[Interlude] Лагера на работниците

Adventures in the Ninth World.
Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

[Interlude] Лагера на работниците

Мнение от CONAN » чет фев 13, 2014 12:17 pm

Хюсеин повежда Ланс сред пустите улици и булеварди на Столицата. Величествените сгради и фасади са потънали в мълчание, а някогашния блясък е помръкнал от пустинния пясък навяван с десетилетия над замлъкналия град. Движат се близо половин час преди първите принзаци на живот да се покажат пред очите им. Лагера на работниците е изграден на един от многото гравски площади, някога центално място на социалния живот в столицата, а сега на робския. Платото със строящата се пирамида започваше да се издига на една миля от тях, караща тялото на Ланс да потръпне щом я погледне.

Хюсеин огледа Ланс и след като одобрително кимна на външния му вид, който почти не се различаваше с този на останалите работници се гмурна след сградите и палатките опънати на площада. Голяма част от равното място беше превърнато в полева кухня а друга продължаваше да изпълнява социалната си функция.

- Ще те завед при Съветниците. Наричаме ги така защото са доста възрастни и са от фамилии които са управлявали петте града. Като деца са били свидетели на инвазията и много може да разкажат за падението на нашата страна.

Хюсеин го въведе в просторна сграда, чийто долен етаж беше превърнат в помещение за почивка от жегите през деня. Прозорците бяха покрити с дебели завеси, възглавници и дивани бяха сложени директно върху хладния под. Имаше няколко човека, които лежаха или спяха. В дъното на помещението имаше възрастен човек, облечен в широки бели дрехи, пушещ от старо наргиле, обрулено от годините употреба.
-Това е Имар, ако има някой който да може да отговори на хилядите ви въпроси, това е той. - Хюсеин се настани на една от възглавниците и посочи на Ланс да се настани.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Ayzel
Мнения: 27
Регистриран: пет фев 12, 2010 9:02 pm

Re: [Interlude] Лагера на работниците

Мнение от Ayzel » чет фев 13, 2014 12:46 pm

След бавен оглед на помещението и застиналата атмосфера Ланс се настанява на посоченото място.
Вперил поглед в наргилето ползвано от стареца наречен Имар, прошепва :

- Тук изглежда доста мирно и спокойно , застинало даже. Неуспях да мерна пазачи от калибъра на тези "господари" с които се сдърпахме по-рано...

Повдигайки навлажнен поглед , Ланс се отърсва от застоялостта покрила ума му, поглеждайки Имар. С възможно по-уважителен тон се обръща към него с поздрав и подготвя въпросите си относно предисторията на мястото и най-вече, ситуацията в която се намират те заедно с многоброините войници чакащи заедно с Жан и Даниел.

Ланс е като ножовете с които обича да борави - Straight to the point - би изчакал възможно най-търпеливо урокът по история от стареца, но главния му интерес са следните неща :

- Какво е в сърцето на строежа и как можем да стигнем до него? Охранява ли се по завишено и ако да от какво?

- Можеш ли да ми кажеш нещо повече за огромните "Вретена" разяждащи града? Оперират ли се по-някакъв известен за теб начин? Подозираме, че там може да има нужната ни работилница за Нуменера - знаеш ли къде можем да намерим нещо подобно?

- "Господарите" кървят и умират като всички нас. Подозираме, че са просто някакви северняци със странна визия, но и по странни неща съм виждал. Искам да знам дали бихте им се опълчили ако заплахата от нуменерата във вас вече не съществува и не сте обвързани с живота на "господар"?

- Всичко което можеш да ми кажеш за летящата сграда ще ни е от полза, както и за движението на "господари" към и от нея.

- Информация относно количеството "господари" на различните летящи платформи и приблизителния им начин на опериране през деня и ноща.

Поставяйки малката яйцевидна нуменера пред себе си , Ланс очаква наплива на жадувана информация да го залее, стигайки до сетивата на приятелите му от другата страна - Даниел и Жан.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Interlude] Лагера на работниците

Мнение от CONAN » чет фев 13, 2014 6:36 pm

Имар гледаше изпод тежките клепачи Ланс и кимаше при всеки негов въпрос. По лицето на стареца се четеше радост и тъга. Докато слушаше младежа пред него, той подръпваше дълбоко от наргилето. Някакъв мъж донесе второ и го сложи пред Ланс заедно с бутилка охладено вино.

- Разбирам, млади ми човече, че си притиснат от времето. Разбирам и че след тази вечер нито ти, нито ние може да не бъдем между живите и единственото, за което ще съжалявам е, че историята на нашата земя няма да бъде предадена, за да се знае че сме съществували и каква ни е била съдбата. Но ако старите богове повелят, то аз и ти ще се срещнем и аз ще ти разкажа всичко за това кои сме били.

Господарите са химера и реалност. Не сме ги виждали откакто Халифа е предал владението в техните ръце, не сме виждали технологиите с които са подложили земята ни на иго, но знаем че са там. Напомнят ни го техните посланици, които ходят сред нас, чийто живот е обвързан с нашия. За нас господарите са мъжете в зелените брони и сините очи. Които носят волята на Небесните. Никой живеещ на земята не е виждал Небесен, тези които са отдавна са мъртви. Но сведения за тяхната сила са навсякъде. Казваш дали ще се вдигнем, ако нашийниците не ни държат? Да, но ще бъде с тъга. Хората под броните са деца на тази земя по същия начин, по който аз и ти...

Но да говорим за оскверняването на нашето величие и история, под формата на онази пирамида. Знаем от по-стари от мен, вече мъртви, че когато господарите са подчинили земята, те са обърнали всяка песъчинка в търсене на нуменера. Без значение каква е тя, най-малката на света или най-великата, те са я ограбили и прибрали. Единственото на което не са посегнали са вкопаните в основите на Великите градове нуменери, комплесни от древни и велики артефакти. Защо - не знам. Но съм сигурен че и тяхното време ще дойде. Хиляди хора загинаха в разкопките, които покриват като шарка страната ни. Хиляди загинаха в опит да укрият и малкото странности и предмети на изкуството. Ако търсиш работилница, то тя няма да е в този град.

Какво има в пирамидата? Никой не знае. Хората които работеха не се върнаха. Не ги очакваме вече. Знаем само че когато тайната беше заровена, ни пратиха на платото и започнахме да мъкнем останките от нашия град, за да ги ползваме за материал.

Колкото до тези вретена, вие наблюдавате най-страшното оръжие, видяно от очите ни. Всяко от тези неща е способно да унищожи стотици метри около себе си всяко късче материя. Те сринаха двореца, те изравниха нашия град и сега пробиват тези огромни шахти в земята. Какво търсят не знам, но са безкрайни, някои казват че стигат до земните недра. Вече няколко години стоят и висят там, не сме ги виждали да се местят, нито някой да отива при тях.

Но друго ще ти кажа. Когато бях млад и строежа не беше толкова напреднал можах да видя плановете и основата на тази пирамида. Там видях дълбоки шахти, стигащи до дълбините на платото, там където господарите започнаха работата си, където бяха тайните на двореца. И това нямаше да е толкова интересно, ако броя на шахтите не бе колкото броя на тези вретена. И размера и.

И накрая, приятелю... Никой не знае какво точно е пирамидата, тя не се е помръдвала от десетилетия. Но знаем едно - там е везира и наблюдава.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8335
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: [Interlude] Лагера на работниците

Мнение от CTAHuMuP » чет фев 13, 2014 11:28 pm

- Мъдри Имар - чу се от яйцето гласът на Жан - ти каза, че хората с броните, които живеят сред вас, са деца на земята също като нас. Но във всеки от тях аз открих странни рани по ръцете и гърба, каквито не съм срещал до сега. Не приличат на рани от оръжие. Знаеш ли нещо за това?

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Interlude] Лагера на работниците

Мнение от CONAN » пет фев 14, 2014 9:36 am

- Небесните не са виждани от столетия, но те трябва да имат присъствие, за да държат земята в хватката си. Трябва някой да изпълнява повелите им, да посича надигнатите глави или да набира свежа сила за собствените си редици. Мъжете в броните дишат като нас, стареят като нас. Когато моментът им дойде, нови ги заместват. Откъде мислиш че идват?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Ayzel
Мнения: 27
Регистриран: пет фев 12, 2010 9:02 pm

Re: [Interlude] Лагера на работниците

Мнение от Ayzel » пет фев 14, 2014 10:34 am

- Хах... Няма значение откъде идват старче! - възкликна Ланс
след дълго време нервно въртене на пръсти в мълчание.-Важното е къде ще ги пратим ние!

Голяма усмивка покри вече мръсното и одимено лице на Jack-а , който повдигна яйцето от земята пред себе си.
Поставено на дланта му , яйцето е повдигнато пред него, поднасяйки го на вниманието на Имар.
- Това което моят другар попита чрез тази малка нуменера беше - Защо "господарите" имат тези белези върху себе си , докато останалите нямате? Нали сме всички деца на тази опустошена земя - тях ги "правят" по - различни ?

Ланс хвърли внимателно малкото яйцеподобно устройство в скута на удобно настанилия се Имар, и се изправи привличайки вниманието на Хюсейн с жест.
- Докато те разговарят, приятелю, би било безценно да ме заведеш до някой който може да ми каже повече за бронираните "господари" на различните платформи. - поглеждайки обратно към Имар, усмивката се намества отново на лицето му - Мъдри Имар, ние ще действаме! Няма господар, нито има стихия която ще ни спре! От вас и вашите знания зависи как ще павираме пътя на съдбата на всички ни...
Лицето му мръква в празна безизразност.
- Пази ми яйцето, ще се върна за него.

След лек поклон, със сключени ръце, към стареца, Ланс потупва леко Хюсейн и го подканва да излязат и потърсят още информация.

[sblock]Ланс го интересува вероятни цифри на войниците в различните точки притежаващи интерес :
1- Голяма платформа
2- Краноподона платформа ( освен ако те не бяха големите )
3- Строежа на пирамидата
Освен това, някакво разписание или поне приблизителен график на работа през деня –> през ноща на платформите.
Надявам се, че ще има хора в лагера които са работели на различни позиций/ платформи и ще имат по актуална информация.
Особенно информация за споменатите шахти под града, дали има начин да се изследват от нас, има ли транспорт пригоден за това - платформите можем ли да ги използваме да влезем в далбините където са шахтите?[/sblock]

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Interlude] Лагера на работниците

Мнение от CONAN » пет фев 14, 2014 11:01 am

Стареца улови яйцето и погледна тъжно Ланс:
- Не ги правят. Взимат ги от нас. Нашата собствена ръка ни убива.

[sblock]Ще отворя нова тема за Ланс, да не мешаме ако Жан и Даниел искат да разговарят.[/sblock]
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Ayzel
Мнения: 27
Регистриран: пет фев 12, 2010 9:02 pm

Re: [Interlude] Лагера на работниците

Мнение от Ayzel » пет фев 14, 2014 11:10 am

[sblock]OUTGAME :
Честно разбрах го, че са взимани от тях хора ,не сам имал под предвид правят-създават - а че ги променят след като ги вземат
FREAKIN OBVIOUSLY! :D

От моята гледна точка ми изглежда все едно заобикаля темата или АДСКИ много държи на тва, че са същите хора.[/sblock]

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8335
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: [Interlude] Лагера на работниците

Мнение от CTAHuMuP » пет фев 14, 2014 8:06 pm

- Разбрах, че са хора като нас, приятелю - отговори спокойно Жан. - Но и ти ще се съгласиш, че в нашите ширини сините очи се срещат много рядко. Въпреки това всеки от хората с броните е синеок. Също така никой от нас не се ражда с такива белези. Явно е, че те са ги получили по някакъв изкуствен начин. Питах дали знаеш нещо за това, дали някъде ги "подготвят" да бъдат ваши пазачи по някакви... нечовешки начини?

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Interlude] Лагера на работниците

Мнение от CONAN » пон фев 17, 2014 9:34 am

- В каторгите слагат нашийниците. След като си под контрола им може да ти причинят каквото пожелаят. Предполагам, че тези които са планирани да бъдат войници ги обработват на тайно място, непознато за нас.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8335
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: [Interlude] Лагера на работниците

Мнение от CTAHuMuP » пон фев 17, 2014 12:18 pm

- Благодаря ти, друже. Няма как да разберем дали имат слабо място и какво е, значи.
Жан помълча малко и след това продължи.
- Да обобщим тогава. Никой не е виждал от много, много време истинските Небесни Господари. Техните легионери със зелените брони и сините очи са наши хора, от Петте града, специално обработени по незнаен начин да им служат. В Столицата няма работилница за Нуменера. Никой не знае какво има в дъното на строящата се Пирамида. Вретената са страшни оръжия, способни да унищожават материя. Има някакви шахти, по които можем да стигнем до дълбините на платото под строящата се Пирамида, и те са толкова на брой, колкото са и Вретената. На самия строеж винаги има между петдесет и сто легионери. Везирът е в Летящата Пирамида.
Пропускам ли нещо? Мисля, че не. Така като гледам ми се струва, че идеята на Даниъл да "заглуши" нашийниците няма как да се осъществи поради липсата на работилница. Нападение над Летящата Пирамида е рисковано. Предполагам, че нейните защити и оръжия отдавна не работят, но няма как да съм сигурен, а тръгнем ли с платформа натам ще сме чудесни мишени поне за няколко минути докато прекосим разстоянието.
Така че за момента най-безопасно сякаш изглежда да използваме шахтите, за да стигнем до ядрото на строящата се Пирамида и да саботираме работата на Господарите. А може пък там да има допълнителна информация, кой знае... Ланс, Даниъл, какво мислите?

FireDeath
Мнения: 974
Регистриран: вт дек 25, 2001 10:41 pm
Контакти:

Re: [Interlude] Лагера на работниците

Мнение от FireDeath » вт фев 18, 2014 4:30 pm

Даниъл надига леко глава от разглобените вече на дребни частици яйце и нашийник, с които е отвличал вниманието си до момента и се концентрира към яйцето. Докато бавно и спокойно изрежда словата си едно след друго, като отегчителна приказка, той вади огромната книга от пояса си и започва да изрисува странни символи в нея, приличащи на отдавна загубена писменост.

Друже, нека и аз да ти задам няколко въпроса, които горещо ни интересуват. Ще го карам направо, едно по едно:
- Колко човека има в този град под господство?
- Из между тях има ли жени и деца? Колко?
- Вечер, когато вече не можете да работите по задълженията си, всички ли се събирате тук?
- Докато сте в лагера, вашите господари идват ли, за да ви надзирават?
- Позволено ли ви е да се събирате на големи групи и да се забавлявате?


Данил леко надига погледа си от книгата и поглежда Жак с лека усмивка.

И, разбира се, най-важното, Имар - хората в този лагер биха ли те последвали? Още тази вечер?
размисли и страсти
Данил е абсолютно против директно нападение на пирамидата... или каквото и да е друго директно нападение. (тук малко взаимствам и от другият разговор, който Ланс води "отсреща").

Ако, и казвам отново АКО, всичко се развие по най-добрия начин, ще влезем в пирамидата, дали през тунелите, дали по въздух, ще убием който трябва и ще вдигнем флага си над глупавите гнусни "Господари". Но, има твърде много неизвестни фактори за да се надяваме на това.
Нямаме представа колко са, какви са и на какво са способни.
Летящи кораби? 3 кораба могат да съдържат между 30, 300 и 3000 надзирателя. Никой не знае как идват и си отиват. Подобна пръчка между колелата ни може да погуби всички нас. Какво ще стане ако влезем в пирамидата и веднага след това се поеви кораб. Ще ни притиснат от двете страни и всички сме пътници.
Пирамидата - какво има в нея? Ами ако тя е устройство за покоряване на умовете на хората? Или капан за глупаци. Безкраен лабиринт, пълен с капани? Поредното телепортационно устройство, което ще ни хвърли на другия край на света?

Вече имаме повече от достатъчно информация, за да се опитаме да изиграем ситуацията умно, а не прибързано. Ясно, тая работа с нашийниците няма да я бъде. Обаче, вече имаме възможности за маневри.

Какво ще стане, ако работниците от лагера изчезнат? Извън обсега на града?
Строежа трябва да продължи, в такъв случай надзирателите ще бъдат изпратени да ги търсят.
Тръгнат ли по следите им, тръгват и по нашите следи. Можем да ги заведем там, където трябва, където искаме - ще пренесем битката на наш терен.
Ако не тръгнат по следите им, или ако успеем да преборим преследвачите, ще влязат в игра корабите.

Ако те са наоколо, ще бъдат пратени да намерят нови роби - една грижа по-малко. В другият случай, ще имаме възможност да ги видим от близо доста по-скоро и да преценим евентуалният капан, който е бил подготвен за нас.

Всичко, което казват хората ме навежда на мисълта, че при всеки случай шахтите са най-доброто ни тактическо приемущество, както предполага и Жан. Там можем да се крием колкото ни трябва и можем да ударим когато си поискаме. С други думи, каквото и да правим, елемента на изненада, на който най-много държим, все още ще бъде на наша страна.

Няма да крия, наясно съм, че за вас това не е приоритет, но аз мисля, че цивилните трябва да са цел номер 1. Разбирам защо това не е правилно по време на военна кампания като тази, но ето, че сега можем да извлечем и тактическо приемущество от ситуацията.

Както бе предложено и прието по-рано - трябва да предполагаме, че врагът вече знае за нас. В този случай нашият ход ще бъде неочакван за тях, поради причината, че техният "Бог" не приема робите като нещо повече от животни и предполага, че за нас те не биха били интерес.
Ако пък все още никой не знае за нас, всички наши действия биха могли да се обеснят с въстание и бягство на работниците, което отново ни дава предимството на изненадата.

What say you?


P.S. Тва май е за другата тема

Отговори

Върни се в “Numenera - Ancient Apocalypse”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост