Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Глава 1]

Форумно приключение във Вестерос.

Модератор: AngerNogar

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

[Глава 1]

Мнение от AngerNogar » нед май 01, 2011 2:49 pm

Ашган, Дон, Фабиан
Утрото заварва по-голямата част от Морски Взор все още в прегръдката на съня след вчрашния пир по случай рожденния ден на лейди Елиза. Макар тържеството да преминава сравнително скромно, без характерната за по-дълбокия запад пищност и разточителност - повечето обитателите на дома се вкопчват в подходящия повод да откраднат поне половин час от хладното и дъждовно утро за излежаване под завивките. Дори разшеталите се слуги, втурнали се да приготвят закуска, баня или да помогнат със сутрешния тоалет на суверените си, изглеждат по малко от обикновено.
Затичалият се по коридора гигант, ухилен и с разгърдена риза, среща на вратата на трапезарията студеният поглед на Лейди Риана и смутено замръзва на място. Господарката на дома бавно обръща гръб на Дон, констатира липсата на съпруга си в стаята и съобщава на една от възрастните прислужнички, че ще очаква закуска в стаята си, преди да се оттегли с глуха въздишка.
Приближаващите се стъпки на Фавиан Брагс отекват по коридора, придрущавани от безспирното чуруликане на съпругата си, която го следва подтичвайки ту от лявата, ту от дясната му страна. Двамата почти се сблъскват с внезапно искочилият от една от страничните врати Ашган, последват от тих женски кикот, който съвсем за малко закъснява да предупреди за появата му. Лейди Елиза, се изчервява като момиче, докато се опитва да реши от коя страна да заобиколи опитващият се да си придаде приличен вид младеж и се затичва да настигне съпруга си.
Реман
Още преди първите петли да извисят глас в битка с грохота на вълните разбиващи се в пристана на Морски Взор, Реман Брагс се измъква на малката тераса на покоите си. Умът му е зает със съвсем други проблеми, докато погледът на младия мъж се плъзга по все още недокоснатата от морското слънце морска шир, до килнатия скелет на кораб от железните острови, още преди години намерил един от подводните рифове на залива.
- Господарю Реман - тактичното прокашляне на Маестер Лоран, последвано от тихия му глас измъква мъжа от унеса му, - Милорд баща Ви очаква Вашето присъствие в кабинета си.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: [Глава 1]

Мнение от ChoChan » нед май 01, 2011 8:42 pm

Ашган уж случайно препречи пътя на лейди Елиза, която тргна да го заобикаля първо от ляво после от дясно и се ухили още по-широко, когато червенината по лицето й, се плъзна до корените на косата й. Звънливият му смях я сподири, когато най-накрая тя избяга и той си отбеляза да попита Фавиан дали обръща достатъчно внимание на младата си съпруга. Накрая закопча едно-две копчета от ризата си, колкото да изглежда относително приличен и се запъти към трапезарията в обичайното си добро настроение.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: [Глава 1]

Мнение от CTAHuMuP » нед май 01, 2011 9:56 pm

Когато милейди прикова очите си в него, слугите наоколо станаха свидетели на нещо, което дотогава бяха считали за невъзможно - високият седем стъпки младеж изведнъж стана по-нисък от тревата. Няколкото секунди преди господарката да си замине му се видяха десеторно по-дълги, но след това чу откъм другата страна на коридора звука от приближаващите се братя и тягостният момент отмина.

Дон реши да ги изчака, за да влязат заедно в помещението, и се загледа в тях, докато крачеха към него - Ашган както обикновено лъчезарен и весел, а най-големият им брат... Е, винаги беше трудно да се прецени какви мисли се въртяха в главата на наследника, затова Дон не се и опитваше.

За пореден път го удиви колко си приличат те и колко различен беше той. Косата му беше тъмна, почти черна, и къдрава като вълна. Лицето му беше дарено с гъсти вежди, сключващи вечен съюз над носа му, образувайки нещо като черна и вълниста миниатюра на Вала, а брадата му беше също толкова гъста и твърда като четина. Макар, че се бръснеше всяка сутрин обикновено бузите му отново стържеха вечерта, а покрай редовното бръснене кожата му беше придобила сив, метален цвят. Широкият му нос и квадратната му брадичка също не помагаха за представителността му, и единственото, по което Дон приличаше на баща им, бяха сините му очи - будни и ярки тюркоази, два лазурни острова в мрачното море около тях.

Младежът приглади евтината си кафеникава туника, пристегна колана на черните си, изтъркани панталони, изправи гръб и се приготви да посрещне братята си с възможно най-голямото достойнство, на което беше способна нескопосаната му стойка.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Глава 1]

Мнение от Azmodael » пон май 02, 2011 8:13 pm

Фавиан поглежда Ашган със смесица от развеселеност и неодобрение.
-Аш, когато баща ми успее да те ожени това ще е едновременно неговият най-велик успех и най-голяма грешка. Хайде на закуска, след тази нощ сигурно си уморен...

На вратата на трапезарията ги чакаше Дон и той му махна с ръка, но веднага след това строго добави.
-Дон, нали ти казах да си купиш хубави дрехи. Ако дойдат гости ще те вземат за някой от прислугата в тия изтъркани гащи. Майка ми не ти ли даде пари?
Последна промяна от Azmodael на вт май 03, 2011 1:14 am, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: [Глава 1]

Мнение от CTAHuMuP » пон май 02, 2011 9:29 pm

Гигантът се зачуди дали брат му се подиграва, след това реши, че е братска закачка или дружеска шега, накрая през ума му мина и вероятността Фавиан да задава въпроса си искрено и сериозно, като за момент възможността да се разправя с милейди за пари го ужаси. Тъй като не можа да реши кое от всичките е, нито пък успя да измисли хитър или забавен отговор, както би направил Ашган, накрая просто отвърна:
- Ъъ, не.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [Глава 1]

Мнение от Ambartanen » пон май 02, 2011 11:30 pm

Реман
Реман продължи да се взира в морето безмълвно. Възрастният мъж тъкмо отвори уста да повтори съобщението, когато благородникът му отговори.
- Благодаря Ви, Маестере.- Реман се обърна рязко и тръгна с отривисти крачки към кабинета на баща си.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Глава 1]

Мнение от Azmodael » вт май 03, 2011 1:19 am

Но брат му вече беше изключил, мислите му витаеха някъде другаде.
-А, хубаво тогава - не звучеше много по-обещаващо от -Чудесно, нямам търпение да ги видя относно новите сатенени пердета на Елиза за спалнята им.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: [Глава 1]

Мнение от ChoChan » вт май 03, 2011 1:30 am

Ашган се спря и с престорена потрес притина юмрук към гърдите си.
-Фавиан! Защо би казал нещо толкова ужасно. Не съм ли бил винаги добър брат към теб? - Той прекоси трапезарията и се тръсна на обичайното си място. - Но си все така наблюдателен. Ако от мен се очаква да стоя на крака, а не по гръб, трябва първо да сложа нещо в стомаха си. - И махна на една от прислужничките.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: [Глава 1]

Мнение от CTAHuMuP » вт май 03, 2011 9:49 am

Дон знаеше от преди, че сутрин, особено когато милейди и милорд отсъстват, може да сяда на масата с братята си, затова се присламчи до нея с грациозността на ранен глинан. Изчака лейди Елиза да заеме мястото си, след което прецени, че, колкото и да му се иска да подражава на младия си брат, ако се тръшне на стола като него вероятно ще го строши, затова внимателно седна отдясно на Ашган. Огледа се и запита:
- Няма ли да изчакаме сир Реман, преди да започнем закуската?

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [Глава 1]

Мнение от AngerNogar » вт май 03, 2011 10:20 pm

Реман
Младият мъж почти с почуда заварва баща си буден толкова рано, но сенките под очите на Лорд Брагс и полупразната чаша с остър мирис на отвара от цикория ясно го подсещат, че причината не е в ранното събуждане на баща му.
- Седни - лаконично нарежда лорда с глас лишен от някогашната си сила и непоколебимост.- Вчера пристигна гарван от Скалата на Кастърли. Идната седмица лорд Кеван Ланистър ще премине през земите ни на път за Фрей и ще отседне в замъка. Сигурен съм, че Фабиан ще се погрижи Лорд Ланистър да не запомни с лошо престоя си в Морски Взор. Той поне не е прекалено придирчив, доколкото е възможно за един Ланистър. - Лорд Брагс отпива от студената чаша с намръщена физиономия, след което продължава. - Не това ме притеснява. Лордът ще пътува със сравнително малка свита. Те разбира се са напълно способни да се погрижат за неговата сигурност, но не за неговата сигурност съм загрижен, а за нашата репутация. Абсолютно недопустимо е Лорд Кеван дори да си помисли, че някой е решил да провери дали златните плащове на лорда могат да опазят златото в кесията му. Не ме интересува... - Лорд Брагс се задавя в суха кашлица и отново отпива от отварата, -...интересува дали ще обесиш, подкупиш или лично изхвърлиш чак зад шибания Вал всеки мародер достатъчно смел или глупав да вдигне ръка срещу хората на лорда... - бащата на Реман измъква кърпа от джоба си с която да задуши новия присъп на кашлица. - Върви!
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [Глава 1]

Мнение от Ambartanen » ср май 04, 2011 1:59 am

Реман
- Влез - отвърна Лоран на почукването и вдигна очи към вратата, която се отвори почти веднага. Маестерът бе леко изненадан да види Реман, който бе отишъл към кабинета на лорд Брагс преди броени минути.

- Лоран, баща ми изглежда сякаш не е спал цяла нощ. Кашлицата не само не е изчезнала след цял месец, а дори се влошава! Знам, че се опитва да не ни притеснява, но през последните месеци е оставил почти цялото управление на земите ни в наши ръце. Какво му е?
Старецът отврна очи от младежа и едва след това отговори на въпроса на Реман.
- Така е млади господарю - Роб каза, че милорд баща Ви на два пъти го е пращал за свещи през нощта. - И това не е нито първия, нито опасявам се ще е последния случай. Поне... - Лоран смутено млъкна за момент и изтри въображаемо петънце от робата си. - Кашлицата е от чая. Предупредих милорд, но това само го разгневи. Отварата държи умра буден, но опасявам се не е толкова благосклонна към тялото.
- Чаят причинява кашлицата? - шокът се изписа явно на лицето на младежа - Защо го пие тогава? Защо будува по цяла нощ?
- Не мога да знам това, господарю Реман - казва Маестер Лоран. - Милорд баща Ви намира всеки мой опит намеса в личните му дела за крайно неприемлив. Длъжен съм да се съобразя с желанията му... - старецът някак си успява да вплете продължителна въздишка в последните си думи. - Поне вече прекарва будуванията в кабинета си, а не само седемте знаят къде.
Точно в този момент Реман измарширува през вратата и се настани на масата без да поздрави присъстващите. Повечето хора не биха могли да видят отвъд стандартното му резервирано изражение, но братята веднага забелязаха тревогата изпълваща очите му. Рицарят остана неподвижен на масата няколко секунди преди да измърмори поздрав на роднините си и да нападне наденицата в чинията си все едно иска да й отмъсти за смъртна обида. Дори Елиза забеляза промяната в обикновено безгрешно учтивото поведение на девера си.

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: [Глава 1]

Мнение от CTAHuMuP » чет май 05, 2011 11:27 pm

Обикновено Дон рядко заговаряше пръв дори братята си и се стараеше да спазва нормите за дистанция и уважение, които се очакваха между него и благородниците дори когато бяха насаме. Но ако имаше нещо, което можеше да го изкара извън винаги обмисленото му, сдържано и внимателно поведение, това беше заплаха или опасност за баща му или братята му, а за прекаралия години в мълчаливо наблюдаване на всякакви хора Дон не беше никак трудно да види не особено прикритото безпокойство и подтиснат гняв в действията на Реман. Затова вместо да изчака останалите да го заговорят изведнъж неочаквано избоботи нещо, което трябваше да е въпрос какво се е случило, но вместо това излезе следното:

- Реман... батко, сир... ъъ, кво става?

След това гигантът внезапно млъкна и по лицето му изби червенина, която прозря дори изпод обикновено сивия цвят на бузите му.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [Глава 1]

Мнение от Ambartanen » пет май 06, 2011 5:27 pm

Реман понечи да отговори, в последния момент се спря, намръщи се несигурно, погледна Елиза и се намести в стола си.
- Ааа, хмм... Дон, после ще говорим за моите притеснения, сега имаме по-наложителни задачи. Кеван Ланистър ще мине през земите ни следващата седмица и баща ни се притеснява, че може някои тарикат да се опита да го ограби.- Реман се загледа замислено в един от големите гоблени окичени по стените. Братята му отдавна бяха забелязали, че младият командир често се потапя в абстрактните десени на гоблените, докато решава проблеми- явно проследяването на шарките му помагаше да подреди мислите в главата си.

- Ашган разби най-голямата групи разбойници преди едва няколко месеца. Повечето се разбягаха, но заловихме главатаря... малките групички останали из земите ни може да са проблем за самотен пътник или някое семейство, но не биха посмели да нападнат свитата на Кеван Ланистър. Може да пратим допълнителни патрули по пътя от Скалата за всеки случай, все пак никога не може да сме твърде внимателни пък и войниците биха се зарадвали на разнообразието.

- Може би баща ни се притеснява от по-малки престъпления- някоя свита кесия, изчезнал сандък или липсващ меч са по-незначителни, но далеч по-вероятни от открит обир. Какво мислите?

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Глава 1]

Мнение от Azmodael » съб май 07, 2011 10:35 am

Ръцете на Фавиан деликатно белеха един сочен портокал. Той откъсна едно парче и нежно го подаде към устните на съпругата си, след което отговори на Реман.

-Едва ли Кеван Ланистър ще се разхожда сам по пазарището, че да стане жертва на някой джебчия. Но знаем ли колко голям е антуражът му? Простолюдието още плаши децата си с песните за Зеленото братство - откупът на един Ланистър като нищо може да накара няколко банди да си стиснат ръцете. Да му изпратим почетен ескорт, който да го посрещне на границата - така едновременно ще го почетем като важен гост и ще се погрижим за сигурността му.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: [Глава 1]

Мнение от ChoChan » съб май 07, 2011 1:06 pm

Ашган бутна чинията си настрана и се изправи на крака.
-Чудесна идея! Най-накрая ще разберем какво се случва по света, а и малко нови лица да разнообразят ежедневето ми. Аз ще отида да посрещна стария Кеван. Какво ще кажеш, Дон? - Каза русокосият младеж след малко и тупна брат си по масивното рамо. - Малка разходна по границите. Ако имаме късмет някой дори може да ни нападне.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: [Глава 1]

Мнение от CTAHuMuP » съб май 07, 2011 1:25 pm

Сърцето на Дон подскочи при мисълта, че ще прекара няколко дни сам с любимия си брат, но след това здравият разум надделя и той отвърна:

- Трябва да вземем и войници. Щом милорд и Фавиан викат, че ще има бандити, значи ще има и ако намерим повече от дузина на едно място няма да се оправим само двамата.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [Глава 1]

Мнение от Ambartanen » вт май 10, 2011 12:36 am

- Естествено че ще вземете войници, Дон, най-малкото би било неучтиво да го посрещнете без почетен ескорт. Е, Ашган, обмисли кои войници искаш да вземете с вас, аз ще се погрижа за графика на патрулиране на останалите.- Реман набързо довърши последната си хапка, стана и кимна на Елиза.- А сега ако ни извините, Фавиан и аз трябва да се срещнем с баща ни.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Глава 1]

Мнение от Azmodael » вт май 10, 2011 12:57 am

Фавиан се изправи, извини се на свой ред и поведе Реман към изхода. Щом излязоха от залата и тръгнаха по коридора той заговори Реман.
-Има още нещо, което те тревожеше на масата, нали? Ако желаеш да го споделиш с мен - насреща съм. Няма да ти се бъркам, мога само да ти помогна. Също така след тази сутрин ще настоявам пред баща ни за онзи турнир, който щяхме да организираме. Да го изместим още по-скоро - за рождения ден на Ашганг. Дано на него си намери някоя хубавица, която да задоволи страстта му вместо само да гони чуждите.

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Re: [Глава 1]

Мнение от Ambartanen » вт май 10, 2011 6:18 pm

- Притесненията ми не са лични, породени са от срещата с татко. Отново не е спал и кашлицата му се влошава- маестера ми каза, че чаят е не лекарство а причина за влошаването на здравето му. Благодарение на чая будува по цяла нощ, но и маестера не знае какво всъщност прави през това време. Бих го питал директно, но се съмнявам да ми отговори.- Реман въздъхна тежко и смени темата.- Изместването на турнира е добра идея. Можем да разпратим всичките покани и лично да посетим съседите ни, докато Ашган патрулира пътищата.

На няколко крачки от кабинета на лорд Брагс Реман забави крачка и изчака да види дали Фавиан има нещо да добави.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Глава 1]

Мнение от Azmodael » ср май 11, 2011 10:41 pm

-Защо в името на седемте му е притрябвало да стои буден до късно, и то както изглежда множество нощи. Тряба да е достатъчно важно... на всяка цена трябва да разберем. Ако не иска да ни каже ще го издебнем. Що се отнася до турнира съм съгласен. За момента имаме достатъчно пари в хазната, но това ще забави строежа на новите сухи докове с поне сезон, но пък ни дава възможност за доста дипломатически контакти. Струва си.

А сега да видим какво има да ни каже татко, милорд баща ни.


Фавиан кажа тези думи тихо, така, че да не бъде чут от другата страна на вратата. След това деликатно почука.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [Глава 1]

Мнение от AngerNogar » чет май 12, 2011 7:00 pm

Реман и Фабиан
Първото почукване на вратата на кабинета на Лорд Брагс от застаналия пред нея слуга не получава отговор. Отговорът на второто също се забавя, но тъкмо когато Фабиан понечва да каже нещо - вратата се отваря.
Все още мътните очи на лорда и отпечатъкът от шарките на бюрото му, който ясно се различава от ляво на лицето му ясно говорят за причината за забавянето.
[sblock=Реман]Като изключим, че някой усложливо е заменил полупразната чаша чай от цикория с почти недокоснат поднос със закуска - Реман заварва стаята на лорда в същото състояние в което я е оставил.[/sblock]
- Фабиан. Реман - казва лорда, за да отчете присъствието на синовете си и тръсва глава, за да се разбуди. - Бях се отнесъл, съжалявам... Реман ти е казал за посещението на Ланистър? -Айвън Брагс се обръща към по-големият си син. - Вярвам ще се погрижиш да няма причина за недоволство по време на гостуването си? За нещо друго ли сте дошли?
ООС
Щом Фабиан и Реман завършат разговора си с Лорд Брагс, искам да знам какво ще правите до момента на наближаването на земите ви от Лорд Кеван Ланистър и ако не се налага да му обръщаме специално внимание ще преминем направо на него.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Глава 1]

Мнение от Azmodael » чет май 19, 2011 11:24 pm

-Ще се погрижим за гостите, татко, не се притеснявай. Нещо друго ме притеснява - Реман тук каза, че си взимал отвари да стоиш буден, а ти наистина имаш вид на някой, който е не е спал с дни. Какво става? Тревожим се за теб!

Отговори

Върни се в “Братята Брагс”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост