Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Dota 2

Форум за компютърни и конзолни игри. За предпочитане е обсъждането на crpg, но нито едно заглавие няма да остане без нужното му внимание.
Потребителски аватар
WildHunter
Мнения: 167
Регистриран: ср фев 19, 2003 7:31 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Dota 2

Мнение от WildHunter » нед авг 21, 2011 11:41 am

Не знам защо още няма тема за играта. Аз си мисля, че Дота е повече от класика. Играта постави началото на съвсем нов жанр компютърни игри. Благодарение на нея (не само разбира се, аз обвинявам на първо място Стар Крафт и Корея) и състезателното и естество компютърните игри започнаха да се развиват като спортове, да се правят големи и атрактивни турнири и мероприятия.

И ето я и новата версия на старата игра. Разпространявана от Valve, Дота 2, поне според мен, успява да покрие липсите в Дота - а именно модерен и раздвижен енджин, cool graphics и съвременно изложение, така че да настигне конкуренцията от нашумели клонинги на класическата игра. Иначе като изключим вградените екстри, новия енджин и интерфейс играта си остава съвсем същата, което някои намират за добре, други са лека разочаровани. Аз например очаквах да видя нови герои или нещо такова, но уви. Героите, предметите, всичко си е същото, дори наименованията на повечето неща. Но играта си плачеше за нова по-модерна версия и я получи. Разочарован съм обаче от анимационния модел на графиката, на който са заложили, не го очаквах. И въпреки това тенкс, Валв, за играта.

Не знам как ще се плаща за готовия продукт, в момента играта е излязла от затворена бета. Също не знам и дали ще има отворена бета. Но в момента се провежда турнир на gamescon 2011 измежду разни участници в бетата. Аз лично гледам когато мога лайв стриймовете на own3d.tv, вижте ако искате и вие за да разберете какво представлява играта в момента.
This is how iTroll

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Dota 2

Мнение от Azmodael » нед авг 21, 2011 2:32 pm

Аз и хвърлих едно око, но в първия момент си помислих, че съм я объркал с Starcraft 2 или някоя друга футуристична игра. Графиката е много странна. Не съм сигурен, че ми харесва.

Герои предполагам ще излизат с времето. Колко от старите присъстват? Имаше адски много ненужни и неизползвани такива когато спрях да играя.

Иначе ДоТА-та си е дота. Едва ли ще е слаба играта, ако или по-скоро поради това, че е копие на оригинала. Ще видим.

Потребителски аватар
WildHunter
Мнения: 167
Регистриран: ср фев 19, 2003 7:31 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Dota 2

Мнение от WildHunter » нед авг 21, 2011 4:41 pm

Azmodael написа:Герои предполагам ще излизат с времето. Колко от старите присъстват? Имаше адски много ненужни и неизползвани такива когато спрях да играя.
До колкото знам IceFrog ще продължи да си работи по играта, така че герои ще има. А колко от старите герои има не мога да ти кажа, мисля си че са всички. Но играта още няма от къде да сваля и да играя, не е пусната. А в стреиймовете макар да се играят разни герои не съм видял всички от старата игра (те са много).

А за графиката да - много е странна, има някои герои които изглеждат малко жалко според мен. Но поне играта вече е по-раздвижена от WC3 версията.
This is how iTroll

Потребителски аватар
Xelian
Мнения: 461
Регистриран: нед юни 10, 2007 2:41 pm

Re: Dota 2

Мнение от Xelian » вт авг 23, 2011 8:24 am

Играта платена ли ще е? Щото ако ще е платена могат да забравят за някакъв успех, ако играта представлява старата дота с нови дрешки, за които на всичкото отгоре ще трябва и да си плащаш... ДОТА-та имаше доста неща които я броукваха (като напримерно голямата безполезност на всички Damage магиосници в сравнение с агилити героите лейтгейм)

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10447
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Re: Dota 2

Мнение от Yago » вт авг 23, 2011 9:02 am

Xelian написа:ДОТА-та имаше доста неща които я броукваха (като напримерно голямата безполезност на всички Damage магиосници в сравнение с агилити героите лейтгейм)
Съмнява ме да не оправят поне нещата които са оправени в LoL, също както ме съмнява и да е платена.
От друга страна, хора всякакви, срещал съм и такива за които всичко в ДОТА е свещено, и всяка промяна е грешна, защото това е най-гениалната игра на света.
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
YamiRaziel
Мнения: 93
Регистриран: вт сеп 01, 2009 8:30 pm

Re: Dota 2

Мнение от YamiRaziel » вт авг 23, 2011 11:25 pm

Не мисля, че ще е платена. Heroes of Newerth пробва този вариант, но като видя как League of Legends събра много повече играчи точно, защото е безплатна и тя мина на техният вариант.
Ако Dota 2 направи грешката да стане платена голяма част от играчите ще си останат в оригиналната Dota, LoL и HoN.

Потребителски аватар
WildHunter
Мнения: 167
Регистриран: ср фев 19, 2003 7:31 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Dota 2

Мнение от WildHunter » вт авг 23, 2011 11:43 pm

Xelian написа:ДОТА-та имаше доста неща които я броукваха (като напримерно голямата безполезност на всички Damage магиосници в сравнение с агилити героите лейтгейм)
Не бих го нарекъл броукване, Дочо. В ЛоЛ съществува абилити пауър, съответно в един отбор трябва да има едно АП кери, което да мелтва фейсес от нюкс в края на играта, но Дота и ЛоЛ просто са съвсем различни игри в това отношение. В Дота интелиджънс героите екселваха в началото на играта, когато просто доминираха с арсенала си от нюкс и дизейбъл, а в късна игра във всеки отбор беше желателно да има агилити или стренч герой, със способността да покрие ролята на бияч, който да раздава тупалки, докато съответните интелиджънс герои му осигурявят подкрепа. Вярно е, че имаше момент в който стандартните нюкове просто спираха да са ефективни, но тогава влизаха в игра предмети като Аганим и ютилити предмети с екстра дизейбъл или съпорт качества, за да могат интелиджънс героите да помагат на кери-то си да изкара играта. И пак имаше БАШ нюкъри, които дори в късна игра си нюкваха както си му е реда. В Дота ти трябва едно кери, поне един назначен съпорт, и останалото трябва да са подходящи комбота от герои, с хубави дизейбъли или масови скилове, които да могат да си спечелят линиите и да се оправят с гангове и прочие в началото на играта, за да може кери-то да фарми. Тук пак най-добри кандидати са интелиджънс героите. Назначен танк в Дота далеч не е необходим, но ти трябва арсенал от няколко интелиджънс герои, които да си спечелят линиите в ранна игра и да правят играта на кери-то после. Не може без тях, така че за голяма безполезност на интелиджънс героите не може и да става въпрос. Това, което ме радваше в Дота и ми липсва в Leage of Legends в момента, е че се търсеха комбота от герои. Не само за линиите, а и като цяло в отбора. В ЛоЛ хората се стараят да вземат по нещо за всяка необходима роля в отбора, но за комбота, като в дота, не може и да става на въпрос. Да не бъда разбран погрешно - аз играя ЛоЛ в момента и играта ми харесва, но твърдя, че е коренно различна от Дота и само главната идея (убий главната сграда на противника) ги свързва. ЛоЛ ме радва точно с това колко е различна и за това ми е и интересна, но с нетърпение чакам Дота2 :).

В един друг ред на мисли, започнаха записванията за отворената бета на Дота 2. Сайта е dota2.com, трябва ви Steam акаунт за да се запишете.

Още не знам дали ще е платена играта или free to play, pay to enjoy. Ако се плаща еднократно ще е ок за мен. Даже предпочитам да си платя еднократно и да получа достъп до всички герои в играта и просто да играя, отколкото 3 години да играя, за да ги събера. Както казах Дота и клонингите й се открояват като доста различни игри вече. В ЛоЛ можеш да си позволиш да си купуваш героите един по един с времето, докато в Дота, ако искаш да я играеш както трябва и да правите смислени и различни комбинации от герои е просто необходимо да имаш достъп до всеки. А Heroes of Newerth просто не трябваше да я правят фри ту плей...
This is how iTroll

Потребителски аватар
Mushrambo
Мнения: 1176
Регистриран: пон окт 10, 2005 9:32 pm
Местоположение: София

Re: Dota 2

Мнение от Mushrambo » чет авг 25, 2011 12:50 pm

Изглежда много хора не могат да разберат, че ХоН всъщност не излиза никак скъпо на много от играчите в сравнение с ЛоЛ. Нямам предвид точно вас, но все пак замислете се - за 30$ получаваш абсолютно всичко в играта. ЛоЛ може на пръв поглед да е абсолютно безплатна, но за да можеш да я играеш като хората са нужни месеци, поради факта, че трябва да си закупиш абсолютно всеки герой + да всигнеш 30 левъл за да започне истинската игра, което за един кежуъл играч може да се превърне и в още повече. Така че какво става, или отделяш времето за тази игра колкото за УоУ или съответно им пляскаш парата и си спестяваш куп време. Даже по-зарибените дават още повече пари, за да могат от по-рано да станат ПРО! Аз лично, въпреки големия брой на изиграните ми игри, не съм дал нито цент и няма да дам, поради няколко причини.

Относно Дота2, не съм играл много единичката и не знам какъе в баланса там, но нещото, което ми харесва като геймплей в ЛоЛ и въпреки по-ръбестата графика ме кара да я харесвам в пъти повече от ХоН е, че всеки герой играе важна роля във всеки един етап от играта. Докато в ХоН обикновено има само едно кери, което ти изнася играта мид-лейт гйем, в ЛоЛ всеки един играч може да обърне тийм файта на страната на неговия отбор. Особено ми харесва, че има и съпортъри, което ми е любимата роля във всяка една игра, докато в ХоН това нещо отсъства. Надявам се в Дота2 геймплейя да бъде отново толкова разкършен.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Dota 2

Мнение от Azmodael » чет авг 25, 2011 5:17 pm

И в ХоН/Дота ги има. Просто са маскирани под CC Спамъри ;)

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10447
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Re: Dota 2

Мнение от Yago » чет авг 25, 2011 7:30 pm

Mushrambo написа:трябва да си закупиш абсолютно всеки герой
Трябват ти единствено героите, които са част от тактиката на отбора ти, а те се купуват с точките, които си събрал в излишък много преди да стигнещ до ранкираната игра. И това е само ако играеш сериозно, а не си някакъв casuаl като мен.

Муши, ДотА е като ХоН в това което цитираш - просто защото ХоН е копие, докато ЛоЛ пробва да разнообрази нещата малко(интересно дали ще има някакъв интерес изобщо към Доминиън, който ще е първата карта с различен рулсет?).
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Dota 2

Мнение от Azmodael » чет авг 25, 2011 7:44 pm

Гледах геймплей на доминиън на стрийм по време на последния им турнир. Страхотна е.

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Dota 2

Мнение от CTAHuMuP » пет авг 26, 2011 9:33 am

Ква е тая Доминиън? Ще ви се откинят кунките ли ако пуснете линк?
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Dota 2

Мнение от Azmodael » пет авг 26, 2011 9:53 am


Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Dota 2

Мнение от CTAHuMuP » пет авг 26, 2011 11:31 am

А, то експанжън/карта за ЛоЛ било. Мислех, че е нова (и евентуално хубава) игра.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
DpakoH
Мнения: 34
Регистриран: вт сеп 08, 2009 5:34 pm

Re: Dota 2

Мнение от DpakoH » нед мар 25, 2012 2:19 pm

някой да има достъп до бетата на дота 2 ?

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10447
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Re: Dota 2

Мнение от Yago » нед мар 25, 2012 2:24 pm

DpakoH написа:някой да има достъп до бетата на дота 2 ?
Защо, покана ли търсиш, или впечатления?
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
Kaladris
Обезсмъртен
Мнения: 1900
Регистриран: ср май 05, 2004 1:37 pm

Re: Dota 2

Мнение от Kaladris » нед мар 25, 2012 3:11 pm

Кратка рецензия на Dota 2:

Играйте BLC.

Потребителски аватар
DpakoH
Мнения: 34
Регистриран: вт сеп 08, 2009 5:34 pm

Re: Dota 2

Мнение от DpakoH » нед мар 25, 2012 4:22 pm

Yago написа:
DpakoH написа:някой да има достъп до бетата на дота 2 ?
Защо, покана ли търсиш, или впечатления?
покана. засега впечатленията ми се доста добри от стриймовете, които гледам.

Потребителски аватар
Battle_Mage
Мнения: 897
Регистриран: вт сеп 27, 2005 12:49 pm
Местоположение: Търговище

Re: Dota 2

Мнение от Battle_Mage » нед мар 25, 2012 6:19 pm

Ще го изпреваря като кажа "и двете" :).

А иначе от това, което съм гледал, малка част от онзи The International, изглежда стабилно, точно както беше едно време, но по-удобно.

Все пак ще изчакам да се докопам до някаква бета чрез Стийм или ако някой подхвърли кокал ( *hint hint* *nudge nudge* ;)), за да си изградя по-добро мнение, а до тогава доволно си разцъквам LoL.

Едит: D-d-double ninja'd!
He set foot, as was ever his wont, upon a field drenched with the lives of men. And lo! as he drew his steel and wove his spell a horn was sounded and a shout taken up:

'The mage is come to do battle!'

Потребителски аватар
Mushrambo
Мнения: 1176
Регистриран: пон окт 10, 2005 9:32 pm
Местоположение: София

Re: Dota 2

Мнение от Mushrambo » вт мар 27, 2012 1:22 am

East or West ?

Потребителски аватар
Battle_Mage
Мнения: 897
Регистриран: вт сеп 27, 2005 12:49 pm
Местоположение: Търговище

Re: Dota 2

Мнение от Battle_Mage » вт мар 27, 2012 9:15 am

По принцип East, но меко казано кежуъл го карам.
He set foot, as was ever his wont, upon a field drenched with the lives of men. And lo! as he drew his steel and wove his spell a horn was sounded and a shout taken up:

'The mage is come to do battle!'

Потребителски аватар
DpakoH
Мнения: 34
Регистриран: вт сеп 08, 2009 5:34 pm

Re: Dota 2

Мнение от DpakoH » ср мар 28, 2012 10:57 am

един приятел ми даде акаунт да поразцъкам дотата. не мога да се оплача, взели са най-хубавото от единицата и са добавили някои яки екстри. като цяло много добра игра! :)
е, разбира се и бъгчета има, но все пак е бета.

Потребителски аватар
Savage
Мнения: 125
Регистриран: съб сеп 28, 2002 12:24 am

Re: Dota 2

Мнение от Savage » съб мар 31, 2012 7:00 pm

/флейм он
ЛоЛ е бозичка :D
/флейм оф

Имам дота2 от доста месеци и мога да кажа, че ако ви кефи дота, тази няма да ви разочарова :) Същото, ама по-яко. Минуси няма.

За Каладрис - BLC също я цъках (главно бетата), но аз лично не бих я сложил в същия жанр :) Пак е доста яка, но е различна игра. И двете паралелно могат да се цъкат за разнообразие :mrgreen: Нямам понятие там как е competitive scene-а, но понеже всичко е скилшот - за мен е най-горе на casual-hardcore стълбичката :) Иначе в дота2 се наливат яко пари. Тук ще спомена и HoN, която също играя, но там competitive scene-a е в процес на умиране, понеже S2 не влагат (почти) никакви средства в турнири или нищо такова и само обещават HoNtour (или както е познат Soontour). Даже вчера fnatic обявиха, че HoN отбора им минава на дота2 :) Не само заради парите, ми и просто щото няма голяма конкуренция и големи турнири в ХоН. Тъпите S2 осират всичко както винаги.

peace
I will not fear
Fear is the mindkiller
I will permit my fear to pass
Over me and through me
Nothing will be there
Only I will remain

Потребителски аватар
Kaladris
Обезсмъртен
Мнения: 1900
Регистриран: ср май 05, 2004 1:37 pm

Re: Dota 2

Мнение от Kaladris » съб мар 31, 2012 7:54 pm

Зависи за кой жанр говорим. Дота игрите се водят моба, както и БЛЦ, съответно в това отношение говорим за един жанр. Това, че БЛЦ няма почти нищо общо с дотите като геймплей е друг въпрос - номера е, че двете почти винаги се стиковат ако искаш да обясниш едното на фен на другото. Лично аз продължавам да се чудя на хората, които държат да цъкат дота, след като са играли БЛЦ, hence предния ми коментар

Потребителски аватар
Savage
Мнения: 125
Регистриран: съб сеп 28, 2002 12:24 am

Re: Dota 2

Мнение от Savage » съб мар 31, 2012 8:01 pm

Водят се де, ама както сам каза - геймплея е друго животно :) И това е една от причините хората да цъкат и дота/дота2 :) Като вземеш и огромния player base от дота, който ще се влее в дота2, професионалните отбори и големите турнири с яки наградни фондове се получава една доста приятна картинка. Така че коментара ти само показва, че ти самия си определено фен на БЛЦ, та можеш да спреш да се чудиш :mrgreen:
I will not fear
Fear is the mindkiller
I will permit my fear to pass
Over me and through me
Nothing will be there
Only I will remain

Потребителски аватар
Kaladris
Обезсмъртен
Мнения: 1900
Регистриран: ср май 05, 2004 1:37 pm

Re: Dota 2

Мнение от Kaladris » съб мар 31, 2012 8:28 pm

Така де, аз знам защо БЛЦ страда от хронична липса на плейър база, учудването ми идва от това, че хората предпочитат дотите пред нея заради геймплея; ясно е, че ако говорим за компетътив сцена, дота отнася де що има в тоя жанр, независимо дали говорим за 1:1 геймплей или просто сходна игра.

Потребителски аватар
Savage
Мнения: 125
Регистриран: съб сеп 28, 2002 12:24 am

Re: Dota 2

Мнение от Savage » съб мар 31, 2012 8:36 pm

Ми, те дотите са и по нууб френдли :) Не сичко е скилшот като в БЛЦ, дето трябва да не си ретард :D ретарди в дота бол :lol:
I will not fear
Fear is the mindkiller
I will permit my fear to pass
Over me and through me
Nothing will be there
Only I will remain

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Dota 2

Мнение от CTAHuMuP » съб мар 31, 2012 10:11 pm

лот дъ фак ис БЛЦ?
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
Cor Angar
Мнения: 2414
Регистриран: пет юли 18, 2008 11:14 pm
Местоположение: in the colony

Re: Dota 2

Мнение от Cor Angar » нед апр 01, 2012 12:29 am

Мисля че става дума за Bloodline champions - PvP игра на отбори от типа на арената в World of Warcraft. Няма нищо общо с дота защото няма карта с крийпване и т.н. ами директно се мелят. (което според мен е много по-яко защото нищо забавно не намирам в задължителния крийп на Дота докато почне същинската игра)

Потребителски аватар
Kaladris
Обезсмъртен
Мнения: 1900
Регистриран: ср май 05, 2004 1:37 pm

Re: Dota 2

Мнение от Kaladris » нед апр 01, 2012 1:08 am

БЛЦ, ака bloodline championships, е моба, в която отбори от по 3-ма души се опитват да се избият. Основните разлики с различните доти анд дъ лайк са:

- Както се спомена, всичко е скиллшот, сиреч - трябва да си насочваш всяко умение с мишката, като управлението на самия герой става с WASD;
- Няма мениджмънт на ресурси, крийпове, предмети, етц. - играта започва и ако до 2 минути не сте се избили около картата се появява стесняваща се мъгла, която смазва всеки в себе си;
- Играта е ексклузивно балансирана за 3v3, като залага сериозно на камък-ножица-хартия механики - мелее дпс пресира рейндж дпс, танковете пресират мелеетата, рейнджовете пресират всички, а хийлърите... хийлват. Тия архитипове до голяма степен са безполезни, понеже има много герои, които могат да изпълняват роли на другите, например рейнд ДПС, който сам самичък да избутва целия вражески отбор с безумни АоЕ-та, танк, който има основно рейндж атаки и висока мобилност, мелее хийлър, етц.;
- Ако не си се досетил до сега, БЛЦ залага сериозно на twitch игра. Има един тип умения наречени Trance, които се активират или моментално, или в рамките на 0.2 секунди и стоят до секунда (зависи от героя) - ако някой те удари с директна атака в рамките на тая секунда, му се случват един тон неприятни неща, в зависимост от това какъв ти е транса. Съответно е много важно да реагираш адекватно когато някой trance-не - например да му пуснеш ground атака, която по дефиниция не го активира, или просто да се спреш и да изчакаш. Всичко това се допълва от трансове, които могат да накажат съотборниците ти за твойте грешки - нещо което допълнително изразява нуждата от сериозен тиймплей;
- Като цяло, най-големия бонус за мен е скоростта на игрите, адреналина и възможността бързо да реагираш на грешките си и да ги поправиш. Любимо занимание е да наблюдавам играта на някой и да преценявам какви са му навиците, след което да се възползвам от тях в следващите рундове.

Тука естествено някой ще спори, но лично за мен БЛЦ > сите дота тип игри, само защото изисква сериозни реакции, точност и прецизност, познаване на геройте и навиците на опонентите ти, както и заради факта, че наказва грешките и едновременно с това не те заключва в няква безумна 40 минутна игра, в която да живееш с тях - вместо това ти позволява буквално минута по-късно да пробваш пак.

Отговори

Върни се в “Компютърни и Видео Игри”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост