Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Пролог] Задачата на Астерон и Коранн

Форумно приключение в колоритния свят на Еберон по четвъртото издание на системата Dungeons & Dragons.

Модератор: AngerNogar

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

[Пролог] Задачата на Астерон и Коранн

Мнение от AngerNogar » съб фев 13, 2010 12:01 pm

Замислен за думите на пророчицата, Коранн дори не разбира кога следването на уверените стъпки на минотавъра го е отвело до секцията в казармата отделена за интенданта. Разнасящата се от склада кашлица издава присъствието и на самия интендант. Двамата прекрачват прага и го заварват упорито опитайки се да убави кашлицата в с канче грог.

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [Пролог] Задачата на Астерон и Коранн

Мнение от lowstef » нед фев 14, 2010 12:29 am

-Хей, Гр'ршнак, още ли те мъчи кашлицата? - поздрави Астерон.
-Тъй верно, шефе, и няма изгледи да спира, ама ако не беше ти, сега и това нямаше да мога. Какво те води насам?
-Е, какво? Поръчение на сестрите, естествено. И ме пратиха да "напазарувам" за групата.
-С Мариз ли сте пак?
-Мдааа.
-Прати му поздрави.
-Непременно.
-Е, какво ще искаш?
-Ами ще ми трябват провизии за пет души за две седмици, дузина дротици за всеки случай, две въжета с куки за катерене, палатка и всякакви там дреболии за поход. Ще ми трябва и бележка до конюшните да ни дадат пет от най-добрите коне със все такъмите за нас и още поне два товарни. А ако се сетиш и ти още нещо да добавиш като за стари приятели... Някоя интересна нова алхимическа джаджда да ти е попадала наскоро? Че и не толкова интересни може, може и старички, особено ако можеш да ми ги шитнеш без да ги отчитаме. Такива мити работи.
[/i]
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [Пролог] Задачата на Астерон и Коранн

Мнение от AngerNogar » нед фев 14, 2010 12:58 pm

- Храна за две седмици? Вий на поход ли жъ го ръгвате или са готвите за обсада? Га бях млад ни пращаха на поход само с нож, пробита манерка и - редувайки мърморенето си с кашлица, интенданта натъпква две дисаги с калъпи сирене и сланина, пакет сишени жаби, чироз и наниз дървестни гъби. - На тръгване мини през фурната да вземеш ляб. Ха... имаш късмет. Мислех, че са свършили - Гр'ршнак измъква една пушена къртица от долапа. - По-вкусна е отколкото мирише и по-гадна отколкото изглежда. На! - мръвката описва парабола през половината склад преди да тупне на тезгяха до Астерон. - Земи две от палатките под тегяха, тамън ги закърпих, аз жъ ида за останалото - интенданта потъва из дълбините на склада за няколко минути.
- Глей к'во имам - Гр'ршнак се връща с три торби на рамо и факла в ръка, - магическа факла. А!? Нещо е ебъна обаче - свети, а не грее. Един михлюзин се опта да ме изменти и да ми я продаде за работеща. Като го подпарах с гьостерицата и си плю на петите баз да си я земе. На ти я и нея. Не става да запалиш някой хамбар с нея, ама ич да не е - поне жъ си светиш. А тия ги е правил племеника. Момчето е убаво, ама прекалено умно за собственото си добро. Аз се съ каня да му вкарам малко ъкъл, ама майка му е ного люта. Хич не ме ебава да питам к'во праят, ама вътре имало биляжки. Жи ми разкажиш дали работят, га са върнете.
[sblock]ITEMS
Blastpatch (level 14), Alchemist's Spark (level 13), Noxious Grenade (level 11) (2), Adventurer's Kit (2), Everburning Torch, Tent (2), Rations, Trail (50), Climber's Kit (2), Camouflaged Clothing (2), Elixir of Accuracy (level 13) (2), Potion of Vigor (heroic tier) (2), Potion of Healing (heroic tier) (2), Javelin (10)[/sblock]

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [Пролог] Задачата на Астерон и Коранн

Мнение от Night Wanderer » нед фев 14, 2010 8:08 pm

-Никога не съм се съмнявал или подценявал пророчествата на вещицата, но и никога не съм ги разбирал.
-Аз пък и кво ли ви питам, все едно не се знаем...
- промърмори си Коранн и тръгна след вече излезлия минотавър.

"Една гарга за момче, с очите на бащата,
две гарги за момиче, да краси земята,
три гарги за тайна, страшна и позорна,
четири за мъка - черна, непреборна...
"

Само това си повтаряше Коранн докато косматия му спътник се оправяше с интенданта. И се чудеше какво може да значи. Така или иначе беше твърде странно за да го разгадае толкова рано, можеше само да предполага. Лошото на повечето пророчества е, че разбираш, че са се сбъднали точно след като се сбъднат. А тогава вече е късно за всякакви превантивни работи и като цяло смисъла от тях се губи. За какво са пророчества, освен за да ти помогнат да предвидиш бъдещето? Е, все пак като че ли имаше идея кой е тоя с очите на баща си, но се опасяваше, че се хваща за твърде очевидното без да съзира уловката. Както и да е, ако тая експедиция дето Мариз я мислеше се състоеше, скоро щеше да му е ясно дали въпросният е син на същия и каква е тая гарга за която иде реч. Пък от там можеше да тръгне да разплита и следващите строфи.
От друга страна се зачуди дали да не послуша съвета на Мариз за приятеля. Ама той такива приятели нямаше. И все пак може би имаше нещо, което можеше да направи, за да се объркат още малко нещата. Е, в крайна сметка ако съдбата се беше намесила до такава степен в живота му някой сляп гарван щеше да почука на перваза му тая вечер и тогава щеше да е ясно какво трябва да се прави.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [Пролог] Задачата на Астерон и Коранн

Мнение от lowstef » ср фев 17, 2010 2:40 pm

-Ще бързаме, старче, и може да нямаме време за събиране на храна. Знаеш как е като те пришпорят шефовете да свършиш за вчера работа, дето спокойно можеше и да изчака един месец. - Астерон ядно плю настрани. -Мислиш ли, че и аз не предпочитам да ям каквото прясно сам си хвана. - Когато интенданта наизвади творенията на племеника си, минотавъра разпозна някои от тях и очите му светнаха. -Леле, Гр'ршнак, откъде го намери тоя племенник, бе. Ако това е каквото си мисля че е, малкия ще да е много талантлив. Като се върна ще ме запознаеш с него, може да му намеря бая доходно занимание, че покрай него и ти и майка му да намажете. Айде със здраве, а като се върнем ще имам да те черпя. Една нощ в кръчмата на моя сметка. - Натъпка не-хранителните неща в още две дисаги и натоварен като половин керван се отправи към конюшната да вземе коне.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Отговори

Върни се в “No rest for the wicked”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост