Дългосрочни цели

Форум обслужващ екипажа на "Въжето на Удавника" и капитан Натаниел.

Модератор: Ayzel

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Дългосрочни цели

Мнение от CONAN » чет окт 31, 2013 9:36 am

CTAHuMuP написа:Първо ще започна с какви ъпгрейди би се радвал Кан ако имаме на кораба - Катедрала и Библиотека. There, that was easy.

Второ, относно допълнителни офицери. Като начало това е малко нож с две остриета защото означава още повече неща, които трябва да следи водещият. Освен това пак ще се съглася (поне до някаква степен) с Лекия, че да се намери Хай Фактотум не би следвало да е най-лесното нещо на света. Този офицер е на един ранк с Първия Помощник и по описанието ми прилича на нещо като ментатите от Дюн. За мен това е изключителен персонаж, благословен от Императора с несравним интелект и талант за сметки, анализ и търговия, не е your average Joe. В този контекст смятам, че ако ще си търсим Хай Фактотум трябва всички да сме съгласни, че го искаме, не само аз, и че е в реда на нещата намирането му да е Ендевър само по себе си (макар и може би не чак Гранд, ами по-нормален).

Ако не искаме Хай Фактотум то смятам, че поне Сенешал ни е нужен и ще е по-лесно откриваем. И друг персонаж, който смятам за много важен, е Астропатът. Най-малкото защото излезем ли веднъж от пространството на Империума без добър Астропат съобщенията ни до там ще пътуват не знам колко време, а понякога може да се окаже, че не можем да си позволим забавяне.

Колкото до end goal - бях говорил вече по въпроса. Искам планетка/системка извън пипалата на Империума, където да си разпространявам моята вяра в Императора. Може да е на плежър света на Натаниел, може и да не е, нямам претенции, стига да съм еквивалента на Папата там :)
Alex : Сенешал = клас / High Factotum = Роля (различни неща)
Сенешала е клас който може да изпълнява ролята на High Factotum , даже е един от най-добрите кандидати за позицията. Искам да кажа, че единствената разлика между това да търсите High Factotum и да търсите Сенешал, e че Сенешала може да е нубарски High Factotum :)
Зависи какво търсите , професионалист или не - всичко се определя от желанията ви - и затова думите на Конан да бъде малък ендевор, всъщност са доста коректни , просто ще бъде аматъор човекът запълващ ролята или недостатъчно наясно със задълженията си, водещи до съдбата на бивш пилот. (примерно)
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: Дългосрочни цели

Мнение от CONAN » пон ное 04, 2013 8:52 am

Виктус

End goal: Да открие и унижощи елдарския Фарсийър отговорен за почти пълното унищожение на собствения му свят. Осъзнава магнитуда на това действие, че ще трябва да има съюзници не само от имперската флота, но и от Инквизицията или Астартите. Няма идея как да го направи, но заспива с мисълта как пробива черепа на Фарсийъра с нажеженото до бяло острие, което носи увиснало на бедрото си всеки ден.

Long-term goal:
1. Да експлорне максимално от вселената, Коронуса и изобщо света преди да се сбие с Фарсийъра.

Short-term:
1. Да открие доверени офицера на които може да повери живота си в случай на нужда.
2. Да стане втори по ранг на кораба (т.е. заместник на капитана) за да може да си върши работата по-добре и да постигне останалите си цели.
3. Да направи екипажа на "Въжето" адекватни и способни войни.

Това е засега, като имам ще добавям

Alex : Амбициозно звучи всичко , даже постижимо едва едва :)

Крайната и Далечната цел няма какво да добавя към тях или да коментирам - те са достатъчно ясни.
Относно Short-term нещата само, ще те насоча защото сме на една страница с теб :
1. Тренира ми звучи по-правилно от "открива" - лоялността и уважението се градят не се намират. Може да търсиш някой способен и опитен милитаристичен офицер , който да убедиш, че си най-голямата машинка. ( примерно )
2. Тук само ще напомня изискваните умения за позицията ( които май ги имаш освен Secret Tongue : Rogue Trader )
3. За eкипаж от 100 хиляди, които сигурно поне 50% са просто отбелязки в някоя книга, малко трудно - но набирането на екстра или заменянето на дадена част от екипажа с обучени войници и подобни ще се доближи максимално до идеята ти. Ясното изискване е Казарма ( Barracks - supplemental ship component )
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8335
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Дългосрочни цели

Мнение от CTAHuMuP » пон ное 04, 2013 11:56 am

Лек, знам, че едното е клас, а другото роля. Също така предполагам, че ако се втурнем да търсим Хай Фактотум, то той като клас много вероятно да е Сенешал.

Това и имах предвид - единия вариант е да започнем да търсим специфично Хай Фактотум (който може да е Сенешал, може и да не е, we don't care); а другия вариант е да си намерим просто добър Сенешал, който няма аспирации (за момента) да има Хай Фактотумски способности. Едното е трудно и офицерът ще е хап, другото е лесно и офицерът ще е застрелян (преносно, а скоро и буквално).

Всъщност има и трети вариант - средно труден ендевър, чиято крайна цел е да открием много добър Сенешал, който не става още за Хай Фактотум, но е доста над нуубското ниво и след време ако спечели доверието на Капитана може да бъде издигнат до тази отговорна Роля. Даже това може би е най-добрият вариант, но пак ще е по-трудно от намиране на нууб Сенешал и не знам дали ще има навити за това Капитан и колеги.


П.П. Целите на Виктус пръскат :)

Alex : Явно нещо не съм бил на 100% убеден, че си мислим за същото :)
Как си "разпределил" вариянтите за намирането на различно "quality" офицер е точно как трябва да мислите за повечето endeavours с които можете да се захванете. Колко "яко" нещо искате е първата стъпка. След това е решението дали ще гоните тази цел и последната стъпка е откъде ще започнете - информационни центрове могът да се намерят навсякъде в Каликсис , че даже и в Коронуса сигурно.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: Дългосрочни цели

Мнение от CONAN » чет ное 07, 2013 4:32 pm

В отговор на дискусията снощи:

Смятам че е най-логично вътре и извън игрово и в унисон със сетнига да следваме нишката със Космическия Пехотинец в буркана. Не мога да се настроя че ще правим каквото и да било носейки го в трюма. :)

Това ми е становището. Пък ми е и интересно, той се появи с апломб и ся guilty bystander. :)
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Ayzel
Мнения: 27
Регистриран: пет фев 12, 2010 9:02 pm

Re: Дългосрочни цели

Мнение от Ayzel » пет ное 08, 2013 12:46 pm

Конан : Доколкото разбрах никой от вас няма идея какво да прави с него - ако имате моля споделете ги, защото впечатленията ми са, че всички чакате Капитана, а той не е много надежден :D

Ако имаш алтернативни идеи и желания , моля сподели и тях.

Останалите : Очаквам включване и от вас , за препорачване преди следващата сесия.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8803
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: Дългосрочни цели

Мнение от CONAN » пет ное 08, 2013 3:04 pm

Еми това е един от проблемите да имаме Капитан НПЦ :)
Игрово логично е да реши какво прави, защото от него зависи съдбата на кораба и екипажа.

Иначе ето какво смята Виктус:
1. Пускат маринката на свобода, след като се е излекувала (хаха, баси ереста да си мисли че може да го задържи в плен) и след това мрънка на капитана да напуснат Каликсис и да се отправят към експанза.

2. Ако капитана не е съгласен, обейва неговото желание.

Реално в момента аз като играч и да искам нещо даправя, игрово е нелогично всичко освен да чакаме и потим капитана. ;)
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8335
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Дългосрочни цели

Мнение от CTAHuMuP » пет ное 08, 2013 7:46 pm

Като за начало искам да помоля Дъ Лайт да отговаря на постовете с нов собствен пост в темата, както е отговорил един пост по-нагоре, а не с редакция вътре в чуждия пост, защото редакцията не изкарва нотификейшън и мога да си изкарам цяла седмица без да разбера, че ми е отговорено (не отварям форума ако няма оранжево).

Иначе Кан би искал да свърши следните 2 неща лично сам за себе си:

1. Заедно с Мазния и Писаря да седнат и да напишат максимално официален и подробен доклад за събитията на планетата, който после Кан ще изпрати до централата на Инквизицията на Синтила с препоръка за незабавно разследване на бунтовниците-култисти, последвано от purge & burn. Като част от доклада ще включа личното си мнение, че присъствието на Императора под формата на добри попове на планетата е минимално и трябва да бъде поправено незабавно, ако въобще ще се дава шанс на планетата да продължи съществуването си. Подпис Мисионер Нихилий от "Въжето на Удавника".

2. По-long term такова искам да разговарям с Флавия и да я разпитам какво имаше предвид като разправяше, че миналото й било тригърнало тези бунтовници. Нямам намерение да докладвам на Инквизицията за нея, но така от лично любопитство искам да ми разкаже каквото може и иска. А казвам, че е лонг търм, защото тя в момента ни хейтва и ще говоря с нея за това когато се стопли отношението й (if ever).

Относно предложенията ми за действия на кораба и екипажа продължавам да смятам, че:

3. Трябва да си намерим добри офицери на важните позиции Сенешал и Астропат, както и каквито още важни позиции се сетите. Аз лично мисля, че няма да е зле да си намерим и Ментат, но това е сложно и трудно. С Тодор обсъждахме няколко идеи за намиране на екипаж, нека Натаниел избере някоя от тях и да насочим усилията си натам.

4. Относно Маринката - Кан е в потрес и възхита пред него, граничещи с паника и от време на време страх. Ако беше Д§Д си представете чувството, което би изпитвал 5то ниво Клерик/Варварин пред 15то ниво Паладин на същия бог. Така че за Кан въпроса не е какво ние да правим с Пехотинеца, а какво иска Пехотинеца да направим за него. So, yeah.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Отговори

Върни се в “Мостика на "Въжето на Удавника"”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост