Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

С цвят на кръв!

Форум за форумите. Това е мястото където можете да предложите създаването на нов форум, да обсъждате вече съществуващите или да съобщите за бъг/грешка в тях. Това е място, посветено на форумите и участниците в тях. Също, тук се организират мероприятия на RpgBG.net - национални и регионални срещи и т.н.
rahvin
Мнения: 53
Регистриран: вт май 09, 2006 3:41 pm

С цвят на кръв!

Мнение от rahvin » чет сеп 30, 2010 11:14 pm

Това опит за провеждане на ролево приключение в форума, тъй като е доста трудно да се съберем, заради разликите в градове, държави и прочее. :P

Надявам се модераторите да не ми изтрият темата, дори бих бил доволен да демонстрирам как се играе на моята ролева, стига четиримата играчи да се съгласят на подобен метод на игра.

Приключението им беше в най - общи линий следното.
След успешно убиване на генерал от легиона - орден на Вега и професионален вожд на гилдия убийци играчите получиха информация от вожда на нолите при който бяха отседнали във формата на пътепис. Там подробно е развита идеята за експедиция до потопен от водите град на джуджетата в Подземния свят.
Играчите решиха да се телепортират през портал в най - близкия град. Столицата Келебик, където понапазаруваха и прочее, след което тръгнаха на приключение. Съумяха да се набърках в малко странично приключение свързано с троголити и черни елфи алхимици, което минаха доста лесно след използване на оръжие от механика, което взриви всички алхимични елексири на черните елфи алхимици. Сега са съвсем близо до града, като тази информация я давам за някой бъдещ читател на това което ще пишем (евентуално).
Инак те ще добавят нещо ако решат, или ако искат да в скайп бих поствал тук логове. Както и да е. Идеята за форум ме кефи, повече от скайп.
Буря, Земя и Огън!Чуйте моя зов!...

Razor
Мнения: 373
Регистриран: чет мар 25, 2004 1:56 pm

Re: С цвят на кръв!

Мнение от Razor » чет сеп 30, 2010 11:43 pm

Нищо не ти се разбира. Значи... играл си с някакви хора, стигнали сте до някъде и сега искаш да продължиш приключението с играчи от форума, така ли?
something.

rahvin
Мнения: 53
Регистриран: вт май 09, 2006 3:41 pm

Re: С цвят на кръв!

Мнение от rahvin » пет окт 01, 2010 4:49 pm

Искам да си продължа с тях играта в този форум в случая. Ако исках с някой от вас (не че не е невъзможно, но мисля че ще липсва интерес) щях да го направя така че да се разбере.
Буря, Земя и Огън!Чуйте моя зов!...

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: С цвят на кръв!

Мнение от CONAN » пет окт 01, 2010 5:52 pm

Кои са те, къде са те, а у? Нищо не ти се разбира.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

rahvin
Мнения: 53
Регистриран: вт май 09, 2006 3:41 pm

Re: С цвят на кръв!

Мнение от rahvin » пет окт 01, 2010 8:58 pm

Пратих им всичко в общ скайп чат, ако се организират, ще има. Ако не се организират няма да има. Идеята е че явно им трябва време за всичко...
Буря, Земя и Огън!Чуйте моя зов!...

rahvin
Мнения: 53
Регистриран: вт май 09, 2006 3:41 pm

Re: С цвят на кръв!

Мнение от rahvin » нед окт 03, 2010 9:02 pm

След раздялата с пленените джуджета, започвате спускане през малка гора от пещерни гъби. Доколкото механика разчита стария пътепис след това място пътя излиза в голяма пещерна долина от чийто край започват три разклоенения. Две извеждат нагоре към 2-ро ниво близо до населена от джуджета подземна част, докато третото което се намира най в дясно води надолу. Докато вървите през гората обсъждате как океана се излива в пещерата без да я напълни. Механика говори за силни тавтамургични полета в най - долните нива към 15 и 20 където водата се изпарява от температурата на ядрото, за да излезе през вулканите във вид на пара след което да падне обратно под формата на дъжд. Оркът от Верния клан, Баян не е особенно съгласен с това, тъй като смята, че механизма е доста по сложен от един парен котел.
Докато вървите през пещерната долина която е широка километър и дълга близо двадесет километра виждате доста големи ларви на подземни червей, които с лекота плюскат пещерна плесен. Забелязвате дори останки от убити ларви, като това което ги е унищожило е явно голям звяр, тъй като следите му в меката почва на пещерния свят са с диаметър близо метър.
Усещате се уморени към средата на долината... може би е време за почивка.
Нищо обезпокоително не се е случило, наоколо има някоя гигантска гъба под чиято чашка можете да намерите завет от капките вода които капят от свода или от курешките на прилепите и другите подземни птици, които гнездят в свода.
Буря, Земя и Огън!Чуйте моя зов!...

rahvin
Мнения: 53
Регистриран: вт май 09, 2006 3:41 pm

Re: С цвят на кръв!

Мнение от rahvin » нед окт 10, 2010 3:52 pm

Група в състав:
Оркът Баян - орк от Верния клан усвоил до съвршенство бойното изкуство Огнен взор; :wall:
Джуджесата Румяна - млада, полуспособна коварна магьосница, която убива врагове чрез магически капани, по - време на битка или им мята Адов пламък. :cheer:
Джуджето Мицо - способен механик, който разчита на прашка и бокс при разрешаването на филосовски спорове. Когато спора е по сериозен използва Резонансен чук. Готов е да прави всякакви механични капани и понякога му се получава. :bouncy:
Човекът Мила - млада жена рицар от Свободните острови, която заради многобройните си заслуги има доста почетни и реални медали за заслуги към своята страна. Спокойно може да командва група от поне 500 войни, като този път е без тях. Майсторка на сабята, умело използвайки женския си чар при игра на зарове. :fighter:

10 млади джуджета механици - те доброволно се съгласиха срещу малко предварително възнаграждение и голямо след края на приключението да следват отряда. Всички са въоръжение с чукове, млатове и еднозарядни пистолети;
1 механик 6 ниво - като изтъкнат майстор и любител на прилюченията стария механик е готов да помага при всеки случай, ако има пийване и добра плата накрая;
1 джудже берсеркер - Одрин е опасно джудже берсеркер, което няма много мозък в главата, но за сметка на това е готово да влезе в съкрушителен бой с всеки;
7 стари джуджета миньори - те са 25 ниво, готови са да копаят и строят тунели ако се наложи. Могат да отводняват тунели, да ги укрепят, да ги зидат и рушат. Въоръжение, пияни и опасни.
2 джуджета магьосника от 5 ниво - заради доброто заплащане са готови да направят всичко, което се изисква от тях. Привлечение от джуджесата Румяна, след използване на мерзки разкрасителни методи. Може би горко съжаляват сега, че не са в любимата си пивница.
1 алхимик 5 ниво - макар рядко се срещат алхимици от 5 ниво сред джуджетата. Този е добре подготвен за изработка на всякакви отвари и настройки.
10 елфа - освободени от групата пленници, които са леко въоръжение с ниво ( към 15) и искат да помогнат на групата за спасението си като благодарност. Пет от тях са въоръжение с лъков и имат 10 стрели всеки, като лъковете им са на трето ниво, а останалите имат копия, също на трето ниво.
Буря, Земя и Огън!Чуйте моя зов!...

Отговори

Върни се в “Метафорум”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост