Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

НОВО ИНТЕРВЮ с най-младия писател на КНИГИ-ИГРИ В БЪЛГАРИЯ!

Форум, предназначен за всякакви свързани и несвързани с ролевите игри теми - можете да обсъждате всичко в рамките на правилата на форума.
Потребителски аватар
Yann Gamgee
Мнения: 652
Регистриран: ср мар 26, 2003 12:45 pm
Местоположение: Средната земя
Контакти:

НОВО ИНТЕРВЮ с най-младия писател на КНИГИ-ИГРИ В БЪЛГАРИЯ!

Мнение от Yann Gamgee » съб яну 04, 2014 11:00 pm

(ДИРЕКТЕН ЦИТАТ ОТ САЙТА Книги-Игри.НЕТ, но в интервюто и по-специално във втората част утре, ще стане дума за D&D, RPGbg.NET и системи!)

Здравейте, приятели на приказния жанр, в който ГЕРОЯТ СИ ТИ! :-)

Вчера бяхме затрупани с неотложни задачи и така и не успяхме да пуснем новина. За сметка на това обаче, днес сме Ви подготвили нещо наистина специално и уникално!

Представяме Ви младата надежда в Новата вълна на Книгите-Игри в България – ученикът Кирил Иванов, който замисля да напише цяла тритомна и интерактивна поредица с творческия псевдоним Рики Еган! Именно той днес ни гостува в нашата Facebook страница! Да го приветстваме сред нас и да го поздравим за ентусиазма!

Но нека сега все пак да дадем думата на Кирил и той сам да ни разкаже за своите бъдещи творчески планове под формата на това страхотно интервю за Книги-Игри.НЕТ – Приключение е да си спомниш! Приятно четене на всички фенове, а на всички бъдещи автори, които ще прочетат този материал – кой знае, може би от него ще се вдъхновите за свои собствени подвизи и написани свои епични приключения! :-)

Книги-Игри.НЕТ: Привет, Кириле! Първо би ли се представил с няколко думи? Вече разбрахме, че си ученик, но как точно се запали по Книгите-Игри? Какво си чел и какво харесваш от този жанр? Имаш ли си свои любими автори и заглавия?

Кирил Иванов: Здравейте! Името ми е Кирил Георгиев Иванов (псевдонимът ми е Рики Еган) и живея в красивия планински град Рила. Аз съм един Мечтател без граници, който се опитва и да пише, и то на гърба на всичко друго, с което иначе се занимавам. Говоря основно за работата ми по комикси и картини, които рисувам по моите истории. Също така пиша свои разкази, работя и по графична новела, наречена „Четири черни аса” (повече инфо за нея ще намерите в блога ми: http://kiril-ivanov.blogspot.com) и също правя разни скици с молив (за тях вижте коментарите под това интервю). Малко за този мой комикс: „Четири черни аса" е постапокалиптична графична новела от 120 страници, която започнах да рисувам съвсем наскоро. У дома в нас имам един куп чернови илюстрации и няколко готови страници, заедно с вече нарисувани сцени от нейното продължение, което пък ще носи заглавие „Три бели пики”. Имам и дузина кратки и вече написани, но все още нередактирани мои литературни разкази.

Колкото до Книгите-Игри, един ден имах щастието да попадна на „Замъкът на таласъмите” на Любомир Николов/ Колин Уолъмбъри в сайта „Читанка” (още позната и като „Моята библиотека”). С най-голямо удоволствие прочетох тази първа моя Книга-Игра, като я изиграх от самото началото до края и.. се запалих! Оттогава следя активно Официалния Форум на Книги-Игри.НЕТ, чета и разучавам други игрови материали и преигравам различни стари и нови Книги-Игри, за да придобия повече опит в тях. Станах техен запален фен, с други думи. В Книгите-Игри има някаква магия за мен!

КИ.НЕТ: Какво точно харесваш и лично ТИ търсиш в една Книга-Игра? Разкажи ни малко повече за заглавията от този жанр, които са ти най-любими и които намираш за по-атрактивни от останалите?

К. И.: Преиграемостта и изборите винаги са ме привличали. Чел съм Книги-Игри от Майкъл Майндкрайм, Колин Уолъмбъри (за който вече споменах), Джордж М. Джордж и Върджил Дриймънд, а също така съм чел и няколко по-кратки разкази-игри от списание „МЕГАИГРА”. Определено Колин Уолъмбъри (или г-н Любомир Николов, на който благодаря и за чудесния превод на книгите на Джон Р. Р. Толкин на български, които също съм чел и на които страшно се възхищавам!) ми е любимият автор, а „Спасете Титаник!” и „Нощта на върколака” са сред моите най-любими заглавия от този наш български писател. Харесвам и „Песни от космически друми” на Елена Павлова (Върджил Дриймънд), както и поредицата за Суперагента на Майкъл Майндкрайм. Изобщо много заглавия харесвам и ще се изморя, ако се опитам да изброя всички и всичко, които са ми на сърцето! Жанрът обаче ме кефи определено и аз следя всичко ново, което с радост научавам, че отново излиза и се издава у нас! Поздравления на всички онези, които правят възможно това! Приятели, невероятни сте, че върнахте цял един жанр от небитието! :-)

КРАЙ НА ПЪРВАТА ЧАСТ НА ИНТЕРВЮТО. ОЧАКВАЙТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО УТРЕ В НЕДЕЛЯ СЛЕДОБЯД! И ОСТАНЕТЕ, КАКТО ВИНАГИ, С НАС! ДО СКОРО!
Посетете и разгледайте новия и обновен сайт за Книги-Игри, при това вече с домейн ".bg"!

http://knigi-igri.bg/

Вижте и Facebook страницата ни, която носи името: "Книги-Игри.НЕТ - Приключение е да си спомниш!"

Потребителски аватар
Yann Gamgee
Мнения: 652
Регистриран: ср мар 26, 2003 12:45 pm
Местоположение: Средната земя
Контакти:

Re: НОВО ИНТЕРВЮ с най-младия писател на КНИГИ-ИГРИ В БЪЛГАР

Мнение от Yann Gamgee » нед яну 05, 2014 4:29 pm

2-та част на същото интервю - нашият форум се споменава още в 1-вия въпрос, за D&D пък пише малко по-нататък...!
:!:

Здравейте, приятели на Книгите-Игри!

Представяме Ви втората част на интервюто с младата надежда в Новата вълна на Книгите-Игри в България – ученикът Кирил Иванов от град Рила! Момчето замисля да напише цяла тритомна и интерактивна поредица с творческия псевдоним Рики Еган, а днес ни гостува в нашата Facebook страница! Да го приветстваме отново сред нас и да го поздравим за ентусиазма и желанието да пише и твори!

По-долу му даваме отново думата. Ще се радваме, ако харесате интервюто с Кирил и го коментирате, за да се получи интересна дискусия. Приятно четене на всички! :-)

Книги-Игри.НЕТ: Както споменахме, ти си още ученик, а вече сам пишеш и дори ще участваш в наш конкурс! Как разбра за Книги-Игри.НЕТ и къде прочете, че организираме написването на Книга-Игра за конкурса „Таласъмия 2014”?

Кирил Иванов: Разбрах за Книги-Игри.НЕТ от един друг сайт за Настолни Ролеви Игри, където КИ.НЕТ бе споменат неколкократно. Става дума за официалната страница на RPGbg.NET, който в момента се стопанисва от Българското Ролево Общество у нас. Потърсих Вашия сайт за Книги-Игри и така навлязох в по-новите събития от Форума Ви, като почнах да се информирам по всички вече изписани теми, коментари и т.н. За конкурса „Таласъмия 2014” също разбрах от там! Смятам да участвам и много се надявам, че ще имам шанс да спечеля! Разбира се, пожелавам успех на всички участници! Нека заедно да дадем едно ново начало за Книгите-Игри, което те заслужават и които доказаха през всички тези години, че нямат намерение да изчезват! Този конкурс е един страхотен шанс за всички автори и за целия жанр, според мен!

КИ.НЕТ: Разкажи малко повече за новата си Книга-Игра, с която ще участваш в конкурса; как ти хрумна, какво е заглавието и защо е такова, колко части ще бъде, как ще са битките в нея, ще има ли зарове и т.н.


К.И.: Принципно работя по „Властелин на смъртта” – това ще бъде една тритомна интерактивна поредица, която е вече с полу-довършен от мен първи том. За конкурса се заех с „Дневниците на Мариен Фал” – една яка хорър-фентъзи история, разказана в три отделни части (от по 100 епизода всяка), наречени още „тетрадки” – по новому. Идеята ми хрумна, докато се разхождах в един мрачен ден навън; някак си просто изскочи от мъглата и ме грабна и разтресе като в шок. А нейното заглавието е такова, защото играта буквално ще се разказва като хроника от първо лице. Битки в типичния и познатия смисъл няма да има, но сражения с много тактически избори – ооо, такива ще има колкото си искате! Дневникът обаче ще бъде максимално опростен и затова зарове засега не смятам, че трябва да присъстват...

КИ.НЕТ: Какви други интереси освен четенето на книги и Книги-Игри имаш? Имаш ли си свое хоби? Например, харесваш ли Фентъзи като цяло (филми, комп. игри и т.н.), играеш ли Бордови или Ролеви игри? С какъв герой си там? (за комиксите, които рисуваш, вече разбрахме :)


К. И.: О, да, Фентъзито ми е обсебило живота, честно! Главно книгите, но играя и Фентъзи ММО Ролеви игри на моя компютър у нас. Филми също гледам, макар там превес да вземат „Междузвездни войни” от вселената на Джордж Лукас, както и други известни сай-фай поредици. Играя и Настолни Ролеви Игри, разбира се, даже имам своя собствена Ролева система, заедно с една бордова игричка, която също е изцяло по моя лична разработка. Принципно съм Водещ и Разказвач, но ако играя с отделен герой, тогава задължително съм Драконороден (това е Фентъзи същество, което е наполовина човек и наполовина дракон – бележка на КИ.НЕТ)! Обожавам играта Dungeons & Dragons, която дори съм успял да модифицирам по мой собствен и уникален за света на драконите начин!

КИ.НЕТ: Какво ще пожелаеш на феновете на Книгите-Игри в България, които в момента четат за ТЕБ и за твоята нова книга?


К. И.: Желая Ви една чудесна нова година, пълна с крепко здраве, щастие и нека да бъдем истински фенове на Книгите-Игри още дълго време, през което да ги четем, да ги играем и да им се радваме! Благодаря за това интервю, разбира се, и ще се свържа с Вас, когато имам още новини от мен и моята бъдеща книга!

А ние желаем на всички една приятна и творческа неделя и до нови срещи, приятели на игрите!

До скоро и ще се видим с Вас отново още през следващата седмица!
:-)

Бележка на Ян: Повече за Книгите-Игри можете да научите на обновения ни сайт http://www.Knigi-Igri.BG, както и на нашата специална Facebook страница:

https://www.facebook.com/pages/%D0%9A%D ... n=timeline
Посетете и разгледайте новия и обновен сайт за Книги-Игри, при това вече с домейн ".bg"!

http://knigi-igri.bg/

Вижте и Facebook страницата ни, която носи името: "Книги-Игри.НЕТ - Приключение е да си спомниш!"

Отговори

Върни се в “Общи Приказки”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост