Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Чужденците срещу наш'те... (книги-игри)

Форум, предназначен за всякакви свързани и несвързани с ролевите игри теми - можете да обсъждате всичко в рамките на правилата на форума.
Потребителски аватар
Elan Morin Tedronai
Мнения: 81
Регистриран: ср фев 06, 2002 2:37 pm
Местоположение: Somewhere in a Galaxy far, far away...
Контакти:

Чужденците срещу наш'те... (книги-игри)

Мнение от Elan Morin Tedronai » ср авг 18, 2004 1:04 am

българетата се пънат. дайте да ги подкрепяме... но, вижте имаме един два прилични автора и съзнавам, че поне трима посещават тези форуми. но не ми пука. или ми пука твърде малко... казано накратко, англичаните бяха по-добри от нас. и го доказваха неведнъж. разбира се, ние държахме фронта с великолепния Колин Уолъмбъри и добрите попадения на Робърт Блонд и тук таме Ейдриън Уейн, но творения като Кървав Меч, Пътят на Тигъра и Магьосничества, както и автори като Марк Смит, Джейми Томпсън, Дейв Морис и Оливър Джонсън буквално ни разпиляваха по площадката. да не говоря и за по-добрата литературна част, която неизменно удряше в земята всеки друг такъв опит от наша страна. в това отношение нямаха равни...

разбира се чужденците (по специално англичани, защото те бяха водещите) са били достатъчно умни и далновидни, за да не се разделят и да не правят гръмки редакционни, за това кой го бива, на кой му става и прочие. те работеха в студия. Йън Ливингстън е давал проектите - Морис, Смит, Томпсън и Джонсън са ги развивали. и изключая недостатъците (които винаги ги има) са се получавали взимащи дъха творения. и каква е задачата на тази изпълнена с патос статия...? знам ли и аз... поне жанрът наречен "книги-игри" при тях залезе доста по-късно отколкото у нас. има-няма 5-6 години и... той се спука като сапунен мехур. там проектите се работеха без изксутвено помпане само и само да се печелят пари. там проектите се работеха... добре. и естествено издържаха по-дълго от колкото у нас.

но млъкни сърце. ще изпъкне някой фен ще удари едно рамо и ще каже: "евала българета!" и ази това викам: "евала българета, въпреки чудовищната преднина на чужденците!" поне се старахте да правите неща. е, верно, че не винаги успявахте, но... не всеки е перфектен (всъщност може би само Колин беше в известна част от творенията си). но да не кажете, че съм антагонист и че мразя родното. напротив обичам доста неща. поне докато не се деляхте и не се карахте по между си ви обичах даже повече. когато започнаха гръмките лайна и редакционни помии, които прокарвахте в творенията спрях да ви обичам. открих, че чужденците правят по-добри "картофки". и когато те правят по-добри неща, естествено аз спирам да ям "картофките" на таз закусвалня с лоша продукция, а отивам при "МакДоналдс" или "KFC" (по ваше предпочитание), които вадят по-добра "храна" за моята гладна душа.

минаха години. къде сега са "другите"? ами... изчезнаха. жанрът загина. и тук и там. само дето там по обясними причини. тук - някак си ей така... само дето те ще ми останат в сърцето. "наш'те" - много трудно... или поне не изцяло. а това е най-важно за мен. вярвам и за всички (по)читатели на този починал жанр. както и предполагам ще има едни или други залитащи по този или онзи автор. аз поне обаче твърдо седя зад чуждата продукция и не смятам да се отмятам...
Do it, or do not! There is no try.

Потребителски аватар
Ways
Мнения: 3000
Регистриран: чет яну 24, 2002 6:51 pm

Мнение от Ways » ср авг 18, 2004 11:30 am

Бърз отговор:
В България имаше Книги-Игри защото нямаше Компютри.
В България няма Книги-Игри защото има Компютри.

Малко по-раширен отговор:
Не се чете в България. Издателствата са на загуба. Следователно не издават.

Факт:
Ако пуснат пак Книги-Игри старите фенове ще ги копуват, ще отделят 1-2 лева от парите за компютри и ще си купат да четът.

Какво искам:
Пак да е като едно време и да има Книги-Игри всяка седмица! (много искам)

Mindcrime
Мнения: 204
Регистриран: нед апр 11, 2004 1:50 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Mindcrime » пон авг 23, 2004 11:03 am

Не мога да кажа, че схванах смисъла на този постинг. Но употребата на умалителни като "българчета" е дразнеща, а иронията на автора е самоцелна и неподплатена с факти.

Никога не съм спекулирал с това, че съм български автор, никога не съм извличал някаква изгода от това и никога не съм се чувствал горд от това, че пиша в България. България не оказва подкрепа на българските автори нито законодателно, нито скрито. Кой тогава е карал хората да подкрепят "пънещите се българчета" и по какъв начин?

Нека си припомним, че пишехме под англоезични псевдоними, за да се продаваме по-добре. И се продавахме доста по-добре от англоезичните автори без да се ползваме от някакви облегчения или специално отношение.

Не че се засягам, но като изброяваш автори от България, май си ме забравил, Elan. Все пак бях най-продавания автор. И определено имах повече читатели в България от всички изброени от теб западни автори взети заедно.

На Запад проектите винаги са се работели за печелене на пари, както и у нас. Само че у нас се пропусна етапа на инвестиране, така че всичко свърши бързо и логично, според добре известни икономически закони. Проблемът е изцяло в издателствата, а не в авторите. Едно стабилно издателство би сменило авторите, ако знаеше какво точно му трябва.

Страхотно, Elan, отивай да ядеш картофките на МакДоналдс, най-добрите в света! За почти всеки интелигентен и пътувал човек, тези две вериги ("МакДоналдс" и "KFC") са символ на най-лошото в глобализацията, но явно ти имаш други виждания. Или просто си гледал телевизия по време на реклами и не си могъл да си изградиш надеждна защита срещу промивките на мозъка?!

Потребителски аватар
Elan Morin Tedronai
Мнения: 81
Регистриран: ср фев 06, 2002 2:37 pm
Местоположение: Somewhere in a Galaxy far, far away...
Контакти:

Мнение от Elan Morin Tedronai » пон авг 23, 2004 4:03 pm

факт ли е, че книгите игри умряха, заради некадърност? факт е. не ми се оправдавайте с компютърните игри. на Запад компютърните игри ги имаше много преди игрите да умрат. а и пари сте имали, така че не ми се оплаквай. щом си бил най-добре продавания автор, не ми излизай с евтини приказки от сорта на "нямаше пари". имало е пари, но издателите са били некадърни. щом са некадърни издателите - съвсем логично е да умре.

колкото до това дали сте се продавали по-добре... това мен много малко ме интересува. освен това цялостната ви политика беше насочена към това да се продавате добре, а не да се четете от читателите. което и в последствие ме отврати от вас. може би моите вкусове са малко по-"други", но както казах аз гледам нещата през своя собствена призма и малко ме интересува колко са ви били българските читатели. попитайте онези, които са пораснали сега колко в момента да четат книги-игри? съмнява ме от 100 да намерите 1.

според мен чуждестранните книги-игри бяха несравними по качество, пред които вашите творения могат само да бледнеят. за съжаление покрай издателската некадърност бяха издадени съвсем малко неща. някои от най-добрите творения, така и не бяха издадени. примерът с KFC и McDonalds беше груб, но е невероятно, че ти се хвана. човече озлобен ли си от нещо...? срещу мен, затова че не харесвам българското? срещу недостатъчното признание, което получаваш в момента от старите фенове? знам ли...
Do it, or do not! There is no try.

Lisichkov_1
Мнения: 419
Регистриран: пон юли 05, 2004 5:39 pm

Мнение от Lisichkov_1 » пон авг 23, 2004 5:05 pm

Да, интересно стана. Е нека да се намеся и аз в тоя спор за нашите и чуждите книги игри.

Знаеш ли Elan, нещата са доста по-сложни от колкото се опитваш да ги представиш ти. Първото което искам да кажа е, че несъмнено най-качествените книги-игри отпечатвани у нас са "Пътят..." и "Кървав меч". Тук се припокривам с теб напълно. Нашите книжлета, на нашите си BG автори наистина могат само да им дишат прахта. Те така и не достигнаха нивото на тези две поредици.


По - горното според мен е така да се каже "азбучна истина" ясна на всеки включително и на Майкъл, въпреки че той винаги ще отрича.

Но какво става от тук нататък? Къде са останалите качествени западни книги-игри преведени у нас. Ами няма ги. Другите с едно две изключения, като "Сред бездната на мъртавците" и "Огърлица от черепи", са просто под всякаква критика. Нека не съм голословен ами да цитирам - цялата поредица "Битки безброй" на Селекта, шесте книжки издадени от Плеяда най-в началото - 1992г., други пет-шест парцала издадени от Еквус Арт ( една от тях беше "Таен агент AC, други две - "Ужас в пето измерение", "Чудовището от Лох Нес"...), "Ужас във Виетнам" на някакво незнайно издателство, а и да не забравяме и вездесъщите "Магьосничества" на Хермес, и "Двоен агент" и т.н и т.н. Няма смисъл да продължавам. Но ти гарантирам следното Елан - това всичко е 100% боклук.

Не знам, поне за мен у нас имаше не повече от десетина, айде дванайсет, качесвени западни книги-игри. Останалото си беше леш. Така че в мене постепенно се оформи следното виждане - че "Пътят..." и "Кървав..." са просто едни от брилянтите на английските книги-игри и не спадат към масата от западните книги - игри, а просто са изключение, но все пак гениално изключение.

Това последно мое твърдение разбира се може лесно да бъде оборено. Просто веднъж намерих тук на форума един линк към саит за английски игри между които и тези две поредици и там открих още към 60-70 подобни подобни книги-игри. Просто не са превеждани у нас и нямам въэможност да отсъдя цялостно за качеството на западните книжки. Ако ти Елан си чел поне част от тях на английски и на тази база си си изградил мнението то тогава несъмнено си прав. Но ако не си нямаш право така да съдиш нашите родни автори. Да - погледното в проценти - количество и качество нашите автори си бяха по - добри.

Всяка трета българска книга - игра ставаше за четене, докато при западните едва всяка 7-8. Това е.

Mindcrime
Мнения: 204
Регистриран: нед апр 11, 2004 1:50 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Mindcrime » пон авг 23, 2004 6:50 pm

Озлобен съм от това, че Ливърпул се разделиха с Майкъл Оуен, но се надявам да не ми личи много. Нямам нищо против хората, които не харесват български продукти - самият аз спадам често към тази категория. Нито пък някога ми е липсвало признание - смятам, че съм получавал много по-голямо признание, отколкото в действителност заслужавам като автор на книги-игри.

Никога не е имало "цялостна политика" в издателите по отношение на книгите-игри, нито пък някой е правел разлика между това да се продава добре една книга-игра и това да има повече читатели. Имаше разни некоординирани опити "нещата да потръгнат" и всеки си го тълкуваше по своему.

"Пътят на Тигъра" и "Кървав Меч" са нещо по-различно от книги-игри, каквито пишехме ние, така че не могат да бъдат сравнявани с тях. Гледал съм на тях като на нещо по-различно и все още твърдя, че не бяха добри. Продължавам да твърдя, че като забавление за сам човек моите две книги за викингите дават несравнимо повече от тези две поредици. А останалите преводни книги-игри бяха абсолютни боклуци.

Не мисля, че западните автори бяха по-добри, нито пък че имат някаква заслуга при тях нещата да са се задвижили. Просто на запад пазара е по-голям, набраната инерция не се губи лесно, а и в бизнеса са замесени хора със сериозни познания в маркетинга. Вярвам, че аз и Любо Николов бихме успели да сме в челото на западните автори, ако се бяхме родили на Запад и бяхме пожелали да се реализираме в този жанр.

А примерът не беше "груб", а неточен. И не разбирам как точно съм се хванал. Да беше казал Мерцедес и Лада, да те разбира. Даже Пица Хът в сравнение с български пицарии е ОК. А в МакДоналдс е хем скъпо, хем некачествено.

Потребителски аватар
Ways
Мнения: 3000
Регистриран: чет яну 24, 2002 6:51 pm

Мнение от Ways » пон авг 23, 2004 6:51 pm

Elan Morin Tedronai написа:... попитайте онези, които са пораснали сега колко в момента да четат книги-игри? съмнява ме от 100 да намерите 1.
Хм... Не се чете, защото сме ги прочели всички... ако това питаш... тва май не е много на място, а?
Lisichkov_1 написа:Всяка трета българска книга - игра ставаше за четене, докато при западните едва всяка 7-8. Това е.
Къде е България, къде е светът... айде айде... тва сръвнение първо не е точно, второ не е умесно... то ако беше така найстина, значи сме имали голям проблем с писателите... хм...

Потребителски аватар
Vonamarak
Мнения: 548
Регистриран: вт яну 01, 2002 10:26 pm
Местоположение: Отвъд.
Контакти:

Мнение от Vonamarak » пон авг 23, 2004 9:58 pm

Mindcrime написа:Вярвам, че аз и Любо Николов бихме успели да сме в челото на западните автори, ако се бяхме родили на Запад и бяхме пожелали да се реализираме в този жанр.
Само да отбележа че с това съм твърдо съгласен. За останалото всеки може да прецени по съотношението на български/вносни книги по рафтчетата си, и още повече, от съотношението колко от българските спрямо колко от вносните му се препрочитат, както не ги е чел 5 години.
Кон черен яздя, a до мене бягa вълк.
Сърце ми помни рaните ужaсни,
Но длaните ми помнят мекa бялa плът,
Косите - ветрове прекрaсни.

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2404
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Мнение от Асен » чет авг 26, 2004 7:27 pm

Lisichkov_1 написа:Знаеш ли Elan, нещата са доста по-сложни от колкото се опитваш да ги представиш ти. Първото което искам да кажа е, че несъмнено най-качествените книги-игри отпечатвани у нас са "Пътят..." и "Кървав меч". Тук се припокривам с теб напълно. Нашите книжлета, на нашите си BG автори наистина могат само да им дишат прахта. Те така и не достигнаха нивото на тези две поредици.
Не знам, поне за мен у нас имаше не повече от десетина, айде дванайсет, качесвени западни книги-игри. Останалото си беше леш. Така че в мене постепенно се оформи следното виждане - че "Пътят..." и "Кървав..." са просто едни от брилянтите на английските книги-игри и не спадат към масата от западните книги - игри, а просто са изключение, но все пак гениално изключение.

Всяка трета българска книга - игра ставаше за четене, докато при западните едва всяка 7-8. Това е.
Елане...тъкмо щях да ти напиша същото, когато видях, че вече е написано. Е, няма смисъл да го пиша втори път.
И, Майкъл, не спори за глупости-първо, аз съм "клиент", значи съм прав :D . Второ, в "Кървав меч" и "Пътя на Тигъра" ценното не бяха логическите загадки. Ценното се наричаше "Атмосфера" и на твоите книги със средновековен сетинг точно това им липсваше (в името на справедливостта ще отбележа-но пък това беше главното достойнство на "Хлапето" и "Сърце от камък", които си остават най-добрите ти книги според мен). Непокръстен викинг-берсерк, който се колебае правилно ли е да се убива...Господи! "Бели Христе", спазвайки "скандинавската терминология!" Що за непознаване на нравите на епохата и скандинавската религия! Дъщеря на християнски владетел се жени за некръстен скандинавец, който не се покръства! Хлапето колебаеше ли се да ритне някого между краката, щото било "мръсен бой"? Какво ти бяха направили викингите, че така се изгаври с тях? Ами франките? :twisted:
Що се отнася до "Пътя на Тигъра", вземи го препрочети и после се сети на какво приличаше твоят кунг-фу-нинджа-командо-килър...опа, увлякох се, последните две са в повече:)-но това е стандартно словосъчетание в английския Интернет. Е, поне в някои сайтове, но пък те имат отношение към тематиката:). Та, с една дума-там също имаше "Атмосфера", плюс сериозна теоретична подготовка на автора.
С две думи-седни напиши нещо за Хлапето или Лари Стоун. Не е нужно да има епизоди 8). А Средновековието, както си признаваше сам в едно интервю, не ти беше ясно като епоха-ами и на още бя автори не им е-те пишат трилъри, например 8) .
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Mindcrime
Мнения: 204
Регистриран: нед апр 11, 2004 1:50 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Mindcrime » чет авг 26, 2004 9:07 pm

Не всички нормани са били подивели викинги, затова не е ненормално да изпитват съмнения. Не всички викинги са достигали берсерк. Дори берсеркерите не са изпадали в това състояние често.

Когато норманите са нахлули в Европа, на победените не им е било до това кой е покръстен и кой не е. За да променят вярата ти, трябва да те победят. В началото норманите са били победители и не са имали нужда да приемат Христос за свой спасител.

А ако се чудиш защо съм представил франките в такава светлина - защото от прочетеното в историческите книги за тях в онази епоха съм придобил такива познания. Все едно да ме питаш защо мисля, че България пада лесно под турско робство, при положение че сме имали славни пълководци като Аспарух, Крум и Симеон.

Но е възможно в историята за викингите да няма атмосфера, не мога да преценя. Аз съм се постарал да има. А старанията ми да усетя атмосфера в Пътя на тигъра и Кървав меч определено бяха безплодни.

Потребителски аватар
Tale
Мнения: 352
Регистриран: ср май 14, 2003 10:17 pm
Местоположение: Ulm
Контакти:

Мнение от Tale » нед авг 29, 2004 3:04 pm

както и автори като Марк Смит, Джейми Томпсън, Дейв Морис и Оливър Джонсън буквално ни разпиляваха по площадката
Тия кои са?
А старанията ми да усетя атмосфера в Пътя на тигъра и Кървав меч определено бяха безплодни.
Аз пък дори не открих смисъл в това да изчета всичките книги "Кървав меч". Още се чудя, защо ги взех
назаем и си изгубих времето с тях.
The question is not when he gonna stop but who is gonna stop him.

Потребителски аватар
Areador
Мнения: 271
Регистриран: вт окт 14, 2003 10:24 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Areador » нед авг 29, 2004 6:03 pm

Хора предавам се ( не ми се сере обаче )!!! НЕ мога да ви чета тритомните постове!
Cortana: So have you got a plan to get out?
Master Chief: I was gonna shoot my way out. Mix things up a little.

Потребителски аватар
Dare Devil
Chaotic good уста
Мнения: 535
Регистриран: вт май 13, 2003 11:43 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Dare Devil » пон авг 30, 2004 9:35 am

Няма да се правя на разбирач. Аз съм читател на книги-игри и мога да кажа само своето лично мнение кое съм харесал и кое - не. Харесвах много "Пътят на тигъра". Тогава обаче бях на колко? Май на 12-13. Сега съм на 23 и не мисля че бих го харесал ако седна да го чета. Затова и не сядам, въпреки че имам всички части. Просто не искам да си развалям добрите спомени, защото все пак винаги ще си спомням с добро чувство за тази поредица. Точно както ще си спомням и за маса от нещата на Майкъл, Колин и Блонд&Уейн. Разликата обаче е, че не се страхувам, че ако сега чета тези неща няма да ги харесам, затова и отново преигравам от време на време "Сонора", "Пустинен огън", "Замъкът на таласъмите", "Пробивът", "Тъмната страна на земята", "Варварският бог", "Принцът на Алкирия", "Изпитанието" както и доста други български книги... И познайте какво - те все още ми доставят удоволствие. Естествено има и такива които не бих седнал да чета отново, като поредицата за Шангри (въпреки че логическите задачи там бяха забавни), като "Демоните в NBA", която едва изтърпях до края (лично за мен това е най-слабата ти книга, Майк), точно както едва изтърпях и "Кървав меч". Разликата е обаче, че "Демоните..." не харесах заради липсата на литературна част, а "Кървав меч" не харесах заради това, че вървеше убийствено бавно и тромаво ако я играеш сам (така и нямах възможността да я изиграя с още някой/и).
Не искам критика на мнението си. Не казвам кой от кого е по-добър. Казвам само кое съм харесал като читател и кое не съм. А в това никой не може да ме убеждава.

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2404
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Мнение от Асен » вт авг 31, 2004 9:56 am

Пуснато на: Чет Авг 26, 2004 8:07 pm Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

Не всички нормани са били подивели викинги, затова не е ненормално да изпитват съмнения.
Майки, не говорим за "всички", а за опитен в грабежите капитан на кораб...моля ти се!
А че ти не си усетил "атмосферата"-или пък Tale-ами това не означава, че я няма, нали? И аз в твоите "викингски" не я усетих...по-точно, усетих, че има опит, само че грешки като посочената я разваляха...
Dare Devil-напълно прав си, действието вървеше донякъде тромаво с един играч. Пробвай играта с три или четири персонажа, ако ще ги преиграваш 8) . А "Пътя на тигъра" го възприемай като японска фолклорна история с европейски добавки най-добре, и едва ли ще останеш разочарован от преиграването...аз поне не бях. Във всеки случай, ако го сравнявам с "Нинджа" на Лустбадер, сравнението е в полза на "Пътя на Тигъра" съвсем определено.
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
sir Sparhawk
Мнения: 54
Регистриран: нед яну 25, 2004 3:05 pm
Местоположение: Cimmura
Контакти:

Мнение от sir Sparhawk » вт сеп 21, 2004 8:52 am

Чуждите според мен са по-добри.
Някак си по-изпипани ми се виждат, по-професионални. Няма офф-епизоди, в които автора ти разправя за себе си, световете на авторите са по-реални като усещане и като цяло бяха по-сериозни.
Е, разбира се Колин и Блонд и Уейн имаха някои конкурентни книжки, но и те не ми допадаха толкова. Иначе и нашите бяха забавни.
"Everything is idiocy if you see it in the proper light" - Belgarath the Sorcerer

Потребителски аватар
stryker
Мнения: 5
Регистриран: ср сеп 22, 2004 1:12 pm
Местоположение: Стамболийски

Мнение от stryker » ср сеп 22, 2004 8:46 pm

Според мен пък именно "офф - епизодите" бяха едно от нещата, които правеха българските книги-игри по-добри от западните. Аз съм чел няколко западни книги-игри, които бяха на прилично ниво, но им липсваше усещането за контакт с читателя. Така да се каже, липсваше им живот. Според мен именно в България книгите-игри имаха истински живот.
Go for the eyes Boo!!! Go for the eyes!!!

Потребителски аватар
Ways
Мнения: 3000
Регистриран: чет яну 24, 2002 6:51 pm

Мнение от Ways » ср сеп 22, 2004 9:21 pm

Офф-епизодите смучеха... особено на Върджил...
Все пак, не си копувам книгата заради еденични бройки простотия, а за да играя приключение, уж...
Затова от Българските автори в това отношение Колин печели... при него няма такова отклонение за уж "забавни" офф-топик теми... "ууу, как ми се казва новото хъски, ала-бала портукала...." *блех* още си го спомням туй...

Потребителски аватар
sir Sparhawk
Мнения: 54
Регистриран: нед яну 25, 2004 3:05 pm
Местоположение: Cimmura
Контакти:

Мнение от sir Sparhawk » ср сеп 22, 2004 10:22 pm

Точно!
То за контакт си има mail-и, телефони, писма...
"Everything is idiocy if you see it in the proper light" - Belgarath the Sorcerer

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » чет сеп 23, 2004 12:10 am

Извинявай много ,но как може автора да си контактува с читателите по телефона? С обикновени писма ще му отнеме страшно много време и доста средства за изпращане. А тогава аз не познавах и един човек с е-мейл. За сметка на това познавах над 50 човека ,които четяха много книги-игри.
За чуждите книги не мога да ги сравнявам с нашите, защото не съм чел или не съм знаел ,че са такива.

Потребителски аватар
sir Sparhawk
Мнения: 54
Регистриран: нед яну 25, 2004 3:05 pm
Местоположение: Cimmura
Контакти:

Мнение от sir Sparhawk » чет сеп 23, 2004 8:45 am

А книгите заради контакта ли си ги купуваш или заради играта? В крайна сметка аз няма да се женя за тия автори.
Не смятам, че лиричните им отклонения бяха нещо положително.
"Everything is idiocy if you see it in the proper light" - Belgarath the Sorcerer

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » чет сеп 23, 2004 9:27 pm

А имало ли е книга ,където ме можеш да прескочиш страницата за автора? Аз не съм се интересувал особено от авторите и не съм чел нещата ,които са писали за себе си. Съответно никога не са ми пречели. Защото те не са си орязали книгата ,за да ги сложат ===>те по никакъв начин не се отразяват на качеството. Никой не те е НАКАРАЛ да ги четеш ,нали? :?

Потребителски аватар
sir Sparhawk
Мнения: 54
Регистриран: нед яну 25, 2004 3:05 pm
Местоположение: Cimmura
Контакти:

Мнение от sir Sparhawk » вт сеп 28, 2004 8:22 am

Ми не, обаче заемат обем в книгата, а това ми се вижда, както май веднъж Колин беше написал, бакалски номер.
"Everything is idiocy if you see it in the proper light" - Belgarath the Sorcerer

Потребителски аватар
stryker
Мнения: 5
Регистриран: ср сеп 22, 2004 1:12 pm
Местоположение: Стамболийски

Мнение от stryker » вт сеп 28, 2004 8:31 am

Ти пък, за една страница ли си?
Go for the eyes Boo!!! Go for the eyes!!!

Потребителски аватар
sir Sparhawk
Мнения: 54
Регистриран: нед яну 25, 2004 3:05 pm
Местоположение: Cimmura
Контакти:

Мнение от sir Sparhawk » вт сеп 28, 2004 9:49 pm

За 10 съм. :lol:
"Everything is idiocy if you see it in the proper light" - Belgarath the Sorcerer

Отговори

Върни се в “Общи Приказки”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта