Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Често Задавани Въпроси И Отговори

D&D 3.5 приключение за 4-ма персонажи от 1-во ниво
Заключена
Потребителски аватар
RaynerApe
Мнения: 533
Регистриран: съб дек 22, 2001 11:52 pm
Местоположение: Карлово
Контакти:

Често Задавани Въпроси И Отговори

Мнение от RaynerApe » пон авг 15, 2005 10:35 am

Последна промяна: 15-Август-2005 г.

В: От кои книги се нуждая, за да играя?
О: Задължително е играчите да са запознати с Dungeons & Dragons 3.5 Player Handbook. Понеже приключенията се развиват в света на Grayhawk, играчите, които искат да се запознаят с описанието на игровата вселена, нейната история, държави и култура и да се възползват от наученото, могат да прочетат Living Grayhawk Gazzetteer. Последната книга не е задължителна, понеже при необходимост ще бде предоставяна информация, макар и в съкратен и непълен вид.

В: Кой хвърля зарове и как? Как се изпитват умения?
О: Единствено Водещият хвърля зарове, с истински зарове. Има два вида хвърляния - заявени и тайни. Заявените хвърляния са хвърляния, изисквани от самите играчи. Например, когато играч реши да претърси стая, той заявява, че иска да хвърля за Search и съобщава общия си бонус на Водещия, както и всички модификации, които смята, че са налице. Това се изисква за да се улесни Водещия. Водещият преценява дали модификациите са необходими. Водещият не е задължен и да предостави на играчите резултата от хвърлянето под формата на числена стойност, нито да разкрие трудността на дадено действие под формата на DC, а може направо да го обяви в литературен вид. Тайните хвърляния са хвърляния които Водещият изпълнява без да ги обяви на играчите. При тях той единствено обявява резултата под формата на литературен текст, често в рамките на литературни описания, без играчите да знаят, че е хвърлян зар.

В: Как се предоставя лична информация?
О: Когато действие на персонаж или резултат от хвърляне на зарове определи, че персонаж получава информация достъпна само за него, тя се предоставя чрез лично съобщение на играча. Играчът след това може да реши или не да разкрие информацията на останалите играчи.

Заключена

Върни се в “Бурна Нощ”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост