RpgBG.net

Българският Ролеви Форум
Дата и час: Пет Сеп 10, 2010 6:22 am

Часовете са според зоната UTC + 3 часа [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Ное 26, 2002 6:24 pm 
 Заглавие: Celtic Kings: Rage of War - Тоталното разочарование
Аватар
Не зная, може би имах големи очаквания за тази игра (№1 в Испания ли беше), но откакто снощи се опитах да я поиграя съм тотално разочарован от нея.
Не че е чак толкова лоша - има и добри идеи в нея, но:
1. Егати малоумните звуци: "Хайде на въргала!" и каквото беше там още - лелеее, тонрежисьора трябва да е бил бая напушен, че да му дойдат на ума тия простотии
2. "Преводи" - е, ако някой се сети за по-малоумен превод от "Юнак"... За съжаление нямам на разположение английската версия и за това не мога да си преведа на английски термина "Главорези", но едва ли е нещо смислено.
3. Графиката - в играта е добре, но в началните екрани тоя conceptual art нещо не ми се връзва... При това черно-бял... Меню-то е доста тъпо оцветено и малко трудно се различават разрешените от забранените опции
Е, има и добри страни - поне доколкото играх аз, махнали са "селскостопанските" елементи от играта и са оставили само военната част.
Идеята войничетата да консумират храна е свежа и не осо, въпреки че я имаше още преди мнооого време в Knights & Merchants (много яка игра - който не я е играл, горещо му препоръчвам да си я намери - стига да е фен на RTS де).
Построяването на катапултите от войничетата също е идейно, екипирането на хората с разни артефакти (сливането с RPG) вече започва да става мода, но...
Поне според мен разочарованието е по-голямо. Особено в конкуренция с Age of Mythology...

Marcus Tilius Cicero

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 26, 2002 6:31 pm 
 Заглавие:
Хм, от мнението ти не става много ясно кои са негативните страни, описваш предимно хубавите неща...

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Ное 26, 2002 6:52 pm 
 Заглавие: Честно казано Боби
Аватар
Все още съм малко афектиран. Ако не си я виждал играта - виж я. Ще разбереш за какво пиша.

Marcus Tilius Cicero

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 26, 2002 7:29 pm 
 Заглавие:
Точно се чудя дали да я купувам или не, и без това имам игри на камари напоследък, а време - йок :)

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: Вто Ное 26, 2002 8:12 pm 
 Заглавие:
Аватар
Не че съм отделил много време дори и на демото, но тъй като ме е хванала една особена форма на негативизъм днеска(не че съм черноглед, а че противореча по произволни теми и поводи). Та, затова ще скоча в защита на игрицата.
За преводите - добри са. Не можеш да очакваш култови преводи на идиоматични англоезични изрази, макар че при по-свободен превод се сещам за няколко добри еквивалента. За имената на единиците малко може да се направи, но за мен именоването с такива традиционни имена си е направо предимство. Не е като да са ти кръстили пехотата "кашици", нали? Макар че и това е възможно.
Виж за самото звучене не знам, помня че то е било кошмарно при почти всички преведени игри. Бахму иронията - българска игра преведена на български.
За графиката - вярно, дефект, ама то по-добре менюто да е зле отколкото самата игра.
За Age of Mythology - на тая игра съм и такъв анти-фен, че се въздържам от коментар.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 26, 2002 9:06 pm 
 Заглавие: Отговори:
Аватар
Yago, на Age of Mythology може да си АНТИ-фен, ма на черното бяло недей вика...

Боби: Приятелски съвет - недей я купувай...

Marcus Tilius Cicero

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 27, 2002 10:59 am 
 Заглавие:
Аватар
Хайде и аз да си кажа черногледото ( по принцип) мнение .Знаете ли кое най-много ме дразни? Защо "ПРЕВОД" ???????????!!!!!!!!!!!???!!!?@!!
( не не ми е заседнал бутона с питанките и удивителните ) Ако някой се сети по-силна дума от "отвратен" моля да ми я каже. Защо хемимонт или както се казва фирмата са направили оригинала на реплики и т.н. на английски и после са ги превели на Български??? Не че съм фанатизиран националист обаче това да се направи нещо първо на чужд език ,след това да се преведе и да го изкарват българско е вече върха на ...сладоледа.Няма да коментиам повече не съм играл играта и най-вероятно няма да я играя колкото и хубава да е поради горепосочените гафове на "родните" игроправители.

неповторим по своята същност

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 27, 2002 3:53 pm 
 Заглавие:
Аватар
Защо ПРЕВОД? Почти риторичен въпрос, но ще ти отговоря, за да не се чудят и други. Ще спомена само фактите:
1. На наглийски играта има няколко стотин хиляди тираж - това е цифричката с Х и 00 000 (пет нули) отзад (където Х е число между 1 и 9).
2. В Испания играта има точно 100 000 тираж.
3. В Русия има 1 000 тираж (в кутия) плюс още 100 000 само диск (мисля че се казва Джуел Бокс или нещо такова);
4. За Китай не знам, но едва ли е по-малък;
5. И сега най-интересното - Тиража в България е точно 2,000 копия (с думи: две хиляди копия);
6. И последен факт - продажбите в България, няма да покрият дори разходите само за направа на самия диск, напечатване на книжката и рекламата, въобще няма да споменавам труда на програмисти, превод и т.н. - Хемимонт не направи това издание, за да спечели от него, а просто, за да има издание и на Български Език!!!
Не е задължително да си купуваш играта, в края на краищата това е продукт, който трябва да доставя удоволствие и ако се съмняваш, че ще успее си е чиста загуба на 30 лв. Но не обвинявай, хора, които са поне толкова патриоти, колкото теб, че нямали национални чувства, защото ако тези момчета бяха водени само от търговски интерес, нямаше никога да си помръднат пръста за БГ версия.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 27, 2002 5:24 pm 
 Заглавие:
Аватар
Последното мнение ми хареса много, и между другото е самата истина. Радвайте се, че имa превод, радвайте се, че игрите се превеждат (вижте Грамис например), поддържайте такива игри, купувайте си ги, заделяйте по някой лев. Иначе някой ден просто ще ги има само на англисйки, но не за по 30 лева, а за по 50-60 и нагоре. Колкото до качеството на самата игра и сравняването и с Age of Mythology, просто нямам думи - това са две НАПЪЛНО различни игри, с коренно различен замисъл, бюджет и екип стоящ зад тях (кашлюк, кашлюк, Microsoft)...

[няма граница между богове и хора]
[леко и неусетно едното]
[се съчетава с другото]
из "поговорките на муад'диб", "дюн", франк хърбърт

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 27, 2002 5:59 pm 
 Заглавие: За Haemimont и Celtic Kings: Rage of War
Аватар
skycycle написа:
Колкото до качеството на самата игра и сравняването и с Age of Mythology, просто нямам думи - това са две НАПЪЛНО различни игри, с коренно различен замисъл, бюджет и екип стоящ зад тях (кашлюк, кашлюк, Microsoft)...

Тъй - от казаното по-горе съм съгласен само че са две различни игри с различен замисъл. Мен като потребител хич не ме интересува бюджета и екипа на разработчиците, още по-малко пък кой стои зад тях - ама въобще не ме е**. Аз искам да знам за какво си давам 30-те лева и очаквам това, за което ги давам наистина да струва 30 лева. Това, че Haemimont продават под себестойността на продукта също въобще не ме грее - да я бяха пуснали за 130 лв, пак щях да я купя (поради известно стечение на обстоятелствата).
Колкото до разочарованието ми от превода - ами имам само българската версия. Може би мог ада я пусна и на английски, но нямах време да се занимавам с това. Но ако и там тембъра на гласовете е толкова малоумен...
А и не разбрах защо трябва да се радвам, че пускат дадена игра на български? Не живеем в светлото комунистическо бъдеще - всичко е бизнес! Щом Haemimont пускат игра на български - очаквам да са си преценили правилно разходите и очакваните приходи. Но да им ръкопляскам само за това - не, благодаря. За мен геройството им не е в пускането на "преведена" версия на Celtic Kings, а в това, че играта стана №1 в Испания - евала им правя за това (не мога да викам на черното бяло)

P.S. Докато купувах Celtic Kings ми направи впечатление, че Baldur's Gate струва само 19,90 :lol:

Marcus Tilius Cicero

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Чет Ное 28, 2002 2:48 pm 
 Заглавие:
Аватар
Е, все пак има малка разлика в годините на издаване, то и Zeus & Poseidon са по 24 лева. А това, че е номер 1 в Испания играта - това си е традиция още от Цар (която в Испания е в пъти по-игарна от цялата Age of Empires серия - в момента и селтик кингс се играе повече от новия ейдж, амкар и той да е великолепен :) ).

[няма граница между богове и хора]
[леко и неусетно едното]
[се съчетава с другото]
из "поговорките на муад'диб", "дюн", франк хърбърт

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 29, 2002 12:45 am 
 Заглавие: Келтски крале, туй онуй (повече онуй)
Аватар
Не ви ли предупредих?

Тая игра е от Българи, но май не е за Българи.

И все пак за всеки влак си има пътници.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 29, 2002 10:32 pm 
 Заглавие:
Аватар
Днеска си взех играта и я играя цял ден.По принцип рядко играя нещо друго освен РПГ, а пък за цял ден да не говориме.Факт е че аз съм хипер критичен към стратегийте и освен варкрафт3 за никое РТС не сам казвал, че е добро.А келтските крале са ДОБРИ.Всичките до един са добри.Играта е страхотна.Един от малкото недостатъци е, че като попадна в меле не мога да разбера кои съм,какво правя, къде съм и защо съм там.Много е трудно да различиш към какъв развой клони сражението.
Не че съм патриот ама...БРАВО Draco!!!Поне като не ти хареса да си беше замълчал, българска е играта все пак.С това заглавие на темата нищо чудно да откажеш много хора още преди да са видели играта.На всичкото отгоре ти описваш недостатъците на българската версия.Еми играй не бългърската- там нито менуто е черно бяло нито хиросите са юнаци нито нищо.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Пет Ное 29, 2002 11:14 pm 
 Заглавие: Абе...
Аватар
Mreal написа:
Не че съм патриот ама...БРАВО Draco!!!Поне като не ти хареса да си беше замълчал, българска е играта все пак.

Виж сега, моето момче - 30 лв са си 15.36 EUR и това си е. Какво като е българска? Аз това пък не можах да разбера - защо се правите на по- католици от папата? За мен играта не струва и това е :evil:

Mreal написа:
С това заглавие на темата нищо чудно да откажеш много хора още преди да са видели играта.

И каквоооо? Не мога да изкажа личното си мнение ли? Нямаше ли някаква свобода на словото? И идеята на тези форуми не е ли точно това - споделяне на мнения :?

Marcus Tilius Cicero

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Съб Ное 30, 2002 1:33 am 
 Заглавие:
Self-righteous
Аватар
Отидете прочетете точка 7 от Правилата, за да няма после "Ама СТАН, що така направи бе...?"

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Пет Дек 06, 2002 3:06 am 
 Заглавие:
Grandinquisitor
Аватар
Whatever. Честно казано след издънката Цар и малкото което видях от демото на Келтите, не очаквах много от тях. Като ви слушам май съм прав (маамустара почва да ми писва да съм прав :( ). Все пак играта ще намери по някое време малко място на хард-а ми, но колко ще се задържи...
P.S. Да ме извинявате ама Аge Of Mithology, ми не че точно SUX, ама нещо не и е в ред на играта ;) . Нещо за пач/експанжън плаче.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Сря Май 14, 2003 5:19 pm 
 Заглавие: Keltski krale
Abe hori stiga ste se korkali i kovali be vseki ima prawo na mnenie i glas w slu4aq igrata ne e ot nai dobrite koito sym igral i e edinstwenata igra koqto sym si kupil ot magazina ama w krai na krai6tata tq e 450 mb na 1 disk e i ne q razrabotwa nqkoi gigant nali togaz ko tolkoz sa u4udwate.Tq ako be6e qka kat BG2 NWN ... nqma6e da e 30 lv....

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Пет Май 16, 2003 1:33 pm 
 Заглавие: тъй, тъй
Тъй, тъй, съгласен съм с това за цената. Иначе е прав Драко, че не трябва да ни интересува какъв е ресурса на разработчика и да го извиняваме поради това. Обаче цената има значение. За 30лв Келтските крале си е добре. А като стана дума за Age of Mythology - голямо недоразумение, още повече като се има предвид цената й.

Кампанията на Келтските крале е тъпа, и то в много отношения - сюжет, интрига и т.н. Обаче я поиграйте мултиплейер :!: :idea: Голяма зарибявка е, а и компютърния противник е доста умен, особено Defensive Hard и Defensive Medium - разбива по двама човека.

И нали сме РПГ форум - РПГ елементите не са добре изпипани, обаче са от огромно значение ва multiplayer-а. Дори и с един град и едно село (т.е. с много по-малко ресурси от злато и храна от другите играчи) можеш да разбиеш противник с три града и 5-6 села и то само с една армия със силен герой, насъбрал доста артефакти. Излиза, че икономическия фактор не е от особено голяма значение, колкото ролевия елемент (обаче upgrade-ите са от значение :!:)
А и магьосниците не са лоши, като за стратегия...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 23, 2003 2:00 pm 
 Заглавие:
Аватар
Аиде преди да са заключили, изтрили или там квото и да е да си кажа мненицто.
1. Абе Draco ти побъркан ли си :?: Картинката при менюто си е цветна и половина.
2. BatGojko е прав добре е че поне жеста на български да я преведът са направили. А тебе като не те кефи си играй UK-US версията :!:
3. От гледна точка на RTS играта си е издънка както и да го гледаш(няма строеж на згради). И все пак мисля че това е +. Защо? Защото кой ще тръгне на война и тепърва ще започва строенето на град :?: :?: :?:
4. От гледна точка на RPG играта е постигнала съваршенство и по тази точка Celtika-WarCraf III я праща в 9та глуха. Всичко дига нива и геройте оказват влияние на едениците, а не са само фигуранти. Освен това не може да се стигне до тъкава издънка че с три героя да изнееш компютрите. Освен това WarCraft III е RTS с герои, а Celtic Kings истинска RPS (Role Playing Strategy).
5. Като ТWG (Тactical War Game) играта е перфектна истински тактики изненади подмолни действия на армията смазване на вражеските части с пъти по-малка, но по елитна армия, абе направо връх на... сладоледа.
6. Абе как можеш да сравняваш играта с АОМ :?: Ти дори и с WarCraft III не можеш да я сравняваш(поради причините изложени в точка 4)? По-добро сравнение можеш да направиш с Pretorians която е от същия калибър. Тогава вече си я плюй, щот Преторянците е поне две нива над Кралете(Лично мнение).
Еми това е от мен.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Пет Май 23, 2003 6:03 pm 
 Заглавие: Абе Merlin
Аватар
Merlin написа:
1. Абе Draco ти побъркан ли си :?: Картинката при менюто си е цветна и половина.

Ми май съм побъркан. Все пак ще си позволя да се цитирам:
Draco написа:
...тоя conceptual art нещо не ми се връзва... При това черно-бял... Меню-то е доста тъпо оцветено и малко трудно се различават разрешените от забранените опции

Merlin написа:
6. Абе как можеш да сравняваш играта с АОМ :?: Ти дори и с WarCraft III не можеш да я сравняваш(поради причините изложени в точка 4)?

Не, аз мога да я сравнявам и с The Lion King. Въпросът е дали ще е уместно.
Merlin написа:
По-добро сравнение можеш да направиш с Pretorians която е от същия калибър. Тогава вече си я плюй, щот Преторянците е поне две нива над Кралете(Лично мнение).

А и ти се сети да се изкажеш. Спомняш ли си кога излезе Келтски крале и кога Praetorians :roll:

Marcus Tilius Cicero

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Съб Май 24, 2003 1:45 am 
 Заглавие:
Aз лично не съм игрaл Прaеториaнс aмa товa че е излязлa дa речем 3-4 години порaно не ознaчaвa че Келтските крaле е зa изхвърляне.Все пaк Прaеториaнс е чуздестрaннa рaзрaботкa и сигорно сa им отпуснaли повече бюджет пък дори и дa беше излязлa нa рaвно с Келтските крaле товa не ознaчaвa че ще е хубaвa колкото нея или повече от нея.Тaкa или инaче винaги ще имa хорa които дa хaресвaт келтските крaле,порaди простaтa причинa,че игрaтa не е aбсолютен провaл,кaкто се твърди в крaйнa сметкa вие кaкво очaквaхте от игрaтa дa нaпрaви еволюция в РПГ-тaтa? :roll: :roll: :roll: Може би големите очaквaния, които имaхa геимaрите бяхa порaди простaтa причинa,че игрaтa е прaвенa от Бългaри,е то не че имa нещто лошо aмa кaкто се кaзвa зa толковa пaри толкоз.

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

МнениеПубликувано на: Съб Май 24, 2003 10:34 am 
 Заглавие:
Студио Х
Аватар
Всъщност за какво спорите тук? Смятам че от няколко мнения насам не сте наясно за какво спорите.
Ако спорите за това дали Келтските Крале е хубава игра, може някой да пусне анкета...

To cover up my broken heart...

Върнете се в началото
 Профил Изпрати  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 3 часа [ DST ]