Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

"Изчерпаните" теми

Форум за форумите. Това е мястото където можете да предложите създаването на нов форум, да обсъждате вече съществуващите или да съобщите за бъг/грешка в тях. Това е място, посветено на форумите и участниците в тях. Също, тук се организират мероприятия на RpgBG.net - национални и регионални срещи и т.н.
Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

"Изчерпаните" теми

Мнение от херцог Авис » съб юни 12, 2004 11:42 pm

Напоследък забелязвам често да се заключват теми под предлог, че са изчерпани. Струва ми се, че в повечето случаи под това "изчерпани" се подразбира , че според модератора вече няма какво да се каже по тях. Коеот е малко странно. Как може да се обяви за изчерпана тема която е отворена от един ден и през това време активно върви обсъждане между потребителите. Вярно че много от мненията се препокриват или пък просто изразяват съгласие или несъгласие с нещо казано преди това, някои постове дори разширяват темата , но никак не се вижда да се изчерпи....и изведнъж "Смятам че темата е изчерпана. Заключ. Модератор."
Нищо чудно че след седмица-месец-година темата отново изниква и пак започва от нулата. Това явно показва че не е намерено консенсусно и задоволително решение на въпроса .... Тогава кое и е изчерпаното на темата? Аз лично мога да приема за изчерпана тема само тази която е спряла да бъде активно развивана от потребителите за период от 1-2 седмици. Тоест вече никой да не пише в нея ( или поради охладнял интерес или поради взимане на окончателно решение по въпроса).
А щом това е критерий за изчерпана тема, защо тогава трябва тя да се заключи? Тя и без това е неактивна. Заключването на тази тема може да доведе само до създаване на паралелна такава, ако някой се сети нещо ново по нея или просто иска да си каже мнението по все още нерешен , но засега отложен проблем.

За мен модератора е просто човек изпълняващ определен вид служба - да поддържа форума във вид който да създава конфорт на потребителите и да ги подтиква към обсъждания и намирания на нови взаимоизгодни решения на определени задачи и проблеми. кажете ми как се постига това чрез обявяване на активни теми за "изчерпани" и тяхното заключване. Да не би модератора да е провидец или дори носител на вселенския обективизъм че да решава такива важни неща дали темата е изчерпана или не? Това предполага че по темата са изказани всички възможни гледни точки! От къде е сигурне модератора че след 2-3 дена повтарящи се мнения няма да се появи и избистри онова едно което да даде решението?

Нека модераторът да следи за обиди, нападки и спам. Нека модераторът отави на самите потребители да решават кое искат да обсъждат и кое не, И колко дълго искат да го обсъждат!

Пледирам към Администратора, Модераторите и към потребителите да вземат отношния по този въпрос, който отдвна дразни не само мен като потребител, но и мнозина други, чиито опити да се повдигне въпросът бяха обявени за "изчерпани теми".

Потребителски аватар
Аквариус
->_{_%_}["->_{_%%_}[%p]"]
Мнения: 2275
Регистриран: нед дек 23, 2001 9:43 pm
Местоположение: Ambrosia Caverns

Мнение от Аквариус » нед юни 13, 2004 12:19 am

Струва ми се, че става въпрос за нещо малко по-различно. Наистина, модераторите заключват теми понеже те са изчерпани. Но това не са теми като "Какви игри харесвате?" или "Какво мислите за играта X?" - това, естествено са теми, които касаят всички и всеки може да каже нещо ново - един вид са неизчерпаеми. Заключването на такива теми, естествено, е лоша идея особено под такъв предлог. Не е нужно да изтъквам защо - вярвам всеки ще се съгласи с мен. Но мисля, че случаите за които става въпрос са по-различни - не става въпрос за "неизчерпаеми" теми, а за такива каквито касаят нещо малко и локално, което е е съвсем реално са бъде изчерпано като "Идвам в неделя в София, някой иска ли да се видим?" и някакъв конфликт, който впоследствие е разрешен. Такива теми е нормално да бъдат заключване, тъй като всичко след "края" на темата е излишно.

Естествено, от време на време модераторите допускат и грешки. Така че, моля да вземат предвид този аспект на модераторската дейност и да не заключват такива теми, както описах по-горе.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » нед юни 13, 2004 1:05 am

Визирах най-вече теми които се отнасят за организацията на форума и обсъждане на потребителски искания и идеи. Доколкото разбирам от доста хора явно нито е било намерено решение, нито дори ръководството на форума не е огласило окончателно решение. Лично аз ще избегна да цитирам по памет ....а за съжаления тези теми явно не се застояват дълго след като бъдат заключени.

Предлагам всяка тема която сперод модератора се е изчерпала да се отбелязва като нарочена за заключваде след 1 седмица от поста на съответния модератор че темата подлежи на такава санкция. Заключването да се осъществява ако наистана през тази една седмица в нея няма мнения които да могат да се счетът за продължение на темата (като се изключат едноредов спам или афектни изказвания).

Потребителски аватар
Аквариус
->_{_%_}["->_{_%%_}[%p]"]
Мнения: 2275
Регистриран: нед дек 23, 2001 9:43 pm
Местоположение: Ambrosia Caverns

Мнение от Аквариус » нед юни 13, 2004 1:58 am

Идеята тук е по-различна. Ако една тема е неактивна седмица, то не е нужно тя да бъде заключвана изобщо. В посочения от мен маниер, темите се заключват защото въпреки, че имат очевиден край някои потребители продължават да пишат по тях, а това което пишат е именно спам/off-topic. В този случай, подхода който предлагаш няма да сработи или по-точно - няма да е ефективен. Най-малкото на модератора ще се налага да трие седмичен спам, в който фигурират мнения като "Моля модератора да изтрие/заключи тази тема".

Пак напомням, че става въпрос за тесен кръг теми, които след даден момент се изчерпват, било то защото са и технически или организационен характер или пък касаят някакво събитие, което вече е отминало. Повтарям, в това отношение темите наистина са за заключване. Но от друга страна, ако някой има желание, нищо не пречи на даден потребител да ги продължи в различна насока чрез нова тема. Например, има тема за организацията на Национална Среща 5. Въпросната среща отминава и в темата се появяват мнения относно как е протекла. В този случай, модератора заключва темата (защото НС5 вече се е организирала, и дори е протекла). Той може да отдели тези мнения в нова тема "Впечатления от Национална Среща 5" или някой от постналите потребитело може да го направи. Въпросът е, че теми се заключват впезапно (без дълъг период неактивност) поради "изчерпаност" в аналогични на примерния случай. Естествено, "впезапното" заключване на различно теми под такъв аргумент е грешка. Искам да се извиня, ако модераторите са подхождали така (макар че, струва ми се е било по невнимание) и да ги помоля отново (модераторите) да имат предвид приказките в тази тема :)

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10447
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Yago » нед юни 13, 2004 4:21 pm

Сега ще трябва аз пак да вляза в ролята на "говорителя на президента"(който знае откъде идва тоя лаф, да вземе да ми метне едно ЛС), и да взема да обясня взаимно изказванията на двете страни, защото, както виждам, нещо не се разбират. Разбира се, може и да греша, при който случай голяма част от последлащото мнение става излишна. Отбелязвам предварително, че не съм се консултирал предварително с нито един от двамата, така че всякакви екстраполации относно мнениета, желанията и становищата им са си мои и потенциално погрешни. Ако някой се почувства засегнат или объркан от казаното дотук или по-долу, следва да го отнесе до мен, а не до Авис или Аквариус.
1.Какво казва Авис: "Защо толкова много теми, които още вълнуват масите и се радват на внимание и калабалък се заключват?"
1.1.Какво още казва Авис(малко по-нататък): "Визирах най-вече теми които се отнасят за организацията на форума и обсъждане на потребителски искания и идеи. Доколкото разбирам от доста хора явно нито е било намерено решение, нито дори ръководството на форума не е огласило окончателно решение. Лично аз ще избегна да цитирам по памет ....а за съжаления тези теми явно не се застояват дълго след като бъдат заключени." Какво му е на душата на този човек е очевидно, затова просто съм го включил цялото, без да го перефразирам или обяснявам.
2.Първоначално становище на Аквариус: "Заключват се теми които са спряли да бъдат актуални. Но модераторите допускат и грешки."
2.1.Пояснение на Аквариус: "Под "теми които са спряли да бъдат актуални", влизат и теми визиращи конфликти които са били разрешени."
2.2. Виж 1.1.
3.Предложение на Авис и отговор на Аквариус - няма нужда от изясняване.
Моето мнение е, че или Аквариус се стреми да отбегне леко неудобна тема, или не разбира напълно болките налегнали душата на Авис. Аз разбира се може също да греша.
Но ако не греша, то Авис, както и мнозина други, са обезпокоени от все същия стар въпрос - защо управлението тук не следва партиципативен стил, какво става с нашето мнение, защо никой не обръща внимание на исканията ни, защо се заключват/изтриват мненията разглеждащи тези въпроси и въпроси свързани с организацията и поддръжката на форумите и други RPGBG.net неща?
Отговорът, поне моят си остава същият - стремим се да поддържаме проста фирмообразна структура от типа шеф, служители, клиенти, с лек привкус на демократична власт(което ще рече че администратора обръща внимание на казаното от модераторите, понякога дори повече отколкото би било полезно). Това не означава разбира се, че исканията и желанията на потребители се игнорират. Взимат се предвид и се обсъждат. Често се стига и до решение по въпроса(затова темите се отчитат като не-актуални и се заключват). Голямото "но" идва от това, че липсата на вътрешна организация и ниските равнища на мотивираност и активизация, възпрепятстват прилагането на някои постигнати решения. Затова хора като Авис ще остават недоволни, отчитайки как темите биват заключвани и изтрити, но мерки невинаги биват взети и реакция невинаги се забелязва.
Разбира се, това си е моят отговор.
Становището ми по отношение на последните няколко заключение теми е следното - когато в една тема не е останало нещо ново да се каже, тя е демонстрирала склонност към дегенериране в ОТ и спам генератор, то тя се заключва. Затова, когато навлезете в дискусии относно образованието на колегата в тема за нещо друго, и успоредно с това останалите мнения се превърнат в нападки към единия от вас двамата, или просто клонинги на предни разновидности мнения, темата може да се заключи.
Мисля че с това изчерпах вариантите за заключена тема която поражда разногласия.
П.П. Когато имате да кажете нещо ценно по заключена тема, нищо не ви пречи да се обърнете към модератора за помощ. Случвало ми се е три пъти досега, в различни форуми. Мнението ви може да бъде или не бъде одобрено, при което темата ще бъде отключена наново, или само за вашето мнение, или пък просто ще ви бъде отказано(придружено с логичен довод, в повечето случаи).

Съжалявам за правописа и граматиката.

П.П.П. А, още нещо. Тези теми си отиват и поради причината, че се счита за нежелателно те да пълнят форумите. Т.е. ако имате въпрос/оплакване или болка от типа на "3що ми триът меният!!1?2" препоръчително е да ги пратите като ЛС на съответното длъжностно лице, което да ви се обясни, вместо да спамвате общественото пространство. А ако не се обясни, плачете на админа какви некадърници е поставил на отговорен пост. Ако и това не помогне, тогаз вече спамвайте.
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » нед юни 13, 2004 8:43 pm

Яго е пояснил много ясно "мъката" ми. Но и каза нещо с коеот аз съм принципно несъгласен - именно фирмено-собственическото отношение на един или друг член на поддържащия екип към този форум. В крайна сметка именно потребителите на този форум са тези които произвеждат крайният продукт - свои мнения и идеи.

Никога не съм протестирал за изтритите ми мнения. Те не са много и при всеки такъв случай съм получавал ЛС с мотивация с която съм бил напълно съгласен. За тази практита много благодаря на Яго. Но както казах , хубаво е да се дава на потенциално изчерпаните теми един обявен едноседмичен срок - изрично съм упоменал че спама в тях през тази една седмица не трябва да се брои като признак за активност. Дублиращи изказвания мисля че имат полза дотолкова колкото показват съпричастност на повече хора към едно или друго мнение и те не трябва да се смятат за спам.

Спама пък не трябва да се толерира никъде. Под спам аз поне разбирам 1-3 редни потове съдържащи недопринасящи за темата вмятания от рода на следния пост в темата "Интервю със Станимир"

"Цитат:
Искаш да кажеш "първите 4 и една свързана", нали?

Сериозно ли има 4 излезли части?"

Такива неща трябв да се трият в зародиш, защото след това пораждат още повече спам - спама съществува докато има усещане за неговата безнаказаност. Но да се трият мнения в които хората са вложили своето лично отношение и мисъл (дори малко да са се отклонили от темата) е: 1. обидно и показва неуважение към дадения човек и неговия интелект 2. създава впечатление за интелектуална цензура, която няма място в един форум в който би трябвало да влизат хора (приятели) обединени от едно хоби (начин на забавление и прекарване на свободното си време, а не партия или някаква административна структура обвързана с твърда идеология и догми).

Това е важното уточнение които исках да направя.

Потребителски аватар
Blizzard
Мнения: 557
Регистриран: вт дек 25, 2001 2:39 pm
Местоположение: София Любим цвят: Зелено

Мнение от Blizzard » пон юни 14, 2004 5:50 am

Тази тема ми се струва изчерпана. Заключвам я...

...

Добре де, пошегувах се. Ако трябва да се изкажа сериозно - заключват се теми, които вече не са актуални (например тази: http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?t=2306, където един човек повдига някакъв въпрос, който го касае, но после заявява, че вече не се интересува от него и от темата, или пък тази: http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?t=2323, където е имало събитие, което вече е отминало). Заключват се също така и теми, които явно необратимо са прерастнали в конфликти на личностна основа (темата на Блонд, Уейн и Майкъл от ОРД) или по начало са били конфликти на личностна основа, а и такива, които са спам или оф-топик, които обаче не е желателно да се изтрият директно, защото авторът и участниците може би не знаят, че става въпрос за спам и е добре да им се даде обяснение в края на темата, а не на ЛС, защо тази тема е нежелателно да продължава. Предполагам, могат да възникнат и други ситуации, в които случай със сигурност заключилият темата трябва да даде обяснение.

Единственото, с което не съм съвсем съгласен е, че дублиращите изказвания допринасят с нещо смислено за развитието на темата - вярно, те показват съпричастност към дадена позиция, но ако в продължение на седмици в една тема има само дублиращи изказвания, то определено тя не върви на никъде. С това не искам да кажа, че те са спам (който трябва да се трие), просто, че не дават нищо ново, но не са и някакъв критерий за затварянето на темата. Виждал съм да се заключват стари теми, които са обновени, но това се случва само когато дискусията очевидно няма да тръгне в нова посока (например защото новите мнения са само от вида "подкрепям тази и тази позиция"). С всичко това казано, според мен фактът, че една тема е стара (в нея не е писано седмица, месец или година), не е причина тя да бъде заключена - щом в нея хората не пишат, очевидно няма смисъл от това изрично да им се забрани да пишат, а ако някой напише нещо смислено, може да даде нов живот на дискусията, стига тя все още да е актуална.

Иначе аз не съм забелязал да се затварят активни теми в смисъла, в който го каза Авис (в тях в момента активно да се пишат смислени мнения и самите теми да не са спам, оф-топик или нападки) и мога да гарантирам, че поне аз не затварям такива теми - заявявам това изрично, защото ми се струва, че Авис визира конкретно Метафорума, който се модерира от ТБоун и мен (цитат: "най-вече теми които се отнасят за организацията на форума и обсъждане на потребителски искания и идеи.").

Сещам се и за друга ситуация, която си струва да се спомене - една тема, която по начало е смислена, последователно бива спамена няколко пъти подред от едни и същи хора. Модераторът я разчиства веднъж, два пъти, три пъти, най-накрая му омръзва, преценява (да, преценява, това му е работата все пак, без да е носител на вселенския обективизъм и именно за комфорта на потребителите, а не за неговия собствен, и отново да, може да прецени и погрешно), че нищо добро не може да излезе от нея и я заключва - http://forums.rpgbg.net/viewtopic.php?t=2203.

Накрая бих искал да помоля Авис все пак да опита да даде пример за конкретни теми (ако трябва, дори по памет, изтритите теми се пазят поне няколко месеца, така че не е проблем да се направи справка), заключването на които според него е ненавременно и неправилно. Съответният модератор после може да обясни защо ги е заключил или да признае грешката си, в което няма нищо срамно.
Предупреждение - имам навика да редактирам мненията си в първите минути след постването им

We sit together,
The mountain and I,
until only the mountain remains.

Li Po

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Мнение от Lord Vader » пон юни 14, 2004 9:49 am

По принцип нямах намерение да се включвам в тази тема, но след това
Blizzard написа: където един човек повдига някакъв въпрос, който го касае, но после заявява, че вече не се интересува от него и от темата
изказване реших да се намеся. Значи Близард иска да каже, че ако Автора вече не се интересува от темата си, то тогава трябва да бъде забранено на всички останали да пишат по този въпрос, или ако пък толкова настояват да пишат по него трябва да си отворят нова тема? Еми, Blizzard, да ме извиняваш, но това звучи повече от абсурдно, поне в моите очи.
Това, че автора вече не се интересува от повдигнатия въпрос въобще не значи, че е казано всичко по този въпрос. И когато става дума за теми, които касаят нещо повече от въпроса "Какви магий има Друидът в D&D 3.5?" определено по темата може да се каже още много.
Айде толкоз от мен, мисля разбрахте какво имах предвид.
С уважение:
Lord Vader
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
Blizzard
Мнения: 557
Регистриран: вт дек 25, 2001 2:39 pm
Местоположение: София Любим цвят: Зелено

Мнение от Blizzard » пон юни 14, 2004 10:10 am

Съгласен съм, но държа да подчертая, че в конкретния случай темата касаеше този човек (въпреки донякъде неправилното заглавие) - той се интересуваше защо му е затворена дискусията в ОРД, защо е "наказан" (как точно е нарушил правилата) и какво е допустимо изобщо в дискусиите тук - две конкретни теми, заключени от тамошния модератор. Аз изразих неудоволствие от това, че накрая той се оттегли от нея, очевидно без да е доволен от резултата от разговора и дори насърчих хората да си продължат разговора по друг начин, щом не желаят да го правят на форума. Все още не разбирам становището ти, че е абсурдно да се пуска нова тема за друг такъв случай (който не е приключен)... По тази логика, трябва да трием всяка тема, чието значение дори частично се препокрива с това на предишна такава и да казваме на потребителя - "има друга подобна тема, пиши там". И изобщо не виждам цялата трагедия в правенето на една нова тема в подобни случаи - не е по-трудно, пък и със сигурност ще привлече повече внимание.

Същото важи и за магиите на друида - когато някой повдигне ясен въпрос, получи ясен отговор и после заяви, че въпросът повече не го интересува, вече няма нужда от темата. Може да стои като паметник и всеки ден да постваме в нея нова магия, но си остава фактът, че на началния въпрос е отговорено и всичко по-нататък не е по темата.

Освен това, както Яго каза и по-горе - заключените теми подлежат на отключване, ако някой да счете, че не са изчерпани - стига само да пуснете ЛС до модератора на форума, за да му кажете, че вие конкретно имате нещо съществено да добавите по въпроса. Както вече няколко пъти се каза - хора сме, грешим. На мен темата на Мишо ми се струваше категорично приключена с неговото оттегляне, ако за някой друг не е така и има желание да я дискутира в по-широка светлина, не бих имал проблем да я отворя (дори ако е за да видим заедно как избива на спам и се отклонява коренно от първоначалния си смисъл, както се опасявах, че ще стане, когато я заключих). За мен остава въпросът защо да я отключим, когато онзи конкретен случай е между Мишо и Стан и Мишо заяви, че не желае да го дискутира повече в темата, но ако се окаже, че някой- примерно Уейн, който също е косвено засегнат от случая, но не се е изказал, иска да го направи... значи темата може да бъде отключена

Виж, темата за магиите на друида не бих отворил (ако е тази, за която си спомням), защото тя въпреки заглавието си бе (безспорно) конкретен въпрос, получил конкретен отговор и наистина категорично приключен - много по-добре би било да се пусне нова тема, ако някой иска да дискутира магиите на друида изобщо, защото в онази всичко би било не на място и би останало пренебрегнато от хората, които веднъж са я видели. Във всеки случай, гарантирам, че такова ЛС няма да бъде игнорирано (макар и да не гарантирам, че всяка тема ще бъде отключена - всяко заключване си има основание, както обясних в предишния постинг, ако модераторът счете, че всичко ще свърши в караници или спам, естествено е да държи на мнението си).

След всичко това казано, не трябва да забравям да представя и другата гледна точка - модераторът има пълното право да не уважи желанието ви и си носи пълната отговорност и в двата случая (ако не го уважи безпричинно или ако го уважи, позволявайки примерно по този начин кавга на личностна основа, която би могла да бъде избегната). За финал, нека цитираме и правилата:
С регистрацията си приемате, че администраторът и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно.
Така е във всеки модериран форум и има причина за това. Това е обаче един от малкото форуми, които позволяват диалог с персонала и евентуално обсъждане и ревизиране на решенията, конкретен пример за което е например тази тема тук.
Предупреждение - имам навика да редактирам мненията си в първите минути след постването им

We sit together,
The mountain and I,
until only the mountain remains.

Li Po

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Мнение от Lord Vader » пон юни 14, 2004 12:25 pm

Примера с Друида беше, че това е тема, при която след като автора си получи отговора, тя вече не е нужна, а не обратното... А относно тази определена тема, за нея незнам, но ти в предния си пост го написа така, сякаш всички теми в които авторът се е оттеглил заслужават да бъдат заключвани.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
Blizzard
Мнения: 557
Регистриран: вт дек 25, 2001 2:39 pm
Местоположение: София Любим цвят: Зелено

Мнение от Blizzard » пон юни 14, 2004 5:25 pm

Lord Vader написа:А относно тази определена тема, за нея незнам, но ти в предния си пост го написа така, сякаш всички теми в които авторът се е оттеглил заслужават да бъдат заключвани.
Определено не съм имал това предвид, съжалявам, ако не съм се изразил ясно.
Предупреждение - имам навика да редактирам мненията си в първите минути след постването им

We sit together,
The mountain and I,
until only the mountain remains.

Li Po

Потребителски аватар
a_wanderer
Мнения: 172
Регистриран: нед яну 18, 2004 7:20 pm

Мнение от a_wanderer » пон юни 14, 2004 6:52 pm

от скромния си модераторски опит по други форуми, мога да твърдя, че най-добре е една тема да се остави да се 'изчерпи' сама. всичко друго е прекалено голямо модераторско намесване, което не е полезно за все още прохождащи форуми (като този).

когато тема се 'изчерпи' - просто хората спират да пишат по нея и толкоз. същевременно има теми, които след време може да се изровят от праха и да се подновят и когато дискусията може да се подново оттам, откъдето е спряла последния път, нещата са много по-лесни и са самите модератори.

разбира се, не би трябвало да се оставя съвсем неконтролиран процеса на писане, например, ако в дадена тема почне упорито да се говори нещо офф-топи (тук СИЛНО искам да отбележа, че определението 'оф-топик', което аз, а и доста от постърите във форума си представяме явно доста се разграничава от представата, които имат голяма част от модераторите), тогава има смисъл да се заключи (въпреки че ако дадения модератор е по-работлив може просто да отцепи дискусията в нова тема и да предупреди да не се сменя темата на сегашната и при нови изцепки вече и да заключва)

специално за тези форуми, нуждата от това понякога просто да се оставят темите на мира е много голяма (поне по моето мнение разбира се), поради прекалено честата склонност на почти всички модератори да 'изчерпат' дадена тема по среата на дискусията..

поздрави
not all those who wander are lost

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » пон юни 14, 2004 9:55 pm

Паметта е нещо лъжливо, но усещането обикновенно не лъже.

Мога да визирам обаче няколкто преживени опита за революция на този форум, които бяха напълно ненужни, но бяха разпалени именно от хора възмутени че темата която ги вълнува е била заключена без да получи своя логичен край - окончателно решение задоволяващо всички или поне повечето от активните посетители. Сигурен съм че ще има и нови революции - проблемите не са решени, и нищо чудно че хората пак ще се повтарят неволно, защото на форума няма нито един "спомен" за това какво вече е казано и какво не. И отново всичко от начало - един порочен кръг ;)

"С регистрацията си приемате, че администраторът и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно."

Надявам се Близард да осъзнава че повечето от потребителите виждат това изречение за първи път. Естествено, че Близард няма вина в това. Но пак ще напомня. Това е форум посещаван от млади хора обединявани от любовта си към един начин за забавление. Тук няма място за "адвокати" и "политици", нито пък на "фирми" и "бордове на директори". Тук единствената печалба е идеята и мисълта. А те не виреят в среда където постоянно ги подкастят и ограничават. Първа функция на модераторите не е самоцелно поддържане на форума в вида който на тях им харесва, а да го направят по-приветлив за потребителите му. Иначе в този форум ще виреят само идеите на модераторите.... не че те са лоши, но не са достатъчни.

А темата на Нирангор която визира Близард, дори да съм несъгласен с неговите формулировки и начина на изказването им, много е показателно че темата има четиранадесет мнения и е отворена и заключена в един и същи ден - 9 май.

Първо мнение: Пуснато на: Нед Май 09, 2004 3:42 pm
Последно мнение: Пуснато на: Нед Май 09, 2004 10:46 pm
Продължителност на живота7 часа и 2 минути - горе долу по две мнения на час.

Отговори

Върни се в “Метафорум”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта