Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Глава 1. [Капитан Вайс] Инструктажът

Форумно приключение с правилата на D&D4E.

Модератор: Lord Vader

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Глава 1. [Капитан Вайс] Инструктажът

Мнение от Lord Vader » ср мар 04, 2009 12:23 pm

Капитан Вайс беше служил достатъчно дълго в стражата на Дженая, за да му бъде ясно че когато го привикат висшестоящите за инстуктаж, на хоризонта се задаваха неприятности. Когато го викаха военните - само боговете можеха да знаят какво безумие ще му бъде изсипано на главата.
Инструктажът беше насрочен да е проведе в кабинета на полковник Каванос - командващият спец. частите на Аргерия, определено голяма клечка. Противно на очакваното за луксозен и лъскав личен кабинет, обстановката беше доста спартанска. Голямо бюро с множество чекмеджета, 3 прости дървени стола и 4 етажерки, претъпкани с документи.
На стола зад бюрото седеше нисък но широк гологлав мъж в официално облекло, явно полковника. От другата страна стоеше цивилен мъж с мустаци и дълга коса, вързана на опашка. Изглежда чакаха Вайс.
След бързо представяне, от което се разбра че името на цивилния е Зекар, Каванос покани капитана да седне и разпъна карта на източния фронт.
"Вярвам, че и двамата вече сте чули за атаките на източната ни граница, както и за загубите които претърпяхме там. Никой не знае със сигурност от къде се появиха нападетелите, но факта е че те са там - и ние трябва да направим нещо, за да ги спрем. Преди да продължа с информация защо сте тук, трябва да бъдете информирани, че всичко което чуете е само за вашите уши и тези на вашите подчинени. Ако дори само си помислите за издаване на информация, ще разберете защо имаме тъмници на 4 нива под земята. "
-"Близо месец преди атаките, археолози се натъкнаха на древен град, тук" -полковникът посочи с пръст точка на картата в централна Аргерия, далеч от всякакви поселища и, в общи линии, в центъра на Джезейтската пустиня."Градът се намира на близо километър под пясъците... под магически похлупак. Разбирате, че такава мощ беше от голям интерес за нас и беше изпратена военна експедиция, заедно с голям екип цивилни, които да изучат откритието. Прогресът се оказа по-бавен от очакваното, и се наложи ръководният състав да бъде... сменен. Предвид неочакваната атака, имаме нужда от познанията, които можем да извлечем от това място колкото се може по-бързо. Съветът взе решение, че са ни необходими хора, които могат да следват заповеди и да извличат резултати. На мен ми бе заръчано да намеря тези хора, и смятам това сте вие. Зекар ще ръководи цялата операция, докато вие, капитан Вайс, ще се грижите за опазването на реда в тази експедиция."
Каванос отвори едно от чекмеджетата, и извади от него 2 доста дебели книги, както и 2 малки зелени брошки.
-"Тук, е описана всичката информация за Аркдомус - така решихме да наречем града - която сме събрали до момента, вклчително и членовете на експедицията. Тези" - Каванос посочи брошките - "са създадени специално за комуникация помежду им, както и с мен. Очаква се да ги пазите по-добре от собтвените си уши. Имаите предвид, че на магията която ги захранва са нужни 6 часа за да се презареди - за това, използвайте ги разумно."
-"Вайс, ако имате въпроси, задайте ги сега"
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Re: [Капитан Вайс] Инструктажът

Мнение от херцог Авис » ср мар 04, 2009 12:42 pm

Вайс скочи от стола, изпъна се чинно и уставно откозирува. Най-накрая явно щеше да се отърве от онази новобранческа паплач и ще има шанса да командва истинска войскова част и то в такава важна мисия. Бленуваше от месеци за този ден, в който джуджето-хипи, лудите елфи с технически уклони и металическия балван ще останат само един отминал кошмарен сън ... А може би дори щяха да го повишат ...

- За мен е голяма чест , сър! Кога отпътуваме и къде трябва да се явя за да се запозная със новоповерената ми войскова част?

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Re: [Капитан Вайс] Инструктажът

Мнение от Lord Vader » ср мар 04, 2009 1:01 pm

-"Информирайте текущата си част, че заминава с вас. Преценихме, че вече сте се сработили, и ще ви бъдат полезни на тази задача. Останалата част от подчинените ви ще срещнете на място. Керванът ще отпътува утре вечер, под прикритието на нощта."

"Що се отнася до вас, Зекар, вие трябва вече да сте сформирали вашия екип, както ви беше разпоредено по-рано. За вас, заповедите са същите - информирайте ги за ситуацията, като преди това, нека подпишат това" - с което, полковникът извади една камара докумнти.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Re: [Капитан Вайс] Инструктажът

Мнение от херцог Авис » ср мар 04, 2009 1:14 pm

... но репликите отнесени към Зекар и инструкциите по опълването на бумагите вече не достигаха до съзнанието на Вайс. Ако човек можеше в момента да надникне в съзнанието му чрез оцъклените му очи, щеше да виде там грозни сцени на това как едно шантаво джудже свива древни свитъци на цигари със своите странни треви, как антични храмове се сриват след ярки взривове и потъват в облаци прах, как редник Чиори "усъвършенства" древно оръжие-артефакт способно да срине със земята цели градове и как Блейд разбрал молбата на археолозите прекалено буквално разбива на дребни парчета порта към мистична гробница, дело на недостижими в днешни времена майстори на дърворезбата .... Вайс горчиво преглътна, защото знаеше че възможностите им да създават неприятности са доста по-широки от границите на неговото въображение ....

- Тъй вярно, сър! - едва намери сили да отрапортува Вайс.

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Re: [Капитан Вайс] Инструктажът

Мнение от Lord Vader » ср мар 04, 2009 3:27 pm

-"Отлично! Капитане, Зекар - свободни сте. На следващия ден при залез слънце, керванът тръгва от западната порта."
Зекар стана от стола си, отвори вратата и изчака Вайс да мине първи. След което му пожела на добър час и до утре, когато щели да имат достатъчно време да говорят за каквото е необходимо.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Отговори

Върни се в “Тайните на Аркдомус”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост