Plan(s) to secure the capital

Adventures in the Ninth World.
Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8335
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Plan(s) to secure the capital

Мнение от CTAHuMuP » ср фев 12, 2014 10:30 am

Мислех да пиша поста от името на героя си във вид на диалог, но реших да не се престаравам. Ще споделя какво мисля и какво предлагам, надявам се и останалите да направят същото (Конан от името генерал Уайт също може да се включи, разбира се без да ни удавя от спойлери). Накрая ще изберем нещо и ще видим какво ще стане. И така, моите assumptions са следните:

1. Пирамидата горе, дето лети в небето, е могъщ артифакт, източника на силата на Господарите. Има много мощни нападателни и защитни съоръжения, с помощта на които те са подчинили Изтока. Също като всеки артифакт, обаче, и тя си има живот, след края на който спира да работи и според мен този край е дошъл, затова и Господарите бързат да си построят нова Пирамида. В момента предишната им Пирамида освен да си виси на едно място нищо друго не може да прави, но това е достатъчно - тази Пирамида е преди всичко символ на могъществото на Господарите и докато хората се страхуват от нея дори само висенето в небесата стига. Затова трябва да я свалим от там или унищожим (или и двете).

2. Господарите са сложили нещо в основата на новата Пирамида преди да започне строежа на външната обвивка. Това нещо според мен е "сърцето" на Пирамидата - двигател, източник на енергия, главен команден пулт, you name it. Ако успеем да го унищожим или саботираме ще им сложим огромен прът в колелата и ще ги върнем години назад. Може дори да не успеят да се възстановят и да не намерят достатъчно артифакти, от които да създадат ново ядро.

В резултат на тези разсъждения предлагам следния план:
а) Жан заедно със стотина доброволци се качва на едната платформа и отива да превземе/унищожи/свали висящата Пирамида.
б) Даниъл взема колкото хора иска и отива в едно от Вретената да търси работилница, където да направи нещо, което да прецака контролиращите нашийници.
в) Ланс влиза в нинджа режим и инфилтрира строящата се Пирамида, където стига до ядрото и го саботира.

Всяка една от тези три посоки ще ни даде предимство над Господарите. Ако се разделим и задвижим и трите едновременно имаме на своя страна както изненадата (надявам се), така и "разделяй и владей" принципа. Господарите няма да успеят да реагират адекватно на три фланга и поне един от нас ще успее със задачата си.

Това имам като идеи до сега. Предлагам вместо да търсите слабости в плана и да го нитпиквате, да си дадете вашите идеи и да решим какво да правим.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
Ayzel
Мнения: 27
Регистриран: пет фев 12, 2010 9:02 pm

Re: Plan(s) to secure the capital

Мнение от Ayzel » ср фев 12, 2014 2:44 pm

Извинявам се за правописните грешки които ще присъстват.

Единственото което мога да добавя към това което Миро написа е, че с повече информация според мен ще можем да изградим различен план - информация има в лагера на робите (накъдето се беше запътил Ланс преди да се върне за да дискутираме още плана).

От това следва моето предложение :

Ако от лагера научим, че сърцето на строежа е телепортер примерно към голямата пирамида нещата се променят коренно.
Липсата на адекватна информация ще изгради неадекватен план според мен.
Имаме СУПЕР малко инфо за да се хабим да theory craft-ваме както често се случва.
Ако нещем информация , поради квато и да е причина ( сигурен сам че се някои ще измисли нещо да е в против ) аз съм за директен десант , абордаж, CHARGE!!! към летящатата пирамида and going full retard head on!

Малко анализ на плана и идеите на Миро :

Разделянето ми харесва като план зареди резултатите от успесшно завършените мисии, but my belief is that its execution will SUCK ( too many reasons for that to be a reality ).
За момента мисля, че единствено скаутски задачки са били успешни , всичко друго го правим заедно (главно щото скаута гледа и се враща без да се подлага на рискове).

Да се създаде някаква нуменера която да помогне с това да не измрат всичките роби е идея която Ланс не подкрепя поради липсата му на attachment към въпросните жертви и допълнителните рискове които носи занятието.
Да се саботира каквото и да е в строежа звучи добре за спиране или гаврене с плановете на Небесните.
Ако се надахаме да се разделяме - поне да го сваршим половината през седмицата/форума?

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8335
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Plan(s) to secure the capital

Мнение от CTAHuMuP » ср фев 12, 2014 3:12 pm

Честно казано съм пропуснал факта, че Ланс е тръгнал към лагера на робите (както и факта, че ИМА лагер на робите). Спомням си, че хукна на някъде с Хюсеин, ама така и не разбрах къде :)

Ако в лагера има възрастни хора, които са тук от повече време от Хюсеин, те наистина може да знаят повече от него. Затова може да изчакаме Ланс да свърши с рекона преди да продължим. Така и така Ланс е вече на път, нищо не губим, докато се върне може да свършим нещо друго.

Конане, ОК ли си рекон мисията на Ланс да се реализира извън сесията (на форума или в пощата)? Също така искам да проверя една своя догадка. Трупът на Господаря, който убихме на първата платформа, трябва да е някъде тук, убихме го близо до т.нар. Щаб. Искам да го намеря, да му сваля шлема и да видя дали прилича на другия Господар, който заловихме жив (иначе казано искам да видя дали са клонинги).
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: Plan(s) to secure the capital

Мнение от CONAN » ср фев 12, 2014 6:22 pm

1. Да, нека да реализираме recon мисията форумно или в пощата (ще помисля как довечера), дано да имам време да пиша че дните ще са ми натоварени.

2. Да, убития е наличен в канавка близко до щаб квартирата ви. Не е еднакъв със предния, има изцяло различни черти на лицето и не е толкова мускулест. Общото са небесно сините очи без зеници и белезите от кръгли рани по тялото на наглед случайни места, но винаги в областта на гърба и ръцете.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Отговори

Върни се в “Numenera - Ancient Apocalypse”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост