Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Сетинг

Форумно приключение с правилата на D&D Next.

Модератор: Night Wanderer

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Сетинг

Мнение от Night Wanderer » пет мар 08, 2013 6:22 pm

Дженерик фентъзи, града описан от Чочи ще е този, в който се развива действието. Намира се в северните дължини на умерения климат с хладни лета и студени зими. Казва се Солис. Около него има някакво пространство с ферми, от които се изхранва и отвъд тях - празни полета с висока жълта трева, над която се гонят ветровете. Повечето ферми са стопанисвани от полуръстове. На някакво разстояние нагоре по течението на реката стигаме до високи планини, в които има подзема джуджешка цитадела, с която хората от града търгуват. Той затова е търговско пристанище, защото изнасят джуджешките стоки към останалия свят.

Градът се управлява от наследствен монарх - Крал на Солис. В момента кралят е млад и едва наскоро е наследил преждевременно починалия си баща. Има някакви поземлени благородници, чието богатство бледнее пред натрупаното от търговските принцове, които контролират вноса и износа от града.

Градът е строен на мястото на стари елфически земи, които хората преди известно време експанзивно са колонизирали, водени от нуждата си за нови земи и жаждата за звездни елфически скъпоценности. Полуръстовете са дошли по тия земи заедно с хората или малко след тях. Вследствие на това повечето елфи са избягали отвъд планините на джуджетата и са затворили земите си за неелфи. Затова има и няколко срутени елфически замъци наоколо. Макар да са минали доста човешки поколения и хората вече да се чувстват местни са минали твърде малко елфически и те още таят спомени. Някои от елфите са останали в старите си земи и смятат, че техните сънародници не трябва да затварят земите си, а да се отворят към промяната и да опитат да възпитат новите хора в по-добри идеали. Поради тая причина в земите има няколко елфически манастира, които са убежище за елфи, усъвършенстващи духа и тялото си. Те приемат посетители и щедро разпросраняват мъдростта си из Солиските земи.

Градът е търговски голям град с население около 25 000 души. Доминиращите вяри са в Бога на слънцето (Neutral Good), Бога на търговията (Chaotic Neutral) и Бога на Законите (Lawful Neutral). Има слухове за всякакви зли безскрупулни култове, пробили си път сред благородниците и търговците.

Солис има две части - цивилизована и не чак толкова цивилизована. В Солис отвъд реката през нощта можеш да си намериш всичко и да ти се случи всичко ако не внимаваш. Понякога и през деня.


Кампанията ще се фокусира в началото около разследване на разни не чак толкова странни мистерии из града и околностите. Така или иначе сте първо ниво, което значи, че тепърва трябва да се ориентирате накъде ще вървите в живота си. Хубаво ще е всички да познавате Илайза Тод от историята на Чочи, защото тя ще ви сбере заедно в началото. Въпросната Илайза Тод се занимава с цялата административна дейност на сиропиталището, плюс - има позиция в църквата на Слънцето и е деен гражданин с активна дейност в посока постигане на социална стабилност и справедливост в града - демек няма нужда да сте расли в сиропиталището, за да я познавате - може да сте й продавали риба, тя да ви е помогнала да излекувате майка си, да ви е помогнала да получите достъп до тържищата на града или каквото си искате, стига да е добро.
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Сетинг

Мнение от Night Wanderer » пет мар 08, 2013 6:49 pm

Да кажем, че това е Солис:
Карта
Изображение
Изглежда ли като град с 25 000 население?
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Потребителски аватар
Night Wanderer
Миниън на Авис
Мнения: 3008
Регистриран: нед юни 27, 2004 10:15 pm

Re: Сетинг

Мнение от Night Wanderer » вт мар 12, 2013 2:38 am

Сложил съм указания по картата:
[sblock]Изображение[/sblock]
1. Храмът на Лисицата
2. Слънчевият обелиск
3. Сиропиталището на Илайза Тод
4. Гарнизонът на Солис, който изпълнява функцията и на градска стража.
5. Храмът на бога на Слънцето - построен е на Острова на Слънцето така, че изгряващото слънце от изток огрява най-напред неговата сграда.
6. Храмът на бога на Търговията
7. Храмът на бога на Законите
8. Кралският дворец на Солис
...ти си Индра И Брама си, и Шива,
и всичко, дето иде и дето си отива...

Отговори

Върни се в “Истории в Солис”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост