Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема
Star Trek - Into Darkness
Star Trek - Into Darkness
Филма е много, много добър.
Ако не сте голями фенове няма да имате никакви проблеми с него, но ако сте голями фенове може да ви се прииска да удушите Джей Джей.
Не защото се е справил зле, а защото филма е много далеч от това, което повечето фенове разбират под Стар Трек. Зададох си въпроса защо всъщност промяната е нещо лошо в случая?
Ако разгледаме Стар Трек - TOS е нещо доста по-различно, TNG е по-различен, DS9, Voyager, Enterprise - всички се различават и всеки променя нещо и поема в някаква нова, различна посока. Това, което е общото м/у всичките е Starfleet традициите, били те и фиктивни, преди всичко предоставят мотивациите на персонажите. Концепциите от рода на "Primary Directive", ролята на изследователи и моралните принципи, основната тема за взаимоотношенията м/у различаващите се култури.
В този филм (и предишния) липсва тази нишка, като е даден приоритет на директния, едноизмерен екшън. Разказва се някаква простичка, почти семпла "cool" история (и тя наистина е Cool!), но не успяваш да повярваш в историята и персонажите, не можеш да разбереш мотивацията им, защото такава липсва. Това все още не прави филма лош, просто разочароващо недостатъчен на фона на потенциала, който предоставя градения близо 50 години сетинг.
Into Darkness се старае да използва препратки и директни цитати от стари Стар Трек филми, което прави нещата дори по-зле, защото увисват без нужния контекст.
Ако не сте голями фенове няма да имате никакви проблеми с него, но ако сте голями фенове може да ви се прииска да удушите Джей Джей.
Не защото се е справил зле, а защото филма е много далеч от това, което повечето фенове разбират под Стар Трек. Зададох си въпроса защо всъщност промяната е нещо лошо в случая?
Ако разгледаме Стар Трек - TOS е нещо доста по-различно, TNG е по-различен, DS9, Voyager, Enterprise - всички се различават и всеки променя нещо и поема в някаква нова, различна посока. Това, което е общото м/у всичките е Starfleet традициите, били те и фиктивни, преди всичко предоставят мотивациите на персонажите. Концепциите от рода на "Primary Directive", ролята на изследователи и моралните принципи, основната тема за взаимоотношенията м/у различаващите се култури.
В този филм (и предишния) липсва тази нишка, като е даден приоритет на директния, едноизмерен екшън. Разказва се някаква простичка, почти семпла "cool" история (и тя наистина е Cool!), но не успяваш да повярваш в историята и персонажите, не можеш да разбереш мотивацията им, защото такава липсва. Това все още не прави филма лош, просто разочароващо недостатъчен на фона на потенциала, който предоставя градения близо 50 години сетинг.
Into Darkness се старае да използва препратки и директни цитати от стари Стар Трек филми, което прави нещата дори по-зле, защото увисват без нужния контекст.
“А small man with a big shield will drive the archers mad.”
- Yann Gamgee
- Регистриран: ср мар 26, 2003 12:45 pm
- Контакти:
Re: Star Trek - Into Darkness
няма
няма
няма да гледам този филм
!
няма
няма да гледам този филм
!
Посетете и разгледайте новия и обновен сайт за Книги-Игри, при това вече с домейн ".bg"!
http://knigi-igri.bg/
Вижте и Facebook страницата ни, която носи името: "Книги-Игри.НЕТ - Приключение е да си спомниш!"
http://knigi-igri.bg/
Вижте и Facebook страницата ни, която носи името: "Книги-Игри.НЕТ - Приключение е да си спомниш!"
Много ми хареса на мен, точно като предния
чакам с нетърпение следващите амнайсе части 

I will not fear
Fear is the mindkiller
I will permit my fear to pass
Over me and through me
Nothing will be there
Only I will remain
Fear is the mindkiller
I will permit my fear to pass
Over me and through me
Nothing will be there
Only I will remain
И на мен много ми хареса 
Само дето Кърк е дебел

Само дето Кърк е дебел
give me love so that I can kill...she's so unreal
- CTAHuMuP
- Self-righteous
- Регистриран: нед фев 17, 2002 8:33 pm
+1 !ChoChan написа:И на мен много ми хареса :)
da fuq?ChoChan написа:Само дето Кърк е дебел
Какво е това уклон, накъде клони и като клони, пада ли?
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.
За разлика от отмъщението, наредбата е ястие, което се сервира най-добре горещо.
- xsmind
- Студио Х
- Регистриран: чет май 02, 2002 11:44 pm
- Контакти:
Много не съм съгласен с мнението на icon, но ще ви спестя прекалено дългите постове, които ще последват ако започнем да се обясняваме, така че накратко, доста добър филм, със сигурност по-добър от предишния и с умело вкарани референции към старите филми/серии, които да не пречат ако случайно ти липсват първите 50 години.
WARNING! SPOILERS AHEAD!
Star Trek Into Darkness: The Spoiler FAQ
Много добро ревю, в които оплюват няколко неща за които не се бях сетил.
Star Trek Into Darkness: The Spoiler FAQ
Много добро ревю, в които оплюват няколко неща за които не се бях сетил.
- xsmind
- Студио Х
- Контакти:
Ми всичко е вярно, обаче на никой не му пука. Зачетох коментарите и разбрах, че StarTrek има проблем, спечелил е само 74 млн., докато Чугунения Человек 3 е със 100 милиона отгоре за долу-горе същото време. Ако все още не сте гледали Чугуна и са ви останали сравнително здрави мозъци, съберете две и две и се сетете следващия StarTrek, колко по-близо ще е до малоумен комикс филм (при това без Р.Д.Дж.) и колко още по-далеч от TOS.
- Ambartanen
- Регистриран: чет авг 14, 2003 11:03 pm
Не виждам сценарият накъде може да затъпява, вече е на нивото на Resident Evil филм. Единствените му предимства са добър актьорски състав и много повече пари за специални ефекти. Всъщност тези дни гледах два Resident Evil филма, които имаха по-евтини специални ефекти, но ги бяха превърнали в доста по-забавни и напрегнати екшън сцени. Стар Трек се отличаваше от тях най-вече с пропиляния актьорски талант.
Това ревю е за фенове, а не хора като мен, които за Стар Трек знаят - хора в пижами в космоса.
за фанатици, не фенове
Фанатиците няма да го гледат.FireDeath написа:за фанатици, не фенове
То и аз имах смесени чувства, дето уж харесвам само два от сериалите, и то само защото харесвам жанра "велики географски открития и колониализъм".
ум колкото на замажан синигер
И аз гледах филма снощи. Беше много як!
Не съм фен нито фанатик на Стар Трек, даже въобще не съм го гледал с изключение на 1-2 филма (единия беше First Contact, другия не знам, и нямам спомени какво ставаше там).
Този и предния филм от 2009 подсказват някакви неща за вселената на Стар Трек, но не достатъчно поне за моя вкус. Някаква звездна флота, изследователи, а у, извънземни без някакви истории. Трябва човек да знае малко предистория на "сетинга"... може би. Или може би не... имаше някви пътувания във времето, книги четох с алтернативни вселени и лош "Пикард" и лош "Кърк"... беше манджа с грозде.
Важното е че ми хареса в пъти повече от Железния Човек 3, който беше тотално разочарование след силните 1 и 2. И тъй като Старт Трек и Пропадане в Мрака успяха да ме заинтригуват, за да реша да загубя малко време в гледане на история, някой ще ми препоръча ли нещо от Стар Трек, което е достатъчно лесно смилаемо за не-фен и не-фанатик?
Не съм фен нито фанатик на Стар Трек, даже въобще не съм го гледал с изключение на 1-2 филма (единия беше First Contact, другия не знам, и нямам спомени какво ставаше там).
Този и предния филм от 2009 подсказват някакви неща за вселената на Стар Трек, но не достатъчно поне за моя вкус. Някаква звездна флота, изследователи, а у, извънземни без някакви истории. Трябва човек да знае малко предистория на "сетинга"... може би. Или може би не... имаше някви пътувания във времето, книги четох с алтернативни вселени и лош "Пикард" и лош "Кърк"... беше манджа с грозде.
Важното е че ми хареса в пъти повече от Железния Човек 3, който беше тотално разочарование след силните 1 и 2. И тъй като Старт Трек и Пропадане в Мрака успяха да ме заинтригуват, за да реша да загубя малко време в гледане на история, някой ще ми препоръча ли нещо от Стар Трек, което е достатъчно лесно смилаемо за не-фен и не-фанатик?
The past is a rudder to guide us, not an anchor to hold us back.
Lore-то на Стар Трек е ОГРОМНО и не малко противоречиво, но досега никога не е било чак толкова принципно променено. По-добре, че не знаеш повече предистория, щото щеше да се чудиш WTF Джей Джей !?
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rQsOgyV6LI
Колкото до препоръка за нещо Стар Трек - Star Trek IV: The Voyage Home мисля е много приятно за гледане от човек, който не е задълбал в матириала. Всъщност това е хем много типичен, хем много нетипичен Стар Трек филм, написан и режисирсан от Ленърд Нимой (оригиналния Спок). Друг вариант е да загледаш Star Trek: Enterprise, доста недооценяван сериал и prequel, който е не лош увод във вселената на Стар Трек.
Иначе отделни епизоди, които могат да се гледат спокойно сами за себе си и смятани за ключови и от най-добрите във Стар Трек са:
- Star Trek: The Next Generation - The Best of Both Worlds - Боргите идат! Епизод в две части, един от най-мрачните епизоди от всички сериали.
- Star Trek: Deep Space Nine - In the Pale Moonlight - друг мрачен епизод насред войната с Доминиона. Един от редките моменти в които можем да видим главни действащи лица от федерацията обезверени и отчаяни.
- Star Trek: The next Generation - The Inner Light - много добър епизод и чудесен пример за духа на Стар Трек, като цяло.
- Star Trek: Voyager - Learning Curve - епизод който е добър пример за цялостния дух на StarFleet.
- Star Trek: Voyager - Blink of an Eye - добра фантастика и много типичен Стар Трек епизод.
- Star Trek: The next Generation - Where No One Has Gone Before - много типичен за Стар Трек епизод
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... rQsOgyV6LI
Колкото до препоръка за нещо Стар Трек - Star Trek IV: The Voyage Home мисля е много приятно за гледане от човек, който не е задълбал в матириала. Всъщност това е хем много типичен, хем много нетипичен Стар Трек филм, написан и режисирсан от Ленърд Нимой (оригиналния Спок). Друг вариант е да загледаш Star Trek: Enterprise, доста недооценяван сериал и prequel, който е не лош увод във вселената на Стар Трек.
Иначе отделни епизоди, които могат да се гледат спокойно сами за себе си и смятани за ключови и от най-добрите във Стар Трек са:
- Star Trek: The Next Generation - The Best of Both Worlds - Боргите идат! Епизод в две части, един от най-мрачните епизоди от всички сериали.
- Star Trek: Deep Space Nine - In the Pale Moonlight - друг мрачен епизод насред войната с Доминиона. Един от редките моменти в които можем да видим главни действащи лица от федерацията обезверени и отчаяни.
- Star Trek: The next Generation - The Inner Light - много добър епизод и чудесен пример за духа на Стар Трек, като цяло.
- Star Trek: Voyager - Learning Curve - епизод който е добър пример за цялостния дух на StarFleet.
- Star Trek: Voyager - Blink of an Eye - добра фантастика и много типичен Стар Трек епизод.
- Star Trek: The next Generation - Where No One Has Gone Before - много типичен за Стар Трек епизод
Последна промяна от icon на ср май 29, 2013 10:33 am, променено общо 2 пъти.
Star Trek Online.CONAN написа:някой ще ми препоръча ли нещо от Стар Трек, което е достатъчно лесно смилаемо за не-фен и не-фанатик?
Яго, какви са тия онлайн игри ве! Аз за офлайн нямам достатъчно ресурси 
Зачетох се във Википедията и вече се убедих че има доста мазало и противоречия между различните сериали, филми и разни spin-off-чета като това. Ще видим какво ще сваля, може да се жертвам и да гледам времето с пижамите и анцузите, ще видим.

Зачетох се във Википедията и вече се убедих че има доста мазало и противоречия между различните сериали, филми и разни spin-off-чета като това. Ще видим какво ще сваля, може да се жертвам и да гледам времето с пижамите и анцузите, ще видим.
icon написа:Колкото до препоръка за нещо Стар Трек - Star Trek IV: The Voyage Home мисля е много приятно за гледане от човек, който не е задълбал в матириала. Всъщност това е хем много типичен, хем много нетипичен Стар Трек филм, написан и режисирсан от Ленърд Нимой (оригиналния Спок). Друг вариант е да загледаш Star Trek: Enterprise, доста недооценяван сериал и prequel, който е не лош увод във вселената на Стар Трек.
Играта е много casual.CONAN написа:Яго, какви са тия онлайн игри ве! Аз за офлайн нямам достатъчно ресурси
Времето е там, където го намериш.
Филма е супер добър. Много ми хареса как леко абсурдните моменти са страхотно замазани от цялостната композиция и в края дори не ти пука за тях.
Много добре. Тези пичове просто възкресиха поредицата .
Много добре. Тези пичове просто възкресиха поредицата .
Обичам лепило .
- Lord Vader
- Детерминиран Форумен Философ
- Регистриран: съб май 10, 2003 11:11 pm
- Контакти:
Аз също го харесах, беше доста як.
Всички в парка,до един
друсаме и пием джин.
друсаме и пием джин.
За съжаление май бокс офисът е относително слабичък. Дали ще има следващ предвид тези обстоятелства 

- CTAHuMuP
- Self-righteous
Според мен ще има. Бокс офисът им пострада щото пуснаха филма заедно с Железен Човек 3 и Обливиън, и хората се юрнаха да гледат тях, но ще си избият парите с дискове и продаване на телевизии надявам се.
- Ambartanen
Изкарал е $335 милиона. Няма да е новия Трансформърс, но вече си е избил парите и изкарал още толкова.
- CTAHuMuP
- Self-righteous
А, супер. Аз като гледах за боксофиса (преди десетина дни) беше бая под 200 милиона, сигурно не са го били ъпдейтнали. Добре е 335, би трябвало да го продължат.
- Ambartanen
Може би не в близко бъдеще. Имаше някаква новина, че Ейбръмс ще започва да снима star wars догодина.
Тамън ще видим дали ще стане по-зле или по-добре

- CTAHuMuP
- Self-righteous
Ахахахаха този колаж не го бях виждал.
- xsmind
- Студио Х
- Контакти:
подкакъвстресживееш?!CTAHuMuP написа:Ахахахаха този колаж не го бях виждал.