Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[D&D 3.5] Въпроси и отговори

Какво са ролевите игри? Как се играе? Как се играе добре? Как се води добре? Защо се прави така, а не иначе? И какво мислите за... Ето само част от въпросите, които рано или късно сполетяват всеки ролеви фен. Тук е мястото за всякакви ролеви теми, били те обвързани с конкретна система или не.
FireDeath
Мнения: 975
Регистриран: вт дек 25, 2001 10:41 pm
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от FireDeath » пон окт 29, 2012 7:53 pm

AngerNogar написа:Silver Fang от Champions of Valor DnD 3.5.

Пак заповядай.
единственият човек на този форум, който може да отговори на въпрос от рода на:
"имаше един фийт, дето правеше едни неща и беше от една друга книга с едни ралти вътре в нея. Фийта е за ени същества, ама не съвсем за тях ми за ени други такива и прай ени мании"
евалата, Живков.

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от 4uk4ata » пон окт 29, 2012 9:26 pm

Ангере, сега ако кажеш, че си го отговорил без да погледнеш някоя база с фийтове, направо те признавам :) .
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

Потребителски аватар
CONAN
Варварин
Мнения: 8806
Регистриран: пон яну 27, 2003 7:21 pm
Местоположение: Кимерия
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от CONAN » вт окт 30, 2012 10:46 am

4uk4ata написа:Ангере, сега ако кажеш, че си го отговорил без да погледнеш някоя база с фийтове, направо те признавам :) .
Базата която е ползвал е Anger_DB_3.5.234234
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8349
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от CTAHuMuP » вт окт 30, 2012 11:12 am

CONAN написа:Базата която е ползвал е Anger_DB_3.5.234234
Хахаха!
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
4uk4ata
Мнения: 1264
Регистриран: ср авг 13, 2008 3:01 am
Местоположение: София
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от 4uk4ata » вт окт 30, 2012 12:00 pm

Daaamn. Базата явно е яко оусъм :mrgreen: .
Жрец на всевишната и всемилостива Копърка. Нека се слави името й и множат чадата й, за радост и закрила на човешкия род.

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2703
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Azmodael » пет яну 11, 2013 2:22 pm

Детект Меджик засича ли магическия сензор създаден от Scrying спел?

Потребителски аватар
Morbeo
Мнения: 509
Регистриран: съб сеп 28, 2002 1:37 am
Местоположение: Jiānghú, the Wuxia paradise
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Morbeo » пет яну 11, 2013 5:12 pm

Да, но то дори не ти трябва Detect Magic, само Int check е достатъчен ако имаш Int > 12. При всички случаи ще разбереш че има сензор но само дотам, няма как да разбереш чий е и защо е в кенефа ти.
МИКИ МАУС НА ТРИ МОРЕТА

FireDeath
Мнения: 975
Регистриран: вт дек 25, 2001 10:41 pm
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от FireDeath » пон яну 14, 2013 5:08 pm

Morbeo написа:защо е в кенефа ти.
or how and why did it come out of your ass, for that matter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от ChoChan » ср яну 23, 2013 10:56 am

Някъде пише ли как действа Gust of windна Mounted creatures? Medium creature na Large mount

Medium creatures are unable to move forward against the force of the wind, or if flying are blown back 1d6×5 feet.

Large or larger creatures may move normally within a gust of wind effect.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10448
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Yago » ср яну 23, 2013 12:24 pm

Ако ползваш правилата буквално:
Ездача не може да се мърда, но на него не му и трябва, защото ездитното животно го мърда.

Ако искаш да се занимаваш с несигурни неща като "реализъм", може да се замислиш за това, че движението на животното осигурява повече вятър за ездача и да погледнеш някои от стандартните хвърляния за Ride.
ум колкото на замажан синигер

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от ChoChan » пон мар 04, 2013 2:21 am

Мултиклас 1 клерик / 6 хамелеон

1ниво клерик дава turn undead
6ниво клерик дава turn undead като клерик с нивото на хамелеон

Когато търнва, може ли играчът да си решава избирателно дали да си търнва като 1ниво или 6/7мо ниво клерик?
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2703
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Azmodael » пон мар 04, 2013 3:23 am

Така както подвеждащо си го написала и аз ще ти отговоря, че не може :)

Чакай да линкнем сега класа Хамелеон да видят хората за какво иде реч http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/iw/20041210b

Наблегнете на втория пасаж и на описанието на Mimic Class Feature.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Night Wanderer » пон мар 04, 2013 4:25 am

Моите 4 стотинки:

Според мен си избираш кое да ползваш - едното или другото, но не и двете заедно (т.е. първо или шесто, но не и седмо). Според мен е стейтнато, че не стакват нивата в класовете ти, защото пише, че нивото ти е равно на "клас левъла". За сравнение някои класове правят разни неща, използвайки "керъктър левъла", т.е. сбора от нивата ти във всички класове.

Още повече, че реално нищо не пречи да си имаш клеришки клас, който канализира положителна енергия, за да търнва ъндеди, пък с хамалеона да си вземеш отрицателна енергия и да ребюкваш ъндеди. След като в този случай е безспорно, че нивата ти не стакват и всеки път си избираш коя енергия да канализираш, реално и в другия случай би трябвало да се спазват същите стандарти.

Вътреигрово обаче ми звучи малко странно да имаш два различни източника на една и съща енергия и да не можеш да ги обединиш в едно - все едно да имаш батерия от волт и половина и батерия от четири волта и половина и да не можеш да ги свържеш последователно, за да имаш шест волта. Макар че сега като си дадох тоя пример всъщност не звучи толкова нелогично... тва е божествена енергия, не е батерия, да правиш с нея квото си искаш. Няма пречка двата източника да не могат да се смесват.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10448
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Yago » пон мар 04, 2013 7:56 am

Azmodael написа:Така както подвеждащо си го написала и аз ще ти отговоря, че не може :)
Всъщност, както го е написала, би трябвало реакцията ти да е "Да, може." тъй като тя е описала ситуация при която имаш 1+6 нива на клерик за целта на търн ъндед.
ум колкото на замажан синигер

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от ChoChan » пон мар 04, 2013 9:55 am

Съжалявам, ако е прозвучало подвеждащо. Това не ми беше намерението.

За мен просто е нелогично в едната посока - като се определя силата на заклинанието - да се приема че търновете се "стакват", тоест като търнваш като хамелеон е като 7ниво клерик, а като търнваш като клерик, е като 1ниво клерик.

Естествено е небалансирано и да можеш да търнавш 4+2 пъти като 7мо ниво клерик.

Но като цяло ми е странна идеята еднакви клас фийчъри за един персонаж да имат различни ефекти. В края на краищата това не е различно ниво на една и съща магия. Така прекалено много ми прилча на on/off бутон на персонажа.
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от AngerNogar » пон мар 04, 2013 10:18 am

Всъщност ако Good Cleric 1/Chameleon 6 избере да Mimic-ва Turn Undead - той търнва като 7мо ниво клерик и тима търнове на ден като 7мо ниво клерик минус тези които вече е използвал този ден.
Поне така работи за Paladin/Cleric (т.е. ефективните им нива за търнване се стакват, броя търнове си остава непроменен).
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10448
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Yago » пон мар 04, 2013 11:36 am

ChoChan написа:Но като цяло ми е странна идеята еднакви клас фийчъри за един персонаж да имат различни ефекти.
Затова и нямат.
Както каза Ангера, те стакват.
Същото важи за абсолютно всички фийчъри, евър.
Освен изрично описаните излкючения.
ум колкото на замажан синигер

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от ChoChan » пон мар 04, 2013 11:42 am

Ангера казва, или поне така обясни в скайп, ако не греша, че
Всъщност ако Good Cleric 1/Chameleon 6 избере да Mimic-ва Turn Undead - той търнва като 7мо ниво клерик и тима търнове на ден като 7мо ниво
А ако избере да търнва като Cleric 1, без да мимиква си търнва като Cleric 1
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10448
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Yago » пон мар 04, 2013 11:50 am

ChoChan написа:ако Good Cleric 1/Chameleon 6 избере да Mimic-ва Turn Undead - той търнва като 7мо ниво клерик и тима търнове на ден като 7мо ниво
А ако избере да търнва като Cleric 1, без да мимиква си търнва като Cleric 1
Точно тъй.
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Night Wanderer » пон мар 04, 2013 3:05 pm

И аз да питам нещо, за което възникнаха спорове наскоро.

Един паладин има ring of counterspell със зареден в него greater dispel magic. Паладина го уцелват с chain lightning. Какво става?

Една възможна теория - като четем описанието на counterspell в РНВ, виждаме, че dispel magic е универсална магия, която каунтърва всички други видове магии. (в обикновения случай, за да контрираш някоя магия трябва да използваш същата, или "обратната" й, ако има такава) След като това е така, то тогава dispel magic може да каунтърне всяка една магия, с която паладиннът е таргетнат, следователно контрира chain lightning.

Другата възможна теория - като четем описанието на пръстена и го тълкуваме буквално, пръстенът контрира само точно тази магия, която е сложена в него. Следователно пръстен, със зареден greater dispel magic ще контрира само и единствено greater dispel magic, а не dispel magic, chain lighning или каквото и да е друго.

Кое е вярното? Ако може някакви аргументи да се дадат.

п.с. проблемът не е много изяснен и по западните форуми и в общи линии няма единно мнение по въпроса. макар че там примерът е с файрбол и спорят дали той таргетва конкретно някого или не, което мен не ме интересува.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10448
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Yago » пон мар 04, 2013 3:37 pm

По-скоро първото.
Брой пръстена като персонаж, който си няма друга работа, освен да подготвя действия за каунтър-спел, ако човека който го носи е част от потенциално ударените.
ум колкото на замажан синигер

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2703
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Azmodael » пон мар 04, 2013 3:43 pm

ChoChan написа:Ангера казва, или поне така обясни в скайп, ако не греша, че
Всъщност ако Good Cleric 1/Chameleon 6 избере да Mimic-ва Turn Undead - той търнва като 7мо ниво клерик и тима търнове на ден като 7мо ниво
А ако избере да търнва като Cleric 1, без да мимиква си търнва като Cleric 1
Toва същото ти го обясних още първия път като ме пита защо така :)

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от ChoChan » пон мар 04, 2013 3:45 pm

Да Пешо, и както ти казах и тогава, според мен е тъпо. Но щом болшинството е на това мнение, ще се съглася и аз.
give me love so that I can kill...she's so unreal

chrono
Мнения: 227
Регистриран: пет сеп 03, 2010 2:06 pm

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от chrono » пон мар 04, 2013 6:33 pm

Night Wanderer написа:И аз да питам нещо, за което възникнаха спорове наскоро.
Тук не виждам как има място за две мнения по въпроса. Описанието е:
This ring might seem to be a ring of spell storing upon first examination. However, while it allows a single spell of 1st through 6th level to be cast into it, that spell cannot be cast out of the ring again. Instead, should that spell ever be cast upon the wearer, the spell is immediately countered
Съвсем изрично пише, че диспел-а не се каства и не може да бъде кастнат от пръстена. Логично е този пръстен да е много ограничен, при положение че струва 4к и държи до 6-о ниво магии, а ring of spell storging струва 50к и държи до 5-о ниво магии.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Night Wanderer » пон мар 04, 2013 7:51 pm

chrono написа:
Night Wanderer написа:И аз да питам нещо, за което възникнаха спорове наскоро.
Тук не виждам как има място за две мнения по въпроса. Описанието е:
This ring might seem to be a ring of spell storing upon first examination. However, while it allows a single spell of 1st through 6th level to be cast into it, that spell cannot be cast out of the ring again. Instead, should that spell ever be cast upon the wearer, the spell is immediately countered
Съвсем изрично пише, че диспел-а не се каства и не може да бъде кастнат от пръстена. Логично е този пръстен да е много ограничен, при положение че струва 4к и държи до 6-о ниво магии, а ring of spell storging струва 50к и държи до 5-о ниво магии.
Тоест ти кое мнение застъпваш, че не разбрах?

Никой не говори за кастване на магии от пръстена, става дума единствено за контриране на магия. Въпросът е може ли да е която и да е или трябва да е точно диспел меджик?
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Lord Vader » пон мар 04, 2013 7:53 pm

Според мен изрично пише 'that spell'. RAW, каунтърва само магията, която е кастната върху пръстена. Ако беше кастнат лайт, щеше да каунтърва само лайт, но не и даркнес (която уж е 'противоположна').
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Night Wanderer » пон мар 04, 2013 7:58 pm

Ок, обаче при това положение се оказва, че имаш доста добра протекция от диспелване на стойност едва 8к - два пръстена с по двата различни вида диспел в тях. Противника ти трябва или да хаби два хода, или да има един куикъннат диспел меджик, или да те таргетва с disjunction, което е 9-о ниво магия и въобще - проблемът е, че създаваш доста фрустрации за много малко пари.

Това е, което ме притеснява в тия пръстени. Ако струваха повече щях да се съглася, ама така ми се вижда малко прекалено.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Lord Vader » пон мар 04, 2013 8:00 pm

Ако ти си водещия, смени го както си искаш. 3.5 е всичко друго, но не и балансирана :) А и ако изхабиш двата си ринг слота за това, ОК, но не можеш да имаш никой друг от небалансираните пръстени на земята.
Последна промяна от Lord Vader на пон мар 04, 2013 8:02 pm, променено общо 1 път.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Night Wanderer » пон мар 04, 2013 8:01 pm

Аз вече го смених, но исках да чуя вашето мнение. Просто според мен тия пръстени за дизайнвани за да пазят файтъри от магии, а не да пазят набъфени типове от диспелване.
Последна промяна от Night Wanderer на пон мар 04, 2013 8:03 pm, променено общо 1 път.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Lord Vader
Детерминиран Форумен Философ
Мнения: 1598
Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
Местоположение: Coruscant City
Контакти:

Re: [D&D 3.5] Въпроси и отговори

Мнение от Lord Vader » пон мар 04, 2013 8:02 pm

Out of curiosity, как работи след като го смени?
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.

Отговори

Върни се в “Настолни Ролеви Игри”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост