[Попов и Крилов] Г-н Крилов, ще трябва да дойдете с мен.

Форумна игра по World of Darkness
Заключена
Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

[Попов и Крилов] Г-н Крилов, ще трябва да дойдете с мен.

Мнение от Zamoth » пон фев 06, 2006 12:04 am

17:30

Вятърат се усливаше с всяка минута. Малки снежинки прехвърчаха. Освен един полицай, който стоеше на входа нямаше никой друг на улицата. Полицейска кола и една линеийка бяха спряни пред галерията. Явно Попов беше последен на местопрестаплението. Самата сграда беше доста добре поддържана. От онези стари згради от началото на миналия век.
Полицаят на входа поздрави Попов и му каза, че вътре го очакват. В лобито на галерията стояха един кестеняв мъж и един полицай както и една жена... явно свидетел. Тя стоеше на един стол и беше се навела напред с подпряна глава на ръцете си. Мъжът изглеждаше изклиючително спокоен. Полицаят се преближи до Попов.
- Добър вечер. Аз съм Антонов, полицаят който ви се обади, благодаря ви че се отзовахте толкова бързо. Имаме един труп , явно убит, в стаята отзад. Този господин - обръщаики се към Крилов - е Руснак. Ето документите му. Той е бил на местопрестъплението. Жената в ъгъла е заварила Крилов над трупа на жертвата... все още не сме индефицирали тялото. Крилов носеше лично оръжие, което аз взех. Патологът ви чака в другата стая. Ако имате нужда от нещо аз ще съм тук.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » вт фев 07, 2006 11:34 am

Тръпка на възбуда премина по тялото на "следовател Попов". "Захващам се с първия си случай. Да видим сега дали ме бива за тази работа." Лека нервна усмивка се изписа на лицето му за кратко, после то се изпъна и стана сериозно и безизразно.

- Единственият ни заподозрян до момента е този господин така ли?- Петър закрачи към задната стая, явно очаквайки полицаят да го последва, а по пътя продължаваше да говори.- В такъв случай извикайте кола да го отведе в управлението, засега ще го задържим за двайсет и четири часа. Аз лично ще говоря със свидетелката след като получа малко повече информация от патолога. Вие разберете кой е собственика и го повикайте тук възможно най-скоро. Също така се свържете с охранителната компания- искам да знам каква информация могат да ни дадат те.- Попов започна заповедите леко несигурно, но постепенно гласът му стана сигурен, а думите излизаха все по-бързо. Той огледа дали в галерията има камери.[В случай, че има.]- И ми намерете записите.- Той кимна към устройствата

Петър излезе от малкото коридорче и пред него се разкри картината на местопрестъплението.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » вт фев 07, 2006 11:50 am

Гледката беше почти сюреалистична. На пода в локва кръв лежеше обезобразеният труп, а съвсем близо до него невъзмутимо се беше изправил сравнително млад мъж с безизразно лице и разглеждащ голяма картина на стената. Един полицай сидеше отстрани мачкайки между пръстите незапалена цигара - явно бе оставен да пази местопристъплението и ....заподозрения. Заподозреният бе облечен в сив официален костюм с жилетка. Сакото бе разкопчано и отдолу се показваха кафевите ленти на препаските на кобура. По самото сако и по целия сив панталон обилно се разпростираха кървави петна. Позата на непознатия подсказваше силни болки в левия крак. Той беше отпуснат и цялата тежест на тялото бе прехвърлена на десния, придавайки на стоящия някакъв вид класическа поза, такива каквито имаха античните скулптури...

Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

Мнение от Zamoth » вт фев 07, 2006 9:07 pm

[За съжаление няма камери, малка галерия e]
Патологът беше застанал над тялото и внимателно разглеждаше смъртоносната рана. Когато забеляза Попов той се изправи и се преближи до него.

- Добър вечер. - каза с въздишка патологът. - Не е много красиво. Мисля че е бил убит с някакво екзотичко оръжие. Има 4 равни разкъсваня, които не са дълбоки. Нещо като боздуган може да пречени толкова много поражение. Почти нищо не е останало от шията му и от гръбанчният стълб. Невероятно силен удър. Все още не мога да преценя точно от коя посока е бил нанесен. Няма други наранявания, или поне не мога да открия нищо. Ще мога да ви кажа повече след като мога да поработя обстойно по него. Оставям ви да си поговорите. - усмихна се ехидно патологът и се запъти на вън с цигара в уста.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » ср фев 08, 2006 9:27 pm

Попов се закова на вратата за момент, когато пред него се разкри гледката. Със сигурност не очакваше това. Стаята изглеждаше сякаш някой бе снимал филм на ужасите в нея, а чистачите все още не бяха минали. Отегченият полицай и спокойният господин, за които гледката явно не бе нищо особено, допълваха това впечатление. Не, че не бе виждал подобни неща на снимки при обучението си, но за първи път му се случваше на живо. И все пак гледката не възбуждаше у него ужас или погнуса, а само странна безчувственост.

Лицето на Петър отново придоби решително изражение, докато изслушваше патолога. Имаше много повече въпроси към него, но по-добре да остави човека да си свърши работата на спокойствие и да го разпитва след това.

Попов обиколи бавно стаята разглеждайки обстановката. Опита се да прецени откъде е дошъл удара, къде са стояли нападателят и жертвата преди това... всичката информация, която можеше да получи с един бърз оглед.
- Тялото не е местено, нали?- пита младежът. Не очакваше чак толкова непрофесионално действие от полицаите, но не пречеше да се подсигури.

Скоро Попов се обърна към заподозрения. Наистина странен човек. Кой може да стане свидетел на нещо подобно и съвсем скоро след това да изглежда напълно спокоен? А и не се притесняваше от полицаите. Със сигурност не му се падна лесен случай, но поне се очертаваше да бъде интригуващ.

Следователят се приближи към добре облечения човек и го заговори. Следеше внимателно всеки жест и изражение, всичко което можеше да му даде някаква по специфична информация за събеседника му.
- Добър вечер. Вие трябва да сте господин...- Попов погледна документите- ...Крилов, нали? Името ми е Петър Попов. Аз съм следователят назначен по този случай.- Петър забеляза, че човекът има кървяща рана на крака.- Но какво ви се е случило? Имате ли нужда от лекар?

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » ср фев 08, 2006 11:35 pm

- Не. - отвърна спокойно Владимир - Имам нужда да се преоблека. Затова бих ви бил много благодарен ако мога да ви помогна с каквото мога и колкото се може по-бързо да се прибера до стаята си в хотела. За съжаление в момента не мисля че ще съм Ви от голамя полза. Някакво повече да кажа от това което вече казах на колегите ви. Говорех с жертвата когато загубих съзнание. Когато се свестих той вече беше мъртъв. Смърта му ме интригува не по-малко от вас. Но едва ли ще мога да ви кажа нещо повече което да ви е от полза преди са прекарам няколко часа на спокойствие и да си подредя мислите от преживянато. Сега бих искал да си тръгвам, ако нямате нищо против. Утре можем да се срещен за обяд във фоаето на хотела ми. Свободен ли съм.

Владимир свали подгизналото си палто от закачалката и обърна към следователя спойкойното си лице с въпросителен поглед.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » чет фев 09, 2006 12:12 am

- Опасявам се, че нещата не са толкова прости. Освен ако ситуацията не се изясни малко повече, ще се наложи да ви задържа за двайсет и четири часа, но се надявам да избегнем това. Моля, седнете, най-вероятно ще ми трябва известно време, докато преценя по-добре ситуацията. Първо желая да ви задам още няколко въпроса, след това ще говоря с другите свидетели.- Петър изчака събеседникът му да се настани ако прояви желание.- Казвате, че сте припаднал и не сте видял нищо. Каква е причината за загубата на съзнание? Да не би да сте епилептик?

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » чет фев 09, 2006 1:43 am

- Казах Ви вече. В момента не съм в състояние да ви дам нищо от което да имате полза. Но да кажем че имаме общ интерес да разберем какво е станало тук. Можем да работим заедно или .... да се направя на задник. - лицето на руснака изглеждаше все така безизразно, но той видимо пребледняваше все опвече с всяка изминала минута. - Не можете да приложите превантивен 24-часов арест на временно пребиваващ чужд гражданин, ако нямате необходимата заповед от прокурора с предявено обвинение или одобрено от същия обоснование. Обикновенно изкарването на такива документи отнема повече от едно денонощия и ще ви отнеме само ценно време. Така че ако не ми предявите веднага обвинение мисля да си ходя. В противен случай ще запазя мълчание и ще пледирам делото да бъде прехвърлено към руски съд. Сигурно разбирате, че в случая срещу мен няма никакви доказателства. Липсва оръжието на убийството, липсват улики, единственото което имате са моите думи и факта че съм първият човек открил трупа. Ще се видим на сутринта. Като представител на органите на реда имате право да задържите задграничния ми паспорт за да сте сигурен че няма да изляза от страната. Приемете го, в момента не мога да ви помогна.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » чет фев 09, 2006 8:31 pm

Петър беше объркан и леко смутен от монолога на непознатия. Не беше особено наясно с българските закони, но пък човекът изглеждаше твърде самодоволен, за да лъже, тъй че явно нямаше кой знае какъв избор.

- Добре, добре, ще говорим утре на обед. Ще изпратя двама полицаи да ви придружат.- Предполагаше, че руснакът ще откаже, но не губеше нищо ако му предложи.- А, вие всъщност така и не ми казахте кой точно е хотела.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » чет фев 09, 2006 10:57 pm

- Отседнал съм в "Тримонциум". Мислех да отида да пазарувам. Но с тези дрехи едва ли ще съм добре приет на улицата. така че ако може вашите хора да ме закарат до хотела да се преоблека.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » чет фев 09, 2006 11:51 pm

Петър тръгна с Крилов. Когато стигнаха до предната стая, той се обърна към Антонов:
- Засега не виждам причина да задържаме господин Крилов. Колата ще го откара до хотела му.- Петър се обърна към руснака.- Бих ви пожелал лека вечер, но имайки предвид обстоятелставата на срещата ни такова пожелание би било доста иронично. До утре на обед.

Попов проследи как Крилов се качва в колата и тя потегля необезпокоявана, след което излезе навън до патолога, който в момента допушваше цигарата си.
- Иска ми се да огледам местопрестъплението на спокойствие, а и без това, ако не се бъркам, вие си свършихте работата тук. Ще се погрижа за транспорта на тялото, когато дойде колата. Вие сте свободен.

След това следователят се върна обратно в стаята и отново заговори Антонов:
- Открихте ли собственика на галерията?

Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

Мнение от Zamoth » пет фев 10, 2006 5:43 pm

Атанасов се изправи да поздрави детектива.

- За съжаление собственика изглежда че е в командировка в чужбина. Все още не сме открили самоличноста на жертвата. Нещо друг с което мога да ви помогна?

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » пет мар 17, 2006 10:37 pm

-Не, няма нищо друго.- Попов разтърка очи и въздъхна тежко.- "Толкова се объркаха нещата тъй бързо. Къде бе изпуснал юздите? Е, дано поне сега имаше малко повече успех с другата свидетелка."

Той огледа жената опитвайки се да прецени нещо повече за нея- как изглеждаше, как бе облечена, в какво състояние беше в момента и как би било най-добре да подходи, за да може да я успокои и да получи най-много полезна информация. Петър се приближи бавно към жената и клекна до нея.

- Госпожо?- изчака тя да го погледне в очите- Как се чувствате?

Заключена

Върни се в “Между Изоставените и Чистите”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост