Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Prologue] Executus

Форумна игра в 41вото хилядолетие с правилата на Dark Heresy RPG.

Модератор: CONAN

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

[Prologue] Executus

Мнение от CONAN » ср яну 21, 2009 9:03 pm

Металния корпус на малкия транспортен звездолет се разтърси зловещо при отделянето си от прашния космодрум на кошера Сибелус. Жалък стон на метала съпровождаше машината до издигането й в орбита. Тогава настана тишина и седящите в трюма можеха да си отдъхнат. Транспортния кораб беше доста стар и наближаваха дните му, когато щеше да направи последния си полет към някой от световете на Адетпус Механикус.
Тишината на космоса беше неестествена за всички, с изключение на един от пътниците. Такива като него наричаха „родените отвъд”, хора заченати и родени на път из космоса. За всички други звукът и хаоса на кошера, вятъра и виковете на улиците бяха за предпочитане пред ритъма на собствения им пулс.
Тихо „Ах!” се отдели от устните на пътниците, когато шлюзовете закриващи илюминаторите се вдигнаха, и пред тях се появи величествения флагман на Адептус Астратес за сектора - „Екстерминатус”. Само легенди бяха чували петимата пътника за величието на кораба, за битките водени от Адептус Астратес омиротворявайки сектора и спасявайки човечеството от ужасите на Хаоса и обитателите на дълбокия космос.
Звездолета им се насочи към хангарите в задната част на кораба, постепенно заприличвайки на малка точка на фона на гигантския корпус на „Екстерминатус”. Возилото им спря пред хангар с тежка инкустирана сводеста арка положена върху раменете на статуи на неизвестни за пътниците светци. Тежките врати се отвориха и силна светлина обля машината докато влизаха вътре. Силно изскърцване и разтрисане сигнализира, че вече са кацнали.
Exterminatus
[attachment=0]exterminatus.jpg[/attachment]
Прикачени файлове
exterminatus.jpg
exterminatus.jpg (46.87 KБ) Видяна 4948 пъти
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от CONAN » ср яну 21, 2009 9:20 pm

Посрещна ги нисък човек облечен в черна униформа със златисти кантове. Огледа ги критично сравнявайки всеки един с папката която държеше и им кимна сдържано. Направи им жест да го последват и без да чака повече тръгна към изхода на хангара. Поведе ги из коридорите на разрушителя и вървенето им се стори като цяла вечност – минаваха по малки тунели, стръмни парапети и големи хангари, докато стигнаха товарен асансьор. Имаше един бутон и те го натиснаха.
Докато машината бавно се изкачваше, всеки тръпнеше в нервно очакване срещата с Инквизитора. Месеци бяха минали, откакто всеки един бе вербуван от инквизицията, а лицето на човекът, подписал назначението им все още оставаше загадка. И петимата знаеха, че ги наблюдават и задачите им до момента не бяха нищо повече от първото сито към редиците на Инквизицията. Привикването им на среща с Инквизитора им беше повод за гордост и огромно нетърпение… Докато машината бавно се влачеше нагоре се спогледаха помежду си. Нещо им подсказваше, че съдбата щеше да ги събере за доста дълго време…
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
DarkOne
Мнения: 386
Регистриран: ср мар 29, 2006 8:04 pm
Местоположение: Пловдив

Re: [Prologue] Executus

Мнение от DarkOne » ср яну 21, 2009 10:11 pm

Зуриел се подпира на тежкия стоманен жезъл, увенчан с имперския орел, и внимателно преценява с поглед от присвитите си зелени очи пътниците в асансьора, един по един. Като по рефлекс сухата му дясна ръка пробягва по оксидно черната роба, замрежена от извезани с бяла нишка медитационни молитви и орнаменти, и се спира на лека издутина около сърцето. В този вътрешен джоб, увит в специален защитен калъф, лежи благословения печат на Императора, покрит със свещенни надписи.
Докато чака в металическото бръмчене на асаньора безгласно рецитира една от хилядите медитационни молитви научени през годините. Устните му тихо помръдват, като прокарват бръчки по червеникавата кожа на лицето му и изкривяват жигосана емблема на Инквизицията, тъмнееща под лявото око. Знакът, прогорен като част от ритуала по завършване на обучението, е наситено черен, в контраст със сивеещата коса, която се спуска на прави кичури до рамената на Зуриел.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от Azmodael » ср яну 21, 2009 10:45 pm

Диего изобщо не се притеснява от компанията на непознатите, спокойно разкършва рамене в тежката, стягаща раменето му червена със златно везно роба. От нея се усеща лекия дъх на консервант против молци, смесен с слабата, но натрапчивата миризма на сапун и душгел. Плащеницата, която се спуска отпред и отзад от врата му до коленете е с бродирани ликове на множество светци и почти скрива двата огромни символи на Чистотата, разположени върху гърдите и гърба му. Носи черервен колан с масивен череп-катарама и официален меч с удивително добре добре заточен ръб и притеснително изтъркана кожена ръкохвата. Всъщност оръжието изобщо не изглежда парадно... Официалната дреха не му стои много добре с бухналата лилава коса и огромни черни очила, които той бързо сваля и слага във един от джобовете на робата си след като разчита стиснатите от неодобрение устни на околните. Прокашля се и понечва да подхване разговор, но тежката обстановка задушава думите в гърлото му, затова той просто си залепя една широка доброжелателна усмивка и пристъпя от крак на крак, докато изчаква пристигането на асансьора, а очите му шарят наоколо оглеждайки останалите пътници.

Потребителски аватар
Andras
Мнения: 3035
Регистриран: ср ное 03, 2004 8:48 pm

Re: [Prologue] Executus

Мнение от Andras » чет яну 22, 2009 12:12 am

Executus, най-величествената смъртосеялка на Империума и пазител на многовековни машинни принципи, отдавна вече изгубени, освен евентуално, само може би за малцина избранници... Техносвещенника се чувстваше като в сън. Изключително сън - беш в тялото на машина от подобен колосален калибър, заобиколен от всевъзможни апарати, чиито духове имаше чувството, че почти можеше да усети дори и така, както си пътуваше в асансьора и оглеждаше инак тривиалната кабинка. Но докато всичко това минаваше през главата му, пред останалите се разкирваше само още един човек в още една мантия, с още едни писания по нея и още един жезъл, който непрекъснато върти скритата си под качулка и маска глава.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от херцог Авис » чет яну 22, 2009 12:48 am

Никомед с интерес резглеждаше тази "цветна сбирщина". Самият той не се смяташе за интересен, поне не и като външност - среден ръст, жилаво телосложение ("без излишества" както обичаше да казва старият им инструктор), нявга русата му сива коса (бе посивяла не толкова от грижи и стрес, колкото от нездравата атмосфера на родния му свят - косата в мегаполисите бързо повяхваше и губеше цвета си). Би искал да каже че сините му очи са дълбоки и пронизват със стоманен поглед, но подобни сравнения останаха далеч в детските години на несдържаното влечение към поезията. Всъщност единственото което му беше останало от детството бяха ръцете. Той вдигна далнта си и я заразглежда - малка длан със къси тънки пръстчета, също като на децата. Погледа му се плъзна надолу и се спря над изтъркания ръб на ръкава ... Плата се беше изтъркал на подгъва и вече почти прозираше , обещавайки скорошна дупка. Мда, старата униформа искаше подмяна ... Тази униформа на нисш чин от Адептус Арбитес беше носил почти 9 години. Първоначално я вадеше само за парадни случае, но постепенно преклонението пред строгите линии отслабна и накрая униформата се превърна едва ли не в ежедневно работно облекло. Често я носеше дори под бронята ...

Самата броня , както и останалия му походен багаж , бяха събрани в също толкова стара раница, подпряна в краката му. От горе и се подавашее като глава на причудливо животное приклада на зачисленото му оръжие, което постояно се "наместваше" в торбата и ръбеше гърба при носене. Мда много неща бяха за смяна в живота му .... Никомед тихо въздъхна, съвсем забравли за околните, които до преди миг разглеждаше с интерес .... Дано, тази работа с Инквизицията, най-накрая да го пробута по ранговата стълбица и ако не друго , то поне да получи нов мундир, преди този да се е разпаднал на гърба му ....

Потребителски аватар
urut
Мнения: 529
Регистриран: пет фев 24, 2006 11:05 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от urut » чет яну 22, 2009 11:39 am

Нисък и набит мъж, облечен в животински кожи украсени с пера и други неща стоеше съвсем до вратата. Беше са качил последен давайки път на всички. Под кожите носеше дрипи, препасани с колани от които висяха няколко доста първобитни оръжия. Погледът му шареше между Техномага и Психика трескаво като че не можеше да реши кой от двамата е по високопоставен.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от CONAN » чет яну 22, 2009 12:49 pm

Асансьорът рязко спря и изтръгна петимата Послушника от размислите им. Металните врати се плъзнаха шумно настрани и те се озоваха в голяма, слабо осветена зала. В дъното й се виждаше голямо бюро, поставено под огромна статуя на светец носещ на гърдите си символи на Чистотата и тежка броня на звезден пехотинец под плаща си. Докато вървяха напред, в сенките успяха да забележат стоящи мирно фигури, по-високи от най-високия човек и широки колкото потъналите в мрак колони пред които стояха.
Зад бюрото, облечен в тежка черно-златиста броня с големи гравирани с имперски символи и прокламации срещу еретиците нараменници, седеше Инквизитор Нихилус. Очите му пронизваха идващите Послушници с опасен пламък, а ръцете му лежаха върху тапицираните с червена кожа облегалки на масивния му стол.
-Крайно време беше – започна инквизитора. – В подсектор Друскъс, на краницата с Малфийския под-сектор и минните светове Арханос и Тикъл се намира Палисид 5. От три соларни години, връзката с този свят прекъсна. Местните поделения на имперската гвардия не са рапортували на секторния щаб, а доставките на суровини за Опус Макариус замрели.. Макар недоволството на Адептус Механикус да е достатъчен повод да се изпратят легионери, друго нещо е по-притеснителното. Макар вестите в Империума да пътуват бавно, досега не се е случвало някой да не отговори на повик на Астротелепатите.
Инквизитора направи пауза и изгледа лицата на послушниците пред себе си.
- Планетата е като черна дупка за имперските телепати, недосегаема и плашеща. Мерки трябва да се вземат, и вие сте първата стъпка в решението на проблема наречен Палисид 5. Отивате на планетата и разбирате какво се е случило. Дотам ще ви закара „Неумолим”, който е на мисия към граничните територии на сектора, където наскоро боевете с орките бяха подновени. Спускателна капсула ще ви свали на повърхността на планетата и оттам сте сами. Имате четири седмици да разберете какво се е случило и да изготвите пълен доклад. На края на четвъртата седмица един от Черните кораби правещ обиколка из сектора ще ви прибере. Въпроси? – и загледа очаквателно.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
DarkOne
Мнения: 386
Регистриран: ср мар 29, 2006 8:04 pm
Местоположение: Пловдив

Re: [Prologue] Executus

Мнение от DarkOne » чет яну 22, 2009 1:33 pm

Зуриел се прокашля хрипливо и за секунда отмества поглед от очите на инквизитора към фигурите в мрака. Веждите му се сбръчкват от усилие да различи хералдиката и означенията по броните, като същевременно заговаря с почти шептящ глас:
"Лорд Инквизитор, какви са последните съобщения излъчени от астропатът на колонията? Споменахте, че планетата е черна дупка за Адептус Астра Телепатика. Как стои въпросът с околностите на системата?"
След като последните думи заглъхват, Зуриел бавно обръща очите си към строгото лице на инквизитора и бюрото. Нервно стиска жезълът в изпотената си ръка и се опитва да владее желанието да докосне Печатът във вътрешния си джоб.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от CONAN » чет яну 22, 2009 1:52 pm

Тъмнината погълнала фигурите попречи на Зуриел да различи нещо повече по фигурите. Инквизитора проследи погледа му, но не каза нищо. След като изслуша въпроса на послушника, Нихилус отговори:
- Последната вест от астротелепата ситуиран на планетата бе преди три години, когато трябваше да рапортува на Адептус Телепакита за състоянието на планетата след тераформирането и евентуалните проявления на пси-енергия сред населението. В рапорта му нямаше данни за такава и планетата бе отписана от списъка със светове, които черните кораби да посетят. Оттогава астротелепата е използван два пъти през следващата година за препредаване на съобщения предназначени за пограничните региони.
Докато говореше той обърна звездна карта на сектора, която държеше на бюрото си към послушниците.
- Както виждате планетата е сравнително далеч от съседите й, един рейс от нея към света-ковачница отнема четири месеца време извън под-пространството. Освен с Опус Макариус планетата не е имала вземане даване с други. Тя бе тераформирана по настояване на Адептус Механикус заради залежите й от руди нужни в поддържането на машините на Империума.
Прикачени файлове
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (35.35 KБ) Видяна 4854 пъти
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Andras
Мнения: 3035
Регистриран: ср ное 03, 2004 8:48 pm

Re: [Prologue] Executus

Мнение от Andras » чет яну 22, 2009 2:58 pm

-Ще прегледам документацията по искането и съответните проучвания при първа възможност. - Йоахим произнесе думите даже с твърде равен и безизразен тон. Ясно беше, че заради това искане са го завинтили към групичката, ясно беше и че този, който ги е подбирал всички е обърнал специално внимание на това, никой от тях да не му липсва, ако нещо се случи. Поради което имаше максимално желание да избегне целият път и ако по случайност в архивите на Адептус Механикус имаше нещо, което да му помогне в това, той беше готов да ги изяде целите.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от CONAN » чет яну 22, 2009 3:09 pm

- Корабът ви тръгва след час - отсече инквизиторът, гледайки Йоахим.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от херцог Авис » чет яну 22, 2009 3:20 pm

Никомед се беше изтегнал като струна, така че униформата пръщеше по шевове върху изпъчените му в стойка "смирно" гърди. Погледа му беше запратен право напред в края на стаята зад Инквизитора. Напрежението в Никомед нарастваше с всяка секунда, а сърцето биеше лудо.

Когато чу последните резки думи на Инквизитора, съвсем инстинктивно и без да се замисля той изграчи уставното "Тъй вярно , сър!" и отдаде чест със отработено движение. Ако в този момент можеше да разсъждава, сигурно щеше да си помисли за това колко глупаво и смешно изглежда в очите на останалите, но той за първи път попадаше в присъствието на толкова висок чин и дълбоко заложената още от времето директива на инструктора се задейства напълно автоманично: "Не мисли, войник! За тази работа има хора горе които да мислят ...нашата работа е да превръщаме техните "мечти" в реалност!"

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от Azmodael » чет яну 22, 2009 5:38 pm

Докато инквизитора говори Диего стои като изтукан и гледа право напред, макар зениците му да се въртят в опити да зърне повече подробности от охраната на инквизитора. Мисията обаче яво го изненадва, защото се осмелява да зададе въпрос:

Уоооу, ше... Инквизитор Нихилус, какво точно ще рече черна дупка? Че са мъртви, че отказват контакт или че са...погледът му се измества на няколко сантиметра, към Зуриел, а гласът изтънява изперкали?

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от CONAN » чет яну 22, 2009 5:58 pm

- Означава - започна Инквизиторът, - че планетата е невидима за телепатите. Знаят че е там, че има нещо в пространството, но всеки опит да я докоснат е безрезултатен. Представете си звезда, но отдавна угаснала...
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
urut
Мнения: 529
Регистриран: пет фев 24, 2006 11:05 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от urut » чет яну 22, 2009 6:38 pm

Горк стоеше изпънат в стойка мирно на половин крачка зад Психика. Лорд инквизитор, питай нещо, питай нещо..... По добре не, и без друго изглежда че не знаят почти нищо. Аххх да.
- Лорд инквизиторе, преди да потеглим на тази свята задача, бихте ли изяснили командната йерархия в отряда. Трябва да знаем кой от нас ще е проводник на волята Му.
След тези думи Горк зачака вперил поглед малко над главата на висшият инквизитор.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от CONAN » чет яну 22, 2009 6:53 pm

Инквизитор Нихилус ги изгледа замислено, преценявайки всеки един от тях. Крачейки бавно застана пред бюрото и се опря на него.
-Изглежда това няма да си ти, Горк Та. Оставям на вас да изберете кой да води групата. Ще бъде добър тест за вярата и способностите ви. Тъй като изявихте неочаквана инициатива с въпросите и виждам ентусиазъм в погледите ви, имате ли още нещо, които бихте искал ида знаете, или искане което да отправите?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
DarkOne
Мнения: 386
Регистриран: ср мар 29, 2006 8:04 pm
Местоположение: Пловдив

Re: [Prologue] Executus

Мнение от DarkOne » чет яну 22, 2009 7:48 pm

Зуриел премества жезъла в лявата си ръка и прави къса крачка към бюрото.
"- Лорд Нихилус, имам един последен въпрос относно случая. Има ли документирани сходни случаи в архивите? С ваше позволение бих искал да отнеса със себе си и информационна банка, подсилена за допълнителна устойчивост, за да документирам мисията."

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от CONAN » чет яну 22, 2009 9:09 pm

-Подобни случаи е имало регистрирани в близкото минало. Много светове паднаха по време на тиранидската инвазия и усещането за тях беше подобно. Макар войната с ксеносите да ни остави доста информация за събитията предшестващи инвазията и знаците които да търсум, ситуацията тук за наша радост не е такава. Каквото да се случва на планетата и каквото го причинява не е дошло на планетата... Било си е там. Отидете и разберете какво е. Колкото до информационната банка, която искаш, наистина уместно. Ще я получиш при прехвърлянето ви на "Неумолим" - завърши Нихилус и се върна зад бюрото си.
Мъжът, който ги бе довел и стоял мълчаливо в сенките по време на целия брифинг тихо застана пред тях и им посочи обратно асансьора. Докато вървяха към асансьора гласът на Нихилус отекна в помещението:
-Нека Императора да бди над вас и насочва оръжията ви.
Събитията нататък не представляваха интерес за послишниците. Настаниха ги в каюти на крайцера "Неумолим" пълен с имперски гвардейци, които предстояха да бъдат закарани по разпределение из под-сектора и им съобщиха, че пътуването ще продължи четири месеца реално време или две седмици в под-пространството и ги оставиха.
На борда на кораба и общите помещения в техния отсек до, които имаха достъп, слухът че са инквизитори беше плъзнал и всички страняха от тях, дори офицерите. Единствен възрастния комисар на полка разговаряше с послишниците, когато те го търсеха.
На края на втората седмица, корабът излезе от хиперпространстовто и послушниците се натовариха в спускателната капсула. Съоръжението нямаше прозорци и петимата можеха само да гадаят какви са силните звуци и сътресения които последваха изстрелването. Внезапно изпаднаха в безтегловност и всички с изключение на "родения отвъд" почувстваха че стомасите им опитват да излязат през хранопровода или през другия изход на организма им. Минути по-късно силено разтрисане подсказа, че са навлезли в горните слоеве на атмосферата. Последва жега в капсулата и стененето на охладителната система докато се спускаха. Повторно разтърсване сигнализира за включването на двигателите за убиване на скоростта, а минути по-късно се удариха в земята.
Вратата на капсулата се отвори бавно и вътре нахлу прах и пясък, навяван от вятъра.
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
Andras
Мнения: 3035
Регистриран: ср ное 03, 2004 8:48 pm

Re: [Prologue] Executus

Мнение от Andras » пет яну 23, 2009 12:00 am

-Ако, или когато се стигне до престрелка, ще се се оставя на водачеството на арбитратора, но в момента се намираме на територии, предполагаемо заселени от Адептус Механикус.-Йохаим вдиша тежко и провери дали нивото на запрашаване беше вредно за машините.-Поради което смятам да поема ръководни функции до промяна на обстоятелствата.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от херцог Авис » пет яну 23, 2009 2:48 am

Никомед само вдигна рамене и с физиономия, ясно показваща незаинтерисованост да спори по въпроса, продължи да затяга ремъците на бронята. След което извади дробовика си и направи няколко празни "изстрела". Звукът на ударниците явно му хареса и той с явно задоволство зареди оръжието си.

След като свърши с тези процедури, той наметна полупразната раница на рамо:

- Водете, отче!

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от Azmodael » пет яну 23, 2009 8:27 am

Коренно различен в своята бойна жилетка, със шлем покриващ екзотичната му коса и притворени очи Диего като, че ли не чува подканата. В неловко настъпилата тишина се чуват само тихите думи на шепнещите му устни

...в Твоята светлина ние вървим и в Твоята мъдрост се къпем.
Ти ни водиш, пазиш, наставяляваш
от онова, що е отвъд и незнайно.
от онова, що таим в сърцата си и що ни плаши.

Аз вярвам във теб така, както ти повярва във мен
не ще има колебание, ни страх, ни болка,
ще сторим каквото трябва следвайки твоята повеля
защото за добруването на Човечеството никоя цена не е голяма!


Почти ритуално бавно той поставя очилата на лицето си и вечната двадесетичетирикаратова усмивка изгрява обратно на л0ицето му.

Да вървим!

Потребителски аватар
Andras
Мнения: 3035
Регистриран: ср ное 03, 2004 8:48 pm

Re: [Prologue] Executus

Мнение от Andras » пет яну 23, 2009 9:47 am

-Момент, отец Карера! - Йоахим отвори картите и успоредно с това продължи да нарежда с промененият си заради маската глас - Мордеси, уверете се, че не сме в непосредствена заплаха от Имматериума. Мелорн, вземете Та и проверете близката околност...


ИИ: Ако са ни метнали на планетата, без да ни дадат карта и да ни нарисуват къде падаме, на връщане някой на проклетия кораб ще умре от токов удар.

Потребителски аватар
urut
Мнения: 529
Регистриран: пет фев 24, 2006 11:05 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от urut » пет яну 23, 2009 11:01 am

Горк Та застана до вратата на капсулата, след което обърна поглед към Техно Свещенника с явно задоволство, командната верига беше изяснена.
- Отче позволете да вървя напред, мисля че така ще бъда най-полезен за святото ни дело.
След което се наведе леко и погледна през отворената врата, вятърът повдигна дългата му черна коса и откри ушите му. Гледката не беше от най-приятните, там където трябваше да се намират ушните миди се виждаха няколко свободно реещи се парцала плът. След краткият поглед Горк разхлаби ножът в канията, откопча кобура на автоматичният си пистолет, и зачака инструкциите на командира.
Последна промяна от urut на пет яну 23, 2009 11:51 am, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8810
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от CONAN » пет яну 23, 2009 11:34 am

Послушниците излязоха през малкия вход на капсулата. Лъхна ги жега и силно слънце. Навсякъде докъдето стигнеше погледа ги обграждаше жълтеникава пустош и скали. Пясъке вече започваше да влиза в дрехите им, навяван от вятъра, който ту се появяваше ту спираше. Бърза проверка с картата показа че трябва да са до единствения голям град на планетата, но наоколо такъв не се виждаше. Само пясък, скали и тук таме някаква бореща се за оцеляване растителност...
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от херцог Авис » пет яну 23, 2009 11:45 am

- Та къде сме и накъде трябва да вървим, отче? - обърна се Никомед към техно-свещеника, който държеше картата. - Бях останал с впечатление , че ще ни стоварят до населен пункт. Тоест или са ни изстреляли на посоки, или градът е под земята. Поне не виждам руини - което е успокояващо.

Присвил очи изза веящият се из въздуха пясък, пехотинецът се опитваше да огледа околностите доколкото му позволяваха атмосферните условия. Никак не се чувстваше комфортно на това пуско и открито място. За миг се прокрадна мисълта, че започва да получава пристъп на агорофобия, което донякъде го развесели ...

Потребителски аватар
urut
Мнения: 529
Регистриран: пет фев 24, 2006 11:05 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от urut » пет яну 23, 2009 12:12 pm

Докато Светият техник разглеждаше картата, Горк се зае с охраната на отряда. Отдалечи се няколко метра от останалите и направи пълна обиколка около групата. През цялото време се оглеждаше за опасност или следи от човешко присъствие. Въпреки че присвива очи пясъкът ограничава силно зрението на Горк. След обиколката Горк се доближава до Свещеника и поглежда отстрани в картата и се опитва да установи къде се намират, имайки в предвид пейзажа който току що е огледал.
Awareness - Fail
1d100-10=6 - Обърках и сложих -10 вместо +10 но и в двата случая е успех.

Потребителски аватар
Andras
Мнения: 3035
Регистриран: ср ное 03, 2004 8:48 pm

Re: [Prologue] Executus

Мнение от Andras » пет яну 23, 2009 12:35 pm

-Орбитално позициониране няма. По предварителни данни, трябва да се намираме в покрайнините на планетарния административен център. Той абсолютно трябва да е добре обозначен, дори да е под земята! - Последното място в което техносвещенник, роден на космически кораб, се чувстваше комфортно, беше пустиня. Йоахим се огледа още веднъж и после заключи:
-Горк Та, покатери се на онази скала и свери топографията на района с картата! Да проверим дали не са сбъркали мястото на падане.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от Azmodael » пет яну 23, 2009 1:32 pm

Частица от целеустремеността на Диего се изпари щом видя каква е околността...

Шибана пустиня!

Навлечен в дебелата флак жилета и с шлем на главата той вече запозваше обилно да се поти. Ръката му отхлаби кашката шлема, та поне главата му да не се спарва, при което непослушните кичури изригнаха на всички посоки. Измърмори

Добре, че я зех тая машинка. Да видим какво интересно има наколо.

От някакъв вътрешен джоб измъкна нещо прилично на масивен ръчен часовник с голям дисплей, което Йохим веднаха като разпозна като универсален скенер, и го закачи на лявата си ръка. Започна да натиска някакви копчета и екрана оживя. За нещастие късия обсег засега не му предлагаше нищо по успокойтелно.

Ей, братко дето си на ти с машините. Продавача каза, че тая джаджа може да засича газове радиация и още куп други работи, но нито съм се старал да се науча, нито ми се е налагало да ги ползвам. Може би ти ще съумееш да извлечеш нещо от него.

Потребителски аватар
urut
Мнения: 529
Регистриран: пет фев 24, 2006 11:05 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: [Prologue] Executus

Мнение от urut » пет яну 23, 2009 3:12 pm

- Слушам!
Горк взе картата от свещеника и забърза към посочената скала.
Чакам Конан да каже какво съм успял да открия. Възнамерявам да предам всичката информация на групата така че може да се пише направо в темата.
Последна промяна от urut на пет яну 23, 2009 6:51 pm, променено общо 1 път.

Заключена

Върни се в “Purgatorio Astrale”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост