Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

1в. Бурна Нощ (Еролес)

D&D 3.5 приключение за 4-ма персонажи от 1-во ниво
Заключена
Потребителски аватар
RaynerApe
Мнения: 533
Регистриран: съб дек 22, 2001 11:52 pm
Местоположение: Карлово
Контакти:

1в. Бурна Нощ (Еролес)

Мнение от RaynerApe » пон авг 15, 2005 10:58 pm

Признато от мнозина за един от духовните центрове на цял Фланес и последен устой на цивилизацията срещу дивия мраз на суровия Север, Архипопство Велуна се отличава от представите на тез, които поглъщат жадно историите на пътешественици или трелите на странстващия бард за заслепителната красота на мраморните пиедестали на Рао и извисяващите се кули, чиито орлов взор бди над хилядите поклонници търсещи душевен мир и познание. Теократичният ред наложен от Хазен, Канон на Велуна и висш Пастор на бог Рао, е вдлъбен в малкото оазиси на хармония и благоденствие, а между хора и елфи съществува всепризната братска дружба. Но отвъд високите стени на столичния град Митрик и града-храм Деварниш, не остава и помен от това величие. Каменисти хълмове и оредели от безразборна сеч гори се редуват едни с други, а там където земята е плодотворна или каменните недра крият ценен метал, неугледни градове и селца се борят с тежкия живот. Макар че голяма част от труда им отива за прехраната на големите градове и безчетните редици от послушници в светата църква на Рао, велунианските селяни имат малко причини да роптаят - сред страна властва справедливостта и мир, строги, но верни на хората закони гарантират равни права и възмездие за нарушителите на закона. Но в граничните региони на юг към графство Улек, конните отряди на пазителите на реда все по-рядко намират верния път. Тук земята е сурова и негостоприемна, а жителите й извличат от нея своя труден нрав и буен темперамент. ненапразно ги наричат "железни" - не само заради Железните Хълмове, спечелили наименованието си заради скритите в недрата на земята залежи, но и заради готовността им да се борят срещу несгодите. Но напоследък изкованата им храброст поддава на тревогите през зачестяващите слухове за набези на диви зверове и чудовища, нечувани по тези земи от десетилетия наред. Канонът обаче остава глух за страховете им, изправен пред далеч по належащи проблеми. Когато се изредат първите дни на Житника (период, отговарящ на края на Август), от север се надига покров от черни облаци, а сух и студен вятър ги понася по небосклона над цяла Велуна. Гръмотевичен тътен на хоризонта предхожда техния гняв, който сипе порои и ледени късове над неприбраната реколта. Единствено слуховете за огромни загуби и наводнения, опасения за предстояща гладна зима и далеч по-страховити предположения, родени в нечие бурно въображение, успяват да задминат пътя на бурите. И когато тъмносивото покривало застига и Железните Хълмове, цялата божествена ярост се изсипва в невиждан потоп, за който местните жители ще говорят години наред със страхопочитание...

***

Еролес придърпа качулката, пригодена от единия край на спалния чувал, над главата си така че водата да не се стича върху издължените елфически черти на лицето му. Бе избрал лош момент да пресече Железните Хълмове по своя път от Митрик към Скъпоценния Лес, преследван зад гърба си от сенките на буреносните облаци. Забавил се бе по своя път, избирайки гостоприемността на няколко овчари, чиито път бе осветил със своята дарба през една ветровита вечер, и макар че все още бе сит от храната за из път, сега понасяше гнева на боговете на собствения си гръб, особено когато измежду едрите капки зашибаха малки ледени късове. Придърпвайки грубата качулка още повече, така че едвам да вижда пътя пред себе си, мислите на Еролес за миг се върнаха към язвителния отказ на арогантния чародей от закритите бордеи на Митрик, който го бе превърнал за посмешище когато младия майстор на лъкове го бе помолил с пламенен поглед за насока и обучение в усвояването на неговата дарба. Ослепителна мълния разкъса спомена на парчета, а вълна от едра градушка го върна болезнено към реалността. Трябваше да намери подслон колкото може по-скоро, преди не само да подгизне съвсем, но и да стане жертва на гнева на боговете. Докато стоеше изправен между два големи хълма, вода се стичаше в нозете му и пропускаше през пробитите ботуши, газещи в пет пръста кал.

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Мнение от Lord Vader » вт авг 16, 2005 1:07 pm

Еролес призова малкото останала му воля и продължително и внимателно се огледа наоколо за някакви наченки на цивилизация, заслон, или каквото и да било друго, което би могло да му помогне да се скрие от връхлитащата го стихия. "Трябва да има заслон, някаква мина или нещо подобно. Не може всичкото това желязо в недрата на тези хълмове да не бива извличано" - помисли си той докато очитему трескаво търсеха място, където да се скрие.

[OOC:] Взимам 10 на Spot (общо 15), ако не може си го мятам.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
RaynerApe
Мнения: 533
Регистриран: съб дек 22, 2001 11:52 pm
Местоположение: Карлово
Контакти:

Мнение от RaynerApe » вт авг 16, 2005 1:51 pm

Водната стихия затрудняваше опитите на Еролес да различи нещо повече от очертанията на хълмовете на повече от тридесетина метра разстояние. Дори острият взор, инак приспособим към спусналия се над хълмовете здрач, не можеше да пробие през бялата водна пелена. Облаците се бяха спуснали ниско над Железните Хълмове и стелеха мълга. Едва когато се изкачи с усилие на един от по-високите хълмове, газейки дълбоко в калта, Еролес успя да се огледа наоколо. Накъдето му стигаше погледът се ширеше пустош. Колкото и да правеше опит да открие и най-малката промяна в релефа, мълнии разсичаха небосклона и това го заслепяваше, а след тях мракът ставаше по-дълбок и лепкав, поглъщайки формите докато очите му се приспособят към него. За миг обаче му се стори, че през четири хълма на север забеляза движение на хоризонта. Който и да бе, човек или звяр, се движеше едва едва. Нова мълния разряза небосклона и скри разкритието му, а сетне последва оглушителен тътен. Дъждът се усили.

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Мнение от Lord Vader » вт авг 16, 2005 3:42 pm

"Колкото и жалък шанс да е, е единственият, който имам." - помисли си Еролес. Първоначално с бързи крачки, а после и тичешком той се устреми към единственото място, което му вдъхваще поне някаква надежда за подслон.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
RaynerApe
Мнения: 533
Регистриран: съб дек 22, 2001 11:52 pm
Местоположение: Карлово
Контакти:

Мнение от RaynerApe » вт авг 16, 2005 10:26 pm

Дори само следването на посоката, в която Еролес забеляза движещите се точки на хоризонта, бе лесно казано, но трудно изпълнимо. Дъжда затрудняваше използването на острия елфически взор и отново Еролес трябваше да се осланя на мълниите и собствената си интуиция. Когато следващата разцепи мътносивия небосклон, следата бе изгубена. Може би движещите се точки бяха рожба на въображението му, или пък бяха спрели в подножието на някой хълм.

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Мнение от Lord Vader » ср авг 17, 2005 10:59 am

Еролес със сетни сили се изкачи на върха на най-близкия хълм, надявайки се да види къде се бяха скрилите малките точици. Той вярваше на очите си, досега никога не го бяха подвеждали, не вярваше и сега да са му изневерили.
Спря се на място, призова всичката си воля и кураж за да се оттърси от реалността и да се съсредоточи върху единственото нещо, което имаше значение сега - да намери подслон. [OOC] Concentration
Загледа се в далечината отново, опитваше се да прегледа всеки инч от повърхността за нещо създадено от човек или друго смъртно разумно същество.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
RaynerApe
Мнения: 533
Регистриран: съб дек 22, 2001 11:52 pm
Местоположение: Карлово
Контакти:

Мнение от RaynerApe » чет авг 18, 2005 12:16 am

Отначало опитите на Еролес да открие отново движещата се точка на хоризонта не се оправдаха с успех. Дори когато насочи цялото си внимание натам, вилнеещия вятър запрати водната стихия в лицето му и успя да я скрие от взора му. Но не за дълго и след минута търпението на елфа се оправда с успех. Мълния разкъса хоризонта и той забеляза как през около десетина хълма дребната и неразличима, но определено движеща се фигура се спусна зад един хълм. И за миг на елфа му се стори че малко по надалеч се издигаше огромен хълм. Приличаше на остров сред застинало море от камък - и най-странното бе, че за миг като че ли забеляза кула, построена на самия му връх. Миг по-късно, като че за да си отмъсти за разкритата тайна, бурята отвърна с яростна градушка. Ледени късове с размер на малко яйце заудряха Еролес.

[OOC]: В случая хвърлянето за Concentration има само косвено значение и даде стандартен за положителен фактор +2 бонус. Умението което се прилага за забелязване, е Spot. За съжаление за това умение липсва базова DC. Взех базовата DC от примерите за затруднено зрение от Concentration (буря с вятър, градушка и т.н.), добавих +2 заради изострените сетива на елфа и като санкция добавих разстоянието.

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Мнение от Lord Vader » чет авг 18, 2005 9:27 am

[OOC] Всъщност исках концентрацията само за да мога да си взема успешно 10ка, явно обаче не си ме разбрал :) [/OOC]
Еролес се загърна доколкото можеше с пробитата си връхна дреха, опита се да запомни достатъчно добре пътя и хълмът където беше видял кулата,
[OOC] отивам на работа сега, оттам ще довърша поста [/OOC]
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
RaynerApe
Мнения: 533
Регистриран: съб дек 22, 2001 11:52 pm
Местоположение: Карлово
Контакти:

Мнение от RaynerApe » чет авг 18, 2005 9:35 am

[OOC]: PHB, стр. 70: "A successful Concentration check still doesn’t allow you to take 10 on another check if you are in a stressful situation; you must make the check normally." Никъде не се споменава, че успешен Concentration позволява взимане на 10, единствено обратното. Поради което го взех като положителен фактор със стандартния +2 бонус. Следващия път когато искаш да използваш умение за нестандартно (т.е. неописано в книгата) действие, моля те опиши точко какво искаш, за да мога да го взема под предвид.

<чакам пълния текст, за да напиша отговора>

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Мнение от Lord Vader » чет авг 18, 2005 10:03 am

Еролес се загърна доколкото можеше с пробитата си връхна дреха, опита се да запомни достатъчно добре пътя и хълмът където беше видял кулата. Едрите парчета лед шибаха цялото му и без това не-особено здраво тяло, което едвам успяваше да одържи на божия гняв. Запъти се целеустремено към мястото на кулата, решен че дори и да е последното нещо което ще направи, ще стигне дотам. Изпълнен с нови сили от волята си, той закрачи към своето спасение с трудни, но решителни стъпки.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
RaynerApe
Мнения: 533
Регистриран: съб дек 22, 2001 11:52 pm
Местоположение: Карлово
Контакти:

Мнение от RaynerApe » пет авг 19, 2005 6:40 pm

Градушката спря също тъй бързо, както и бе започнала - кратка, но болезнена вълна от ледени късове. След нея остана единствено водната стихия, понесена от яростта на вятъра, който шибаше лицето му от север и имаше изгледи да се усили. Лепкав мрак се спусна над Железните Хълмове с последните часове на деня. Всичко това направи следването на движещите се точки в далечината почти невъзможно, но за Еролес това и не бе необходимо - той вече бе установил посоката, а вродения му усет към навигация сам следваше масивния хълм, който се показваше иззад лепкавия мрак само за миг когато мълнии раздираха черния покров.

Когато наближи хълма, Еролес забеляза, че страните на хълма са неестествено стръмни, почти вертикални спрямо покритата с кал и натрошена скала земя. Бяха издялани от нечие ръка, с височина около метър и половина. Водата се сипеше на потоци измежду рехавата разстителност, която се издигаше над стените. Изглежда, хълмът бе използван като мина или укрепление, като за последното можеше да говори надигащата се на хълма разрушена кула. А там където хора се бяха осамотили из каменната пустош на Железните Хълмове, трябваше да има подслон.

Едва доловимо стенание измежду шума на водната стихия привлече вниманието на Еролес и го извади от мислите. Идваше от другата страна на хълма.

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Мнение от Lord Vader » пет авг 19, 2005 8:17 pm

"Това сигурно е друг нещастинк, застигнат без заслон от бурята." - Помисли си Еролес. С бавна и уморена крачка се запъти към отсрещната страна, като същевременно се оглеждаще и за потенциален вход към укреплението.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
RaynerApe
Мнения: 533
Регистриран: съб дек 22, 2001 11:52 pm
Местоположение: Карлово
Контакти:

Мнение от RaynerApe » нед авг 21, 2005 12:34 am

Макар хълмът да изглежда заплашителен със своя размер, особено под проблясъка на мълниите които се надбягват с гръмотевичния тътен измежду тежките облаци, на Еролес не му отнема повече от няколко минути да открие това, което бе очаквал да срещне в низините на хълма - вдлъбнатина в издяланите стени, водеща към коридор изпълнен с лепкав мрак, през който сетивата му не са способни на проникнат. Каменни врати стоят изместени и килнати настрани, отдавна неспособни да спрат когото и да било да проникне в недрата на хълма.

Само миг по-късно с крайчеца на зрението си елфът улови движение, идващо от лявата страна на хълма. Иззад каменните стени и стичащата се водна стихия се приближи не един, а два силуета, сгушени един до друг и бавно приближаващи към входа на хълма.

[ООС]: Тази тема се заключва. Еролес преминава към тема "1б. Бурна Нощ (Карт Риголар и Самаил д`Армитаж)".

Заключена

Върни се в “Бурна Нощ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост