Шарн

Модератор: ChoChan

ChoChan
Кифла
Мнения: 2965
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Шарн

Мнение от ChoChan » съб фев 21, 2015 1:05 pm


Скъпи Евдар,

Изненадата ти да получиш писмо от мен, твоят брат и настояща глава на рода ни, вероятно може да се надмине само от моята изненада, предизвикана от необходимостта да комуникирам отново с теб по дела на фамилията.

Както несъмнено си чул през последните години, въпреки твоите непрестанни усилия да закопаеш фамилията ни в калта, значително се издигнах в ранковете на Денеит и по настоящем съм дясната ръка на сър Бродерик Д'Денеит в офиса в Шарн. Мога само да предполагам, че добрите ми връзки със сър Бродерик, както и други значими членове на фамилията са причината Денеит да ти възлага нов договор. Несъмнено в пореден опит за изкупление на минали прегрешения.

Макар и поласкан от това засвидетелстване на доверие и снизходителност, познавайки те, бих предпочел да не бях ставал обект на това благоволение.

Договорът касае намиране на изчезнала личност, докладът ще те чака в Шарн. Приложено ти изпращам документите за отряда ти. Препоръката ми, която ти несъмнено ще пренебрегнеш е да съставиш отряда си от фамилията. Но каквато и пасмина да доведеш, гледай да подпишат договорите си преди това.

Евдар, ненужно е да ти напомням за сина ми - Крес, благословен с драконов белег, който върви по стъпките на баща си и го очаква светло бъдеще в гилдията. Знам, че за теб това е нещо почти непосилно, но ще те помоля да се постараеш да не ни посрамваш повече, от колкото ти позволяват усилията.

Предай поздрави на съпругата и децата си. Ще се видим в Шарн.

Брут Д'Денеит.Приложени към писмото са 5 стандартни копия на договор към фамилия Денеит за услуги.
Упоменатите условия включват:
-кон
-екипировка (Standard Adventurer's Kit - backpack, bedroll, flint and steel, belt pouch, 2 sunrods, 10 days of trail rations, 50 feet of rope, and a waterskin.)
-командировачни 1gp/day
-премия при изпълнение на задачата в размер на n gp.

[sblock]Може да си разиграете събирането на групата, или да започете, когато пристигате заедно в Шарн.[/sblock]

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8335
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Шарн

Мнение от CTAHuMuP » вт фев 24, 2015 10:58 am

Евдар прочете писмото отново, след това отново въздъхна. Животът и работата му на границата му харесваха, но той не се заблуждаваше. Знаеше, че това е заточение, наказание за постъпката му в западен Аундеър. Мислеше, че след толкова години поне от семейството му ще са му простили, но тонът на брат му беше повече от ясен. Ако в Денеит имаше по-добър пример за черна овца от Евдар, той не познаваше такъв човек.

Погледна часовника на стената и се усмихна леко. Приятелите му скоро щяха да са тук. Дори да откажеха да го придружат, поне щеше да се види с тях и да поговорят. Знаеше, че това ще го разтуши и дори развесели.

Очакваше, че Синат и Воргбул ще дойдат заедно и точно навреме, а Тим както обикновено ще закъснее. Когато слезе във всекидневната на първия етаж обаче видя, че и тримата са там и вече го чакат. Бяха подранили и го посрещнаха със загрижени лица. Едва сега Евдар си даде сметка, че не е подбрал добре думите си в съобщението, което беше пратил до всеки от тях, и ги е притеснил излишно с неочакваната си молба да се видят за сериозен разговор.

Постара се да се усмихне широко, за да разсее надвисналия в стаята облак, и ги покани да седнат. След това им разказа набързо за писмото на брат си и съдържанието му, спестявайки им нападките. Подтисна поредната въздишка, усмихна се отново и завърши с молбата, заради която беше призовал и тримата у дома си:

- Приятели, това е първата ми официална мисия след изгнанието ми тук. Предлага ми се шанс за изкупление и реабилитация във фамилията, поради това бих желал да ме придружат хора, на които знам, че мога да разчитам. Накратко, надявам се да подпишете договорите с Денеит и да ме придружите до Шарн. Ще съм много по-уверен в успеха на задачата, ако сте до мен.

Погледна всеки един от другарите си в очите и завърши:

- Не очаквам да ми отговорите веднага, но се надявам до утре на обяд да сте решили и да сте стегнали багажа.

Потребителски аватар
Hazalad
Мнения: 639
Регистриран: пет фев 13, 2004 3:39 pm
Местоположение: Някакво
Контакти:

Re: Шарн

Мнение от Hazalad » вт фев 24, 2015 11:23 pm

Воргбул засмука дълбоко от станалите негови любими бреландски дебели пури и издиша няколко красиви кръгчета към тавана. В мислите си вече преглеждаше съдържанието на древната дъбова ракла, в която държеше нещата от годините на скитане и живот като наемник.

- За мен ще е удоволствие да попътувам отново и да окажа помощ на приятел. Харесвам живота си тук повече от всичко останало, но все по-често се заглеждам към гористите хълмове отвъд градските стени и се питам какво ли има отвъд тях. Имам някои познати в книговезките среди в Шарн, които също бих могъл да навестя. - След което с пирует извади красива писалка от вътрешния джоб на кожения си елек. - Къде да се подпиша и има ли дребен шрифт за четене?
I`m kid at heart, you see? When you tell me to stop, it just makes me run faster!

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: Шарн

Мнение от Ambartanen » ср фев 25, 2015 10:10 am

Междувременно Тим вече бе грабнал купчината договори и довършваше сбития си подпис върху най-горния лист, когато последните думи на Воргбул го накараха да наостри уши. Той погледна подозрително пушещия писател и му подаде останалите договори, докато очите му набързо прелитаха по клаузите на неговото копие. Щом стигна до края, въздъхна тежко и се отпусна в мекото кресло. В момента на спокойствие си личеше, че е леко блед и с тъмни кръгове под очите, а униформата му е малко раздърпана и прашасала.

Младежът рязко седна правилно и на лицето му изгря широка усмивка.
- Чичката е прав, перфектно време за малко ваканция. В Шарн никога не съм бил, но съм чувал само интересни неща. Един приятел ми беше казал, че човек може да изчезне в Шарн и никой да не може да го намери... яко, нали? Между другото...- Тим се протегна зад креслото и издърпа голяма раница. По неравните бабунки и стърчащ от нея крачол си личеше, че е натъпкана бързо и невнимателно.- ... аз вече съм си събрал багажа и съм готов за тръгване веднага. Така или иначе смятах да дойда на гости на сестрата за няколко дни. Ако няма да тръгваме днес, няма да има проблем да ме приютите за вечерта, нали Евдар?

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2694
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Шарн

Мнение от Azmodael » ср фев 25, 2015 5:47 pm

Синат заговори последен, изучавайки лицето на своя стар приятел докато другите говореха.

-Сигурен ли си за това Евдар? Ти вече имаш жена, както и деца за които да се грижиш. Когато с Воргбул пътувахме насам си мислих, че имаш някаква работа за нас, а не, че самия ти ще участваш! Кога за последно ръката ти държа меч? Аз, разбира се, ще те подкрепя каквото и да решиш, но те моля да обмислиш добре - струва ли си да тревожиш семейството си с опасната работа на наемник?

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8335
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Шарн

Мнение от CTAHuMuP » пет фев 27, 2015 10:20 am

- Сигурен съм, приятелю, иначе нямаше да ви повикам. Първият човек, с когото говорих, беше съпругата ми. Тя даде одобрението си незабавно. И макар да е вярно, че вече не съм във формата, в която бях преди десетина години, когато воювахме рамо до рамо, все пак не забравяй, че все още съм офицер на фамилия Денеит и то на границата със Скръбните земи. Ежедневните тренировки са задължителни. Не се притеснявай за мен, ще се справя... Стига да сте до мен.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2694
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Шарн

Мнение от Azmodael » вт мар 03, 2015 10:20 pm

-Решено е значи, заминаваме заедно - Синат подписва договора със замах - надявам се само мисията да ни отведе отвъд Шарн. Този град съдържа в себе си всичко най-добро и най-лошо от човешката цивилизация.
Синат се усмихва тъжно.
-А в нашата линия на работа обикновено си имаме работа с второто. - към Тим -Така е, когато обитателите на долен Шарн привършат с тялото дори костите са оглозгани.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: Шарн

Мнение от Ambartanen » ср мар 04, 2015 9:32 am

Тим изгледа елфа с повдигната вежда.
- Ти пък кога си бил в Шарн, че толкова знаеш? Фамилията не те ли ползва само да ловиш хора из горите?

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2694
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Шарн

Мнение от Azmodael » ср мар 04, 2015 10:04 am

Синат свива рамене.
-Някой път информацията на фамилията е грешна, но мисията трябва да се доведе до край. С Шарн съм бил два пъти - един път по работа и един път от любопитство. Не съм се задържал за повече от няколко дни, но и това ми беше достатъчно.

Потребителски аватар
Hazalad
Мнения: 639
Регистриран: пет фев 13, 2004 3:39 pm
Местоположение: Някакво
Контакти:

Re: Шарн

Мнение от Hazalad » ср мар 04, 2015 10:43 pm

Воргбул приаятелски потупва Тим по гърба, влагайки малко повече сила от необходимото и озарявайки младежа с най-ведрата си и искрена усмивка:
- Не се притеснявай момчето ми, няма да позволим на ценен кадър като теб да изчезне безследно... По костите ти няма достатъчно мръвка и не си струва глозгането. Шанса да попаднеш на неизличима венерическа болест докато се забавляваш из вертепите е незначителен и не си струва излишните протеснения. Veni, vidi, veneri - живей за мига и остави грижите на нас.

След което поглежда въпросително Евдар и Синат докато предъвква замислено остатъка от пурата:

- Имаме ли всъщност някаква идея в какво точно се забъркваме?
Последна промяна от Hazalad на нед мар 15, 2015 3:39 pm, променено общо 1 път.
I`m kid at heart, you see? When you tell me to stop, it just makes me run faster!

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8335
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Шарн

Мнение от CTAHuMuP » чет мар 05, 2015 10:45 am

- Брат ми не е бил особено подробен, трябва да призная - обърна се Евдар към сайъреца и отвори писмото. - Изненадата... Макар и поласкан... А, ето го! Договорът касае намиране на изчезнала личност, докладът ще те чака в Шарн - това е единственото, което е споменал относно работата. Ще получим повече подробности когато стигнем до Шарн, надявам се. Относно потеглянето - предлагам да тръгнем утре заран, за да има време всеки да се приготви. И да, Тими, можеш да нощуваш у дома, разбира се, но ми кажи какво си направил, за да се погрижа днес за това. Не желая да идват и тормозят сестра ти в наше отсъствие заради теб.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: Шарн

Мнение от Ambartanen » чет мар 05, 2015 11:10 am

- Мерси, Евдар. Обещавам, че ще съм тих като мишка. Човек дори не би познал, че имаш гост в къщата. Иначе проблемите не са сериозни и никой няма да тръгне да прави проблем на сестра ми за тях. С едни... колеги се разбрахме нещо. Аз си изпълних моята част от уговорката, но те явно са имали нещо малко различно на ум. Бе, на кратко, те искат сега да се срещнем и да дискутираме изпълнението на задълженията, но аз предпочитам да го отложа с няколко дни, да се охладят страстите...

Тим целенасочено се приближи към секцията с алкохол, измъкна четири чаши и гарафа кехлибарена течност и започна да сипва:
- Шарн е съвсем идеално място. Там сигурно ще намеря някаква нова възможност за печалба, която ще ги накара съвсем да забравят за стари неразбирателства. Да вдигнем тост- за опасно приключение в непознато ни място! Остроушко, я разкажи малко повече за твоите предишни визити в града.

- Воргбул, ти сериозни ли можеш да се разбравяш с всички по... ъъъ, лични здравословни проблеми? Имаш ли желание да изкараш малко пари с такава работа?

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2694
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Шарн

Мнение от Azmodael » чет мар 05, 2015 2:33 pm

Синат поклаща неодобрително глава пропускайки обидния епитет.
-Няма какво толкова за разказване, но пък може случая да ти се стори интересен. Някакъв авантюрист, който беше успял да се докопа до игрите на карти с големи залози. И загубил, както разбрах, много повече, отколкото е могъл да си позволи. Когато разбрал, че се го дали на Денеит се опитал да финтира маршалите с паническо бягство към Елдийн. Тогава наеха мен. Оказа се обаче, че плана му е да се скрие в Долен Шарн докато потерята се откаже. Глупав, грешен ход. Във вертепа в който се криеше явно са дочули мълвата за случилото се, разбрали са, че няма с какво да си плати - Синат замълчава и се присяга за една от чашите, поглежда я намръщено и отпива - Намерихме го в едно мазе полу-разчленен. Заедно с купчина окървавени стари дрехи. А на горния етаж беше местната месарница.
Синат ядосано допива остатъка от питието на една глътка.
-А ако го бяхме хванали щеше да поседи малко в затвора докато измислят начин да откупи дълга си. След година-две труд щеше да е свободен и да почне на чисто.

Потребителски аватар
Hazalad
Мнения: 639
Регистриран: пет фев 13, 2004 3:39 pm
Местоположение: Някакво
Контакти:

Re: Шарн

Мнение от Hazalad » чет мар 05, 2015 9:31 pm

Воргбул кимва сериозно обръщайки се към Тим:
- Имам немалко опит в асистирането на полевия доктор. Както сам знаеш, венерическите болести са доста разпространени сред редовата армия, особено по време на активни военни действия. Отряда ни често пъти с месеци се е оказвал в тила на врага и някой нещастник е откривал впоследствие, че освен с целувка лагерната курва го е изпратила на опасната мисия с още нещо екстра. - Ворг старателно угаси угарката в пепелника на масата, докато погледа му беше зареян в нещо, което само той можеше да види.

- Естествено тогава не разполагахме с необходимите лекарства и трябваше да изрязваме... засегнатия участък с нагорещено желязо, за да избегнем разпространението на инфекцията до мозъка. Моята асистенция се заключваше до това да дъжа бедното копеле заедно с пет-шест от другите момчета и да гледам да не се задуши парцала, който заглушава писъците и пречи да си прехапе езика. - той тръсва глава и се ухилва широко. - Едва ли с подобен вид помощ можеш да изкараш кой знае колко пари, Тими.
I`m kid at heart, you see? When you tell me to stop, it just makes me run faster!

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: Шарн

Мнение от Ambartanen » пет мар 06, 2015 9:56 am

Пребледнял и с трепереща ръка, Тим си сипа още една чаша и я гаврътна на един дъх.
- Да, от това не можем да завъртим бизнес... Кибер да те вземе теб и твоите истории, Ворг. Човек никога не знае кога ще разкажеш виц и кога- някой даелкирски кошмар.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2965
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Шарн

Мнение от ChoChan » вт мар 17, 2015 4:43 pm

Вечерта премина в приятни разговори и припомняне на съвместни истории. Историите, разказани от Тим до една бяха скандално смешни, въпреки че Евдар си ги спомняше по съвсем различен начин, но остави младежа да ги разказва през призмата на вятърничевите си спомени. Историите на Воргбул бяха токлова пленителни и гласът така унасящ, че мъжете на няколко пъти се сепваха, осъзнавайки че го слушат с отворени уста и пълно вглъбение, все едно бяха деца, на които се разказва приказка.

На заранта Синат и Воргбул чакаха потеглянето пред дома на Евдар. Тим трябваше да бъде събуждан няколко пъти и накрая заплашен, че ще бъде изоставен, за да се надигне от постелята. На бегом навлече дрехите и догони останалите.
Пътуването до Шарн мина бързо и неусетно. Времето беше топло и приятно, но вече се усещаше умората на лятото и отслабването на слънчевите лъчи.

Пристигането в Шарн бе все така впечатляващо и за четиримата, както и първия път, когато всеки от тях бе стъпил в града. Както винаги градът беше като жужащ кошер, пукащ се по шевовете от тълпите хора.
Евдар наеше общо взето къде се намира офиса, в който служеше и брат му в Среден Шарн и му се струваше, че може да се ориентира дотам.

[sblock]Ако някой иска да прави нещо преди това.[/sblock]
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2694
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Шарн

Мнение от Azmodael » пет мар 20, 2015 3:20 pm

Синат поглежда улицата на която се намират по двете и протежения, подритва отвратено някакъв отпадък и поглежда към Евдар.
-Е, пристигнахме! Ев, знаеш ли накъде отиваме? Аз имам само смътни спомени къде се намира Денеитското представителство, а в Шарн нищо чудно да има и повече от един офис. Също така трябва да си вземем и амулети за безопасно приземяване от лицензиран търговец. - поглежда строго Тим -И никакви сделки и далавери с това. Една погрешна стъпка от по-високите нива с фалшив амулет и си дотам.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2965
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Шарн

Мнение от ChoChan » пон апр 27, 2015 12:16 pm

-Мина много време откактоза последно бях в Шарн, но ако не са се променили много неща, вероятно може да се ориентирам. Но би било безсмислена загуба на време. - Евдар се огледа наоколо, след като забеляза страж, се запъти към него и набързо попита за местонахождението на Денеитския офис, който му трябваше. Жената беше умерено учтива в обясненията си на пътя до офиса, както и за първия възможен магазин, откъдето биха могли да си закупят амулети.

По пътя си до офиса Воргбул видя не едно и две познати лица, които му кимнаха от разстояние. Тим също видя понати лица, но комуникацията, която си размениха, беше повече в тона на това да бъде посочен с пръст и след това хоризонтален жест през гълото. Набавиха си амулети и пристигнах в офиса. Там зад голямо бюро седеше отегчен на вид мъж в края на трийсетте си години и чоплеше нокти с къс нож. Когато ги видя, с досада и трясък смъкна ботуши от ниското столче, на което ги беше кръстосал и ги попита какво желаят.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8335
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Шарн

Мнение от CTAHuMuP » пон май 25, 2015 11:44 am

- Добър ден - поздрави Евдар с всичката жизнерадостност, на която беше способен. - Казвам се Евдар д'Денеит и съм тук по заръка на брат ми, Брут д'Денеит. Дал ми е задача, подробностите за която следва да получа на място в гилдията. Би трябвало да ме очаквате.

Отговори

Върни се в “The Hunt”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост