[Interlude - Lans] Строителите

Adventures in the Ninth World.
Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

[Interlude - Lans] Строителите

Мнение от CONAN » пет фев 14, 2014 11:36 am

Заведоха Ланс в широка шатра, използваща за гръб стена от каменната фасада на сграда, която приличаше на склад. Там имаше няколко мъже, които играеха на зарове и карти. Един от тях беше представен като Артан, бригадир. След кратко уточнение Ланс установи че господарите са делегирали организационните работи по събирането на работници и оформянето им в бригади на самите работници. Както и много други дейности. От хората се изискваше единствено да работят.

- Работим през деня сутрин, по обяд се прибираме и отново по пладне работим. - започна Артан. - Надзирателите са и ръководители на строителния процес, казват кое как да се прави. Няма схеми и чертежи, всичко е в главите им. Не се бунтуваме, няма смисъл. Не ни и насилват да работим до изнемогване. Ако някой не се справя го оставят да почива. Има предостатъчно хора и строежа върви с добро темпо.


Когато сринаха палата, резултата от работата на вретената беше негоден за работа материал. Както виждате, те разрушават всичко до което се докоснат и го превръщат в прах. Някога величествения палат сега отдавна е отвян в пустошта от пустинните ветрове и бури. Затова сега събираме материал от града, по-бързо за тях. С малките гъвкави платформи набелязваме подходящите камъни или такива, които с малко каменоделска работа са готови за поставяне, а с големите тежки платформи които висят над нас те се пренасят до пирамидата. Мъжете горе ги поставят в подходящите позиции и ние ги донаместваме и додялкваме. Искат да е изключително прецизно, да няма луфт повече от кутре и външните стени да са идеални. Геометрично съвършенство.

На самите влекачи (големите платформи) има около дузина господари. Всички са въоръжени с мечове, тук таме някой със слънчево копие. Понякога съм виждал от Зверовете. Метални ходещи брони, покрити с шипове. Предполагаме че вътре в тях няма човешко същество. Нямам представа какво правят, хората говорят че виждат през теб. Веднъж доде един и отведе няколко от нашите. Не ги видяхме.

За тези шахти знам. В момента за затворени с капаци, някаква странна материя от вклинени един в друг метални листи. Така ги заварих преди седем осем години. Знам от хората че водят в дълбините на платото, където е достигал и двореца. Предполагам че когато завършим пирамидата, тези шахти ще са единственото което ще се вижда в нейните стени.

Платформите може да се спуснат вътре, ако са наглонени вертикално, но не съм виждал никога да са заставали в такова положение.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Ayzel
Мнения: 27
Регистриран: пет фев 12, 2010 9:02 pm

Re: [Interlude - Lans] Строителите

Мнение от Ayzel » пет фев 14, 2014 12:43 pm

Галещ замислено рехавата си брадичка, Ланс продължава да се взира в очите на Артан, докато той му обяснява ситуацията.
- А какви са защитните сили на строежа Артан? Там каза, че не злоупотребяват с вас, но трябва да има някои или нещо което да налага авторитет следейки работата ви. Няма ли пазачи? И какво пазят, какво има в центъра на строежа?

Ланс се усмихва прекалено много , making it weirdly awkward.
- Разбирай, че колкото повече знаем , толкова по-голям успех ще постигнем! - отрече той, потупвайки приятелски Артан по рамото.
Всичките въоръжени "господари" си почиват или се сменят от някъде. Имаш ли идея къде е тяхната щабквартира? Имар спомена,че никой не излиза или влиза в летящата пирамида, тогава къде отиват?

Забиващ пръст в гърдите му, Ланс екзалтирано продължава да мотивира Артан.
-Хареса ми идеята ти да набутаме платформите в шахтите като ги завартим с носа право надолу, но ти като специалист по платформено движение струва ли ти се възможно да бъден НИЕ на платформите докато са във вертикална позиция?

Докато още е в личното пространство на Артан, младия Jack се обръща към останалите хора в помещението.
- Нека най-накрая някои си признае - верно ли не сте виждали никой да отива към вретената? Все пак тия платформи летят като птици! Невиждам проблем ей сега да яхна една и да отида. Има ли нещо което пропускам?

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Interlude - Lans] Строителите

Мнение от CONAN » пет фев 14, 2014 1:37 pm

- Казах си, господарите по строежа са едновременно надзиратели и ръководители на строителството. Не ни насилват, но сме вързани с тях посредством нашийниците. Никой не иска да вдигне ръка, всеки пречи на другите да го направят. Случи ли се нещо лошо на надзирател, било инцидентно десетки около него умират веднага. Случвало се е и няколко стотин да умрат. Веднъж кран изпусна няколко тонен камък, размаза двама. Беше тъкмо когато втората смяна застъпваше. Над двеста човека паднаха. Няколко дена по-късно чухме, че новите работници са били събрани от пустинно селище, опоскали са всичко, като са убили всички негодни за работа.

За нашийниците... слагат ти ги когато те взимат. Болката е ужасна, нещото се впива в кожата ти, изгаря те и скоро е част от теб. Постепенно свикваш с него, а и тялото също и се сраства. Никой не е успял да го махне без да се случи нещастие.

Никой не е ходил до вретената, не мисля че са доближавани от години. Стоят си там и правят каквото правят. Никой не смее да доближи и по земя, водовъртежа на земната повърхност те помита и изчезваш. Наистина не знам какво ви спира да отидете там.

А господарите имат няколко въздушни кораба, които сме виждали. Може би са два три, отиват да събират хора от селищата, когато потрябва или да ги карат натам. Вътре в корабите слагат нашийниците. Наричаме ги Каторгите, пригодени са за роби като че ли. Идват по тъмно и си отиват по тъмно, не сме видели откъде пристигат. На сутринта просто са там. Нуменера.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Ayzel
Мнения: 27
Регистриран: пет фев 12, 2010 9:02 pm

Re: [Interlude - Lans] Строителите

Мнение от Ayzel » пет фев 14, 2014 2:55 pm

Ланс кима на равни интервали , потвърждавайки с разбиране всяко нещо което Артан му снася като информация.

- Все пак можеш ли да ми кажеш приблизителната бройка на господарите на строежа. Мен реално това ме интересува както и бойната им готовност на какво ниво е? Като се има в предвид, че вие не им създавате проблеми се надявам да са със сравнително цивилна екипировка.

Младия Jack замръзва за момент, след което се оглежда подозрително и с една стъпка застава рамо до рамо с Артан.

- Приятелю, поправи ме ако греша, но случайно Каторгите да идват след като голяма част от вас са изчезнали / пострадали?
Ако примерно, и това е ГОЛЯМО Примерно наистина, освободим лагера със всички вас и се покрием - кое има по-голям шанс да се случи - да дойдат каторгите или вие да бъдете елиминирани от разстояние по-някакъв странен начин, чрез нашийниците ви?


Поради липса на повече въпроси и отговор от страна на Артан относно шахтите и тяхната проходимост посредством платформите, Ланс си взима довиждане с хората в шатрата, след краткия им разговор.
Споменава на Артан, че е благодарен за съдействието му и че ако няма нищо против може да го изпрати до шатрата помещаваща Имар.

[sblock]Ланс изчаква Артан да отговори на последните му въпроси преди да си трагне ( с или без Артан ако той откаже да дойде с него )[/sblock]

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Interlude - Lans] Строителите

Мнение от CONAN » пет фев 14, 2014 3:46 pm

На строежа има между петдесет и сто войника - отвърна мъжа. - Както казах, въоръжени са леко - брони, меч, тук таме някое енергийно копие, предимно в офицерите. Всички са обличани от един гардероб... Сред строежа обикалят Зверове понякога и наблюдават. Те са основната трудност която бихте срещнали.

Ако по някакъв начин успеете да ни освободите и нашийниците спрат да работят, може да се скрием в руините на града или в пустинята, има десетки места. Предполагам, че ще пратят войници да ни търсят и избият, не се дава втори шанс при такива провинения. Ако не ни намерят сигурно ще пратят Каторгите да съберат нова работна ръка от петте града, там умишлено държат населението свободно за свежа сила.

Ако не успеете да спрете нашийниците, да могат да ни убият или спрат от разстояние. Предполагаме че в рамките на града е обхвата на техните нуменери. Извън града войниците ни придружават навсякъде и не може да сме сигурни.


А колкото до платформите, дори да са насочени надолу не виждам проблем да се задържите върху тях ако се завържете за трона. Може да има и вътрешни отделения, не знам.


Артан се съгласява да отиде с Ланс при Имар...
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Отговори

Върни се в “Numenera - Ancient Apocalypse”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост