Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Сан-Себастияно, северното крайбрежие на Испания

Историческа кампания по d20.
Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Сан-Себастияно, северното крайбрежие на Испания

Мнение от херцог Авис » вт авг 01, 2006 3:02 pm

Август месец 1517 година бе твърде горещ дори за Испания. Земята се напукваше по полетата, а тревата беше пожълтяла преждевременно. По пътищата властваше мараня и ситна задушаваща прах, проникваща като че ли в порите на самата кожа. Сан Себастияно щеше да прилича на изоставен град ако не бяха откъслечни крикове на чайките и шума на прибоя от към пристанището. Всички се бяха изпокрили от парещото слънце, дори на пазарския площад Плаза де Зулоага нямаше жива душа и само сухия вятър като невидим чистач замиташе пясъка по изтъркания калдаръм.
От време на време жално проскърцваше висяща на ръждиви панти една фирма, окачена над масивна ниска дървена врата, гледаща отсреща точно към парадния готически свод на величествената катедрала Сан Висенте. На фирмата е изобразено странно подобие на човешко лице разкривено в смътно подобие на усмивка. Под този шедьовър на портретното изкуство има надпис, който явно служи за да поясни смисъла на картината на хора, неразбиращи от възвишеното изкуство на художника - "El Hidalgo Alegre".
приближаващ тропот на конски копита наруши тишината надвислана над площада. По улица Сорализе се приближаваха двама конници. Дрехите и видът им явно показваше че са чужденци. Единият , възседнал пъргав черен анталузски жребец, бе млад ( може би около 16-17 години) облечен в скъпи дрехи и прекалено шарени по строгите стандарти на Испания и пищна берета с перо из под която се подаваха черни къдрици. От кръста му висеше скъпа шпага, от онези които се слагат повече от за красота, отколкото за самозащита. По всичко си личеше, че младежът идва от Франция или Нидерландите. Зад него върху едър фламандски кафяв кон гордо изправен престъпваше едър мъж н около 30-35 години. Дрехите му бяха също типично фламандски, а лъскавата кираса на гърдите му и подаващата се иззад гърба му внушителна дръжка на двуръчен меч, подсказваше че той най-вероятно е наемник или войник, нает да пази момчето. Лицето му беше покрито с рижава брада, но това не скриваше дълбокия белег минаващ през лицето му от лявата буза през носа и към челоно, скривайки се чак под ръждивите коси подаващи се изпод беретата.

Двамата мъже слязоха от конете си пред стойлото на кръчмата и след като вързаха юздите на конете, влязоха през дървената врата под вече описаната фирма....

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » ср сеп 20, 2006 9:54 pm

Слънчевият силует на вратата бързо се плъзна по изтърканите каменни плочи на пода на средно голяма стая със зидани стени и стигна почти до пейката край дългата маса в средата на залата. масата беше вкопана в пода между двете носещи колони. Отвъд масата се виждаше изгаснало голямо огнище с окачения над изстиналата зола почернял от саждите казан. Маслото от горящите факли бавно капеше съскайки върху дървената маса отмервайки тих ритъм в почти празната зала. Край двете странични стени имаше подредени още по-малки маси за по 2 или 4 персони. Покрай лявата стена каменна стълба се изкачваше към втория етаж и се скриваше в тъмния таван.

Голото теме на съдържателя се беше "катурноло" върху масана точно под стълбището и тялото равномерно в ритъма на посъскванията на факлите, се издуваше и спадаше в блаженна обедна дрямка. За здравия сън на стопанина явно помагаше и опразнената закръглена глинена бутилка килната на една страна.

В другия край на залата само на една от масите гореше свещ забучена в гърлото на подобна бутилка. това бе единствената заета маса в заведението по това време. Около нея бавно довършваха обилния си но прост обяд четирима души, които нямаше как да не привлекът вниманието дори в препълнен хан....

(е, време е да си опишите героите)

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2404
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Мнение от Асен » пет сеп 22, 2006 10:36 pm

В ъгъла, люспестата броня едва побираше огромният рус мъж с безизразни сини очи привърши обяда си, прекръсти се набожно и сключи ръце за молитва и след ядене. На гърдите му над бронята висеше голям кръст, което не оставяше съмнение, че се е млил и преди да докосне храната. Може би можеше да бъде вазет за Божи служител, ако на кръста му не висеше меч, който очевидно можеше да бъде изваден бързо. От противоположната страна висеше очевидно поддържан екземпляр на оръжието, известно като "утринна звезда", а шлемът на масата му завършваше облика му на скитащ войн.
След края на молитвата си, без да удостои новопристигналите с повече от кратък поглед, той се обърна към синеокият младеж до него на език, който останалите в кръчамта разпознаха като латински, но едва ли много от тях разбраха смисъла. При задаването на въпроса си той посочи към раницата до краката си.
Ако някой знае латински или се казва Ависиан:)!
"Пане де Рей, ще ми окажете ли честта да се присъедните ли към мен за една игра?"
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Galarad
Мнения: 158
Регистриран: вт ное 02, 2004 11:07 pm

Мнение от Galarad » нед сеп 24, 2006 2:01 pm

Даниел привидно се бе вторачил в чинията си, догонвайки последните остатъци от обяда си. Той обаче не пропусна да огледа внимателно новодошлите, макар и демонстрирайки привидно безразличие. Неговото място на масата бе подбрано така, че да гледа към вратата и да позволява бързо ставане и движение, за отбягване на евентуална атака.

(действие - оглежда новодошлите, опитва се да прецени на базата на познанията си за благороднчеството - knowledge nobility - какви са пътниците).

Той бе облечен в проста кожена броня, която обаче бе добре поддържана. Тъмната му кожа и леко чупливата коса нерядко заблуждаваха за истинската му родина, а и самият Даниел много обичаше да се представя за роден в произволни точки на континента, като подкрепяше това твърдение с небивали истории. Погледът на живите му и изразителни очи често пъти бе неустоим за нежните (и не толкова нежни) създания от женски пол, но Даниел винаги поставяше разума над чувствата и не позволяваше на любовните авантюри да прерастнат в някаква по-сериозна връзка. "Бракът е мощно средство за постигане на цели, но бедата е, че не можеш да го ползваш много често", обичаше да казва той.

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2404
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Мнение от Асен » нед сеп 24, 2006 10:29 pm

Ако не получи положителен отговор, пан Собчак ще огледа пътниците със същото умение и ще сподели наблюденията си с Даниел. Аз поне така си представям "помагане на другарчето" за това умение. Ако получи, вади кутията, Ависиан се сеща каква е!
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Мнение от Night Wanderer » вт сеп 26, 2006 11:22 pm

Човекът, който седеше на най-отделечения ъгъл на масата изглеждашуе най-странен. Полускрит в сянка, увит в тъмно зеления си плащ той не вдигна глава, когато пътниците влязоха, дори за да ги огледа. Вместо това продължи да дялка пръчката, която държеше с ножа си. И все пак ако човек напрегнеше взор, щеше да види странните черти на лицето му, обгърнато в четинеста черна брада и нестихващата, но прикрита омраза в очите му.

Когато неговия спътник проговори нещо и на него не обърна внимание. Беше свикнал да бъде емаргиниран и да се разбира само с французина Дориан и полския рицар в тяхната необичайна компания. Знаеше, че, ако стане нещо важно, те ще му кажат. Вече се беше научил и да не изпитва страх от неизвестното. А в този континент за него неизвестното беше много. Винаги лъкът и стрелите му бяха под ръка, а верният майсторски изработен ятаган виси на колана му.

(ООС) - Искам да хвърля професия, лъкомайстор, за да направя 50 стрели. Това е идеята на дялканата пръчка.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » чет сеп 28, 2006 1:27 pm

(Змея успява да измайстори 14 стрели за лъка си. Останалите не забелязват видими признаци че , влизащите са благородници, н определено изглеждат заможни.)

Четвъртият от пътниците кротко дремеше скрит в сенките и само краката му леко се поддаваха под масата....

Едрият мъж се насочва право към дремещия ханджията, докато младежът остава до вратата. ханджията бива грубо разтърсен и скоква объркан, след което припряно се покланя на "фламандеца".

- Овес за конетте, и храна за нас дваматта. Кано вино. Ако е вкиснатто ще ти оттрежа ушитте и ще ги закача на ттабелатта оттвън. - изкомандва едрият на испански с твърд северен акцент и хвърли в треперещите ръце на ханджията две лъщащи златни дублона. - Същто ттака, ттърсим наемници. Ттрябва ни ескортт то Ттолето. Ако намериш хоратта токатто обятваме ще получиш още тва тублона. сега, марш!

Едрият се приближи до една от страничните маси до стълбището. Облегна се на нея с цялото си тегло проверявайки здравината, потупа я доволно и се обърна към младежа.

- Заповятайтте, мессир.

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2404
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Мнение от Асен » пет сеп 29, 2006 3:30 pm

След като се убеди, че очевидно приятелите му дремят, пан Собчак остави багажа си под защитата на Змея. Змеят вече беше свикнал с тази операция, само се огледа къде е мацката и като не видя такава, продължи да изработва 15-тата си стрела. В това време Оскар се приближи до кръчамря и го заговори достатъчно тихо, за да не бъде чут от масата на новодошлите.
-Дал Бог добро, сеньор! Смятам, че можем да си бъдем от взаимна полза. Разбрах, че ще спечелите пари, ако бързо успеете да намерите наемници? Предполагам, че един християнски рицар и неговите придружители биха могли да придружат един благороден младеж до Толедо дори в тези размирни времена... при определени условия!
Поведението на Собчак е учтиво, но със самоуважение. Набляга на благородния си произход, включително съответните речеви форми, и смята, че това автоматично го квалифицира като подходящ избор, все пак кръчмарят вероятно помни Реконкистата. Освен това в помещениоето няма други хора, камо ли толкова тежко въоръжени, така че кръчмарят може да има затруднения в спечелването на дублоните, ако не побърза!
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Galarad
Мнения: 158
Регистриран: вт ное 02, 2004 11:07 pm

Мнение от Galarad » пет сеп 29, 2006 5:47 pm

Даниел се беше изтегнал на стола си и притворил очи, привидно дремеше след обилния обед. Всъщност, той продължаваше да наблюдава през полуспуснатите си клепачи какво правят новодошлите - как ядат, как стоят, как разговарят - като се опитваше да ги каталогизира в скалата на богатство, обществено положение, възпитание, възможна заплаха. Също така, гледаше внимателно с какви пари ще платят и къде ги държат...

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Мнение от Night Wanderer » нед окт 01, 2006 6:24 pm

"Пуфп!" С притъпен звук четиринайстата стрела се заби в крака на масата. Змеят бръкна в торбата, която стоеше пред него разтворена на масата извади следващата пръчка и започна да я дялка. Беше видял, че полският му приятел отива да говори с новодошлите. "Щом няма жена трябва да е по работа - каза си наум Змеят на почти забравения роден език - Какво пък, ако излезе нещо - добре. Една задача междудругото никога не е излишна - може да изпадне някоя и друга пара, която да отиде за голямото дело." Само дано дебелият кръчмар не видеше къде Змеят беше забил готовите стрели. Не че щеше да е първият скандал де...
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Sharky_Dog
Мнения: 672
Регистриран: чет юли 06, 2006 1:56 pm
Местоположение: Plovdiv / Sliven

Мнение от Sharky_Dog » пон окт 02, 2006 9:08 am

Мишел се беше отпуснал на стола след обяда си.Той по принцип не ядеше много затова даде останалото си на Оскар.Рицарят беше доста по-едър от него и имаше нужда от здраво хапване.
Тъкмо, когато се унасяше в сладка дрямка, мирът му бе развален от новодошлите.
Тий свали вехтата си шапка от лицето и се изправи..., понечи да изпие остатъка от виното си, но някой вече го беше оправдал...често му се случваше...

Лошото отношение на Скандинавеца разпали кръвта и той заинтересувано се заслуша в думите му...
Като бивш мускетар и той беше свикнал да помага на нуждаещите се и да не позволява своенравия и престъпления...вече беше приготвил шпагата си, когато Собчак стана и се запъти към новодошлите...

Мишел сръчка Змея в ребрата при което той изврътна ножа и не успя да издялка добре стрелата си...
-Приготви се може да стане напечено.Този големия ми изглежда избухлив...

Мишел сведе глава , но беше в готовност, здраво стиснал шпагата си...

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Мнение от Night Wanderer » ср окт 04, 2006 10:38 am

Змеят надигна поглед и огледа обстановката. Не му се стори много заплашваща, но беше свикнал да слуша приятелите си, които в този свят, толкова далеч от дома се оправяха по-добре от него. Постави недодялканата петнадесета стрела пред себе си, пресегна се и вдигна лъка, подпрян на стола му. Подръпна тетивата, не толкова за да провери състоянието й, колкото да почувства успокоението и се приготви да употреби най-горната от току-що направените стрели ако съзре нещо агресивно.

(ООС) Приемам, че думите на Мишел са на Испански, щото иначе няма как да го разбера. Приготвям се ако последва някакво агресивно действие от страна на бодигарда да пусна стрела покрай главата му и след това да сложа нова на тетивата.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2703
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Мнение от Azmodael » пет окт 06, 2006 7:17 pm

В този момент от една от пейките се вдигна безмълвен, дребен и закачулен силует. Над главата му стърчаха дръжките на двата закривени ятагана, които той носеше винаги със себе си. Не беше чудно, че новопоявилите се още не го бяха видели, обикновено така ставаше. Това му беше позволило да се разхожда безпрепядствено из Стария свят. Със сътрапезниците си той се познаваше отскоро, свършиха заедно една-две доходни задачи и си допаднаха. Или поне те го търпяха, той беше безразличен. Но нямаше значение. Той загледа с интерес новодошлите, а една жълтеникава усмивка се разкри под качулката.

Galarad
Мнения: 158
Регистриран: вт ное 02, 2004 11:07 pm

Мнение от Galarad » пет окт 06, 2006 7:40 pm

Наблюдавайки обстановката, Даниел си помисли: "Защо винаги се държат като малки деца? Представям си, ако беше младо момиче, вместо момче. Пак ще трябва да заглаждам гафове".

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » чет ное 30, 2006 5:47 pm

Кръчмарят притичва до новодошлите след като са си шепнали нещо със собчак и започва тихо да им говори. "Фламандецът" оглежда бегло полский рицар и явно доволен от първия оглед кимва на Стопанина.

- Господата са съгласни да ви наемат, ако сте на разположение, сър. - казва той след като се върна при пан Собчак. - Ще иска да си поговори с Вас всичките вечерта за да уредите подробностите за пътя и плащането. .... И ще ви плати престоя тук, както и храната. Господата са доста щедри, нищо чудно че се притесняват да пътуват сами до Толедо. Времената не са както едно време.

Galarad
Мнения: 158
Регистриран: вт ное 02, 2004 11:07 pm

Мнение от Galarad » чет ное 30, 2006 11:32 pm

- Ха! Тогава да вземем да пийнем поне хубаво вино - донеси една бутилка, ама от това, дето го пазиш в ъгъла на избата, за специални гости - каза Даниел. И да знаеш, че ще позная, ако се опиташ да ни пробуташ обикновено.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » пет дек 01, 2006 12:52 am

След малко ханджията се връща с кана от наистина хубаво вино, кълнейки се че му е пратено от негов приятел мавр от Гранада. Усмивката не му слиза от устата, защото явно вече знае че колкото и да е скъпо това вино ще му се плати двойно за него.

Момчето на масата до великана се разплати повече от щедро за скромния си макар и добър обяд и под недоволния поглед на фламандеца кръчмаря дълго се кланя доземи на младежа. След което двамата гости се качиха в стаята си.

Потребителски аватар
Асен
Мнения: 2404
Регистриран: съб юни 07, 2003 9:20 am
Местоположение: София

Мнение от Асен » пет дек 01, 2006 12:26 pm

-Кана от същото!-прогърмя Собчак, след като се върна на масата си.-И един свински бут! Нека само маврите никога не изпитат удоволствието от хубавото месо с червено вино!
След което се отпусна доволен на предишното си място. Огледа спътниците си, кимна им да се отпуснат и изчака кръчамря, за да се възползва да се натъпче. Отказът от предложението можепе да бъде приет като неуважение, в крайна сметка!

След като се нахрани, но без да се напива в непримелива дори по това време степен, Собчак се качва в осигурената стая за кратък боен сън преди разговора, като помолва Мишел да го събуди час преди мръкване, с цел да има време да се приведе в подходящ вид!
And Jesus said unto them, "And whom do you say that I am?"
"You are the eschatological manifestation of the
ground of our being, the ontological foundation of the context of our very self-hood revealed."
And Jesus said"what?"

Потребителски аватар
Sharky_Dog
Мнения: 672
Регистриран: чет юли 06, 2006 1:56 pm
Местоположение: Plovdiv / Sliven

Мнение от Sharky_Dog » пет дек 01, 2006 5:04 pm

Тъй като имаше значително време , преди мръкване Мишел , който вече сносно се беше нахранил, реши да помогне храносмилането си , като се поразходи по пристанището... Стана и мисловно си представи откъде да мине , за да се върне навреме и да събуди Собчак.

Нахлузи шапката и се приготви за жаркото слънце ,лекият морски бриз и ароматът на риба от пристана.

Galarad
Мнения: 158
Регистриран: вт ное 02, 2004 11:07 pm

Мнение от Galarad » пет дек 01, 2006 8:29 pm

Даниел скучаеше. В това село животът сякаш беше заспал. Той отиде до кръчмаря и му каза:

"Това вчерашното винце беше добро. Я ми напълни манерката, че не се знае какво ни очаква занапред".

После Даниел отива да огледа конете на техните бъдещи работодатели, както и да провери дали всичко с багажа по конете е "наред" :).

Заключена

Върни се в “1517”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост