Персонажи

Adventures in the Ninth World.
Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Персонажи

Мнение от CONAN » пет фев 07, 2014 1:41 pm

Ланс е получил прякора си "късметлията" ( Lucky Lance ), не само защото е успявал да се отърве от многократни непридвидими ситуаций , а и поради причината, че
доста хора от подземния свят го мразят толкова много, колкото го желаят за техен "служител".

А именно факта, че като умел авантюрист и доста способен придобител на желани артефакти и ценни предмети, си е спечелил бързо желаната слава в мрачните среди из целите южни райони. За съжаление в един или друг момент на някои от така наречените му работодатели , не им се е нравила мисълта за някакво малко пишлегарче което по същия
метод може да лиши и тях самите от ценности , ако някои го замери с по-привлекателна оферта.

Детството му бързо е приключило когато настойникът му изчезва без следа, и съборетината наричана доста слабо - дом - била опожарена. Чист късмет ( pun intended ) извадил, че тази вечер решил да си бие камшика и да шпионира пищните форми на чернокосата си любима на няколко улици разстояние.
Така без нищо освен главата на раменете му и таланта изпълващ сетивата му, той си припомнил малкото което настойникът му е казвал за баща му - личност забулена в неизвестност , но отличена с героични намерения и страхотна успеваемост във всякакви начала - младия Ланс си казал на акъла "Ми, шом дъртия е бил пич, аз ще стана още по голям пич пък!"

Така малкия мошеник започнал да странства във всички посоки ( макар, че не е пътувал на изключително далечни разстояния ) къде се е катуркал със сандъци и кашони нелегално в някои пътуващ керван, къде се е сдобивал с ездитно животно или просто е вярвал на двата си крака - важното, е че е стигал до дестинацията си - а от там , всичко е било "в дланта на ръката му".

Атлетичен, макар и малко слаб, метър и 80 приблизително , тъмнокос със рехаво още катинарче на симпатичната си физиономия, Ланс е роден късметлия.
Той е младо човече (early 20-ties ), което няма скоро намерение да излезе от нагласата, че всичко по един или друг начин ще се нареди.
Това не го прави задължително наивен и лековерен , по-скоро уверен в себе си и често готов за нови изпитания, винаги надъхан да покаже , че може да носи собственото си тегло. Точно това става доста очевадно когато работи в екип и се е набило здраво в отношенията му с неговите приятели и спътници.

Чувството му за хумор не винаги е уместно , както и склонността му да укрива истини или допълнително да ги украсява - но пък са се намирали моменти където е било не просто за предпочитане пред алтернативи , а даже нужно качество.
Това е само част от репертоара му от акробатични умения, находчива мисъл и неизчислими малки козове които вади изпод ръкавите на широките му и често менящи форма и функция дрехи.

Отличителните неща за Ланс са странния син оттенък на косата и лицевото му окосмение, както и афинитета му към мрака и липсата на всякакво въображение когато се вглежда в него.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: Персонажи

Мнение от CONAN » пет фев 07, 2014 1:42 pm

Жан Танен е в късните си 20+ години, но едрия му вид и опасаното с брада лице с лекота му добавят поне 5 години видима възраст отгоре. Повечето хора не биха го определили чак като гигант, но близо 190-сантиметровата му височина и широко, яко тяло го правят заплашителна и привличаща вниманието фигура дори и за тези, които не го познават от преди. Въпреки, че обичта към добрата храна и вино са образували определени закръгленки в областта на корема и таза, нещастниците опитали скоро гнева му могат да потвърдят че ударите му са също толкова силни колкото и преди, а техниката му дори по-безупречна.

Чертите му са типични за южните краища на Деветия Свят. Маслинена кожа, тъмни очи, коса и брада. Не е първи красавец, личи си че зъбите му и челюстта му като цяло са били избивани и зараствали накриво няколко пъти. Въпреки това съумява да упражни доста добър чар върху жените, отчасти защото любимата му литература са (боклучави според някои) класически любовни романи, с цитати от които лесно омайва дамите. Далекоглед е и използва очила когато чете, шие и т.н.

Жан е обикновен човек без връзки с Нуменера в тялото или ума си, без механични или генетични изменения. Въпреки това репутацията му в подземния (а и надземния) свят е легендарна. Той е смъртоносен с или без любимите си оръжия, двете секири, които любвеобилно нарича "The Wicked Sisters". Историите за делата му се балансират донякъде от добродушния му характер, тъй като обикновено Жан е кротък и разумен, но агресивната му природа, разпалвана твърде лесно от характерния за южните народи огнен темперамент, често взема превес над спокойната му и търпелива първоначална позиция.

Жан е безмилостен когато някой е заплашил или наранил хората, които обича. Той ще убие всеки, който си е позволил това, и винаги поставя благото и безопасността на близките си пред своята собствена. Има голямо доверие в двамата си спътници, но не се колебае да коментира и заземи плановете им, ако смята, че са отвъд границите на разумността.

Изтъкан от противоречия, разтърсен от двете огромни загуби в миналото си, намерил нови другари и вперил поглед в бъдещето - всичко това, и много повече, е майсторът на двете брадви Жан Танен.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: Персонажи

Мнение от CONAN » пет фев 07, 2014 1:43 pm

Даниел... е мистерия дори за самия себе си. Облечен е в роби, които почти не показват лицето и тялото му. Интересува се изключително и само от нуменерата в света и понякога получава пристъпи от различни естества.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Ayzel
Мнения: 27
Регистриран: пет фев 12, 2010 9:02 pm

Re: Персонажи

Мнение от Ayzel » съб фев 08, 2014 7:02 pm

Amber Legion Tattoo

[sblock]Изображение[/sblock]

Отговори

Върни се в “Numenera - Ancient Apocalypse”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост