизовани наемници и зарязва огъра и отговорните му задачи и примено го праща да пази другите членове на менажерията му, напрактика превръщайки се в един от тях.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
xsmind
Студио Х
Мнения: 4123
Регистриран: чет май 02, 2002 11:44 pm
Местоположение: R'lyeh
Контакти:

Мнение от xsmind » пон дек 03, 2007 5:39 pm

Виждам че ролите се позаеха, затова бих искал да съм минотавъра иконом на магьосника, който си държи двуострата брадва в килера и не се притеснява да я извади и изцапа черния си костюм, и бялата риза с кръв, ако е необходимо. Приемаме, че магьосникът е бил достатъчно ексецнтричен да се наслаждава на фактът че двуметрово чудовище му сервира и понякога прави компания за следобедния чай, и му взема палтото и бастуна, когато се прибере в къщи. Сред заниманията в свободното време влизат пиене на следобеден чай в 4 и правене на палачинки сутрин. Въпреки че според всеки нормален минтотавър, или дори полуинтелигентно чудовище, външният вид на минотавъра, т.е. спретнати дрехи и сресана ... козина, предизвикват асоциации за хомосексуалност, всъщност той си е нормален, дори тайно влюбен в сукубата на магьосника и единствено изкуствено добавената мъдрост го спира да я изнасили на всяко място на което се сети (след отпадането на мъдростта, това е на практика където я завари, след отпадането и на интелекта, може да и отсече главата ако много се опъва...)

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Мнение от Lord Vader » вт дек 04, 2007 12:11 pm

Аз имам друг въпрос - Яго ли ще ни генерира геройте или ние ще си ги правим по указания от него?
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10447
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Yago » вт дек 04, 2007 12:21 pm

Второто.
Вечерта сигурно ще пусна укузанията.
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
xsmind
Студио Х
Мнения: 4123
Регистриран: чет май 02, 2002 11:44 pm
Местоположение: R'lyeh
Контакти:

Мнение от xsmind » вт дек 04, 2007 3:42 pm

Може ли да сменим заглавията "нормалната" и "ненормалната" игра на Яго, защото не се различават хич. Или поне едното заглавие...

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Мнение от CONAN » вт дек 04, 2007 7:00 pm

Айде яго да дава указания и да си избера герой, иначе трол в ливрея ще играя.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Andras
Мнения: 3035
Регистриран: ср ное 03, 2004 8:48 pm

Мнение от Andras » ср дек 05, 2007 12:22 am

Проектоконцепция:

Echinocactus sapiens.
http://www.siciliandelicacies.it/files/t_17102.jpg
Ехинокактус. Това е Кактусът. Кактусът, пребивавал в последните няколко години на бюрото в лабораторията на магьосника, в малка негледжосана саксия, с която са били затискани поне петдесет различни свитъка, който е бил цяла дузина пъти събарян на земята от различни призовани гадинки и чиито бодли са служили за направата на поне пет различни магически предмета.

Трудно му бе да се каже, кога Кактусът беше придобил собствено съзнание. Или поне на него му е трудно. Знаеше само, че постепенно бе започнал да осъзнава случващото се около него, а впоследствие - лека-полека да го разбира. Имаше интуитивен афинитет към магията, заклинанията пропиваха в него и дори някои се загнездваха до толкова, щото той беше способен да ги повтаря. А после и видоизменя. Нямаше идея защо. Както и защо въобще мислеше. Може би магьосникът имаше, но не я беше споделил с него. Въобще магьосникът не намираше за нужно да общува с растението си, макар никога да не забравяше да го полее и да толерираше собственото му развитие в областта. Поставяше го в антимагическо поле само при много особени експерименти и после винаги го вадеше от там. Дори понякога оставяше близо до него кесийка с различни съставки, които Ехинокактус да ползва, макар че той отрано се научи да се оправя и без тях. Още по-лесно се научи да минава и без мърморене и ръкомахания. Заместваше ги с изменения във външната секреция и тропизма. Опита се да се научи и да приказва, но не му се отдаде. Тогава се опита да призове нещо говорещо, което да говори от негово име, но номерът не стана. Опита се да пише и с телекинеза, но думите ставаха много грозни, пък и магьосникът просто ги изтриваше от дъската.

Така Кактусът се задоволи с това да изглежда максимално добре в саксията си и да се отдава на размишления върху света, магията и собствената си същност. За света знаеше малко, с магията се оправи някак, но собствената му същност го притесняваше. И особено много го притесняваше какво щеше да стане, ако бе единствен по рода си и всички останали кактуси бяха точно такива, каквито ги описваше един друидически трактат. Всъщност, само от този трактат знаеше, че има и други кактуси... Ами ако бяха изчезнали и бе останал само той? Насочи се към ясновидството, което частично разсея притесненията му - вече се питаше дали е единствения разумен кактус. И ако да - какво? Ще бъде ли поколението му с някой непробуден разумно? А ще бъде ли разумно поколение, което той реши да създаде челяд еднополово, при все, че това не ставаше толкова лесно, колкото при проклетите опунции, за които беше чел в трактата. И ще бъде ли това поколение негово пълно копие, или ще развие собствена личност? Или пък ще заформят някакво колективно съзнание?

За съжаление магьосникът изчезна, преди Ехинокактус да успее да го накара да разговарят по тези въпроси. Всъщност - преди той въобще да успее да се научи да разговаря. А това стана чак когато го оставиха седмица-две неполят, та се наложи сам да се полива с магическа ръка. Малко по-късно се почувства изоставен и си изкара гнева на няколко шкафа, от които изпаднаха по-ценните компоненти на магьосника. Те бяха употребени по предназначение и на бял свят се появи гарванът-фамилиар Корвус. Сега вече Ехинокактус можеше да говори. Е, всъщност можеше да предаде на гарванът, който да каже, но все пак бе голям напредък от предното му положение и всички в кулата вече знаеха за неговото съществуване. Всъщност, трябваше му малко време да им обясни, че иде реч за кактус-чародей, а не за луда говореща птица, но се оправи някак.
И като се оправи - какво? Пак никой не успя да му отговори на въпросите, но пък това окончателно затвърди неговата решимост да открие отговорите в широкия свят навън. Или поне да открие магьосникът ...

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10447
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Yago » чет дек 06, 2007 4:31 pm

Ако има липса на информация която ви трябва - става с питане, не с чакане. :roll:
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
Andras
Мнения: 3035
Регистриран: ср ное 03, 2004 8:48 pm

Мнение от Andras » чет дек 06, 2007 9:20 pm

Ми като за начало - с plant creature започвам и с всичките му способности там?
Също така, предполагам че в придобивките ми са и blindsight и tiny размер, нали?

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10447
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Yago » пет дек 07, 2007 10:05 am

Plant, small, (su)blindsight 20ft(alchemical), (ex)Spiky(1d4)
Кактуса винаги ползва жизнен зар като за растение(а не от класа) и си няма расови жизнени зарове.
Последна промяна от Yago на пет дек 07, 2007 7:47 pm, променено общо 1 път.
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Мнение от Lord Vader » пет дек 07, 2007 7:18 pm

Хайде да раздвижим нещата и да поставим един срок за постване на героите до сряда следващата седмица? Знам че и аз не съм го постнал, но да имаме някв срок, не да си веем мъдите (което съм сигурен че не само аз правя :D)
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10447
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Yago » пет дек 07, 2007 7:46 pm

Понеже някои чудовища нямат "Monster as player characters:" каренце, ще е добре да си дадете идеите сега, за да ви сметна атрибутите ако има нужда.
Уменията които чудовището има - можете да си ги преразпределите. В ММ можете да видите колко ви се полагат за ниво. Първото ви ниво винаги е в чудовище, а не в клас(което донякъде ви определя уменията). Фийтовете на чудовището също можете да си преразпределяте.
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » пет дек 07, 2007 10:51 pm

Та аз, освен че в момента съм сесия и имам изпити през ден, не мога да си избера герой. Ммм... направо ще опиша два и ще играя този, който си пасва по-добре с другите в групата.

Арти (Артър)


Арти е голям, спокоен и с излъчването на плюшено мече. Той е не просто един от най-старите обитатели на кулата, а част от нейната душа. Въпреки че на теория работи като пазач на кулата, на практика той е основната причина за приятелската атмосфера, относителното спокойствие и мир, които царят в кулата. Позитивното му отношение и разговорливост бързо спечелват симпатиите на повечето същества, които среща.

На външен вид Арти е 400 килограмова крилата купчина мускули, златни люспи и нокти с размерите на мечове. Внушителната му външност е допълнителна (а понякога и основна) причина всички да се отвръщат на доброто му държане със същото, макар че Артър поне на пръв поглед изглежда не осъзнава какъв ефект има външността му върху заобикалящите го същества. Той приема "човешката" си форма много рядко, но дори и тогава не прилича много на човек, защото все още е покрит със златисти люспи и се извисява с няколко глави над всички останали.

Охранителят не говори често за миналото си. Из другите обитатели на кулата се носят слухове за това как като младеж Арти почти се е присъединил към религиозен орден, но тогава бил заразен и всичко се провалило. Не е ясно как младият ликантроп се е озовал в дома на магьосника, но Артър смята, че му дължи животът си и му е верен до гроб.

(to be continued)

Потребителски аватар
Andras
Мнения: 3035
Регистриран: ср ное 03, 2004 8:48 pm

Мнение от Andras » нед дек 09, 2007 2:51 pm

Ми ето ми ги атрибутите:

Charisma 17+1=18
Intelligence 13
Wisdom 13+1=14
Constitution 14
Strength 11
Dexterity 10

Запазвам HD: d8 както спомена. Подозирам, че запазвам имунитет към сън, парализа, отрова (винаги ми е било странно, може би просто има специфични растителни отрови), зашеметяване и критични удари, но не и към умствените манипулации. Губя low-light vision за darkvision-a. A, да, и как бяха класовите умения за в началото? От вълшебническите ще съм с spellcraft, knowledge arcane и concentration?

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10447
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Yago » нед дек 09, 2007 5:11 pm

Не забравяй, кактуса има бонуси към Wis и Cha(+4). Освен това е сляп(има си само blindsight).
Ти, тъй като нямаш расови нива реално погледнато, имаш 39 ранга общо(се този интелект който си дал).
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
Andras
Мнения: 3035
Регистриран: ср ное 03, 2004 8:48 pm

Мнение от Andras » нед дек 09, 2007 6:23 pm

ОК. И тъй като е small, а не tiny, ще му променя описанието.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » пет дек 14, 2007 4:05 am

Ние ли си избираме предмета за 8000? А разни други дребни неща (от рода на masterwork оръжия) ще имаме ли в началото?

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10447
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Yago » пет дек 14, 2007 8:24 am

Да, вие. Трябва да си има и история от поне едно просто изречение.
Можете да си сложите 1-2 фино изработени оръжия в графата "разни", където са дрехи, мебели и др.
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » пон дек 17, 2007 6:23 pm

Та аз ще съм зает през следващите три дни с изпити, а след това два дни преди Коледа ще пътувам и съответно няма да имам интернет. Не, че сме се засилили да почваме, но просто да предупредя.

Потребителски аватар
Andras
Мнения: 3035
Регистриран: ср ное 03, 2004 8:48 pm

Мнение от Andras » нед дек 23, 2007 10:54 am

Конан ли остана безгероен.

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10447
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Yago » нед дек 23, 2007 11:00 am

Загубих им бройката. Най-вероятно има някой който дори не знае, че го чакаме.
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » пон яну 07, 2008 12:51 pm

Има ли някаква вероятност да започнем да играем или всички се отказаха от играта?

Потребителски аватар
Andras
Мнения: 3035
Регистриран: ср ное 03, 2004 8:48 pm

Мнение от Andras » пон яну 07, 2008 8:20 pm

Проклетия кимериец чакаме, инак аз съм тук!

Отговори

Върни се в “Кулата на Магьосника”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост