Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема
Ден на ролевите игри - Октомври
Ден на ролевите игри - Октомври
Та, след като предишния ми опит да възродя деня на ролевите игри не срещна тотален неуспех - имахме около 15 души и 3 активни игри - реших да пробвам пак. Искам да направя нов ден на ролевите игри и засега предпочитаната от мен дата е 18 Октомври, събота, като мястото ще е същото - клуб "Трите Трола" до Сердика център. Точното местоположение можете да видите тук.
Та - миналия път имаше 2 игри по Патфайндър и една по Don't rest your head. Този път бих се радвал да има повече разнообразие - аз мога да извадя записките по нинджа бъргър и ще опитам някак си да намеря достатъчно материал за второто издание на Dark Heresy с WFRP или Патфайндър като резервни варианти. Имате ли интерес и ако да, какво ви се играе или води?
Та - миналия път имаше 2 игри по Патфайндър и една по Don't rest your head. Този път бих се радвал да има повече разнообразие - аз мога да извадя записките по нинджа бъргър и ще опитам някак си да намеря достатъчно материал за второто издание на Dark Heresy с WFRP или Патфайндър като резервни варианти. Имате ли интерес и ако да, какво ви се играе или води?
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.
Re: Ден на ролевите игри - Октомври
Аз, лека фантастика по Савиндж Уорлдс или уотевър.
Галеане - супер, има време дотогава така че можеш да решиш спокойно
Яне, ти няма ли накрая да проводиш по любимото си 5Е?

Яне, ти няма ли накрая да проводиш по любимото си 5Е?
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.
Замислете се за малко gateway drugs игри.
От типа на Song of Ice and Fire, чух че има някакъв популярен сериал в момента.
GURPS по някой популярн франчайз. Примерно Воркосиган или Mass Effect.
Новото издание на Heroquest, което е идеално за новаци, предвид че залага точно на "въображение" и "каквото си поискаш", с което обичайно залъгваме новаците които не си падат по игровата част.
FATE.
Dragon Age.
Warhammer което и да било нещо.
От типа на Song of Ice and Fire, чух че има някакъв популярен сериал в момента.

GURPS по някой популярн франчайз. Примерно Воркосиган или Mass Effect.
Новото издание на Heroquest, което е идеално за новаци, предвид че залага точно на "въображение" и "каквото си поискаш", с което обичайно залъгваме новаците които не си падат по игровата част.
FATE.
Dragon Age.
Warhammer което и да било нещо.
ум колкото на замажан синигер
Нуменера е изключително подходяща за такива One-time евенти.
Дали ще мога да дойда, рано ми е да кажа, но имам интерес. Къде правиш организацията?
Дали ще мога да дойда, рано ми е да кажа, но имам интерес. Къде правиш организацията?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.
По Уархамър (Ф) имаше игра... двамата с Боян играхме и още двама души.
Фейт и Воркосиган не са толкова популярни, че сами по себе си да печелят хора.
Игра на тронове, Масовия дефект, Драконовия век и тн. са бозички, аз с такива не искам общо
Хората идват за тъпото ДнД, как да им правиш финеси и да им показваш изкуство?
Конане, не четеш- казано е.
ПП: Гърпс, освен ако не е ултралайт е абсурд за уан шот! "Вие прочетете тези 8* книги и си намислете концепция за персонажи, а после ще отделим един ден да ги направим..."
* Има за книгите на Бюджолт, плюс няколко книги за космоса, плюс основните и тн.
Фейт и Воркосиган не са толкова популярни, че сами по себе си да печелят хора.
Игра на тронове, Масовия дефект, Драконовия век и тн. са бозички, аз с такива не искам общо

Хората идват за тъпото ДнД, как да им правиш финеси и да им показваш изкуство?

Конане, не четеш- казано е.
ПП: Гърпс, освен ако не е ултралайт е абсурд за уан шот! "Вие прочетете тези 8* книги и си намислете концепция за персонажи, а после ще отделим един ден да ги направим..."
* Има за книгите на Бюджолт, плюс няколко книги за космоса, плюс основните и тн.
ИМА РПГ ПО СВЕТА НА ВОРКОСИГАН/!!/!/!/!/
Illegitimi non carborundum
Прощавайте за предишния изблик, мисля че получих нердгазм. Иначе лично аз смятам, че за такива събития е най-добре ГМ-тата да подготвят разнообразни прегенерирани герои и да не се занимават играчите с правене на собствени - освен ако това не е съвсем бързо и лесно в съответната система.
http://www.amazon.com/GURPS-Vorkosigan- ... 1556345771
Малката тънкост е, че по Гърпс има действително десетки книги за игри в космоса и то дженерик, без да са специлизирани в конкретен сетинг.
Имаше сетинг за алтернатива реалност, в която американски комадоси-тюлени във Виетнам се бият със зомбита-войници на Кайзера (Великата война не е свършила повече от половин век). Магьосници-командоси-морски тюлени: за да бъдем конкретни.
Малката тънкост е, че по Гърпс има действително десетки книги за игри в космоса и то дженерик, без да са специлизирани в конкретен сетинг.
Имаше сетинг за алтернатива реалност, в която американски комадоси-тюлени във Виетнам се бият със зомбита-войници на Кайзера (Великата война не е свършила повече от половин век). Магьосници-командоси-морски тюлени: за да бъдем конкретни.
Да, определено прегенерирани герои (или поне почти готови типажи) доста помагат в такива случаи. Иначе и аз бях чувал, че имало читава игра по Game of Thrones, просто не съм дотолкова добре запознат с нея, че да я водя 
А играта по драконовия век беше даже май доста добра, като отмине големия хаос в работата мога да я погледна по-подробно.
Малък ъпдейт - създал съм ивент във Лицекнигата на https://www.facebook.com/events/9595793 ... &source=49, можете да се самопоканите и да казвате на познати.

А играта по драконовия век беше даже май доста добра, като отмине големия хаос в работата мога да я погледна по-подробно.
Малък ъпдейт - създал съм ивент във Лицекнигата на https://www.facebook.com/events/9595793 ... &source=49, можете да се самопоканите и да казвате на познати.
Е, има GURPS книги поне.Tinuviel написа:ИМА РПГ ПО СВЕТА НА ВОРКОСИГАН/!!/!/!/!/
Въпроса по-скоро е кой би го водил успешно.
Трябва си специален човек за да хване успешно специалният коктейл от военна фантастика, криминализъм, дворцова ингрига и викторианска комедия.
hint-hint Tinuviel, hint-hint
ум колкото на замажан синигер
Ще предложа микс между книгата "Човекът във високия замък" и филма "Бразилия" като свят и идея за приключение. Ако има достатъчно смелчаци ще и поиграем 

Хм, за такова приключение ще трябва да се подготвя много внимателноYago написа:Е, има GURPS книги поне.Tinuviel написа:ИМА РПГ ПО СВЕТА НА ВОРКОСИГАН/!!/!/!/!/
Въпроса по-скоро е кой би го водил успешно.
Трябва си специален човек за да хване успешно специалният коктейл от военна фантастика, криминализъм, дворцова ингрига и викторианска комедия.
hint-hint Tinuviel, hint-hint

Деня идва
Можете ли да ми потвърдите дали сте свободни в събота и дали ще се видим? Особено ще се радвам ако някой е готов да пробва един one-shot, примерно да някоя нова система.