Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Конструктивни предложения за НС 5

Форум за форумите. Това е мястото където можете да предложите създаването на нов форум, да обсъждате вече съществуващите или да съобщите за бъг/грешка в тях. Това е място, посветено на форумите и участниците в тях. Също, тук се организират мероприятия на RpgBG.net - национални и регионални срещи и т.н.
Потребителски аватар
Korin
Мнения: 5
Регистриран: нед мар 14, 2004 11:11 pm

Конструктивни предложения за НС 5

Мнение от Korin » нед апр 11, 2004 2:00 pm

Темата с менията за изкарването се превърна в глупав спор пълен с обвинения и критики. Замислете се, че организаторите организираха само отиването до там, а след това отговорността да си намерите къде да играете и въобще какво да правите си е чисто ваша. Като изхождаме от това се вижда, че трябва всички ние да си направим организация за игрите и дейностите по време на срещата предварително, а не да отидем и да се надяваме че някой ще се е погрижил вместо нас.
Отварям тази тема с надеждата, че няма да се превърне в нясто за нападки и спорове, а само за конструктивни предложения за това какво може да се направи, че НС5 да се хареса на всички. Нека всеки, който има мнение да пише!

Потребителски аватар
Grimalkinn
Мнения: 25
Регистриран: вт фев 25, 2003 6:57 pm
Местоположение: Варна
Контакти:

Мнение от Grimalkinn » нед апр 11, 2004 2:13 pm

Аз ви бях споделила за следващата среща едно мнение ( на варненци )
Не знам колко системи ще има , но на всяка една от тях да има поне трима водещи.Да си направи с помощта на приятели или сам 10 героя примерно.И така горе долу да се запълни бройката на всички играчи и да няма отцепили се.
А ако бъдещите водещи им се стори, че цялата отговорност ляга на тях може да отхвърлите предложението ми ;))
А Корин има едно предложение което лично ми хареса и ще е добро за изпълнение.Ще обхваща цялото свободно време и тогава всички ще сме хепи ;)

Потребителски аватар
Rogue
Мнения: 279
Регистриран: нед ное 30, 2003 9:11 pm
Местоположение: Някъде из облаците
Контакти:

Мнение от Rogue » нед апр 11, 2004 3:15 pm

И аз съм "ЗА" повече водещи.
Предлагам също и да сме на мъъничко по хубаво място, но това едва ли ще стане ;)
За предложения, да има по-добра организация на играещите, а не в последния максимален момент.
Изображение

Потребителски аватар
херцог Авис
Форумно Зло
Мнения: 5206
Регистриран: нед фев 16, 2003 1:10 am
Местоположение: където сваря
Контакти:

Мнение от херцог Авис » нед апр 11, 2004 4:30 pm

Аз смятам че НС все повече трябва да се превръщат в конвенти.
Главна цел: представяне на непознати системи и сетинги, нови български проекти, въвеждане на новаци в една или друга система или сетинг.

Тъпо е да отидеша на НС с готова група с която можеш да играеш и без НС!!!
Тъпо е да пускаш хора имащи около 10 часа ролеви опит в само една система да тестват нови системи и да се очаква от тях полезна критика или предложение.
Тъпо е да е тъпо!

Предлагам следващ път това да се вземе в предвид при организацията - групите да се сформират на самата НС и не по някакви усукани Приключения за адвансед а именно за въвеждане. Мисля че на Аквата и Яго няма да им навреди да пробват един път Вампири или Екзалтед, и да поводят ДнД на такива като мен и Драгони. Това би било полезно за всички ни.

Естествено повече ГМ трябват определено , но това не е проблем който може да се реши така лесно...повечето хора се съмняват в своите възможности като ГМ и трудно опитват да не говорим за отговорността да водят на НС.

Другото нещо - сесиите и лекциите+дискусиите да си имат строго спазван график .... който иска ще бъде точен. Свободното време ако искат и Стрип-Футбол да играят. Родителите им са тези дето имат право да ги поучават и възпитават. Ние не сме нито оторизирани нито достатъчно компетентни.

Въпроса е такъв че адвансед ще трябва да жертват част от своето удоволствие в името на по-големия Капацитет на полезно Въздеиствие на newbies!
Последна промяна от херцог Авис на пон апр 12, 2004 5:18 pm, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Raven
Мнения: 19
Регистриран: вт мар 23, 2004 10:12 pm
Местоположение: Just somewhere...in the clouds

Мнение от Raven » нед апр 11, 2004 9:33 pm

Аз лично,не съм присъствал на НС4 нито на предишни :cry: .Но специално за тази среща ми разказаха и четох подробно :).Лично аз съм "ЗА" да се осигурят ДМ за начинаещите/новаците,които нямат опит и няма откаде да го натрупат :oops: .Това е много достойна кауза-да помагаш на новаците.Случвало ми се е да ми казват "бе я се махай нууб",но хора като Стан например винаги са готови с отговор :wink: .Надявам се да има още като него(Ако не Стан ела до нас машината ми за клонинги е почти готова 8) ).

...There's still another game to play
And life is beautiful that way...

Потребителски аватар
Reaper
Мнения: 308
Регистриран: нед сеп 14, 2003 2:33 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Reaper » пон апр 12, 2004 1:24 pm

Сигурно не е на място, но искам да питам поради защо пуснахте тема, която говори за време след около година?
Както и да е. Във връзка със случилото се на НС4 мисля, че повечето идиотщина се случи заради липса на разказвачи. Авис е напълно прав, просто нямаше достатъчно. Много хора седяха в конферентната без да имат какво да правят и съответно играха... мафия и други глупости... (Събралите се часове мафия според мен бяха бая повече от тези за рпг. Нямам предвид за себе си, а като общо)
Много ще е лошо обаче ако на НС5 поради лоша организация (т.е. без организация предварително :D ) се получи, че мн. хора са подготвили игри и не могат да намерят достатъчно играчи. Много е кофти. Аз предлагам да се съберат и организират игрите още във форума, както стана с част от тях на НС4 и заедно с капарото хората да казват и в чия/и сесия/и ще участват. Да се направи нещо като график.
Тъмна фигура ти подава ръка бъркайки ти надълбоко в червата и прошепва крещейки "МИХО"

Потребителски аватар
Tinuviel
Мнения: 688
Регистриран: ср авг 21, 2002 10:36 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Tinuviel » пон апр 12, 2004 2:14 pm

Аз бих добавила и водещите от рано да си решат колко (+/-) сесии ще им трябват за приключението, кога през денонощието ще го водят, защото доколкото забелязах на срещата дойдоха хора с 4-5 ангажимента и на място като се разбра че еди-коя си сесия ще е през деня, а еди-коя-си през нощта, чак тогава съобщиха на водещите си, че разбира те ли, няма да играят там щото ще играят еди-къде-си
Illegitimi non carborundum

Потребителски аватар
Blizzard
Мнения: 557
Регистриран: вт дек 25, 2001 2:39 pm
Местоположение: София Любим цвят: Зелено

Мнение от Blizzard » вт апр 13, 2004 7:38 am

Ще направя само едно предложение, не знам дали е конструктиво - хайде, много ви моля, този път срещата да е в околностите на София. Готов съм да помогна колкото позволяват силите ми за локалната организация тук.
Предупреждение - имам навика да редактирам мненията си в първите минути след постването им

We sit together,
The mountain and I,
until only the mountain remains.

Li Po

Потребителски аватар
Reaper
Мнения: 308
Регистриран: нед сеп 14, 2003 2:33 pm
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Reaper » вт апр 13, 2004 10:14 am

Blizzard написа:Ще направя само едно предложение, не знам дали е конструктиво - хайде, много ви моля, този път срещата да е в околностите на София. Готов съм да помогна колкото позволяват силите ми за локалната организация тук.
Аха, искаш на теб да ти е до задника а? Не, че нещо на против, ама това е национална среща. Тоест идват хора от ЦЯЛАТА страна. Пловдив е доста по-централно разположен от София. Така ми се струва.
Тъмна фигура ти подава ръка бъркайки ти надълбоко в червата и прошепва крещейки "МИХО"

Потребителски аватар
Blizzard
Мнения: 557
Регистриран: вт дек 25, 2001 2:39 pm
Местоположение: София Любим цвят: Зелено

Мнение от Blizzard » вт апр 13, 2004 10:19 am

По тази логика - да го направим столица на България. Или пък да хванем картата, да намерим геометричния център и да направим срещата там? Прощавай, но след две поредни срещи в Пловдив е съвсем нормално третата да е в София, особено предвид, че повече от половината хора, които идват, са от тук и такива мероприятия (експота, конвенции, общонационални събирания) по принцип обикновено (с изключения като пловдивския панаир) се правят в националната столица, където транспортната инфраструктура е най-оптимална. Не искам да звучи, като че се налагам, но тази среща я пропуснах само защото бе в Пловдив, както и още мнозина софиянци и живущи тук, които познавам (Химера, Бат Гойко, Магиян, Ян, да спомена само четирима, които не се съмнявам, че всички бихме се радвали да видим). И точно защото е национална, не виждам логика всеки път да е в Пловдив, да я направим по-добре примерно в Търново, щом не щете тук. Може и народното събрание да преместим там, че е по-централно...
В крайна сметка - пуснете една анкета, да се види къде предпочитат хората да е, не ги поставяйте пред свършен факт. Всъщност, ще го направя аз...
Предупреждение - имам навика да редактирам мненията си в първите минути след постването им

We sit together,
The mountain and I,
until only the mountain remains.

Li Po

Потребителски аватар
Brave
Мнения: 734
Регистриран: ср мар 13, 2002 2:12 am
Местоположение: София
Контакти:

Мнение от Brave » вт апр 13, 2004 11:27 am

Да добавя нещо към мнението на Близард. Замисляли ли сте се, че само на миналата среща горе-долу 1/2 от дошлите бяха софиянци? Точния брой не знам, пък темите за НС4 вече закономерно намериха място в коша, но по памет, не бяха ли 26 от 66? Това да ви говори нещо? Има и друго - ако сте се заглеждали в пътната и ЖП карта на БГ, сигурно сте забелязали, че цялостната доктрина за транспорта е за София да се пътува най-много с едно прехвърляне от един на друг транспорт, а най-често има директен транспорт Което прави пътната мрежа да прилича на звезда, с център София, което обаче води до големи проблеми, ако човек иска да се движи м/у лъчите на "звездата" без да минава през центъра и.

Blizzard: Темата е разчистена от постингите, които нищо не казват, по желание на автора. моля, дискусията по въпроса къде да бъде НС5 да продължи в съответната тема

Потребителски аватар
Shamancho
Мнения: 18
Регистриран: ср апр 09, 2003 12:39 pm
Местоположение: Варна

Мнение от Shamancho » пет апр 16, 2004 6:25 pm

Аз само да попитам... вас кой ви излъга, че точно София е столица на България? Незначителната подробност, че си имате правителство (ебати и правителството) не ви прави център на света :lol:
Въпреки че, честно казано, ако ми платите разликата в билета, някак си ще преглътна мръсотията и грозотията и с удоволствие ще дойда.
Сега сериозно, доста тъпо е да юркате цяла българия да ходи до София само заради едната надутост(видите ли, ние сме повече). Щото ако ще го караме на надутост, аде във Варна (видите ли, ние пък сме по-красиви, по-умни, по-скромни...).
За сметка на това, ако една е в Сф, друга във Вн, трета в Пловдив, в крайна сметка цените в път ще се уеднаквят до голяма степен (а освен това и пловдивчани няма да го карат толкова тънко :twisted: ) По-скоро трябва да се помисли над такъв дългосрочен план, отколкото да се караме кой е по-важен.

Потребителски аватар
Yolly
Мнения: 152
Регистриран: съб апр 13, 2002 1:08 pm
Местоположение: квартира
Контакти:

Мнение от Yolly » пет апр 16, 2004 8:24 pm

Нали уж нямаше да се дърляме!
Има си тема за обсъждане на мястото на НС5. Нито София е център на България, нито Пловдив, НИТО ТОВА ИМА НЯКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. Винаги ще има пътуване за 90% от желаещите. Не е ли най-добре просто да има разнообразие. Най-тъпото, което според мен може да се случи, е да започнем да се срещаме като сектанти на едно и също място. Не плюя срещу Пловдив, говоря по принцип.
Аз съм за идеята всеки път да сменяме мястото. Както и да е, това наистина е за друга тема.

Аз имам една конструктивна идея, която не е много конструктивна, но затова пък повтаря казаното от други:
Всеки, който се чувства уверен като водач, да обяви предварително своя сесия и да се подготви; да се съберат играчи (ако се налага - и те да се подготвят) и като се съберем на срещата да направим нещата отначало, щото и без това плановете винаги се провалят. Така де. Всъщност е добре да се знае предварително на Водещи ли ще има недостиг или на Играчи.
Хм... като се замисля май написах голяма безполезна простотия. Ако модераторите са съгласни моля да оставят само първата част на поста ми.
"You're listening to Magic FM. Pick a station, any station!"

Потребителски аватар
Raven
Мнения: 19
Регистриран: вт мар 23, 2004 10:12 pm
Местоположение: Just somewhere...in the clouds

Мнение от Raven » пет апр 16, 2004 11:46 pm

За място мога веднага мога да предложа и се надявам Curie да ме подкрепи- МАЛЬОВИЦАА-битовата е напълно ремонтирана бил съм там наскоро и е жестоко ;).Места много за беседи само да не го правим посред зима :roll: ...

...There's still another game to play
And life is beautiful that way...

Потребителски аватар
Kpucu
Котка
Мнения: 2087
Регистриран: чет авг 01, 2002 12:33 am
Местоположение: In a sofa far far away
Контакти:

Мнение от Kpucu » съб апр 17, 2004 12:11 am

Интересно, но curie (с малка буква) няма да те подкрепи. Говорили сме за Мальовица - аз там мислех да организирам НС2 и се отказах много бързо, просто там не е място за среща, поне засега. Много трудно достъпно място, далече е за всички, so on, so forth.
С появата на силовите групировки, Природата намери за необходимо да възстанови баланса и създаде нас - rpg обществото

Потребителски аватар
Grimalkinn
Мнения: 25
Регистриран: вт фев 25, 2003 6:57 pm
Местоположение: Варна
Контакти:

Мнение от Grimalkinn » съб апр 17, 2004 11:04 am

Абе хора...защо винаги трябва да има някаква вражда по м/у градовете...
За следващата среща в Плд....не знам кой чете и кой не но Станимир беше казал, че вече няма да е убодно да се прави трета среща там.На едно и също място няма смисъл пък и ще станем нагли.Аз съм твърдо за Велико Търново.Ще помоля със следващия отговор някой да каже..да казвам ли на огранизаторите да търсят място удобно за среща или не...Това е благодаря
Nine lives are not enough to understand this cat !!!

Потребителски аватар
Yago
Мнения: 10448
Регистриран: вт дек 25, 2001 6:54 pm
Местоположение: София

Мнение от Yago » съб апр 17, 2004 3:11 pm

А аз отново ще застъпя своята, на странника и няколко други позиция. А именно, идеята на Б. Димитров, в съответсвие с която НС3 стана край Пловдиво. Именно - който пръв организира и най-добре, той организира. Айде организирайте се, кучета.
ум колкото на замажан синигер

Отговори

Върни се в “Метафорум”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост