Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема
Форумна: WFRP2 и/или Dragon Age
Re: Форумна: WFRP2 и/или Dragon Age
Зависи, каква е идеята за играта?
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"
Да прекараме малко quality time заедно. 
Идеята е за някакво малко приключение, без особена предистория и със слаб шанс за оцеляване. Колкото да върви някаква игра на форума.

Идеята е за някакво малко приключение, без особена предистория и със слаб шанс за оцеляване. Колкото да върви някаква игра на форума.
something.
Става. Имам леки предпочитания за ВФРП 2, но съм навит и за ДА. Е, и в двата случая има да попрочета системата малко.
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.
Аз бих участвал в WFRP2 игра.
Dragon age нямам време да чета, въпреки че прилича на ASIFRPG
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.
Ако Водещият поеме ангажимент да не отсвирва играта, бих се замислил
.
По моя скромен опит, това е най-честата причина за провал на форумните игри и откровено ми е писнало от подобни случки.

По моя скромен опит, това е най-честата причина за провал на форумните игри и откровено ми е писнало от подобни случки.
А далеч повече прилича на Варварите на Лемурия или Драконовите войни.CONAN написа:Аз бих участвал в WFRP2 игра.
And Jesus said"what?"
And Jesus said"what?"
-
- Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
- Контакти:
Нещо нямам много добри впечатления от предишния ми опит за игра по WFRP2, но от друга страна ми се играе, така че ако не ви достигат хора бих се прежалил. Dragon Age и аз като Конан нямам време да я чета. Бих предложил да водиш по SIFRPG, но тя не е много подходяща за кратки приключения.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter
- Vedalken Plotter
Искрено се надявам, че това е бъзик. Драконовата епоха се обяснява в 10 изречения, като махнем таблиците с оръжия, но заедно с битките и "драматичните" тестове
!
Сериозно, да ви опиша ли системата?
!

Сериозно, да ви опиша ли системата?
Резюме на Драконовата епоха
Да се отбележи, системата на ВФРП2 всъщност ми е поне толкова симпатична, а сетингът - вероятно повече. Просто не мисля, че "сложна система" е основателна причина да се изключи точно Драконовата епоха 
And Jesus said"what?"
And Jesus said"what?"
Не става дума за сложност на системата, а за липса време за прочитането й. Дори да сумираш в един абзац, има магии, предмети и механики, които трябва да се прочетат и осмислят.
WHFR2 съм го играл и предпочитам него.
WHFR2 съм го играл и предпочитам него.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.
ум колкото на замажан синигер
-
- Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
- Контакти:
Аз всъщност визирах, че не съм запознат със сетинга, а не системата. На системата съм и хвърлял едно око и наистина изглежда симпатична и лесна.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter
- Vedalken Plotter
За това нямам лесен линк за съжаление. Ще се поразровя.
Ренесансово фентъзи, само че няма монотеизъм, Христос е заместен от Конан, дявола е заместен от 4 черни божества и някъде в далечния север са дверите адови.
Смятам, че дискусията за сетинга на ВФРП трябва да започне от тук. Накратко: почва като нормално фентъзи, вкарваш 1 доза гримдарк, повечето "добри" герои са копелета (главно в преносния смисъл на думата) и може да почнем от събирачи на тор.
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.
Не и сериозна дискусия. Това е информация за Fantasy Battles, и то по-късно и много различно издание от тези, които могат да имат общо с ВФРП2.4uk4ata написа:Смятам, че дискусията за сетинга на ВФРП трябва да започне от тук.
А дори не е и кратка статия, така че по-добре прочети интрото в корбука или Sigmar's Heirs.
Става дума за общо впечатление (макар и през малко крива призма) за света. А че ще погледна корбука е ясно.
Различните издания на Fantasy Battles имат разлики в сетинга. Затова ти казах, че статията не помага.4uk4ata написа:Става дума за общо впечатление (макар и през малко крива призма) за света.
Може ли някой запознат да каже втората или третата ревизия на Вархамър Роулплей е по-добра? Или ако не може да се каже с две думи, то поне да се опита да обясни раликите накратко?
Ihatethespacebar.
Ihatethespacebar.
По-добра за какво?
Втората използва проценти зарове и десетки и вероятностите винаги са прави(с едно изключение).
Уменията на началните персонажи са сравнително ниски, и за да успееш е необходимо да правиш добри избори и да нагласяш ситуациите в своя полза. Имаш рандъм "кариера", която определя какво си правил преди да те застигне драмата и дълъг списък с навързани една с друга кариери, които изобразяват развитие на персонажите. Напр. започваш като селянин, ставаш политик(кмет на селото примерно), ставаш crime boss. Или студент->алкохолик->религиозен фанатик. За да развиваш кариера обичайно ти трябват 1.интрументи свързани с нея 2.одобрението на водещият 3.да е свързана с някоя от предните ти кариери
Третата използва особени зарове и картички с действия и умения. Кариерите работят по горе-долу сходен начин, но са много по-малко на брой.
Третата е доста по-малко мрачна и малко по-героична от първите две издания.
Общо взето, освен разликата в системата, го има и това, че двойката има много издадени неща, докато тройката има изключително, изключително малко опции. Напр. базовата книга за две ти дава всички големи религии в Империята и всички магически Колежи, тройката - само някои.
Втората използва проценти зарове и десетки и вероятностите винаги са прави(с едно изключение).
Уменията на началните персонажи са сравнително ниски, и за да успееш е необходимо да правиш добри избори и да нагласяш ситуациите в своя полза. Имаш рандъм "кариера", която определя какво си правил преди да те застигне драмата и дълъг списък с навързани една с друга кариери, които изобразяват развитие на персонажите. Напр. започваш като селянин, ставаш политик(кмет на селото примерно), ставаш crime boss. Или студент->алкохолик->религиозен фанатик. За да развиваш кариера обичайно ти трябват 1.интрументи свързани с нея 2.одобрението на водещият 3.да е свързана с някоя от предните ти кариери
Третата използва особени зарове и картички с действия и умения. Кариерите работят по горе-долу сходен начин, но са много по-малко на брой.
Третата е доста по-малко мрачна и малко по-героична от първите две издания.
Общо взето, освен разликата в системата, го има и това, че двойката има много издадени неща, докато тройката има изключително, изключително малко опции. Напр. базовата книга за две ти дава всички големи религии в Империята и всички магически Колежи, тройката - само някои.
Дефинирам: по-добра в смисъл на по-лесна и бърза за игра, по-правилно отразяваща сетинга.
Двойката се научава по-бързо(в рамките на минути). И двете се играят бързо. И двете са забавни.
И двете отразяват своя сетинг правилно.
Аз предпочитам двойката. Някои хора предпочитат тройката.
И двете отразяват своя сетинг правилно.
Аз предпочитам двойката. Някои хора предпочитат тройката.
Бръм, бръм-бръм? Уархамър фентъзи 2 все още да има желание да се играе?