Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Chapter 2] Дворецът на хътяните

Форумна мини-игра с правилата на Star Wars: Saga Edition.

Модератор: CONAN

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

[Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от CONAN » чет юли 02, 2009 3:23 pm

Късно привечер, Донет`та дойде при тях в сепарето. Долното ниво се беше напълнило и Бан трябваше да избутва хора, които бяха твърде близо до сепарето.
- Готово е. Очакват ви. - сложи датапад с карта на града и им посочи маршрута, по който трябва да тръгнат за двореца. - Ще ви претърсят и ще ви искат оръжията. Съветвам ви да не правите глупости, в залата за аудиенция има охрана, която ще ви остреля, ако види оръжия. И после ще ви питат, кои сте.

***
Стигнаха двореца. Грандиозно древно здание, още от времето на Старата Република, изградено от бял камък. Извисяваше се над целия град и през деня го бяха забелязали да белее като фар, на фона на кафеникавия Мос Еспа. Дворецът беше укрепен внушително - високи каменни стени, подкрепени с метални плоскости и подпори. В широкия двор нямаше превозни средства, затова спряха сподера в центъра. Имаше множество обслужващ персонал под формата на роби. Тук таме се виждаха иззад колоните охраната - въоръжени с тежки брони и бластерни карабини. Един мазен туайлек ги поведе навътре.
Хладината на двореца беше добре дошла. Въпреки късния час, все още напечените камъни и пясък на Мос Еспа нагряваха въздуха. Туайлекът ги водеше през коридори и една асансьорна шахта ги смъкна на долно ниво. Там, в сумрачно помещение, изпълнено с дим от наргилета и странни сладникави аромати ги чакаше Джоба. Беше голям и тумбест кафеникав хътянин с живи очи, нетипични за хътяните. Впери ги в групата веднага щом асансьора ги изплю. В помещението имаше над двадесет други същества и доста робини, които се бяха свили като кучета в нозете им. До хътянина имаше протоколен дроид.
Щом застанаха пред хътянина, дроидът ги поздрави:
- Господарят на Мос Еспа, Джоба ви приветства.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от Lord Vader » пет юли 03, 2009 10:28 am

-"Моите почитания, о величествени! Позволете ми да се представя - аз съм Итар Турон, а това са моите служители и охрана. Зная, че ресурсите ви са огромни, както са огромни и възможностите ви. Моите не могат да се доближат до вашите, но съм сигурен, че може да си бъдем взаимно полезни. За това, съм тук да ви предложа сделка, о велики Джоба: Искам да се срещна с годподин Райкар Рън, за да договорим канал, по който той да може да пласира стоката си. Вие, велики Джоба, ще получите като компенсация за тази дребна услуга 5% от целия кредитен поток - несъмнено добро заплащане."
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от CONAN » пет юли 03, 2009 10:38 am

Хътянина заговори на неразбираемия си език и протоколния дроид започна да превежда:
- Господарят Джоба изразява възмущението си. Дребни мошеници с краден спидер, искат на Великия Джоба да бъде обикновен посредник. Очевидно не сте си написали домашното и идвате неподготвени. Пита се, дали да не ви покаже красивите залези в Морето на дюните. - разни същества по стените се разсмяха гърлено на последното. Дори робите се засмяха тихо и угоднически. Някои получиха шамар през лицето.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от Lord Vader » пет юли 03, 2009 11:03 am

Итар придоби първо изненадан вид, после през лицето му премина гняв, но след това привидно се успокои.

-"Уверявам ви, че спидера не е краден. Обидно е, че господа като нас биха откраднали заради някакви си жалки 12 000 кредита. Всъщност, спидера е нает от Soro Sub Mos Espa, ето документите, показващи, че сме си платили наема." - Итар бръкна бавно в робата си и извади електронните документи, потвърждаващи думите му.

-"Щом обаче, това е стандарта за гостоприемство наоколо, сме готови да се откажем от предложението си, и сме склонни да го променим: За каква сума сте готови да ни уговорите въпросната среща, срещу заплащане веднага?"
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от CONAN » пет юли 03, 2009 11:36 am

Хътянина се разсмя гръмко и забълва потоци от звуци към дипломата. Дроидът преведе:
- Нямате работа да се виждате с Рин. Лорд Джоба е хътянина, който ще предостави всичката нужна стока.
Иззад туловището на хътянине пристъпи мазния туайлек и пошушна нещо на господаря си. Очите на Джоба се ококориха, впоследствие се свиха в ярост и отново върнаха първоначалното си положение. Хътянина посочи групата, жест който премина във свиване на юмрук. Дроидът въздъна, сякаш го е изричал стотици пъти:
- Негово величество Джоба казва, че очевидно сте туристи. Сега е късно, но изгревите също са прекрасни, колкото залезите и утре ще може да видите слънцата ни да изгряват над Морето на дюните. Пита имате ли желания, преди пътуването? - мъжете в залата започнаха да разкопчават кобурите си
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от херцог Авис » пет юли 03, 2009 12:48 pm

Виктор бързо престъпи напред, прикривайки доколкото е възможно с тялото си Турон, и започна да бълбука (говори на хътянски):

- Великолепни Джоба, мисля че действията Ви са пребързани. Бихте ли споделили с нас какво предизвика тази ваша неочаквана ... хм ... гостоприемност. Вероятно ние ще можем да дадем логично обяснение. В крайна сметка, както виждате ние идваме с мирни намерения и по никакъв начин не желаем да Ви ощетим, а точно обратното, предлагаме ви възможност за печалба, без никакви вложения от Ваша страна. Също така се налага да Ви предупредя, че тъй като наистина представляваме доста могъща организация, подобен инцидент би създал само ненужни проблеми и на двете страни. В случая ако Джоба не желае тази сделка, то ние няма да настояваме и ще търсим други пътища и няма нужда от излишно насилие. Ако пък по някакъв начин сме оскърбили Великолепни Джоба, то това ще да е поради това че лошо познаваме обичаите на Татуин и сме го направили без дори да съзнаваме. Ако Великолепни Джоба посочи нашата грешка, то ние ще предложим сърезмерно извинение.

От общообразователните източници обаче сме чували, че на Татуин има традиционен начин за решаване на подобни недоразумения. Чрез своеобразен двубой на честта - Хазартът. Ако това ще достави удоволствие на Великолепни джоба, то ние можем да направим още едно предложение.

Игра в която залозите са съответно урежгдането на срещата ни с Рън от страна на Великолепни Джоба и ....ако естествено ние загубим - господярат Турон ще подари на Джоба един от своите роби, които може би ще представлява известен интерес за него - Кевин Мейс, беглец от неоспорваната справедливост на Хътяните. Естествено си остава и предложението за 15% процента които ще получи Великолепни Джоба, ако ние успеем да уговорим сделката си с Рън. За мащабите които иска да закупи къртелът , който представляваме, 15% са огромни суми несравними с досегашните ви дребни сделки с господин Рън.

Надявам се Великолепни Джоба да благоволи да ни удостои с честта да станем част от една древна татуинска традиция в правенето на бизнес, която не включва пясъчни червии и е по-достойна за едни евентуални бъдещи бизнес-партньори.

За да ви убедя от своя страна в легитимност на нашите правомощия, мога да ви покажа кодовете на републикански боен кораб .... да го кажем "субсидиран допълнително" от Картела ,с които разполагаме при необходимост. Картелът има голямо политическо влияние в Центъра и има своите поддръжници и приятели дори в най-високите етажи на Републиката. С вътрешната информацията и помощта която ние разполагаме, работата на Рън ще е по-лесна и плячката в пъти по-голяма, а от там и Вашата печалба и нашата сигурност.

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от Prince of Essembra » пет юли 03, 2009 4:00 pm

Кевин придоби неловко изражение на лицето си. Ръката му се плъзна под шлифера и разкопча кубура. Младежът си мислеше да започне от Виктор, но после разсъди, поколеба се и реши да изчака развоя на събитията.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от CONAN » пет юли 03, 2009 4:56 pm

Хътянина се разсмя гръмко и вторачи очите си във Виктор. Сякаш не забеляза действието на русокосия Кевин, но всички останали бяха извадили оръжията в мига, в който хлапето посегна към колана. Личеше си по лицата им, че се надяват силно да извади бластера. Хътянинът заповяда на дроида да превежда буквално:
- Харесваш ми! Познаваш обичаите ни и се отнасяш с нужното уважение, а това не остава незабелязано. Но си неподготвен! Информацията ти е стара, друже! Рън е наш и търгува само с нас. Не виждам причина, да ви свързвам със златната ни кокошка. Да не говорим за смешните проценти, които ми предлагаш. Нямаш толкова пари, човеко. - хътянина махна с ръка да свалят насочените оръжия. Бластерите се снишиха, но останаха извадени. - Кажете ми, господа, една основателна причина, поради която да ви позволя да срещнете господин Рън? Не ме плашете с картелите ви и примамвайте с обещания за пари.
В помещението настана тишина. Всички очакваха отговора.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от херцог Авис » пет юли 03, 2009 5:08 pm

Виктор се поотпусна и се почеса по брадичката пронизвайки Джоба с лукав поглед. Продължи на хътянски:

- Тръпката! Гъделът между прешлените, адреналинът! Нека поиграем ... но за да мога да съм напълно открит с теб в тази зала има прекалено много уши, очи, пипала и т.н. Трябва да повярваш, че не ти желаем злото и че интересите ни се преплитат. Но стигне ли разговорът ни извън тази зала и може да си правим заедно компания в червата на някой пясъчен червей. това не е заплаха. Това е реална перспектива, тук сме за да я предотвратим. Защото хътяните печелят от всяка война в галактиката, освен една - войната в които те са една от страните, а не доставчици и за двете.

Готов ли е Великолепни Джоба да ме изслуша и да размисли над думите ми?

Потребителски аватар
xsmind
Студио Х
Мнения: 4123
Регистриран: чет май 02, 2002 11:44 pm
Местоположение: R'lyeh
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от xsmind » пет юли 03, 2009 5:26 pm

Бан така и не разбра, защо хлапето си бърка в гащите, може би разбираше нещо от хътянския на Виктор, или искаше да преброи колко дупки от бластери щеше да получи, но от превода на дроида изглеждаше, че преговорите вървят зле. При вида на извадените бластери, замръзна на място, но след като ги свалиха, нервно пристъпи от крак на крак и се огледа, може би все пак имаше някакъв път за бягство?

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от CONAN » пет юли 03, 2009 5:38 pm

Джоба се смълча. Гледаше преценяващо Виктор и останалите от групата и мълчеше. Копоите му в залата започнаха да се чудят какво става. Вдигнаха оръжията отново и почти натиснаха спусъка, когато хътянина им заповяда да излязат. Виктор и антуража му останаха сами с хътянина и протоколния дроид.
- Говори, човеко.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от херцог Авис » пет юли 03, 2009 6:04 pm

Останал насаме Виктор продължи на хътянски, след като помоли дроида да превежда и неговите думи.

- Великолепни Джоба, сега вече мога да говоря открито с теб. Ние сме наети от Републиката да решим деликатно един проблем. Доставките на медикаменти към военните бази на Републиката в Периферията са проблем с висш приоритет. Сега Републиката има множество други ангажименте и предпочита да уреди проблема с пиратството на Рън без много шум. Затова сме изпратени тук. Истина е , че Републиката не желае конфликт с Хътяните и в един момент сигурно дори ще се обърне към Вас с взаимоизгодни търговски предложения, тъй като секторът Ви е естествен кръстопът на множество търговски маршрути важни за Републиката. Но ако пиратството на Рън не спре, това ще навлече повече проблеми най-вече на Татуин и Хътяните. Това че сме тук, както се досещаш Великолепни Джоба, означава че Републиката знае къде Рън си пласира награбената стока, но не знае къде е самият Рън. Също така , това че си се извисил толкова нависоко на Татуин говори за това че не си глупав, и сигурно разбираш накъде ще насочи гнева си Републиката първоначално, когато липсата на медикаменти стане особенно дразнеща. Рън не е просто пират, който граби дребни търговци, той предизвиква една мощна военна и икономическа машина, която има пълния потенциал да се сражава на равни позиции с Империята. Благородни Джоба помни как щурмоваци се чувнстваха господари на Татуин. Подобно открито предизвикателство към обединение с многочислени модерни флоти и обучена редовна армия, подплътена с финансовия апарат включващ множество звездни системи - готови ли са Хътяните да си създадът подобен враг? Готови ли са отново да се занимават със сделки на дребно под зоркият надзор на някой окупационен наместник.

Хътяните са на нивото което са, защото винаги са знаели мярката и са знаели къде е допустимо да се месят и къде не е. Галактическата политика винаги е била сфера избягвана от хътяните. Спомни си как свърши Зиро, опитващ се да играе в политическите игри на Сепаратистите по време на Войнити на Клонираните!

Ти спечели доста досега от Рън, но от тук натътак ако откажеш да ни помогнеш и откажеш нашата помощ, ти ще навлезеш в една игра в която няма шанс, и няма тръпка. Защото в нея Хътяните нямат шанс - затова не я играят. сег е време да избереш приятулите си - Рън, един пират, който всеки ден предизвиква съдбата си и който насочва гнева на Републиката към теб, или самта Република, коятао ще има предвид приятелите си , когато насочи погледа си към Татуин и започне да търси ексклузивни търговски партньори.

Преди малко те лъгах безочливо за детайлите, но същността си остава същата. Ние наистина представляваме могъща организация и твоята помощ наистина ще бъде изгодна за теб, при това без да се налага да влагаш никакъв капитал сега. Републиката е много по-изгоден партньор от който и да е пират, и много по-опасен враг. Това не са заплахи, няма ние да решаваме тия неща, това е реалността. Републиката е във война и не може да позволи да остави войните си без неща от първа необходимост за успешно продължаване на боевете. Който пречи на воената кампания е враг - другата страна във войната. Това което ни трябва е една последна пратка на Рън - медикаменти за теб и главата му за нас.

Сега решението е изцяло твое. Ние сме беззащитни срещу твоята мощ и войни. Дойдохме без оръжие в знак на добрата воля. Но ние не сме заплахата, ние сме само емисари. Нашата цел е Рън, не сме самоубийци, че да се опитваме да прецакваме един хът, и то такъв могъщ като теб, Великолепни Джоба.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от CONAN » пет юли 03, 2009 6:21 pm

Зловеща усмивка се появи на широкото лице на хътянина.
- Ще ви дам Рън. Утре сутрин, ще излезем на разходка сред морето на дюните. Мисля да ви покажа къде завършват пътя си много мераклии-наемници. Рън ще дойде също.Така устройва ли те, човеко?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от херцог Авис » пет юли 03, 2009 6:24 pm

Виктор се поклони уважително:

- Стига да имам възможността да си свърша работата, за която съм нает, и да доживея да си получа парите за нея - мен ме устройва. И ако Великолепни Джоба не възнамерява да се отърве и от нас , то кой знае, може би някой ден ще имам честа да го нарека свой работодател.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Chapter 2] Дворецът на хътяните

Мнение от CONAN » пон юли 06, 2009 12:05 pm

- Само бъдещето ще покъже - преведе дроидът. По широкото лице на Джоба плъзна усмивка.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Заключена

Върни се в “Star Wars: Rycar Run”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост