Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

[Крилов] Имам нова информация, но... 16/12/05

Форумна игра по World of Darkness
Заключена
Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

[Крилов] Имам нова информация, но... 16/12/05

Мнение от Zamoth » чет фев 02, 2006 5:21 pm

4:10 Хотел Тримонциум

Стаята на господин Крилов беше на четвъртия етаж, близко до президенският апартамент. Вече втора седмица е в Пловдив. Макар в чужда страна, той не се чустваше чужденец. Разбира се Крилов не очакваше че неговото разследване ще го отведе до България, но това не беше от значение. Той беше подготвен да отиде и в дън земя за това нещо... всъщост то сигурно щеше да го отведе точно там.

Руснакът не беше говорил със своя контакт в този град от няколко дни. Господин Зелено, както той наричаше себе си, може би го беше заблудил че е по следите на артефакта. След месеци работа, преследване и на най-малкото късче информация всичко зависише до господин "Скапан Цвят". "Колкото по-близко достигаш, толкова по-трудно става. "

Крилов продължи да размишлява още няколко минути гледайки през прозореца докато мобилният му телефон на нощното шкафче не го прекъсна. Познатата мелодийка изпълни тишината в стаята.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » пет фев 03, 2006 1:52 am

- Истинско удоволствие е за мен да чуя отново гласа ви, господине - въпреки че гласът му беше препълнен от сарказъм, лицето му оставаше ледено безизразно и донякъде печално (в повечето случаи беше такова, освен ако не се налагаше да използва изражения по-различни от това). - Очаквах Ви да се обадите по-рано, но съм сигурен че неотложни дела, като например изразходването на аванса който ви връчих преди два дена, са ви задържали. И така с какво друго можете да ме зарадвате?

Владимир удобно се настани в креслото (елементарна емитация на стил Луи ХІV, с които бяха препълнени новите хотели в бившия соцлагер) и се вторачи право в очита на своето отражение в голямото огледало на среща...

Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

Мнение от Zamoth » пет фев 03, 2006 1:23 pm

- Сарказъмът ви е излишен, господине! - остро отвърна Зеленикавият.
- Не сум си баръл топките псоледните 2 дена, а усилено съм разследвал ситуацията. Имам нова информация, но... тя не е за телефон. Трябва да говорим на 4 очи. Може те ли да бъдете в галерия "Короната" в стария град до 30 минути? - попита г-н Зелено, макар и да не дочака отговор.
-Нека се срещнем там. - Зеленикавият рязко прекъсна връзката. Явно не искаше да бъде разпитван по телефона.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » пет фев 03, 2006 3:51 pm

- Какво възпитание само! - все така с ирония в гласа и безизразно лице Владимир затвори телефона и се изправи все така гледайки в очите на отражението си. Лека сянка на усмивка мина през лицето му. Изведнъж плавните му движения се пръснаха в хаоса на строги отмерени жестове. завъртане, няколко маршови крачки към тясното коридорче на партамента. Рязко отваряне на вратите на гардероба. Стоп.

Пред очите му проблясна лъскавата стомата на ефес. Ръката му неволно се протегна към изправения в гардероба меч но се спря на половината път. Нямаше нужда от драматизъм. Владимир откачи жилетъчният кобур с Глока и с отсечени приценени движения отработени с години го облече. Провери закопчаването на кобура, пълнителите и също така бързо облече сакото. Сложи вратовръзката и се закопча. за това не му трябваше огледало. Движенията бяха отработвани с години. динамичното му минало не му оставяше много време да отделя на себе си. Сигурно затова сега така го привличаше да се взира в собствения си образ в огледалото, това беше нещо все още ново за него. Моменти тихо взиране в дълбочината на собствените си очи и мисли.

Той наметна палтото и излезе. Беше само от няколко дена в града, но беше свикнал да се ориентира в големите градове. Пловдив беше просто китно градче. Нищо повече....А може би не....

Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

Мнение от Zamoth » съб фев 04, 2006 12:03 am

4:49 Галерия "Короната"

Таксито спря пред пишна къщичка от миналият век (по-миналият ако трябва да сме точни) в която се съдържаше галерията. Пловдив бавно потъваше в съмрака на зимната нощ. Наоколо нямаше никои, явно любителите на изкуството не са любители на зимните нощи.Когато таксито се отдъличи,страна тишина изпълни малката уличка, почти задушаваща. Самата къщичка беше в светъл отенък на синьото, небесно.
Вратата на галерията беше отворена поканваща посетители.

Самата галерия не беше кой знае какво... или поне така смяташе Крилов. Вътре беше празно... нямаше жива душа. Крилов реши да се разходи и да разгледа картините... нямаше нищо по-добро за вършене. Самите картини бяха някакъв вид абстрактен стил.

След около 10 минути се появи и господин Зелено. Беше облечен в стари сиви панталони и бяла риза. Съвсем нормално изглеждащ 45 годишен човек, може би малко нисичак за мъж на неговата възраст. Носеше очила с голям диоптер, които подсказваха за много часове прекарани с книга в ръка. Той се приближи внимателно, изнервено. Огледа се сякаш очакваше нещо да стане. После задържа погледа си върху Руснака за секунда и измърмори:
- Парите носиш ли?

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » съб фев 04, 2006 12:41 am

- Това маниер на диалог ли е при вас, българите, или просто липса на възпитание. Всеки път когато се срещнем говорите за пари. - Владимир дори не погледна човека. Беше хванал ръцете зад гърба и внимателно разглеждше съчетанието на цветовете в една от картините на стената. Лицето му изглеждаше почти мъртво - нито една скула не трепваше , нито една емоция не се прокрадваше през ледената маска. Само гласътсе преливаше пръвръщайки думите му в емоционална музика ввлияеща на подсъзнанието на харота. Отдавна беше научил как да използва гласа си и беше го правил и пред по-предизвикателни цели отколкото този човек. - Приятна вечер, не мислите ли?

Господин Зелено не отговори а само стоеше отстрани втрещил намръщен поглед в профила на Крилов.

- Явно нямате никакво желание да водите що годе цивилизован и приятен разговор. Така да бъде. Не нося пари поради две причини. Първата е, че не сте ми казали да нося пари. Втората е, че не бих бил толкова глупав да нося големи суми в брой със себе си в нощен Пловдив. Но можете да бъдете сигурен , че ще получите точно толкова колкото заслужавате. И като стана дума за пари, вашите банки работят ли с чекове? - отговор отново непоследва. Владимир се обърна и закова проницателния си поглед право в очите на човечето пред него. Зелено го побиха тръпки. Не усещаше опасност, но определено ситуацията беше зловеща. Празна галерия, и този странен чужденец който никога не се усмихваше или мръщеше. Все едно лицето му бе от восък . Точно като онези восъчни кукли които ги показваха в един атракцияно на миналия Панаир. - Е, защо ме извикахте тук? Предполагам че не сте били загрижен за бенотата на културната ми програма?!

Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

Мнение от Zamoth » съб фев 04, 2006 1:16 am

- Знаете много добре че няма да ви кажа каде е артифакта ако не получа пълната сума. - изсъска Зеленият.

- Се пак ми платихте с чек последният път, нямам проблеми с чековете. Въпросът е дали искате наистина да знаете каде се намира?
- прошепна тихичко.

- Изглеждате ми достатачно богат да живете живота си, защо ви е да се забърквате в това? - нотка искреност и завист се усетих в думите на контакта.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » съб фев 04, 2006 1:29 am

- Печално е. Толкова години пропилени и вие така и не научихте че парите не носят удовлетворение и щастие. - беизразно произнесе Владимир вадейки от вътрешния джоб на сакото чековата книжка. Вътрешно се усмихна когато Зеленият се вторачи в за момента пробляскващия Глок под сакото. Владимир с широко движение на ръката откъсна подписаният чек и го протегна към човека. - Това е което сме се уговорили плюс 20% отгоре. Дано ви направят щастлив, макар искрено да се съмнявам. - Сега е време да ми разкажете своята приказка за лека нощ.

В гласа му звучеше настоятелна нотка която почти режеше слуха на Зеления.

Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

Мнение от Zamoth » съб фев 04, 2006 1:37 pm

Зеленият се огледа нервно, след което взе чека с рязко движение и го прибра в джоб на стария си панталон. После се преближи до Руснака и се загледа "заинтересовано" в картината,която беше привлекла вниманието му по рано.

- Някога сблъсквали ли сте с върколаци? С племето на Чистите? - попита със странна за него сигорност и самодоволност. След около 10 секунди мълчание той се отдъличи и се обърна към руснака.

- Артифакта е призован от духът на чистото племе Смъртта... чрез него можете да преминавате през света на плътта в Сянката. Този ... предмет се намира между двата свята и Чистите го ползват за прекарването на духове в света на плътта. В момента всички останали племена са в съюз за да се доберат до този предмет. За съжаление точното местоположение на артифакта или тотема на Смъртта не е известна на мен. Но мога да ви насоча към... - спря се за момент Зеленият. Лицето му пребледня за части от секундата... отстъпи една крачка назад...

Мрак!

Силна болка прониза Крилов и той се свлече на пода в безсъзнание.

Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

Но... каде съм ? 16/12/05

Мнение от Zamoth » съб фев 04, 2006 2:11 pm

Някаде около 5:00 ...

Владимир се свести... силна болка пронизваше главата му... или поне така си мислише. Всъщност... болка няма... "Мога да контролирам болката!" разсмя се гръмогласно Крилов като се изправяше, но радоста му секна бързо. "Но... къде съм ?" В този момента всички сетива се възвърнаха... в един ужасяващ момент. Първото, което усети беше невероятната миризма на мърша... пронизваща и злокобна. След това слухът му започна да дочува звуци... никога не бе чувал толкова ужасяващи звуци преди. Звуци от животно не реално отвратително... ритмични кликания,като от чупене на кости, и мучене за фон, като от търкане на два камъка. Те се усливаха.
Руснака се намираше в нещо като пещера... но... стените бяха кърваво червени вместо нормалия цвят на скъла. Не! Те не бяха кърваво червени... те бяха кървави! Докато гледаше към тавана капка кръв падна на лицето му... Владимир бръкна в джоба си за да... джоба си? В този момента осъзна, че беше гол... или по-скоро беше облечен в кръв от пода в които лежеше до преди секунда.
Отвратителният звук започна да се усилва... преближаваше,но не можеше да се определи от каде...
Тогава от червената мъгла се появи... нещото... което издаваше звуците.
Приличаше на огромна жаба... или може би това е най-близкото животно на което можеше да го определи Владимир. За разлика от жабата краката му бяха доста по-дълги и вместо уста имаше някакъв ужасяващ външен апарат за смилане на... всичко. Почти цялото беше покрито в кръв... само малки части от тялото му бяха в неговият... естествен цвят? Бялото. Крилов направи крачка назад в ужас от гледката, която се откри пред него. След това се обърна и побягна с всички сили... Кръвта на пода се пръскаше от неговите стъпки...неговата собствена кръв закипя, а скоростта с която бягаше беше нереална... сякаш времето беше спряло... за да му помогне да избяга... избяга къде? Къде е той?
Крилов се спъна в нещо невидимо и се свлече на кървавия под. Мракът го застигаше...

Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

Обратно 16/12/05

Мнение от Zamoth » съб фев 04, 2006 2:53 pm

5:11 Галерия "Корона"

Невроятна болка пронизваше цялото му тяло. Нямаше сили да се изправи... само успя да се огледа... Галерия "Корона"... "Слава Бого!".Но това не беше всичко... трупът на Зеления лежеше на земята близко до него... в локва кръв, която се уголемяваше с всяка секунда. Крилов събра сили и се изправи... болката го мачкаше като валяк... като остриета забиващи се в тила му. Погледна колко е часа... 5:11, поне не беше в несвяст дълго време. Провери и за оръжието си... беше на мястото си...
Закуца към трупа на Зелния... "Но защо куцъм?" В този момента осъзна че... това не е било напълно сън. Около минута руснакът стоеше на едно място опитвайки се да осъзнае какво се беше случило. Най-различни неща се появяваха в съзнанието му... странни теорий... коя от коя по-нереална и ужасна. Все пак се отърси от мислите си и се приближи до Зеления... или това което беше останало от него. Владимир внимателно стъпи в локвата кръв... и се наведе над трупа. Зеления беше почти обезглавен... цялата му гуша беше разкъсана... не се виждаха никакви други рани или наранявания. Крилов претърси трупа. Освен нормалните неща като ключове,портфейл с малко пари той намери и малко тефтерче. То беше с кожена подвързия... беше пълно с най-различни неща... записки, цитати, диаграми... Докато разглеждаше тефтерчето от него падна малко листче в локвата кръв. Бившият политик бързо го взе преди да потъне в кръвта... На него беше написан адрес...
Силен женски писък го прекъсна.
Зад Владимир... жена на около 25 години, добре облечена, надаваше пронизващия писък.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » съб фев 04, 2006 10:46 pm

- Замълчете и извикайте полиция и линейка. Линейката за мен, останалото за него. Не вярвам че можем да направим повече. Аз ще изчакам тук - предполагам ще искат да ме разпитат. - Владимир спокойно се изправи и сваляйки подгизналото от кръв палто го закачи на една закачалка край входа. Вътрешно обаче не беше спокоен. Какво щеше да им обясни? Щяха да са доста объркани. От една страна няма кой друг да го е убил освен Владими, но от друга - ще им е трудно да си обяснят как точно го е направил. Едва ли ще кажат че му е прегризал гърлото при наличие на пистолет. Е, така или иначе нямаше да направи грешката да се превърнев беглец. Нямаше нужда да привлича излишно внимание.

Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

Мнение от Zamoth » нед фев 05, 2006 4:38 pm

Жената стоеше вкоченена, страх и ужас се изписваха на лицето и от гледката на останките на Зеления. Ръката и беше пред устата опитвайки се да прекрие зеиналата си в ужас уста. След около 20 секунди успя да се успкой и се затича да се обади на властите.

5:17

Двама полицаий се появиха на мястото на престъплението, учудващо бързо. Изглеждаха изключително спокойни и улегнали. Първото, което направиха е да разгледат останките на Зеления, след което един от тях се обади по мобилен телефон, явно за да повика следовател. През това време другият се приближи до Крилов и започна да го разпитва за случилото се.

- Добър ден,господине. Аз съм полицаи Антонов от 2 РПУ. Първо бих искал да знам името ви и пречината поради която сте тук. Второ да ми кажете какво точно се е случило и да ми дадете личното си оръжие за момента. - каза Антонов като протегна ръката си в очакване. Полицаят беше сравнително нисък, но набит и як, някаде около 40 годишен. Нито един от двамата не бяха особено отвратени от трупа на пода.

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » нед фев 05, 2006 9:56 pm

- Владимир Алексеевич Крилов, руски поданник. Заповядайте - Владимир подаде паспорта си на полицая, след което изваде глока и му го подаде и него. - Имах среща с този човек тук. Аз съм колекционер историк-любител, той имаше сведения за исторически артефакт и имахме уговорка да му заплатя за да ми предаде сведенията които има. За пъдтвърждения можете да намерите чека подписан от мен в дрехите му ... ако е все още там де. но така или иначе мога да ви покажа копието в чековата ми книжка. След като му дадох чека, изведнъж загубих съзнание. Като се събудих предположих че просто са ме ограбили и излъгали ...но след тов видях трупа на мъжа. Не знам как се казва даже. На ме ми се представи като Зеления, имам и телефона му записан на мобилния си. - Владимир подаде на полицая мобилния и чековата книжка. - Това е всичко което мога да ви кажа по случая. Потресен съм и нямам и идея какво е станало.

Владимир си придаде най-изкрен вид, което не му беше трудно особенно в случая че повечето неща бяха истини и само на места истината бе спестена на властите.

Потребителски аватар
Zamoth
Мнения: 86
Регистриран: нед юни 12, 2005 11:07 am
Местоположение: Пловдив/Благоевград
Контакти:

Мнение от Zamoth » нед фев 05, 2006 11:38 pm

- Явно доста интересен колекционер сте щом ви е нужно лично оръжие. Ще ви помоля да изчакате тук до престигането на изследователя. Паспортът ви и личното оръжие ще останат при мен за сега. Предполагам че следовател Попов скоро ще се появи.
Полицаят отиде при своя колега и започнаха да си говоря за случая. Владимир се опита да дочуе какво си говорят, но не успя. В галерията се появиха медицински екип и патолог и започнаха да си вършат дежурната работа.

<< [Попов и Крилов] Г-н Крилов, ще трябва да дойдете с мен. >>

Заключена

Върни се в “Между Изоставените и Чистите”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост