Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Битка 4.1 - Конюшната

Форумно приключение с правилата на D&D 4E.

Модератор: AngerNogar

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » вт дек 16, 2008 7:21 pm

Голямата дървена постройка има тънак пласт от слама, покриващ пода. На източната стена, има малко и покрито в прах и сажди огнище с разпръснати около него и явно отдавна излезли от употреба ковашки принадлежности. В западната част на постройката има четири отделения, които явно някога са били предназначени за коне, но в момента са празни. В средата на стаята има купчина мръсна слама и паянтова маса с шест стола и две дървени трупчета, явно със сходно предназначение. Пред тях са застанали три гоблина, въоръжени с къси мечове и четвърти с няколко копия, подаващи се зад гърба му. Пети гоблин, също с къс меч, стои на седлото прикрепено към огромния демоничен вълк.
Въпреки, че явно са ви очаквали - по изплашените очи на гоблините съдите, че са подценили бройката ви и това объркване им струва инициативата в битката. Единствено огромният звяр, воден от инстинкта си - реагира мигновено.

Инициатива:
I13 >>Айсерон
G11 Етна
H10 Марсел
H11 Арейдон
D11 Гоблин-меч 1
F10 Дънкан 26/42, 5 ongoing (save ends)
E12 Гоблин-меч 2
I11 Вебрендос
C13 Гоблин-копия 3
E9+ Вълк/гоблин
D12 Гоблин-меч 4

OOC: Едното крило на вратата вече е разбито, а другото - широко отворено след атаката на вълка - така че не предоставят cover. Aйсерон все още е извън line of sight на гоблините, така че ако направи успешен stealth check и има power, който му позволява да се придвижи и стреля като стандартно действие - може да има Combat Advantage срещу целта си.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от Prince of Essembra » вт дек 16, 2008 10:22 pm

Елфът изсумтя навъсено и се провикна към Дънкан : ,, Самонадеян глупако, защо не внимаваш повече." След което изскочи от зад ъгъла, където следеше ситуацията прикрит. Опъна тетивата и пусна две стрели, но като че ли избърза или просто боговете не бях днес с него, но и двата изстрела пропуснаха, като първият премина на сантиметри от целта, а може би и ожули животното, така и не стана съвсем ясно.

ДМ: [sblock]Първият удар е при 18 атака, ако е сполучлив, то щетата възлиза на 11 и вълкът е избутан от магическата сила на стрелата с едно квадратче.[/sblock]
Последна промяна от Prince of Essembra на ср дек 17, 2008 11:45 am, променено общо 1 път.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от ChoChan » ср дек 17, 2008 12:53 am

Етна бързо пристъпи до Дънкан и опря ръка на рамото му, за да го подкрепи. Хвърли бегъл поглед в конюшната, за да прецени ситуацията и замахна към първия изпречил се пред нея гоблин с ножа, който незнайно как вече беше в ръката й. Заби го до дръжката в рамото му, завъртя и го изстръгна с въртеливо движение, замахна покрай Дънкан и остави резка по козината на вълка. Кръв плисна като фонтан из цялата конюшна.

[sblock]move F11
blinding barage 2 1d20+12=27 - blinded ueont
dmg 2 2d4+5+2d8=18
blinding 3 vs AC 1d20+12=22
blinding 4 vs AC 1d20+12=22
blinding 1 vs AC 1d20+12=23
if hit - blinded ueont
dmg 1, 3, 4 - 9
action point
sly flourish vs AC 1d20+12=27
dmg hound 1d4+8=9[/sblock]

Водещ:
Два от гоблините се свличат в локва кръв след атаката на Етна, а третият изпищява облян в собствената си кръв. Звярът обаче обръща малко внимание на раната си и изръмжава по-скоро от ярост, отколкото от болка.
OOC: Гоблини 1 и 4 са мъртви, а 2 е bloodied и blinded, а 3 - blinded.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от CTAHuMuP » ср дек 17, 2008 8:41 am

Марсел пристъпи след Етна, широко ухилен и отправящ благодарствена молитва към Сеханин, че най-после Дъни успя да намери страхливо скрилите се гоблини, които да бъдат наказани от смелия им отряд! След това свещеникът вдигна символа си и най-прекрасната сред боговете разкри лика си и на кучето, и на гоблина до него, изпържвайки мозъка им с неземната си красота (макар, че гоблинът май нямаше достатъчно мозък и не схвана какво се случва). Но това не беше всичко, Сеханин целуна Дъни и Етна - божествен повей, достатъчен да влее още сила и сръчност в и без това героичните им атаки, а раните на мосю шевалиер се затвориха напълно! Дайте ми М, дайте ми А, дайте ми Р, Мааарсел!
Действията системно
Водещ:
Гоблинският ездач и жертвата на Етна успяват да се прикрият зад стената на конюшната от експлозията на божествена светлина, но демоничният вълк няма този късмет и призованата от Марсел енергия изпепелява лявата му страна.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от 4uk4ata » ср дек 17, 2008 9:08 am

Арейдон

Арейдон хвърли един бърз поглед на гоблините, преценявайки позицията им преди да действа. Определено би предпочел да не попадаха на засада, но след изпълнението в бараката щеше да е доста трудно да не се случи нещо такова. Почти беше отворил уста да каже на Дънкан да се оттегли след раната, която получи, но сега боецът изглеждаше доста по-добре (за което мислено благодари на Сеханин, както и Марсел). Още повече беше благодарен на богинята за това, че гоблините се бяха стъписали - имаше шанс битката да свърши бързо. Стисна ръце, изричайки заклинание, и когато ги разтвори отново порой синкава светлина се стрелна към големия лош вълк - или поне в общата му посока. В стремежа си да събере повече енергия Арейдон се беше поувлякал и заклинанието стана малко трудно контролируемо; дано проклетият звяр да не се отличава с особено добър рефлекс, помисли си той.

[sblock]Standard action: Icy rays
Attack 1 (Worg): 1d20+6=11
Damage 1 (aко има) 1d10+5=13
Attack 2 (Goblin-2): 1d20+6=15
Damage 2 1d10+5=15[/sblock]

Водещ: Първият лъч ледена енергия се забива в рамката на вратата до разяреният звяр без да го нарани, но вторият безпогрешно се забива в заслепеният гоблин, който е направил грешката залитайки да напусне прикритието си. Дори и да се опитва да изкрещи - от мигновенно заледените му гласни струни не излиза дори хърхорене. Краката му омекват и при последвалото залитане - вледенената му глава се блъска в близката стена и в краката на Етна се посипват парчета кървав лед, докато обезоразеното тяло на нападателя се свлича напълно безжизнено.
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » ср дек 17, 2008 2:48 pm

Битката бързо започва да се обръща в полза на героите и останалите живи гоблини започват да се оглеждат неуверено... или поне този от тях двамата, който все още може да се оглежда.

Инициатива:
I12 Айсерон
F11 Етна, +2 attack
G10 Марсел
H11 Арейдон
F10 >>Дънкан 37/42, 5 ongoing (save ends), +2 attack
I11 Вебрендос
C13 Гоблин-копия 3 -9 hp, blinded
E9+ Вълк/гоблин, -19 hp
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от lowstef » ср дек 17, 2008 3:43 pm

Дънкан беше искрено изненадан от засадата, но неслучайно беше преживял толкова години по границите - бързо се отърси от шока. Нанесената от вълка рана продължаваше да кърви, но и това не му беше за първи път и той успя почти мигновено да намали течението до съвсем пренебрежими размери. След което се обърна към Ератис с молба да закриля наврялата се нетипично на предната редица на боя Етна, докато той се разправи с вълка. Молбата му се изпълни доста удачно - мечът му се впи дълбоко в плътта на звяра като отвори дълбока рана, а пред Етна се материализира блед, полу-прозрачен щит, сякаш кондензиран от познатата й синьо-сивкава божествена светлина. Еуфорията от успешния удар не успя да намали вниманието на Дънкан към бойната обстановка. Осъзнаваше, че е застанал точно на вратата и пречи на приятелите си (особено Веб) да се включат пълноценно в боя. Затова и предпазливо се вмъкна навътре.
-Веб, хайде, идвай да довършим проклетото куче! Задръж му вниманието за да може Етна да му мине в гръб. - извика той, знаейки, че приятелят му няма да се забави да дойде и да ангажира свръх-порасналото псе с внушителното си присъствие. Затова и той самия реши да не обръща твърде много внимание на вълка, вместо това се концентрира върху ездача, като сиво-синята светлина на божественото предизвикателство се насочи към гоблина-ездач.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » пон дек 22, 2008 11:16 am

Инициатива:
I12 Айсерон
F11 Етна, +2 attack, +2 АС
G10 Марсел
H11 Арейдон
Е11 Дънкан 37/42, +2 attack
I11 >>Вебрендос
C13 Гоблин-копия 3 -9 hp, blinded
E9+ Вълк, -36 hp
E9 Гоблин-ездач divine challenged by Dunkan

OOC: Dreamblade направо може да поства в ново мнение. После ще му изтрия старото.

Потребителски аватар
Dreamblade
Мнения: 57
Регистриран: нед авг 10, 2008 5:29 pm
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от Dreamblade » пон дек 22, 2008 6:02 pm

- Разбира се, Дънкан, с теб съм. Я виж как брадвата ми ще разцепи главата на таз' мастия. - каза Веб докато запристъпя към вълка. Той постепенно ускори стъпките си като последните му крачки, преди целта, бяха цели подскоци. Ударът му намери целта си и драконокръвия нададе рев по посока на целта си. От зъбатата му паст се стрелна синкав мраз и всички настръхнаха от студената вълна изпълнила стаята.
премествам се до ф10 и се приготвям зарийпинг страйк 1d20+10=23по мастията, не пропускам и правя около 14 щета и маркирам след което драгон бретвам по палето и гоблина върху него но уцелвам само гоблина за 6 щета.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » вт дек 23, 2008 8:56 am

Сякаш нещо вътре в самия звяр припламва, защото червената светлина извираща от очите му озарява помещението. Чудовището надава размекващ костите вой и се нахвърля върху Дънкан в ураган от зъби и нокти, игнорирайки заплахата от драконокръвния и огромната брадва, която го пропуска само на сантиметър. Носещият опит от десетки битки паладин обаче, прозира че истинското намерение на демоничният вълк този път по някаква причина не е да го нарани, а да го изтика извън конюшната - затова просто опира гръб в стената и издига щита си между него и вълка. Тази пролука във защитата му обаче е и това което чака свряният в ъгъла гоблин, който се стрелва напред и макар и заслепен безпогрешно мята едно копие, което оставя дълбока рана в ребрата на Дънкан.
Гоблинът се намества до своят яздещ събрат, на пръв поглед изпускайки шанса за изгодна позиция зад гърба на паладина. В следващият момент обаче, той се възползва от точния момент, когато Дънкат парира атаката на ездача, за да замахне с копието си към него - за щастие замахът на заслепения гоблин дори не нацелва съвсем посоката в която е паладина и само раздира плаща му.
В този момент, когато ситуацията все още изглежда овладяна, Етна чува познато избръмчаване от купа със слама и преди да успее да извика предупреждение - една стрела се забива в гърлото на шампиона на Ератис, сред фонтан от кръв. От прикритието на сламата изскача още един гоблин, въоръжен с арбален и надава победоносен боен вик... който заглъхва в устата му, щом вижда лежащите пред него мъртви гоблини.
В следващият момент брошката на Дънкан засиява с зелена светлина и нехрита се напуква, като от него заизлизат ефирни зелени филизи, които обгръщат паладина, затваряйки по тежките от раните му и вливайки сила и ловкост в тялото му.

Инициатива:
I12 >>Айсерон
F11 Етна, +2 attack, +2 АС
G10 Марсел
H11 Арейдон
Е11 Дънкан, 24/42 hp, +2 (+1) attack, +1 all defences, +1 saving throws, +1 damage
F10 Вебрендос
E9+ Вълк, -50 hp, marked by Vebrendos
D11 Гоблин-копия-3, -9 hp, blinded
E9 Гоблин-ездач, -6 hp, divine challenged by Dunkan
B10 Гоблин-арбалет-5

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от Prince of Essembra » ср дек 24, 2008 12:56 pm

Елфът нямаше добра видимост за стрелба, за това и направи няколко бързи крачки напред, застана от дясната страна на Етна и от новата си позиция прецени по-добре ситуацията. Сега Айсерон виждаше всички врагове, наобиколили Дънкан, който беше тежко ранен и се нуждаеше от подкрепа. Горянинът си набеляза ездача, след което се довери на късмета си и пусна една стрела, тетивата звъннаха, а изстрела попадна право в окото на скверният разбойник. Кръвта не спираше да тече, а гоблинът невярващ, нададе грозен рев. Елфът погледна към Етна и и намигна, след което я насърчи: ,, Хайде милейди малко остана, да видим на какво сте способна."

[sblock]Атака:1d20+9=22
Щета:2d10+7=25
Маркировка:1d6=6
Обща щета: 31
Движение: 3 squares to F12.[/sblock]

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » ср дек 24, 2008 1:34 pm

Ездачът се олюлява за момент, но успява да се задържи на гърба на звяра. Въпреки стичащата се по лицето му кръв, гоблинът продължава да стиска оръжието си и фокусира все още виждащото си око върху елфа със злоба.

Инициатива:
F12 Айсерон
F11 >>Етна, +2 attack, +2 АС
G10 Марсел
H11 Арейдон
Е11 Дънкан, 24/42 hp, +2 (+1) attack, +1 all defences, +1 saving throws, +1 damage
F10 Вебрендос
E9+ Вълк, -50 hp, marked by Vebrendos
D11 Гоблин-копия-3, -9 hp, blinded
E9 Гоблин-ездач, -37 hp, bloodied, divine challenged by Dunkan
B10 Гоблин-арбалет-5

ООС: Няма да ъпдейтвам картата за момента, имайте предвид движението на елфа.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от ChoChan » чет яну 01, 2009 10:05 pm

Етна се шмугна покрай Дънкан, докато в движение превъртя ножовете в ръцете си, с поглед фиксиран върху гоблинът с копието, който сляпо го размахваше из конюшната. Тъкмо замахваше към неприкрита брънка в бронята му, когато копието изфуча покрай главата й, тя се претърколи, за да го избегне, но силата на удара й изгуби инерция.

[sblock]Sly flourish1d20+12=15 vs ac[/sblock]
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » пет яну 02, 2009 9:48 am

Етна вече предусеща как ударът и ще пропусне на милиметри незащитената шия на гоблина, когато заслепеното същество само се завърта към нея и острието потътва във врата му сред фонтан от кръв. Опитът на момичето взима превес над изненадата и вместо да се мае над късмета си, тя завърта китка и измъква острието сред фонтат от кръв, прерязвайки трахеята на противника си.
Безжизненото му тяло се свлича на земята.

Инициатива:
F12 Айсерон
Е12 Етна, +2 attack, +2 АС
G10 >>Марсел
H11 Арейдон
Е11 Дънкан, 24/42 hp, +2 (+1) attack, +1 all defences, +1 saving throws, +1 damage
F10 Вебрендос
E9+ Вълк, -50 hp, marked by Vebrendos
E9 Гоблин-ездач, -37 hp, bloodied, divine challenged by Dunkan
B10 Гоблин-арбалет-5

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от CTAHuMuP » пет яну 02, 2009 1:16 pm

За пореден път Марсел се помоли на Сеханин да не го изоставя в този нелек момент и усети успокояващото докосване на божествената милувка. След това призова силите, които пазеше за само за краен случай, и се опита да шашне голямото куче. Явно Сеханин обаче беше решила, че служителят й ще успява само когато използва дарените му от нея неземни и величествени способности, затова заклинанието на Марсел стана на мъгла във въздуха още преди да стигне до гърба на Веб.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » съб яну 10, 2009 8:45 am

Инициатива:
F12 Айсерон
Е12 Етна, +2 АС
G10 Марсел
H11 >>Арейдон
Е11 Дънкан, 24/42 hp, +1 attack, +1 all defences, +1 saving throws, +1 damage
F10 Вебрендос
E9+ Вълк, -50 hp, marked by Vebrendos
E9 Гоблин-ездач, -37 hp, bloodied, divine challenged by Dunkan
B10 Гоблин-арбалет-5

Картата е същата като в предишния пост.

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от 4uk4ata » съб яну 10, 2009 10:16 pm

Арейдон

Арейдон реши, че е крайно време да привършват - вече имаха числено превъзходство (или поне така си мислеше), а Дънкан не изглеждаше никак добре. Не че нямаше вяра на воина - старите му спътници бяха доказали уменията си - но нещо му подсказваше, че ги чакат още доста битки, а раните на Дънкан трябваше да се прегледат. Не беше време да се разсейва, каза си той наум, и извади от джоба си едно парче кристал. Стисна го здраво в шепи, докато изричаше поразяващото заклинание, и когато ги отвори едно пулсиращо кълбо светлина стремително полетя към звяра.

[sblock]Primary attack: Force orb at wolf, 1d20+6=8 vs reflex.
Damage if any: 2d8+5=17 force
Secondary attack if any: 1d20+6=9 vs reflex, rider
Damage if any: 1d8+5=13 force[/sblock]
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » пон яну 12, 2009 12:24 am

Миг преди да се вреже в тялото на звяра, кълбото енергия рикушира в рамката на вратата пред него, профуава между стиписаните Дънкан и Етна и се забива в старото огнище, сред облаци от прах и сажди.

Инициатива:
F12 Айсерон
Е12 Етна, +2 АС
G10 Марсел
H11 Арейдон
Е11 >>Дънкан, 24/42 hp, +1 attack, +1 all defences, +1 saving throws, +1 damage
F10 Вебрендос
E9+ Вълк, -50 hp, marked by Vebrendos
E9 Гоблин-ездач, -37 hp, bloodied, divine challenged by Dunkan
B10 Гоблин-арбалет-5

Картата е непроменена.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от lowstef » пон яну 12, 2009 4:12 pm

Дънкан продължаваше да настъпва навътре в обора, като междувременно не пропусна да замахне към ездача на вълка. Ударът, макар и не твърде силен остави поредната кървава следа по тялото на зеления изрод, а и излъчваната от Дънкан бойна ярост разколеба гоблина, който загуби равновесие върху гърба на звяра и следващите му няколко движения бяха по-разколебани. Бледият щит пред Етна вече се разтваряше във въздуха, вече не толкова нужен, сега когато момичето беше извън обсега на зъбите на вълка. Явно обаче божественото сияние не бързаше да се изпарява, защото се насочи към лявата ръка на Дънкан, като за миг се сгъсти преди война да го прекара набързо над оставените от зъбите на звяра кървящи следи по тялото му, където светлината сякаш се засмука от ръката на полуелфа към раните и спря кървенето като дори успя почти напълно да ги затвори.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » пон яну 12, 2009 4:23 pm

Инициатива:
F12 Айсерон
Е12 Етна, +2 АС
G10 Марсел
H11 Арейдон
D11 Дънкан, 38/42 hp
F10 >>Вебрендос
E9+ Вълк, -50 hp, marked by Vebrendos
E9 Гоблин-ездач, -45 hp, -2 to all attacks, bloodied, marked by Dunkan
B10 Гоблин-арбалет-5
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » вт яну 13, 2009 1:01 pm

Брадвата на драконокръвния описва широка дъга и се врязва със свистене в хълбока на вълка, миг преди същата брадва със свистене да пропусне на сантиметри главата на гоблина-ездач.
Въпреки разкъсаната си плът обаче, звярат обръща малко внимание на драконокръвния, дори когато той отново го посича, разпилявайки вътрешностите му по покрития със слама под. С предсмъртна ярост във очите си, то насочва цялата си злоба, към рицаря пред него. Животното надава смръзяващ кръвта вой и зъбатата му паст се врязва през защитите на Дънкан. Полуелфът надава неумишлен стон, когато въздуха напуска дробовете му и се свлича на едно коляно.
Макар и обезсилен от удара на Дънкан, гоблинът-ездач надава обнадежден боен вик и замахва в синхрон с последвалата втора яростна атака на вълка. Този път рицаря успява да изтрещи щита си в муцуната на вълка, отблъсквайки атаката му, а лекият замах на гоблина отстача немощно от окървавената му броня. Другият гоблин обаче, се възползва от откриването на рицаря и забива втората си стрела в ребрата му.


Инициатива:
F12 >>Айсерон, -1 attack rolls
Е12 Етна, -1 attack rolls
G10 Марсел, -1 attack rolls
H11 Арейдон, -1 attack rolls
D11 Дънкан, 15/42 hp, -1 attack rolls, bloodied, ongoing 5 damage
E11 Вебрендос, -1 attack rolls
E9+ Вълк, -75 hp, bloodied, marked by Vebrendos
E9 Гоблин-ездач, -45 hp, -1 to all attacks, bloodied, marked by Dunkan
B10 Гоблин-арбалет-5, +1 attack rolls
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Prince of Essembra
Мнения: 1047
Регистриран: чет май 17, 2007 6:24 pm
Местоположение: Благоевград

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от Prince of Essembra » вт яну 13, 2009 8:45 pm

Елфът направи крачка назад, приковавайки с очи ездачът. После се концентрира над изстрела си, но ръката му трепна и стрелата едва закачи рамото на гоблина, отскачайки о стената в конюшната. Айсерон не се замисли и опъна тетивата отново, като този път сполучи. Втората стрела се заби надълбоко, право във врата на вълка. Въпреки точните си попадения, елфът бе смръщен и нямаше как, когато Дънкан бе в смъртна опасност. Младежът подвикна към Марсел: ,, Свещенико погрижи се за раните на смелчагата отпред, май е доста тежко ранен и определено се нуждае от твоята свята магия."

[sblock]Move Action: до G 11.
Attack vs Rider: 21
Attack vs Wolf: 25
Damage vs Rider: 4
Damage vs Wolf: 12
Hunters Quarry damage vs Rider : 1[/sblock]
Последна промяна от Prince of Essembra на ср яну 14, 2009 10:30 am, променено общо 1 път.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » вт яну 13, 2009 9:56 pm

Звярът изскимтява, когато стрелата на елфа се впива във врата му, мускулистите му крака правят няколко неуверени стъпки в страни и той се стоварва безжизнен на земята - почти затискайки стъписания си ездач под туловището си.

Инициатива:
G11 Айсерон
Е12 >>Етна
G10 Марсел
H11 Арейдон
D11 Дънкан, 15/42 hp, bloodied, ongoing 5 damage
E11 Вебрендос
E9 Гоблин-меч-1, -51 hp, -2 to all attacks, bloodied, marked by Dunkan
B10 Гоблин-арбалет-5
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от ChoChan » ср яну 14, 2009 12:37 pm

Етна изтръскваше кръвта от остриетата си, когато Дънкан понесе редицата тежки удари, тя погледна за миг през рамо, след което обърна глава и впи зъл поглед в гоблина, изпратил последната стрела. Когато бронираният й спътник изпъшка от болка и залитна назад, тя се стрелна покрай него и опря рамо в гърба му. Стисна зъби, когато ботушите й се плъзнаха няколко сантиметра в страни под тежестта на тялото му, изръмжа кратко й го блъсна обратно на крака. След което с бързи крачки продължи към приклещения в ъгъла стрелец. Направи кратко движение с китка, при което ножът в ръката и трепна за миг преди да замахне към гоблина. Той се изкриви, за да отблъсне удара и, обладана от емоции, Етна не можа да реагира навреме. Заби ножа до дръжката в прогнилата дървена стена на сантиметри от лицето му, а дървото около острието се вледени.


[sblock]move C11
minor daily duelist dagger - gain CA
encounter power 1d20+12=13 vs AC[/sblock]
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от CTAHuMuP » ср яну 14, 2009 4:55 pm

Марсел почервеня от гняв след думите на Айсерон и изкрещя в негова посока:
- Знам какво да правя, нахален, дългоух натрапнико! Великият Бартоломео няма нужда от некомпетентните ти съвети!
За момент се замечта да има голяма брадва като мосю дракон, с която да разцепи главата на наглия елф, но след това се опита да се съсредоточи върху належащото. Както обикновено, Сеханин усещаше нагорещените емоции на своя най-прекрасен служител и материализира молитвата му под формата на нажежен до бяло огън, който се блъсна централно в гърдите на доскорошния ездач и кожата му завря. Заедно с това кървящите рани на Дъни се затвориха, а след това изчезнаха напълно.
В друг случай след подобно великолепно геройство Марсел би изпял нещо триумфално, но сега вдигна очи и започна да се моли:
Сеханин, любима, дай ни силите
Да изтраем на Айсерон тъпотиите
И нищо, че е глупав и безполезен
Пак да побеждаваме лошите с песен!
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » ср яну 14, 2009 11:19 pm

Гоблинът се олюлява от изпепеляващата го енергия, но болката сякаш му дава сила.
- Кулкор Зул на'чамале. Уйгулт на Харгай!* - извиква обляното в собствената си кръв и тази на вълчия труп под него същество и хваща меча си с две ръце, а погледът му се изпълва с решителност.

Инициатива:
G11 Айсерон
Е12 Етна
G10 Марсел
H11 >>Арейдон
D11 Дънкан, 30/42 hp
E11 Вебрендос
E9 Гоблин-меч-1, -68 hp, -2 to all attacks, +3 all defenses, bloodied, marked by Dunkan
B10 Гоблин-арбалет-5
* Айсерон: превод от гоблински
Спойлерите са за четене само от хората, чието име е отгоре.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от 4uk4ata » чет яну 15, 2009 12:38 pm

Арейдон.

За момент леденото изражение на Арейдон се променя и елфът тихо проскърцва със зъби, видимо обезсърчен от липсата на ефект на последното му заклинание. Богове, какъв е този мой късмет днес, помисли си той и погледът му прескочи от гоблина с меча до неговия събрат зад сеното. Еладринът присви очи и започна нова магия, бързайки да изпревари пръстите на гоблина, които прескачаха до колчана...
Атака: Magic Missile срещу гоблина с арбалета, 1d20+6=9 срещу reflex. Май няма нужда да мятам за щети :(
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от lowstef » чет яну 15, 2009 3:51 pm

На Дънкан вече му омръзваше упоритостта на вече бившия ездач. Първата му атака пропусна прясно мобилизиралият се гоблин, но с вик "Умри, няма ли най-сетне просто да умреш!" война се мобилизира и замахна за втори удар. Гоблина явно не очакваше такава пъргавина от бронирания си противник и не успя да отрази атаката. Мечът на полуелфа се впи във шията му и окончателно прекъсна презряният му животец. Успехът вля нови сили в тялото на Дънкан, но не го главозамая, стрелата на последния гоблин още стърчеше от тялото му. С бърз поглед опитния войн оцени обстановката. Единия фланг на гоблина привидно се прикриваше от стената на преградата за коне, но Дънкан знаеше, че и оттам ще може да нанася удари, макар и по-трудно, но по-важно - ще може да отвлича вниманието на противника си докато Етна му навира арбалета в неприятни места. Войнът уверено мина в обход на противника си и няколко мига по-късно гоблина откри, че трябва да внимава за атаки вече от две посоки.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от AngerNogar » чет яну 15, 2009 4:57 pm

Докато Дънкан си проправя път към тактически изгодната позиция - пред краката му, в средата на най-близките ясли, се изпречват две вълчета, големи около две педи и завити в някакви окървавени парцали и кожи, които преди може и да са били дрехи.

Драконокръвният блъсва настрани, с дръжката на брадвата си, все още гърчещата се с пръсти около разкъсаното си гърло подробност и заема мястото й - очи (и брадва) в очи с последния оцелял гоблин. Тялото на Веб се задвижва напред с учудваща бързина и оръжието му описва смъртоносна окръжност, преди да отнесе шлема на гоблина и почти да пробие дупка е стената зад него.

Това, както и последния предсмъртен гърч на последния му събрат се оказват прекалено много за морала на приклещения зеленокож, който изписуква и се оглежда панически наоколо. Гоблинът захвърля арбалета си в лицето на драконокръвния и се втурва към камината от дясно. Мечът на Дънкан се стрелва над преградата на конюшната, възползвайки се от ситуацията, но пропуска целта си. Брадвата на драконокръвния също се стрелва несигурно, докато Веб с псувни маха арбалета от лицето си и само Етна успява да остави кървава черта по бузата на гоблина с едно движение на китката си.
Вече бившият стрелец се шмугва в камината и започва скимтейки да драпа нагоре по комина сред облаци сажди и с променлив успех.

OOC: Край на битката, можете да действате извън реда на инициативата. Освен това можете да си вдигнете и четвъртото ниво, което току що спечелихте. Също Етна ще е хубаво да си смени някой от дава фийта даващи фийт бонус към инициатива, за да ставаме legal стъпка по стъпка.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
lowstef
Phantom Lord
Мнения: 1268
Регистриран: вт апр 08, 2008 10:05 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Битка 4.1 - Конюшната

Мнение от lowstef » чет яну 15, 2009 6:20 pm

-Веб, бързо, не го пускай да избяга, ако го хванем жив може и да успеем да го разпитаме - извика Дънкан -Ей, ти, гоблина, ако се предадеш и говориш ще останеш жив! Ох, че и с назъбен връх... - полуелфа измъкна гоблинската стрела, при което пак протече малко кръв. Убеден че грамадния драконокръвен ще се оправи с гоблина на първо време, война на Ератис най-сетне позволи да болката от раните да вземе връх над адреналина, плискащ се из вените му, и се свлече не коляно да си поеме дъх. Няколко мига по-късно вече се изправяше на крака с леко побледняло лице.
-Хей, Айсерон, тук има два малки нещица, които може и да те заинтересуват. Може да ги вземеш да си ги отгледаш, нищо чудно да имат по-остро обоняние от твоите кученца и в бъдеще да те предупреждават, когато зад вратата се крият огромен вълк и половин дузина гоблини.
Който ме харесва е прав! Който не ме харесва е прав! Който не му пука за мен не е прав!
The leather armies have prevailed
The Phantom Lord has never failed...
Fall to your knees and bow to the Phantom Lord

Заключена

Върни се в “Red Hand of Doom”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост