Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Глава 1.1.2 [Вайс] Пред кръчмата

Форумно приключение с правилата на D&D4E.

Модератор: Lord Vader

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Глава 1.1.2 [Вайс] Пред кръчмата

Мнение от Lord Vader » чет мар 05, 2009 4:41 pm

За времето което беше прекарал с тази пасмина, наричаща се негови подчинени, Вайс се беше научил, че е добре да се държат под око. Този път не беше изключение, и беше останал пред заведението за една лула време. Тъкмо я привършваше, когато вратата се отвори скърцайки, и от вътре излезнаха генасът и джуджечката и със забързана крачка се отправиха в посока най-близкия изход от града.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Re: [Вайс] Пред кръчмата

Мнение от херцог Авис » чет мар 05, 2009 4:56 pm

"Определено странна двойка" - помисли си Вайс, което веднага активира в дълбините на подсъзнанието му съответния пункт от Устава, описващ действията на стражник при среща със сранна двойка. Ръкете му инстинктивно се вдигна в характерен жест и гърлото му почти самостоятелно изригна:

- В името на Реда, спрете.! - доволен , от това че двойката спря и се обърна, Вайс спокойно отиде до тях и отдавайки чест отрапортува: - Капитан Самуил Вайс от Градската стража на Дженая! Извенете за безпокойството, стандартна проверка за самоличност в съответствие с параграф 76.2 от Правилника за обществен ред. Моля да предоставити документите си за идентификация!

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [Вайс] Пред кръчмата

Мнение от AngerNogar » чет мар 05, 2009 5:08 pm

Преди някой от двамата да успее да отговори, Мел изхвърча пред вратата кръчмата и изненадано замръзна на място зад Вайс, след което зашепна ентусиазирано.
- Ъ-ъ-ъ, капитане! Преследваме джудже заподозряно във въздържание и земнороден дето говори странно и нещо му е мътна работата! - с всяка дума изпълненият с ентусиазъм глас на Мелиандру постепено губеше инерция. - И-и-и, имаха карта... или друг съмнителен документ... и отказаха да се подложат на обиск... учтиво... и-и-и... отивам да си приготвя уставното походно снаряжение, сър - момичето сви унило рамене и понечи да се запъти към казармите.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Re: [Вайс] Пред кръчмата

Мнение от Lord Vader » чет мар 05, 2009 5:22 pm

Докато елфката даваше отчета си на капитан Вайс, Генасът се приближи и с вече познатия на Мел глас заговори
-"Капитан Вайс, мисля че сам можете да бъдете убеден, че тази част от устава се отнася за животинкски видове с неясен произход. Ние разбира се не сме животнски видове, макар и спътничката ми да е дребна като кученце. Но разбира се, градската стража трябва да върши работата си и да не и се пречи, така както на Блейд не трябва да бъде пречено да се справя със злосторниците. И така както вие знаете, че нямаме какво да крием, можем да покажем нашите документи и вие след като ги видите и се убедите че няма нужда да продължавате да хабите безценното време на стражата с нас, ще ни пуснете да продължим по пътя по който сме поели, без да имате чувството че сте изпуснали нещо или сте сгрешили, нали така, капитан Вайс?"
С последното доста дълго изречение Вайс разбра за какво говореше Мел - наистина се чувстваше объркан от прекалено грешните времена, монотонния глас на земния и особено - липсата на конкретен смисъл в думите му. Докато се чудеше над изказа му, усети 2 броя идентификационни документи в ръката си.

Напълно валидни, с всички необходими Аргерски печати. Имената на двамата бяха трудни за произнасяне - Схруидоли, на земния, и Зхрнастра - джуджечката.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Отговори

Върни се в “Тайните на Аркдомус”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост