Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Кукли и конци - организационна тема

Какво са ролевите игри? Как се играе? Как се играе добре? Как се води добре? Защо се прави така, а не иначе? И какво мислите за... Ето само част от въпросите, които рано или късно сполетяват всеки ролеви фен. Тук е мястото за всякакви ролеви теми, били те обвързани с конкретна система или не.
Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Кукли и конци - организационна тема

Мнение от Azmodael » пон юли 05, 2010 9:53 pm

Понеже си нямам собствена архивирана форумна игра ще пусна информацията за предстоящата ни настолна игра по Д§Д 4е Еберон тук. Който иска да чете, но накрая всички да хейтят Амби щото ме накара да водя :)

Главни действащи лица на политическата сцена:

Крал Боранел ир'Варан - 58 годишен:
Настоящият крал на кралство Бреланд е един от най-успешните монарси в човешката история, може би наравно с Галифар първи. Поема разклатения трон малко преди края на дългата война, успява да договори изгоден за кралството мир. Стабилизира трона, намалява властта на камерата на лордовете за сметка на камерата на буржоата. Народът го боготвори като светец. Известен е като благ човек, който винаги търси компромиси и добре обмислени решения, дори и под напрежение. Веселяк и шегаджия на младини, сега той е по-скоро студен и търпелив. Надживява три съпруги и осем деца. Понастоящем е с много разклатено здраве и не е правил публични изявления повече от година. Мълвата твърди, че страда от прогресиращо заболяване на ума и маршал Винир ир'Латар на практика управлява страната.

Велик Маршал Винир ир'Латар - 58 годишен:
Един от най-младите маршали в историята на Бреланд и близък приятел на краля още от военната академия, маршал ир'Латар се е доказал като способен тактик и логистик по време на войната, а и в ревитализацията на кралството в годините след това. Известен е с аполитичните си убеждения, с изключение на безрезервната си вярност към краля. Близък приятел с принцa-наследник и негов ментор. Слаба популярност сред плебеите, но сред голяма почет при военните.

Принц-наследник Боранех ир'Варан - 32 годишен:
Единственото оцеляло дете от първата и най-голяма любов на Боранел - Лейди Чаасева ир'Массат от Сайър. Често влиза в остри спорове с баща си, с когото той дели малко общи черти, Боранех прилича по-скоро на дядо си, на когото е и кръстен. Затворен, студен и пресметлив човек, той се доказва като способен генерал и командир. Има склонност към злоупотреба с алкохола. Има много малко приятели и е често нетактичен и ненужно груб. Не търпи административна и канцеларска работа. Доста непопулярен сред населението, тъй като не обича да присъства на обществени събития. Понастоящем губернатор на Шарн и околността. Поради характера си той не се разбира много със другите членове на семейството.

Принцеса Лаура ир'Варан - 23 годишна:
Дъщеря от втория брак на Боранел, известна като най-красивата перла в кралската корона. Младата принцеса е красива, чаровна, умна и дипломатична. Боранел навреме оценява достойнствата й и я задържа в семейството, отказвайки множество изгодни предложения за брак. Лаура пътува още от малка и често сключва официални и неофициални договори на държавно ниво. Любимка на всички - от благородници до простолюдие тя е често спрягана за първата кралица на Бреланд от много време насам - още повече, че проявява всички други заложби изисквани от един способен монарх. Традицията повелява Боранех да поеме короната, но според закона Боранел сам определя наследника си. Самата Лаура не се чувства готова да царува, тя смята, че короната принадлежи по право на брат и Боранех, който тя много обича, въпреки, че тази обич изглежда едностранна. Сравнително малко познава принц Дерил, тъй като докато той расте тя е често извън страната, но отскоро те започват да се опознават и са в чудесни отношения.

Принц Дерил ир'Варан - 19 годишен:
Най-младият член на кралското семейство, принц Дерил впечатлява всички от дете с невероятният си интелект. За никого не е изненада, когато се проявяват вродени магически способности и той е изпратен в Моргрейв да овладее силите си. В ранните си години Дерил е проблемно дете с малко приятели, наднормени килограми и слабо заекване, но малко след началото на юношеството след едно пътуване Дерил ир'Варан, като че ли разцъфва като пролетно цвете и проблемите му един след друг изчезват. Днес той май има всичко - чар, ум, талант и желание за съвършенство във всяко нещо, с което се захване. Мълвата гласи, че зла вещица го е прокълнала, но проклятието е било премахнато навреме. Той няма врагове, но продължава да е сравнително затворен и не допуска много хора до себе си. Преподавателите му са изумени от способностите му, които на моменти изглеждат свръхчовешки. Всички благородници на които се е представил виждат в него достоен конкурент на принцеса Лаура за трона. Той не понася брат си, който го смята за глезено хлапе, но отскоро прекарва много време със сестра си, която го посещава редовно в университета.

Други важни лица:

Ларал, Господарят от шестицата - ??? годишен:
Никой не познава този мистериозен променящ се, ако изобщо е такъв. Твърде вероятно е той да е баща на героите в тази истроия, но ако е така не е от най-загрижените родители. Със сигурност той е отговорен за отглеждането и възпитаването им, посредством трети лица. Той винаги действа чрез посредници, чиито опознавателен знак е използването на истинското му име. Веднъж или дваж героите са сигурни, че са срещали тази мистична фигура лично, но способността му да приема всякакви форми прави сигурното разпознаване невъзможно.

Лофти - 19 годишен:
Петитят член на неуловимата петорка, Лофти е веселяк и акробат, с артистични наклонности и точно око. Той се вписва перфектно в ролята си на оценител за Моргрейвския университет, придобил е почти енциклопедични знания на тема исторически/магически артефакти. Тази работа му дава много свободно време, в което той поддържа малката си страст на авантюрист и донжуан и немалко благородни девици са преминали през ласките му. Лофти е майстор на рапирата, но талантът му е точният поглед и сигурната ръка. С лък или арбалет в ръка той може да порази муха от десетки метри. При последните няколко събирания обаче той изглежда нервен, а на последното почти се разплаква, уверен, че групичката им е разкрита и някой ги следи. Взимат се всички предпазни мерки, но на следващото събиране той така и не се появява...

Дейви - 12 годишен:
Приятел на Лофти, това отракано хлапе май-знае всичко, което става по улиците на Шарн. Малкият умник си е наумил, че дори и без родител и спонсор може да влезе да учи в Моргрейвският университет и прави всичко по-силите си, за да постигне целта си. Информацията му е полезна и точна, но услугите му са скъпи и разполага с цяла армия от хлапета, които могат да превърнат в ад живота на човек, решил да измами малкият бос. Дейви предпочита услуги пред злато, но често услугите които поисква оставят горчив вкус в устата на другият партньор в сделката. Грижи се за своите хлапета, а младият донжуан е негов кумир.

Предателят Тамат - ??? годишен:
Голямата цел и голямото разочарования за героите, този мъж или жена не дава никакви признаци да съществува изобщо. Дори и той да върши нещо активно, то то е неуловимо за сетивата на героите, Организацията, че дори и черната цитадела. Дали той съществува изобщо - доказателства няма, но получената информация за него гласи, че е бил дългогодишен дълбоко законспириран член на Организацията, който в един светъл ден е спрял да отговаря на всякакви позиви и заповеди. Шестицата смята, че той е жив и на свобода, в Шарн, и трябва да бъде намерен и обезвреден. За нещастие те не дават никакви указания как да се осъществи това начинание. Дали сега, когато политическата обстановка в Бреланд се нажежава той няма да направи дългоочакваният ход, който да го изкара иззад кулисите?

Отговори

Върни се в “Настолни Ролеви Игри”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 6 госта