Форумната платформа беше обновена на версия phpbb 3.2. За повече информация моля посетете следната тема

Октарион

Eberron 3.5

Модератор: ChoChan

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Октарион д'Лирандар

Мнение от ChoChan » ср дек 26, 2012 8:02 pm

Октарион и Феликс напуснаха Копието и се насочиха към частта на Вроат, в която се помещаваха заведенията за забавления на по-облагодетелстваните.
Пристигаха в „Ангела” с напредването на вечерта, когато вече игралната зала беше препълнена. Таванът беше висок поне два етажа, тежки масивни полилеи висяха от него, а димът извисяващ се нагоре създаваше ефект все едно в помещението има облаци.
Мъже и маскирани жени бяха насядали около масите и играеха различни хазартни игри. Предизвикателно облечени компаньони и компаньонки пърхаха около клиентите, готови да изпълнят всяко тяхно желание. Ако масите в голямото помещение не бяха по вкуса на гостите, по стените имаше редица ниши, отделени с дебели плътни завеси. През тях хората заели удобните сепарета можеха да наблюдават останалите, без те самите да бъдат обект на интерес. Отделно от игралната зала имаше редица усамотени стаи за частни събирания, или просто ако някоя групичка желаеше да избяга от шумотевицата за известно време.
Октарион се спря на входа и погледна към огромния стъклопис, изобразяващ падащ от небесата ангел, който заемаше голяма част от едната стена.
Двамата направиха едно кръгче из залата и полуелфът хвана една от минаващите покрай него сервитьорки и без възражение от нейна страна, я притисна в меките завеси наблизо. След няколко разменени думи и жълтици пуснати в дълбокото й деколте, тя с брадичка му посочи една от масите, където се бяха настанили трима мъже и играеха на карти.
Двамата с Феликс се присъединиха към малката компания и се включиха в играта им. Стана ясно, че са от Денейт и разпускат след някаква служба в града. В началото бяха малко скептични и подозрителни към Феликс, но след една особено лоша ръка и физиономията, с която той има написа и подаде чек за хиляда жълтици, изведнъж им стана изключително симпатичен. С напредването на вечерта и поръчваните питиета се развързват кесии и езици, но дори и в това сътояние при подхвълянето на отказани поръчки Денеитците за момент натръхват. След това Тирин д’Денейт грубоват четиридесет годишен брадат гигант свива рамене и се разсмива. Към края на вечерта Феликс и Октарион разбират, че до колкото знае, наистина са отказали ескорт на някакъв дроамски политик до Вроат. Изискванията за само 5 души ескорт въобще не им се стрували удачни, а не искали да натрупат негативи пред Сестрите. Били сигурни че ог фамилия Тарашк ще им спретнат някой номер, „особено след” – тук Терин получи сръчкване в ребрата от стоящото вдясно от него джудже на име Ходун. – „е знаете как е, конкуренция в занаята.” А и чиновникът от цитаделата им казал, че почти сигурно някой ще се опита да очисти политика. ”Изобщо, миризлива работа, приятел, не си заслужаваше труда.”

финансови резултати:
Феликс - минус 500г
Октарион- минус 250г
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Октарион д'Лирандар

Мнение от AngerNogar » ср дек 26, 2012 8:52 pm

- Не е въпрос на пари - каза лирандарецът, докато незаинтересовано помогна на гиганта да прибере поредния облог - имам... лични интереси. Последната ми сделка с велдранците от Тарашк включваше упоен боен трол, натоварен като "военно оборудване", за да си спестят от таксите. Тъпи копелета. След като нещото се събуди от студа в транспортния отсед - имах дупки из кораба, дори на места, където не съм предполагал, че имам стени. Вънаги съм казвал, че когато лъжеш някого е проява на много лош вкус да го оставиш да разбере. Мисля, че в случая надценяваш омразата на Тарашк към вас обаче. Те имат друг интерес в цялата тая работа с не-пристигането на пратеника. Миналия ден Кал'ааш д'Тарашк се беше напил като прасето, което е в една кръчма в Шарн. Обзаложихме се на триста дракона, че дроамецът, няма да стигне до Вроат. Тогава вие вече сте били отебали Короната, така че със сигурност има и нещо друго. Да пукна ако не го докарам лично жив и здрав, само за да видя как мутрата му позеленява от яд. Като гледам и вие май не сте им най-големите дружки, така че ще почерпите. Едва ли ще е толкова трудно, пък и да не стане... нищо не губя освен кесия пари и няколко дни из дроамската пустош. Както и да е... мъже... вечерта е към края си и всички още сме с пари пред себе си... двойно или нищо? - Октарион избута още 250 галифара, без даже да поглежда раздадените му карти и придърпа едно от обикалящите момичета с поглед и усмивка - Аз и приятелите ми имаме малък спор, красавице. Чудим се дали последната или първата бутилка има по-добър вкус, я ни подай онази, за да проверим.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Октарион д'Лирандар

Мнение от Azmodael » ср дек 26, 2012 9:24 pm

В началото Феликс се чувстваше малко некомфортно в играта, която играеше за пръв път и изобщо не му беше трудно да се преструва, че губи на карти. С напредването на вечерта обаче се поотпусна, за което несъмнено помогна и бутилката превъзходно вино. Полу-елфът беше изключително забавен събеседник, а също и опитен лъжец. Купчинката монети пред Феликс обаче застрашително намаляваше, а той не разполагаше с въздушен кораб, чиито услуги да предоставя на баснословни цени.
-Че за какво им е на Тарашк главата на *хлъц* някакъв си посланник? Какво им е толкоз в'жното на ония диваци, че някой ще си 'рави труда да ги 'бива? Нали с т'фа разширяваха бизнеса 'следните години - наемници от Др'оам. Не ги 'ресвам. Ако ти тряба зашита - Денеит, 'секи знае!
Феликс огледа пиянски ухилен лицата на седящите около масата наемници, макар, че беше погълнал доста по-малко вино от тях. Опита се да предположи дали картите му са достатъчно силни да вземе ръката в опит да намали загубите.

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Октарион д'Лирандар

Мнение от ChoChan » ср дек 26, 2012 9:42 pm

-Мръсни копелета! - Изкрещя Ходун и удря по масата толкова силно, че чашите им подскочиха.
-Ама вие ли ще ескортирате политика? - изпръхтява Терин, като чува останалата част от историята и скептично изглежда и полуелфа и Феликс. – За какво им е наистина? – Той замислено почесва брадата си за момент. – Бих се заклел, че биха му светили маслото само за да ни накарат да изглеждаме зле, но щом залагат и пари... – Той леко се отдръпна от масата и пак изгледа двамата в опит да ги прецени. Накрая сви рамене. – Успех, друже! – Озъби се той на Октавиан и също бутна 250 галифара към средата на масата.
Феликс замислено погледна картите си и проучи опонентите си, докато вниманието им бе заето с полуелфа. Накрая реши, че би било по-добре да пропусне това разиграване и хвърли картите си на масата.
Когато показаха картите си и Октарион прибра значителната купчина пред себе си Тирин изрева.
-Ще щерпя? Да бе да, крадеца, който и ботушите ми ще измъкне от краката.
Полуелфът плати следващата бутлка и всички заедно пиха за доброто на фамилия Денейт.

финансови резултати:
Феликс - минус 500г
Октарион- плюс 250г

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Октарион д'Лирандар

Мнение от AngerNogar » ср дек 26, 2012 10:49 pm

- Ако не друго, поне знаем, че Агос наистина е предложил задачата на Денейт - каза Октарион, докато се отдалечаваха от Ангела. - Мамка му, тук е студено... Това поне сваля повечето съмнения на жената... Ишил... от него. Едва ли някой ще се опита да пробута мръсна поръчка точно на тях. Друго май не научихме. Да видим дали в Сивостен ще можем да пробутаме на Тарашк историята - че ще е много зле за престижа на Денейт би било ако посланика успешно пристигне във Вроат и тръгне малвата от колко елементарна задача Денейт са вдигнали ръце. Или пък не... ако наистина те смятат да го очистят... но едва ли ще рискуват гнева на сестрите.
Рединготът на полу-елфа доби вида на кожух от черна карнска лисица - по-скоро модно изявление, защото зъбите му продължиха да тракат от студа. Октарион спомена още нещо за нечия роднина, след което подхвърли на мъжа до него кесията, която беше прибрал от джуджето: - Тези май си бяха твои - отбеляза той, след което забърза крачка към топлото огнище на Копието.
- "Военно оборудване"... много съм добър понякога. Прекалено добра история, за да не я извъртя на Ориен рано или късно... Какво не му е наред на това шибано време, сякаш Рисия се е продънила! Толкова студ събрах, че сигурно мога да изчукам снежен човек без да се разтопи! Хайде да събудим някой съзидател... искаше някакви свитъци да купуваш, а и аз трябва да взема това-онова.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

Потребителски аватар
Azmodael
Мнения: 2702
Регистриран: чет юни 03, 2004 9:10 pm
Местоположение: Майна таун
Контакти:

Re: Октарион д'Лирандар

Мнение от Azmodael » ср дек 26, 2012 11:25 pm

-Благодаря! - възкликна Феликс улавяйки подхвърлената му кесия.
-Хубава ризница, само че не пази от студа. Позволи ми... - Феликс се пресяга и измърморва тиха молитва към Меджик, а по тялото на Октарион се разлива топла вълна, ефекта от който обаче не отшумява.
-Служа на Меджик, но моите и нейните пътища се преплетоха само за кратко. Дребна хитрина, но помага в сурови нощи като тази. Утре ще трябва да приготвя една и за мен като гледам. Феликс също изпитва студа, но за разлика от полуелфа той е облечен в любимите си за сезона плътни пътнически дрехи и не трепери.
-Според мен обаче направи грешка като се издаде, че сме поели задачата. Колкото по-малко разкрива човек за себе си толкова по-малко имат враговете му да използват срещу него. Съмнявам се, че някой ще си опита късмета в рамките на Дроам - освен ако някой случаен идиот не ни се изпречи на пътя де. Външно Дроам може да изглежда анархичен, но дъщерите държат страната здраво в юмрука си. Чудя се дали не можем да опънем един магически прозорец до тях да видим какво те могат да кажат по въпроса...

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Октарион

Мнение от ChoChan » вт яну 01, 2013 9:22 pm

~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~~*~

Вечерта напредваше в дебрите на нощта, но от далечината продължаваха да се чуват ревове на тълпа от време на време. Джоелу поведе Октарион през малки криволичещи улички, странящи от по-големите и населени. Направиха толкова завои, че накрая съвсем им загуби броя, докато не стигнаха до една триетажна спретната къща. На вратата имаше герба на дома Сивис. Всички прозорци от тази страна на улицата бяха тъмни, но след неколкократно и настоятелно тропане, вратата се отвори от особено кисел възрастен гном със свещник в ръка.
-К'во искате? - сопна им се той с пресипнал глас. Темето му беше съвсем плешиво, над ушите имаше оредяващи туфи коса, кръгли очила се балансираха на върха на гърбавия му нос. Носеше раздърпана риза и над нея халат, които си личеше, че е навлякал докато е бързал към вратата.
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от AngerNogar » вт яну 01, 2013 9:44 pm

- Извинявам се за настойчивата дандания - каза Октарион, като уважително склони глава почти на нивото на гнома с ръка на сърцето си, - ако знаех, че почивате щях да намина утре, но като не чух отговор се притесних, че може да ви се е случило нещо. Бих искал да изпратя кратко събщение... но може да намина и утре рано, ако сега е неудобно. Понякога забравям, че дори и неуморните наследници на къща Сивис се нуждаят да притворят очи. Става въпрос за не повече от десетина думи, ако все пак сметнете, че можете да отделите няколко мига от заслужената почивка. Опасявам се, че ще трябва да вляза обаче. Не че нямам доверие на спътника си, но все пак става въпрос за поверителна информация на къща Лирандар.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » вт яну 01, 2013 9:58 pm

-Така ли? - сънливо примигна гномът срещу Октарион. Изкара глава навън и притеснено погледна нагоре и надолу по улицата. - Влизайте бързо! - Каза той и когато влязоха, затръшна и залости след тях, после опря арбалета, който държеше скрит в гънките на халата си на поставката му зад вратата. - Така и така съм станал вече, поне да има защо. Приятелят ти може да почака в чакалнята ей там. - Той посочи с дебело пръстче към едно канапе в малка приемна. - Ти ела с мен. - Гномът поведе Октарион навътре в къщата като по пътя не спря да си мърмори под нос. Въведе го в една работна стая и му посочи стола пред едно широко бюро. След това заобиколи и явно по стъбичка, седна на мек стол зад него. - Слушам.
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от AngerNogar » вт яну 01, 2013 10:50 pm

- Октарион д'Лирандар до Катрин Деериан - надзорник въздушен контрол, кула Небовроз, Горно Централно Плато, Шарн, Бреланд - полу-елфът изрецитира без да се замисля. - Моля за справка с наложен платеж за лицензирани въздушни кораби пътуващи в зоната Оркокъл - Скална Мутра - Гора Дървошлем - Кралска гора, както и за кораби на къща Лирандар с оценка на товара по под клас три в същата зона. Период на справката - две седмици напред. Код на оторицазия... полу-елфът засмята нщо наум за миг или два, - Елдийн - седем - Кракен - Галифар - четири - три - Варна. Вечеря в Митрилената кула на първия ден от дългата сянка. Червената рокля не те прави да изглеждаш пълна.
Короварецът подаде десетте галифара за съобщението на гнома.
- Има и нещо, които исках да обсъдим. Смятам, че се подразбира, че един наследник на къща Сивис не би си позволил да има пристрастия към която и да е страна... подписала Примирието от Тронхолд, нали? Ако това е така, бих искал да чуя безпристрастното Ви мнение по един въпрос. Смятате ли че топлият мир между Зиларго и Бреланд може да бъде тълкуван като съвпадане на интересите на двете страни и взаимна интерес от общия им просперитет? В това число и например... успешното пристигане на някакъв хипотетичен Дроамски пратеник в Шарн и успешното затопляне на дипломатическите отношения между Бреланд и Дроам, което би довело до евентуално преместване на Бреландски гарнизони от границата с Дроам към общата Зиларго-Бреландска граница с Даргун - полу-елфът направи кратка пауза, след което продължи. - Между другото, кога ще е удобно да намина за получената справка? Не бих искал да ви обезпокоя отново? Знаете ли какво, защо просто не ми изпратите съощение щом знаете кога ще е удобно? - Октарион подаде на гнома 50те жълтици за изпращане на Шепнещ Вятър
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » вт яну 01, 2013 11:46 pm

Гномът четливо и спретнато записа съобщението, прибра десетте монети и остави листа настрани. Изслуша Октарион замислено и кимайки.
-Да, наистина, чудесна идея. Звучи напълно логично. Няма как човек да не е съгласен. Мда. Къде да прошепнем, когато справката ви е готова? - Останалите монети също изчезнаха от масата. След като получи инструкции, гномът ги записа на друг лист и го остави до съобщението. - Така, само секунда. - Гномът слезе от стола и отиде до стената, отрупана с кутии, пълни с пликове, свитъци и колети. Прокара пръст по табелките над кутиите, спря го до една и измъкна един плик от там. - Ето. Разбирам, че може и да е спешно, пристигна тъкмо, като затваряхме, но работим от 9 сутринта! - Гномът подаде на Октарион писмо, запечатано с бледосин восък адресирано до него.
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от AngerNogar » ср яну 02, 2013 7:09 pm

- Можете да изпратите съобщението или вестоносец до Спуканата бъчва, до бармана ако не съм там да го приема лично - Октарион прегледа писмото, след което добави намръщено, подавайки на гнома още едно съобщение, което написа на бързо.- Опасявам се, че трябва да отнема още малко от времето ви... всъщност не е толкова спешно, може да го изпратите и утре сутринта. Благодаря много за съдействието. - полу-елфът повдигна въображаема шапка от главата си за довиждане и се върна при оркокръвния.

- Въопросната кръчма на Фиарлан, Наг... надявам се няма да се бавим много.
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » ср яну 02, 2013 8:36 pm

-Не е далече. - Отвърна му полуоркът и го поведе по нова върволица улички, докато стигнаха триетажна сграда. Архитектурата на тази не пасваше с никоя от съседните къщи, но Октарион вече беше започнал да свиква с тази особеност на града. До вратата на къщата водеха широки обли стълби от кремав камък, а етажите бяха като пирамида - всеки по-малък от долния и покрити с тъмни, почти черни, керемиди. Отвътре Сенчестият замък бе доста по-изискан от Спуканата бъчва. Интериорът бе в тъмносини, виолетови и индигови тонове, а малки разпръснати лампи хвърляха приглушена светлина. Масите и барът бяха от черно лакирано дърво и зад него стоеше полуръст с отегчено изражение. В единия край на устата си предъвкваше дебела пура. В заведението имаше малка група музиканти, които свиреха лежерна музика, а на малка сцена до тях смугла елфа гънеше снага около един от тях, докато припяваше с приятен кадифен глас. От време на време при някое движение цепката на роклята й откриваше безкрайно дълги бедра, а върху едно от тях се виждаше драконова марка.
Замъкът бе почти празен - имаше едва петима-шестима посетители, които бяха заети предимно с компаниите си или вниманието им бе изцяло погълнато от певицата.
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: 2. Сивостен

Мнение от AngerNogar » ср яну 02, 2013 9:48 pm

Октарион постоя известно време, попивайки всяко едно от движенията на елфата, без да обръща много внимание на песента. Все пак си отбеляза да я поздрави за песента, която явно представляваше същността на изпълнението й.
- Така и не се научих да танцувам на земята - отбеляза короварецът щом тихите му аплодисменти утихнаха заедно с последните ноти на музикантите, - краката винаги ми се изпречват на пътя. Което някога е доста по-приятно отколкото звучи... зависи от краката - той изгледа елфата още веднъж от марка до пети, като полагаше много усилия погледът му да е само леко неприличен.
- В Долен Ментис имат поговорка... корона за мислите ти. Разбира се короните тежат твърде тежко, за да са от някаква полза за къща Лирандар, а мислите на къща Фиарлан струват доста повече. Случайно да познавате някой събирач на истории, който може да ни предложи по-добра поговорка?
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: 2. Сивостен

Мнение от ChoChan » ср яну 02, 2013 10:47 pm

-Поговорки? Колко старомодно! - възкликна тя и намръщи хубавото си носле. - Далеч повече предпочитам песните. Но защо преди да се впуснем в теми за литература или музика не ми поръчаш едно питие. - Тя му подаде малката си длан и го остави да я отведе до бара, където се настани на висок стол, отново разкривайки приятната гледка на бедрата си.
-Фалко, една бутилка Баджарско, от любимото ми. - махна тя с пръсти на полуръста и усмихнато подпря брадичка в длан и се обърна към полуелфа. Имаше деликатно сърцевидно лице, котешки зелени очи, чипо носле и малки устни. Полуръстът отвори бутилка вино и им наля в две красиви чаши.
-Заповядай, Лав. - Намигна й той след което прибра 50те златни монети, които Октарион плати за виното.
-Аз съм Лавиния. Обожавам баджарско вино. О, как ми напомня за дома! - Заяви елфата и отправи премрежен поглед към тавана. - С десетина бутилки от същото бих направила чудесно парти, не мислиш ли, Лирандар? Какви песни ще си разменим само, какви истории!
give me love so that I can kill...she's so unreal

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Октарион

Мнение от ChoChan » пет яну 04, 2013 10:59 am

-О, явно не. - Престорено нацупено рече тя накрая и грациозно слезе от стола си. - Ако ме извиниш, имам още няколко песни, които бих искала да изчуруликам днес.
give me love so that I can kill...she's so unreal

AngerNogar
Мнения: 1914
Регистриран: пон яну 14, 2002 12:51 am
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Октарион

Мнение от AngerNogar » пет яну 04, 2013 7:32 pm

Октарион изчака още няколко песни, обмисляйки какви ще са последствията от въпроса, който смяташе да повдигне. След което реши, че въпреки артистичните си наклонности - Фиарлан са драконобелязани първо и чак после всичко останало. Ако нямаха практичност в изобилие - вече отдавна щяха да са се затрили...
- Опасявам се, че това което занимава умът ми е далече от повод за парти, милейди - каза полу-елфът и подхвърли на Лавиния запечатан плик. - Да кажем, че въпросът е на живот и смърт... всъщност... предимно на смърт. Така както аз виждам нещата - вероятностите са три. Мъжът на снимката може да е далечен ваш родственик, да няма нищо общо с вас или да ви е близък роднина. В първия случай вярвам, че имате всичката мотивация на света да разберете всичко за този далечен ваш роднина и да ни уведомите. За разлика от бурята, гневът на къща Лирандар не утихва с първите слънчеви лъчи... Мъжът може и да няма нищо общо с вас - в такъв случай пак можете само да спечелите от споделянето на неговата самоличност. Не само, че ще имате достатъчно вино, за да направите по едно парти на всеки от гостите на партито си, но и ще сте сигурна, че къща Лирандар няма да се подсеща за третата вероятност. Което ме навежда на мисълта за нея... - Октарион приближи лице до елфата и гласът му изстина, макар и да продължаваше да говори с усмивка на лицето си - ако се окаже, че това е един от вашите - ще напълним всяка една кръчма, театър, вертеп, цирк или концертна зала с толкова Тюрани, колкото се продават и ще чакаме тези от вас, които се доберат до вратата - само да се покажат навън.
- Но това са проблеми за деня след утре... няма смисъл да убиваш хора през Калаби, само за да се върнат с падането на мрака - тонът на елфа отново се стопли, макар и гласът му да остана тих - Нека да поговорим за нещо по-весело... убийството на Дроамския пратеник например? Дали за това има някоя история, която искате да полеем с бутилка вино или две? Кой би спечелил от нещо подобно?
"Fair? At what point in our negotiations did you convince yourself my goal was to be fair?"
- Vedalken Plotter

ChoChan
Кифла
Мнения: 2970
Регистриран: съб авг 24, 2002 5:43 pm

Re: Октарион

Мнение от ChoChan » пет яну 04, 2013 10:06 pm

Елфата разсеяно превъртя плика в ръцете си преди да го отвори. Прочете бележката в него и леко повдигна вежда, а след това разгледа и портрета. Остави го на плота между двамата и забарабани с нокти по него, докато слушаше заплахите, които Октарион й отправяше. Направи едва забележим жест на полуръста, който бавно беше започнал да се приближава.
-Наистина! Лирандар, това че сме толкова далече от цивилизацията, не значи, че трябва да се вържим като диваци. - Възкликна тя накрая. - Първо - понякога нещата са точно толкова прости, колкото изглеждат. - Лав бодна портрета с дълъг нокът. - Този човек наш "роднина", не ставай абсурден! - Тя се изсмя звънливо и цъкна с език. - Така ли прави бизнес Лирандар тц тц, нищо чудно че... е както и да е. Ако имах достойнство, щеше да е под достойнстовото ми да продължа разговора сред тези груби думи, но Фалко настоява, че трябва да съм милостива поне веднъж на ден, а гледай ти, вече мина полунощ.
Тя въздъхна и пак погледна портрета сякаш го запаметяваше, след това въздъхна и му го бутна обратно. - Ще видим. - Облегна се назад в стола си и го погледна косо, докато говореше за Дроамския посланик. - Наливай. - Каза му тя с усмивка и махна на полуръста да се приближи.
Две бутилки по-късно и 100 жълтици по-малко Октарион си тръгна от Сенчестия Замък. Лавиния му разказа, че поне две фракции от Дроаам, които искат да се издигнат по-статус пред Дъщерите биха посмяли да убият посланика - Харпиите и самия Ксор'силик. Дали биха стигнали до убийство или ще продължат да действат с подронване на авторитета, не можеше да каже. Но без всякакво съмнение Изумрудени нокти вече няколко пъти са опитали да го покушат.


******************
give me love so that I can kill...she's so unreal

Отговори

Върни се в “Tides of Darkness”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост