Така, по ред на номерата:
1. Както каза тестпилота, артефактите са си вътре в аномалиите. В този ред на мисли, последен модел детектор е повече от задължителен - лично аз ползвах модел "Сварог"/награда от мисия към 3-тата четвърт от играта, не се предлага от търговците/, който ти показва не само артефактите, но и наличните аномалии/в смисъл такъв, че на дисплея Електро аномалията ти е показана със светкавица и пр./
2. Лично аз ходех с тунингован калашник за открито и неква бесна пушка с барабан, която след ъпгрейд пуцаше на автоматик с патрони 12-ти калибър

, за разчистване на сградите. След като взех екзоскелета, вече имах и снайпер СВД, който смених с Gaus rifle, но това беше към финала. Също така има един пич Nimble/познат от преди/, на когото може да поръчваш разни уникални пушкала и брони.
3. Мнението ми се препокрива с това на тестпилота.
4. СЪгласен съм и тук, само искам да допълня, че се продават и хапчета, с които може да преживееш Emission/Blowout - мисля, че бяха Anabiotics или нещо от сорта.
5. Животинките са доста корави bad-ass тупани, като химерата и един нов олигофрен/надарен с мощни психокинетични способности тип Мастер Йода - мяташе по мен каквото му падне и ми дърпаше пушката от ръцете/, дет не му помня името, заслужават особено внимание. Също така Bloodsucker-ите в по-големи бройки са си жив шиш в дупарата. Веднага се сещам за една мисия /лек СПОЙЛЕР/, дето трябваше да се промъквам покрай гнездо с тия гадове, ама ги събудих и стана една...
6. Релийза в момента е абсолютно играем.