Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Ден първи от началото на края] Крайпътен хан "Комън Толкс"

Епик-феил фентъзи с елементи на сатира.

Модератор: херцог Авис

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

[Ден първи от началото на края] Крайпътен хан "Комън Толкс"

Мнение от херцог Авис » ср сеп 23, 2009 3:45 pm

Кралство Репагия според Голямата Кралска Енциклопедия е едно от най-зебелижелните кралства в света, но за съжаление това е известно само на малцината чели съответната енциклопедия. Причината за тесният гръг нейни читатели вероятно е това че тя е била издадена в ръкописно издание , а почерка на преписвача явно не се е славил с особенна яснота. Други сериозни библиографи пък отдават непопулярността на този труд на факта че той съществува само в един еденствен екземпляр в личната библиотека на краля на Репагия.

Всичко това обаче няма нищо общо с факта че основната забележителност на кралството е неговата незабележителност върху картата на света. Във всички съществуващи издания на пътните карти на континента можете да забележите (само ако нарочно я търсите) малка точка заобградена от планински върхове, като от клещи на морско раче, на север от пътя между пристанищният град Благур и крепоста Стенорин. Именно това е кралство Репагия. Първоначално над точката се четеше надпис "кралство Репагия", но в по-късни карти бе решено , че подобен дълъг надпис заблуждава ползвателите , че цялата заемана от надписа област е територия на кралството. Това естествено бе недопустимо и можеше да доведе до сериозни териториални спорове и дори до войни, затова картографите предвидливо махнаха думичката "кралство". Тогава обаче възникна друг проблем - читателите често решавали, че Репагия всъщност е названието на планинската верига. Накрая ядосан и обезверен в успеха на начинанието Главен имперски картограф рече и отсече "На когото му трябва - ще го намери!" и напълно премахнаха надписа оставяйки само точката в средата на миниатюрната планинска долчинка.

Трябва да отбележим, че картографа се оказа прав - този обиден до някъде пропуск не предизвика нито едно объркване или конфликт. Тъй като хората които не знаеха нищо за Репагия, нямаше как да знаят че им трябва и съответно не я и търсиха. А тези които знаеха за нея (най-вече жителите й) - прекрасно знаеха къде е тя и без карта.

При всички тези обстоятелства е логично да предположим, че дори да е имала някакви заложби на туристически обект, Репагия не успя да ги реализира, поради простия факт че целият и туризъм се свеждаше до пътници случайно свили по пътеката на север някъде между пристанищният град Благур и крепоста Стенорин....

Заключена

Върни се в “Нищо ново в Репагия”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост