Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Глава 1-ва

Форумна игра в D&D света Eberron.
Отговори
AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Глава 1-ва

Мнение от AngerNogar » пон яну 21, 2008 5:03 pm

Фарук и Нийс
Втория Сар от месец Арит на година четиринадесета от сто тридесет и седмия век по Дакханското летоброене. Ранен следобед.

Вярно, че краят на есента вече наближаваше и през няколко години се случваше да ръсне малко сняг по туй време, обаче през всичките си над 40 години Фарук не беше виждал такава свирепа виелица толкова рано.
Възрастният гоблин придърпа юздите на издишащия големи кълбета пара кон и се спря за миг докато успее да различи дребната фигура на следващото го, само на метър два във вече почти непрогледната виелица, момиче. След което отново нахлупи качулката на плаща върху лицето си и продължи да пробива партина в покрилия земята сняг.
Въпреки, че не беше съвсем сигурен къде точно се намират, но преди близо четири часа, когато проклетия сняг още не беше западъл, поне можеше да каже къде се намират. Фарук отново забави крачка, промълви тиха молитва, последвана от далеч не толкова тиха псувня и погледна обезсърчено към Нийс.
Русокосото момиче разкриви замислено физиономия, тръсна глава за да отметне покрилите лицето икичури коса и бавно посочи с финната си метална ръкавица напред и после надясно.
Фарук се взря напред продължително, докато не различи контурите на Фиринайските зъбери, които трябваше вече да са оставили далеч от лявата си страна, промърмори нещо през зъби, наметна качулката на плаща на момичето, въпреки че нейното лице далеч не бе заскрежено като брадата на гоблина, и след което зави ряско на дясно и продължи да пробива партината.
[sblock="хвърляния"]Direction, Survival Rolls: Faruuc - 1 (Failure!), Neese - 13 (Success!)
Environmental Hazard - Cold, Fort Save Rolls: Faruuc - 14 (Success!); Neese - 14 (Success!).
[/sblock]
Джарет и Джинкс
Втория Сар от месец Арит на година деветстотин деветдесет и трета. Ранен следобед.

Казват, че войната никога не се променя... но тази определено променя всичко около себе си. Дори без да прибягва до магическите си умения, Джарет можеше да усети, че проклетата буря направо вони на остатъчна магия. Вече от час бяха стигнали долината където трябваше да е проклетата крипта и се лутаха като гламави из шибаната виелица от която човек даже носа не можеше да си види. Сигурно си обикалят на петдесет разкрача от входа и непрекъснато да го подминават. Джарет ядосано изрита изпречилата му се снежна преспа и погледна питащо съм спътника си, който за миг изкриви вече посинелите си усни в неубедителна усмивка, след което поклати отрицателно глава и се загърна в пелерината си поемайки предната позиция.
[sblock="хвърляния"]Environmental Hazard - Cold, Fort Save Rolls: Jareth - 5 (Failure!); Jinx - 10 (Failure!).
Frostbite Nonlethal Damage Taken: Jareth - 1; Jinx - 6;
[/sblock]
P.S: За сега пишете в SBlock тагове и четете само този на спътника си.
Последна промяна от AngerNogar на вт яну 22, 2008 4:54 pm, променено общо 1 път.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Re: Глава 1-ва

Мнение от CTAHuMuP » пон яну 21, 2008 6:10 pm

Фарук и Нийс
Фарук за пореден път прокле наум женската солидарност, която го беше вдигнала от топлото му кресло до камината и го беше пратила в снежната пустош. Още си спомняше думите на жена си. Беше започнала със "Скъпи, не мислиш ли, че Нийс ще се чувства по-добре ако пътува с някой, който познава?" и седмица по-късно стигна до "Ако не отидеш можеш да забравиш да спиш някога отново в брачното ни ложе, а храна ще ти готвят смотаняците, които всяка седмица висят в къщата ни!". Някой би си помислил, че става въпрос за собствената й дъщеря, а не за тази на брат му.

Не, никак не беше добре за старите му, чувствителни кокали да ги друса при тези ниски температури. И какво щеше да й стане на Нийс, ако беше тръгнала лятото? И тя беше същата като щерка му, която пък беше същата като майка си. Науми ли си нещо и край, то ще стане, тук и сега. Първата работа, която щеше да свърши Фарук като се прибере (АКО се прибере), ще е да поговори с 10-годишния си син и да му обясни никога, при никакви обстоятелства да не се хваща с жена като майка си.

И въобще тези жени луди ли са? Да пратят него в Сайър и то с подозрително вървяща подире му млада човешка жена. Все едно вероятността някой да го познае и да реши да му го върне за сраженията през Войната не беше достатъчно висока и ако сам беше решил да се разкарва из доскоро вражеската територия, ми дай сега с него да върви и момиче, което прилича на негова робиня и кой знае на какво още. Хм, дали пък да не забрани на Нур изобщо да се жени... Фарук въздъхна за пореден път, изплю се и обобщи тежките си мисли по следния начин:
- Очите ми не са така остри като едно време... Може би трябва по-често да се обаждаш за посоката.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Мнение от ChoChan » пон яну 21, 2008 7:26 pm

Фарук и Нийс
Дребното момиче леко килна глава настрани, повдигна края на качулката, която конникът преди малко бе придърпал над лицето й. Кичури светлоруса коса се завихриха пред искрената й лека усмивка:
- Да, чичо Фарук - отвърна тя с обичайния си мек, приятен за слуха глас. Почти не й се налагаше да повишава тон, за да преодолее ветровете на вихрушката. Гласът й сякаш винаги достигаше целта си. Залюля се на пети и пръсти с ръце скръстени зад гърба й, докато чичо й отново не подкара коня си. Последва го както винаги досега, на метър и половина-два зад него, крачейки в партината, която отваряше. Ботушите й, подсилени с метални пластини тихо скърцаха в пресния сняг, а оръжието на кръста й продрънкваше от време на време, когато вятърът завихреше краищата на наметалото й.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » вт яну 22, 2008 8:20 am

Джинкс
След няколко стъпки Джинкс пропада в поредната пряспа, което предизвиква пореден гневен изблик. За щастие на Джарет този път вятърът отнася до болка познатия порой от псувни и оплаквания надалеч от ушите му. След като се поуспокоява, Джинкс се обръща към спътника си и извинква:
"Ако скоро не намерим заслон, ще замръзнем в шибаната буря! Все още не мога да повярвам, че не се сети да подготвиш магии за защита от студа! "

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от AngerNogar » вт яну 22, 2008 2:50 pm

Фарук и Нийс
Само за няколко минути сякаш мъглата и дори малкото останала топлина се изцеждат от въздуха около вас и температурите падат до толкова, че за миг ви се струва, че чувате как самия въздух около вас замръзва с проскърцване. Следващите няколко глъдки въздух попарват дробовете ви сякаш сте пъхнали главите си в пещ и двамата омотавате шаловете на наметалата си плътно около лицата, което поне малко помага. Поне гледката наоколо вече почва да се разчиства и можете да добиете по-ясна представа къде сте.
Нийс вдига глава към небесата в израз на благодарност или проклятие, което остава неизказано, защото със стон на изненада отмества незащитената си руса главица от пътя на летящата към нея топка лед, която се разбива с глухо издрънчаване в нагръдника на бронята. Очуденото и изражение е прекъснато от изсумтяването тихото изцвилване на натоварения кон пред нея. Десетки парчета лед се забиват в хълбоците и врата на животното - все пак, годините обучение и много по тешките рани, които коня е понасял си казват думата - конят само изпръхтява недоволно и дори не потрепва докато следва господаря си.Изведнъж като някаква извратена пародия на никнещи пролетни цветя - преспите около тях се изпъстрят със стотици дупки широки един пръст и дълбоки докадето ви стига погледа.

Миг преди всичко отново да се замъгли от сипещия се лед и лапавица, момичето забелязва очертанията на ниска кула, забита в един от близките хълмове.
[sblock="хвърляния"]Environmental Hazard - Hail, Reflex Save Roll: Neese - 13 (Success!);
Spot checks: Neese - 17 (Success!), Faruuc - 11 (Failure!).
[/sblock]Между другото ако на някой му се налага да хвърля зарче, може да ползва http://krisinchico.brinkster.net/rolldata.asp. Името на кампанията е Shattered Kingdoms, както вече знаете. В описанието може да бъдете максимално кратки (то май и да искате не може да сте дълги) стига да се разбира за кое хвърляне от поста ви става дума
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Мнение от ChoChan » вт яну 22, 2008 3:39 pm

Фарук и Нийс
Нийс сгуши глава по плътно в яката на наметалото си, леко размърда рамене, за да изтръска снега преди да започне да се стапя по наметалото й и примигна да махне няколкото полепили се по миглите й снежинки. За миг в далечината мъглата сякаш се разтвори и момичето мярна някаква постройка, която изчезна във виелицата също толкова бързо. Тя мълчаливо спря погледа си върху гърба на мъжа пред нея.
След около пет минути Нийс прихвана наметалото си и се затича към Фарук; изравни се с коня за по-малко от 3 крачки, хвана една от каишките на седлото му и закрачи с него.
-Чичо, стори ми се че видях някаква кула недалеч оттук - тя посочи с ръка приблизителната посока, после отново го погледна над натоваредните багажи върху коня. - Не съм сигурна дали имаше някакви селища преди следващия град, но май няма да стигнем дотам преди мръкнало. А и бурята май се засилва.-тя леко килна глава настрани и се усмихна
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Мнение от CTAHuMuP » вт яну 22, 2008 4:00 pm

Фарук и Нийс
Фарук спря и впери изморен поглед напред, но не видя нищо. Въпреки това вярата в доброто зрение на младата му племенница и по-скоро искрата надежда, която думите й успяха да запалят в заетата му с мрачни мисли глава, взеха връх над вродения му от армията скептицизъм и той тръгна в указаната от Нийс посока, мърморейки:
- Хвала на Дол Дорн, може би все пак ще оцелеем това кошмарно време. Дори и да е някаква изоставена постройка, поне във вътрешността й ще сме защитени от вятъра и леда. Дано утре сутрин бурята е утихнала...

Продължавайки да се взира напред, опитвайки се да види въпросната кула, Фарук решително продължи да пробива път в преспите.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Потребителски аватар
Hazalad
Мнения: 641
Регистриран: пет фев 13, 2004 3:39 pm
Местоположение: Някакво
Контакти:

Мнение от Hazalad » вт яну 22, 2008 4:16 pm

Джарет
Джарет изсумтя нещо нечленоразделно, загръщайки се по-плътно във вълненото си наметало. Раздразнението към спътника му си пролича ясно, когато се обърна към него с думите:
"От теб се иска да намериш гробницата, или поне къде би трябвало да се намира. За това носиш проклетата карта, нали? Просто намери мястото, а аз ще го проверя дали не е защитено с илюзия".
След това се огледа във всички посоки, настройвайки магическото си зрение с цел да зърне нещо, каквото и да било около тях.

Използва Detect magic
I`m kid at heart, you see? When you tell me to stop, it just makes me run faster!

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от AngerNogar » вт яну 22, 2008 4:56 pm

Джарет
Слагаш ръка пред очите си, за да ги предпазиш от връхлитащия сняг и се концентрираш върху магията.
Заклинанието има доста различен развой от това което си очаквал, макар че далеч не се оказва употребено напразно. Цялото небе и вихрещата се около вас виелица са пропити от обагрената със златисти нишки кафява аура на магията на промяната*, но щом се завърташ надясно - в самия край на магическия ти взор и далеч извън границата до която виелицата ти позволява да виждаш с нормалното си зрение - виждаш зона на липса на магия, която натрапчиво се набива на очи, покрота с остатъци от лека перлено бяла аура на отричаща магия**.
[sblock="хвърляния"]Casting in blizzard, Concentration check: Jareth - 13 (Success!);
Discerning 1st magic aura type, Spellcraft check: Jareth - 14 (Success!);
Discerning 2nd magic aura type, Spellcraft check: Jareth - 14 (Success!);
*Transmutation
**Abjuration[/sblock]
Фарук и Нийс
Почти слепешката гоблинът заклаща бронираното си тяло в указаната посока, потръпвайки и псувайки инстинктивно, всеки път, когато някое парче град се пръсне в шлема му. Хълмовете трябва да са на не повече от стотина метра от тях, така че съвсем скоро трябва се окажат до кулата, пък проклетото небе ако ще и да се продъни.
Тогава две неща се случват - първо забелязвате следи от партина, която се изпречва на пътя ви, а малко в страни от нея виждаш полузатрупана от снега камена колона с изсечен на нея надпис.
Последна промяна от AngerNogar на вт яну 22, 2008 5:43 pm, променено общо 1 път.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Hazalad
Мнения: 641
Регистриран: пет фев 13, 2004 3:39 pm
Местоположение: Някакво
Контакти:

Мнение от Hazalad » вт яну 22, 2008 5:31 pm

Джарет
Джарет примигна няколко пъти да проясни погледа си, след което сграбчи ръкава на Джинкс. "Виж там. Има следи от магия. Бурята също носи следи от нечия магия, но те липсват на онова конкретно място. Неговото излъчване е друго." След това се зави по-плътно с наметалото си и хвана дръжката на дългия меч. "Хайде, да проверим дали това не е входа към нашата гробница."Замисли се за момент, след което добави иронично "И се приготви за евентуални изненади. Просто за всеки случаи."

Спелкрафт, когато има възможност за това, за да разбере каква е магията.
I`m kid at heart, you see? When you tell me to stop, it just makes me run faster!

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Мнение от CTAHuMuP » вт яну 22, 2008 5:56 pm

Фарук и Нийс
Възрастният хобгоблин спря и вдигна ръката си, свита в юмрук, правейки универсалния знак за спиране на нишка войници. След това посочи към колоната, макар че всъщност беше сигурен, че Нийс я е видяла отдавна, и се приближи бавно. Разчисти снега от надписа и се опита да го разчете.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от AngerNogar » вт яну 22, 2008 6:19 pm

Фарук и Нийс
По ВОЛЯТА на лод Седрик, протектор на източнен Сайър.
Поради зачестилите опити на бандити и мародери да използват руините на Хайтауър, като скривалище от което да тероризират мирните пътници и търговци,
ПОВЕЛЯВАМ:
Всички проходи водещи навътре от предверието на кулата да се запечатат и се забранява отварянето им и навлизането навътре в кулата под заплаха от смърт чрез обесване за разбойничество.

КанДЖИл + МаЛИлда = ЛюБоф 991
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Мнение от CTAHuMuP » вт яну 22, 2008 6:31 pm

Фарук и Нийс
Дълбока бръчка проряза угриженото лице на стария воин:
- Нима вече сме в Сайър? - промърмори тихо той, след което свали щита си от седлото и започна да го закача на лявата си ръка. - Нийс, майната му на лорд Седрик, който и да е той. Ще спрем в това убежище, ако ще да е свободно само предверието му, нямаме друг избор. И без това в тази буря никой от мързеливите сайърски войници няма да дойде да проверява какво става тук. Приготви се за схватка както съм те учил, обаче, защото войници със сигурност няма да срещнем, но като нищо може да попаднем на някой от бандитите, заради които е била затворена кулата.

След това Фарук извади и меча си, а конят му, дочул познатия звук на острието, изпръхтя неспокойно и удари нервно с копито в снега. Фарук го погали, прошепна му няколко успокоителни думи, след което, вече напълно въоръжен, бавно пое към кулата.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Мнение от ChoChan » вт яну 22, 2008 6:53 pm

Фарук и Нийс
Нийс кимна и също измъкна щита -приспособен за ръста и силата й- от купчината багаж на гърба на коня, прикачи го за лявата си ръка и откачи оръжието, което досега висеше на кръста й. Вдигна рамене и остави краищата на дългото наметало да покрият както щита, така и лекия боздуган в ръката й.
-Можем поне да сме доволни от факта, че няма да ни се наложи да нарушим Сайърските закони още с първите ни минути тук - тя кимна с глава към табелата - В края на краищата забранява се преход отвъд преддверието, а ние само смятаме да се приютим докато отмине бурята. Надявам се обаче, чичо, миналите по тая партина пред нас да са също само окъснели пътници. Тя отново дръпна качулката над главата си, оправи наметката си и продължи редом с Фарук.
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » вт яну 22, 2008 8:05 pm

Джинкс
Само мисълта за по-топло място се оказа достатъчна да повдигне настроението на Джинкс- той закрачи бързо в посоката, която Джаред му посочи и се усмихна щастливо.
- Да бе, изненади. Мислиш, че обитателят на гробницата ще има нещо против посетители ли? Ха!
Въпреки ироничните думи момчето извади малкия си арбалет и го стисна със замръзнала ръка.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от AngerNogar » ср яну 23, 2008 12:13 am

Джарет и Джинкс
Измъквате се от виелицата и се озовавате на малка четириетажна кула, вкопана в хълма. Половината от първия и най-широк етаж всъщност представлява нещо като отворено предверие. През широката арка без врата виждате обромен глинен печат на вратата в дъното на полукръглото помещение, пода на който е изпулнен с няколко почернели следи от огнища.

П.С: Не знам доколко ясно беше описанието ми. Накратко - първия етаж е във формата на буквата "Ф" и към половината от помещението има достъп през широка арка изрязана в стената му.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Hazalad
Мнения: 641
Регистриран: пет фев 13, 2004 3:39 pm
Местоположение: Някакво
Контакти:

Мнение от Hazalad » ср яну 23, 2008 12:13 pm

Джарет
Джарет огледа недоверчиво помещението.
"Мъртъв или не, собственика на тази гробница е бил маг, а от тях всичко можеш да очакваш."
След което отметна наметалото си встрани и приклекна да огледа дали случайно следите от огъня не са отскоро.
I`m kid at heart, you see? When you tell me to stop, it just makes me run faster!

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от AngerNogar » ср яну 23, 2008 7:26 pm

Джарет и Джинкс
Джарет влиза в предверието и го оглежда преценяващо, докато спътникът му е по-зает да бъде благодарен на факта, че макар и широката арка да не прави нищо за вълчия студ, поне отчасти спира виелицата и градушката.
За съжаление следите от огнища не ти говорят много, освен че вероятно и други са спирали тук да търсят завет и място за почивка. Никое от пепелищата не е все още топло, но в това време и живия огън сигурно замръзва докато изредиш Суветените.
Изведнъж една опасно близка светкавица осветява спускащия се вече сумрак и виждате по-ясно глинения печат на вратата към вътрешността на кулата, на който с големи букви е записано:
"По заповед на Протектора. Не отварай под заплаха от смърт чрез обесване за разбойничество!"
Фарук
Фарук остави колоната зад гърба си и с уверена крачка се отправи напред. Някъде на около триста разкрача зад гърба му се сгърчва светкавица и светлината и пробожда сумрака, осветявайки вкопаната в хълма кула пред двамата пътници.
Широка арка води към предната половина на най-ниския етаж на кулата която завършва с напречна стена и запечатана с огромен глинен печат врата на нея. Пода на предверието е изпълнен с многобройни обгорели следи от огньове. Сред пепелищата се разхождат двама мъже. Единият е нисък и облечен в продърпани кожени дрехи, а другият висок и снажен, облечен в халчеста ризница, като тези използвани от граничните отряди на сайърските магове-войни. Явно е чул звука от стъпките им, много преди да ги види, защото макар и лицето му недвусмислено да е обърнато във тяхната посока, изненадата в учите му показва, че ги е забелязал едва на светлината от мълнията.
След което следва една от най-дългите секунди в живота на Фарук. В ушите на възрастния рицар отеква звука от удара на собственото му сърце... но глух и далечен, сякаш е потопил главата си във вода, след което, всичко застива в тишина. Изгаряща перлена белота изпълва взора му - абсолютна и безконечна. За миг усеща тялото си едновремено разкъсано на хиляди парчета и смачкано в прашинка - и тогава и това усещане се размива в обгърналото го нищо.
Миг, ден или година по-късно, усещанията се връщат в стоварилия се в снега мъж.
[sblock="хвърляне"]Fort Save Roll: 4 (Failure!)
Damage: 6
[/sblock]
Нийс
Нийс проследява с поглед как Чичо и оставя колоната зад гърба си и с уверена крачка се отправя напред, след което и тя се отправя след него. Някъде на около триста разкрача зад гърба и се сгърчва светкавица и светлината и пробожда сумрака, осветявайки вкопаната в хълма кула пред двамата пътници.
Широка арка води към предната половина на най-ниския етаж на кулата която завършва с напречна стена и запечатана с огромен глинен печат врата на нея. Пода на предверието е изпълнен с многобройни обгорели следи от огньове. Сред пепелищата се разхождат двама мъже. Единият е нисък и облечен в продърпани кожени дрехи, а другият висок и снажен, облечен в халчеста ризница, като тези използвани от граничните отряди на сайърските магове-войни. Явно е чул звука от стъпките им, много преди да ги види, защото макар и лицето му недвусмислено да е обърнато във тяхната посока, изненадата в учите му показва, че ги е забелязал едва на светлината от мълнията.
Изведнъж парещ мусколен спазъм преминава през момичето, докато пред ужасения и поглед огромна разклонена мълния се стоварва пред кулата и едно от пипалата и се стрелва през тялото на чичо и, преди да се впие в земята. Набития рицар се стоварва в снега и тялото му се сгърчва в спазми, видни дори и през тежката броня.
[sblock="хвърляне"]Fort Save Roll: 2 (Failure!)
Electricity damage: 1
[/sblock]
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от AngerNogar » ср яну 23, 2008 10:38 pm

Джарет
Щумът от хрупането на снега под нечии стъпки привлича вниманието на Джарет и щом той вдига поглед в неговата посока, някъде в далечината проблясва светкавица, на чиято светлина мъжът забелязва източника на звука - набита фигура, облечена в практичните, но не особено естетични тежки брони на гоблините, тероризиращи от години южните граници на Сайър...
Изведнъж зрението на мага-войн избухва в изгаряща перлено бяла светлина и тялото му се сгърчва в конвулсии, от които едва остава на крака, макар и олюлявайки се.
[sblock="хвърляне"]Fort Save Roll: 19 (Success!)
Damage: 3
[/sblock]
Джинкс
Щумът от хрупането на снега под нечии стъпки привлича вниманието на Джинкс и щом той вдига поглед в неговата посока, някъде в далечината проблясва светкавица, на чиято светлина мъжът забелязва източника на звука - набита фигура, облечена в практичните, но не особено естетични тежки брони на гоблините, тероризиращи от години южните граници на Сайър...
Изведнъж огромна разклонена мълния се стрелва от мрачните небеса и едно от разклоненията и се забива в новопоявилата се фигура, отхвърляйки я в снега; друго пронизва неговия спътник, който едва успява да се задържи на краката си, а трето се стрелва покрай рамото на Джинкс и се забива някъде зад него - навътре в предверието и той усеща звука от посипващи се парчета мазилка.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » ср яну 23, 2008 11:19 pm

Джинкс и Джарет
Джинкс тъкмо е започнал да отваря уста, за да предупреди спътника си за новите гости, когато светкавицата се стрелва точно покрай него. Той веднага се обръща назад, сякаш забравил за фигурите и извиква опитвайки се да надвика тътена на гръмотевицата:
- Джаред! Добре ли си?

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Мнение от CTAHuMuP » чет яну 24, 2008 11:01 am

Фарук и Нийс
Възрастният воин си пое дълбоко дъх, адреналинът нахлу във вените му и събуди позабравените през последните години рефлекси. Моментално се изправи на крака и приведен ниско напред притича 15 крачки по диагонал така, че хем да се прикрие от двамата мъже в предверието, хем да се приближи към тях. Междувременно изсъска на гоблински:
- Нийс, прикрий се, атакуват ни!

Фарук продължи да се приближава бързо към арката от обратната страна на местоположението на двамата вътре, за да не могат да продължат с обстрела.

[sblock="системно"]granted maneuvers: charging minotaur, stone bones; switf action - martial spirit; move action - stand up from prone; standard action - move 15 feet.
[/sblock]
Последна промяна от CTAHuMuP на чет яну 24, 2008 11:35 am, променено общо 1 път.
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от AngerNogar » чет яну 24, 2008 11:17 am

Джарет и Джинкс
Виждате как покритата в броня фигура притичва в страни, така че да излезне извън полето ви на зрение, осигурено от отвора на арката.
[sblock="Джинкс"]Чуваш как след като се изправя и притичва в страни, фирурата изсъсква тихо на гоблински:
– Прикрий се, атакуват ни!
[sblock="хвърляния"]Listen Check Rolls: Jareth = 5 (failure!), Jinx = 20 (success!).
[/sblock]
След което от тъмнината се разнася мелодичния глас на младо момиче:
– Снишете оръжията си! Идваме с добро, само пътници, търсещи прикритие от бурята![/sblock]
Последна промяна от AngerNogar на чет яну 24, 2008 11:40 am, променено общо 1 път.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Мнение от ChoChan » чет яну 24, 2008 11:23 am

Фарук и Нийс
Няколкото неща се случиха сякаш за един-два дъха време, тя примигна на неочакваната ярка светлина и леко извърна глава, за да не бъде запленена. С осъзнаване на случващото се тя отстъпи крачка встрани и извиква по посока на чичо си на гоблински:
-Чичо! Това са сайърски войници!
След което поглежда към вътрешността на кулата и се опитва да различи дали из сенките няма други хора, освен двамата край загасналите огнища. Пое си дъх, стараейки се гласът й да прозвучи твърдо и извика високо на общия език:
-Снишете оръжията си! Идваме с добро, само пътници, търсещи прикритие от бурята!
give me love so that I can kill...she's so unreal

Потребителски аватар
Hazalad
Мнения: 641
Регистриран: пет фев 13, 2004 3:39 pm
Местоположение: Някакво
Контакти:

Мнение от Hazalad » чет яну 24, 2008 5:11 pm

Джарет и Джинкс
Джарет изръмжава една люта псувня от яд и болка.
"Добре съм. Джинкс, видя ли гоблина?" Младежът се загърна плътно във вълненото си наметало, стиснал под него меча си в ръка. След това се провикна по посока на гласът:
"Щом е така, покажете се!"
I`m kid at heart, you see? When you tell me to stop, it just makes me run faster!

Потребителски аватар
Ambartanen
Мнения: 1516
Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Местоположение: NYC

Мнение от Ambartanen » чет яну 24, 2008 5:20 pm

Джарет и Джинкс
Прошепвам на общ език:
-Да, да, видях ги и двата. Чакай, ще се опитам на поговоря с тях, да ги успокоя. В момента не сме в състояние да се бием с никой. - при тези думи слагам една малка колбичка със светлосиня течност в ръката на Джарет -Лечебна отвара. За в случай, че не са толкова невинни, колкото момичето твърди.

Бавно пристъпвам към изхода на арката, така че да могат и двата гоблина да ме видят, но и аз да мога да ги следя по-лесно. Тогава с бавни демонстративни движения прибирам арбалета си, вдигам празни ръце малко малко в страни от тялото си и извиквам обратно на гоблински:

-Не сме ви нападали. Ние също сме прости пътници, които търсят подслон от бурята в това място.

Тялото ми остава напрегнато, докато аз стоя открит на входа, готов да отвърна на всяко враждебно действие моментално.
[sblock]Ready action- ако един от тях започне да прави магия или да вади оръжие, хвърлям Color Spray по него
[/sblock]

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от AngerNogar » чет яну 24, 2008 5:37 pm

Нийс и Фарук
[sblock="Нийс"]До ушите на момичето достига една цветиста псувня и я кава да се изчерви, дори и вятъра да заглушава половината от думите. После някой израмжава тихо и прошепва на спътника си:
– Добре съм. Видя ли гоблина?"
[sblock="хвърляния"]Listen check rolls: Faruc - 12 (Failure!), Neese - 15 (Success!)
[/sblock]
Нечий глас се извисява от предверието:
– "Щом е така, покажете се!"
Фигурата с кожените дрехи се показва на арката прибирайки един ръчен арбалет на колана си, вдига ръце пред устата си и извиква:
– Не сме ви нападали. Ние също сме прости пътници, които търсят подслон от бурята в това място.
След което погледа му напрегнато се приковава върху Фарук.[/sblock]
Джарет
Въпреки, че вниманието ти е приковано напред, забелязваш, че от печата зад вас и половината от вратата е останало само обгорена черна дупка и разхвърляни парчета глина, а във въздуха се носи острата миризма на озон (каквото и да е това последното).[sblock="хвърляния"]Wisdom check rolls: Jareth - 11 (Success!), Jinx - 8 (Failure!).
[/sblock]
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Hazalad
Мнения: 641
Регистриран: пет фев 13, 2004 3:39 pm
Местоположение: Някакво
Контакти:

Мнение от Hazalad » чет яну 24, 2008 6:10 pm

Джарет
Джарет се приготви при първият признак на враждебни действия да забие ray of enfeebllement в непознатите.

Ready action.
Последна промяна от Hazalad на чет яну 24, 2008 6:11 pm, променено общо 1 път.
I`m kid at heart, you see? When you tell me to stop, it just makes me run faster!

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Мнение от ChoChan » чет яну 24, 2008 6:11 pm

Нийс и Фарук
Нийс отметна единия край на наметалото си през рамо, спокойно върна боздугана обратно в ножницата с намерението да успокои странниците в кулата. Погледът й се впи в човека с арбалета пред нея тя го огледа бегло, след което улови погледа му и сякаш заби пръсти в душата му.
-Не знаех, че е прието за сайърски войници да се крият из сенките. - каза тя с кротък глас и погледът й се плъзна към развяващия се край на наметалото на другия мъж, който беше видяла преди малко.
[sblock="Нийс"]Sense Motive дали лъже за нападението и дали като цяло имат враждебни намерения.
[/sblock]
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Мнение от AngerNogar » чет яну 24, 2008 6:23 pm

Джарет и Джинкс
От мъглата се показва русокосо момиче, което демонстративно отмята наметалото си и прибира един малък млат в каишката на колана си.
– Не знаех, че е прието за сайърски войници да се крият из сенките. - каза тя с кротък глас и погледът и обхожа двамата.
Гоблинът снижава меча си, но все още без да го прибира в ножницата изломотва нещо на гоблински.
[sblock="Джинкс"]Или по точно:
- Щом не сте ни нападнали, ще обясните ли какво ни се случи току-що? Обикновено като си вървя по снега не припадам от нищото!
[/sblock]
Нийс
Думите на непознатия звучат искрено, макар и напрегнато... а, факта, че спътникът му също е ранен от стоварилата се мълния, още повече кара Нийс да вярва, че нападението не е дошло от тях. Що се отнася за враждебността на намеренията им - и двамата имат вид на човек стиснал в ръката си нож, в тъмна хралупа със спяща мечка.
Последна промяна от AngerNogar на чет яну 24, 2008 6:28 pm, променено общо 4 пъти.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
CTAHuMuP
Self-righteous
Мнения: 8347
Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
Местоположение: София Любим клас: Паладин Любим цитат: Аз мога

Мнение от CTAHuMuP » чет яну 24, 2008 6:23 pm

Нийс и Фарук
Фарук се замисли за момент, но годините, в които беше натяквал на десетки и стотици млади хобгоблини принципите на честта на ордена на Дол Дорн взеха превес над страха и параноята му. Затова той се изправи бавно, снижи меча си, но все още без да го прибира в ножницата изломоти на гоблински:
- Щом не сте ни нападнали, ще обясните ли какво ни се случи току-що? Обикновено като си вървя по снега не припадам от нищото!
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.

Отговори

Върни се в “Shattered Kingdoms”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост